kihtikipuun apua!!

xuxax

Poden kovaa kihtiä jo neljättä viikkoa. Ensin kipu oli toisen jalan varpaassa - nyt kun se rupesi helpottamaan, iski tulehdus toiseen jalkaan. Indometin-kipulääke ei tahdo auttaa, ja varsinaisia kihtilääkkeitä ei saa aloittaa ennenkuin kohtaus on mennyt ohi. Onko jollakin kokemusta eri lääkkeistä - olisiko esim Burana 800 mg parempi kuin Indometin?

12

14994

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • elintapojasi

      Ehdotan, että muutat elintapojasi koska kihti on vain elintasotauti. Ja toiseksi, mene lääkärille. Kihtiin on hyvät lääkkeet.

      • ole tuon

        parempaa kuin tuo Indometin. Aloittajahan kirjoitti, että varsinaista kihtilääkettä allopurinolia ei saa aloittaa kihtikohtauksen ollessa vielä päällä, muuten oireet voi entisestäänkin pahentua.


      • Nimetön

        Keski-ikäiset naisihmiset saavat nykyisin usein kihtioireita verenpainelääkkeihin sisältyvien diureettien takia. Verenpainetauti taas saattaa olla elintasotauti - mutta, kuten itselläni - se on sukuvika, johon myös stressillä on tietty osuus.
        Akuuttiin kihtiin voi syödä vain tulehduskipulääkkeitä, varsinaisen kihtilääkityksen pystyy aloittamaan vasta kohtausten mentyä täydellisesti ohi. On käyty lääkärillä, on on...


      • tietämättömyyttä

        Ei ole vain elintasosairaus. Kihtiä aiheuttavat sairaudet, kuten munuaisten vajaatoiminta ja psoriasis sekä tietyt lääkkeet. En käytä alkoholia, enkä ole syönyt punaista lihaa vuosikymmeniin puhumattakaan pienistä kaloista tms. kihtiä aiheuttavista ruoka-aineista. Ja silti minulle tuli kihti.


      • Älä PuHu joutavia, olin uimari Ja sain kihdin nesreenpoisto 'lääkkeistä' jotka ostin "terveystuotekaupasta" et taida tietää asiasta hevin v Un mitään.


    • sulla...

      kihtidieetti jo käytössä? Kohtauksen aikaan kannattaa välttää kaikkea vähänkin kihdille altistavia ruokia (tietysti muutenkin, mut kohtauksen aikaan älä syö mitään sellaisia!)

    • kun kerrot symmetrisistä kihtioireista. Eihän sinulla vain ole lisänä reumaa tai nivelrikkoa tai erästä kurjempaa kideartriittia. Burana on kyllä akuuttiin reumaankin hyvä lääke. Kihtiin auttaa Burana tai Voltaren.

      Seerumin uraatti (S-Urat) joka sinulla lie ollut koholla on kiteytynyt sinne nivelnesteisiin eikä pääse pois. Kidemuodostusta hieman jarruttaa, jos ei syö sellaista vahvaa valkuaista, jossa on paljon PURIINIA, punainen liha, maksa, ravut,ym), kuten tiedät. Tosin puriineja purkaantuu omista soluista myös vähän koko ajan. DNA on puriini- ja pyrimidiinirakenteille tehty. B12 -vitamiinin puute on joskus samanaikaista ( pyrimidiinienkin aineenvaihdnta voi olla jumissa nimittäin). Katso että saat päivittäin B12 vitamiinia. Siitä voi tulla puute, kun ei syö lihaa ja maksaa. Kihti voi tulla pahemmaksi jos on B12 -puutettakin.

      http://www.helhetsdoktorn.nu/tipsv33.htm

      Sinuna hankkisin Voltaren reseptin. Se on akuuttiin vaivaan hyvä. Burana taas pitempään vaivaan.

      • huomioinette

        Menkää lääkäriin älkääkä kyselkö täällä. Jos munuaisissa on vajaatoimintaa, niin tulehduskipulääkkeitä ei saa edes käyttää. Munuaisten vajaatoiminta aiheuttaa kihtiä.

        Kihti voi etenkin kroonistuneena olla useammassa nivelessä yhtäaikaa. Nivelrikkoa ja kihtiä ei voi sekoittaa keskenään. Nivelrikko aiheuttaa jäykkyyttä ja kipua liikkeelle lähtiessä. Kihti on tulehdussairaus, joka aiheuttaa polttavaa kipua ja saattaa nostaa myös kuumeen.


    • a-p

      arcoxia 120mg,auttaa mielestäni parhaiten.

      • avun saanut

        Juo akuuttivaiheessa vettä vähintään 3 litraa/pv, niin huuhtelet nivelistä kiteet pois. Lopeta nesteenpoistolääkitys (yhteistyössä lääkärin kanssa tietysti)!!! Näillä pysynyt kihti poissa jo pari vuotta.


    • kummajuttu

      Hyvä kihtilääke on esimerkiksi Arcoxia. Miksi et saa sitä käyttää kipuun tai vastaavaa ?
      Burana e i ole vastaava.

    • On ollut kohti 35 v. Olen Nyt 65.Sain ensimmäisen kihti kohtauksen kuin ostin nesteenpoisto lääken terveystuotekaupasta ,koska olin kova uimaan Halusin poistaa ylimääräistä nestettä että paino pitäisi, Ja uintiaika paranesi. Asiaan--paras kihtilääke Kohtauksen alkaessa On Arcoxia et missään nimessä saa ottaa apuriinia kuin kohtaus, särky , On pahimmillaan, Se On yleensä Pahin virhe. Eli Arcoxiaa niin kauan että olet oireeton , Sen jälkeen apuriinia, tai vastaavaa .Tuuria.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5066
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe