Kristillinen sosialismi & Vapautuksen teologia

ksvt

33

1043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On. Mutta minulla Jeesuksen Kristuksen risti kulkee kaiken edellä. Tarkoitan, että tähän kaiken maailman "suvaitsevaisuuteen" en ole mennyt mukaan - enkä mene.

      Vrt. Suomessa 1900-luvun alussa vaikuttanut SKTL eli Suomen Kristillinen Työväenliitto. Valitettavasti puolueen taival päättyi käytännössä vuoden 1918 tapahtumiin.

      Sosialismia ei voi olla ilman Kristuksen ristiä!

    • Latinalaisessa Amerikassa on jo usean vuosikymmenen toiminut vapautuksen teologia, jota noudattavat papit ovat asettuneet tukemaan vallankumouksellisia pyrkimyksiä. Seurauksena on ollut se, että Etelä-Amerikasta on ilman väkivaltaa tullut vasemmistolaisin maanosa, jossa kirkko on korkeassa kurssissa.
      Kirkossa on herätty kysymään, onko vallitseva finanssikapitalismi oikea tie maailmassa, jossa köyhyys ja sosiaalinen epätasa-arvoisuus lisääntyvät.
      https://tampereenseurakunnat.fi/kirkko_tampereella/uutiset_ja_media/blogit/loppuneet_blogit/epailya_ja_etsintaa/sosialismi_kummittelee_kirkossa.3806.blog

      Amerikan manetereella lähinnä katolinen kristinusko on asettunut rahvaan puolelle. Kirkot ja piispat tukevat demokraattista yhteiskuntakehitystä.
      USA:n imperialismille sosiaalinen kristinusko on myrkkyä, koska se asettuu ylettömän rikkauden päätukijaksi..

      Tässä yhteydessä voi unohtaa filosofisen maailmankuvan erilaisuudet ja paneutua yhteiskunnallisiin ongelmiin.
      Jeesuksen sanomaksi laitettu: "Rikkaan on vaikeampi päästä taivaaseen kuin kamelin neulansilmästä läpi" heijastaa kovaa kritiikkiä siihen miksi maailmassa on kurjuutta ja eriarvoisuutta. Lauselma ja marxilainen sosiologia yhdistyvät siteerauksessa.
      Materialismin maailmankuvan ja uskonnollisen luomisteorian erilaisuus ovat aatteellinen seikka mutta ihmisten yhdenvertaisuuden kysymys on sama. Eri tietä tullaan samaan johtopäätökseen.

      Suomessa kristillinen sosialismi vaikuttaa heikolta, ellei oteta huomioon ev.lut. kirkon monia hyviä kannanottoja humanismin puolesta.

    • Anonyymi

      Kristillisen sosialismin piirteitä evl kirkossa.
      - Tukee yhteiskunnallista sosiaalista vakuutusta.
      - Tukee seksuaalista monimuotoisuutta ja vähemmistöjen oikeuksia.
      - Tukee pakolaisten auttamista.
      - Tukee kurjimpia ruoka - ym. avustuksilla.
      - Tukee ilmastonmuutoksen torjumista.

      Kirkko vaikenee valitettavasti yhä yltyvästä sodan uhkasta ja Suomen vetäytymisestä kohti naton sotien tukijaksi.

      Kaksi puoluetta, Perussuomalaiset ja Kristillisdemokraattinen puolue, toimivat näitä evl.kirkon hyviä maallisia näkemyksiä vastaan.
      Nämä puolueet voitaneen nimittää haittapuolueiksi.
      SKP tukee täsmälleen samoja edellä mainittuja asioita

      • Anonyymi

        Höpön löpön...

        Herää kysymys, että mitä se kristillisyys on kenellekin ja toisaalta mitä se sosialismi kenellekin on.

        Kristillinen sosialismi ei ainakaan voi olla ristiriidassa Raamatun kanssa - sekä Vanha että Uusi Testamentti tuomitsevat homoseksuaalisuuden sekä seksuaaliset luonnottomuudet kategorisesti. Jankutettakoon tätä vastaan "aikojen muuttumisella" miten tahtojaan. Samoin argumentein "aikojen muuttumisella" voidaan hyväksyä huumeetkin... ja vaikka laajamittainen armokuoleman (anteeksi, eutanasian) käyttäminen. Kannattaa lukea ensin Raamattu - ja ajatuksella - eikä alkaa soveltaa, venyttää ja viruttaa, sitä omiin mieltymyksiinsä.

        Eli ei kannata puhua KRISTILLISESTÄ sosialismista, mikäli siihen ympätään jotain omalähtöisiä oppeja - se on silloin jotakin muuta, mutta ei kristillistä.

        Jeesuksen sanomaksi laitettu: "Rikkaan on vaikeampi päästä taivaaseen kuin kamelin neulansilmästä läpi". Eihän sitä ole "laitettu" vaan niinhän Kristus sanoi. -Kuitenkin kyseinen kohta jatkuu vielä. Opetuslapset kysyivät: "kuka sitten voi pelastua?". Jeesus vastasi: "Ihmiselle se on mahdotonta, mutta Jumalalle kaikki on mahdollista".


    • Anonyymi

      Amerikan mantereella useissa valtioissa työväenliike ja kristillinen sosialismi puhaltavat samaan hiileen maallisissa asioissa.

    • Anonyymi

      Haittapersumainen homokielteisyys esiintyi. Raamattu Mooseksen kirjoissa vaatii homoseksuaalien poistamista elämästä. Paavali UT:ssa heittää homojen niskaan viharyöpyn ja "tietää" heidän olevan kuoltuuan helevetissä.
      Kyse on humanismista. Evl kirkko on asettunut humanismin kannalle ja hyväksyy poikkeavat seksuaalisuudet, naispappeuden sekä julistaa homo-uskovien pääsevän taivaaseen, mikäli muut ehdot täyttyvät. Sebastian Tynkkynen voi päästä taivaaseen perussuomalaisena homoseksuaalina.

      Tiedämme luonnollisesti, että kuolema on ainutkertainen kuten syntymäkin. Mitään taivaselämää ei ole mutta se on sivuseikka yhteiskunnallisen ajattelun ja toiminnan suhteen

    • Kristillinen sosialismi on aate, joka yhdistää sosialismin periaatteet, kristilliset arvot ja maailmankuvan. Marxilaisuus edustaa ateismia ja silti voidaan yhteiskuntaelämässä toimia yhdessä humanismin puolesta.

      Maailman olemuksesta on erilainen kuva. Kristinuskossa kaikki materia oletetaan luoduksi maailmanhengen toimesta ja kaikki ilmiöt olisivat joko hengen tekemiä tai sen ohjauksessa.
      Materialistinen filosofia näkee toisin. Materia on ensisijainen. Olevaisesta on monistinen käsitys: Maailmassa, kaikkeudessa ei ole mitään muuta kuin ajassa ja avaruudessa liikkuvaa materiaa. Materia voi synnyttää monimutkaisen olion, jolla on ajattelukyky ja joka omaa henkisiä ominaisuuksia. Henkinen on materian ominaisuus. Materia on ikuisesti olemassa. Henkistä ei voi olla ilman materiaa.

