sekarotusen hinta

200 e

aika kova hinta sekarotuselle ku 200 e.
matokuuri annettu ja eläinlääkäri tarkistaa pennut ennen luovutusta.
rotuja oli labraa,kultajan noutajaa, karjalankarkukoiraa ja lyhytk. collieta.

en itse maksais noin sekarotusesta mitään.
ehkä voisin kuvitella ostavani sekarotusen jos siinä olisi vaan 2 rotua. mut en näin sekarotusesta.mitä mieltä olette te tästä asiasta??
taitaa koiran omistajalla olla rahapula..

62

2575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jke

      Eihän tuo ole vielä edes mikään paha hinta kyseisestä viettien sekamelskasta. Joistain seropeista pyydetään lähemmäs tuhatta euroa (hintaa perustellaan esim. erikoisella yhdistelmällä) ja iloisesti ne vaan kaupaksi menee. Hullu on se, joka maksaa.

      • tuokaan

        vielä mitään. Joistain rotukoirista pyydetään lähes 2000€ ja ylikin, eikä ne koirana ole yhtään sekarotuisia kummempia. Hullu se, joka sellaisia hintoja maksaa.


    • kuka hullu maksaa?

      aivan kauhee hinta,kuka hullu maksaa niin paljon?
      ku puhdas rotujaki saa melkeen tuolla hintaa.
      no itse maksoin omasta puhdas rotusesta 350e.
      mut tässä oliki kyse sekarotusesta.

    • --------

      Kun vertaa mitä kiskurihintoja rotukoirista pyydetään, niin sekarotuisten hinnat ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta erittäin kohtuullisia.

    • korkeintaan 50 e

      maksaisin sekarotusesta koekintaan 50 e.
      eihän se pitäs olla rahasta kyse vaan hyvästä kodista.koira voi saada hyvän kodin 50 e.

      • mielipiteeni...

        en ite uskaltais edes pyytää noin pientä summaa ku 50e. tiedä sit millaseen kotiin menee, eikä siinä nyt kuukausitolkulla oo aikaa tarkkailla uutta kotia. kuka tahansa vastuuton/hetken mielijohteesta koiran haluava saa 50e rahaa kokoon vaikka pulloja keräämällä.

        tokihan isommankin rahan maksaneet saattavat olla vastuuttomia, en kiellä sitä, mutta riski silloin pienempi että koira joutuis huonoon kotiin. voi olla ihan jouduttu tosissaan säästää sitä rahaa koiran ostoa varten.

        itse maksoin sekarotuisestani 200e, enkä edes tiedä mikä huithapeli isä oli. enempää en maksaisi, tuota summaa pidän kohtuullisena madotetusta,rokotetusta,eläinlääkärin terveeksi toteamasta ja sirutetusta koirasta.


      • ......
        mielipiteeni... kirjoitti:

        en ite uskaltais edes pyytää noin pientä summaa ku 50e. tiedä sit millaseen kotiin menee, eikä siinä nyt kuukausitolkulla oo aikaa tarkkailla uutta kotia. kuka tahansa vastuuton/hetken mielijohteesta koiran haluava saa 50e rahaa kokoon vaikka pulloja keräämällä.

        tokihan isommankin rahan maksaneet saattavat olla vastuuttomia, en kiellä sitä, mutta riski silloin pienempi että koira joutuis huonoon kotiin. voi olla ihan jouduttu tosissaan säästää sitä rahaa koiran ostoa varten.

        itse maksoin sekarotuisestani 200e, enkä edes tiedä mikä huithapeli isä oli. enempää en maksaisi, tuota summaa pidän kohtuullisena madotetusta,rokotetusta,eläinlääkärin terveeksi toteamasta ja sirutetusta koirasta.

        itse maksoin sekarotuisestani 200e, enkä edes tiedä mikä huithapeli isä oli. enempää en maksaisi, tuota summaa pidän kohtuullisena madotetusta,rokotetusta,eläinlääkärin terveeksi toteamasta ja sirutetusta koirasta.

        aivan mutta nämä koiranpennut eivät ole rokotettu eikä sirutettu.
        vaan madotettu ja eläinlääkäri ehkä käy tarkistamassa ne,siitäkää ei ole varmaa.


    • kyllä se niinki on

      mä itse en maksais noin isoa summaa noin sekarotusesta koirasta.
      elikäs olen itse metsästys ihmisiä ja voisin metsästys käyttöön ostaa 200 e sekarotusen koiran jos niin olisi esim karjalankarkukorva.
      suomen taika norjanharmaa psytykorvaa.
      mut en muista maksais ku korkeintaan sen 50 e koska niistä ei ois mulle mitään käyttöä.

    • paremmilla roduilla

      Chihuista pyydetään yli tonnia - järjetöntä! Voisin hyvin tuosta kyseisestä maksaa, jos ei olisi tuota karjalankarhukoiraa ja collieta mukana. Jos haluan jonkun tietyn tyyppisen koiran, se ei olisi rahasta kiinni. Tai no, siis on tietysti jossain katto mitä enempää en maksaisi.

    • tajua

      Mä en ymmärrä miksi sekarotuiset koirat tulisi useimpien ihmisten mielestä melkeenpä antaa ilmatteeksi pois? Samalla lailla pentujen kasvamiseen ym on käytetty rahaa kuin rotukoirankin.

      Totuus on kuitenkin se, että myös sekarotuisen pentueen pennuttaja voi tehdä paljon koiriensa eteen. Ehkä papereita niille ei saa, eikä suvussa kulkeutuvia sairauksiakaan ole selvillä, mutta kuka takaa sinulle, että saat terveen rotukoiran? Enemmän kiinnittäisin pentujen lähtökohtaan huomiota, ja miettisin sitä kautta paljonko olen pennusta valmis maksamaan.

      Minusta on järkyttävää katsella rotukoirien hintoja, jopa yli 1000 euron hintaisia, ilman mitään takeita siitä, millaisista oloista pentu loppujen lopuksi tulee. Ja ihmiset ostaa ja ihmettelee sitten suomi24 palstoilla mitä tehdä ruokinnan ym suhteen, kun kasvattaja ei ole aloituspakettia ohjeineen ostajalle antanut.

      Terveisin, rotukoiran (1100e) ja sekarotuisen koiran (300e) omistaja.

      • jke

        "Mä en ymmärrä miksi sekarotuiset koirat tulisi useimpien ihmisten mielestä melkeenpä antaa ilmatteeksi pois?"

        Monet ihmiset vain näkevät tuollaisen "viettien sekamelskan", kuten tässäkin nyt kyseessä, rahallisesti lähes arvottomana. Hankinta on loppujen lopuksi kuin ostaisi sian säkissä. Ei voi varmaksi sanoa mitä tulee saamaan, joten miksi maksaa maltaita? Kahden rotukoiran risteytyksistä ollaan valmiita maksamaan jo paljon enemmän. Miksiköhän? Siksi, koska tiedetään paljon tarkemmin mitä tullaan saamaan rahalle vastineeksi.

        "Samalla lailla pentujen kasvamiseen ym on käytetty rahaa kuin rotukoirankin."

        JOS tarkkaillaan vain pelkkää kasvatusprosessia syntymästä luovutukseen, niin kyllä, näin voidaan likimain sanoa.

        Harva seropipentueen teettäjä on kuitenkaan tutkinut koiriensa sukupuita, teettänyt terveystutkimuksia, suorittanut koirille ominaisia käyttökoirakokeita, luonnetestejä, etsinyt sopivaa astujaa/astutettavaa yms.. kaikki tämä tuottaa välillisiä kustannuksia, jotka näkyvät koiran hinnassa.


    • sitä et sekarotuselle teett...

      hallooo onko maailma tosiaanki menny sekaisin!
      miksi teettää pentuja sekarotusille koirille?
      ei mitään järkeä..jossaki saattaa jopa olla 6-7 eri rotua. rotujen maine häviää kokonaan,sitäkö te ihmiset haluatte?ettei enää löytyis muita koiria ku sekarotusia? ja sitä paitsi sekarotusia on niin paljon SUOMESSA JOKA KAIPAA KOTIA, ja saa jopa ilmaiseksi miksi ei vaan ottaa semmonen ilaminen koira joka on ihan samalainen sekarotunen ku myyntipalstoilla on ollut.samalaisen kodin se ilmainen kora saa ku mitä sit ostaa 200e sekarotusen koiran missä varmaan on samoja rotuja mitä ihmiset anntavat ilmaiseksi. käykää vaikka katsoo pelastakaan koirat sivu ,niitä on tosi paljon koiria ilman kotia!!! tajua vaan niitä ihmisä joka teettää pentuja rahan takia,tästähän siitä taas on kyse.
      rahasta! menkää ihmiset töihin niin saatte sitä rahaa jos niin kerta on rahapula !!!

    • onko todistusta

      mistä tiedät et eläinlääkäri on tarkistanut pennut jos myyjällä ei ole todistusta siitä?
      et mistää,ihmisiä voipi olla monenlaisia.sanoa vaikka ja mitä et pennut menis kaupaksi.
      olkaa tarkoja !
      kannattaa aina vaatia eläinl.todistus !

    • tyttö vain

      Aika korkeita hintoja toiset koirien omistajat tosiaan pitää sekarotuisista pennuistaan.. :O Olen parhaimmillaan nähnyt että sekarotuisia myydään 400€/kpl.
      Itse saan oman sekarotuisen koirani ilmaiseksi, vaikka olisin ihan hyvin voinut siitä maksaakkin. Omistajat haluavat koirille hyvän kodin ja kyselivät tulevista oloista.
      Minusta sopiva hinta sekarotuiselle olisi 100€. Sen ainakin itse olisin valmis maksamaan koirastani. :)

    • nainen -78

      Eihän tuohon hintaan saa tänä päivänä mitään. Voisin hyvinkin maksaa 200e sekarotusesta. Ei paljon tuosta halvemmalla saa sekarotusia tai puhdasrotuisia pentuja. Kehtaakin joku kitissä että liikaa pyydetään. Mut ainahan niitä natisijoita on.

