Pitkästä aikaa tuli ostettua broilerin rintapaloja kun 50 %:n alennuksessa oli viimeisen myyntipäivän tuote. Ennenhän broileria sai tähän hintaan eli noin 3,5 euroa/kilo ja sitä tuli ostettua monta kertaa viikossa. Nyt kun kunnon rintapalojen kilohinta on 7-9 euroa niin eipä ole tullut pitkään aikaan maistettua. Huomasi taas mitä paskaa myydään broilerin rintafileesuikaleina, se on aivan eri lihaa sellaista tummempaa ja rasvaisempaa, ei mitään rintalihaa vaan varmasti rintalihan reunajätöksiä ja koivista revittyä lihaa. No saadaanhan tälläkin tapaa taas huijattua euroja lisää, ruuassa kun ryöstetään nykyään kaikki mahdollinen. Vaan tulipa vanhat ajat mieleen kun broilerin rintapalapaketin, sellaisen runsaan kilon sai 3,5-4:llä eurolla ja sitä tuli syötyä riisipedillä todella usein. Mihinhän ne kunnon rintapalat muuten nykyään suurimmalta osin viedään kun kaupat on täynnä sitä halvempaa broilerin suikasontaa jota myydään rintafileepalojen nimissä, ja rintapaloja ei kovin paljon edes kaupassa näy, saati että se olisi tarjouksessa?
Broilerin rintana myydään paskaa
8
1822
Vastaukset
- Vegaanibodari
...kun kaiken tarvittavan saa halvemmalla ja terveellisemmin puhtaasta kasvisruoasta?
- lihaksia edes nähneet saati...
Nyt ymmärrän miksi täällä vaahdotaan proteiinijauheita ym. vastaan, tänne on pesiytynyt vegaanien joukko joka laittaa bodauksen uusiksi. Lihaa ei tarvita, eikä lisäravinteista ole mitään hyötyä, vain kasviksilla lähtee liha kasvuun. Tämähän on todettu lukemattomin kokein ja ammattikehonrakentajien toimesta. Palkkarista ei ole mitään hyötyä, kreatiinista ei ole mitään hyötyä, broilerin rinnasta ei ole hyötyä, syö vain kerran päivässä kasviksia eli sitä tavallista ruokaa ja haba kasvaa hirveisiin mittoihin.
- auhoMiesJ
Kuka syö vielä jotain broilerin rintaa tai muuta lihaa? Jauhoo se olla pitää! Hera konsentraattii, hera isolaattii, ionivaihdettuu, ristivirtautettuu, ufsii, faastii, liiderii päälle vähän Omega 3 rasvahappoja ja liha kasvaa!
- kimmes
Puhutko nyt fileesuikaleista vai fileistä?
Jos ostat suikaleita, saat tyytyä sihen mitä saat. Osta kunnon lihaa.
Broileria myydään paitsi kokolihana, myös fileesuikaleina ja jonakin toisina suikaleina, olisikohan ne pelkkiä broilerin suikaleita. Fileesuikaleet ovat poikkeuksetta olleet varsin hyviä ja isoja paloja fileestä, nuo "normaalit" suikaleet sen sijaan ovat vähän sellaista "sivutuotteen" näköistä mössöä.
ap. kirjoitti ostaneensa broilerin rintapaloja ja myöhemmin liha muuttuukin rintafilesuikaileiksi... Itse uskon ap:n ostaneen paistisuikaileita jotka ovatkin juuri tuollaista epämääräistä jätelihan näköistä potaskaa... Valmistajissakin on tietysti eroja erään W:llä alkavan filesuikaleet ovat sellaista mössöä että itse en enää niitä osta.
Broilerihan on ruokana paskaa, sama mitä paloja siinä paketissa on.
roileria ei värikkäimmällä mielikuvituksellakaan voi nähdä vastuullisena ruokana. Eläinten kasvunopeus on jalostettu niin äärimmäiseksi, etteivät luusto ja sisäeläimet pysy kehityksessä mukana. Tästä aiheutuu kivuliaita jalkavikoja ja broilereita kuolee kasvattamoissa mm. sydänkohtauksiin. Alusta puhdistetaan vasta 5-viikkoisten broilereiden joutuessa teuraaksi, kuivikkeiden epähygieenisyys lisää jalkavaivoja. Ennen teurastusta lintuja paastotetaan ilman ruokaa ja vettä teurastushygienian vuoksi. Kuljetusautoon kerätessä linnut saavat käsin kerättynä lähinnä jalkamurtumia ja koneellisesti kerättynä siipimurtumia. Kuljetuksissa 0,5% kuolleisuutta pidetään normaalina. Tappaminen tapahtuu hiilidioksidilla tai sähköllä, osa linnuista joutuu elävinä verenlaskuun.
