Kiljun valmistus 1,5l pullossa

sihijuoma

Vaikka sitä tuleekin vain vähän, se ei ole ongelma. Aion tehdä myös vesilukon. Tarvisko vielä sitä hiilijauhetta siihen mukaan?

Kertokaapa onko toimivan oloinen ohje:
1l vettä
2dl sokeria
2 pussia (n. 20g) kuivahiivaa

Lentääkö laatta?

Miksi ihmeessä kilju on laitonta? Onko kiljusta vakavia haittavaikutuksia? voiko valmistua metanolia? kiitos!

67

28403

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiljun laillisuuteen

      tai laittomuuteen löydän laista, asia on aika tarkasti selvitetty.
      Mitä ihmeen hiilijauhetta tarkoitat?
      Vesilukko kuuluu olla.
      Resepti on surkea jos juoma on tarkoitettu juotavaksi.
      Voi syntyä muutakin kuin laihaa etanolia, jos hygienia ei ole kunnossa voit saada etikkaa tai bakteerien pilaamaa jopa myrkyllistä litkua.
      Eipä kestä, vihjeenä - älä tee kijua ja älä varsinkaa juo kiljua.

      • juuri näin

        ''vaarallista'' ei tässä nyt mitää pontikkaa tehdä vaan vähän ylikäynyttä simaa :'D


    • ihan_hyvä

      Älä kuuntele tota toista p*skanjauhajaa. Joo toi on hyvä, kannattaa vielä suodattaa litku muutamien suodatinpussien läpi tai jollain letkulla lappoa se jotta saat enimmät hiivamössöt pois siitä. Voi olla että yksikin pussi kuivahiivaa riittää. Ei mitään hiilijauheita, pyh. Ei voi valmistua metanolia (tarpeeksi ainakaan jotta se vaarantaisi terveyden, en tiiä tuleeko ollenkaan) jos et oo tislaamassa tosta jotain pontikkaa. 2 kertaa oon kiljua vähän enemmän juonu ja 2 kertaa on armottomasti laatta lentäny, että jos äiskä odottaa kotona ni sulle tuli sitte oksennustauti.. muita haittavaikutuksia ei sitten oo. Ja ps. se alkaa maistua paremmalta kunhan oot vähän kännissä. Ite en oo vesilukkoa ikinä tehny mutta jos saat sen tarpeeks tiiviisti varmasti ni siitä vaan. Itekki tänään laitan simat sihisemään ;) Suosittelen kaikille lämpimästi.

      • topias

        Kilju on erittäin maukasta. Oma reseptini on 25litraa vettä, 4kg sokeria, 2 purkkia siirappia ja kotikaljauute. Suosittelen!


      • linjalla tulevaisuus
        topias kirjoitti:

        Kilju on erittäin maukasta. Oma reseptini on 25litraa vettä, 4kg sokeria, 2 purkkia siirappia ja kotikaljauute. Suosittelen!

        näyttää erittäin valoisalta.

        Olen sivusta saanut seurata kuinka kiljun kittaajien käy - ei hyvin käy.

        Ensimmäisenä näyttää tulevan enemmän tai vähemmän krooninen ripuli. Seuraavaksi näyttää tulevan epämääräiset tilan ja paikan hahmottamis ongelmat joita seuraa ns. tanssitauti jalat menevät omia teitään. Nämä oireet yleensä johtuvat pikkuaivojen saamasta myrkytyksestä. Eikä ole yks' tai kaks' ukkoa kun on joutunut pyörätuoliin kun eivät muuten pysy pystyssä.

        Mieti kaksi kertaa ennen kuin alat urheilla kijun kanssa, vain surkeimmat deekut sortuvat kiljuun - kaikki muut ymmärtävät pysyä siitä erossa.


      • kilju on myrkkyä
        topias kirjoitti:

        Kilju on erittäin maukasta. Oma reseptini on 25litraa vettä, 4kg sokeria, 2 purkkia siirappia ja kotikaljauute. Suosittelen!

        Ei maksa paljon ne pakkaukset missä kaikki mukana. Ja saa 'oikeaa' viiniä, missä ei ole noita kiljun myrkkyjä jota noista leipomahiivoista tulee.
        Kokemusta on kummistakin


      • --> "linjalla tu..."
        linjalla tulevaisuus kirjoitti:

        näyttää erittäin valoisalta.

        Olen sivusta saanut seurata kuinka kiljun kittaajien käy - ei hyvin käy.

        Ensimmäisenä näyttää tulevan enemmän tai vähemmän krooninen ripuli. Seuraavaksi näyttää tulevan epämääräiset tilan ja paikan hahmottamis ongelmat joita seuraa ns. tanssitauti jalat menevät omia teitään. Nämä oireet yleensä johtuvat pikkuaivojen saamasta myrkytyksestä. Eikä ole yks' tai kaks' ukkoa kun on joutunut pyörätuoliin kun eivät muuten pysy pystyssä.

        Mieti kaksi kertaa ennen kuin alat urheilla kijun kanssa, vain surkeimmat deekut sortuvat kiljuun - kaikki muut ymmärtävät pysyä siitä erossa.

        tossa taas sellane juttu... tollasen paskan viljely pitäis olla kiellettyä, kuhunkin ihmiseen vaikuttaa eri tavalla puhun nyt viinasta, tupakasta, ja muista päihteistä


      • Jeppis jepulis
        topias kirjoitti:

        Kilju on erittäin maukasta. Oma reseptini on 25litraa vettä, 4kg sokeria, 2 purkkia siirappia ja kotikaljauute. Suosittelen!

        Tämä ohjehan löytyy suoraan kotikaljan valmistuspaketin kyljestä... :D


      • anonyymine
        linjalla tulevaisuus kirjoitti:

        näyttää erittäin valoisalta.

        Olen sivusta saanut seurata kuinka kiljun kittaajien käy - ei hyvin käy.

        Ensimmäisenä näyttää tulevan enemmän tai vähemmän krooninen ripuli. Seuraavaksi näyttää tulevan epämääräiset tilan ja paikan hahmottamis ongelmat joita seuraa ns. tanssitauti jalat menevät omia teitään. Nämä oireet yleensä johtuvat pikkuaivojen saamasta myrkytyksestä. Eikä ole yks' tai kaks' ukkoa kun on joutunut pyörätuoliin kun eivät muuten pysy pystyssä.

        Mieti kaksi kertaa ennen kuin alat urheilla kijun kanssa, vain surkeimmat deekut sortuvat kiljuun - kaikki muut ymmärtävät pysyä siitä erossa.

        joo no ripulin saa aikaan jos sitä hiivaa ei millää sieltä poista... eli lappoamalla tai suodattamalla nii kyllä siitä hyvää tulee


    • grrrhh

      Kerran olen eläissäni kiljua tehnyt. Enkä kyllä tee toiste, vaikka se juotavaa olikin niin laadukkaampia juomia saa pikkurahalla, joten on turhaa nähdä tuollaista vaivaa. En tehnyt perinteistä vesi-hiiva kiljua vaan käytin hienostuneempaa reseptiä(tässä ikävänä puolena on pitkä käymisaika n 3-4vko): http://appelsiinikilju.toimii.net/

      en toki tehnyt noin paljon vain 4-5litraa. Tuo sinun ohje vaikuttaa ihan hyvältä, mielestäni ei ole tarvetta alkaa soheltamaan minkään ylimääräisen kanssa. Pidät vain huolen ettei käymisastiaan pääse ilmaa, etkä juo ennenkuin on käynyt loppuun(jos teet vesilukon niin käyminen on loppu kun kuplia ei juuri tule), ja kirkasta huolella (muuten menee vatsa kuralle). Itse kirkasti kiljuni pitämällä sitä kylmässä ja kun sakka on painunut pohjalle otin hyvän tavaran talteen ja heitin sakan vittuun. Tätä toistetaan mahdollisimman monta kertaa kunnes kilju on siedettävän kirkasta.

      ja vielä
      1. Kiljun tekeminen ei ole laitonta
      2. Kilju oli jääkylmänä erittäin juotavaa, jopa hyvää (huom. kannattaa juoda suht nopsaan, jos seisoo kauan sinne tuppaa tulemaan etikkaa)
      3. Ei lentänyt laatta eikä ripuli
      4. Nousi päähän erittäin hyvin (kilju voi olla jopa 17volttista)
      5. Kiljussa ei ole muita haittavaikutuksia, kuin muussakaan alkoholissa, jos sen tekee riittävän hyvin.
      6. Metanolia valmistuu aina, mutta sitä on niin vähän ettei siitä ole mitään haittaa. Myös mm. normaalit oluet sisältävät metanolia

      • syyllisty väärän

        tiedot levittämiseen, joka on joissain tapauksissa laitonta ja jo laittomaan tekoon yllyttäminen on laitonta - perehdy Suomen lakiin, sieltä löydät tiedon laillisuudesta/laittomuudesta.

