Eeppinen Re-Make ketju

ggdgdgdshj

Nykyäänhän hollywood suoltaa aivan liikaa re-makeja. Ulkomaisia elokuvia amerikkalaistetaan ja vanhoista elokuvista on aivan pakko tehdä uudet versiot. Pannaan vaatimuksiksi että elokuvan on oltava nimetty kuin edeltäjänsä ja juonen on noudatettava samaa kaavaa. Ongelmallista on, jos elokuva on filmattu esim. Paan tähän 5 eri re-make listaa: top 5 esikuvaansa huonommat mutta hyvät-, esikuvaansa paremmat-, Esikuviensa kanssa yhtä hyvät-, kaiken kaikkiaan parhaimmat ja kaiken kaikkiaan huonoimmat Re-maket.

Top 5 esikuvaansa huonommat mutta silti hyvät re-maket:

1: Dawn of the dead - alkuperäinen on yksi lempielokuviani. Tämä re-makekin on jo supertasoa, muttei yllä Romeron ohjauksen kyynisyyteen.

2: Night of living dead. Sama kuin edellisessä.

3: Texasin moottorisaha murhat - Todella hyvä re-make todella hyvästä elokuvasta. Alkuperäiselle nyt vaan on aika vaikea pärjätä.

4: Jali ja suklaatehdas - Tämä Burtonin versio on ihan hyvää viihdettä ja satuilua. Alkuperäinen menee camppinä sitten jo viihdyttävyytenä ohitse.

5: Kauna - Mukavaa kauhuviihdettähän tämä jenkkkiversiokin oli, vaikkei kyllä japanilaiselle pärjää millään normeilla.

Top 5 esikuvaansa paremmat re-maket:

1: The thing - No se ensimmäinen filmatisointihan menee lähinnä camppina. Carpenterin versio tulvii paranoijaa ja on visuaalisestikin huikea.

2: Kärpänen - Tämänkin alkuperäinen versio menee lähinnä camppinä. Tämä kasariversio on yksi dramaattisimmista ja ahdistavimmista näkemistäni elokuvista tiedenmiehen muuttuessa asteittaisesti kärpäseksi, yhdeksi niljakkaimmista ja halveksituimmista eläimistä mitä maa päällään kantaa.

3: Vaaleanpunainen pantteri - Alkuperäinen versio on tylsä. Vaikka inhoankin Steve Martinia, on tämä Vaaleanpunaisen pantterin uusiversio kyllä alkuperäistä parempi. Tällehän jopa nauraa. Alkuperäisen version jatko-osat ovat loistoviihdettä.

4: Amityville horror - Säikähtelin pitkin poikin tätä re-makea. Alkuperäinen oli hiton lässähtänyt tähän verraten.

5: The Ring. Amerikkalaisten re-make on tunnelmallisempi ja visuaalisesti upeampi kuin tylsähkö alkuperäinen japanilainen.


top 5 esikuviensa kanssa yhtä hyvä re-maket:

1: Scar Face - Vuoden 1932 Scarface on selvästikin Al Pacinon klassikon esikuva nimeä ja juonta myöten. Al Pacinon elokuva sijoittuu kasari-miamiin ja on draamallisesti vahvempi. 1932:n vahvuutena on historiallinen ulottuvuus.

2: House on haunted hill. Alkuperäinen elokuva on loistavaa camppiä ja uusinta versio on sitten jo kauhunakin ihan hyvää.

3: King Kong. Alkuperäinen 1933 King kong on hiton viehättävä ja upea elokuva. Peter Jacksonin versio on myös yksi viimeaikojen parhaista elokuvista.

4: Hyökkäys poliisiasemalle. Alkuperäinen versio oli mukavan synkkä ja alkeellinen. Uudemmassa osassa juoni ja toiminta on parempaa, ja lumisateessa kiiluvat lasertähtäimet tuovat tunnelmaa.

5: Apinoiden planeetta - Molemmat versiot ovat erinomaisia. Sellaista muka älykästä roskaa, joiden kriittistä näkökulmaa oikein alleviivataan. Alkuperäisen elokuvan tunnelma on kolhompi. Burtonilla mielestäni taas juoni pysyy paremmin kasassa ja on mielenkiintoisempi.

Top 5 kaiken kaikkiaan parhaat re-maket:

1: Dawn of the dead
2: Night of the living dead
3: Scar face
4: The thing
5: Kärpänen

Top 5 kaiken kaikkein huonoimmat re-maket:

1: Psycho - Ensimmäinen Psycho on yhä yksi parhaista kauhuelokuvista. Tämä re-make jotenkin hukkaa tunnelman täysin.

2: Kauna 2 - Japanilaiset kaunat ovat lempikauhujeni joukossa. Tämä amerikkalainen versio on floppi.

3: Wicker man - Siis ei helvetti, miksi tästä alkujaankaan piti mennä tekemään re-make kun alkuperäisen ahdistavuuteen on melkolailla mahdotonta päästä nykykonstein. Olisi ehkä omana elokuvanaan huumorina mennyt, mutta tahrattava vanhan mestariteoksen nimi. Se saa vihaamaan tätä re-makea.

4: Ocean's eleven- Paskasta leffasta on vaikea saada hyvää re-makea.

5: The Pulse - Sama kuin edellisessä.

3

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Max T W
    • pxä

      Itselläni ei ole yhtä kattavaa top5-listaa joka kohtaan laittaa, ainoastaan pari mielipidettä.

      - Ensinnäkin, Ocean's Eleven on niitä harvoja tapauksia jolloin paskasta alkuperäisestä on nimenomaan onnistuttu tempaisemaan rankalla dramatisoinnilla parempi remake jossa on kepeä meininki ja nasta loppuylläri.

      - Thingistä ja Kärpäsestä olen tismalleen samaa mieltä. Samoin Wicker Manistä.

      - Texas Chainsaw Massacresta olen eri mieltä. Remake olisi saanut jättää tekemättä. Alkuperäisen pikkubudjetilla aikaansaatu rosoisuus jättää muitta mutkitta varjoonsa uusintaversion muka-nuorekkaan musavideomeiningin.

      - Lisäksi tekemättä olisivat saaneet jäädä The Fog, Hills Have Eyes ja Rob Zombien Halloween.

      - Scorsesen The Departed ei saa unohtua tästä keskustelusta. Omasta mielestäni se on samalla viivalla alkuperäisen Infernal Affairsin kanssa. Originaali on tiukasti kerrottu poliisijännäri, remake puolestaan lavealla ja rauhallisemmalla pensselillä maalattu henkilödraama.

      - Carpenterin alkuperäinen Hyökkäys poliisiasemalle on periaatteessa remake Howard Hawksin Rio Bravosta. Ovat myös sen verran erilaisia että omalla listallani asettuvat samanarvoisiksi. Parin vuoden takaisessa remakessa en tykännyt siitä että roistot muutettiin persoonattomista katujengiläisistä korruptoituneisiin kyttiin.

      - Ja kyllä tämä Daniel Craigin tähdittämä Casino Royale oli paaaaaaljon paljon parempi kuin se 60-luvulla tehty megafloppi. Älä kieltäydy kahdesti on puolestaan aika turha verrattuna Pallosalamaan.

      • Hollywoodin A-luokan

        näyttelijät ovat näyttelemässä siinä elokuvassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4856
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3066
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1461
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1203
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1167
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1167
    Aihe