      • ...

        Kuule kyllä 100€ saa sekarotuisen koiran jos vaan ettii. Itsekkin sain ilmaiseksi, ja mitään puhdasrotuista en olisi ottanukkaan.

        Koirien hintakin varmaan riippuu siitä missä asuu..


      • SEKAROTUSET

        KÄYKÄÄ IHMISET KATSOO MONTAKO KOIRAA ON UUTTA KOTIA VAILLA SUOMESSA???

        JA KOKO AJAN ON ILMOITUKSIA ANNETAAN TAIKA MYYDÄÄN 50 E KOIRANPENTUJA,JA YHTÄ HYVIN VOI SAADA HYVÄN KOTIN SAMALAILLA KU ROTUKOIRAKI!

        ITSE OSTIN OMAN SEKAROTUSEN KOIRANI 60 EUROLLA JA TÄMÄ KOIRA ON NYT OLLUT MEILLÄ JO 8 VUOTTA!!!


    • ihmiset noin pöljiä. Te maksatte ihmisille siitä että ne teettää teille sekarotusia koiria. Miks ei voi ottaa puhasrotusta? Siitä ainakin tietää suht tarkkaa mitä saa. Ja sit sanotaa että kasvattaminen on samanhintasta. Ottakaa asioista selvää ensin. Jos vaikka koira sirutetaan se on 50 euroo per siru. Tai tatuoidaan sekään ei ilmasta. Sekarotusille noita tuskin tehdään. Astutus maksuja ei varmaan ole kun joku kulmakunnan piski käy astumassa. Sit on rekisteröintimaksut ei ne laput ilmaseks tuu.

      Ite en maksas sekarotusesta 50 euroo enempää. Jos ees ottasin. Niitä yleensä vaan kauppaa pentutehtailijat. Niitten pennutuksia en edes valvota toisin kuin rekisteröityjen koirien.

      Ja noita hylättyjä koiria on jo ihan tarpeeks. Tuskin kukaan hylkää 1000 euron koiraa. Kyllä ne noita sekarotusia on.

      • vastaus.

        "Miksi ei voi ottaa puhdasrotuista" vastaus on se, että minä en ainakaan halua puhdasrotuista koiraa. Yksikään rotu ei miellytä silmää plus ole käyttöominaisuuksiltaan se, minkä haluan. Useimmat sekarotuiset ovat kauniimpia,kuin mikään rotukoira ja minulle vielä toinen tärkeä seikka ulkomuodon lisäksi on se käyttö.


      • jke
        vastaus. kirjoitti:

        "Miksi ei voi ottaa puhdasrotuista" vastaus on se, että minä en ainakaan halua puhdasrotuista koiraa. Yksikään rotu ei miellytä silmää plus ole käyttöominaisuuksiltaan se, minkä haluan. Useimmat sekarotuiset ovat kauniimpia,kuin mikään rotukoira ja minulle vielä toinen tärkeä seikka ulkomuodon lisäksi on se käyttö.

        Kerro ihmeessä meille, mitä ne ovat ne sellaiset vietit, sisäiset toimintamallit ja luonteenpiirteet, joita sekarotuisista löytyy, muttei yhdestäkään rotukoirasta?


      • welajas

        Onhan moni niinkin pöljä, että maksaa ihmiselle siitä, että heille teetettäisiin rotukoiria. Miks ei voi ottaa sekarotuista? Sen hankinnassa todennäköisemmin välttää tukemasta tehtailua, säästää rahaa ja on mahdollisuus saada terveempi koira. Olethan sinäkin ilmeisesti huomannut uutisista, että juuri rotukoirien kohdalla on paljon enemmän eläinsuojelurikkomuksia tai niiden epäilyjä esiintynyt?

        Hylättyjä koiria ei Suomessa kovin paljon ole. Ja voisihan sekarotuisten hinnan nostaa tuhanteen euroon, niin eipä olisi hylättyjä sitäkään vähää.


      • kalliita rotukoiriakin

        hylätään ja kohdellaan huonosti. Ei se koiran korkeampi hinta takaa oikeastaan yhtään mitään.


      • kirjoittanut,
        jke kirjoitti:

        Kerro ihmeessä meille, mitä ne ovat ne sellaiset vietit, sisäiset toimintamallit ja luonteenpiirteet, joita sekarotuisista löytyy, muttei yhdestäkään rotukoirasta?

        vastaan. Eikös se riipu täysin roduista mitä koirassa on. Ei kaikissa sekarotuisissa ole montaa erirotua, kuten tiedät. Itselläni on kahden rodun sekoitus. Tämä on luonteeltaan ja ominaisuuksiltaan aika tasan puolet ja puolet. Parempaa en olisi voinut toivoa ja kaiken kukkuraksi persoonallisen näköinen.
        Vattuilet edelliselle kirjoittajalle väittäen itse kaikkien sekarotuisten pystyvän omaamaan jotain samaa yleensä.


      • palveluskoiranen
        jke kirjoitti:

        Kerro ihmeessä meille, mitä ne ovat ne sellaiset vietit, sisäiset toimintamallit ja luonteenpiirteet, joita sekarotuisista löytyy, muttei yhdestäkään rotukoirasta?

        Sen pitää olla palveluskoira, mutta yksikään rotupuhdas palveluskoira ei kelpaa. Esim. risteytyksellä rottweilerista saa hieman kevyemmän ja ei-niin-leveäkalloista. Boxerilla on liian ruttuinen kuono, risteytyksellä se ja vaikka joku... ehkä saksanpaimenkoira-rottweiler. Saksanpaimenkoiralla taas on liian pitkä karva ja se ei ole kaunis yksikseen. Taas risteyttämällä... että lähestytään sellaista "peruskoiraa" josta kaikki ns. jalostuksen mukana tulleet äärimmäiset ulkomuodon piirteet on karsiutuneet pois.
        Tällä hetkellä minulla ei ole koiraa, mutta aion hankkia sekarotuisen. Edellinen oli ajokoiran ja noutajan sekoitus ja siinä oli kaunis ja hyväluontoinen koira. Mikään olemassaoleva rotu ei ole yhtä kaunis kuin edesmennyt kumppanini.


      • jke
        palveluskoiranen kirjoitti:

        Sen pitää olla palveluskoira, mutta yksikään rotupuhdas palveluskoira ei kelpaa. Esim. risteytyksellä rottweilerista saa hieman kevyemmän ja ei-niin-leveäkalloista. Boxerilla on liian ruttuinen kuono, risteytyksellä se ja vaikka joku... ehkä saksanpaimenkoira-rottweiler. Saksanpaimenkoiralla taas on liian pitkä karva ja se ei ole kaunis yksikseen. Taas risteyttämällä... että lähestytään sellaista "peruskoiraa" josta kaikki ns. jalostuksen mukana tulleet äärimmäiset ulkomuodon piirteet on karsiutuneet pois.
        Tällä hetkellä minulla ei ole koiraa, mutta aion hankkia sekarotuisen. Edellinen oli ajokoiran ja noutajan sekoitus ja siinä oli kaunis ja hyväluontoinen koira. Mikään olemassaoleva rotu ei ole yhtä kaunis kuin edesmennyt kumppanini.

        "Yksikään rotu ei miellytä silmää plus ole käyttöominaisuuksiltaan se, minkä haluan."

        Ymmärrän kyllä, jos mikään rotu ei miellytä silmää. Makunsa kullakin. Entäpä ne käyttöominaisuudet? Mielestäni on aika hullua väittää, ettei ole olemassa puhdasta rotua, joka sopisi käyttöominaisuuksiltaan omiin harrasteisiinsa.

        Se, että yhdistellään eri rotukoiria EI luo mitään uusia viettejä tai ominaisuuksia. Se vain yhdistelee vanhoja. Usein se unohtuu, että sekarotuinenkin on rotukoirien jälkeläinen. Kaikki sen ominaisuudet, niin hyvässä kuin pahassa, ovat rotukoiralta perittyjä.

        Jos seropissa on jokin mahtava käyttöominaisuus, ulkoon nyt vaikka mieletön noutovietti, on hullua väittää ettei miltään rotukoiralta vastaavaa löydy.


      • jke
        kirjoittanut, kirjoitti:

        vastaan. Eikös se riipu täysin roduista mitä koirassa on. Ei kaikissa sekarotuisissa ole montaa erirotua, kuten tiedät. Itselläni on kahden rodun sekoitus. Tämä on luonteeltaan ja ominaisuuksiltaan aika tasan puolet ja puolet. Parempaa en olisi voinut toivoa ja kaiken kukkuraksi persoonallisen näköinen.
        Vattuilet edelliselle kirjoittajalle väittäen itse kaikkien sekarotuisten pystyvän omaamaan jotain samaa yleensä.

        Tarkoitukseni oli vain hitusen ivallisesti herätellä kirjoittajaa pohtimaan, että mitä ihmettä nyt tulikaan sanotuksi.

        Onhan päivän selvää, että sekarotuisen ominaisuudet ovat rotukoirilta perittyjä. Kirjoittaja perusteli seropi valintaansa sillä, ettei mistään rotukoirasta löydy hänelle sopivia käyttöominaisuuksia. Öööh, mikä logiikka?