      Nämä seikat estä uskonnon ja marxilaisuuden, työväenliikkeen, yhteistyötä maallisissa asioissa.
      Sotaa vastaan, yleisen aseistariisunnan puolesta, sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta, vähemmistöjen suvaitseminen, tulerojen kaventaminen, työväen järjestäytyminen ammattiliittoihin, hädänalaisten auttaminen ja monissa muissa seikoissa.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-10851252
      Pääministeri Antti Rinne (sd.) osallistuu lauantaina yhdenvertaisuuden ja ihmisoikeuksien puolesta marssivaan Helsinki Pride -kulkueeseen. Rinne on ensimmäinen Suomen pääministeri, joka osallistuu Pride-k ulkueeseen.
      Rinteen mukaan on hienoa, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ei tarvitse enää kulkea yksin. Viime vuonna Pride-kulkueeseen osallistui poliisin arvion mukaan lähes 100 000 ihmistä.

      Rinne kenties on uskovainen tai ainakin jäsen. Kuka tietää?
      Hienoa joka tapauksessa. Pääministerin tuki humanismin puolesta on mainio asia. Uskovaisia on taatusti paljon mukana vaikka raamattu on vihamielinen seksuaalivähemmistöille.

    • Anonyymi

      Tuollaisella "kristillisellä sosialismilla" ei ole mitään toteutumisen edellytyksiä. Sehän on kuin mikä tahansa ihmisten keksimä humanistinen aate. Johan tuo käy ilmi ajattelutavastakin: kaikkea tulisi suvaita, syntiä ei ole, jos on niin korkeintaan sitä on "vihapuhe".

      Tuon sorttiseen "kristilliseen sosialismiin" on ympätty niin paljon "humanistista" ajattelua, että kristillisyyden kanssa sillä on vain osittain tekemistä. Raamattu kelpaa vain siltä osin kuin sieltä voidaan löytää tukea omalle ihmislähtöiselle aatteelle; kokonaisuutena sitä ei halutakaan noudattaa. Muutoin se näyttääkin joutavan rojukoppaan. Ihmisviisaus on vallitseva pointti ajattelussa, omalähtöiset "hyvät työt", joilla pädetään sitten Jumalan edessä (mikäli nyt kukaan aatteen edustaja Jumalaan edes todellisesti uskoo? Taitaa uskoa pikemminkin aatteeseen. Sille epäilyttävästi haiskahtaa.) Materialistinen historiakäsitys näkyy myös kulkevan kaiken keulalla. Asioita kyllä ollaan tekevinään Jumalan nimessä, kentie... mutta omassa voimassa - ei Jumalan.Tällä palstalla esitellyllä "kristillisellä sosialismilla" ei ole mitään tekemistä Suomessakin1900-luvun alussa vallinneen kristillisen sosialismin kanssa. Siinä Raamattu kulki keulalla, Marxin talouspoliittinen ajattelu hyväksyttiin pitkälti yhteiskunnan taloudellisten ja sosiaalisten epäkohtien poistamiseksi. (Sopii lukea mm. Palmun kirja "Agitaattorin virka".)

      - Ja katsokaapa tämän päivän Venezuelaan. Siellä "kristillinen sosialismi" kasvoi vinoon. Kristillisyys eli Raamatun sana häivytettiin taka-alalle, jopa kenties kokonaan. Tulos on täydellinen poliittinen ja taloudellinen bankrotti. Ihan turha osoitella asiassa USAn imperialismia. Kyllä Venezuelan vasemmisto sössi hommansa lähtökohtaisesti kotikutoisesti.

    • Anonyymi

      Sosialidemokratia ja uskonnolliset yhteisö sopivat kyllä saman pöydän ääreen, mikäli nuo uskisliikkeet ovat valmiita hyväksymään monipuoluedemokratian ja vapaat vaalit, kun taas kommunistien perimmäinen pyrkimys on lakkauttaa monipuoluedemokratia ja hallita yksinään, kuten Neuvostoliitossa, Kiinassa, Itä-Saksassa ja Pohjois-Koreassa tehtiin.

      Näin ollen kommunistien tarjoukset kristillis-sosialismista ovat samaa soluttautumista kuin Stalinin kansanrintamapolitiikka, jossa ensinalkuun oli tarkoitus tehdä yhteistyötä, mutta vain jotta kommunismi voisi ujuttaa lonkeroitaan muihin puolueisiin ja soluttaa niiden politiikkaa, kuńnes ne lopulta tulisivat kokonaan kaapatuiksi.

      Kommunismi ja monipuoluedemokratia/vapaat vaalit eivät voi koskaan sopia perimmältään yhteen, sillä kommunismin historia kertoo sen, että aina kun kommunistit pääsevät vallankahvaan, ne luovat yksinvaltiuden, mikä tarkoittaa muiden puolueiden kieltämistä.
      Sen jälkeen äänestyslistoilla on vain kommunistien ehdokkaita, ja uusien gulagien tiet viitoitetaan.
      H_S.

    • Anonyymi

      "Tuon sorttiseen "kristilliseen sosialismiin" on ympätty niin paljon "humanistista" ajattelua, että kristillisyyden kanssa sillä on vain osittain tekemistä. Raamattu kelpaa vain siltä osin kuin sieltä voidaan löytää tukea omalle ihmislähtöiselle aatteelle; kokonaisuutena sitä ei halutakaan noudattaa. Muutoin se näyttääkin joutavan rojukoppaan. "

      - Määrittely osuu todellisuudeksi. Kristillinen raamattu oppi ja humanismi sulkevat toisensa pois. Kristillisyys yhtyy puhtaana raamattuopina lähemmäksi fasismia kuin humanismia.
      Luokkasodan historia vahvistaa kristillisyyden verenhimon. Ei puhettakaan armosta tai säälistä.
      Vastaavasti marxilainen sosiologia ei jaa ihmisiä karsinoihin, Kaikilla on oikeus tehdä työtä, rakentaa maatansa ja maapalloa. Heikkoja autetaan.

      "Kommunismi ja monipuoluedemokratia/vapaat vaalit eivät voi koskaan sopia perimmältään yhteen, "

      - Kirjoittaja on tuksin sanaakan lukenet materilaistista filosofiaa.
      Luokka yhteiskunta synnyttää luokkapuolueita. Eduiltaan vastakkaisten luokkien poistuminen yhteiskunnasta merkitsee yhdenvertaisten kansalaisten valtaa. Marxilaisuudessa ei missään aseteta tavoitteeksi yhden puolueen valtaa. Historiallinen kehitys on sulkenut sosialismin rakennustyötä vastustavat puolueet pelistä pois.
      Päämäärä ja kapitalismin jälkeen työväen valta. Rahan vallan sijasta kansalaisten valta.

      Kristillisyys toki voi olla mukana sosialismissa niin tahtoessaan kunhan luopuvat fasistisesta luvatun kansan opista ja etuoikeutetuista krtistillisyyden jäsenenten opista.
      Se mikä raamatussa on humanismia, se on ihmisten ajattelua reaalisista ihmissuhteista.
      Uskonnot kuoleutuvat kovaa vauhtia. Papiston valta murenee ihmissuhteiden sääntelyssä vauhdilla. Marxilainen sosiologia, yhdenvertaisten ihmisten maailma, puskee voimalla esiin. Mikäli natokapitalismi luopuisi islaminuskoisten valtioiden hävittämisestä, sielläkin materilaistinen filosofia loikkisi pitkin askelin eteenpäin.

      Nykyajan uskonnollisuus lännen porvareilla on raha Jumalanaan. Raha on heille kaikki kaikessa.

      • Anonyymi

        "- Kirjoittaja on tuksin sanaakan lukenet materilaistista filosofiaa."

        Kirjoittaja on lukenut filosofiaa ja vähän muutakin sitten lukemaan opittuaan.

        "Luokka yhteiskunta synnyttää luokkapuolueita."

        Itänaapurin "marxisti-leninistinen" luokkayhteiskunta synnytti diktatuurin, joka kesti vuosikymmeniä.

        "Eduiltaan vastakkaisten luokkien poistuminen yhteiskunnasta merkitsee yhdenvertaisten kansalaisten valtaa."

        Neuvostoliiton luokkayhteiskunta oli kommunistien hyväveli-eliitti/Stalinin diktatuuri.

        "Marxilaisuudessa ei missään aseteta tavoitteeksi yhden puolueen valtaa."

        Kaikkea hurskasta ja hyvää voi toki luvata, mutta se mikä toteutui oli kommunistieliitin pakkovalta.


        "Historiallinen kehitys on sulkenut sosialismin rakennustyötä vastustavat puolueet pelistä pois."


        Et liene tutustunut viime vuosikymmenten historiaan lainkaan.
        Neuvostoliitto-kyhäelmä teki konkurssin juuri siksi, ettei yksipuoluediktatuuri ottanut toimiakseen.

        Sinähän puhut kuin uskonnollinen fundamentalisti, jolla ei myöskään ole mitään vaihtoehtoja.
        Mitä vapautta on vaihtoehtojen puute?

        "Päämäärä ja kapitalismin jälkeen työväen valta."

        Sitähän se NKP yritti ja perseelleen meni jotta pätkähti.

        "Rahan vallan sijasta kansalaisten valta."

        Ei tainneet unelmat kohdata todellisuutta siinä aiemmassakaan yrityksessä.
        Mitä tuosta olisi opittava?

        "Kristillisyys toki voi olla mukana sosialismissa niin tahtoessaan kunhan luopuvat fasistisesta luvatun kansan opista ja etuoikeutetuista krtistillisyyden jäsenenten opista."

        Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri vaikutti aivan vastaavalta, ja etuoikeutetun kommunistieliitin haastaminen tiesi pikaista Makarovin kunniamerkkiä niskakuoppaan.

        "Marxilainen sosiologia, yhdenvertaisten ihmisten maailma, puskee voimalla esiin"

        Neuvostolliiton kommunismidiktatuuri oli varoittava esimerkki siitä, mitä yksinvalta ja opposition järjestelmällinen lynkkaaminen tuo tullessaan.

        Suomalaisten kommunistien kannatus on 0,2%, joten henki hädintuskin pihisee.

        Neuvostoliiton kommunismi oon Saksan natsismiin verrattava tuhoisa järjestelmä, ja se että kumpaankin tuhokoneistoon riittää vielä haikailijoita kertoo joko tiedon puutteesta, tai sitten järjen.
        Kukin voi valita kumman.

        https://journal.fi/tt/article/view/40875/10194


    • http://make666.puheenvuoro.uusisuomi.fi/277829-jumalainen-pride-2019
      Hyvä artikkeli siitä mitä kristillisyys raamatussa on.

      1. Kaikki mitä raamatussa sanotaan, olisi Jumalan (Jeesuksen) sanaa. Juutalaisuskoisille on tietty maapala. josta kaikki vääräuskoiset on tuhottava. Kristinuskon osuudessa kahden kerroksen väki; toiset eli maailman väestön enemmistö siirretään kuoltuaan keskitysleirille, vähemmistö pääsisi vehmaille niityille. Jopa valehtelijat joutuisvat keskitysleiriin.
      2. Ensimmäinen opin jako.
      VT:n puoli onkin Jeesuksen möhlä antaessaan vääriä lausuntoja ja jotka hän korjasi astuttuaan materiaaliseksi olioksi, ihmiseksi, itsensä taiottuaan.
      3. Mikä on kristillisyys, kun siitä on ainakin tuhat kristillistä kirkkokuntaa ja kaikki vetoavat raamattuun jumalallisena ilmoituksena.
      4. Homot on kivitettävä, sanoo Mooses. EVL. kirkko ja monet kristilliset järjestöt vetoavat raamatussa toisiin lausuntoihin, ettei homojen surmaamista suvaita.
      5. Sadoissa muissa kohdissa kirkkojärjestöt soveltavat, pakosta, raamatun sanomisia nykyaikaisen humanismin linjoille vastoin selviä raamatullisia näkemyksiä.
      6. Raamattu on kirja, jota revitään milloin sinne, milloin tänne.
      7. Kristillinen sosialismi kaivelee yhteiskunnallisia näkemyksiä ja on siten edistystä mutta pitäessään raamattua ohjekirjanaan kantaa povessaan ihmisyyden vastaisuuksia.
      8. Naispappeus ja naisen asema käsitetään raamatussa uskonnolliseksi huoruudeksi. Naisen tulisi olla miehen alamainen.
      Kristillinen sosialismi on kohdan 7 mukaan mahdoton yhtälö. Jos hyväksyy ihmisten yhdenvertaisuuden, ei voi ammentaa näkemystä raamatusta.

    • Anonyymi

      Varatuomari Matti Norrin kaltaisia kiihkoporvarillisia analyysejä marxilaisesta sosiologiasta tai Neuvostoliiton sosialismista on kaiverreltu pitkiä pinoja. Niillä ei ole juurikaan tekemistä tieteellisen tutkimuksen kanssa. Niiden olemus on pelotella lapsia peikoilla.

      Norrin artikkelia voi kuvata kristillissosiaalisen Perussuomalaisen puolueen ohjelmaksi ehdolla, että ohjelmassa on unohdettu raamatusta löytyvät inhimilliset ajatukset. Siis pelkästään täyttä moskaa.
      Perussuomalaiset ajavat avoimesti kansallisuussorron ohjelmaa raamatun oppien mukaisesti. Raharuhtinaiden oppia jonka alapuolella Kristuksen patsaan edessä rukoilevat järjestäytymättömät ja palkkaa vaatimattomat työläiset henkiapua. Vielä ohjelma sisältää rotupuhtaan kansan ohjelman. Kaikki vääränväriset ja -uskoiset olisivat pohjasakkaa tai karkotettu niinkuin Suomen miehityshallinnon ohjelmassa oli 1941 - 1944 Itä-Karjalan väestön suhteen; Suomalaisperäinen väestö sai jäädä, loput keskitysleireihin ja voittoisan sodan jälkeen tuhottavaksi tai natsien valtaamille alueille karkotetuiksi. Se oli muunnos juutalaisesta luvatun maan ja kansan opista ja joka on suoraa fasismia.

      Politiikassa aatteiden lisäksi on käytännöllisten tehtävien puoli. Ihmisten konkreettiset ajankohtaiset tarpeet. Niitäkin ajatuksia löytyy raamatusta antiikin aikaisina tarpeina.
      On köyhien avustamista. On ajatuksia terveydenhoidosta, jota oli tarjolla silloin vain rikkaille. On lausuntoja vammaisista, orvoista, naisten asemasta kun joutuivat myymään ruumistaan saadakseen ruokaa. Asuntokysymyskin on esillä.
      Näiltä osin kristillisyys ja sosialismin teoria voivat yhtyä. Raamattu joiltakin osin tukee enemmän raatajia kuin omistajia.

      Alkukristillisyyden jälkeen omistajat valtasivat kirkkojen etupenkit, Papeista tuli osa omistajien eliittiä. Saarnojen sisältö varoi tarkoin kannustamasta raatajajoukkojen omaa yhteistä toimintaa. Heidän tuli saarnapaikkojen takariveissä kuunnella omistajien tahtoa saarnojen kautta.
      Perussuomalaiset toimivat näkyvästi työväenliikkeen tuhoamisen puolesta omistajapappien hyväksi. He eivät ole kristillisyyden hyvien ajatusten tukijoukoissa. Perussuomalaiset esiintyvät kiivaasti evl.kirkon käytäntöä homojen ja naispappeuden vastustamiseksi vanhan taantumuksellisen ökykristillisyyden hyväksi.
      Perussuomalaisissa ja Kristillisdemokraateissa on vähemmän raamatun ymmärtämistä kuin kommunistien keskuudessa. On tietty paradoksi: Persut unohtavat rahvaan raamatun, kommunistit unohtavat Jeesuksen idealistisen filosofian maailman olemuksesta.
      Latinalaisessa Amerikassa kristinusko on asettunut rahvaan puolelle. Natokapitalismi pyrkii kumoamaan kaikin keinoin rahvaan kristillisyyden vihattuna politiikkana.

      Sosialismi ja kristillisyys voivat toimia yhdessä rahvaan etujen puolesta. Idealistinen filosofia katoaa aikojen saatossa itsekseen. Tieteellinen maailmankuva ja materialismin filosofia tulevat tilalle ja joiden puolesta ei ole tarvis käyttää lainkaan väkivaltaa.

      • Anonyymi

        "Tieteellinen maailmankuva ja materialismin filosofia tulevat tilalle ja joiden puolesta ei ole tarvis käyttää lainkaan väkivaltaa."

        Neuvostoliiton "tieteellinen maailmankuva" kätilöitiin murhaamalla ja vainoamalla miljoonia toisinajattelijoita, tai vain niitä jotka diktaattorin mieleen juolahti.

        Tuossa ylempänä on Tieteessä tapahtuu-lehden erinomainen kirja-arvostelu siitä, mitä stalinismi oli käytännössä: silkkaa terroria vallan ylläpitämiseksi.

        Harmillista, ettei kyseistä Jörg Baberowskin teosta ole vielä suomennettu, mutta kielitaitoisille sitä voi suositella jo nyt.


    • Anonyymi

      Kristillissosiaalisen Perussuomalaisen puolueen linja määriteltiin sen puoluekokouksessa Tampereella hiljattain.

      Halla-ahon linjapuhe sisälsi oikeasti yhden ainoan asian.
      Puolueelle moraalilla ei ole mitään merkitystä. Se on korvattu nationalismilla itsekkyyden muotona.
      Myötätunto jää rajojen sisäpuolelle, muu maailma olkoon liemessään paitsi että Venäjän oligarkkikapitalismi tuntuu puolueelle sopivalta.
      Kun ei ole moraalista velvoitetta muiden hätään niin ei ole velvollisuuksia auttaaa myöskään omia hädänalaisiamme.
      Nationalismilla korvataan kaikenlainen sosiaalisuus. Mitä jää jäljelle? Ei mitään.
      Valitettavavsti KD:n linja on siirtynyt haittapersuismin suuntaan. On syntymässä kristillinen, uskonnollinen ideologia luvatun maan kansasta mutta ilman myötätuntoa senkään onnettomille.

      • Anonyymi

        Euroopan äärioikeisto ja äärivasemmisto ovat molemmat Vladimir Putinin sylikoiria, ja se näkyy muun muassa siinä, että kommunistit mainostavat nyky-Venäjää vastavoimana lännelle.

        Sitä se tekee äärioikeistokin, markinoidessaan omaa vahvan johtajan malliaan.

        Jos suomalaisilla komunisteilla on joskus ollut jotain periaatteita, niin ne on näinä päivinä, jolloin Putinin kaltainen itsevaltias kelpaa esikuvaksi, heitetty lopullisesti roskapönttöön.

        Kumman te luulette olevan vahvempia tällä hetkellä: äärioikeisto vaiko -vasemmisto?

        Kommunistit tekevät pää märkänä töitä äärioikeiston eteen tukemalla Putinin kaltaista itsevaltaista johtajaa.


    • "kommunistit mainostavat nyky-Venäjää vastavoimana lännelle.....Kommunistit tekevät pää märkänä töitä äärioikeiston eteen tukemalla Putinin kaltaista itsevaltaista johtajaa.

      Analyysi ei voi pidemmälle suohon mennä ennen uppoamistaan. Joko mestari J-ha laati kirjoituksen tai hänen oppipoikansa.
      Kommunistit toivovat Venäjän kansan kumoavan oligarkkikapitalismin ja siirtyvän sosialismin suuntauksen taakse,

      Välihuomautus.
      Olipa Venäjällä mikä hallitus tahansa vallasssa, se on suurvalta Suomeen nähden. Persuismi tukiessaan Putinia iskee omaan nilkkaan mikäli kuvittelee Suursuomen syntymistä.

