Mistä obfuscaattori Perliin?

Vaino

Olen kirjoittanut Perlillä ison tietokanta-ohjelmiston, jossa on tällä hetkellä 167,000 riviä (tai olla tulkille liikaa, koska -w ja use strict; kaatavat stderr:n: "broken pipe"). Koska Perl on tulkattu kieli, on ohjelma pakko levittää lähdekoodina. Haluaisin kuitenkin suojata oikeuteni (ettei hienoja algoritmejani varasteta) jollakin tapaa.

Kysymys kuuluu: mistä löytäisin hyvän Perl-obfuskaattorin, siis samanlaisen, joita saa esim. Javaan. Hyvä obfuskaattori tekee lähdekoodista täysin mahdotonta lukea tai täyspäisen ihmisen seurata. Hyvänä lisänä olisi mukava saada lähdekoodi täyteen kummallisia merkkejä, merkkijonoja ja näiden älyttömiä yhdistelmiä - siis koodia, josta kukaan ei saa tolkkua.

Olen yrittänyt etsiä kaikista mahdollisista lähteistä Perl-obfuskaattoria, mutta sellaista ei tunnu löytyvän? Luulisi näinkin yleisessä käytössä olevalle kielelle sellaisen kirjoitetun...

4

1043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mik

      http://www.perldoc.com/perl5.6/pod/perlfaq3.html#How-can-I-hide-the-source-for-my-Perl-program-

      Samalla sivulla on myös kohta "How can I compile my Perl program into byte code or C?". Lisäksi voi kokeilla perlcc:n optiota -B, joka tekee bytekoodia. perlcc:n manuaalisivulla kerrotaan kuitenkin, että "The code generated in this way is not guaranteed to work. The whole codegen suite ("perlcc" included) should be considered very experimental. Use for production purposes is strongly dis­couraged."

      Toisaalta perliähän on helppo kirjoittaa siten, että se näyttää muutenkin kryptatulta.

    • megari

      En oikeastaan ymmärrä mikä ihmisissä ajaa salaamaan asioita. Algoritmit ovat käytännöllisiä ja niistä on hyötyä, joten miksi et jakaisi muille tietoasi? Tieto on kuin tuli: se ei vähene, vaikka sen jakaisi muuallekin. Jos joku todella kokee tarpeelliseksi ottaa juuri sinun algoritmisi käyttöön, hän tekee sen vaikka tekisit mitä kryptauksia tai obfuskointeja. Lisäksi obfuskoidun lähdekoodin ylläpito on hankalaa (tosin uskon, että pidät itselläsi obfuskoimatonta versiota) ja jos joku törmää bugiin ohjelmistossasi, hän ei voi debugata sitä, korjata sitä ja ottaa sinuun yhteyttä patchi kainalossa.

      Ymmärrän toki huolesi henkisen omaisuutesi perään, mutta käytännössä algoritmisi sopivat parhaiten juuri sinun ohjelmistoosi ja niiden soveltaminen jonkun toisen ohjelmistossa vaatisi sitä, että kyseinen ohjelmisto olisi suunniteltu juuri sinun algoritmejasi silmälläpitäen - varsin mairittelevaa ja toisaalta helposti jäljitettävää käryn käydessä. Jos joku taas lukee koodisi läpi (tai disassembloi ja tutkii tulostetta), ottaa muistiinpanoja siitä, mitä algoritmisi pääpiirtein tekevät ja tekee sen pohjalta oman versionsa, ei hän ole tehnyt vääryyttä, sillä ideoita ja algoritmeja ei voi - eikä saisikaan voida - patentoida.

      Tiedän kyllä, että maailma ei toimi idealistisesti: ihmiset eivät jaa vapaasti kaikkia ideoitaan kaikkien muiden kanssa terveen tieteellisesti, vaan salaavat, varastavat ja patentoivat. Itse kuitenkin taistelen toistaiseksi tuulimyllyjä vastaan ja kehotan ihmisiä miettimään, onko välttämätöntä salata omia tekeleitään ja onko se niin kamalaa, jos joku kunnioittaa tuotetta käyttämällä sitä/osia siitä omassaan. Itselläni on erinomaisia kokemuksia laajojenkin ohjelmistoprojektien vapaaseen käyttöön antamisesta: olen saanut paljon hyvää palautetta, parannuksia, bugikorjauksia ja uusien ominaisuuksien toteutuksia sekä massoittain kiitoksia ihmisiltä ympäri maailmaa. Tämä vain koska taistelen tuulimyllyjä vastaan ja pidän yllä kilpailukykyistä tuotetta luottaen muihin ihmisiin.

      • Mik

        Ihan vain jos jotain kiinnostaa lukea "Introduction to Reverse Engineering Software":

        http://www.acm.uiuc.edu/sigmil/RevEng/

        Pitäisi lukea tuo itsekin, muttei vain koskaan tunnu olevan riittävästi aikaa tai viitseliäisyyttä siihen.


    • Lapm

      Onneksi olkoon ison urakkasi loppuun saattamisen johdosta. Ihan kohtuu kunnioitettava määrä tuo 167000 riviä koodia näin ohjelmointi amatöörin silmissä.

      Olet siis huolissasi että joku varastaa huolella laaditut algoritmisi? Tuskin kannattaa olla, sinullahan on tuossa valmis tuote tarjottavana.

      Riittävän motivoitunut ja taitoja omaava hakkeroi kyllä algoritmisi sotkun seasta. Lisäksi algoritmisi ovat tosiaan hiottuja juuri sinun tuotteeseesi ja vaatisivat sopeuttamista toimiakseen jossain toisessa ohjelma tuotteessa.

      Ehkä sinun aikasi olisi ohjelmakoodin sotkemisen sijasta (hidastaa ohjelmaa) paremmin käytetty tuotteesi markkinointiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe