Siemeneksi punaista viiliä.
Sekoita.
Jaa puhtaisiin lasipurkkeihin, n. 2 tl per purkki.
Kaada päälle punaista maitoa, 1-2 dl purkki
Säilytä huoneenlämmössä kunnes pinta kiinteä, vähän lämpötilasta riippuen - vajaa vuorokausi riittää.
Siirrä kylmään.
Nauti.
Säilytä yksi purkillinen seuraavaksi siemeneksi.
Uskalsin kokeilla kotitekoisen viilin valmistusta itse
12
10165
Vastaukset
- enon tyttö
Itse olin hämmästynyt miten hyvää se voikaan olla :D enoni vaan laittoi yhden purkin viiliä ja litran maitoa isoon astiaan, seuraavana päivänä syötiin astia tyhjäksi :D oli niin hyvää.
Kerro ihmeessä jos sinulla on lisää niksejä säästämiseen. - kans
Laitan puolet ainakin kevytmaitoa, muuten sama. "lohkeaa" lusikalla paremmin, ei ikäänkuin tee pitkää piimää. Teen joka toinen päivä 6 kipollista. Ja yksin syön, aamulla, välipalaks, ja illalla nukkumaan mennessä. Yhden teen pienemmän, juuri siihen juureen tarkoitetun. ;)
- mielipide..
Makuasioistahan nimenomaan voi kinastella..
Punaisesta tulee täyteläisempää ja mielestäni myös rakenteeltaa parempaa. Rasvattomast/1 %:sta tulee mielestäni vetisemmän oloista.
Molemmista toki tulee ihan syötävää viiliä. - rahalle..
mielipide.. kirjoitti:
Makuasioistahan nimenomaan voi kinastella..
Punaisesta tulee täyteläisempää ja mielestäni myös rakenteeltaa parempaa. Rasvattomast/1 %:sta tulee mielestäni vetisemmän oloista.
Molemmista toki tulee ihan syötävää viiliä.Köyhä ostaa aina myös energiaa.
- valmistaa itse
se on kuitenkin vaikeampaa kun pitäis olla noin 40 asteinen paikka. Joku kertoi että jääkaapin päällä vois olla sopivan lämmintä, Ehkä vanhanaikaista heinälaatikkoa vois kokeilla, Styroksilaatikko toimii varmaan yhtä hyvin.
- Onnistuu!
Itse tehty jugurtti 4H-liiton ohjeella:
1l kevytmaitoa, 1dl maustamatonta jugurttia, (2 rkl maitojauhetta).
Lämmitä maito kattilassa liedellä niin, että se on reilusti kädenlämpöistä, n. 70 C, melkein kiehuvaa. Älä anna maidon kuplia.
Kaada maito kannelliseen tilavaan astiaan.
Lisää kädenlämpöiseen maitoon siemeneksi maustamatonta jugurttia. Jos haluaa paksua jugurttia, laittaa maitojauhetta. Sekoita hyvin. Sulje astia tiiviisti ja peitä esim. pannumyssyllä. Tärkeintä on, ettei seos jäähdy liian nopeasti. Jätä huoneenlämpöön yöksi. Aamulla pane jugurtti jääkaappiin. Mausta halutessasi sokerilla ja nauti marjojen tai hillon kanssa.
Ja huomenissa jugurtin tekoon! - . . ~~
Onnistuu! kirjoitti:
Itse tehty jugurtti 4H-liiton ohjeella:
1l kevytmaitoa, 1dl maustamatonta jugurttia, (2 rkl maitojauhetta).
Lämmitä maito kattilassa liedellä niin, että se on reilusti kädenlämpöistä, n. 70 C, melkein kiehuvaa. Älä anna maidon kuplia.
Kaada maito kannelliseen tilavaan astiaan.
