Tekeekö kukaan huoltoautoksi

.muutoksia?

Kuka/mikä firma tekisi palveluna muutostyöt ja muutoskatsastuksen vaatimat hommat lava-auton varustamisesta ja muuntamisesta seuraavantyyppiseen tarpeeseen ? :

1) Hommauksessa firmalle alv-vähennykselliseen työkäyttöön tarkoitettu lava-auto. Ostetaan semmonen kun tarvii projektia varten, ks.4.

2) Lavalle asennettava kova kate - on välttämätön kalujen ja tarvikkeiden suojaukseen tilassa tehtäviin pikku aputöihin. Eikä haittaa vaikka olis samalla asiallisen näkönenkin.

3) Muutoskatsastetaan huoltoautoksi - mitä pitää tehdä että onnistuu järjellisellä tavalla ?

4) Autossa pitäis olla vähintään ns. "kaappariapuovet" kuskin taakse pääsemistä ja tavaran säilyttämistä varten.

4.1) Yhtenä taustatavoitteena olisi saada kulkemaan samalla vähintää 3 hengen työporukka jos mahdollista. Mutta henkilökuljetustavoitteesta on tingittävä jos se aiheuttaa henkilöauton veron ja/tai esim. työsuhdeautoiluefektejä.

4.2) Onko asiassa eroa tai veronalennusta tiedossa esim. exta ja double cappeihin tällaisessa projektissa ?
- Onko asiassa eroa, jos ottais auton double cap-kopalla mutta poistais sitten penkit takaa ? Vaikuttako veroon ? Ostohinta ei varmaan alene ?

Tiedän, että homma hoituisi aika vaivattomasti ostamalla jonkun jenkki-Subbarikuormurin melko järjettömällä 6-litraisella koneella...- Mutta ei tee mieli täräytellä käyntiin kolmen auton kokoista moottoria, kun 2-litraisellakin pärjää ( säästää ämpärillisen löpoä päivässä). Eikä sillä kuskillakaan aina ole C-korttia.

Onko hyviä vinkkejä ? Itellä ei ole aikaa eikä pykäläosaamista ruveta juttua hoiteleen, kun pitäis töitäkin tehdä. Tommonen tarve ei varmaan ole ainutlaatuinen yritystoiminnassa, mutta on tää vaan jotenkin fittimäiseksi rakennettu tämä suomalainen autoiluveroympäristö ..??

Kiitosta ennakkoon mielenkiinnosta ja asiallisista kommenteista !

7

2283

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • on vanha kysymys.

   Lava-autohan on pikku verolla jos on 2/3 paikkanen. En tiä kuinka näissä nykysissä on sohvapankkiä edessä, että onko mikään 3-paikkanen nykyään.

   Ja muutoksiahan tekee ihan jokainen paja joka tekee korjauksia. Tosin jos alkup kaappariovia ei ole niin sitten voi mennä vaikeaks.. :) No huoltoautohan vaatii kai lähinnä sen ruuvipenkin tavaratilaan (siis kaks pulttia lattiaan, vois jopa onnistua sulta jos on virma missä on työkaluja ja miehiä...) ja vaatiiko nykysellään tasasen pohjan?

   Mutta toi on lähinnä maastureihin käytetty toi huoltoauto, sun tapauksssa siitä tuskin on mitään iloa. Siis menet koeajolle ja kysyt samalla sitä veroa. Kyllä noi takapenkittömät pitäs kaikki olla pikku verolla valmiiks.

   Kovakatteet on tehtaan optioita tai jopa vakiovarusteita. Mutta lasikuituvirma varmaan noita tekee jos tarvii. Tai peräkärryvirma, niin ku toi te-ho Pinsiöstä, sieltä vois kysyä ku o mitat.

   Ehdottaisin siis että soittelet ja kysyt merkkiliikkeistä joilla on valikoimassa sopiva auto. Koska noita hyttejä ja matkustaja määriä on erilaisia ja nää säädökset tosiaan on mitä on, nii se ei osoita tyhmyyttä tai edes tietämättömyyttä jos kyselee. Kaikki niiltä joutuu näitä kyseleen ja ne ymmärtää koska niitten provikat on kyseessä ja niitä yleensä kiinnostaa kaupan teko. Ja tietävät sen että autot on kalliita ja virmoilla kumminkin isot rahat kyseessä.

  • pitää

   lava-autosta tehdä umpipaku, kun umpipakuja saa tehtaalta, myös nelivetoisena. Mielestäni ei mitään järkeä. Umpipakujen lavoissakin on paljon enemmän valinnanvaraa. Tai osta pelkkä alusta ja rakenna sen päälle sopiva kontti

   • on ..

    ..pitkässä ohjaamossa edes just sen verran tilaa, että pystyy päätä kääntään ilman että nenä ja poski litistyy takaseinään. Penkkiäkin pystyy yleensä isompi äijä vähän paremmin säätämään ja kallistamaan. Paku ei suoraan sanoen aina sovi kaikille koppikammoisille..