      Putinin lausunto G 20 maiden kokouksessa: Läntinen kapitalismi on luopunut liberalismista eli kansainvälisyydestä. Kukin valtio toimi omien suppeiden etujen nimissä. Sotaakin käydään kansallisista näkökohdista lähtien. Näillä eväillä teollisesti kehittynyt kapitalismi touhuaa.

      Mitä edellä mainittu merkitsee?
      Putinin puolue ja Perussuomalaiset omaavat samanlaisen ideologian. "Paskat muista kunhan oman maan kapitalistit lihovat." Kapitalismi tekee paluuta itsekkääseen "oma etu ensin" politiikkaan. Putin ja Perussuomalaiset puhaltavat samaan hiileen.

      Entä Suomi itsekkäässä oman suun asettamisessa hillotolpalle?
      Perussuomalaiset yhtyessään Putinin "oma etu ensin" politiikkaan varmistavat, ettei mitään rajaneuvotteluja tule. Se ei sinänsä haittaa tulevaisuutta mutta äärioikeisto saa unohtaa Laatokan Karjalan palautuksen. Petsamo on muutenkin mennyttä kalua; lahja ei kelvannut, sitä ei anneta toista kertaa.
      Natokapitalismi ei myöskään tule tukemaan Suomen porvareiden mahdollisia välistävetoja ulkopolitiikassa vaikka kuinka olisivat Venäjän vastaisia.

      Johtopäätös:
      Suomen naapurina idässä on tulevaisuudessakin sitä monta kertaa vahvempi valtio sotilaallisesti. Kannattaako uhota? Ei kannata.
      Suomen etu on käydä mahdollisimman suurta kauppaa Venäjän kanssa. Suomen etu ulkopolitiikassa on hoitaa suhteet Venäjälle sen hallituskokoonpanosta riippumatta. Venäjän työväenluokka aikanaan hoitaa putinit kaatopaikalle ja Suomessa omat työläiset persuismin penkin alle.

      Läntinen kapitalismi asettuu entistä enemmän nationalismin suuntauksen taakse. Se on vaarallinen suuntaus. Ei ole väärin sanoa, että kehitystrendi muistuttaa 1920 -30 luvun Eurooppaa.
      Ketkä olisivat vaaran vallitessa uudet "Liittoutuneet"!

      • Anonyymi

        "Mitä edellä mainittu merkitsee?
        Putinin puolue ja Perussuomalaiset omaavat samanlaisen ideologian. "Paskat muista kunhan oman maan kapitalistit lihovat." Kapitalismi tekee paluuta itsekkääseen "oma etu ensin" politiikkaan. Putin ja Perussuomalaiset puhaltavat samaan hiileen."

        Minä sitä kun en ole sen kummemmin persuja kuin kommunistejakaan koskaan äänestänyt, ja suosittelen samaa muillekin.

        Ääriliikkeitä ei ole syytä tukea, eikä varsinkaan sellaisia, joille maamme itsenäisyyden luovuttaminen Moskovan kommunismidiktatuurille oli se elämän täyttymys, ja kun kommunistien keskusteluja ja lehtiä lukee, on suunta sama, vaikka Kremlin kortteeraajan nimellinen titteli ei enää olekaan NKP:n pääsihteeri.

        Perussuomalaisissa on Putininin peppupaapojia sen verran näkyvästi, ettei puolueen linjasta ole mitään takeita, vaan Suomi ollaan taatusti valmiita myymään, mikäli riittävä määrä ruplia ja muuta taustatukea on luvassa, ja sen vahvistaa jo puoluen läheiset yhteiset Euroopan äärioikeiston Putin-palvojiin.

        "Johtopäätös:
        Suomen naapurina idässä on tulevaisuudessakin sitä monta kertaa vahvempi valtio sotilaallisesti. Kannattaako uhota?"


        Partacus höpisee tavanomaiseen kommunistityyliin siitä, että Suomi olisi lietsomassa sotaa, ellei peräti jo keräämässä joukkoja sen toteuttamiseen.

        Tuota samaa tarkoituksellista propagandaa on syydetty joka tuutista kommunistien ja muiden putinistien taholta keskustelupalstoille niin somessa kuin lehdissäkin, vieläpä kiihtyvällä tahdilla sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi vuonna 2014 Ukrainan maa-alueille ja miehittää Krimin niemimaata ja osia Itä-Ukrainasta, ja kommunistien, ja muiden Putin-fanien mielestä tuokin sotatoiminta on väännetty kaikkien muiden kuin sen todellisen toteuttajan, Venäjän syyksi.
        Minulle on turha moista kommunistipropagandaa suoltaa, sillä minä omaan silmät ja korvat, sekä kyvyn myös käyttää niitä

        Omalla toiminnallaan Venäjä on itse osoittanut, ettei se ole millään tasolla luotettava toimija, ja onneksi Suomessa on ollut sen verran kaukonäköisiä ja viisaita poliitikkoja, että maamme on hakenut puolustusyhteistyötä läntisten kumppanien taholta.

        Venäjä uskoo vain voimaa, ja sitä on maallamme oltava riittävästi takana, mikäli aiomme Suomea puolustaa, siis nimenomaan puolustaa.

        Ei koskaan enää yksin, kuten kävi 80 vuotta sitten, kun Stalin määräsi kommunismidiktatuurin armeijansa hyökkäämään ja murskaamaan Suomen.

        Suomalaiset kommunistit, nuo Partacuksen puoluekollegat, olisivat luonnollisesti olleet haltioissaan riemusta päästä Isä Aurinkoisen saappan anturan alle, mutta muille, ja lopulta myös heille itselleenkin, se olisi ollut katastrofi vailla mittaa.

        Oli siinä rutkasti tuuria ja mitä lie muutakin, ettei itäinen kommunismi diktatuuri päässyt levittämään tappavaa tartuntaansa koko Suomeen.
        Vai mitä Partacus ja muut kommunistit, eikös olekin oivallista elää Moskovan pakkovallasta vapaassa maassa, jossa kommunistitkin voivat puhua mitä vain ja kirjoittaa mistä vain, ilman että heitä vangitaan tai pahimmassa tapauksessa vielä paljon pahempaa, kuten Kremlin politiikan kriitikot joutuvat pelkäämään.


    • Persuismi porvarillisena liikkeenä johtaa paradokseihin.
      Jokainen vetää omaan napaansa- persuismin pääperiaate. Persuismi vetää väistämättä Putinin napaan. Molemmat ihannoivat oligarkkikapitalismia.
      Kommunistit edellyttävät kokemuksen perusteella olemaan rauhanomaisissa suhteissa itänaapurin hallitusten kanssa. Sotilaallinen uho on täysin turhaa. Se tuottaa vain vajetta siviilituotannolle ja sosiaaliselle sektorille.
      Suomen ja Venäjän työläisten tehtävä on kumota oligarkkien valta omissa maissaan,

    • Anonyymi

      Voisiko joku kristitty sanoa mielipiteensä sotaan?
      Hyväksyykö Jeesus sodan toisia vastaan jopa kristittyjä vastaan?
      Venäjä (ortodoksikristityt) sotii Syyriassa USA:n tukemia terroristeja vastaan. Usan vahvin kristillisyys on Paavin katolinen kristinusko?
      Molemmat sotivat samasta juutalaisesta lähteestä syntyneitä islaminuskoisia vastaan.

