kaksi kebabia viikossa on jo hengenvaarallista. http://www.alltommat.se/kebab-lika-fett-som-ett-glas-matolja-1.7695
Yhdessä kebabissa on
144
68105
Vastaukset
- kuullostaa ihmeelliseltä
jos tuon kokoisessa annoksessa on lasillinen öljyä niin se jäisi kyllä syömättä. itsesuojeluvaistokin jo puuttuisi peliin jo pelkästä mausta.
- englannissa
"Hampshire Scientific Service" Kysy tuolta jos et usko.
- Arvailkaas
englannissa kirjoitti:
"Hampshire Scientific Service" Kysy tuolta jos et usko.
Oli sitä aivan noin paljoa tai ei, niin arvatkaas huviksenne, mikä on rasvan laatu? Hyvää, terveellistä, hintavaa? VÄÄRIN!
- jäteöljyä tai
Arvailkaas kirjoitti:
Oli sitä aivan noin paljoa tai ei, niin arvatkaas huviksenne, mikä on rasvan laatu? Hyvää, terveellistä, hintavaa? VÄÄRIN!
vastaavaa.
- "gourmet"essen
jäteöljyä tai kirjoitti:
vastaavaa.
kun löytyi pizzaa jossa olisi sitä itteensä,eli paskaa
- kuulemma.
Arvailkaas kirjoitti:
Oli sitä aivan noin paljoa tai ei, niin arvatkaas huviksenne, mikä on rasvan laatu? Hyvää, terveellistä, hintavaa? VÄÄRIN!
Uutisen mukaan se rasva on kasvirasvaa. Sehän lisää hyvän kolesterolin määrää. Eläinrasvat ovat niitä pahoja.
- xxxxyyyyxxxx
itekin ajattelin aivan samaa. :)
- etelässä selviää??
oikeesti on nää ruokatutkimukset ihan outoja. Välillä joku on vaarallista ja sitten taas ei. Ja katsokaa nyt noita turkkilaisiakin, kun ne on hoikkia monet. Ja energisiä. Öljyhän puuttuu ravinnosta. Miten se nyt on epäterveellistä? Ja sen olen lukenut, että vihannesten syönti samalla aterialla vähentää rasvan haittoja.
- väitettiin
etelässä selviää?? kirjoitti:
oikeesti on nää ruokatutkimukset ihan outoja. Välillä joku on vaarallista ja sitten taas ei. Ja katsokaa nyt noita turkkilaisiakin, kun ne on hoikkia monet. Ja energisiä. Öljyhän puuttuu ravinnosta. Miten se nyt on epäterveellistä? Ja sen olen lukenut, että vihannesten syönti samalla aterialla vähentää rasvan haittoja.
epäterveellisiksi ja nyt onkin todettu, että ne ovat terveellisiä.
Kuinka paljon sydänongelmia on etelässä? Oishan ne jo kaikki kuolleet siihen kebabbiin. - täynnä salaattia
väitettiin kirjoitti:
epäterveellisiksi ja nyt onkin todettu, että ne ovat terveellisiä.
Kuinka paljon sydänongelmia on etelässä? Oishan ne jo kaikki kuolleet siihen kebabbiin.ja lisäksi lihaa ja vihanneksia. Tietenkin paljon riippuu siitä onko öljy hyvälaatuista vai moneen kertaan käytettyä. Ja tämä koskee kaikkia pikaruokapaikkoja.
- perinteinen.
täynnä salaattia kirjoitti:
ja lisäksi lihaa ja vihanneksia. Tietenkin paljon riippuu siitä onko öljy hyvälaatuista vai moneen kertaan käytettyä. Ja tämä koskee kaikkia pikaruokapaikkoja.
pikaruoka eli voissa paistettu rasvainen makkara ja sen lisäksi ei juuri vihanneksi vaan olutta?
- Silava Sukkanen
kuulemma. kirjoitti:
Uutisen mukaan se rasva on kasvirasvaa. Sehän lisää hyvän kolesterolin määrää. Eläinrasvat ovat niitä pahoja.
Tyydyttymätön (kerta- tai monityydyttymätön) rasva ei nosta HDL-kolesterolin määrää, vaan laskee LDL-kolesterolin määrää. On siis toki hyväksi. HDL-kolesterolin määrää voidaan nostaa mm. liikunnalla.
www.wikipedia.fi - ei rasva
kuulemma. kirjoitti:
Uutisen mukaan se rasva on kasvirasvaa. Sehän lisää hyvän kolesterolin määrää. Eläinrasvat ovat niitä pahoja.
Nyrkkisääntö on, että kovat tai kovetetut kasvirasvat (-öljyt) eivät ole välttämättä ollenkaan terveellisiä, vaan nimenomaan kasviöljyt. Esim suklaan kaakaovoi ei kovana kasvirasvana ole ollenkaan terveellistä vastoin yleistä luuloa. Suklaassa terveellinen osa on nimenomaan kaakao.
- epäilyttää
englannissa kirjoitti:
"Hampshire Scientific Service" Kysy tuolta jos et usko.
myös USA:ssa saadaan halutun kaltaiset tulokset maksajan mukaan. Jokuhan tässä on takana jos ei nyt ihan suoraan rasismi. Sanoohan tuon nyt järki ettei juomalasillinen öljyä pysy kebab annoksessa. Haloo ?
- Lontoon_trendit
Lontoossa kuuluisan Green Lanes kadun varrella sijaitsee useita turkkilaisten ja kurdien omistamia kebab-ravintoloita. Suomessa kebabiksi ymmärretään Döner kebab:
Döner kebab, literally "rotating meat" in Turkish, is sliced lamb or chicken loaf which is slowly roasted on a vertical rotating spit.
Döner kebab is most popularly served in pita bread, as it is best known, with salad, but is also served in a dish with a salad and bread or French fries on the side, or used for Turkish pizzas called pide or "kebabpizza". Take-out döner kebab or shawarma restaurants are common in some parts of Europe. Döner kebab is said to be the best-selling fast food in Germany, Poland and Romania as well as being popular in Austria, the UK, France, Spain, The Netherlands, Norway, Denmark, Sweden, Finland, Italy, Canada, Ireland and Australia.
In the UK kebabs (or Döner meat and chips) are most popularly eaten after a night out, representing a large part of British clubbing culture; and many kebab shops (and vans) will do their main business in the hours around closing time for local pubs and clubs. [9]The same applies for The Netherlands, Ireland, Australia, New Zealand, Canada and Scandinavia. It is therefore not uncommon to find similar late-night kebab vending shops in holiday-clubbing destinations such as Ibiza, to accommodate for the British culture.
Döner kebabin likamureke on rasvainen verrattuna Shish kebabin lihaan, joka on grillittuja lihakimpaleita.
Shish kebab (Turkish: şiş kebabı) is a dish consisting of small cubes of meat threaded on a skewer (şiş in Turkish) that are grilled or roasted. Any kind of meat may be used, and fruit or vegetables are often placed on the skewer as well. Typical vegetables include eggplant, tomato, bell pepper, onions, pickles and mushrooms. Small slices of toasted bread (usually sourdough, but other breads can be used as well) are also sometimes put onto the kebab stick with the meats and vegetables. The phrase literally means 'skewered grilled-meat' in Turkish.[5]
lähde wikipedia - kuution ero
Lontoon_trendit kirjoitti:
Lontoossa kuuluisan Green Lanes kadun varrella sijaitsee useita turkkilaisten ja kurdien omistamia kebab-ravintoloita. Suomessa kebabiksi ymmärretään Döner kebab:
Döner kebab, literally "rotating meat" in Turkish, is sliced lamb or chicken loaf which is slowly roasted on a vertical rotating spit.
Döner kebab is most popularly served in pita bread, as it is best known, with salad, but is also served in a dish with a salad and bread or French fries on the side, or used for Turkish pizzas called pide or "kebabpizza". Take-out döner kebab or shawarma restaurants are common in some parts of Europe. Döner kebab is said to be the best-selling fast food in Germany, Poland and Romania as well as being popular in Austria, the UK, France, Spain, The Netherlands, Norway, Denmark, Sweden, Finland, Italy, Canada, Ireland and Australia.
In the UK kebabs (or Döner meat and chips) are most popularly eaten after a night out, representing a large part of British clubbing culture; and many kebab shops (and vans) will do their main business in the hours around closing time for local pubs and clubs. [9]The same applies for The Netherlands, Ireland, Australia, New Zealand, Canada and Scandinavia. It is therefore not uncommon to find similar late-night kebab vending shops in holiday-clubbing destinations such as Ibiza, to accommodate for the British culture.
Döner kebabin likamureke on rasvainen verrattuna Shish kebabin lihaan, joka on grillittuja lihakimpaleita.
Shish kebab (Turkish: şiş kebabı) is a dish consisting of small cubes of meat threaded on a skewer (şiş in Turkish) that are grilled or roasted. Any kind of meat may be used, and fruit or vegetables are often placed on the skewer as well. Typical vegetables include eggplant, tomato, bell pepper, onions, pickles and mushrooms. Small slices of toasted bread (usually sourdough, but other breads can be used as well) are also sometimes put onto the kebab stick with the meats and vegetables. The phrase literally means 'skewered grilled-meat' in Turkish.[5]
lähde wikipediaShis-kebap, Lihaa miekassa. Shis = miekka, veitsi.
Shis-kebapin lihat leikataan tavallisesti noin 20 x20 mm kuutioiksi, eivät siis ole varsinaisesti kimpaleita.
Ensimmäinen suomessa pelkästään döner-kebapia valmistanut ja myynyt ravintola oli nimeltään Giros-grilli, Otavankatu 19 ja se avattiin lokakuussa 1982. Giros taas on muunnos kreikkalaisesta gyroksesta, joka tarkoittaa samaa kuin döner, eli pyöriä. Kreikassa döner-kebapia nimitetään gyros-souvlakiksi. Kun taas pelkkä souvlaki on suunnilleen sama kuin shis-kebap, tai venäläinen saslik. Kreikassa tuohon samaiseen isoon vartaaseen voidaan käyttää myös sianlihaa, koska ei ole islaminuskoisesta maasta kyse. Döner/souvlaki pitää tehdä lihasta jonka rasvaprosentti on yli 20, muussa tapauksessa sitä on jotenkin siihen lisättävä paiston yhteydessä. Paistettu kebapliha on miltei rasvatonta, koska se valuu siitä sulaessaan pois. Katselkaa kebap-grilleissä, miten rasva valuu alusastiaan kaiken aikaa. Seuraavaksi joitakin kebapeja turkista: Patlican-kebapi, jossa on munakoisoa ja jauhelihaa, Iskender kebapi joka on valmistettu vasikasta tai lampaasta, Kagit kebapi jossa on lammasta ja lampaan munuaisia, Adana kebapi jauhelihasta, voimakkaasti maustettu. Tässä muutamia erilaisia. Sen lisäksi suositeltavia ovat turkkilaiset erilaiset lihapullat, eli köftet.
Kirjoittanut Veikko Huhtakangas, keittiömestari. Pori - Rypsiöljykin on hyvää .
kuulemma. kirjoitti:
Uutisen mukaan se rasva on kasvirasvaa. Sehän lisää hyvän kolesterolin määrää. Eläinrasvat ovat niitä pahoja.
Eivät edes tiedä mitä on kasviöljy. Tiedän tapauksen ,kun vanhempi ämmä sai lahjaksi pullon hyvää oliiviöljyä.Hän otti sitä pikkulusikallisen päivittäin ,riitti vuodeksi .ruokaa laittaessaan käytti reilusti voita, ja sanoi ,eese muuten oo hyvvee. Vitut, aivan sama .
- Lontoon_trendit
kuution ero kirjoitti:
Shis-kebap, Lihaa miekassa. Shis = miekka, veitsi.
Shis-kebapin lihat leikataan tavallisesti noin 20 x20 mm kuutioiksi, eivät siis ole varsinaisesti kimpaleita.
Ensimmäinen suomessa pelkästään döner-kebapia valmistanut ja myynyt ravintola oli nimeltään Giros-grilli, Otavankatu 19 ja se avattiin lokakuussa 1982. Giros taas on muunnos kreikkalaisesta gyroksesta, joka tarkoittaa samaa kuin döner, eli pyöriä. Kreikassa döner-kebapia nimitetään gyros-souvlakiksi. Kun taas pelkkä souvlaki on suunnilleen sama kuin shis-kebap, tai venäläinen saslik. Kreikassa tuohon samaiseen isoon vartaaseen voidaan käyttää myös sianlihaa, koska ei ole islaminuskoisesta maasta kyse. Döner/souvlaki pitää tehdä lihasta jonka rasvaprosentti on yli 20, muussa tapauksessa sitä on jotenkin siihen lisättävä paiston yhteydessä. Paistettu kebapliha on miltei rasvatonta, koska se valuu siitä sulaessaan pois. Katselkaa kebap-grilleissä, miten rasva valuu alusastiaan kaiken aikaa. Seuraavaksi joitakin kebapeja turkista: Patlican-kebapi, jossa on munakoisoa ja jauhelihaa, Iskender kebapi joka on valmistettu vasikasta tai lampaasta, Kagit kebapi jossa on lammasta ja lampaan munuaisia, Adana kebapi jauhelihasta, voimakkaasti maustettu. Tässä muutamia erilaisia. Sen lisäksi suositeltavia ovat turkkilaiset erilaiset lihapullat, eli köftet.
Kirjoittanut Veikko Huhtakangas, keittiömestari. PoriTilaan aina lampaanliha-shish-kebabin, koska se on rasvattomampi kuin Döner. Kuutiot/kimpaleet ovat kyllä aina olleet suurempia kuin 2x2cm. Sanoisin, että ainakin puolet isompia. Kimpaleiksi niitä sanoin, koska ne ei ole matemaattisella tarkkuudella kuution mallisia.
Kanaa en koskaan tilaa ravintoloissa, koska en syö kanaa kuin luomuna. (Teollisesti kasvatetussa kananlihassa on usein syöpää).
Döner lihan laatu vaihtelee valmistajan mukaan. - Onkohan
Lontoon_trendit kirjoitti:
Tilaan aina lampaanliha-shish-kebabin, koska se on rasvattomampi kuin Döner. Kuutiot/kimpaleet ovat kyllä aina olleet suurempia kuin 2x2cm. Sanoisin, että ainakin puolet isompia. Kimpaleiksi niitä sanoin, koska ne ei ole matemaattisella tarkkuudella kuution mallisia.
Kanaa en koskaan tilaa ravintoloissa, koska en syö kanaa kuin luomuna. (Teollisesti kasvatetussa kananlihassa on usein syöpää).
Döner lihan laatu vaihtelee valmistajan mukaan.Tuokin jokin englantilainen tutkimus, että teollisesti kasvatetuissa kanoissa esiintyisi syöpää. Mistähän syöpälajista lie kysymys?
Voisitko valaista meitä uteliaita tiedoillasi. - Lontoon_trendit
Onkohan kirjoitti:
Tuokin jokin englantilainen tutkimus, että teollisesti kasvatetuissa kanoissa esiintyisi syöpää. Mistähän syöpälajista lie kysymys?
Voisitko valaista meitä uteliaita tiedoillasi.Olen lukenut asiasta lehdestä joskus viimeisen kymmenen vuoden aikana, joten en muista mikä lehti oli kyseessä. Luulisin, että The Guardian, kun sitä useimmiten luen.
Kananpoikia kasvatetaan niin nopeasti isoiksi, että syöpäkin kasvaa niissä räjähdysmäisen nopeasti.
Netistä Googlasin sinulle asiasta tietoa:
CHICKEN CANCER
Broiler hens are the chickens which are routinely used for large portions or whole portions of chicken meat. Tony Moore of Joice and Hill broiler breeders was quoted as saying that chicken cancer (Marek's disease) is responsible for the excessively high losses of chickens and, despite chickens being vaccinated against it as day old chicks, mortality is increasingly significant. There is also a rapidly increasing threat from Gumboro disease, a viral cancer and, on top of this, avian leucosis a bird variety of leukaemia is now commonplace. In fact, one American report found that: 'Virtually all commercial chickens are heavily infected with leucosis virus'. However, since the tumours induced are not grossly apparent until about 20 weeks of age, the virus is not economically as important as is the Marek's disease virus, which induces tumours by 6-8 weeks of age.
Can chicken cancer spread to humans, you may well ask? Well, the short answer is that I cover it in detail in my book 'The Undigestible Truth about Meat' and the long answer is, it is quite possible since studies do seem to prove that malignant tumours and other cancers can spread from one species to another.
Indeed, Cox, regarding bovine leukemia (cancer in cow's) cites one scientist as saying "It should be inferred that cattle with leukemia may, in favouring circumstances, be a factor disposing man to neoplasms (cancer), especially to the proliferation of the lymphatic system, either through longer contact with sick animals or the longer ingestion of milk and milk products from cows with leukemia.
However, in some ways the connection is really very simple. Firstly, we know that some 'meat producing animals' (especially cows and chickens) suffer from tumours and cancers. Secondly, we know that cancer can be transmitted by virus, from one animal to another and indeed from one species to another. Thirdly, cancerous and tumorous meat are not necessarily removed at the slaughterhouse, and may quite easily find its way to the butcher's shop. The inevitable conclusion drawn from the above is that the chances are that if you eat meat, sooner or later you will eat part of an animal that either has cancer or has been exposed to a virus that can cause cancer. It is difficult, however, to quantify the risk you would be running by eating tumorous meat (especially since cancers can take many years to surface).
lähde:
http://www.vibrancyuk.com/chicken.html
Elikkä, vaikkei teollisen kanan syöntiin heti siltä istumalta kuolekaan, niin en halua kuitenkaan ottaa sitä riskiä. Haluan myöskin suoda eläimille kunniallisen elämän ennen lautaselleni joutumista. Meneehän tuosta rääkkäämisestä jo ruokahalutkin... - Lady-Dee
"gourmet"essen kirjoitti:
kun löytyi pizzaa jossa olisi sitä itteensä,eli paskaa
Ei tarvi sitten enää syödä pitsaa eikä kebabbia!
- öljyt on
täynnä salaattia kirjoitti:
ja lisäksi lihaa ja vihanneksia. Tietenkin paljon riippuu siitä onko öljy hyvälaatuista vai moneen kertaan käytettyä. Ja tämä koskee kaikkia pikaruokapaikkoja.
viimeksi vaihdettu kebab ym rasvaruokapaikoissa??? Sisään tullessa jo ovella haisee ELTAANTUNEEN rasvan haju....
- en.
"gourmet"essen kirjoitti:
kun löytyi pizzaa jossa olisi sitä itteensä,eli paskaa
syö kepappia enää ikinä. Ei se öljy minua niinkään "haittaa" vaan ne karvat jotka ovat kiharia. Ranteista, rinnasta tai m*******. Hyi helevetti.
- ....
ei rasva kirjoitti:
Nyrkkisääntö on, että kovat tai kovetetut kasvirasvat (-öljyt) eivät ole välttämättä ollenkaan terveellisiä, vaan nimenomaan kasviöljyt. Esim suklaan kaakaovoi ei kovana kasvirasvana ole ollenkaan terveellistä vastoin yleistä luuloa. Suklaassa terveellinen osa on nimenomaan kaakao.
"Esim suklaan kaakaovoi ei kovana kasvirasvana ole ollenkaan terveellistä vastoin yleistä luuloa."
Rasvan kovuus ei tee rasvasta vielä pahaa eikä edes se paljonko se nostaa veren kolesterolia kuljettavien lipoproteiinien määrää (jota suurinpiirtein virheellisesti kolesteroliarvoksi kutsumme. Tämä kolesteroliarvo ei suoranaisesti korreloi esim. sydäntautikuolleisuutta.). Se miten rasva vaikuttaa solutasolla on merkityksellistä. Pahimpia rasvoja ovat tyydyttymättömien rasvahappojen trans-rakenteiset, synteesin tuloksena syntyneet rasvarakenteet, ns. transrasvat. Ne kovettavat soluseinää. Tähän muistuttaisin vielä mm. voin sisältämän luonnollisesti syntyneen konjugoituneen linoleenihapon trans-muodon olevan vielä arvoitus. Todennäköisesti se ei ole haitallista.
Joka tapauksessa suuri rasvan määrä sinällään ei ole kauhistus. Rasva on ihmisen tärkeä, eräiden mukaan jopa tärkein energianlähde. Toki rasvainen ruoka lihottaa, mutta yksin rasva ei lihota. Tarvitaan myös hiilihydraatteja. - Mehmeti
Lady-Dee kirjoitti:
Ei tarvi sitten enää syödä pitsaa eikä kebabbia!
Ei olla porin kebab huono.on perkkele tosi että se olla terveline ja eritä hygieni pestä käsi jos mennä vc ei löyty kebabi roska tulla syömä olla hyva.
- mehmeti
en. kirjoitti:
syö kepappia enää ikinä. Ei se öljy minua niinkään "haittaa" vaan ne karvat jotka ovat kiharia. Ranteista, rinnasta tai m*******. Hyi helevetti.
sina olla rasiisti yritä lopeta minu likeyritämine ei irto karva kasista sinu oma nokakarva puto kebapi jouko mina varota ei saa jatka ena tu rasimi.
- ruotsalaiseen "tutkimu...
Tyypillistä naapurimaassamme, kaikki ovat välillä epäterveellistä, välistä jopa ruisleipä....
Mikä tänään on epäterveellistä, se voi jo huomenna pelastaa meidät "tuholta".
Älkää siis hypätkö ensimmäisenä kaivoon ;-)- valita
kepappi tai kaivo, niin Kaivoon!
- englantilainen ja
julkaistiin ruotsalaisessa lehdessä.
- terveyintoilija...
valita kirjoitti:
kepappi tai kaivo, niin Kaivoon!
apinoita asialla.
- tekis ilman
kummalista
- järkikin sanoo
ettei siinä leivässä voi kahta lasia öljyä olla. Tee sellainen pitaleipä, josta voi puristaa lasillisen öljyä :)))
- rauhassa
Mistä kummasta tuo lasillinen saadaan.Olen seurannut monen ravintolan valmistusprosessia sekä Suomessa että ulkomailla. Tuote tehtiin lihasta, itse jauhetusta, sen oli oltava vielä hyvälaatuista, mahdollisimman rasvatonta. Se kun oli saatava siihen vartaaseen rakennettua ja vielä pysymäänkin siinä. Ja kun sitä varrasta paistetaan, niin myyntiinhän sitä tehdään, lihassa oleva rasva kun kohtuullisen tehokkaasti valui vartaan alla olevaan altaaseen.Myytävää lihaa on vain se joka siinä vartaassa pysyy.
Salaateissa ei ole rasvaa, jogurtti/piimä/valkosipulikastikkeessa ei ole lisättyä rasvaa(vain piimän/jogurtin sisältämä rasva), tomaattikastikkeessa vähän. Aitoon kebabiin ei kaikenmaailman rasvaisia kastikkeita kuulukaan, Turkissa Iskender oli ainoita kebabeja joihin tarjoilija annoksen tuodessaan kaatoi päälle vähän voisulaa. Eikä sitäkään jos asiakas ei sitä halunnut.
Syön oman kebabini rauhassa, se on kuitenkin mielestäni paljon kevyempi vaihtoehto verrattuna esim. pizzaan.
- Huomio!