        Mielestäni on hyvin epäkorrektia myös puhua seropeista yleensä. Jokainen seropi on usean rodun yhdistelmä, usein "viettien sekamelska" kuten ilkeänä ihmisenä minulla on tapana sanoa ja täten täysin yksilöllinen muista seropeista riippumaton tapaus. Tarkoitukseni ei missään tapauksessa ollut väittää, että kaikki seropit ovat yhtä ja samaa harmaata massaa. Kaikki riippuu nimenomaan siitä mitä ROTUJA koirassa on.

        On olemassa vain rotujen ominaisuuksia, EI seropien ominaisuuksia. Seropissa ilmenee nimenomaan useamman rodun ominaisuudet. Jos rodut on tarkkaan valittu, ei "viettien sekamelskaa" edes synny ja lopputulos voi olla aivan mahtava.


      • ...
        vastaus. kirjoitti:

        "Miksi ei voi ottaa puhdasrotuista" vastaus on se, että minä en ainakaan halua puhdasrotuista koiraa. Yksikään rotu ei miellytä silmää plus ole käyttöominaisuuksiltaan se, minkä haluan. Useimmat sekarotuiset ovat kauniimpia,kuin mikään rotukoira ja minulle vielä toinen tärkeä seikka ulkomuodon lisäksi on se käyttö.

        Olen aivan samaa mieltä, että sekarotuiset koirat on usein paljon nätimpiä kuin rotukoirat.Mutta tämäkin maku asia, josta on turha kiistellä. :)

        Mutta 1000€ rotukoiraa en ikinä ostaisi, saman saa kun ottaa sekarotuisen alle 200 euroon.


      • sun kans

        jep olen tosiaan samaa mieltä sun kans tästä asiasta.

        mut ihmisiä meitä on monta erilaista.
        monet ei ajattele järjellä..näissä koira asioissa.


      • niin totta
        sun kans kirjoitti:

        jep olen tosiaan samaa mieltä sun kans tästä asiasta.

        mut ihmisiä meitä on monta erilaista.
        monet ei ajattele järjellä..näissä koira asioissa.

        Monet ostavat tonnilla rotukoiran ilman aikomustakaan käydä näyttelyissä tms. Saman asian ajavan sekarotuisen saisi parilla saturaisella. Järkeä tulisi todella käyttää enemmän.


      • siru löytyy niskasta ja tod...

        Jaa-a kyllä minun seropilta mikrosiru löytyy, joten kyllä seropejakin sirutellaan.


      • ymmärrän
        jke kirjoitti:

        Tarkoitukseni oli vain hitusen ivallisesti herätellä kirjoittajaa pohtimaan, että mitä ihmettä nyt tulikaan sanotuksi.

        Onhan päivän selvää, että sekarotuisen ominaisuudet ovat rotukoirilta perittyjä. Kirjoittaja perusteli seropi valintaansa sillä, ettei mistään rotukoirasta löydy hänelle sopivia käyttöominaisuuksia. Öööh, mikä logiikka?

        Mielestäni on hyvin epäkorrektia myös puhua seropeista yleensä. Jokainen seropi on usean rodun yhdistelmä, usein "viettien sekamelska" kuten ilkeänä ihmisenä minulla on tapana sanoa ja täten täysin yksilöllinen muista seropeista riippumaton tapaus. Tarkoitukseni ei missään tapauksessa ollut väittää, että kaikki seropit ovat yhtä ja samaa harmaata massaa. Kaikki riippuu nimenomaan siitä mitä ROTUJA koirassa on.

        On olemassa vain rotujen ominaisuuksia, EI seropien ominaisuuksia. Seropissa ilmenee nimenomaan useamman rodun ominaisuudet. Jos rodut on tarkkaan valittu, ei "viettien sekamelskaa" edes synny ja lopputulos voi olla aivan mahtava.

        nyt miten tarkoitit viestisi tulkittavan. Ja näinhän ne asiat on.


      • aika!!
        palveluskoiranen kirjoitti:

        Sen pitää olla palveluskoira, mutta yksikään rotupuhdas palveluskoira ei kelpaa. Esim. risteytyksellä rottweilerista saa hieman kevyemmän ja ei-niin-leveäkalloista. Boxerilla on liian ruttuinen kuono, risteytyksellä se ja vaikka joku... ehkä saksanpaimenkoira-rottweiler. Saksanpaimenkoiralla taas on liian pitkä karva ja se ei ole kaunis yksikseen. Taas risteyttämällä... että lähestytään sellaista "peruskoiraa" josta kaikki ns. jalostuksen mukana tulleet äärimmäiset ulkomuodon piirteet on karsiutuneet pois.
        Tällä hetkellä minulla ei ole koiraa, mutta aion hankkia sekarotuisen. Edellinen oli ajokoiran ja noutajan sekoitus ja siinä oli kaunis ja hyväluontoinen koira. Mikään olemassaoleva rotu ei ole yhtä kaunis kuin edesmennyt kumppanini.

        Ei ulkoiset ominaisuudet saa olla koirassa niitä hallitsivimpia perusteita joilla koiraa valitaan! Pinnallista, laskelmoivaa ja typerää. Kyllä se on koirassa luonne joka ratkaisee. Jokaisessa koirassa on jotain kaunista kun vain osaa katsoa oikein. Ja se kaikkein tärkein ulospäin näkyvä Kauneus kumpuaa sisältä, luonteesta ja persoonasta. Ei siinä ole karvan pituudella tai kuonon tylppyydellä mitään tekemistä.

        Kerroit sen jo itsekin, mutta tosiaan huomaa ettei sinulla omaa koiraa ole -liekö koskaan ollutkaan. Sinulla on edessäsi kasvun paikka kunhan joskus saat oman pentusi jalkoihin pyörimään ja sen aikuiseksi, tasapainoiseksi sekä onnelliseksi kasvatat.


      • vivanco
        vastaus. kirjoitti:

        "Miksi ei voi ottaa puhdasrotuista" vastaus on se, että minä en ainakaan halua puhdasrotuista koiraa. Yksikään rotu ei miellytä silmää plus ole käyttöominaisuuksiltaan se, minkä haluan. Useimmat sekarotuiset ovat kauniimpia,kuin mikään rotukoira ja minulle vielä toinen tärkeä seikka ulkomuodon lisäksi on se käyttö.

        Ajatella että puhdasrotuiset polveutuvat alkujaan sekarotuisista, ja sekarotuiset puhtaista. Että ihan samassa veneessä kiikutaan.


    • sirutettu ja rokotettu 200e

      Itse sain rokotetun, madotetun ja sirutetun muutaman kuukauden ikäisen pennun 200e. Enkä tiedä, mitä rotuja seropissani edes on =) Tyytyväinen olen ollut.

    • piperius hki

      ne jotka eivät viitsi koirasta maksaa eivät ansaitse sitä!

      itse olen maksanut toisesta 5-rodun seropista 200e ja toisesta 4-5-rodun 150e. ja en kadu.

      miettikääpä kuluja mitä on kertynyt tuossakin tilanteessa ja työ ja puhumattakaan koirasta. se ei ole tavara joka ostetan alihintaan ja heitetään pois kun ei enää halua. tuollainen hinta on maksettavissa milloin tahansa, itse en edes kehtaa ottaa koiraa ilmaiseksi tai ilman sopimusta kun ajattelee mitä sen eteen on tehty.

      • /Marica

        Itse maksoin omasta sekarotuisesta ongelmapsäkkeestä kai 400e *nolo*

        enää en laittais niin paljon rahaa seropiin jonka taustoista ei mitään tietoa...

        toi 200e on ehkä korkeinta mitä seropista maksaisin..


    • datismarsu

      Seropien hinnoista ollaan tänä päivänä niin montaa mieltä. Itse maksoin reilut viisi vuotta sitten omasta sekarotuisestani 200e joka oli ylin hinta mitä suostuin sekakoirasta maksamaan, ja omassa koirassani kolmea rotua.

      Tiedän henkilöitä, jotka pyytävät seropeilla 300e, 400e, jopa 450e. Noilla hinnoilla voidaan jo puhua koiranpentujen myyjän ahneudesta. Minun mielestäni koirasta tulisi aina maksaa edes joku hinta, oli se sitten sekakoira, rotukoira, aikuinen kodinvaihtaja tai pikkuinen kodinvaihtaja. Koska jos koiran myy todella halpaan hintaan, olemassa on aina se riski että joku vähän vähemmän vastuuntuntoinen ihminen ostaa sen koiran, koska saa halvemmalla. Kun koiran hankintaan on sijoitettu enemmän rahaa, omistaja tavallisesti haluaa suojella "sijoituskohdettaan" paremmin. Sekarotuiset ovat ihan samanarvoisia kuin rotukoiratkin, mutta voi olla ettei osasta näistä todella halvalla ostetuista koirista huolehdita yhtä tarkasti. Itse tiedän parikin tapausta, joissa halpa sekarotuinen on ostettu lasten kaveriksi kun lapset haluavat koiraa, ja koiran hyvinvointi on jäänyt vähän taka-alalle.

      Mutta tässä vaiheessa tahdon sanoa, etten viestilläni tarkoita sitä, ettei halpa sekakoira voi saada asiantuntevaa ja hyvää kotia. Pointtini oli se, että mitä halvempi koira on, sitä suurempi mahdollisuus sillä on joutua huonommalle omistajalle. Siksi kannatan sitä että niillä sekakoirillakin pyydetään edes se 100e.