      Lähde:
      Raamatun perustuslaissa sanotaan "Älä tapa".
      Jeesuksen tulisi sen perusteella tuomita kaikki tappajat helvettiin.
      Kuinka Jeesukseen uskovat noudattavat elämässään ehdotonta Jahven käskyä. Kristillisessä teologaissa Jahve henkilöidään Jeesukseksi.

      Proletaarit hyväksyvät kaikki aatteet ja ihmiset, jotka puhuvat rauhan puolesta. Säännöstä poikkeavat Perussuomalaisten aatenikkarit, jotka olettavat sodan olevan isänmaallisuuden ilmaus. Tappaminen olisi hyve.
      Säälittää rivipersujen puolesta johtajien epäinhimillisyys.

      • Anonyymi

        "Proletaarit hyväksyvät kaikki aatteet ja ihmiset, jotka puhuvat rauhan puolesta."

        Maailman ensimmäinen kommunistivaltio Neuvostoliitto yritti 80 vuotta sitten murskata suurvallan koko voimallaan pienen naapurinsa Suomen, niin jotta sen verran sitä historian kylmää opetusta "proletaarien" "rauhan puolesta" puhumisesta.

        Kommunistien on turha höpistä rauhan tahdosta, elleivät he ensin anna selvää tuomiotaan siitä, että tuo hyökkäys oli alusta loppuun väärin, siis rikos Suomen valtiota ja suomalaisia kohtaan.
        Oliko se kommunistien mielestä sitä?

        Vai ihanko vaan oli kokonaan vaskistisen Suomen syytä, kuten te kommunistit olette vuosikymmenestä toiseen solkanneet, syyllistäen hyökkäksen kohteen ja vapauttaen hyökkääjän täysin vastuusta?


    • Kommunistit ovat kertoneet pelkkää totuutta toisen maailmansodan tapahtumista, syistä ja seurauksista. Vuosina 2018 -2019 Iltalehden erikoisnumerot ovat esimerkillisesti irtautuneet suomalaisen fasismin puolustelusta ja siirtyneet faktojen linjoille. Iltalehti on ollut pakotettu totuudellisemmalle linjalle lukuisten viime vuosikymmenten tutkimusten tuloksena.

      Piskuinen Suomi liitossa saksalaisen ja muunkin fasismin kanssa yritti todella tuhota NL:n sosialismin ja NL:n valtiona. Tarkoitusperä oli muuttaa NL Saksan siirtomaaksi ja josta osan Hitler lupaili sotakumppanuudesta liitettäväksi Suomeen.

      Tieteellinen historiantutkimus löi jalat AKS:n, suojeluskuntien ja ss-aseveljien perinnekerhojen propagandalta. Mainitut järjestöt jatkoivat sotien jälkeen Liittoutuneiden syyllistämistä kun asia oli päinvastoin.
      Vielä 1944 syksyllä rauhanteon jälkeen omat natsimme järjestivät Saksan SS:n johdolla kapinavalmistelut rauhan tehneen hallituksen kumoamikseksi ja sodan jatkamiseksi Saksan rinnalla.
      Vertailun vuoksi sanottakoon että mm. Tanskassa ja Norjassa isänmaiden ystävät taistelivat natsien miehitysvaltaa vastaan. Natsien kätyreitä vietiin tuomiolle rauhanteon jälkeen. Näissä maissa vastarintaliikkeen ihmiset ovat arvossapidettyjä.

      Suomalaiset fasistit, Itä-Karjalan miehityshallinto, lähtivät ensimmäisten kylien valtaamisen jälkeen fasistisoimaan Itä-Karjalaa.
      Silloisen Suomen natsiporvariston rikollisia tekosia isänmaata ja ihmisyyttä vastaan ei tule unohtaa. Tapahtumat olivat ristiriidassa humanismin kanssa. On kerrottava vielä pitkään nouseville sukupolville totuus omista pettureistamme, svinhufvudeista, ryteistä ja muista konnista.
      Suomalainen fasismi toi isänmaalle suurta murhetta. Sen keskeinen aate oli Suur-Suomi, johon kuului anastaa ympäristövaltioiden alueita.

      Lähdekirjaksi kannattaa lukea tutkimus "Suomalaiset fasistit" (2016). Tekijät Oula Silvennoinen, Marko Tikka ja Aapo Roselius.
      Hyviä tutkimuksia ovat myös suomalaisen papiston fasistisesta sotapropagandasta, valkoisen Valpon ja Saksan SS:n salaisesta yhteistyöstä, Itä-Karjalan miehityshallinnosta, luokkasodasta 1918.

      • Anonyymi

        "Kommunistit ovat kertoneet pelkkää totuutta toisen maailmansodan tapahtumista, syistä ja seurauksista."

        Neuvostoliitto ei pääsihteeri Mihail Gorbatshoviin ja vuoteen 1989 mennessä ollut myöntänyt edes elokuussa 1939 kansallissosialistisen Saksan ja Neuvostoliiton keskenään solmiman Molotov-Ribbentrop -sopimuksen olemassaoloa, ja vasta tänä vuonna Venäjän Historiallinen muisti -säätiö julkaisi ensimmäisten kerran ko. sopimuksen kopion.

        Kommunistit eivät siten ole kertoneet totuutta, vaan valehdelleet järjestelmällisesti, jättäessään merkittävät tosiasiat tunnustamatta.

        https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006130014.html

        Suomalaiset kommunistit vaikenivat sopimuksen sisällöstä ja sen merkityksestä, siksi, että se sopimus murensi kommunistien hurskaat höpinät Neuvostoliiton rauhantahtoisuudesta, ja samalla "fasiminvastaisuudesta", sillä olihan se tehnyt paitsi hyökkäämättömyyssopimuksen kansallisosialistisen Saksan kanssa myös hyökkäyssopimuksen Puolaan ja jakaneet keskenään välissään olevat Baltian maat, Romanian sekä Suomen.

        Neuvostoliiton ja kansallissosialistisen Saksan yhdessä toteuttama Puolan valtaus tarkoitti samalla koko toisen maailmansodan Euroopassa aloitusta.

        Saksa ja Neuvostoliitto olivat vuosikausia kestäneen sodan aloittajavaltioita meidän mantereellamme.