Kotimaista broilerikantaa ei ole. Isovanhemmat tulevat Skotlannista. Näistä syntyvä vanhemmaispolvi munii varsinaiset syötävät broilerit. Myös syötettävä rehu on ulkolaista tehdastuotantoa, proteiinilähteenä on soija.- aloittaja
"ap. kirjoitti ostaneensa broilerin rintapaloja ja myöhemmin liha muuttuukin rintafilesuikaileiksi... Itse uskon ap:n ostaneen paistisuikaileita jotka ovatkin juuri tuollaista epämääräistä jätelihan näköistä potaskaa... Valmistajissakin on tietysti eroja erään W:llä alkavan filesuikaleet ovat sellaista mössöä että itse en enää niitä osta."
Rintapalat ovat niitä kokonaisia rintapaloja joissa on hieman luuta mukana tai sitten luuttomia rintapaloja kokonaisena. Rintafileesuikaleet ja rintasuikaleet ovat tähän asti olleet kaikki sitä sontaa jossa on aina hieman sitä vaaleaa läskiä mukana ja osa paloista on tummempaa lihaa, ei ainakaan oikeaa rintapalojen lihaa. Marinadissa olevat rintafileesuikaleet/rintasuikaleet ovat varsinkin suuremmassa määrin sitä tummaa ties mitä osaa ja mukana on usein niitä läskiklönttejä. Siis täyttä kusetusta. Oikeassa rintapalassa ei ole näkyvää läskiä ollenkaan mukana vaan koko rintapala on mureaa rintalihaa, oli se sitten luun kanssa tai ilman luuta. Luun kanssa maksavat nykyään noin 7-9 euroa kilo ja ilman luuta sellaiset 12 euroa kilo, joten markka-ajan lopusta/euroajan alusta hinta on noussut puolella, ikävä etteivät palkat ole :(
Mihin hävisivät kaupan tiskiltä broilerin rintapalat?
Suomeksi: Mihin hävisivät kaupan tiskiltä broilerin rintapalat, jossa usein myös luu mukana ja jossa on enemmän syötävää kuin näissä rinta(suikale)fileissä, jotka ovat armottoman luikkuja ja pieniä.
Broilerin liha on tosiaan arvotavaraa nykyään. Minä en ainakaan suostu enää maksamaan neljää euroa 250gramman suikalepaketista. Ja varsinkin kun suikaleet maustetaan valmiiksi.
Nykyään ostankin rasvatonta porsaanfilettä ja naudanlihaa. On paljon halvempaa eikä nautaa ja porsasta sotketa mihinkään oransseihin valmisliemiin.
Jos otetaan näistä kunnon rintapaloista se luu pois tai ostetaan luuttomana maksavat siinä 10-12 euroa kilolta, marinoimattomat lähempänä 12 euroa kilo. Aivan järjetön hinta verrattuna siihen mitä maksoivat todellakin markka-ajan lopussa ja euroajan alussa. Rintapalat luulla jatkuvasti tarjouksessa alle 20 markkaa / 3,5 euroa kilo. Silloin tuo rintapala oli riisipedillä lähes päivittäistä ruokaa, nyt maksavat aivan liikaa että niitä ostaisi. Ja se 5-8 euroa kilo maksava rinta(suikale)filee/rintasuikalepaskakin on kallista ja paljon huonompaa osaa. Sain siis nauttia vanhaa herkkua kun 50% alennuksella sain lähellä vanhaa hintaa, siis viimeisen myyntipäivän tuotetta. Mutta oli hyvää.
Syön mieluusti alle 10% naudan paistijauhelihaa, mutta sitäkin saa melko harvoin tarjouksesta ja hinta on kanssa tuplaantunut niitä harvoja tarjouksia lukuunottamatta, joissa maksavat 30% enemmän kuin ennen tarjouksessa. Suosituksissa vain on että broilerin rinta ja kalkkuna kannattaisi pitää pääasiallisena lihana ja korkeintaan muutaman kerran viikossa nautaa/sikaa. Kalaakaan ei saisi syödä kuin muutamia kertoja viikossa ympäristömyrkkyjen takia.
Ja se kalkkunan filee vasta kallista onkin, hinta marinoimattomana alkaa jostain 12 eurosta kilo.
Marinaadistahan on turha maksaa broilerissa tai kalkkunassa, ja kun sen poistaa painosta niin kilohinnat ovat marinoimattomien tuntumassa.
On se vaan kurjaa että suomessa vähärasvainen kohtuu edullinen liha/kala on nykyään puolet aiempaa kalliimpaa kun palkat harvalla on noussut kovinkaan paljon. - pippelihiiren serkku
aloittaja kirjoitti:
"ap. kirjoitti ostaneensa broilerin rintapaloja ja myöhemmin liha muuttuukin rintafilesuikaileiksi... Itse uskon ap:n ostaneen paistisuikaileita jotka ovatkin juuri tuollaista epämääräistä jätelihan näköistä potaskaa... Valmistajissakin on tietysti eroja erään W:llä alkavan filesuikaleet ovat sellaista mössöä että itse en enää niitä osta."
Rintapalat ovat niitä kokonaisia rintapaloja joissa on hieman luuta mukana tai sitten luuttomia rintapaloja kokonaisena. Rintafileesuikaleet ja rintasuikaleet ovat tähän asti olleet kaikki sitä sontaa jossa on aina hieman sitä vaaleaa läskiä mukana ja osa paloista on tummempaa lihaa, ei ainakaan oikeaa rintapalojen lihaa. Marinadissa olevat rintafileesuikaleet/rintasuikaleet ovat varsinkin suuremmassa määrin sitä tummaa ties mitä osaa ja mukana on usein niitä läskiklönttejä. Siis täyttä kusetusta. Oikeassa rintapalassa ei ole näkyvää läskiä ollenkaan mukana vaan koko rintapala on mureaa rintalihaa, oli se sitten luun kanssa tai ilman luuta. Luun kanssa maksavat nykyään noin 7-9 euroa kilo ja ilman luuta sellaiset 12 euroa kilo, joten markka-ajan lopusta/euroajan alusta hinta on noussut puolella, ikävä etteivät palkat ole :(
Mihin hävisivät kaupan tiskiltä broilerin rintapalat?
Suomeksi: Mihin hävisivät kaupan tiskiltä broilerin rintapalat, jossa usein myös luu mukana ja jossa on enemmän syötävää kuin näissä rinta(suikale)fileissä, jotka ovat armottoman luikkuja ja pieniä.
Broilerin liha on tosiaan arvotavaraa nykyään. Minä en ainakaan suostu enää maksamaan neljää euroa 250gramman suikalepaketista. Ja varsinkin kun suikaleet maustetaan valmiiksi.
Nykyään ostankin rasvatonta porsaanfilettä ja naudanlihaa. On paljon halvempaa eikä nautaa ja porsasta sotketa mihinkään oransseihin valmisliemiin.
Jos otetaan näistä kunnon rintapaloista se luu pois tai ostetaan luuttomana maksavat siinä 10-12 euroa kilolta, marinoimattomat lähempänä 12 euroa kilo. Aivan järjetön hinta verrattuna siihen mitä maksoivat todellakin markka-ajan lopussa ja euroajan alussa. Rintapalat luulla jatkuvasti tarjouksessa alle 20 markkaa / 3,5 euroa kilo. Silloin tuo rintapala oli riisipedillä lähes päivittäistä ruokaa, nyt maksavat aivan liikaa että niitä ostaisi. Ja se 5-8 euroa kilo maksava rinta(suikale)filee/rintasuikalepaskakin on kallista ja paljon huonompaa osaa. Sain siis nauttia vanhaa herkkua kun 50% alennuksella sain lähellä vanhaa hintaa, siis viimeisen myyntipäivän tuotetta. Mutta oli hyvää.
Syön mieluusti alle 10% naudan paistijauhelihaa, mutta sitäkin saa melko harvoin tarjouksesta ja hinta on kanssa tuplaantunut niitä harvoja tarjouksia lukuunottamatta, joissa maksavat 30% enemmän kuin ennen tarjouksessa. Suosituksissa vain on että broilerin rinta ja kalkkuna kannattaisi pitää pääasiallisena lihana ja korkeintaan muutaman kerran viikossa nautaa/sikaa. Kalaakaan ei saisi syödä kuin muutamia kertoja viikossa ympäristömyrkkyjen takia.
Ja se kalkkunan filee vasta kallista onkin, hinta marinoimattomana alkaa jostain 12 eurosta kilo.
Marinaadistahan on turha maksaa broilerissa tai kalkkunassa, ja kun sen poistaa painosta niin kilohinnat ovat marinoimattomien tuntumassa.
On se vaan kurjaa että suomessa vähärasvainen kohtuu edullinen liha/kala on nykyään puolet aiempaa kalliimpaa kun palkat harvalla on noussut kovinkaan paljon.Joo, kyllä siipikarjan hinta on noussut tuhottomasti.
Itsellä sattuneet nuo filesuikaleet aina kohtalaisen hyviä olemaan. Mutta harvemmin niitä tulee ostettua, kun ne ei ole silleen hyviä kuitenkaan. Lihaa aika vähän ja marinadia (jos sitä voi sellaiseksi kutsua) paljon.
Sitten on nämä ohutfileet, en ymmärrä miksi ne on tulleet markkinoille? Enää ei tahdo saada niitä vanhan ajan paksuja rintafileita mistään? Siis kunnon rintafileita, ei paloja (paloissa on se luu). Pienellä vaivalla itsekkin tietysti tekee niistä paloista filetta jos osaa, ja saa hyvä paksuja rintafileitä.
Opiskeluaikana ostin paljon kalkkunanfilettä, koska sen sai maustettua lähes broilerin makuiseksi ja se oli tuhottoman paljon halvempaa kuin broileri (muistaakseni n. 30% halvempaa). Aikaa tästä on n. 3-5 vuotta. Hyvä etten pudonnut perseelleni tässä yksi päivä, kun ajattelin että ostan kalkkunan fileitä. Kilohinta huiteli siellä reilusti päälle 10 egen, lähempänä 15 egee. Jumaliste, 4-5 vuotta sitten ostin naudan sisäfilettä 100 mk/kilo. Nyt broileri ja kalkkuna maksaa melkeen saman.
Saman kohtalon on kyllä kokenut kaikki muutkin lihat. Naudan lihaa en viitsi enää edes katsella, kun kämynen sisäpaisti maksaa sen 15 egee kilo, pari vuotta sitten sai brassihärän sisäfilettä 17 egee kilo.
Ainoa on melkeen porsas mitä kehtaa nykyään syödä. Vaikka sekin on noussut, mutta on ehkä vielä jonkinlaisessa tolkun hinnassa. Tosin pari vuotta sitten tuli syötyä paljon porsaan ulkofilettä, kun maustamattoman hinta oli koko kesän 5,95 egee kilo. Nykyään sekin taitaa olla päälle 8 egee, lähempänä kymppiä.
Kyllä ne vaan hinnat nousee tuhottomaa vauhtia. - niin on
pippelihiiren serkku kirjoitti:
Joo, kyllä siipikarjan hinta on noussut tuhottomasti.
Itsellä sattuneet nuo filesuikaleet aina kohtalaisen hyviä olemaan. Mutta harvemmin niitä tulee ostettua, kun ne ei ole silleen hyviä kuitenkaan. Lihaa aika vähän ja marinadia (jos sitä voi sellaiseksi kutsua) paljon.
Sitten on nämä ohutfileet, en ymmärrä miksi ne on tulleet markkinoille? Enää ei tahdo saada niitä vanhan ajan paksuja rintafileita mistään? Siis kunnon rintafileita, ei paloja (paloissa on se luu). Pienellä vaivalla itsekkin tietysti tekee niistä paloista filetta jos osaa, ja saa hyvä paksuja rintafileitä.
Opiskeluaikana ostin paljon kalkkunanfilettä, koska sen sai maustettua lähes broilerin makuiseksi ja se oli tuhottoman paljon halvempaa kuin broileri (muistaakseni n. 30% halvempaa). Aikaa tästä on n. 3-5 vuotta. Hyvä etten pudonnut perseelleni tässä yksi päivä, kun ajattelin että ostan kalkkunan fileitä. Kilohinta huiteli siellä reilusti päälle 10 egen, lähempänä 15 egee. Jumaliste, 4-5 vuotta sitten ostin naudan sisäfilettä 100 mk/kilo. Nyt broileri ja kalkkuna maksaa melkeen saman.
Saman kohtalon on kyllä kokenut kaikki muutkin lihat. Naudan lihaa en viitsi enää edes katsella, kun kämynen sisäpaisti maksaa sen 15 egee kilo, pari vuotta sitten sai brassihärän sisäfilettä 17 egee kilo.
Ainoa on melkeen porsas mitä kehtaa nykyään syödä. Vaikka sekin on noussut, mutta on ehkä vielä jonkinlaisessa tolkun hinnassa. Tosin pari vuotta sitten tuli syötyä paljon porsaan ulkofilettä, kun maustamattoman hinta oli koko kesän 5,95 egee kilo. Nykyään sekin taitaa olla päälle 8 egee, lähempänä kymppiä.
Kyllä ne vaan hinnat nousee tuhottomaa vauhtia.Kannattaa muuten mahdollisimman paljon kirjoitella eri foorumeissa netissä ja lehtien yleisönosastoilla ja valittaa tuosta kaupan ryöstöhinnasta niin ihmiset kiinnittää huomiota asiaan, eikä usko vitrallisiin tilastoihin jotka on väännetty kyllä aivan uskomattomasti näyttämään että ruoka on kallistunut vain vähän. Onhan joidenkin palkat nousseet paljonkin ja näiden isopalkkaisten suurten tulojen nousu nostaa keskipalkkaa ja näyttää kuin yleinen palkkataso olisi kasvanut samalla tavalla, kyse on kuitenkin vain tuloerojen kasvusta jossa rikkaat on rikastunut julmetusti ja perusetuuksilla eläneet, pienipalkkaiset ja alempi keskiluokka on nostanut tulotasoaan vain hieman. Sitten muka vain alle 20% tuloista käytetään ruokaan, niin todella jossain 3000 euron tulotasolla. Ruuan hinta on noussut euroajan alusta puolitoista-kaksikertaiseksi ainakin lihan, kalan, leivän ja muiden leipomotuotteiden, maitotaloustuotteiden, perunan, pastan ym. osalta samalla kun alempituloisten palkat vain jotain 20%.
Aivan kamalaa ryöväystä jota lehdet mm. Iltalehti ja Turun Sanomat koittaa kokosivun lööpein kääntää väärinpäin, elinkeinon asiaa kun lehtien omistajat ajavat.
- Tavan tallaaja
Tästä laskutoimituksestahan ei tule unohtaa meidän ainaista ihanaa yhtäväämme verottajaa ja valtiota! alvit, sokeri yms hel**** verot sekä vielä kuljetus kustannusten törkeä nousu viime aikoina niin ei ihmekkään jos ruoka maksaa niin tuhottomasti. Ottaen huomioon että kaikki tämä mitä meidät, voidaan sanoa jo pakotetaan syömään tulee keskieuroopasta! Kaupan etikettejä katsoo niin suurin osa on jostain perä indokiinasta tai espanja etc. Suomalaista ei taida olla enää kuin sipuli, peruna, kurkku.. ja muita perus tarpeita jotka jatkuvasti tappelee ulkomaan tuontien kanssa.
Mitä ideaa on enää asua Suomessa jos tänne vaan tuodaan ja me maksetaan eikä sitä rahaa saada takaisin kuin lainaa ottamalla. Vituiksi menee koko homma loppu pelissä tällä eduskunnan apina sakilla.
Suomalaista tuotantoa käyntiin ja niihin avustuksia.. ulkomaalaisia tuotteita verotettaisiin hiukan enemmän. Muutenhan tämä rullaisi hyvin mutta kun ei Suomella ole mitään mitä myydä tai ketä kiinnostaisi ostaa...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik123840MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar782027Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5461626Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin851298Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671097Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331018Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt214898Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60873- 171854
Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3808