      • Nimetön

        aivan siis joku hinta pitäs kaikilla koirilla olla,mut sekarotusesta 200 e niin kyllä siihen hintaa pitäisi olla ainaki nämä et ostaisin.

        eläinlääkärin tarkistama (todistus)
        madotettu 3 kertaa ennen luovutusta.
        siru,ja riippuu tietenki epnnun iästä, jopa eka rokotus.

        ja tietenki itse vaatisein näyttöä pentujen vanhempien terveydestä,elikäs eläinlääkärin todistus siitä et pentujen vanhemmat ovat terveitä.,eihän sitä muute tiedä minkälaisia sairauksia pennuilla voipi olla..

        sekarostusen hinta ehkä se 50-100 e jos näitä vaatimuksia ei ole tehty.

        ja tämä yhdistys ku labraa,kultasennoutajaa, borde collieta ja karjlankarhukoiraa niin en ostais edes sillä 100 e on siinä kyl liian monta sekarotua tehty ei edes tiiä minkä luonteinen koira tulee tai mihin näihin kaikkiin rotuihin tulee olemaan..metsästys koira vai seura koira..?


      • vastata :)
        Nimetön kirjoitti:

        aivan siis joku hinta pitäs kaikilla koirilla olla,mut sekarotusesta 200 e niin kyllä siihen hintaa pitäisi olla ainaki nämä et ostaisin.

        eläinlääkärin tarkistama (todistus)
        madotettu 3 kertaa ennen luovutusta.
        siru,ja riippuu tietenki epnnun iästä, jopa eka rokotus.

        ja tietenki itse vaatisein näyttöä pentujen vanhempien terveydestä,elikäs eläinlääkärin todistus siitä et pentujen vanhemmat ovat terveitä.,eihän sitä muute tiedä minkälaisia sairauksia pennuilla voipi olla..

        sekarostusen hinta ehkä se 50-100 e jos näitä vaatimuksia ei ole tehty.

        ja tämä yhdistys ku labraa,kultasennoutajaa, borde collieta ja karjlankarhukoiraa niin en ostais edes sillä 100 e on siinä kyl liian monta sekarotua tehty ei edes tiiä minkä luonteinen koira tulee tai mihin näihin kaikkiin rotuihin tulee olemaan..metsästys koira vai seura koira..?

        Keväällä kuulin radiosta (jonkinlainen kirpputoriohjelma), kun LAHJOITETAAN vuotias puhdasrotuinen, rekisteröity norjanharmaa hirvikoira. Syynä lahjoitukseen oli, että koira liian pehmeäluontoinen metsästyskäyttöön. Lahjoittaja tarvitsi siis metsästyskoiran, tämä koira soveltui vaan seurakoiraksi.

        Ei siis niistä puhdasrotuisistakaan aina tiedä, ovatko metsästys- vaiko seurakoiria, vaikka rotumääritelmän mukaan pitäisi olla selvää. ;)))


      • vastata :) kirjoitti:

        Keväällä kuulin radiosta (jonkinlainen kirpputoriohjelma), kun LAHJOITETAAN vuotias puhdasrotuinen, rekisteröity norjanharmaa hirvikoira. Syynä lahjoitukseen oli, että koira liian pehmeäluontoinen metsästyskäyttöön. Lahjoittaja tarvitsi siis metsästyskoiran, tämä koira soveltui vaan seurakoiraksi.

        Ei siis niistä puhdasrotuisistakaan aina tiedä, ovatko metsästys- vaiko seurakoiria, vaikka rotumääritelmän mukaan pitäisi olla selvää. ;)))

        On rodun mukaiset kokeet missä sitä koiraa testataan onko se rotumääritelmän mukainen. Sinne ei sekarotunen pääse. Siks niitä metsästysvietittömiä tulee kun ei oteta selvää tai käytetä kokeis tai edes metsällä. Tai ei vaivauduta ottamaan selvää millasesta yhdistelmästä tehdään pentuja.


      • näinkö se menee?
        silimat kirjoitti:

        On rodun mukaiset kokeet missä sitä koiraa testataan onko se rotumääritelmän mukainen. Sinne ei sekarotunen pääse. Siks niitä metsästysvietittömiä tulee kun ei oteta selvää tai käytetä kokeis tai edes metsällä. Tai ei vaivauduta ottamaan selvää millasesta yhdistelmästä tehdään pentuja.

        Miks ihmeessä sitten mun kolme lasta on kaikki luonteeltaan erilaisia, vaikka samoista vanhemmista?
        Eikö koirilla meekään ne jutut samalla tavalla, että samassa pentueessa voi olla erilaisia yksilöitä vaikka miten on tutkittu?

        Aika outo mielipide sulta toi, että "siks niitä metsästysvietittömiä tulee... jne..." Eihän kahden professorinkaan lapsista takuuvarmasti tule neroja, vaikka miten ois valiovanhemmat... ;)


      • höpöhöpö juttuja
        näinkö se menee? kirjoitti:

        Miks ihmeessä sitten mun kolme lasta on kaikki luonteeltaan erilaisia, vaikka samoista vanhemmista?
        Eikö koirilla meekään ne jutut samalla tavalla, että samassa pentueessa voi olla erilaisia yksilöitä vaikka miten on tutkittu?

        Aika outo mielipide sulta toi, että "siks niitä metsästysvietittömiä tulee... jne..." Eihän kahden professorinkaan lapsista takuuvarmasti tule neroja, vaikka miten ois valiovanhemmat... ;)

        Sisareni spinonen ja setterin risteytys toimii kanalintujen metsästyksessä paremmin kuin perheen puhdasrotuiset kanalintujen metsästykseen jalostetut koirat =)

        Ja miksiköhän poliisit ovat ottaneet x-maleja eli malin ja saksanpaimenkoiran risteytyksiä poliisikoiriksi? Ei suinkaan siksi, että koirista ei löydy käyttökoiran ominaisuuksia =)

        Valjakkokisoissahan on aivan oma risteytyskoira, jotka ovat hyviä ja kestäviä vetämään. Ja ovat kovin suosittuja valjakoissa =)


      • höpöhöpö juttuja kirjoitti:

        Sisareni spinonen ja setterin risteytys toimii kanalintujen metsästyksessä paremmin kuin perheen puhdasrotuiset kanalintujen metsästykseen jalostetut koirat =)

        Ja miksiköhän poliisit ovat ottaneet x-maleja eli malin ja saksanpaimenkoiran risteytyksiä poliisikoiriksi? Ei suinkaan siksi, että koirista ei löydy käyttökoiran ominaisuuksia =)

        Valjakkokisoissahan on aivan oma risteytyskoira, jotka ovat hyviä ja kestäviä vetämään. Ja ovat kovin suosittuja valjakoissa =)

        tollasta sekarotusta on poliisilla? Niil aika vaikee kisata, jos ei rekattuja. En näitten sekarotusten rekkausperusteista tiiä saako mitenkää. Ja tuol joka sanoit et lapses erilaisii, mut mistäs mie tiiän kelle sie antannu :) Ja mistäs sie niitten vieteistä tiiä kuin ne on. Ja kuin voi verrata ihmistä ja koiraa.


      • x-mali
        silimat kirjoitti:

        tollasta sekarotusta on poliisilla? Niil aika vaikee kisata, jos ei rekattuja. En näitten sekarotusten rekkausperusteista tiiä saako mitenkää. Ja tuol joka sanoit et lapses erilaisii, mut mistäs mie tiiän kelle sie antannu :) Ja mistäs sie niitten vieteistä tiiä kuin ne on. Ja kuin voi verrata ihmistä ja koiraa.

        Hormilalla itsellään on tai ainakin on ollut x-malinois, koira oli mukana thaimaassa etsimässä tsunamin uhreja. poliisikoirana.http://www.turunsanomat.fi/kotimaa/?ts=1,3:1002:0:0,4:2:0:1:2008-08-04,104:2:556540,1:0:0:0:0:0:

        Tässä (yllä) Hormila kehuu Hollanin poliisikoiria.

        http://www.nekaros.com/artikkelit/KNPVnettiin.htm

        Yllä olevasta linkistä lue otsikko "Sertifioidut koirat ja niiden myynti"
        -Pennut valikoidaan yksinkertaisesti linjoista ja yhdistelmistä joista koetaan löytyvän ominaisuuksiltaan parhaat edellytykset KNPV-sertifiointiin.
        -Täydellinen terveys on ehdoton vaatimus, pienempiäkään luustovikoja omaavia koiria ei osteta. Tänä päivänä KNPV-kokeissa sertifioiduista koirista arviolta n. 70% on x-malinoiseja (brindlenvärisiä kutsutaan myös x-hollanninpaimenkoiriksi)

        -Vuonna 2004 on Suomen poliisikoiralaitos hankkinut Suomeen työkäyttöön myös ensimmäiset PH1-sertifioidut aikuiset koirat Hollannista.

        Tässä terve x-malinois narttu http://www.rautahiekka.com/martha.html

        En tiedä kuinka monta x-malia on suomessa, mutta eikö 2007 Oulun näyttelyn yhteydessä ollut poliisikoira näytös ja eikö molemmat näytössä mukana olleet koirat olleet x-maleja?!


        Ja seropin kisa oikeuksista rekisteröimisestä löytyy infoa täältä sivun alalaidasta http://www.kennelliitto.fi/FI/jalostusjakasvatus/rekisterointi/rekisterointi.htm


        Ja kyllä lasten vanhempikin oli oikeassa, samasta pentueesta löytyy erivietisiä koiria. Oma kultainennoutajani ei noutajakoulutuksessa syttynyt uimiseen ja kuolleenlinnun suuhun ottamiseen. Oman koirani veli tismalleen samasta pentueesta taas ilman noutajakoulutuksia etsi haavoittuneita ja kuolleita sorsia ja tykkäsi uimisesta ylikaiken.


      • piperius hki
        Nimetön kirjoitti:

        aivan siis joku hinta pitäs kaikilla koirilla olla,mut sekarotusesta 200 e niin kyllä siihen hintaa pitäisi olla ainaki nämä et ostaisin.

        eläinlääkärin tarkistama (todistus)
        madotettu 3 kertaa ennen luovutusta.
        siru,ja riippuu tietenki epnnun iästä, jopa eka rokotus.

        ja tietenki itse vaatisein näyttöä pentujen vanhempien terveydestä,elikäs eläinlääkärin todistus siitä et pentujen vanhemmat ovat terveitä.,eihän sitä muute tiedä minkälaisia sairauksia pennuilla voipi olla..

        sekarostusen hinta ehkä se 50-100 e jos näitä vaatimuksia ei ole tehty.

        ja tämä yhdistys ku labraa,kultasennoutajaa, borde collieta ja karjlankarhukoiraa niin en ostais edes sillä 100 e on siinä kyl liian monta sekarotua tehty ei edes tiiä minkä luonteinen koira tulee tai mihin näihin kaikkiin rotuihin tulee olemaan..metsästys koira vai seura koira..?

        voi vee... labraa,kultasennoutajaa, borde collieta ja karjlankarhukoiraa niin en ostais edes sillä 100 e on siinä kyl liian monta sekarotua tehty ei edes tiiä minkä luonteinen koira tulee tai mihin näihin kaikkiin rotuihin tulee olemaan..metsästys koira vai seura koira..?

        - lisätään vielä sakemanni niin on melkein ku meidän tyttö... luonteen seropeista näkee sitten kun olette eläneet jonku aikaa yhdessä ja tunnette toisenne... ihan sama ku minkä tai kenen tahansa kanssa... jos noissaroduissa on jotain mistä et tykkää niin et osta... ja kun kyselet vanhemmista jotain niin saat varmasti pientä lisätietoa millaista pennussa voi myös olla (siis luonteesta) hinta ei ole se ongelma vaan se että pitää jaksaa perehtyä koiraansa... mikään koira ei ole samanlainen kuin toinen...


    • No tänne ihan yhtätyhjän kans kirjottaa, kun ei mee asia perille. Miks niitä sekarotusia pitäs teettää? En usko että niis niin mahtavia ominaisuuksia et kannattaa monia rotuja laittaa yhteen ja samaan pakettii. Sehän vaan ahneutta ja tyhmyyttä kun niitä tehdään. Ostajat tyhmiä ja teettäjät ahneita. Ei niitä voi kasvattajiks sanoon kun ei ne välitä koirita yhtään.

      • Nimetön

        olen samaa mieltä asiasta..


      • åwer

        Auttaisi paljon perille menemistä, jos saisit jotain tolkkua kirjoituksiisi. Hyvänä alkuna olisi se jos edes pyrkisit perustelemaan mielipiteesi.

        Vastaa nyt muutamaan helppoon kysymykseen:

        1. Miksi sekarotuisia ei pitäisi teettää? Vakiovastaus kodittomien suuresta määrästä ei oikein toimi, koska asia ei niin ole maassamme.

        2. Eikö ahneutta olisi ennemminkin teettää 1200€ maksavia rotukoiria kuin monta kertaa halvempia sekarotuisia?

        3. Mitä tyhmää on sekarotuisen ostamisessa?

        4. Mistä päättelet etteivät sekarotuisia kasvattavat välittäisi koirista yhtään?


      • åwer kirjoitti:

        Auttaisi paljon perille menemistä, jos saisit jotain tolkkua kirjoituksiisi. Hyvänä alkuna olisi se jos edes pyrkisit perustelemaan mielipiteesi.

        Vastaa nyt muutamaan helppoon kysymykseen:

        1. Miksi sekarotuisia ei pitäisi teettää? Vakiovastaus kodittomien suuresta määrästä ei oikein toimi, koska asia ei niin ole maassamme.

        2. Eikö ahneutta olisi ennemminkin teettää 1200€ maksavia rotukoiria kuin monta kertaa halvempia sekarotuisia?

        3. Mitä tyhmää on sekarotuisen ostamisessa?

        4. Mistä päättelet etteivät sekarotuisia kasvattavat välittäisi koirista yhtään?

        1. Miksi sekarotuisia ei pitäisi teettää? Vakiovastaus kodittomien suuresta määrästä ei oikein toimi, koska asia ei niin ole maassamme.

        Siks ei kun ei ole tietoa millasia koiria tulee ja yleensä ei vanhemista mitään tietoa edes terveydestä saati etteä edes rokotukset kunnossa. Ja ei varmaan mitä uusia ominaisuuksia saada sekottamalla rotuja.

        2. Eikö ahneutta olisi ennemminkin teettää 1200€ maksavia rotukoiria kuin monta kertaa halvempia sekarotuisia?

        Miks se ahneutta että on käynyt kurssin ja muut että edes voi kasvattajana toimia? Nämä sekarotusten "kasvattajat" ei edes tiedä kuin koira syö tääl olevien keskustelujen perusteella. Ennemin otan sellaisen koiran mistä on tietoa olemassa. Eikä rotukoirat maksa 1200€. Itse maksoin 400€.

        3. Mitä tyhmää on sekarotuisen ostamisessa?

        No ei siinä välttämättä tyhmää. Mut sit on turha vinkua korvauksia jos koira on sairas. Kasvattajat jotka myy rekisteröityjä ovat korvausvelvollisia synnynäisien vikojen osalta.

        4. Mistä päättelet etteivät sekarotuisia kasvattavat välittäisi koirista yhtään?

        No ei välitä jos antaa astua koirien miten sattuu ottamatta selville koirien terveydesttä. Ja ei ainakaan rekisteröityjen koirien kasvattaminen ole tuottoisaa toisin kun nämä pentutehtaat, jotka suoltaa sekarotusia joka juoksusta.


      • 2 koiran omistaja
        silimat kirjoitti:

        1. Miksi sekarotuisia ei pitäisi teettää? Vakiovastaus kodittomien suuresta määrästä ei oikein toimi, koska asia ei niin ole maassamme.

        Siks ei kun ei ole tietoa millasia koiria tulee ja yleensä ei vanhemista mitään tietoa edes terveydestä saati etteä edes rokotukset kunnossa. Ja ei varmaan mitä uusia ominaisuuksia saada sekottamalla rotuja.

        2. Eikö ahneutta olisi ennemminkin teettää 1200€ maksavia rotukoiria kuin monta kertaa halvempia sekarotuisia?

        Miks se ahneutta että on käynyt kurssin ja muut että edes voi kasvattajana toimia? Nämä sekarotusten "kasvattajat" ei edes tiedä kuin koira syö tääl olevien keskustelujen perusteella. Ennemin otan sellaisen koiran mistä on tietoa olemassa. Eikä rotukoirat maksa 1200€. Itse maksoin 400€.

        3. Mitä tyhmää on sekarotuisen ostamisessa?

        No ei siinä välttämättä tyhmää. Mut sit on turha vinkua korvauksia jos koira on sairas. Kasvattajat jotka myy rekisteröityjä ovat korvausvelvollisia synnynäisien vikojen osalta.

        4. Mistä päättelet etteivät sekarotuisia kasvattavat välittäisi koirista yhtään?

        No ei välitä jos antaa astua koirien miten sattuu ottamatta selville koirien terveydesttä. Ja ei ainakaan rekisteröityjen koirien kasvattaminen ole tuottoisaa toisin kun nämä pentutehtaat, jotka suoltaa sekarotusia joka juoksusta.

        1. Jotain voi päätellä jo pentukoirasta, onko rauhallinen, vilkas, reipas, dominoiva jne.
        Ja kyllä seropin esivanhemmista voi päätellä, millainen pennusta tulee. Esim. kahden tai kolmen kanakoiran risteytys, niin lintukoirahan siitä tulee. Tai belgianpaimenkoiran ja saksanpaimenkoiran risteytys, niin palveluskoirahan se jälkeläinenkin on luonteeltaan. Kuten kahden tai kolmen seurakoiran
        jälkeläisen luonteen osaa jo arvioida.

        Eikä mikään takaa, ettäkö rekisteröidyn penntueen emällä on rokotukset kunnossa. Jos narttu ei ole käynyt näyttelyissä, eikä kokeissa, niin ei kukaan valvo, onko rekattu narttu rokotettu.
        Ja ainahan sitä voi seropin pennun kasvattajalta pyytää, että näyttää nartun rokotustodistuksen.

        2. Eihän kasvattajanperuskurssi maksa kuin 50e ja jatkokurssi toisen 50e, eikä näitä kursseja tarvitse kahta kertaa käydä. Eli eikö tuo kurssien osuus ole aika vähäinen verrattuna yhden rotukoiran hintaan? Ja eikö rotukoirat maksa 1200e? Suurin osa pennuista maksaa lähempänä tonnin, kuin tuon 400e. Pienet rotukoirat maksaa jopa 1500e (chihuahua).
        Ja vai ei seropin omistaja tiedä, kuinka koira ruokitaan =) Hassua... minulla on ollut puhtaita rotukoiria ja nyt vasta ensimmäinen seropi (omistan myös rotukoiran). Mihin tieto ja taito olisi siis kadonnut?