        "NL ja Natsi-Saksa: Aseveljet/Waffenbrüder 1939-1941"

        http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225702-nl-ja-natsi-saksa-aseveljetwaffenbrueder-1939-1941

        "Punatähden liitto hakaristin kanssa – Brestin salailtu voitonparaati 22.9.1939"

        http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216658-punatahden-liitto-hakaristin-kanssa-–-brestin-salailtu-voitonparaati-2291939

        Suomen ja Neuvostoliiton välillä oli vuonna 1932 solmittu hyökkäämättömyyssopimus.

        "HYÖKKÄÄMÄTTÖMYYDESTÄ JA RIITOJEN RAUHANOMAISESTA RATKAISUSTA SUOMEN JA NEUVOSTOLIITON KESKEN HELSINGISSÄ 21 PÄIVÄNÄ TAMMIKUUTA 1932 TEHTY SOPIMUS."

        https://histdoc.net/historia/nonaggr.html

        Neuvostoliitto rikkoi tuon sopimuksen hyökkäämällä Suomeen marraskuun 30. päivä 1939, vain muutama kuukausi kansallissosialistien Saksan kanssa solmimansa sopimuksen (M-R) ja yhteistyössä toteuttamansa Puolaan hyökkäämisen ja sen valtauksen jälkeen.
        Suomeen Hyökkäyksen tekosyynä kommunistinen Neuvostoliitto käytti itse tekaisemaansa juonta, Mainilan kylään Suomen puolelta ammuttua tykistötulta, jota ei ollut kuitenkaan tapahtunut.
        Kommunistit siis valehtelivat saadakseen syyn hyökkäyssotaan maatamme vastaan.

        Ennen Suomeen hyökkäystä Neuvostoliitto oli aivan omin käsin luonut Suomeen nukkehallintonsa, jota Moskovassa perustetun Suomen Kommunistisen Puolueen yksi merkittävimmistä keulahahmoista, Otto Ville Kuusinen johti.

        Kreml "sopi" Kuusisen kanssa, että Suomi ottaa avosylin puna-armeijan vastaan, joten Moskovan alaisen kommunismidiktatuurin tie Helsinkiin ja Tornio-joelle oli siltä osin tervetulleeksi viitoitettu ja kukitettu.

        Suomen virallinen hallitus ja Suomen kansalaiset, johon Otto "Suomensyöjä" Kuusinen ei millään tavalla kuulunut, oli kuitenkin eriävällä kannalla, ja siihen pysähtyi sodalla määrätyksi toteutettavan kommunismidikatuurin pakkolevitys maahamme.
        Suurvallan voittamaton armeija osoittautui yhtä savijalkaiseksi kuin koko Neuvostoliiton kommunismikyhäelmä, jolle loppu koitti aikanaan.

        Edes maaliskuussa 1940 Suomen ja Neuvostoliiton välillä solmitun rauhansopimuksen jälkeenkään idän kommunismidiktatuuri ei jättänyt Suomea rauhaan, vaan suunnitelmat olivat samat kuin talvisodassa, Suomen itsenäisyyden lakkauttaminen ja maamme pakkoliittäminen oman diktatuurinsa alle.


        "Liettuan tyrmistynyt ulkoministeri Vincas Kreve-Mickevicius sai kuulla Moskovan Kremlissä kesäkuun viimeisen päivän myöhäisenä iltahetkenä tuona kohtalokkaana vuotena 1940. Molotov suositteli kuulijalleen realismia, sillä Liettua ja muut Baltian kansat, "Suomi mukaan luettuna", tullaan liittämään neuvostokansojen kunniakkaaseen perheeseen."

        https://yle.fi/uutiset/3-5784861

        Sekin suunnitelma meni myttyyn, ja Suomi jäi miehittämättä, itsenäiseksi valtioksi, kun taas Neuvostoliitto on ollut historian haudassa pian 30 vuotta, ja sekös se vasta ottaa kommunisteja eturaivon ja takaraivon väliseen raivoon.

        Se, joka haluaa perehtyä noiden aikojen historiaan, voi tutustua vaikkapa Antero Kautto, Stalinin istunnot - Suomen ja Baltian kohtalo Neuvostoliiton asiakirjoissa 1939-40 (1982).

        H_S


    • Anonyymi

      Miksi aloitus ei tule kertomaan enemmän kristillisestä sosialismista!
      Kristinuskon teologiassa on toki lausuntoja tavallisen kansan etujen puolustamisesta.
      Marxilaisessa sosiologiassa hyväksytään ihmiset uskontoineen vaikka filosofiassa uskonnollista idealismia arvostellaankin. Ajattelu lähtee ihmiskunnan jäsenten yhdenvertaisuudesta katsomuksista riippumatta.
      Vertailun vuoksi Perussuomalaiset hyväksyvät kristinuskon ( sen mustimmat ja synkimmät osat) mutta ei muita uskontoja. Persut ovat siten valikoivia suvakkeja. Persuismiin ei kuulu myötätuntoa osattomia kohtaan.

    • Anonyymi

      Jeesus oli ensimmäinen kommunisti, joskaan ei ateisti. Jeesus oli väkivallaton sosialisti/kommunisti. Fiktiivinen henkilö pappi Salpakarikin totesi Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla-romaanissa Jeesuksen tosi sosialistiksi. Teokraattinen sosialismi/kommunismi toteutunee vielä 1000vuotisessa valtakunnassa, kun Jeesus Kristus hallitsee kansoja rautaisella valtikalla, kuten on Raamattuun kirjoitettu. Jeesus on kyllä köyhien puolella ja riistäjien suurpääomaa vastaan. Oikeaa Jeesusta porvarien keksimät uskonnot eivät ole saaneet, eivätkä koskaan saa kesytettyä... TULE, HERRA JEESUS! Aamen.

      • Kirjoitti Musti Hintikka (Kirjausaika loppui, siksi Anonyymi.).


    • Anonyymi

      Kristinuskon teologiassa esiintyy kuolemanjälkeinen paratiisi, jossa on 2 osastoa. Taivasosasto muistuttaa täydellisesti kommunismia, siis jo korkeampaa talousmuotoa kuin sosialismi. Taivasosastossa ihmiset yhdessä tekevät ja johtavat.
      Todelliseen sosialismiin ei luonnollisestikaan kuulu kuolemanjälkeinen rangaistuslaitos, helvetti.
      Idealismin filosofian alueella kristinuskossa valittujen taivas muistuttaa sosialismia kapitalismin sijasta.
      On omituista, että kautta aikain papisto on saarnannut omistajien hyvyyttä ja köyhälistön syntisyyttä!!
      Raamatussa kristillinen sosialismi toteutuisi siten, että Jeesuksen jumaluuteen ja ihmetekoihin uskovat valitaan paratiisin hyvisten joukkoon.

      UT:n Ilmestyskirjan viimeinen luku, 22. luku kuvailee luokattoman yhteiskunnan pääpiirteet. Kun luvusta riisuu pois uskonnollisen ilmaisutavan niin jäljelle jää yhdenvertaisten ihmisten valtio, jossa ei ole rikollisia ja kaikista huolehditaan.
      Muilta osin Ilmestyskirja on raaka väkivaltateos.