Lisää kädenlämpöiseen maitoon siemeneksi maustamatonta jugurttia. Jos haluaa paksua jugurttia, laittaa maitojauhetta. Sekoita hyvin. Sulje astia tiiviisti ja peitä esim. pannumyssyllä. Tärkeintä on, ettei seos jäähdy liian nopeasti. Jätä huoneenlämpöön yöksi. Aamulla pane jugurtti jääkaappiin. Mausta halutessasi sokerilla ja nauti marjojen tai hillon kanssa.
Ja huomenissa jugurtin tekoon!Tuota voisi kokeilla!?
Mutta miten ois jos laittais maitojauhon sijaan
https://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/3979/Soyolk-soijajauho-
Ravinto arvo kohoaisi kohisten...
Ravintosisältö / 100 g
energiaa, 1650 kJ / 394 kcal
proteiinia, 39 g <
rasvaa, 20 g
hiilihydraatteja, 16 g
ravintokuitua, 12 g
tiamiinia, 0,6 mg
riboflaviinia, 0,3 mg
niasiinia, 2,0 mg
pantoteenihappoa, 1,5 mg
pyridoksiinia, 0,5 mg
Tuo on kaupassa 1, 53 € /pussi ~ 3,75 g
marjoja on pakasteessa - Fiili-suu
Ihan vaan huoneenlämpö riittää ja hyvää tulee.
- viiliä viiliä!
Minä teen mummun ohjeella.
Kaupasta keskirasvaista viiliä purkki ja kevytmaitoa.
Viilikuppeihin (reilu 2dl) kukkurainen teelusikallinen viiliä ja 2 dl maitoa jääkaapista. Viilikuppien kannet höllästi kiinni (suojaa pikkukärpäsiltä ;) ) ja annetaan olla normaalissa huoneenlämmössä vuorokausi. Sen jälkeen kannet kiinni ja jääkaappiin. Vipasta purkista taas uudet viilit tuleille.
Käytän viilikippoina kannellisia pienempiä raejuustorasioita tai sopivia pakasterasioita.
Hyvää ja vähemmän roskaa. Rahallista säästöä ei hirveästi tule mutta ei ainakaan tarvitse raahata viiliä kaupasta vaan pärjää ekstra-maitopurkillisella.
Muistakaa että ukkosellä viili ei viiliydy, en tiedä miksi mutta se ei vaan onnistu. - .
Itse tehdyn viilin litra hinta jää n. 1/3 valmiista.
Kupit jotka saa pinottua päällekkäin ovat hyviä kypsytysastioita.
- viilin kanssa maistuu, talkkuna, myslit, se kylmään maitoon lisättävä kaakaojauhe, kanelisokeri, siirappi, esim. paahdetut kauraryynit, kaikki marjat, kinuski, hedelmäpalat... - Kotiviili
Nyt aloitin viilin teon ja hyvää tuli punaisesta maidosta. Nam. Jogurtin tein ilman maitojauhetta ja huoneen lämmössä ja erinomaista oli.
- Kituuttaja
Minulla on oma viilin teko ohje. 2 litraa punaista tai tankkimaitoa ja 1 litra piimää, teen näin ison satsin aina. On niin hyvää. En voi muuta sanoa, mutta kokeilkaa. :)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua
Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊931438Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta
Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi1841400Hei rakas mies. Olisi yksi kysymys, mielellään rehellinen vastaus edes täällä..
Mitä sinä minusta haluat?761175- 901125
- 81985
- 83979
- 39952
Kelloniemeltä harvinaisen lapsellista käytöstä valtuustossa
Olipa harvinaisen ala-arvoinen esitys kelloniemeltä valtuustossa. Alkoi Nivalaa oikein matkimalla matkimaan siteeratessa66905Satonen Kelaan, on paras mies ?
Kukaan ei ole tehnyt enemmän Kelalle asiakkaita kuin Satonen kokoomuksineen, näin ollen täyttänee paikan edellytykset v78888Korjaamo Kiesifix
Hei. Kävin viime viikolla tuolla korjaamolla, siistiä oli mutta yksi asia jäi mieleen!Joitakin jätkiä istui ja katseli/5841