        3. Kauppakirjan mukaan kasvattaja on velvollinen korvaamaan vain napatyrä leikkauksen ja jos uros on kivesvikainen, niin kasvattaja palauttaa koiran kauppahinnasta 1/3. Tiedän paljon mm. lonkkavikaisia koiria, joista kasvattaja ei ole korvannut penniäkään. Ja eiköhän jokainen seropin ostaja tiedä, ettei kasvattaja korvaa, jos seropi onkin sairas. Useammin sitä näkee rotukoiran omistajan vinkumassa, kun kasvattaja ei korvaa koiran sairaudesta aiheutuvia kuluja.

        4. "Ja ei ainakaan rekisteröityjen koirien kasvattaminen ole tuottoisaa".

        Katsoppa esim. tuo maltankoira narttu, tehnyt kaksi pentuetta siis yhteensä 10 pentua. Kaksi kertaa narttu käynyt näyttelyssä ja ei mitään terveystuloksia. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmPentueet.aspx?R=65

        Eikä ole ainut esimerkki siinä rodussa. Väitätkö, ettei käteen jää mitään =))

        Ja on paljon sellaisia seropin kasvattajia, jotka pennuttaa narttunsa vain kerran.


      • 2 koiran omistaja kirjoitti:

        1. Jotain voi päätellä jo pentukoirasta, onko rauhallinen, vilkas, reipas, dominoiva jne.
        Ja kyllä seropin esivanhemmista voi päätellä, millainen pennusta tulee. Esim. kahden tai kolmen kanakoiran risteytys, niin lintukoirahan siitä tulee. Tai belgianpaimenkoiran ja saksanpaimenkoiran risteytys, niin palveluskoirahan se jälkeläinenkin on luonteeltaan. Kuten kahden tai kolmen seurakoiran
        jälkeläisen luonteen osaa jo arvioida.

        Eikä mikään takaa, ettäkö rekisteröidyn penntueen emällä on rokotukset kunnossa. Jos narttu ei ole käynyt näyttelyissä, eikä kokeissa, niin ei kukaan valvo, onko rekattu narttu rokotettu.
        Ja ainahan sitä voi seropin pennun kasvattajalta pyytää, että näyttää nartun rokotustodistuksen.

        2. Eihän kasvattajanperuskurssi maksa kuin 50e ja jatkokurssi toisen 50e, eikä näitä kursseja tarvitse kahta kertaa käydä. Eli eikö tuo kurssien osuus ole aika vähäinen verrattuna yhden rotukoiran hintaan? Ja eikö rotukoirat maksa 1200e? Suurin osa pennuista maksaa lähempänä tonnin, kuin tuon 400e. Pienet rotukoirat maksaa jopa 1500e (chihuahua).
        Ja vai ei seropin omistaja tiedä, kuinka koira ruokitaan =) Hassua... minulla on ollut puhtaita rotukoiria ja nyt vasta ensimmäinen seropi (omistan myös rotukoiran). Mihin tieto ja taito olisi siis kadonnut?

        3. Kauppakirjan mukaan kasvattaja on velvollinen korvaamaan vain napatyrä leikkauksen ja jos uros on kivesvikainen, niin kasvattaja palauttaa koiran kauppahinnasta 1/3. Tiedän paljon mm. lonkkavikaisia koiria, joista kasvattaja ei ole korvannut penniäkään. Ja eiköhän jokainen seropin ostaja tiedä, ettei kasvattaja korvaa, jos seropi onkin sairas. Useammin sitä näkee rotukoiran omistajan vinkumassa, kun kasvattaja ei korvaa koiran sairaudesta aiheutuvia kuluja.

        4. "Ja ei ainakaan rekisteröityjen koirien kasvattaminen ole tuottoisaa".

        Katsoppa esim. tuo maltankoira narttu, tehnyt kaksi pentuetta siis yhteensä 10 pentua. Kaksi kertaa narttu käynyt näyttelyssä ja ei mitään terveystuloksia. http://jalostus.kennelliitto.fi/frmPentueet.aspx?R=65

        Eikä ole ainut esimerkki siinä rodussa. Väitätkö, ettei käteen jää mitään =))

        Ja on paljon sellaisia seropin kasvattajia, jotka pennuttaa narttunsa vain kerran.

        Kannattasko se kauppakirja lukee uudestaan? Siinä myös velvoitetaan korvaamaan luovutushetkellä piilevänä olevat viat. Ja korvaako seropi kasvattaja ees tyriä tai kivesvikoja. Epäilen


      • 2 koiran omistaja
        silimat kirjoitti:

        Kannattasko se kauppakirja lukee uudestaan? Siinä myös velvoitetaan korvaamaan luovutushetkellä piilevänä olevat viat. Ja korvaako seropi kasvattaja ees tyriä tai kivesvikoja. Epäilen

        "Siinä myös velvoitetaan korvaamaan luovutushetkellä piilevänä olevat viat"

        Tuo lausehan jatkuu sanalla "JOS".
        JOS koira ei ole myyjän antamien tietojen mukainen tai
        - myyjä on jättänyt kertomatta sellaisista tiedossaan olevista seikoista,
        joilla oli kaupan päättämisen kannalta olennainen merkitys...


        1. Luovutusikä. Pentujen tulee olla luovutettaessa vähintään 7 (seitsemän)
        viikon ikäisiä.

        2. Rekisteritodistus. Myyjä toimittaa rekisteritodistuksen ostajalle ilman eri
        maksua viimeistään kahden kuukauden kuluttua siitä, kun omistusoikeus
        on siirtynyt ostajalle. Mikäli toinen pentueen vanhemmista on ulkomaalainen,

        3. Viat ja sairaudet. Myyjä vakuuttaa kertoneensa tiedossaan olevista
        koiran vioista ja sairauksista, rodussa esiintyvistä perinnöllisistä vioista
        ja sairauksista, koiran perinnöllisistä taipumuksista saada niitä ja näiden
        seikkojen merkityksestä. Myyjä vakuuttaa antaneensa ostajalle
        rodunomaiset hoito- ja ruokintaohjeet. Myyjä vastaa antamiensa tietojen
        totuudenmukaisuudesta kohdassa 4. esitetyllä tavalla. Ostaja ilmoittaa
        tarkastaneensa koiran ja hyväksyvänsä mahdollisuuden, että koirassa
        voi olla myyjän kertomia perinnöllisiä ja synnynnäisiä vikoja ja sairauksia.
        Myyjä on kertonut seuraavista seikoista (tarvittaessa erillinen liite):

        4. Korvausvastuu. Jos koirassa ilmenee luovutuksen jälkeen sairaus tai
        muu olennainen vika, joka on ollut koirassa piilevänä jo luovutushetkellä,
        ostajalla on oikeus vaatia korvausta virheen perusteella, jos
        - koira ei ole myyjän antamien tietojen mukainen tai
        - myyjä on jättänyt kertomatta sellaisista tiedossaan olevista seikoista,
        joilla oli kaupan päättämisen kannalta olennainen merkitys tai - koira on kauppahinta, koiran käyttötarkoitus ja muut seikat huomioon ottaen
        muuten olennaisesti huonompi kuin ostajalla oli aihetta olettaa.
        Ostajan on ilmoitettava virheestä myyjälle kohtuullisessa ajassa, viimeistään
        kahden kuukauden kuluttua siitä, kun virhe havaittiin.

        5. Sekarotuisuus. Jos koira poistetaan rekisteristä sekarotuisuuden tai muun
        syyn vuoksi, myyjä palauttaa kauppahinnan ja koira jää edelleen ostajan
        omistukseen.



        6. Kivesvikaisuus. Jos uroskoira todetaan myöhemmin joko eläinlääkärin
        todistuksella tai myyjän itsensä toimesta kivesvikaiseksi, myyjä palauttaa
        kolmasosan kauppahinnasta viimeistään silloin, kun koira täyttää vuoden tai
        jos vika todetaan tätä myöhemmin, 30 päivän kuluessa sen toteamisesta.

        7.Napatyrä. Napatyrän ilmetessä myyjä maksaa leikkauksesta ja hoidosta
        aiheutuneet tarpeelliset kulut.

        8. Omistuksenpidätys. Omistusoikeus säilyy myyjällä, kunnes kauppahinta on
        kokonaan maksettu. Myyjällä on oikeus purkaa kauppa, jos ostaja ei suorita
        kauppahintaa sovitulla tavalla.

        9. Osamaksu. Jos koira myydään siten, että kauppahinta tai osa siitä
        maksetaan luovutuksen jälkeen, kaupasta tehdään lisäksi erillinen osamaksusopimus
        Suomen Kennelliiton vahvistamalla lomakkeella.

        10. Lisäehdot. Osapuolet voivat sopia lisäehdoista, jotka koskevat esim. koiran
        käyttämistä silmä-, lonkka- tai muussa rodunomaisessa tarkastuksessa.
        Lisäehdot on syytä tehdä kirjallisesti. Lisäehdot eivät saa muodostua
        kohtuuttomiksi.


        Eli, jos myyjä kertoo perinnöllisistä vioista. Pennulla voi olla lonkkavika, voi olla kyynärpäissä vikaa, voi olla selässä vikaa, niin
        eikö myyjä ole kertonut myynti hetkellä mahdollisista vioista. Kasvattaja on Korvaus velvollinen jos "myyjä on jättänyt kertomatta sellaisista tiedossaan olevista seikoista,
        joilla oli kaupan päättämisen kannalta olennainen merkitys".

        Moni kasvattaja antaa kauppakirjan liitteenä listan (netistä kopioiden) kaikista mahdollisista perinnöllisistä vioista, joita koiralla voi olla. Myyjä siis kertoi, kaupanteko hetkellä kaiken, mitä sen rodun kohdalla voi vastaan tulla. Eikö se "pelasta" kasvattajan korvausvastuusta. Näin vain kivesvika ja napatyrä jää korvattavaksi.

        Ja seropin kivesvikaisuuden korvaaminen ja puhtaan kivesvian korvaaminen on niin eri asia. Puhtaan jalostusarvo tipahtaa nolliin (ei saa käyttää jalostukseen). Puhdasta kivesvikaista et saa viedä näyttelyyn. Siitähän tulee arvoltaan seropin arvoinen =) Taas seropin kohdalla näyttelykielto ei merkkaa mitään (ei muutenkaan saa osallistua), eikä mikään jalostuskielto juttu haittaa. Miksi siis seropin kivesvika täytyisi korvata?

        Mieti, ostat uros saksanpaimenkoiran, joka maksaa 800e. Kives ei laskeudu 1v ikään mennessä, kasvattaja palauttaa sinulle 267e eli 1/3 osan kauppahinnasta. Maksat siis kivesvikaisesta uroksesta 533e... koirasta, josta et saa valiota, et pääse näyttelyyn, et saa käyttää jalostukseen.

        Tuossa tilanteessa kivesvikaisen seropi uroksen omistajaa harmittaa paljon vähemmän, hän maksoi uroksestaan vain se 150e =)))


        Ja kyllä minä ainakin seropin ottaessa tiesin, ettei vikoja korvata.Onko täällä kukaan seropin omistaja itkenyt kasvattajan vastuuta koiran vikojen suhteen? Itse otin pennun, jolla napatyrää ei ole. Ja kun koirani on narttu, ei kivesvikakaan pelota. Tämä on ensimmäinen seropini, aiemmat koirani ovat olleet rekattuja sakuja, noutajia jne. Tälläkin hetkellä seropin kaverina häärää saksanpaimenkoira.

        Ja kumpaakaan en vaihtaisi, saatikka antaisi pois mistään hinnasta. Minulle molemmat ovat aivan yhtä arvokkaita koiria (lue= korvaamattomia).


    • sekarotuinen...

      puolenvuoden ikäinen pentu ja kahta rotua on: suomenajokoiraa ja rottweileriä.
      Maksoin koirasta 100 euroa. minusta ihan kohtuullinen hinta

      • piupauuuu

        ALoittajalle;
        En kyllä tuohon hintaan tarkastuta pentua eläinlääkärillä. Ettäkö 200 kova hinta asiallisesti hoidetusta pennusta el.lääk tarkastuksineen. Johan se tarkastus maksaa 50 eur. Moni ei arvaa mikä työ pennuissa on, ei ole ollenkaan väärin saada hieman vaivanpalkkaakin vaikka sitä ei jää kuin muutama kymppi per pentu jos se maksaisi esim 300 eur.

        Eri asia on navetan nurkissa parveilevat koiranpennut jotka ruokitaan ihmisten jämäruuilla.


      • kallista
        piupauuuu kirjoitti:

        ALoittajalle;
        En kyllä tuohon hintaan tarkastuta pentua eläinlääkärillä. Ettäkö 200 kova hinta asiallisesti hoidetusta pennusta el.lääk tarkastuksineen. Johan se tarkastus maksaa 50 eur. Moni ei arvaa mikä työ pennuissa on, ei ole ollenkaan väärin saada hieman vaivanpalkkaakin vaikka sitä ei jää kuin muutama kymppi per pentu jos se maksaisi esim 300 eur.

        Eri asia on navetan nurkissa parveilevat koiranpennut jotka ruokitaan ihmisten jämäruuilla.

        Sehän se juuri on kun monella koirasta haaveilevalla ei ole mitään käsitystä kuinka paljon aikaa ja vaivaa (itselleni raha on toisarvoinen ja sitä on jo ihan tarpeeksi moni listannut) on uhrattu "kunnolla" kasvatettuun pentueeseen. Niitä pentuja ei todellakaan vain pidetä yhdessä huoneessa ja anneta emon hoitaa hommaa. Ei se käy myöskään niin helposti, että pennut vain telmivät vapaasti keittiössä ja välillä joku antaa vähän ruokaa.

        Jotta koiranpentu sosiaalistuu ja leimautuu kunnolla ihmiseen sitä täytyy käsitellä päivittäin, sille täytyy jutella, sitä täytyy silitellä ja paijata. Jokaiselle pennulle täytyy varata aikaa yksilönä, jotta sen luonnetta ja käytöstä oppii tuntemaan. Tämä helpottaa kovasti uuden kodin valintaa ostajakandidaattien joukosta, tai ainakin jatkohoito- ja kasvatusohjeiden antamista. Jos ajattelen reilusti alakanttiin, että käytän joka päivä puoli tuntia per pentu. Seitsemän pennun katraalle aikaa menee kolme ja puoli tuntia per päivä, kahdeksan viikon ajan. Itsellä tuo ei tosin riitä mihinkään, vaan ollaan lähempänä tuplaa :) Emäkin tarvitsee tietysti myös huomiota ja jos kotona on muita koiria, niin ne myös jottei mustasukkaisuus nosta päätään. Ei sillä mukavaahan se on, mutta ei siinä koville tuntipalkoille päästä.

        Pennut tarvitsevat myös ruokaa monta kertaa päivässä eikä emä todellakaan huolehdi kaikesta. Eivät pennut ala vaan yhtäkkiä kaivata neljää ateriaa päivässä uuteen kotiin saavuttuaan. Jonkun on pitänyt olla kotona antamassa niille ruokaa ja huolehtimassa, että jokainen saa. Tunnollinen kasvattaja pitää vapaata päivätyöstään sen ajan kun kotona on koiranpentuja. Moni ei tule edes ajatelleeksi tuosta koituvaa ansionmenetystä.

        Hyvä kasvattaja antaa koiralle mahdollisuuden monenlaisiin kokemuksiin jo pikkupentuaikana. Ne saavat mahdollisuuksien mukaan esim. telmiä ulkona, turvallisessa paikassa, vahtivan silmän alla. Tapakasvatus aletaan jo pienestä ja meillä pennut ovat jo luovutusvaiheessa pitkälti oppineet tekemään tarpeensa ulos. Uudessa kodissa täytyy vain jatkaa jo opittuja tapoja. Uuden omistajan löydyttyä alan heti kysellä koiralle varattua kutsumanimeä ja niinpä suurin osa lähtevistä pennuista tuntee jo lähtiessään oman nimensä. Sitä on hoettu niille parhaassa tapauksessa jo viikon vanhasta lähtien. Kannustan jokaista ostajaa/perhettä käymään katsomassa pentuja vähintään kaksi kertaa niiden kasvuaikana, jotta hajut tulisivat tutuiksi. Mahdollisuuksien mukaan he voivat tuoda myös vaikkapa koiralle varatun peitteen, jossa on heidän ja uuden kodin tuoksuja. Sama peite lähtee tietysti aikanaan tutuilla tuoksuilla kyllästettynä pennun mukaan ja helpottaa uuteen tottumista. Miettikää tämä vaikkapa seitsemän pennun kohdalle, niin kyllä sekin työtä teettää.

        Ihan samalla tavalla hyvin voi kasvattaa myös sekarotuisen pentueen ja on kasvatettukin. Kun koiria rakastaa, niin niille haluaa antaa hyvät eväät myös jatkoon... tässä on tietysti ostajan kannalta haittapuolena se, että myöskin sekarotuinen koira maksaa ihan rahaa. Toisaalta meiltä ei kuka tahansa saa pentua ostettua, edes kovalla rahalla!


    • vivanco

      ei ole valmis maksamaan sekarotuisesta mitään, ei ole myös valmis semmosta hommaamaan, sillä myös lemmikin pitäminen maksaa. Jos koira on asianmukaisesti madotettu ja eläinlääkärin tarkistama, niin hinta on siedettävä.

      Jos joku elukoistani saisi vahinkopennut, niin en missään nimessä antaisi pentuja ilmatteeksi pois, vaan myisin ne eteenpäin eläinlääkärikuluista aiheutuneilla hinnoilla. (sirutus, pentuetarkastus, madotus..)

      • tuokin on

        Sinulle tuo raha on siis tärkeämpi kuin koiralle hyvä koti. Itselläni on ollut koiria, ns. ilmaiseksi saatuja, mutten ole koskaan kuvitellut enkä vieläkään kuvittele ettei niihin rahaa mene. Valitettavasti näitä ongelmakoiria on paljon, joista on maksettu kova hinta eli näytetään muille, että eikö ole komea koira, tosin ei sitä kouluteta yhtään tai sitten pieksetään pilalle, kun ei koirille voikaan antaa rahaa että pysyisivät pois jaloista niin kuin lapsille. Itse en ole valmis maksamaan koirasta paljoa, mutta voin taata usean koiran kokemuksella, että tuleva koira saa hyvän kodin ja rajoja ja rakkautta, niin kuin lapsetkin, eli perheenjäseneksi haen koiraa, en näyttely esineeksi. Ja olen hoitanut koirani aina kuntoon, on sotettu antibiootteja, sydänlääkkeitä jne. viimeisimmän (vanhempi koira, eläinkodilta) kuuluimme melkein kalustoon eläinlääkärillä.