    • Utooppisen, uskonnollisen sosialismin synnystä:
      "Sosialismi syntyi valistuksen, Ranskan vallankumouksen ja ennen muuta teollistumisen vaikutuksesta. Sen juurien voidaan nähdä ulottuvan ainakin kristinuskoon ja juutalaisuuteen. Sosialismin huomattavimman ajattelijan Karl Marxin omana aikanaan ”utopistisosialisteiksi” negatiivisessa mielessä tituleeraamat ajattelijat olivat ideologian ensimmäinen huomattava airue. Heihin lukeutuivat etenkin Robert Owen, Charles Fourier ja Henri de Saint-Simon. Yhteistä heille oli se, että he ajattelivat olevan mahdollista paljastaa sopusointuisen yhteiskunnan ehdot, joita toteuttamalla menestys alkaisi ruokkia lisää menestystä kaikkialla maailmassa. Tämä merkitsisi Jumalan tarkoittaman yhteiselämisen löytymistä, jossa ei olisi riistoa ja ikäviä vastakohtaisuuksia taloudellisesti ja sosiaalisesti.
      http://jultika.oulu.fi/files/nbnfioulu-201703161381.pdf

      Utoppinen sosialismi kielsi puuttumisen yhteiskuntasuhteisiin. Lakkoilla ei saanut. Työläiset eivät saaneet perustaa järjestöjä omien taloudellisten ja poliittisten etujen ajamiseksi.

      Marx ja Engels arvostivat sosialismin aatteen perustajapersoonia mutta asettivat tavoitteen saavuttamisen toisin. Kasvavan työväenluokan tulee järjestäytyä ja lähteä yhteiskuntaelämään omilla ehdoillaan.
      Toki mukana kulkee historiallinen välttämättömyys. Jokainen uusi tuotantotapa syntyy, kehittyy huippuunsa ja ja lopulta korvautuu uusilla paremmilla tuotantosuhteilla. Kapitalismi kehittää mm. sosiaalisia rakenteita vastoin tahtoaan. Kapitalistit suostuvat/pakotetaan uudistuksiin ja ne suostuvat etteivät menettäisi kaikkea.

      Kommunisteille kristinuskon "ruman" teologian kritiikki ei estä tekemästä yhteistyötä kristillisen liikkeen puolustaessa politiikassa sosiaalisia uudistuksia.
      Sipilän hallituksen lanseeraamaa työttömien aktiivimallia (päivärahavähennykset) kiroaa sadat tuhannet uskovaiset. Moni heistä työttömänä joutuu aktiivimallin uhriksi.

      • Anonyymi

        "Kommunisteille kristinuskon "ruman" teologian kritiikki ei estä tekemästä yhteistyötä kristillisen liikkeen puolustaessa politiikassa sosiaalisia uudistuksia."

        Kommunistiset järjestelmät Neuvostoliitosta Kiinaan ja Pohjois-Koreaan ovat ovat osoittaneet sen, että vallan saatuaan ne eivät suvaitse minkään sortin oppositiota saatika sitten muita puolueita, vaan ne murskataan.

        Kommunismi on siten jo lähtökohtaisesti yhden puolueen diktatuuria, jossa puolue on määräävä taho, ei maan kansalaiset, joiden ainoa tehtävä kommunismissa on totella ja ylistää johtajien tekemiä päätöksiä.

        Ennen valtaan pääsyä kommunistit tietysti lupailevat taktisista syistä yhteistyötä muiden poliittisten ryhmien kanssa, mutta kaikki tuo on alisteista tulevalle yksipuoluediktatuurille.

        Suomen kommunistien lehmän häntää imitoiva 0,2 prosentin kannatus ei ole minkään sortin vaaratekijä suomalaiselle yhteiskunnalle, mutta jo pelkästään historian muistin vuoksi on syytä kertoa totuus kommunististen valtioiden luonteesta, eikä se ole millään muotoa mairitteleva kommunismin ihanuuden helppoheikeille.

        H_S


    • Anonyymi

      Oho, olipa ilahduttava kysymys!!! Minä olen kovasti pohtinut asiaa viime aikoina.
      Täällä tuntuu tuo järkyttävä riitely jatkua, kun pitäisi keskittyä asian ytimeen:
      miten Jeesuksen opetukset ja marxilainen yhteiskunta-ajattelu kohtaavat.
      Yhteistä on paljon, ja siinä piilee rauhanomaisen ja oikeudenmuksaisen yhteiskunnan tulevaisuus. Lakatkaa lyömästä toisianne eroavilla näkemyksillä! Keskittykää siihen, mikä yhdistää! Rakkaus voittaa lopulta. Ei väkivaltaa. Maailma paranee ihminen kerrallaan.

    • Anonyymi

      Uskonnot ovat syntyneet tiedon halusta mutta tiedon puute synnytti todellisuuden kehityksen nurinkuriseksi. Jokin suuri idea materian ulkopuolelta johtaisi materiaalisia liiketoimintoja.
      Historiallinen materialismi edustaa valtavirtaa ihmiskunnan kehitystrendin kuvailussa.

      Uskonnoissa on usein lausuntoja sorrettujen ja heikkojen puolesta. Marxilainen maailmankatsomus edustaa vähäväkisten oikeutta olla olemassa siedettävillä elinehdoilla.
      Kristinusko tukee nykyään monia sorrettujen oikeuksia mm. seksuaalipoikkeavien oikeuksia, jakaa köyhäinapua, tukee naisten oikeuksia. Kommunisteilla ja uskonnolla on samankaltaisuutta monissa maallisissa kysymyksissä.
      Kommunistit, vaikka tukevatkin ateismia, eivät asetu uskonjärjestöjen kimppuun, kuten Suomen äärioikeistolaiset. Uskonto saa olla, sitä harjoittavat saavat olla rauhassa. Uskonnonvapaus taataan.

    • Anonyymi

      Kristillisen sosialismin tukijat viestiketjussa eivät esitä lainkaan sosialistista yhteisöllisyyttä. Heille käsite merkitsee työväestön alistamista. Työläisen tulisi rukoilla vain taivaaseen pääsyä. Eläessään heidän tulisi alistua omistajien valtaan.
      Toinen seikka on mm. tiettyjen kirkkokuntien hyväntekeväisyystoiminta. Sillä kuitenkaan ei tarkoiteta tuotantosuhteiden muuttamista.
      Kirkkokuntien tulisi ensin siivota raamatusta kaikki vihapuhe pois ja katsoa sitten asioita solidaarisuuden taustalta. Suuri osa kirkkojen jäsenistöstä omaa kylläkin työtätekevien kansainvälisen yhteyden merkityksen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe