kihtikipuun apua!!

xuxax

Poden kovaa kihtiä jo neljättä viikkoa. Ensin kipu oli toisen jalan varpaassa - nyt kun se rupesi helpottamaan, iski tulehdus toiseen jalkaan. Indometin-kipulääke ei tahdo auttaa, ja varsinaisia kihtilääkkeitä ei saa aloittaa ennenkuin kohtaus on mennyt ohi. Onko jollakin kokemusta eri lääkkeistä - olisiko esim Burana 800 mg parempi kuin Indometin?

12

16415

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elintapojasi

      Ehdotan, että muutat elintapojasi koska kihti on vain elintasotauti. Ja toiseksi, mene lääkärille. Kihtiin on hyvät lääkkeet.

      • ole tuon

        parempaa kuin tuo Indometin. Aloittajahan kirjoitti, että varsinaista kihtilääkettä allopurinolia ei saa aloittaa kihtikohtauksen ollessa vielä päällä, muuten oireet voi entisestäänkin pahentua.


      • Nimetön

        Keski-ikäiset naisihmiset saavat nykyisin usein kihtioireita verenpainelääkkeihin sisältyvien diureettien takia. Verenpainetauti taas saattaa olla elintasotauti - mutta, kuten itselläni - se on sukuvika, johon myös stressillä on tietty osuus.
        Akuuttiin kihtiin voi syödä vain tulehduskipulääkkeitä, varsinaisen kihtilääkityksen pystyy aloittamaan vasta kohtausten mentyä täydellisesti ohi. On käyty lääkärillä, on on...


      • tietämättömyyttä

        Ei ole vain elintasosairaus. Kihtiä aiheuttavat sairaudet, kuten munuaisten vajaatoiminta ja psoriasis sekä tietyt lääkkeet. En käytä alkoholia, enkä ole syönyt punaista lihaa vuosikymmeniin puhumattakaan pienistä kaloista tms. kihtiä aiheuttavista ruoka-aineista. Ja silti minulle tuli kihti.


      • Älä PuHu joutavia, olin uimari Ja sain kihdin nesreenpoisto 'lääkkeistä' jotka ostin "terveystuotekaupasta" et taida tietää asiasta hevin v Un mitään.


    • sulla...

      kihtidieetti jo käytössä? Kohtauksen aikaan kannattaa välttää kaikkea vähänkin kihdille altistavia ruokia (tietysti muutenkin, mut kohtauksen aikaan älä syö mitään sellaisia!)

    • kun kerrot symmetrisistä kihtioireista. Eihän sinulla vain ole lisänä reumaa tai nivelrikkoa tai erästä kurjempaa kideartriittia. Burana on kyllä akuuttiin reumaankin hyvä lääke. Kihtiin auttaa Burana tai Voltaren.

      Seerumin uraatti (S-Urat) joka sinulla lie ollut koholla on kiteytynyt sinne nivelnesteisiin eikä pääse pois. Kidemuodostusta hieman jarruttaa, jos ei syö sellaista vahvaa valkuaista, jossa on paljon PURIINIA, punainen liha, maksa, ravut,ym), kuten tiedät. Tosin puriineja purkaantuu omista soluista myös vähän koko ajan. DNA on puriini- ja pyrimidiinirakenteille tehty. B12 -vitamiinin puute on joskus samanaikaista ( pyrimidiinienkin aineenvaihdnta voi olla jumissa nimittäin). Katso että saat päivittäin B12 vitamiinia. Siitä voi tulla puute, kun ei syö lihaa ja maksaa. Kihti voi tulla pahemmaksi jos on B12 -puutettakin.

      http://www.helhetsdoktorn.nu/tipsv33.htm

      Sinuna hankkisin Voltaren reseptin. Se on akuuttiin vaivaan hyvä. Burana taas pitempään vaivaan.

      • huomioinette

        Menkää lääkäriin älkääkä kyselkö täällä. Jos munuaisissa on vajaatoimintaa, niin tulehduskipulääkkeitä ei saa edes käyttää. Munuaisten vajaatoiminta aiheuttaa kihtiä.

        Kihti voi etenkin kroonistuneena olla useammassa nivelessä yhtäaikaa. Nivelrikkoa ja kihtiä ei voi sekoittaa keskenään. Nivelrikko aiheuttaa jäykkyyttä ja kipua liikkeelle lähtiessä. Kihti on tulehdussairaus, joka aiheuttaa polttavaa kipua ja saattaa nostaa myös kuumeen.


    • a-p

      arcoxia 120mg,auttaa mielestäni parhaiten.

      • avun saanut

        Juo akuuttivaiheessa vettä vähintään 3 litraa/pv, niin huuhtelet nivelistä kiteet pois. Lopeta nesteenpoistolääkitys (yhteistyössä lääkärin kanssa tietysti)!!! Näillä pysynyt kihti poissa jo pari vuotta.


    • kummajuttu

      Hyvä kihtilääke on esimerkiksi Arcoxia. Miksi et saa sitä käyttää kipuun tai vastaavaa ?
      Burana e i ole vastaava.

    • On ollut kohti 35 v. Olen Nyt 65.Sain ensimmäisen kihti kohtauksen kuin ostin nesteenpoisto lääken terveystuotekaupasta ,koska olin kova uimaan Halusin poistaa ylimääräistä nestettä että paino pitäisi, Ja uintiaika paranesi. Asiaan--paras kihtilääke Kohtauksen alkaessa On Arcoxia et missään nimessä saa ottaa apuriinia kuin kohtaus, särky , On pahimmillaan, Se On yleensä Pahin virhe. Eli Arcoxiaa niin kauan että olet oireeton , Sen jälkeen apuriinia, tai vastaavaa .Tuuria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      320
      3751
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      270
      2155
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      109
      1505
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1373
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      93
      1358
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1227
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1208
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      49
      1048
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1044
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      924
    Aihe