        Tässä asia yksinkertaisesti: Kiljun valmistaminen on Suomessa laitonta, ellei siihen käymisvaiheessa lisätä riittävästi marjoja, hedelmiä tai viljatuotteita, mikä lakiteknisesti tekee tuotteesta viiniä tai olutta. [1].

        Tarkemmin:
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941344


      • kiljuttelija
        syyllisty väärän kirjoitti:

        tiedot levittämiseen, joka on joissain tapauksissa laitonta ja jo laittomaan tekoon yllyttäminen on laitonta - perehdy Suomen lakiin, sieltä löydät tiedon laillisuudesta/laittomuudesta.

        Tässä asia yksinkertaisesti: Kiljun valmistaminen on Suomessa laitonta, ellei siihen käymisvaiheessa lisätä riittävästi marjoja, hedelmiä tai viljatuotteita, mikä lakiteknisesti tekee tuotteesta viiniä tai olutta. [1].

        Tarkemmin:
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19941344

        voiko kilju olla valmista jo 2 vuorokauden jälkeen ? olis vähä kiire :D miltä valmis kilju maistuuu tarkalleeen??


      • seksiseppoppoo

        kilju ei voi olla yli 12volttiasta saat vains en verran mitattua siitä ku välillä se alkoholi nousee siihen pintään apina


      • oiwaxi
        kiljuttelija kirjoitti:

        voiko kilju olla valmista jo 2 vuorokauden jälkeen ? olis vähä kiire :D miltä valmis kilju maistuuu tarkalleeen??

        kahdessa tunnissa. Eikun huiviin ja humalaan.


      • sdfsf
        kiljuttelija kirjoitti:

        voiko kilju olla valmista jo 2 vuorokauden jälkeen ? olis vähä kiire :D miltä valmis kilju maistuuu tarkalleeen??

        saat kamalaa paskaa mistä menee maha kuralle ja paha mieli. Hanki oikeaa viinaa. Jos teet kiljua tee se huolella ja kärsivällisyydellä.


    • sihijuoma

      Meinasin tolla laittomuus-kysymyksellä sitä, että miksi se on laitonta (=tekeekö kilju oikeasti terveydelle jotain)? Miksi siitä on 2 eri versiota? Miksi kiljuntekijöitä on sitten niin paljon?

      Riittääkö jos välineet pesee/huuhtelee vain vedellä? Tuleeko myrkyllisiä bakteereja?

      • Arveluitajaarvauksia

        Jos teet mättöä jota kukaan tervejärkinen ei juo, on erittäin todennäköistä että oletetaan että olet sen verran tervejärkinen että lämmität liuoksesi alkoholin erottamistarkoituksessa.

        Tämä kun ei kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole sekään.(VOIDAAN MYÖS SUORITTAA HENGENVAARALLISESTI).

        Tämä on tietenkin paha paha asia. Että miksikö? Noh sen tähden tietenkin,jotta,jotta,tuota... kansakunnan moreeni kärsii jos ei saa maksaa veroa.

        Pähkinän kuoressa, laita kiljuusi muutama marja....varmaksi voidaan sanoa ettei se kiljusi makua pilaa.


      • Älyn jättiläinen
        Arveluitajaarvauksia kirjoitti:

        Jos teet mättöä jota kukaan tervejärkinen ei juo, on erittäin todennäköistä että oletetaan että olet sen verran tervejärkinen että lämmität liuoksesi alkoholin erottamistarkoituksessa.

        Tämä kun ei kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole sekään.(VOIDAAN MYÖS SUORITTAA HENGENVAARALLISESTI).

        Tämä on tietenkin paha paha asia. Että miksikö? Noh sen tähden tietenkin,jotta,jotta,tuota... kansakunnan moreeni kärsii jos ei saa maksaa veroa.

        Pähkinän kuoressa, laita kiljuusi muutama marja....varmaksi voidaan sanoa ettei se kiljusi makua pilaa.

        Vittu Make mä repesin kun näin ton sun "moreenis". Huomaa ettet oo kovin sivistyny immeinen, moreeni kun tarkoittaa suomen yleisintä maalajiketta, moraali taas on asia erikseen... >:D


      • sdsd23

        ei tule. pesee välineet huolella niin ei käy mitään eikä välttämättä muutenkaan


    • juhis p123

      lähettäkää mulle helppoon applsiinikiljun ohje

    • ??kk??

      Pikkusatsi kiljua

      Tarvikkeet:
      1,5l cola-pullo

      Ainekset:
      1l vettä
      2dl sokeria
      2 teelusikallista pulla-hiivaa

      Valmistus:
      Laita 1l snadisti yli kädenlämpöistä vettä pulloon,
      murenna hiiva hienoksi ja heitä sekaan.
      Lisää sokeri, hämmennä hetki ja sulje korkki
      mausta esim. appelsiinilla.
      Laita pullo johonkin huoneenlämpöiseen, pimeään komeroon piiloon äidiltä
      ja anna käydä n. 4-8 päivää...tulos on 6-16 prossaista kiljua!

      • tuorehiivaeinatsaa

        joo oon tosiaan tässä kiljua väsäämässä ja mietin että pystyykö k kaupasta ostetulla ''tuore hiivalla'' väsäämään kiljua ?

        valmistan 1.5 litran pullossa ja lisäsin kädenlämpöistä vettä litran ja noin kolm3 desii sokeria sekä ''tuore hiivaa'' jonkin verran eikä käy `? what's the problemo ?


      • kyllä

        Tuohan on pommi.. Kun se paine ei pääse ulos. Pitää laittaa ilmalukko siihen..


      • joku vaa
        kyllä kirjoitti:

        Tuohan on pommi.. Kun se paine ei pääse ulos. Pitää laittaa ilmalukko siihen..

        hahahahahahahhahaha :D


    • syvien metsien mies

      ei kunnon kiljua vittu tehä limskapullossa. se tehdään yleensä 10-15 litran ämpärissä ja täytyy jättää myös käymisvara, jottei kuohu yli. Kunnon kiljusta saa noin 16-18 prossasta ainetta jos osaa tehdä. kysykää kunnon ohje vaikka joltain maaseudulla elävältä "mestarilta". tuo tämän sivun aiempi ohje oli ihan perseestä! ja kunnon kiljusta ei laatta lennä!

      • spede111

        haiseeko toi kilju pahasti esim jos laittaisi vaatekaappiin käymään?


      • spede111
        spede111 kirjoitti:

        haiseeko toi kilju pahasti esim jos laittaisi vaatekaappiin käymään?

        ja voiko tuota kiljua "kypsyttää" ulkona vai pitääkö se olla lämpimässä?


      • need help
        spede111 kirjoitti:

        ja voiko tuota kiljua "kypsyttää" ulkona vai pitääkö se olla lämpimässä?

        Laitoin tossa eile kiljut muhimaan mutta ei tunnu että mitään tapahtuisi tai ei ainakaan mitää kupli tai mitään, mikä voisi olla ongelmana (teen pikkusatsia)


      • perhana sentään
        need help kirjoitti:

        Laitoin tossa eile kiljut muhimaan mutta ei tunnu että mitään tapahtuisi tai ei ainakaan mitää kupli tai mitään, mikä voisi olla ongelmana (teen pikkusatsia)

        Tehtiin kiljua 1,5 litran pulloon, vettä reilu puolilleen, sokeria noin 2dl ja hiivaa KAKSI TUOREHIIVA pakettia :D, millastahan tulee? ps. nyt kilju on käymässä tuolla takana.


      • blASDFGFETRH
        perhana sentään kirjoitti:

        Tehtiin kiljua 1,5 litran pulloon, vettä reilu puolilleen, sokeria noin 2dl ja hiivaa KAKSI TUOREHIIVA pakettia :D, millastahan tulee? ps. nyt kilju on käymässä tuolla takana.

        Veden suhde tulisi olla 1l. sokeria tuli oikea määrää, mutta jos tarkoitit hiivalla kahta sunnuntai pakettia niin turhan paljon pistitte. ei se mitään, mutta litkustanne tulee mukavan makuista ja lapottavaa riittää. puoli pakettia olisi riittänyt :)


      • spede111 kirjoitti:

        haiseeko toi kilju pahasti esim jos laittaisi vaatekaappiin käymään?

        sse haisee aina


      • Blahblah
        StMan_80 kirjoitti:

        sse haisee aina

        Kijusta VOI saada jopa 17% kunhan vain käyttää pikahiivaa (alkoholin valmistusta varten kehiteltykä) jotka kestävät sen 17% alkoholia kun taas "pullahiivat" kuolevat jo 12%. Kiljun valmistaminen on laitonta koska siitä pystyy oikeilla välineillä tekemään pontikkaa ja kiljuun ei tule vaarrallista määrää etanolia jos edes ollenkaan.


      • OluenPanija
        spede111 kirjoitti:

        haiseeko toi kilju pahasti esim jos laittaisi vaatekaappiin käymään?

        Kyllä kiljut ja muljut haissee, varmasti äitis haistaa ne vaatekaapissa ja jos isäs haistaa sen niin se juo ne ennen sua sillä aikaa kun olet koulussa. Kannataa juoda kilju ja mulju jo tekovaiheessa ja antaa käydä mahassa, niin kaveris haistaa sun mulju ja kilju pierus ja siinä on ytyä. Ei muuta kuin päät sekas


      • Jorma Stondis
        Blahblah kirjoitti:

        Kijusta VOI saada jopa 17% kunhan vain käyttää pikahiivaa (alkoholin valmistusta varten kehiteltykä) jotka kestävät sen 17% alkoholia kun taas "pullahiivat" kuolevat jo 12%. Kiljun valmistaminen on laitonta koska siitä pystyy oikeilla välineillä tekemään pontikkaa ja kiljuun ei tule vaarrallista määrää etanolia jos edes ollenkaan.

        Mitä on tarkoitus tehdä jos etanolia ei synny? Taisi menna taas kerran vellit ja veivit sekaisin.

        Metanoli on se myrkyllinen ja etanoli on se jota halutaan. Tämän lisäksi käymistuotteena syntyy muitakin kevyempiä ja raskaampia alkoholeja joista suurin osa haittaa makua ja lisää krapulan kovuutta. Tämän takia kiljun eli rankin pitää olla myös laadukasta ja tekijän pitää ymmärtää edes peruskemiaa. Kiljun valmistaminen on kiellettyä - kotiviinin valmistaminen esim marjoita on sallittua, tislaaminen on kiellettyä. Toki voit hakea alkoholinvalmistusluvan - mutta se ei ole aivan pikkujuttu.

        Niin kauan kun rajat ovat auki ja Alko myy viinaa en näe mitään syytä valmistaa juomia itse - muut osaavat sen homman paljon paremmin - minä vain keskityn nauttimaan siitä.


      • hyahahaah
        spede111 kirjoitti:

        ja voiko tuota kiljua "kypsyttää" ulkona vai pitääkö se olla lämpimässä?

        säilytä vittu peräsuolessas. kunnon äijä pistää 50litraa kiljua ja tekasee pontikat saatana ja sen jälkeen kurittaa vaimoo humalapäissään!


      • vertti4
        Blahblah kirjoitti:

        Kijusta VOI saada jopa 17% kunhan vain käyttää pikahiivaa (alkoholin valmistusta varten kehiteltykä) jotka kestävät sen 17% alkoholia kun taas "pullahiivat" kuolevat jo 12%. Kiljun valmistaminen on laitonta koska siitä pystyy oikeilla välineillä tekemään pontikkaa ja kiljuun ei tule vaarrallista määrää etanolia jos edes ollenkaan.

        Jeps näinhän se on. Rosentit tarttis olla kohdallaan. mut se on tekijästä kiinni, mitä haluaa, voltteja. Kyllähän noita laitteita on jalostaa, kellä hyvänsä


    • jeppe1234567

      niin siis kuinkas kauan sen piti käydä kun aattelin että ois pikkuse kiirus?

      • korven kansoittaja

        5vrk on aika sopiva tollaselle. Raakana saat ripulin


      • jonson.s
        korven kansoittaja kirjoitti:

        5vrk on aika sopiva tollaselle. Raakana saat ripulin

        Niin että mikä olisi (maksimi) käymis aika??


    • nam nam

      kolme pussia kotikaljauutetta kädenlämpöiseen veteen ja pala hiivaa (25g) käy viikonpäivät
      harso vain päälle ja unohha koko vesilukko. NAUTI KYLMÄNÄ. eikä lennä mikään.

      • juuniijoo

        Liian laimeaa kuraa, veden voisi korvata omenamehul tai appelsiinimehulla. Sokeria voisi olla ainaki puol kg.
        Yks pussi tota hiivaa riittää.
        Maksimiskäymine on vissii 2vk?
        Eikä pontikka ole laitonta ellei sitä myy!


      • Pawki
        juuniijoo kirjoitti:

        Liian laimeaa kuraa, veden voisi korvata omenamehul tai appelsiinimehulla. Sokeria voisi olla ainaki puol kg.
        Yks pussi tota hiivaa riittää.
        Maksimiskäymine on vissii 2vk?
        Eikä pontikka ole laitonta ellei sitä myy!

        Pontikan ja kiljun tekeminen on laitonta, elä rupea väittelemään.
        Pontikkaa saa valmistaa vain erityisellä luvalla jos silläkään.


      • Realmutafucking
        Pawki kirjoitti:

        Pontikan ja kiljun tekeminen on laitonta, elä rupea väittelemään.
        Pontikkaa saa valmistaa vain erityisellä luvalla jos silläkään.

        ite laitoin just pari pulloa käymään kiljua
        ja
        laki on aika Parsaa kun ne on paskoi aina valittamassa


    • helppppppppppppp

      Mikä on vesilukko ja onko tärkeä?

    • rrg

      Tee isommassa satsissa ja huolella. Osta kunnon viinihiiva. Anna kirkastua kunnolla viikko-kaksi käymisen jälkeen ja lappoa. Huolehdi astioiden hygieniasta. Tällöin saat ainetta joka on käytännössä lähes pelkkää vettä ja etanolia, parhaimmillaan jopa 18-20%, ilman karmeaa sivumakua ja ilman että paska ja oksennus lentää samassa kaaressa.

    • mamoli

      yksi suhtkoht hyvä ohje normi 10Lkiljutarvikeet ja noin:1.5DL kahvijauhetta mieluiten pannu kahvia kaikki vaan sekasin ja käymään, kun tuotos on valmista niin suosittelen suodatamaan litkun:D PS tulee hyvää

    • kiljumaster
    • haukku

      Vesilukon siasta voi käyttää ilmapalloa toimii samalla tavalla eli päästää ilmat pois eikä päästä ilmaa sisälle

    • kiljunkittaajaa

      ite tehny myös tossa 1,5 litran limupullossa, vähän eri ohjeella tosin :D
      olen laittanut sokeria n. 1,5dl ja 1 pussin kuivahiivaa (11g) ja riittänyt ihan erinomaisesti! vettä on ollut ehkä 1,2-1,3 litraa ja loppuvaiheessa lisäillyt mehutiivistettä ja viiniä.
      ihan juotavaa on tullut vaikkei mitään sen kummempia ohjeita ole ollut ja oman pään mukaan on menty. ja nousee kyllä niin loistavan nopeasti!!:D taas 3 pulloa valmistumassa, lyhin käymisaika millä olen tehnyt on ollut 1 viikko, tosin eihän siitä sitten ihan niin vahvaa ole kerennyt tekeytymään. 2 viikkoa käynyt kilju humpsahti niin etten edes huomannut. erinomainen ja halpa konsti saada viikonlopuksi juomia, mielestäni:)

      • kiljunkittaajaa

        ja sellanen lisäys vielä etten ole mitään vesilukkoja käytellyt. 3 reikää pullon korkkiin niin siinä se tulee. en ole mitään bakteereja saanut


    • Jon Haimer

      Jep jos haluaa vähän mutta vahvaa kiljua niin tässäpä hyväksi TODETTU ohje ilman yrjön/paskan lentämistä.

      1.5l limpparipullo
      11g rainbow kuivahiivaa (josta noin puolet pulloon)
      2.5dl sokeria (kannattaa sotkee lusikalla kuumassa vedessä ja sit vasta limsapulloon.
      vettä laitat niin että 5cm jää "ilmavaraa".

      Itellä ei kuohunut yli näillä määrillä ainut oli että jumalaton sihini kesti 4vrk ja toiset 4rk kevyesti, lopuksi päivän/yön yli -3 yöilmassa ja AWOT oli kuule helvetin hyvää ja voin sanoa että jos ei mene PÄÄ sekasi ihminen ei ole terve tai ei noudattanut ohjeitani.

      eli lyhyt koostumus vielä käyminen 8päivää 1vrk pikkupakkasessa (ei ollut makeaa eikä hiivaa ollut JUURI yhtään kun aloin nauttia pullon antimia. Vonkua epäilisin olevan sen 14% ainakin
      PS ISOMMISSA SATSEISSA PER SOKERIKILO = ALKOHOLIA 2-2.5% joten siitä on helppo laskea isompaan esim 30-50 litran sankoon annosta.

      • Kahtia, sakara!

        Tehkää ennemmin kotiolutta tai vaikka sahtia. Oluenteko on melko helppoa ja sitten juoma on laillista, jos sillä on merkitystä teille. Toki pitää olla täys'ikäinen.


    • tykkään kiljusta

      musta iha hyvä ohje ja kannattaa nauttia KYLMÄNÄ!

      1,5 limupullo
      1l vettä
      2dl sokeria
      11g kuivahiivaa josta vähän ylipuolet pulloon
      antaa käydä 5vrk
      myös kannattaa jättää 5-8 cm ilmavara ettei kuohu yli ja myös kannattaa tehä pullon korkkiin pari pientä reikää ,voit myös oman maun mukaan lisätä mehutiivistettä pulloon tai jälkeen päin vaikka lasiin.

    • Hyvää kiljua tulee

      Siirappia, vettä ja superhiivaa!

      • Kiljuonbest

        Mä laitoin tos 3 päivää sitten kiljua valmistumaan 1,5l pulloon.. Muutaman pienen reijjän tein korkkiin ja hyvin käy! Eikä oikeestaan haise(ellei vie nenää korkin päälle) vielä vois odotella toiset 3pvä ja sit ehkä pääseekin jo lappoamaan!


      • ei limupulloja
        Kiljuonbest kirjoitti:

        Mä laitoin tos 3 päivää sitten kiljua valmistumaan 1,5l pulloon.. Muutaman pienen reijjän tein korkkiin ja hyvin käy! Eikä oikeestaan haise(ellei vie nenää korkin päälle) vielä vois odotella toiset 3pvä ja sit ehkä pääseekin jo lappoamaan!

        annat sen käyä vähintään 2 viikkoo suositus ois 3 tai jopa 4 vk. ja vitut sitä kiljua missään saatanan limupulloissa tehä (pientenpoikien lapsellisia leikkejä) tarvitaan vähintään 5litran astia sinne 2 palaa hiivaa ja kilo sokeria itellä tuli hyvää ja vahvaa juhla juomaa. mutta tosimies tekee vähintään 20litraa kerralla


    • mikk6

      Vastaan itte , ja lisäyksiä "kemistin" kokeiluista..
      Ei onnistunu tuoppiuutteesta, kun loppui käyminen kesken..
      Kaupasta sitten lisää uutetta, pusseissa 3 kpl katajan oksia kilon verran lisää sokeria. Hiivat tietysti myöskin..Katajanoksat keitettiin vetessä joukkoon.
      Nyt tuntuisi aikas sopivalta, ja rosenttejakin olisi tullut tavoiteltu määrä. Ehkäpä noin 5% ja makuja alkaa löytyyn.
      Palaan vielä astialle, kunhan "kypsyminen" on tapahtunut, rauhassa.

    • gty wws

      mitä maksaa talous sokeri,ja saaks pikahiivaa alaikäset??

      • Sahtimies92

        Taloussokeri maksaa n. 0,85€-1,20€, pikahiivaa ei suurimmassa osassa marketteja ja kauppoja myydä alle 18 vuotiaille, mutta suositteleekin käyttämään kuivahiivaa, sillä olen saanut n. 13-15% juomia. (Mittasin käymisastian yläosasta, keskiosasta ja lapottuani mittasin tilavuusprosentit uudelleen). Jos haluat helpot ja hyvin toimivat ohjeet, niin voin pistää sähköpostilla, koska en halua pistää sitä kaikkien näkyville, on meinaan niin hyvä ;).


    • löysin-ohjeet
    • mikk6

      Kokeilin tuoppiuutetta, 5 pakettia, josta 15 pussia, ja 3 kiloa sokeria. Ominaispainomittari näytti 1040, ja käymisen jälkeen 1000. Katajaa, ja Humalankukintoja mausteeksi.

      Viinimittarin lukemaa olis 9 rosenttija.? Mahtaisiko pitää paikkaansa.??
      Makua olisi, ja tuntuisi olevan myös voimaakin

    • Lisää simaa

      Itte teen simaa ihan valmispaketin ohjeen mukaan, paitsi, että laitan tuplasti kädenlämpöistä vettä (4 litraa) kahden sijasta:

      1. Avosaaviin 4 litraa kädenlämpöistä vettä
      2. Liuotetaan veteen 1 ps makuainetta ja 2 dl sokeria
      3. Käsivatkaimella vatkataan vesiseosta ihan perkeleesti, jotta tulee paljon ilmakuplia
      4. Kuivahiivapussin sisältö ripotellaan pinnalle
      5. Annetaan vesiseoksen olla avosaavissa vuorokausi huoneenlämmössä
      6. Vuorokauden päästä vesiseos pullotetaan esim. 1.5L pulloihin ja pullojen korkit ruuvataan LÄHES kiinni
      7. Unohdetaan pullot huoneenlämpöön useammaksi vuorokaudeksi ja kuunnellaan kummallista poksuntaa pullojen korkkien suunnasta ...?
      8. Viilennetään pullojen sisältämä sima jääkaapissa ja kallistellaan pulloja, jotta hiivan jämät pullojen pohjalta liukenee simaan
      9. Juodaan pullot mielellään nopeean tahtiin ja ihmetellään miksi emäntä valittaa, että: " Tämä sima tuntuu nousevan päähän."
      10. Todetaan emännälle, että: "Tein tämän siman ihan tämän kaupan ohjeen mukaan, jotta kyllä se ihan normaalia simaa on."

    • niämi

      itse kiljun teko ei ole laitonta mutta sen tislaus on (näin kuulin kemian opelta)

    • Viinimestari

      Jos tätä vielä joku sattuu 2018 edes lukemaan, tässä vinkki.

      Tärkeää muistaa, että astia/välineet mitä käytät tulee aina olla aivan perkeleen puhtaat!!!!!!!

      Tee aluksi pieni satsi (esim tuo 1.5L limsa pullo)
      Ohje -
      1.2L n. 35C lämpöistä vettä (huom arvio, vähän kättä lämpöisempää siis)
      Tähän sekoitetaan 250 grammaa sokeria (panimosokeri on parasta tähän, mutta kidesokeri käy myös.) ÄLÄ käytä hillosokeria, sillä siinä on pektiiniä.
      Sekoita sokeria ravistelemalla pulloa, siten että sokeri liukenee veteen.
      Kun sokeri on liuennut, lisää 11g leivontahiivaa/tuorehiivaa/tai alkosta saatavaa turbohiivaa.
      Sekoita hiiva kevyesti pyörittelemällä pulloa, kunnes litkusta tulee sameaa.

      Jos ei löydy pokkaa kaupasta hakea ilmalukkoa, sen voit helposti tehdä vaikka pyörän venttiilistä.

      Anna käydä väh. 72h, mutta suosittelen antaa pullon porista ainakin viikon (7vrk).

      Huomasin tuossa lueskellessa, että moni kysyy " lentääkö laatta ? " tähän kysymykseen vastaus on, kuinka hyvin kilju on suodatettu. Laatta lentää sen vuoksi, ettei kiljusta ole suodatettu hiivaa pois.

      Anyways, kun kilju on käynyt tuon 3-7 vrk, on sen suodattamisen aika.
      Suodattaminen tapahtuu helposti esim. lappoletkulla tai kaatamalla kiljun kahvin suodattimien läpi. Huom jos suodatat kahvipussin läpi, 1.3L kestää n. tunnin.
      Muista, että yksi suodatus ei todellakaan riitä.
      Paras tulos mitä itse olen saanut, menee seuraavasti:

      7 vrk kilju kaadetaan vanhan (PUHTAAN) T-paidan läpi isoon kattilaan.
      7vrk kilju kaadetaan kahden (2) kahvisuodattimen läpi kattilaan ( 2h )
      - Jääkaappiin, jossa annetaan olla rauhassa 8 tuntia
      - Jääkaapista tullut kilju kaadetaan kahden (2) kahvisuodattimen läpi kattilaan ( 2h )
      - jääkaappiin 24h, suodatus kahvisuodattimen läpi ja lisätään maku (esim luontainen päärynämehutiiviste - 3dl, maun mukaan.) Tällä ohjeella olen tehnyt aivan perkeleen hyvää päärynä kiljua, joka oli hydrometrin mukaan (huom tuorehiivalla tehty) 18%. Kun muutaman kerran kuset tuon kiljun teon, ja opit virheistä tekemään, saat ainakaan tehtyä todella hyvää kiljua, tosin itse kutsun nykyisiä keitoksia jo viineiksi, koska lisään niihin hedelmiä ja käytän kirkasteita, ja käymisajat ovat tuolla n. 2kk puolella astia mitä käytän on 75L

      • OnkoLauranPaprutOkei

        (panimosokeri on parasta tähän, mutta kidesokeri käy myös.) Höpöhöpö! Kidesoku eli sakkaroosi hajoaa hiivan sisältämien entsyymien avulla monosakkarideiksi. Monosakkaridit kuten glukoosi(panimosoku) on oivaa herkkua hiivalle. Miksi maksaa maltaita panimosokerista? Liidelistä saa soku pussin alle euron! Panimosokusta saa pulittaa noin 4 euroa. Nimimerkki viinimestari ei taida olla käynnytnä apukoulua pidemmälle? Vai, onko niin, että mun kemian paprut yliopistossa on plagioitu tai jotain.


      • J0rt1kka

        eiks aktiivihiili ajais ton suodattamisen paljo paremmin??


    • Quatermash

      Tein sulle kotiviinin maltahista vain.
      Hiivalla ja sokerilla sen käyntihin nyt sain.
      On viikon kuluttua juomakelpoista.
      Krapulakin on ihan melkoista.
      Jee,jee,jee mä lisää haluan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2671
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      151
      1228
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1125
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      998
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      206
      939
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      855
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      845
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      845
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      822
    Aihe