Tavastasi muotoilla asia saa kuvan, että kuolo koittaa, kun on syönyt sen toisen kebabin seitsemän päivän sisään. Uutinen taas kertoi, että jos syö jatkuvasti kaksi kebabia viikossa 10 v. ajan, voi EHKÄ saada sydäninfarktin. Entä, kun kebab sisältää viinilasillisen öljyä? Mitä se tarkoittaa? 12 cl. perusviiniannosta vai piripintaan täyttä lasia? Sitä ei uutinen kerro.
- on noin korkealla,
kun sitä tukitaan jo joka paikkaan?
- en viitsi edes lukea
miten ne jonkin maalaiset sitten elää ja lisääntyy...
- suomi24 sitä varten että
onko ainoa tarkoitus viihdyttää ihmisiä... ja pitää perinteisellä kaidalla tiellä
- Tuomari Nurmio
Mulle on ihan yks lysti. Mielestäni ylipäätään puheet vaarallisesta ruoasta kannattaa unohtaa. Kannattaa ennemmin syödä sellaista ruokaa josta tykkää ja sitten kuolla kupsahtaa kerta laakista 70 vuotiaana.
Tai toinen vaihtoehto on jyrsiä jotain ituja koko elämänsä ja välttää kaikki vaarallliseksi luokitellut ruoat ja sitten maata vihanneksena vaikka 10 vuotta vanhainkodissa sängyssä lääketokkurassa sairauksien kanssa odottaen että tulisipa kuolema tai saisipa edes kebabia, kun sitäkään ei tullut nuorena syötyä- reilusti yli
Kaksikymmentä vuotta joka päivä 2 kebapia, olen siis kuollut. On mukavaa olla zombi.
- Tuomari Nurmio
reilusti yli kirjoitti:
Kaksikymmentä vuotta joka päivä 2 kebapia, olen siis kuollut. On mukavaa olla zombi.
Mitä tästä opimme? Sen että reilusti vaan suolaa ja rasvaa ruokaan. Se varmistaa sen ettei jää kitumaan, mutta ompahan ainakin saanut syödä hyvää ruokaa.
- tavallista voita
Tuomari Nurmio kirjoitti:
Mitä tästä opimme? Sen että reilusti vaan suolaa ja rasvaa ruokaan. Se varmistaa sen ettei jää kitumaan, mutta ompahan ainakin saanut syödä hyvää ruokaa.
koko ikänsä paistamiseen ja leivän päällä.
Mummo asuu yksin omakotitalossa ja pärjää hyvin.
Rautamummolla toimii ajatuskin kuin partaveitsi. - Nautiskelija
Hyvä näin, turha sitä 7-kymppistä ikää on ilman nautintoja odottaa! Monipuolista, hyvänmakuista ruokaa vain käyttöön. Hassua, että jotkut lääkärit seuraa laboratoriokokeilla vielä 7-kymppisten ja vanhempien ihmisten kolesteroliarvoja. Toki tieteellisessä mielessä hyväksyttävää, mutta muutoin, kun ihminen on koko energiansa kohdistanut työelämään sekä jälkeläisten kasvuun, miksi ei olisi jokin vaihe elämässä vain pelkkään nauttimiseen, hyvästä ruuasta, harrastuksista, mistä tahansa, mistä sielu saa ravintonsa.
- veikkaisin että
Nautiskelija kirjoitti:
Hyvä näin, turha sitä 7-kymppistä ikää on ilman nautintoja odottaa! Monipuolista, hyvänmakuista ruokaa vain käyttöön. Hassua, että jotkut lääkärit seuraa laboratoriokokeilla vielä 7-kymppisten ja vanhempien ihmisten kolesteroliarvoja. Toki tieteellisessä mielessä hyväksyttävää, mutta muutoin, kun ihminen on koko energiansa kohdistanut työelämään sekä jälkeläisten kasvuun, miksi ei olisi jokin vaihe elämässä vain pelkkään nauttimiseen, hyvästä ruuasta, harrastuksista, mistä tahansa, mistä sielu saa ravintonsa.
oot 17 ja just tyypillinen pisuliisa mitä mamut vetää puoleensa.
- että kebebit..
reilusti yli kirjoitti:
Kaksikymmentä vuotta joka päivä 2 kebapia, olen siis kuollut. On mukavaa olla zombi.
olisi 20v sitten rantautuneet suomeen, minusta tuntuu että taidat nyt kumminkin liiotella sitä aikaa mitä olet kebsuu syönyt! mielestäni ne herkut tekivät tuloansa tänne suomeen tuossa 1989 loppu puolella, itse taisin nauttia oman kebsukaiseni tuossa yhdeksänkymmentä luvulla -92-93, kumminkin se oli kevättä silloin ja rakkautta sitä ihanaa ruskeaa herkkua kohtaan. terveisin: k.ebab
- nainen 46v
tavallista voita kirjoitti:
koko ikänsä paistamiseen ja leivän päällä.
Mummo asuu yksin omakotitalossa ja pärjää hyvin.
Rautamummolla toimii ajatuskin kuin partaveitsi.Olen itsekin luopunut paistamisessa kokonaan öljyistä, ja paistan nykyisin kaiken voissa. Salaattikastikkeita lukuunottamatta (joissa käytän rypsiöljyä) voi on perus ruuanlaittorasva.
Isäni puolelta olemme sydäntautisukua, hän myös omaa erittäin korkean kolesteroli, joka huomattiiin hyvin nuorena. Äitimuori teki ohjeiden mukaan, ja luttasi öljyjä ja margariineja joka paikkaan, kalaa ja kasviksia syötiin kuitenkin paljon. Äit kuoli koko kroppaan levinneeseen syöpään 62 vuotiaana, iskä porskuttaa vieläkin (kolestrolit koholla, jotka eivät kasvisrasvoilla laskeneet mihinkään)
Valmistan nykyisin kaikki ruuat mahdollisuuksien mukaan alusta asti itse, voita ja kermaa säästelemättä. Paino on pudonnut kolmessa vuodessa 20kg "tekemättä mitään". Kolesterolit ihanteelliseet, verenpaine pyörii turhan matalalla, muttei kuitenkaan liian alhaalla... - ....
nainen 46v kirjoitti:
Olen itsekin luopunut paistamisessa kokonaan öljyistä, ja paistan nykyisin kaiken voissa. Salaattikastikkeita lukuunottamatta (joissa käytän rypsiöljyä) voi on perus ruuanlaittorasva.
Isäni puolelta olemme sydäntautisukua, hän myös omaa erittäin korkean kolesteroli, joka huomattiiin hyvin nuorena. Äitimuori teki ohjeiden mukaan, ja luttasi öljyjä ja margariineja joka paikkaan, kalaa ja kasviksia syötiin kuitenkin paljon. Äit kuoli koko kroppaan levinneeseen syöpään 62 vuotiaana, iskä porskuttaa vieläkin (kolestrolit koholla, jotka eivät kasvisrasvoilla laskeneet mihinkään)
Valmistan nykyisin kaikki ruuat mahdollisuuksien mukaan alusta asti itse, voita ja kermaa säästelemättä. Paino on pudonnut kolmessa vuodessa 20kg "tekemättä mitään". Kolesterolit ihanteelliseet, verenpaine pyörii turhan matalalla, muttei kuitenkaan liian alhaalla...Noudatatko vähähiilihydraattista elämäntapaa? Itse kannatan teoriaa, mutten jaksa mässäilijänä sitä noudattaa. Paljonko on tosi korkea kolesteroli?
Margariinit tosiaan saisi unohtaa kauppaan - 80-luvulla vai aikaisemmin
että kebebit.. kirjoitti:
olisi 20v sitten rantautuneet suomeen, minusta tuntuu että taidat nyt kumminkin liiotella sitä aikaa mitä olet kebsuu syönyt! mielestäni ne herkut tekivät tuloansa tänne suomeen tuossa 1989 loppu puolella, itse taisin nauttia oman kebsukaiseni tuossa yhdeksänkymmentä luvulla -92-93, kumminkin se oli kevättä silloin ja rakkautta sitä ihanaa ruskeaa herkkua kohtaan. terveisin: k.ebab
Lappeenrannassa oli ainakin 80-luvun alussa kreikkalainen grlli tms. Sieltä sai tuota gyros pitaa, joka on niitten sanastoa samasta asiasta.
Ensimmäiset kebabit söin niin ikään 80-luvun alussa Tukholmassa.
Turussa oli kebab-paikka ainakin jo 80 luvun puolivälissä. Lieköhän se vanhin yhä toimiva. Omistaja oli Irakilainen, jolla oli tullut Saddamin kanssa jotain epäselvyyksiä joten hän lähti Turkuun pitään kebab-kioskia. - Keb-ah
80-luvulla vai aikaisemmin kirjoitti:
Lappeenrannassa oli ainakin 80-luvun alussa kreikkalainen grlli tms. Sieltä sai tuota gyros pitaa, joka on niitten sanastoa samasta asiasta.
Ensimmäiset kebabit söin niin ikään 80-luvun alussa Tukholmassa.
Turussa oli kebab-paikka ainakin jo 80 luvun puolivälissä. Lieköhän se vanhin yhä toimiva. Omistaja oli Irakilainen, jolla oli tullut Saddamin kanssa jotain epäselvyyksiä joten hän lähti Turkuun pitään kebab-kioskia.80-luvun alkupuolella sai Mansessakin jo kebabia nauttia. Hyvää oli jo silloin.
- Amir el Batsha
80-luvulla vai aikaisemmin kirjoitti:
Lappeenrannassa oli ainakin 80-luvun alussa kreikkalainen grlli tms. Sieltä sai tuota gyros pitaa, joka on niitten sanastoa samasta asiasta.
Ensimmäiset kebabit söin niin ikään 80-luvun alussa Tukholmassa.
Turussa oli kebab-paikka ainakin jo 80 luvun puolivälissä. Lieköhän se vanhin yhä toimiva. Omistaja oli Irakilainen, jolla oli tullut Saddamin kanssa jotain epäselvyyksiä joten hän lähti Turkuun pitään kebab-kioskia.Piti Saleh paikkaansa nimeltä Al Amir (Prinssi) Hän opetteli puolestaan kebapin teon porissa, Gyros-Grillissä 80 luvun alussa.
- ihmettelen viisauttasi..
Juu kautta aikojen on käytetty ruuissa kaikki liha mitä takapihalta on löytynyt....!?!
Järjen jättiläiset...viitsittekin kirjoitella moista sontaa...ihmisiä syödään vaikka olis muutakin tarjolla...kyllä varmaan!!!
- kokki 114
on samaa tasoa kuin italialaisten sotasankaruus 2 maailmansodassa. Olisi hauska tietää että mihin helkattiin englannissa voidaan kebabiin tunkea lasillinen ruokaöljyä, kun itse liha pyörii grilli vartassa, ja lisukkeet eli riisi, vihannekset, ja mausteet ovat öljyttömiä ja ainoat joita voidaan yhdistää tuohon kebab annoksen öljyyn on öljyssä keitetyt eri perunalaadut, mutta ei niissäkään ole lasillista öljyä mitenkään.
- leipä.
Kuule normikebabiin pannaan kahta öljypohjaista kastiketta. Vaalea leipäkuori on tehty käyttämällä mm. öljyä. Lihakaan ei ole rasvatonta, ei lähellekään.
- koki 114
leipä. kirjoitti:
Kuule normikebabiin pannaan kahta öljypohjaista kastiketta. Vaalea leipäkuori on tehty käyttämällä mm. öljyä. Lihakaan ei ole rasvatonta, ei lähellekään.
aloituksessa puhutaan kebabissa olevan lasillinen öljyä. Lihakin on muuten mahdollisimman rasvatonta, sillä ko. tuote ei perinteisesti sisällä rasvaa. Leipäkebabin sisältökin on normaalisti n.100g kebab lihaa, salaattisekoitus jalopeno ja kastiketta loraus. Tunnen kylä kansallisruokani, joten älä neuvo.
- kokki 114
sinä puhuu vaikka ei tiedä. Sinulla suuri suu, mutta ilman hampaita. Onko pakko olla äänesä, vaikka ei tiedä miksi.
- hutikka
Siinä sitä taas näytetään mallia, voi vehje millanen molopää. Älä viitti kirjottaa jos et parempaan pysty.
- oliko siinä sitä?
koki 114 kirjoitti:
aloituksessa puhutaan kebabissa olevan lasillinen öljyä. Lihakin on muuten mahdollisimman rasvatonta, sillä ko. tuote ei perinteisesti sisällä rasvaa. Leipäkebabin sisältökin on normaalisti n.100g kebab lihaa, salaattisekoitus jalopeno ja kastiketta loraus. Tunnen kylä kansallisruokani, joten älä neuvo.
* Karrageeni l. carrageenan. Karrageenista kertoo Marko Leiponen seuraavaa:
"Hydrokolloidit toimivat elintarvikkeissa sakeutusaineina. Yleisimmin lihavalmisteissa käytetty hydrokolloidi on karrageeni (E470). Karrageeni on eristetty merilevästä ja sillä on erittäin suuri vedensidontakyky." ...Suomessa karrageenia käytetään eniten täyslihavalmisteissa, sillä karrageeni parantaa saantoa sekä rakennetta ja siivutettavuutta."
Saanto tarkoittaa sitä, että siihen voidaan imeyttää nestettä. Samalla tavalla toimii arominvahventeetkin. Karrageenia voidaan ruiskuttaa lihaan jo tehtaalla, jolloin sitä ei kai tarvitse erikseen ilmoittaa, koska se on luomutuotteissakin sallittua - vaikka se aiheuttaa tulehdusta - ainakin koe-eläimille! - huijausta mun mielestä
oliko siinä sitä? kirjoitti:
* Karrageeni l. carrageenan. Karrageenista kertoo Marko Leiponen seuraavaa:
"Hydrokolloidit toimivat elintarvikkeissa sakeutusaineina. Yleisimmin lihavalmisteissa käytetty hydrokolloidi on karrageeni (E470). Karrageeni on eristetty merilevästä ja sillä on erittäin suuri vedensidontakyky." ...Suomessa karrageenia käytetään eniten täyslihavalmisteissa, sillä karrageeni parantaa saantoa sekä rakennetta ja siivutettavuutta."
Saanto tarkoittaa sitä, että siihen voidaan imeyttää nestettä. Samalla tavalla toimii arominvahventeetkin. Karrageenia voidaan ruiskuttaa lihaan jo tehtaalla, jolloin sitä ei kai tarvitse erikseen ilmoittaa, koska se on luomutuotteissakin sallittua - vaikka se aiheuttaa tulehdusta - ainakin koe-eläimille!
- asdadsadad
Millä perusteella se on hengenvaarallista... Äitini joutuu syömään kolme ruokalusikkaa nestemäistä öljyä päivässä, mikä tekee about 315ml viikossa. Ainoa (lievä sekin) terveyshaitta mikä voisi olla, on painonnousu, mutta eipä sitäkään ole tullut.
- lisäys
Syön joka viikko useaan otteeseen kebappia. Vuosi takana tätä menoo, ja ihan elossa olen.
- aina ajatteleva..
Johan kummallinen tuote siellä Lontoossa.Mihin ne piilottaa sen öljyn..olen itse tehnyt kyseistä syömistä...eikä siihen ainakaan tullut pisaraakaan öljyä...ei edes kastikkeen muodossa.
Öljyt on ihan muualla. Uskokaa pois..eikä rypsiöljyn pitäisi olla vaarallista ihmiselle...vai onko se?? - öljy ulja
pitääkö se paikkaansa???
- Artviros
Ei oo olluna mitään hätää vaikka olen elänyt puoli vuotta pelkästään kebablihan voimin...
- koitat vaan
puolustella suojattejasi.
- monipuolistaa
ruokavaliotasi?
- Artviros
monipuolistaa kirjoitti:
ruokavaliotasi?
Nyt syön vain murjoja ja ruisleipää...
Ehdin vielä kokeilla kaikkia ruokaympyrän ravintoaineita tämän vuoden puolella... - Artviros
koitat vaan kirjoitti:
puolustella suojattejasi.
Laihduin tänä aikana 60 kiloa
- vainaa
pulloa VIINAAKIN on vaarallista 1vrk aikana.
- wish86
Jos sitä uskoisi kaikkeen mikä tappaa sitä syömällä niin eihän sitä uskaltaisi syödä mitään. Eihän siitä ole kauaa kun perunalastuissa,grillatussa ruuassa ja ranskanperunoissa oli syöpää aiheuttavia karsinogeenejä...eiköhän jokainen pelaa omalla järjellä sen mitä syö ja mihin uskoo..
- soilandpimp
Eikös jotku bodaritki vedä lasillisen rypsiöljyä päivässä massan kasvatukseen?? eikä tunnu missään
- öljy ulja
Mun viestis ei ollut mitään vikaa, miks vittu mennä poistamaan??! Haloo. Kysyin et pitääkö se väite paikkaansa, et on lasillinen öljyä!
- sen tiedän että
monesti kun ne poistelee niin koko keskustelu menee aivan vituks.
- rasvat ja öljyt sekaisin ?
Millä helvetillä voi saada kebab annoksessa pysymään juomalasillisen öljyä ?? Öljy tuotenimessä tarkoittaa nimenomaan sitä että tuote on huoneenlämmössä juoksevaa. Ja eikös kebab vielä syödä lämpimänä. Kyllä olisi öljy noro leukapielissä. Kuka sellaista söisi ? Kyse on varmaan jostain ihan muusta kuin öljystä, eikä Englantilaisten tutkimuksiin ole yhtään sen enempää uskomista kuin amerikkalaistenkaan. Tulos tulee aina maksajan mukaan.
- ehkä mittana
voi olla että joku vaan haluaa pelotella. Kyllä sen nyt jotenkin voi tajuta, että englannissa ollaan hermona, kun se on niin kansainvälinen ja oikea muurahaispesä eri kulttuureineen. Ei silti tarvitse täällä alkaa housuun pelosta paskantaa. Kyllä englannissa pelkää ne pelätyt vähemmistötkin. Ja tää on mun mielestä vaan yks niitä juttuja, joilla yritetään säilyttää Englanti Englantina. Toisaalta porukka on sinne Englantiin alunperin tullut Persiasta hedelmällisen puolikuun seudulta ja nimenomaan länsi on persialainen alue jo kielen perusteella. Siniset silmät ovat ensimmäisinä ilmaantuneet Mustan meren lounaisrannikon alueiulla.
- tyhmiäkö
Voi elämän kevät. Ei sitä öljyä siihen lautaselle kaadeta vaan se on sitoutuneena mm. leipätaikinaan, lihaan kastikkeisiin. Että kevyesti voi olla lasillinen yhdessä annoksessa ns. piilorasvana.
- ruokaa
Onko jotain turvallista ruokaa olemassa?
- tuulesta temmattu
Sillä kebaplihassa on runsaasti rasvaa, mutta huom. vain ennen paistamista. Rasva poistuu kebapvartaasta sen paahtuessa kovassa säteilylämmössä. Varsinaisessa asiakkaan saamassa annoksessa rasvaa on todella vähän, vähemmän kuin hampurilaisessa. Itse käytin tuota valunutta rasvaa ulkoroihuissa, joista se palaessaan levitti herkullista tuoksua kebapravintolamme ympäristöön, saaden makean veden herahtamaan ohikulkijoiden suuhun, houkutellen heidät maistiaisille. Vuonna 1977 sain idean dönerkebapin suomeen tuonnista, vieraillessani Lontoossa, jossa noita herkullisia välipaloja oli runsain mitoin tarjolla. Kesti kuitenkin joitain vuosia, ennenkuin avasimme Porin kaupungissa suomen ensimmäisen kebapravintolan. Se tapahtui 1982 osoitteessa Otavankatu ja nimeltään kreikkalaisittain Giros-grilli. Tuote oli sama, turkkilaistenkin tuntema döner-kebap. Koulutin yli kuusikymmentä yrittäjää ympäri suomea aina norjaan asti. Mukana oli turkkilaisia, egyptiläinen, ruotsalaisia ja monia muita. Porin terveystarkastajat olivat ennakkoluulottomia ja heitä saan kiittää jotta yleensä koko kebapia suomessa valmistetaan. Teimme useita kokeita lihan säilyvyydestä, sillä lääkintöhallitus vastusti tai ainakin oli hyvin varuillaan kyseisen tuotteen markkinoinnista. Näin lähti suomessa kebapin voittokulku, pienestä Porin kaupungista, ihan pesunkestävän suomalaisen toimesta, eikä suinkaan
maahanmuuttajien, kuten aivan yleisesti luullaan.
Veikko Huhtakangas Keittiömestari, nyk. eläkeläinen, Pori. - aivan täyttä
tuulesta temmattu kirjoitti:
Sillä kebaplihassa on runsaasti rasvaa, mutta huom. vain ennen paistamista. Rasva poistuu kebapvartaasta sen paahtuessa kovassa säteilylämmössä. Varsinaisessa asiakkaan saamassa annoksessa rasvaa on todella vähän, vähemmän kuin hampurilaisessa. Itse käytin tuota valunutta rasvaa ulkoroihuissa, joista se palaessaan levitti herkullista tuoksua kebapravintolamme ympäristöön, saaden makean veden herahtamaan ohikulkijoiden suuhun, houkutellen heidät maistiaisille. Vuonna 1977 sain idean dönerkebapin suomeen tuonnista, vieraillessani Lontoossa, jossa noita herkullisia välipaloja oli runsain mitoin tarjolla. Kesti kuitenkin joitain vuosia, ennenkuin avasimme Porin kaupungissa suomen ensimmäisen kebapravintolan. Se tapahtui 1982 osoitteessa Otavankatu ja nimeltään kreikkalaisittain Giros-grilli. Tuote oli sama, turkkilaistenkin tuntema döner-kebap. Koulutin yli kuusikymmentä yrittäjää ympäri suomea aina norjaan asti. Mukana oli turkkilaisia, egyptiläinen, ruotsalaisia ja monia muita. Porin terveystarkastajat olivat ennakkoluulottomia ja heitä saan kiittää jotta yleensä koko kebapia suomessa valmistetaan. Teimme useita kokeita lihan säilyvyydestä, sillä lääkintöhallitus vastusti tai ainakin oli hyvin varuillaan kyseisen tuotteen markkinoinnista. Näin lähti suomessa kebapin voittokulku, pienestä Porin kaupungista, ihan pesunkestävän suomalaisen toimesta, eikä suinkaan
maahanmuuttajien, kuten aivan yleisesti luullaan.
Veikko Huhtakangas Keittiömestari, nyk. eläkeläinen, Pori.paskaa, luuletko että ne tutkimukset on tehty ennen paistamista?
- että näin
aivan täyttä kirjoitti:
paskaa, luuletko että ne tutkimukset on tehty ennen paistamista?
on jostain syystä käynyt.
- pökö paavo
tullut tutkijalle kymmenyspilkkuvirhe?
- ruokaöljy..
ole mitenkään vaarallista tai epäterveellistä,kovat rasvat ne on jotka suonia tukkii ei öljyt.
- rasva ei
ole totisesti mitään ruokaöljyä, vaan juuri sitä kovaa eläinrasvaa. Vartaan paahtuessa tuo rasva sulaa ja valuu pois, joten asiakas saa melko kuivaa lihaa syödäkseen. Yhdestä 40 kg vartaasta valuu rasvaa lähes 10 litraa. Ellei siinä olisi tuota rasvaa, ei olisi maukasta kebapiakaan, sillä valmistuessaan se tarvitsee tuon rasvan jotta siitä tulisi se rapea ja hyvänmakuinen terveellinen puhdas lihatuote. Taas kerran engelsmannit ovat pilanneet hyvän ja maailman vanhimman pikaruoan maineen.
- grh...
rasva ei kirjoitti:
ole totisesti mitään ruokaöljyä, vaan juuri sitä kovaa eläinrasvaa. Vartaan paahtuessa tuo rasva sulaa ja valuu pois, joten asiakas saa melko kuivaa lihaa syödäkseen. Yhdestä 40 kg vartaasta valuu rasvaa lähes 10 litraa. Ellei siinä olisi tuota rasvaa, ei olisi maukasta kebapiakaan, sillä valmistuessaan se tarvitsee tuon rasvan jotta siitä tulisi se rapea ja hyvänmakuinen terveellinen puhdas lihatuote. Taas kerran engelsmannit ovat pilanneet hyvän ja maailman vanhimman pikaruoan maineen.
ei meniaa mitään jos kerran kuussa,ei oo terveellistä pihvikään ja pernunamuusi....
- ihmiset..
rasva ei kirjoitti:
ole totisesti mitään ruokaöljyä, vaan juuri sitä kovaa eläinrasvaa. Vartaan paahtuessa tuo rasva sulaa ja valuu pois, joten asiakas saa melko kuivaa lihaa syödäkseen. Yhdestä 40 kg vartaasta valuu rasvaa lähes 10 litraa. Ellei siinä olisi tuota rasvaa, ei olisi maukasta kebapiakaan, sillä valmistuessaan se tarvitsee tuon rasvan jotta siitä tulisi se rapea ja hyvänmakuinen terveellinen puhdas lihatuote. Taas kerran engelsmannit ovat pilanneet hyvän ja maailman vanhimman pikaruoan maineen.
enää ymmärrä öljyn ja rasvan eroa..Tässä artikkelissa puhutiin ruokaöljystä eikä lihasta irtoavasta rasvasta! Öljy pysyy juoksevana myös jääkaapissa kun taas rasva jämähtää jo huoneen lämmössä..
Ja mitä tuo tarkoitti että kebab sisältää lasin öljyä,eihän yhdessä annoksessa ole koko tavaraa lasillista enempää.
- eräspävaan
Kävin mielenkiinnosta etsimässä myös englannin kielisen linkin aiheeseen, alkuperäistä tutkimusta en jaksanut alkaa kaivelemaan. Käykääpäs lukemassa tämäkin: http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/news.html?in_article_id=566383&in_page_id=1770
Aika samanlaista tietoa kuin ruotsin kielisessäkin artikkelissa mutta huomatkaa (molempien) teksteistä se, että rasvan määrää verrataan viinilasilliseen öljyä; öljyhän on 100 % rasvaa, joten kuvaus on havainnollisempi kuin vertaus esim. voihin. Liekö ruotsalaisen toimittajan omaa tietämättömyyttä että ruotsin kielisessä artikkelissa korostetaan rasvan olevan juuri ruokaöljyä: englannin kielisestä teksistä jo selviää että suurin osa tästä rasvasta on juuri tyydyttynyttä (eli kovaa, pahaa rasvaa).
Keskustelussa on pohdittu paljon sitä, kuinka rasvaa voi olla annoksessa noin paljon ja lisäksi sitä, kuinka "kebabmaissa" pysytään hengissä. Käsitykseni mukaanhan Suomessa syötävä kebab ei ole lampaanlihaa (kuten kai esim. Turkissa syötävä, aito kebab) vaan eräänlainen kokoonpuristettu jauhelihamassasta tehty pötikkä, josta sitten siivutaan kebabia. Tähän "lihataikinaanhan" on mahdollista ujuttaa rasvaa melkoisiakin määriä. Ja kasviöljytkään eivät enää kovan kuumennuksen jälkeen ole yhtä terveellisiä kuin ilman kuumennusta: kuumennuksessa tyydyttymättömiin rasvoihin syntyy transrasvahappoja, jotka elimistössä toimivat tyydyttyneiden rasvojen tavoin ja ovat näin ollen sydän- ja verisuonitautiriskiä lisääviä.
Tämän lisäksi uskon, etteivät esimerkiksi Välimeren maiden asukkaat syö itse päivät pitkin kebabia - näiden maiden ruokavaliot koostuvat pitkälti kasviksista, hedelmistä ja kasvirasvoista, lihaa ei syödä samoissa määrin kuin länsimaissa. Ei liene siis ihme että näiden maiden asukkaat pysyvät terveinä! :) Kebabista innostuneena kansana meillä on lisäksi jo geeneissämme suurempi riski sydäninfarkteille kuin eteläisemmillä kansoilla.- Jos ei tiedä?
Turkissa lampaanlihaa käytetään melko yleisesti kebapiin, mutta myös nautaa. Lammasta sen halpuuden vuoksi. On kaksi tapaa valmistaa kebap-varras, joko karkeasta jauhelihasta, jonka rasvaprosentin tulee olla yli 20. Tai ohuehkoista lihaviipaleista kokoamalla ja sitten muotoon leikkaamalla. Tällöin tulee katsoa, että saadaan riittävästi rasvaa paahtuvalle pinnalle. Turkissa usein kebapin päällä on rasvahäntälampaan häntä, valuttamassa paahtopinnalle rasvaa. Muussa tapauksessa pinta palaa helposti kelvottomaksi, koska säteilijöissä on hurja kuumuus. Suomessa käytetään enimmäkseen ns. R-3 lihaa vartaisiin. Tuo R tarkoittaa raavaanlihaa ja kolmonen siinä perässä leikkuun laatua, eli tässä tapauksessa tuo 3:n on samaa kuin makkaroihin käytetään. Lampaanliha ei suinkaan tee kebapista aitoa. Lammasta ei vain saa meillä niin järkevään hintaan jotta sitä voisi suuremmassa mitassa käyttää. Ne harvat kebap-grillien omistajat, jotka vielä itse valmistavat vartaansa, käyttävät joskus sekoitetta, jossa on jokin määrä lammasta, mutta aina pääosa raavasta. Joitakin vuosia sitten alkoivat eräät lihanjalostajat valmistaa kebap-vartaita joita tukut välittävät edelleen pakasteina. Niinpä laatu on nykyään tasaista, mutta mautonta bulkkimassaa tavalliseen einestapaan.
Kebapista on erilaisia ennakkoluuloja, mutta itse asiassa se on parempi pikaruokana kuin hampurilainen. Oikeassa kebapissa on reilusti paahdettua lihaa, salaattia, tomaattia, "biber" eli erästä jalapeno, eli paprikalajiketta, sekä valkosipulilla maustettua jogurttia. Oikea kebap ei sisällä majoneesia, eikä maustekurkkua ei liioin ketsuppia. Leipänä voi olla ohut Pita tai hieman paksumpi sämpylä. Nykyisin saatavat "rullakebapit" ovat uutuuksia, joilla ei ole juurikaan tekemistä alkuperäisidean kanssa.
Tulkoon mainituksi, että eräissä turkkilaisissa ns. Et Lokanta:sissa, eli lihaa tarjoavissa ravintoloissa on usein alkuruokana "Meze" kebapvartaasta vuoltuja ohuita kuumana tiriseviä lastuja hyvän perunasoseen kera.
Valitettavasti monet maahanmuuttajat ovat lähes ammattitaidottomina pilanneet erinomaisen tuotteen mainetta, sillä kebapia ei milloinkaan saa leikata vartaasta lämpöhauteeseen, vaan jokaiselle asiakkaalle liha leikataan hänen nähtensä suoraan vartaasta. Hauteessa säilytetty liha menettää hetkessä sen herkullisen rapeutensa. Vielä kerran ihmettelen tuota rasvan määrää valmiissa kebapissa, sillä siinä täytyy olla virhe. Voisivatko meidän hygieenikkomme selvittää asian todenperäisyyden.
Kirjoittanut kebapin suomessa tunnetuksi jo 1982 tehnyt keittiömestari Veikko Huhtakangas Pori. - virhettä on
Jos ei tiedä? kirjoitti:
Turkissa lampaanlihaa käytetään melko yleisesti kebapiin, mutta myös nautaa. Lammasta sen halpuuden vuoksi. On kaksi tapaa valmistaa kebap-varras, joko karkeasta jauhelihasta, jonka rasvaprosentin tulee olla yli 20. Tai ohuehkoista lihaviipaleista kokoamalla ja sitten muotoon leikkaamalla. Tällöin tulee katsoa, että saadaan riittävästi rasvaa paahtuvalle pinnalle. Turkissa usein kebapin päällä on rasvahäntälampaan häntä, valuttamassa paahtopinnalle rasvaa. Muussa tapauksessa pinta palaa helposti kelvottomaksi, koska säteilijöissä on hurja kuumuus. Suomessa käytetään enimmäkseen ns. R-3 lihaa vartaisiin. Tuo R tarkoittaa raavaanlihaa ja kolmonen siinä perässä leikkuun laatua, eli tässä tapauksessa tuo 3:n on samaa kuin makkaroihin käytetään. Lampaanliha ei suinkaan tee kebapista aitoa. Lammasta ei vain saa meillä niin järkevään hintaan jotta sitä voisi suuremmassa mitassa käyttää. Ne harvat kebap-grillien omistajat, jotka vielä itse valmistavat vartaansa, käyttävät joskus sekoitetta, jossa on jokin määrä lammasta, mutta aina pääosa raavasta. Joitakin vuosia sitten alkoivat eräät lihanjalostajat valmistaa kebap-vartaita joita tukut välittävät edelleen pakasteina. Niinpä laatu on nykyään tasaista, mutta mautonta bulkkimassaa tavalliseen einestapaan.
Kebapista on erilaisia ennakkoluuloja, mutta itse asiassa se on parempi pikaruokana kuin hampurilainen. Oikeassa kebapissa on reilusti paahdettua lihaa, salaattia, tomaattia, "biber" eli erästä jalapeno, eli paprikalajiketta, sekä valkosipulilla maustettua jogurttia. Oikea kebap ei sisällä majoneesia, eikä maustekurkkua ei liioin ketsuppia. Leipänä voi olla ohut Pita tai hieman paksumpi sämpylä. Nykyisin saatavat "rullakebapit" ovat uutuuksia, joilla ei ole juurikaan tekemistä alkuperäisidean kanssa.
Tulkoon mainituksi, että eräissä turkkilaisissa ns. Et Lokanta:sissa, eli lihaa tarjoavissa ravintoloissa on usein alkuruokana "Meze" kebapvartaasta vuoltuja ohuita kuumana tiriseviä lastuja hyvän perunasoseen kera.
Valitettavasti monet maahanmuuttajat ovat lähes ammattitaidottomina pilanneet erinomaisen tuotteen mainetta, sillä kebapia ei milloinkaan saa leikata vartaasta lämpöhauteeseen, vaan jokaiselle asiakkaalle liha leikataan hänen nähtensä suoraan vartaasta. Hauteessa säilytetty liha menettää hetkessä sen herkullisen rapeutensa. Vielä kerran ihmettelen tuota rasvan määrää valmiissa kebapissa, sillä siinä täytyy olla virhe. Voisivatko meidän hygieenikkomme selvittää asian todenperäisyyden.
Kirjoittanut kebapin suomessa tunnetuksi jo 1982 tehnyt keittiömestari Veikko Huhtakangas Pori.koska silloinhan tutkimus ei pitäisi paikkaansa. Jokainen joka on syönnyt kebabia on varmaan huomannut että kun heittää paperin pois niin siellä alalaidassa on aika reilusti rasvaa.
- Nimetön
Jos ei tiedä? kirjoitti:
Turkissa lampaanlihaa käytetään melko yleisesti kebapiin, mutta myös nautaa. Lammasta sen halpuuden vuoksi. On kaksi tapaa valmistaa kebap-varras, joko karkeasta jauhelihasta, jonka rasvaprosentin tulee olla yli 20. Tai ohuehkoista lihaviipaleista kokoamalla ja sitten muotoon leikkaamalla. Tällöin tulee katsoa, että saadaan riittävästi rasvaa paahtuvalle pinnalle. Turkissa usein kebapin päällä on rasvahäntälampaan häntä, valuttamassa paahtopinnalle rasvaa. Muussa tapauksessa pinta palaa helposti kelvottomaksi, koska säteilijöissä on hurja kuumuus. Suomessa käytetään enimmäkseen ns. R-3 lihaa vartaisiin. Tuo R tarkoittaa raavaanlihaa ja kolmonen siinä perässä leikkuun laatua, eli tässä tapauksessa tuo 3:n on samaa kuin makkaroihin käytetään. Lampaanliha ei suinkaan tee kebapista aitoa. Lammasta ei vain saa meillä niin järkevään hintaan jotta sitä voisi suuremmassa mitassa käyttää. Ne harvat kebap-grillien omistajat, jotka vielä itse valmistavat vartaansa, käyttävät joskus sekoitetta, jossa on jokin määrä lammasta, mutta aina pääosa raavasta. Joitakin vuosia sitten alkoivat eräät lihanjalostajat valmistaa kebap-vartaita joita tukut välittävät edelleen pakasteina. Niinpä laatu on nykyään tasaista, mutta mautonta bulkkimassaa tavalliseen einestapaan.
Kebapista on erilaisia ennakkoluuloja, mutta itse asiassa se on parempi pikaruokana kuin hampurilainen. Oikeassa kebapissa on reilusti paahdettua lihaa, salaattia, tomaattia, "biber" eli erästä jalapeno, eli paprikalajiketta, sekä valkosipulilla maustettua jogurttia. Oikea kebap ei sisällä majoneesia, eikä maustekurkkua ei liioin ketsuppia. Leipänä voi olla ohut Pita tai hieman paksumpi sämpylä. Nykyisin saatavat "rullakebapit" ovat uutuuksia, joilla ei ole juurikaan tekemistä alkuperäisidean kanssa.
Tulkoon mainituksi, että eräissä turkkilaisissa ns. Et Lokanta:sissa, eli lihaa tarjoavissa ravintoloissa on usein alkuruokana "Meze" kebapvartaasta vuoltuja ohuita kuumana tiriseviä lastuja hyvän perunasoseen kera.
Valitettavasti monet maahanmuuttajat ovat lähes ammattitaidottomina pilanneet erinomaisen tuotteen mainetta, sillä kebapia ei milloinkaan saa leikata vartaasta lämpöhauteeseen, vaan jokaiselle asiakkaalle liha leikataan hänen nähtensä suoraan vartaasta. Hauteessa säilytetty liha menettää hetkessä sen herkullisen rapeutensa. Vielä kerran ihmettelen tuota rasvan määrää valmiissa kebapissa, sillä siinä täytyy olla virhe. Voisivatko meidän hygieenikkomme selvittää asian todenperäisyyden.
Kirjoittanut kebapin suomessa tunnetuksi jo 1982 tehnyt keittiömestari Veikko Huhtakangas Pori.otsikossa ehdotukseni..ehkä löytyy joku elintarvike laboratiorion ihminen joka osaa tehdä, ainenkin tullin laboratorio osaisi, kuka tarjoaa kebabit mitattavaksi?
- Hemulipeikko
Jos ei tiedä? kirjoitti:
Turkissa lampaanlihaa käytetään melko yleisesti kebapiin, mutta myös nautaa. Lammasta sen halpuuden vuoksi. On kaksi tapaa valmistaa kebap-varras, joko karkeasta jauhelihasta, jonka rasvaprosentin tulee olla yli 20. Tai ohuehkoista lihaviipaleista kokoamalla ja sitten muotoon leikkaamalla. Tällöin tulee katsoa, että saadaan riittävästi rasvaa paahtuvalle pinnalle. Turkissa usein kebapin päällä on rasvahäntälampaan häntä, valuttamassa paahtopinnalle rasvaa. Muussa tapauksessa pinta palaa helposti kelvottomaksi, koska säteilijöissä on hurja kuumuus. Suomessa käytetään enimmäkseen ns. R-3 lihaa vartaisiin. Tuo R tarkoittaa raavaanlihaa ja kolmonen siinä perässä leikkuun laatua, eli tässä tapauksessa tuo 3:n on samaa kuin makkaroihin käytetään. Lampaanliha ei suinkaan tee kebapista aitoa. Lammasta ei vain saa meillä niin järkevään hintaan jotta sitä voisi suuremmassa mitassa käyttää. Ne harvat kebap-grillien omistajat, jotka vielä itse valmistavat vartaansa, käyttävät joskus sekoitetta, jossa on jokin määrä lammasta, mutta aina pääosa raavasta. Joitakin vuosia sitten alkoivat eräät lihanjalostajat valmistaa kebap-vartaita joita tukut välittävät edelleen pakasteina. Niinpä laatu on nykyään tasaista, mutta mautonta bulkkimassaa tavalliseen einestapaan.
Kebapista on erilaisia ennakkoluuloja, mutta itse asiassa se on parempi pikaruokana kuin hampurilainen. Oikeassa kebapissa on reilusti paahdettua lihaa, salaattia, tomaattia, "biber" eli erästä jalapeno, eli paprikalajiketta, sekä valkosipulilla maustettua jogurttia. Oikea kebap ei sisällä majoneesia, eikä maustekurkkua ei liioin ketsuppia. Leipänä voi olla ohut Pita tai hieman paksumpi sämpylä. Nykyisin saatavat "rullakebapit" ovat uutuuksia, joilla ei ole juurikaan tekemistä alkuperäisidean kanssa.
Tulkoon mainituksi, että eräissä turkkilaisissa ns. Et Lokanta:sissa, eli lihaa tarjoavissa ravintoloissa on usein alkuruokana "Meze" kebapvartaasta vuoltuja ohuita kuumana tiriseviä lastuja hyvän perunasoseen kera.
Valitettavasti monet maahanmuuttajat ovat lähes ammattitaidottomina pilanneet erinomaisen tuotteen mainetta, sillä kebapia ei milloinkaan saa leikata vartaasta lämpöhauteeseen, vaan jokaiselle asiakkaalle liha leikataan hänen nähtensä suoraan vartaasta. Hauteessa säilytetty liha menettää hetkessä sen herkullisen rapeutensa. Vielä kerran ihmettelen tuota rasvan määrää valmiissa kebapissa, sillä siinä täytyy olla virhe. Voisivatko meidän hygieenikkomme selvittää asian todenperäisyyden.
Kirjoittanut kebapin suomessa tunnetuksi jo 1982 tehnyt keittiömestari Veikko Huhtakangas Pori.Hienoa lukea vaihteeksi asiatietoa, ihmiseltä
joka ilmeisesti tietää oikeasti asiasta jotain.
Olen vuosia ollut kebapin ystävä, enkä voi kun ihmetellä tuota "lasillinen öljyä juttua".
Lasejahan on tietysti eri kokoisia, asia kuitenkin
ratkeaa näin: ostetaan kebap annos ja puristetaan siitä kaikki rasva pois, mitä jää? En itse pysty
enää, muutettuani ruokavaliotani, syömään esim.
eines salaatteja, se tolkuton rasvan maku joka
tulee ilmeisesti kastikkeen majoneesista, etoo.
Sama koskee monia ns. pikaruokia. Hyvin valmistettua kebappia pidän kuitenkin arvossaan,
sitä ei pidä sotkea pikaruokaan.
Ketsupista pieni huomautus: toisin kuin luullaan
se on hyvin terveellistä, siis ainakin jos käytetään laadukasta tuotetta, sokeriahan siinä
vähän on, mutta ei yleensä lisäaineita, ja terveyspommi tomaattia hurja määrä, suosittelenkin että suositeltu "tomaatti päivässä"
syötäisiin ketsupin kera, sillä yhdestä tomaatista ei vielä paljoa lykopeenia irtoa, ketsuppi, ja etenkin tomaattipyre, sisältävät
moninkertaisen määrän ko. hedelmää painoonsa nähden. - tykkäät kebabista ei
Hemulipeikko kirjoitti:
Hienoa lukea vaihteeksi asiatietoa, ihmiseltä
joka ilmeisesti tietää oikeasti asiasta jotain.
Olen vuosia ollut kebapin ystävä, enkä voi kun ihmetellä tuota "lasillinen öljyä juttua".
Lasejahan on tietysti eri kokoisia, asia kuitenkin
ratkeaa näin: ostetaan kebap annos ja puristetaan siitä kaikki rasva pois, mitä jää? En itse pysty
enää, muutettuani ruokavaliotani, syömään esim.
eines salaatteja, se tolkuton rasvan maku joka
tulee ilmeisesti kastikkeen majoneesista, etoo.
Sama koskee monia ns. pikaruokia. Hyvin valmistettua kebappia pidän kuitenkin arvossaan,
sitä ei pidä sotkea pikaruokaan.
Ketsupista pieni huomautus: toisin kuin luullaan
se on hyvin terveellistä, siis ainakin jos käytetään laadukasta tuotetta, sokeriahan siinä
vähän on, mutta ei yleensä lisäaineita, ja terveyspommi tomaattia hurja määrä, suosittelenkin että suositeltu "tomaatti päivässä"
syötäisiin ketsupin kera, sillä yhdestä tomaatista ei vielä paljoa lykopeenia irtoa, ketsuppi, ja etenkin tomaattipyre, sisältävät
moninkertaisen määrän ko. hedelmää painoonsa nähden.poista sitä tosiasiaa mikä on tutkittu.
- Hemulipeikko
tykkäät kebabista ei kirjoitti:
poista sitä tosiasiaa mikä on tutkittu.
Tietenkään ei. Mutta.......tutkimukset kannattaa
aina suodattaa, en halua olla ilkeä, sanonpa kui-
tenkin: varsinkin Brittiläiset. Esimerkki: Englantilainen laaja tutkimus (30v. 30.000 henkilöä) sai todistetuksi että parrakkaat miehet
käyttävät enemmän alkoholia kuin parrattomat.
???????????
Olisikohan kuitenkin niin että, juopottelijilta
jää se parta ajamatta aika usein...
Tuosta varsinaisesta aiheesta vielä sen verran...
Jos ruoka annos painaa n. 150 g, voiko se sisältää
200 g jotain ainesosaa, esim rasvaa?
Kaikenkaikkiaan haluaisin näihin jutusteluihin mukaan hieman älyä. Sanoin: pidän kebapista, en että se on ihanneravintoa, en yleensä syö vehnää,
eli pitaleipä pois. Liha on ok, joskus, mieluiten
lammas, nautakin käy, lisätty rasva vpoisi olla mieluiten esim rypsiöljyä.
- parikertaa
viikossa pari leipäkebabbia alkuun ja sit jälkkäriks pizzan eikä tunnu missään taitaa olla turhaa hapatusta koko juttu.
- ei lihota
mä ainakin syön 4 kertaa viikos kunnon geba annoksen ja mitään erikoista en ole ees huomannu paino ei ole ees lisääntynyt, ja kaikki kolesteroli arvot on ihan sallituissa rajoissa.. helve.. eihä ihminen mitään voisi syödä ku kaikissa on lisä aineita ja ennen kaikkea rasvaa.. eli antaa palaa vaan.. kuollaan me kaikki jossain vaiheess kuitenki.
- Keb-ah
Missä on ns. maalaisjärki?
Jos jossain lukee, että litrassa maitoa on 2 kg rasvaa, niin läpi menee liian monelle...- läpi
Sillä poltetusta bensalitrastakin muodostuu lähes kaksi kiloa jätettä, asiantuntijoiden mukaan. Itse en ole nähnyt moista paskakasaa autoni pakoputkesta tulevan.
- hutikka
läpi kirjoitti:
Sillä poltetusta bensalitrastakin muodostuu lähes kaksi kiloa jätettä, asiantuntijoiden mukaan. Itse en ole nähnyt moista paskakasaa autoni pakoputkesta tulevan.
asiaa!!!!
- elää vaarallisesti!!
:D :D
- eurotettu
Valitettavasti olen itsekin alkanut epäillä kepabien sisältöä, kun läheinen kepabien ystäväni kuoli aortanrepeämään. Hän ylisti määrää ja makua, joka kieltämättä on hyvä, mutta kuka valvoo näiden kepab-tuotteiden sisältöä Suomessa.
- ja elän
painoa ei ole liikaa ja kuntokin on parempi ku tavallisella tallaajalla
- kielletty keskusteluihin!
Koska englantilainen epäjumala 'tiede' todistaa, että jo 2 annosta viikossa on lähes tappava, niin sinä olet jo kolmeen kertaan kuollut! En usko sinuun pätkääkään... ;)
- rasvanhörppijä
Uskoisin, että rasvasen kebabin syönti tai tuossa linkissä myös mainittu 48g rasvaa sisältävä pastasalaatin syönti on varmasti useimmille rasvapelkosille ennemmänkin pelastava kuin rappioittava suupala.
Nykyihminen on valitettavasti mainosmiesten katteettomien(ja epäeettisten) ohjeiden mukaan opetettu siihen ettei rasvaa saisi mukamas syödä ollenkaan tai ainakin mahd. vähän.- Hemulipeikko
Juu, rasvaa tarvitsee jokainen, minäkin melkein
vegetaristi. Suuri harha piilee tässä: kun ihminen
ryhtyy laihduttamaan, ja lopettaa rasvan käytön,
hän toteaa intoa puhkuen, ettei tarvitse rasvaa ollenkaan. Tosiasiassa hän käyttää koko ajan oman
elimistönsä vararasvaa. Kun se loppuu, ja hän on ihannepainossaan, pitäisi rasvaa ruveta saamaan taas ravoinnosta. Olen ajatellut asian näin: rasvassa uitetut hiilihydraatit ovat se ongelma,
eli esim. hampurilaiset ym. Valmistustavassa on
usein se ongelma,ja myös tavassa syödä. Nyt alkaa
väsyttää, kerron pizzasyndroomasta myöhemmin.
- Kebablover
sit olisin kuollu jo jos toi pitää paikkansa :P
- Kebabland
Mc Donald's on terveydellinen!
Anti-kebab propaganda jatkuu.. maapalloa eniten. Nyt on tehty tutkimus jossa selviää, että lihavat ovat kovia saastuttajia ja
kuormittajia.
Koska lihavat syövät moninkertaisesti normaaleja ihmisiä enemmän he myös tuhoavat luontoa kaksin kolmin-kertaisesti tavallisiin kunnon ihmisiin verrattuna.Paskaakin tulee enemmän ja sekin saastuttaa.Mitä siis pitäisi tehdä?
Saksan mallin mukaisia leirejä joissa tarjoillaan vain perunankuorikeittoa kunnes possut ovat slimmejä?
Ehdotelkaa!!!- deliyurek
Kebab in ihan tervellinen kun syöt laadukasta paikasta. Ennen Saksassakin haukuttu kebabille ja nyt Englannissa. Ne ovat pelkkä propagandia. Kebab on parempi kuin mcDonalds ym... Turkkilainen kebab on parasta ja aitoa!
- Sopusuhtainen mies
Arvatkaapa paljonko painoni nousee viikossa ,jos juon silloin 3kertaa 24 pulloo keskiolutta ?Vastaus : ei nuouse vaan putoo noin 5kg . Tosi juttu , kokeile vaikka itse. Niin unohtui ne terävät siinä välissä .
- tekee laihaksi
Sopusuhtainen mies kirjoitti:
Arvatkaapa paljonko painoni nousee viikossa ,jos juon silloin 3kertaa 24 pulloo keskiolutta ?Vastaus : ei nuouse vaan putoo noin 5kg . Tosi juttu , kokeile vaikka itse. Niin unohtui ne terävät siinä välissä .
onnea vaan homo.
- milla valkeasuo
ei koske minua..
- ....varmuuden vuoksi...
...että ootko sä todella vielä elossa?
Mä epäilen sun jo kauan sitten kuolleen öljypommin räjähdykseen ;)
- mustamaalaus
on tullut parin desimaalin pilkkuvirhe... kirjanpitäjänä tiedän, että minun tuntemani pizzeria/kebab -liikkeet eivät osta sellaista määrää öljyä että jokaiseen annokseen riittäisi 2 dl.. paistoöljytkin mukaanlukien (nehän vaihdetaan viikon välein) kaikkihan täällä on hengenvaarallista.. annokset tosin ovat todella runsaita ja maukkaita
- Sulle ei kumminkaan
oo koskaan sytyttäny että lihassakin on rasvaa? Olen onnellinen että et ole minun kirjanpitäjä. Vai vaihdetaan ne öljyt viikon välein? Elä unissas, niitä öljyjä ei vaihdeta koskaan ja se on totuus.
- mustamaalausta
Sulle ei kumminkaan kirjoitti:
oo koskaan sytyttäny että lihassakin on rasvaa? Olen onnellinen että et ole minun kirjanpitäjä. Vai vaihdetaan ne öljyt viikon välein? Elä unissas, niitä öljyjä ei vaihdeta koskaan ja se on totuus.
niin lihassa on se, mitä suomalaisessa jauhelihassa on. liha grillataan. rullakebabissa leipä paistetaan kiviarinalla. missä kohtaa se öljy löytää tiensä kebabiin
- on melko
Sulle ei kumminkaan kirjoitti:
oo koskaan sytyttäny että lihassakin on rasvaa? Olen onnellinen että et ole minun kirjanpitäjä. Vai vaihdetaan ne öljyt viikon välein? Elä unissas, niitä öljyjä ei vaihdeta koskaan ja se on totuus.
kova, vaikuttaa se tietysti öljyn vaihtoväleihin. Ihmettelen vain miten se liittyy kebapiin. Eihän kebap lihaa paisteta suinkaan öljyssä, vaan paahdetaan grillissä. Se käry, joka usein leijailee Hesburgerin tai Mäkkärin tienoilla tulee juuri siitä liian kauan käytetystä ranskanperunaöljystä. Haju joka ei hevin irtoa hiuksista eikä vaatteista, onko tuttu krääsä. Tuollaista hajua ei oikeasta kebap-paikasta ikinä tule.
- hutikka
Taidat pitää akuankan taskukirjaa. Kun et tajuu että EI ole kyse annokseen LOROTELLUSTA öljystä v a a n annoksen itsessään sisältämän rasvan määrästä. SIIS leipä on leivottu - käytetty rasvaa, salaatin kastikkeessa on rasvaa ja siinä lihassa on rasvaa. JOS kyse on siis pelkästä RUOKAÖLJYSTÄ sitä tuskin on pumpattu siihen lihaan, niin se oljy pitäisi saada puristettua siitä leivästä ja jogurtista. Laittakaa se leipä ja jogurtti kulhoon tehkää siitä tiukka massa ja laittakaa lasiin. Tuleeko lasi täyteen? väitän että EI. Erotelkaa siitä sen jälkeen mielessänne kaikki muu... Paljonko arvelette jäävän RUOKAÖLJYÄ???? Kysyn vaan? -KUOLKAA SITTEN SIIHEN.
- näitä...
idiootteja jotka uskovat mitä vain. Vaikka miten puristaisit ja vääntäisit niin tuskin sitä määrää saat siitä kepsusta ulos.
- Telepfenion
Ulkomaalainen kebab on älyttöän rasvaista ja epäterveellista! Muutenkin niissä turkkilaisissa kebab pezzerioissa ei ole kunnon hygienia puolta! Onneksi olen lopettanut tollasen ''paskan'' syömisen ja siirtynyt suomalaisiin terveellisiin ruokiin :)
- TontoCrust
Suomessa usein kebab massa on naudan jauhelihaa plus mausteet..eli kevyempää ku kotoisat lihapullat( riippuu siis mitä olet laittanut lihapulla massaan)...Kebab on hyvää ja ravitsevaa ruokaa..tietysti riippuu lisukkeista..ranet on rasvassa paistettu joten epäterveellisiä mut saa sitä kebabbia riisillä ja salaatillakin:) vitun tutkimukset:) kattokaa ravintoarvot jos kebab massaan kiloa kohden noin käytettään kilo naudan jauhelihaa ja sinappi jauhetta.pippuria..vittu et on epäterveellistä..ja missä se rasva on?
- opastaisin
Kun menette kebap-grilliin, katsokaa että myyjä leikkaa teidän liha-annoksenne juuri teitä varten.
Jos hän kaivaa sen lämpöhauteesta, se ei ole enää rapsakkaa, vaan harmahtavaa ja huomatkaa usein öljyisen näköistä, koska lihassa on jonkin verran rasvaa vielä paistumisen jälkeenkin. Tuossa lämpöhauteessa se tihkuu niiden alimpien lihojen joukkoon, jolloin saattaa olla, että saatte ylenmäärin rasvaisen tuotteen, tai sitten rutikuivan, se näkyy sieltä grillipussin pohjalta valuneena rasvana. Hyvin valmistettu kebap on maailman paras pikaruoka.
Olen yli 25 vuotta döner-kebapia myyntiin valmistanut. - Raataja3
opastaisin kirjoitti:
Kun menette kebap-grilliin, katsokaa että myyjä leikkaa teidän liha-annoksenne juuri teitä varten.
Jos hän kaivaa sen lämpöhauteesta, se ei ole enää rapsakkaa, vaan harmahtavaa ja huomatkaa usein öljyisen näköistä, koska lihassa on jonkin verran rasvaa vielä paistumisen jälkeenkin. Tuossa lämpöhauteessa se tihkuu niiden alimpien lihojen joukkoon, jolloin saattaa olla, että saatte ylenmäärin rasvaisen tuotteen, tai sitten rutikuivan, se näkyy sieltä grillipussin pohjalta valuneena rasvana. Hyvin valmistettu kebap on maailman paras pikaruoka.
Olen yli 25 vuotta döner-kebapia myyntiin valmistanut.Miten voin katsoa jos tilaan kebabin kotiin ?
- hae itse
Raataja3 kirjoitti:
Miten voin katsoa jos tilaan kebabin kotiin ?
Vai oletko vammainen vai peräti niin laiska?
- copy8
Siksi valmistan itse ruokani,tuoreista raaka aineista. Tiedän mitä syön:)) M44 v. ja siivoan myös,viikottain. Nyt sanaton tän jälkeen......
- 30 prosenttia rasvaa
No minä laskin että kun ainakin täällä pohjoisessa annoksessa on kebablihaa se kilo että jos siinä lihassa on rasvaa vaikka 25% niin sehän tekee sen lasillisen rasvaa per annos eli 2,5 desiä.
- mihinä on
Sellaanen mesta, mäkin tuun justihinsa syämähän, jos annokses on oikiasti lihaa kilo ja hinta viälä kohorallans, ni saa ton kokooses einehes jo ollakki rasvaa nuon palajo. Osootetta kaivatahan ja pian sitteki.
- Keb-ah
mihinä on kirjoitti:
Sellaanen mesta, mäkin tuun justihinsa syämähän, jos annokses on oikiasti lihaa kilo ja hinta viälä kohorallans, ni saa ton kokooses einehes jo ollakki rasvaa nuon palajo. Osootetta kaivatahan ja pian sitteki.
Kilo lihaa... Huono provoksi, joten totean: Ei näitä tyhmiä kylvää tartte. Niitä on näköjään ihan tarpeeksi jo. Breed No More.
- jason-blue
Joissain (harvoissa) paikoissa tehdään varras itse, joten lihan rasvaprsoentti on ~15.
Se halpa saksalainen *****liha, jota Suomessa käytetään aivan uskomattoman paljon, maistuu niin rasvaiselta että hyi h**...
Nokialainen Kultagrilli taitaa olla ainoa ravintola Tampereen seudulla, joka käyttää suomalaista lihaa ja yrittää välttää einestä kun vain mahdollista.
Liha, leipä, kiinankaali, tomaatti, chilit, tomaattikastike ja valkosipulikastike (täysmajoneesi, jogurtti, oliiviöljy). Jos vetää ison rullakebabin, niin kai sitten voi tulla lasi täyteen, mutta muuten en ihan äkkiä usko.- Kultagrillin
Kebaplihan tarkastuspöytäkirja. Siitä selviää rasvaprosentti. Mistä kummasta olet saanut kaaliisi, että mulla olisi saksalaista lihaa. Faktaa pöytään, eivät kuulopuheet nyt riitä. Onko paskavesi syövyttänyt Nokialaiset aivot?
- ei kuulu
Kebapin kastikkeisiin, ei liioin ketsuppi, eikä kiinankaali. Jogurttikastike pitää sisällään vain luonnon jogurttia, suolaa, kurkkuraastetta,hieman tilliä, sitruunamehua, valkosipulia, jotkut käyttävät hieman pippuria ja tilkan oliivioljyä. Tämän kastikkeen nimi on turkiksi Cacik, englanniksi Garlic-flavoured cucumber yoghourt, kreikaksi Zatziki. Suomeksi siis valkosipulijogurtti.
- v-m
Pirkanmaalla vähintään 65 Kebab paikkaa myy Suomalaista lihaa varmuudella.Tarkistin omasta asiakas listastani. Saksassa valmistetun kebablihan osuus suomessa myytävästä lihasta max 10%.Paremman kuvan kebabliha markkinoista saamme jos jaottelisimme suomalaisen kebablihan ja ulkolaisen kebablihan osuuden seuraavasti
1.ulkomailla valmistettu varras
2.suomessa valmistettu ulkolaisesta lihasta
3.suomessa valmistettu suomalaisesta lihasta
Arvelen aikas vahvasti että suomessa 70-80% kaikesta kebablihavartaista on valmistettu suomalaisesta lihasta.
Pyytäkää kebab mestan pitäjältä lihan ETIKETTIÄ ja se JOUTSEN LIPPU löytyy niistä aikas useasti ainakin 65 paikassa pirkanmaalla.
Tuo IS artikkeli 21.5 "111g jopa 140g rasvaa per annos"
En tiedä muuta kuin että lihan osuus per annos on noin 120-180g ja jos ja kun lihassa rasvaa 20-25% niin pääsemme sellaiseen haarukkan rasvamäärässä kuin n.25g-45g per annos.Tämä siis sen rasvan osuus joka löytyy lihasta....
Mitenkäs muuten niissä"(harvoissa) paikoissajossa liha valmistetaan itse" lihan rasvaprosentti olisi 15% kuten edellinen kirjoittaja viittaa.
Terveisiä tutuille jotka tunnistivat...
- Massa MÄÄRÄÄ
Salilla käyn 4 kertaa viikossa ja kebab antaa hyvin massaa! YLeensä 700-900g annoksissa ja voin sanoa, että alhainen kolesteroli, penkki 220 ja massaa 127kg (rasvat alle 10.)
Syön kebabbini myös jatkossa, kannattais tehdä samoin teidän kynäniskojenkin!- terveysruokaa.
...no ainakin pikaruoaksi sieltä parhaasta päästä.
Kebab maistuu!
Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla lähteny 30 kiloa vuodessa. Eikä oo lähteny lihaksista ainakaan. Mikäs sen parempaa on kuin kunnon rasvainen liha ja reilusti salaattia.
Tosin sitä epäterveellistä pitaleipää en kyllä suuhuni laita. Kebabannos extra lihalla, niin sen lätyn voi heittää roskiin ja syödä vaan ne hyvänmakuiset ja terveelliset osat.
Mäkkärin muonista ei mulle paljon syötävää jää, kuin kaks kurttuista suolakurkun siivua ja teollisesti valmistettu pihvi joka säilyy vaikka kuukauden saman näköisenä. Liekö mäkkärin kartelli maksanut tämänkin tutkimuksen? - Felixio
terveysruokaa. kirjoitti:
...no ainakin pikaruoaksi sieltä parhaasta päästä.
Kebab maistuu!
Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla lähteny 30 kiloa vuodessa. Eikä oo lähteny lihaksista ainakaan. Mikäs sen parempaa on kuin kunnon rasvainen liha ja reilusti salaattia.
Tosin sitä epäterveellistä pitaleipää en kyllä suuhuni laita. Kebabannos extra lihalla, niin sen lätyn voi heittää roskiin ja syödä vaan ne hyvänmakuiset ja terveelliset osat.
Mäkkärin muonista ei mulle paljon syötävää jää, kuin kaks kurttuista suolakurkun siivua ja teollisesti valmistettu pihvi joka säilyy vaikka kuukauden saman näköisenä. Liekö mäkkärin kartelli maksanut tämänkin tutkimuksen?Osuitpas naulan kantaan. Rasvaa demonisoidaan edelleen -turhaan. Tanskassa päättyi viime vuonna laaja keski-ikäisillä naisilla suoritettu vertailututkimus: toinen verrokkiryhmä joi kaksi vuotta vain rasvatonta maitoa, toinen täysmaitoa. Muuten heillä ei ollut erityistä ruokavaliota. Lopputulos: täysmaitoa juoneilla oli kahden vuoden kuluttua keskimäärin pienempi rasvaprosentti ja paremmat kolesteroliarvot kuin rasvatonta maitoa juoneilla. Kebab (ilman ranskalaisia!) ja uppopaistetut kanansiivet ovat terveysruokaa. Itse olen syönyt jo vuosia vain täysrasvaisia tuotteita. Olen yli kolmekymppinen, harrastan pari-kolme tuntia viikossa liikuntaa ja minulla erottuvat vatsalihakset.
- hrrrrrrr
terveysruokaa. kirjoitti:
...no ainakin pikaruoaksi sieltä parhaasta päästä.
Kebab maistuu!
Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla lähteny 30 kiloa vuodessa. Eikä oo lähteny lihaksista ainakaan. Mikäs sen parempaa on kuin kunnon rasvainen liha ja reilusti salaattia.
Tosin sitä epäterveellistä pitaleipää en kyllä suuhuni laita. Kebabannos extra lihalla, niin sen lätyn voi heittää roskiin ja syödä vaan ne hyvänmakuiset ja terveelliset osat.
Mäkkärin muonista ei mulle paljon syötävää jää, kuin kaks kurttuista suolakurkun siivua ja teollisesti valmistettu pihvi joka säilyy vaikka kuukauden saman näköisenä. Liekö mäkkärin kartelli maksanut tämänkin tutkimuksen?
- Lue tämä
Itse teen kebapeja seuraavasti:
Leivän väliin salaattia, tomaattia, kurkkua, tomaattikastiketta ja keitettyä turskaa lihan sijaan. Näin saat terveellisen ja rasvoiltaan oikeanlaisen herkun!
Kokeile, jos et usko! - BOIKOTOIN
karvaranteiden kebab paikkoja. PTHYI ! ! !
- vanha pelaaja
Mikä tahansa brittiruoka tappaa rasvan määrällä. Jos tavallinen ruoka on niin rasvasta että ei vettä tarvitse palan painikkeeksi, niin tottahan se kebab briteissä on HIVENEN rasvaisempaa kuin täällä Suomessa, missä ei edes maidossa saa olla rasvaa tai jää kaupan hyllyyn (typerä ylivienti sekin).
- on brittien
Aamiaisenkin nimi. Sisältää rasvassa paistettua pekonia makkaraa papuja kananmunia, ja tuollaista aamupalaa nauttivat puhuvat terveellisestä ruuasta.
Sama tilanne on Fish and ships:ssä, upporasvassa paistettua perunaa ja kalaa, kääräistään "Heraldiin" ja rasva roiskuu pitkin naamaa sitä syödessä.
- Tuo Khebabh
Höpötystä. Kebab on yksi terveellisimmistä grilliltä saatavista ruokalajeista. Ainakin tuollainen pitaleipä kebab. Siis leipää, lihaa, kasviksia. Jättää ylettömän majoneesin pois ni kaloreita ei ole nimeksikään.
- semmostatämmöstä
Ei kyllä tommoset tutkimukset paljoo hetkauta,varsinkaa toi linkki kun siinä lukee jotain helvetin ruottia.. Sitä tulloo muutenkin syötyä kaikkea paskaa nykypäivänä. JOs kaikkia tutkimuksia sun muita uskois niin eihä sitä sit mitää uskaltais syyä. jeesjes
- Susa
Olen aina pitänyt kebab ateriasta enemmän kuin jostain pizzasta...nyt muuttu meikäläisen ajatus että kebab liha olisi jotenkin vähemmän verisuonia tukkiva...ei muuta kuin vodkaa,jää minulta kaikki ns.vaarallinen valmis ruoka nyt!!!
Haluan nähdä kun tiristät lasillisen ( Taas jää epäselväksi kuinka suuren)öljyä annoskebabista. Sen voi jokainen kokeilla itse kotonaan jos on esim denaturoitua alkoholia. Ei muuta ku kebabin ainekset styroxi-lootasta kiehumaan(varotaan ettei syty tuleen) ja annetaan kiehua kunnes 30 min on mennyt, siinä ajassa alkoholi on "irroittanut" ruoassa olevan öljyn,jonka jälkeen soppa siivilöidään ja jäljellä olevan nesteen annetaan kiehua hetki kunnes alkoholia ei ole nimeksikään,ja annetaan haihtua itsekseen. Jäljelle jäävä aines on öljyjä ja muita kebabista liuenneita nesteitä. Veikkaan vahvasti ettei tule minkäänlaista lasillista öljyä,korkeintaan keskikokoisen injektio-ruutallisen verran....
- ootte
ku kaikkea uskotte, se öljy on siinä riisissä
- mamujen karvoja
niissä kans on
Ketjusta on poistettu 18 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Moikka rakas
Oon miettinyt meidän välistä yhteyttä viime aikoina. En ihan osaa pukea sanoiksi, mitä kaikkea tunnen, mutta halusin vaa216845Malmin tapaus on järkyttävä
Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi5562333- 1471887
- 871281
HS: Kuka vielä uskaltaa mennä sairaalan ensiapuun?
https://www.hs.fi/mielipide/art-2000011212025.html Tässä on hyvin ajankohtainen mielipidekirjoitus koskien Malmin sairaa981085Ökyrikas Kurkilahti mussuttaa veroistaan
Pakeni aikoinaan veroja Portugaliin mutta joutui palaamaan takaisin kun Suomi teki verotussopimuksen Portugalin kanssa.91981- 72980
- 33863
Jos tämän vaan sulkee ja avaa 5 vuoden päästä
Täällä on luultavasti edelleen näitä ihan samoja juttuja. On kuin kauniit ja rohkeat samat jutut junnaa. Heips. 👋🏻 E10843Yhdysvalloissa työllisyys paranee, Suomessa työttömyys kasvaa, missä vika?
Miten tämä on mahdollista että 177 000 uutta työllistä tuli USAssa yhdessä kuukaudessa, vaikka Trump on ruorissa? Orpon159796