      • vivanco
        tuokin on kirjoitti:

        Sinulle tuo raha on siis tärkeämpi kuin koiralle hyvä koti. Itselläni on ollut koiria, ns. ilmaiseksi saatuja, mutten ole koskaan kuvitellut enkä vieläkään kuvittele ettei niihin rahaa mene. Valitettavasti näitä ongelmakoiria on paljon, joista on maksettu kova hinta eli näytetään muille, että eikö ole komea koira, tosin ei sitä kouluteta yhtään tai sitten pieksetään pilalle, kun ei koirille voikaan antaa rahaa että pysyisivät pois jaloista niin kuin lapsille. Itse en ole valmis maksamaan koirasta paljoa, mutta voin taata usean koiran kokemuksella, että tuleva koira saa hyvän kodin ja rajoja ja rakkautta, niin kuin lapsetkin, eli perheenjäseneksi haen koiraa, en näyttely esineeksi. Ja olen hoitanut koirani aina kuntoon, on sotettu antibiootteja, sydänlääkkeitä jne. viimeisimmän (vanhempi koira, eläinkodilta) kuuluimme melkein kalustoon eläinlääkärillä.

        yksikään lemmikkini ei tule saamaan pentuja koska en pysty luottamaan siihen että ne saisivat hyvän kodin. Työssäni näkee niin paljon tyhmiä ihmisiä jotka eivät hoida lemmikkejään kunnolla, ja tämän takia olen tahtomatta kehittänyt pienen ihmisvihan ja epäilyksen hoitometodeista.
        En kiellä sitä että ei olisi ihmisiä jotka hoitaisivat hyvin lemmikkejään, vaikka ne olisivatkin ilmaisia. Mutta on myös näitä ihmisiä jotka usein sanoo että "tämä koira on sekarotuinen, ei me makseta siitä mitään lääkärikuluja" Ja koska on "asiakaspalvelussa", ei pysty haukkumaan omistajaa, ainoastaan vetoamaan eläinsuojelulakiin! Muistan niin hyvin tapauksen jossa oli kissa huonossa kunnossa, tämä kissa oli ilmainen, maatilalta hankittu, varmaan kahvipaketin hinnan maksanut, ja oli muuten loppuunsa huonossa kunnossa. Omistajat halusivat suullisen diagnoosin ilman että eläintä tutkitaan, ja he eivät mitään halunneet maksaa. Pari kertaa tuli semmonen lause omistajilta että kyseinen toimenpide tulee maksamaan ihan liikaa, kissa on saatu ilmaiseksi, ja tämän takia omistajan mielestä on absurdia maksaa siitä hoidosta jonka kissan tän hetkinen kunto vaatii!

        Kyllä kyrsii tuommoinen touhu ja vaikka pitäisi aina jättää työasiat töihin, eikä viedä niitä kotiin, niin se on käytännössä katsoen mahdotonta!!!


      • tyhmiä ihmisiä on
        vivanco kirjoitti:

        yksikään lemmikkini ei tule saamaan pentuja koska en pysty luottamaan siihen että ne saisivat hyvän kodin. Työssäni näkee niin paljon tyhmiä ihmisiä jotka eivät hoida lemmikkejään kunnolla, ja tämän takia olen tahtomatta kehittänyt pienen ihmisvihan ja epäilyksen hoitometodeista.
        En kiellä sitä että ei olisi ihmisiä jotka hoitaisivat hyvin lemmikkejään, vaikka ne olisivatkin ilmaisia. Mutta on myös näitä ihmisiä jotka usein sanoo että "tämä koira on sekarotuinen, ei me makseta siitä mitään lääkärikuluja" Ja koska on "asiakaspalvelussa", ei pysty haukkumaan omistajaa, ainoastaan vetoamaan eläinsuojelulakiin! Muistan niin hyvin tapauksen jossa oli kissa huonossa kunnossa, tämä kissa oli ilmainen, maatilalta hankittu, varmaan kahvipaketin hinnan maksanut, ja oli muuten loppuunsa huonossa kunnossa. Omistajat halusivat suullisen diagnoosin ilman että eläintä tutkitaan, ja he eivät mitään halunneet maksaa. Pari kertaa tuli semmonen lause omistajilta että kyseinen toimenpide tulee maksamaan ihan liikaa, kissa on saatu ilmaiseksi, ja tämän takia omistajan mielestä on absurdia maksaa siitä hoidosta jonka kissan tän hetkinen kunto vaatii!

        Kyllä kyrsii tuommoinen touhu ja vaikka pitäisi aina jättää työasiat töihin, eikä viedä niitä kotiin, niin se on käytännössä katsoen mahdotonta!!!

        Tiedän kyllä, että on niin tyhmiäkin etteivät ajattele eläintensä parasta, tottakai, eihän kaikki hoida edes lapsiaan niin miten sitten eläimensä. Järkyttävimmät opettaa lapsilleenkin, että se on "vain koira/kissa/kala" (itsellä on akvaarioita ja lintuja, koira vielä hakusessa). Toinen joukko on sitten niitä, jotka eivät pysty luopumaan koirastaan ja päästämään kärsimyksistä (ykis hullu akka ei antanut koiraansa lopettaa, vaikka maksa oli lopussa), omat koirani on lopetettu siinä vaiheessa kun edessä on vain kärsimystä ja tuskaisia hoitoja (eli lääkärin suositellessa).

        Ja vaikka haemme edullista narttua, niin pentuja en minäkään koirallani teetä, koska tiedän että löytyy niin huonojakin perheitä koirille, ettei edes rokutuksia hoida. Kuitenkin olen edelleen sitä mieltä, että kyllä meissäkin jotka halvempaa koiraa haemme, on varmasti itseni lisäksi myös muita, jotka hoitavat ja hoidattavat koiransa hyvin. Kissoillahan elämä on vielä surkeampaa.


    • kahden koiran emäntä

      Aikaa siis on tuosta kaupasta jo jonkin verran. Koiralla on ikää pian yhdeksän vuotta jo. Kyseessä oli kahden seurakoirarodun vahinkopennut. Eli suhteellisen harvinainen yhdistelmä, ja koira on ollut todella loistava kaikinpuolin.

      Kun miettii tuohon, on tuo 200 euroa vallan kohtuullinen, ja olisin sen valmis maksamaan, jos koira olisi todella terveeksi todettu ja hyvin hoidettu. Mutta sitä hintaa en maksaisi ihan mistä vaan yhdistelmästä.

      Eli kyllä tuokin painoi vaakakupissa, että yhdistelmä oli aika harvinainen, ja ettei siinä ollut mitään ikäviä viettejä omaavia rotuja. pidin ehdottomana sitä, että metsästysviettiä ei saa olla, koska en halunnut sellaista jästipäätä ottaa siinä elämäntilanteessa, joka karkailee joka tilaisuuden tullen, on vaikea koulutettava ym. Lisäksi koiran pieni koko painoi vaakakupissa. Itselläni on ollut palveluskoiria kaikki muut, joten arvostin myöskin suhteellisen helppoa koulutettavuutta, sekä käytännöllistä turkkia.

      Näitä pentuja vaan tulee suhteellisen harvoin vastaan sekarotuisissa, ja usein ne menevät kaupaksi ns. puskalennättimen kautta. Meillä oli siis tuuria silloin. Todennäköisesti en kuitenkaan enää ota sekarotuista, vaan yritän varautua hankintaan jo hyvissä ajoin. Silloin tilanne tuli aika yllättäin vastaan, joten ei ollut aikaa odotella kuukausitolkulla sopivaa. Toinen koiramme ei nimittäin sopeutunut vanhan koiramme kuolemaan lainkaan, meille riitti muutama viikko sitä, että koira oli apaattinen, ei syönyt, ei liikkunut ym. Uusi koira korjasi tilanteen nopeasti ennalleen.

    • koiranomistaja__

      Sekarotuisesta koiranpennustani 100euroa. Rotuina oli Rottweiler ja Suomenajokoiraa ja ehkä vielä jtn muutakin rotua. En olisi halunnut puhdasrotuista koska ihan kotikoiraksi hankittu ja yhtä rakas sekin on.
      Voisin maksaa itse sekarotusesta korkeintaan 400euroa, mutta sehän ihan riippuu siitä mitä rotuja koirassa on.
      Että ei tuo 200 euroa ole paljoa.
      Enkä kyllä pyytäisi mistään sekarotuisesta pennusta vain 50 euroa koska se tosiaan on ihan liian vähän.

    • ????

      minun vanhemmat maksoi puhdasrotuisesta kultasesta noutajasta 300mk, tosin ennen pentujen syntymää ei ollut isästä tietoa ja emän omistaja sanoi et tulee mitä vaan niin saa 300mk:lla. papereita ym ei tietenkään ollut, eli sekarotuinen kennelliiton mukaan. me maksoimme entisestä sekarotuisesta 50e (vanhalla isännällä alkuun 2 koiraa joista sitten tuli n50 koiraa, koirat täynnä matoja ja ei päässyt ollenkaan ulos, joten kusessa ja paskassa kävelivät. tehtiin ilmotus poliisille ja osa koirista vietiin pois ja nyt isäntä on jo kuollut...). nykyisestä sirutetusta ja el tarkastamasta sekarotuiseta maksoimme 400e, koirassa 3 eri rotua ja on kuin mittatilauksena perheellemme tehty.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      191
      4035
    2. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      194
      2891
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      58
      1756
    4. Kuvaile omaa ulkonäköäsi

      Niin kaivattusi voi bongata sinut täältä.
      Ikävä
      119
      1726
    5. Pakettiauton kuljettaja tappoi

      Kuljettajan nimi joka tappoi 2 ihmistä.
      Leppävirta
      13
      1558
    6. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      69
      1424
    7. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      423
      1357
    8. Mikä on sinun ja rakkaasi ikäero?

      Kirjoita, jos rakkaasi on nuorempi/vanhempi 🥰
      Ikävä
      94
      1329
    9. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      63
      1300
    10. Mies minkälaisista naisista yleensä

      Tykkäät? Ihan mielenkiinnosta kysyn.
      Ikävä
      75
      1237
    Aihe