    Kyllä oikeassa olet siinä että joissain jutuissa umpipaku ja sinne sisustus voi olla parempi. Mutta tässä tapauksessa tarvittais penkin ja takaseinän välissä lämmintä/lämmitettävää matkustamotilaa semmosia kaluja ja tavaroita varten, joita ei voi pitää pakupuolella/kylmässä pyörimässä peltiseiniä vasten.. Pitkä ohjaamo tai double cab antais edes tämän tarvittavan lisätilan.


   • pitkäohjaamoisen
    on .. kirjoitti:

    ..pitkässä ohjaamossa edes just sen verran tilaa, että pystyy päätä kääntään ilman että nenä ja poski litistyy takaseinään. Penkkiäkin pystyy yleensä isompi äijä vähän paremmin säätämään ja kallistamaan. Paku ei suoraan sanoen aina sovi kaikille koppikammoisille..

    Kyllä oikeassa olet siinä että joissain jutuissa umpipaku ja sinne sisustus voi olla parempi. Mutta tässä tapauksessa tarvittais penkin ja takaseinän välissä lämmintä/lämmitettävää matkustamotilaa semmosia kaluja ja tavaroita varten, joita ei voi pitää pakupuolella/kylmässä pyörimässä peltiseiniä vasten.. Pitkä ohjaamo tai double cab antais edes tämän tarvittavan lisätilan.

    ja jättää takapenkin pois niin on pikkuvero ja tilaa takana.

    Automallikohtaisista eroista osaa kauppias edelleen neuvoa parhaiten.


  • ...varmaan tietävät
  • 2009? Muuttuuko nää?

   Mitä mahtaa asiaan vaikuttaa huhuttu autoveroperusteen muutos, ehkä 2009 alussa ?

   Onko viiltäviä analyysejä ja ennusteita vaikutuksista lava-autoihin ja pakulointiin yleensä ?

   • pakettiautot

    jatkossa myös pakut. periaate siis sama kuin henkilöautoissa. voi olla että tavalliset 2-paikkaiset pickupit kallistuvat. verotus tullee suosimaan pienikulutuksisia ja muutenkin pienempiä pakuja.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Töistä lomautettu Jasmiina äimän käkenä Big Brother -voitosta - 30 000 euroa rikkaampana kotiin!

   Hämmentynyt Jasmiina voitti kireässä kisassa Big Brother Suomi -realityn. Jasmiina sai äänistä 50,1% ja Aki 49,9%. Voittiko mielestäsi oikea kisaaja?
   Big Brother
   178
   7582
  2. Esko Eerikäinen tuo kolumbialaisen äitinsä tv:seen: Pieni Esko tuli vain 10-vuotiaana yksin Suomeen

   Tiesitkö, että pieni Esko lähetettiin Kolumbian vaaroista yksin vain 10-vuotiaana Suomeen? Lähtiessään Kolumbiasta Esko sai äidiltään muistoksi yhden
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   5741
  3. Some liekeissä! Mikko Leppilampi jättää TTK:n - Kollegat ylistävät: "Huikea ja uniikki", "The best"

   Mikko Leppilampi teki kyllä huikean uran Tanssii Tähtien Kanssa -juontajana, yhteensä 10 kautta. Mitä luulet, kuka mahtaa astua Leppilammen saappaisii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   2842
  4. Onnea Tanssii Tähtien Kanssa -kisan voitosta, Ernest Lawson!

   TTK:n voitti pystymetsästä tanssiparketille tullut Ernest Lawson ja Anniina-ope. Valitsiko kansa oikein ja voittiko oikea pari, mitä mieltä olet? ht
   Suomalaiset julkkikset
   63
   2090
  5. Onko Saramon Pekka Kiira Korven nyksä?

   Eikös Saramo lopettanut, Kiirahan sanoi, että ei ole urheilija ENÄÄ, voi olla entinen!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   4
   1609
  6. Pikkaraisen ulosanti instassa

   Onko sillä kaikki kotona yläkerrassa... Miten lapsellisia kommentteja sillä on insta kuvissa. Laitan auringon nukkumaan. Mennään ostamaan kaunoluisti
   Kotimaiset julkkisjuorut
   222
   1267
  7. Tässä täytyy olla jotakin erikoista

   En voi ymmärtää muuten, miksi niin koukutat minua, ja minun kokemukseni on, että me kohtaamme jollakin syvällisemmällä tasolla. Eikä tunne muutu eikä
   Ikävä
   72
   1149
  8. Kyllä noita sun silmiä

   kattelis mielellään.
   Ikävä
   48
   1067
  9. Olen rakastunut suhun

   Joten kerro miten mun pitää toimia, että saan sun tunteet selville ilman kiusaantunutta ilmapiiriä? 💘
   Ikävä
   56
   1036
  10. En vain pääse sinusta irti

   Alussa yritin, yritin tosissani, mutta se kesti vain n. kuukauden, ja palasi vanhoille uomilleen. Olen pahoillani nainen. Olet linnoittautunut sydämee
   Ikävä
   65
   986
  Aihe