Tekeekö kukaan huoltoautoksi

.muutoksia?

Kuka/mikä firma tekisi palveluna muutostyöt ja muutoskatsastuksen vaatimat hommat lava-auton varustamisesta ja muuntamisesta seuraavantyyppiseen tarpeeseen ? :

1) Hommauksessa firmalle alv-vähennykselliseen työkäyttöön tarkoitettu lava-auto. Ostetaan semmonen kun tarvii projektia varten, ks.4.

2) Lavalle asennettava kova kate - on välttämätön kalujen ja tarvikkeiden suojaukseen tilassa tehtäviin pikku aputöihin. Eikä haittaa vaikka olis samalla asiallisen näkönenkin.

3) Muutoskatsastetaan huoltoautoksi - mitä pitää tehdä että onnistuu järjellisellä tavalla ?

4) Autossa pitäis olla vähintään ns. "kaappariapuovet" kuskin taakse pääsemistä ja tavaran säilyttämistä varten.

4.1) Yhtenä taustatavoitteena olisi saada kulkemaan samalla vähintää 3 hengen työporukka jos mahdollista. Mutta henkilökuljetustavoitteesta on tingittävä jos se aiheuttaa henkilöauton veron ja/tai esim. työsuhdeautoiluefektejä.

4.2) Onko asiassa eroa tai veronalennusta tiedossa esim. exta ja double cappeihin tällaisessa projektissa ?
- Onko asiassa eroa, jos ottais auton double cap-kopalla mutta poistais sitten penkit takaa ? Vaikuttako veroon ? Ostohinta ei varmaan alene ?

Tiedän, että homma hoituisi aika vaivattomasti ostamalla jonkun jenkki-Subbarikuormurin melko järjettömällä 6-litraisella koneella...- Mutta ei tee mieli täräytellä käyntiin kolmen auton kokoista moottoria, kun 2-litraisellakin pärjää ( säästää ämpärillisen löpoä päivässä). Eikä sillä kuskillakaan aina ole C-korttia.

Onko hyviä vinkkejä ? Itellä ei ole aikaa eikä pykäläosaamista ruveta juttua hoiteleen, kun pitäis töitäkin tehdä. Tommonen tarve ei varmaan ole ainutlaatuinen yritystoiminnassa, mutta on tää vaan jotenkin fittimäiseksi rakennettu tämä suomalainen autoiluveroympäristö ..??

Kiitosta ennakkoon mielenkiinnosta ja asiallisista kommenteista !

7

2259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on vanha kysymys.

      Lava-autohan on pikku verolla jos on 2/3 paikkanen. En tiä kuinka näissä nykysissä on sohvapankkiä edessä, että onko mikään 3-paikkanen nykyään.

      Ja muutoksiahan tekee ihan jokainen paja joka tekee korjauksia. Tosin jos alkup kaappariovia ei ole niin sitten voi mennä vaikeaks.. :) No huoltoautohan vaatii kai lähinnä sen ruuvipenkin tavaratilaan (siis kaks pulttia lattiaan, vois jopa onnistua sulta jos on virma missä on työkaluja ja miehiä...) ja vaatiiko nykysellään tasasen pohjan?

      Mutta toi on lähinnä maastureihin käytetty toi huoltoauto, sun tapauksssa siitä tuskin on mitään iloa. Siis menet koeajolle ja kysyt samalla sitä veroa. Kyllä noi takapenkittömät pitäs kaikki olla pikku verolla valmiiks.

      Kovakatteet on tehtaan optioita tai jopa vakiovarusteita. Mutta lasikuituvirma varmaan noita tekee jos tarvii. Tai peräkärryvirma, niin ku toi te-ho Pinsiöstä, sieltä vois kysyä ku o mitat.

      Ehdottaisin siis että soittelet ja kysyt merkkiliikkeistä joilla on valikoimassa sopiva auto. Koska noita hyttejä ja matkustaja määriä on erilaisia ja nää säädökset tosiaan on mitä on, nii se ei osoita tyhmyyttä tai edes tietämättömyyttä jos kyselee. Kaikki niiltä joutuu näitä kyseleen ja ne ymmärtää koska niitten provikat on kyseessä ja niitä yleensä kiinnostaa kaupan teko. Ja tietävät sen että autot on kalliita ja virmoilla kumminkin isot rahat kyseessä.

    • pitää

      lava-autosta tehdä umpipaku, kun umpipakuja saa tehtaalta, myös nelivetoisena. Mielestäni ei mitään järkeä. Umpipakujen lavoissakin on paljon enemmän valinnanvaraa. Tai osta pelkkä alusta ja rakenna sen päälle sopiva kontti

      • on ..

        ..pitkässä ohjaamossa edes just sen verran tilaa, että pystyy päätä kääntään ilman että nenä ja poski litistyy takaseinään. Penkkiäkin pystyy yleensä isompi äijä vähän paremmin säätämään ja kallistamaan. Paku ei suoraan sanoen aina sovi kaikille koppikammoisille..

        Kyllä oikeassa olet siinä että joissain jutuissa umpipaku ja sinne sisustus voi olla parempi. Mutta tässä tapauksessa tarvittais penkin ja takaseinän välissä lämmintä/lämmitettävää matkustamotilaa semmosia kaluja ja tavaroita varten, joita ei voi pitää pakupuolella/kylmässä pyörimässä peltiseiniä vasten.. Pitkä ohjaamo tai double cab antais edes tämän tarvittavan lisätilan.


      • pitkäohjaamoisen
        on .. kirjoitti:

        ..pitkässä ohjaamossa edes just sen verran tilaa, että pystyy päätä kääntään ilman että nenä ja poski litistyy takaseinään. Penkkiäkin pystyy yleensä isompi äijä vähän paremmin säätämään ja kallistamaan. Paku ei suoraan sanoen aina sovi kaikille koppikammoisille..

        Kyllä oikeassa olet siinä että joissain jutuissa umpipaku ja sinne sisustus voi olla parempi. Mutta tässä tapauksessa tarvittais penkin ja takaseinän välissä lämmintä/lämmitettävää matkustamotilaa semmosia kaluja ja tavaroita varten, joita ei voi pitää pakupuolella/kylmässä pyörimässä peltiseiniä vasten.. Pitkä ohjaamo tai double cab antais edes tämän tarvittavan lisätilan.

        ja jättää takapenkin pois niin on pikkuvero ja tilaa takana.

        Automallikohtaisista eroista osaa kauppias edelleen neuvoa parhaiten.


    • ...varmaan tietävät
    • 2009? Muuttuuko nää?

      Mitä mahtaa asiaan vaikuttaa huhuttu autoveroperusteen muutos, ehkä 2009 alussa ?

      Onko viiltäviä analyysejä ja ennusteita vaikutuksista lava-autoihin ja pakulointiin yleensä ?

      • pakettiautot

        jatkossa myös pakut. periaate siis sama kuin henkilöautoissa. voi olla että tavalliset 2-paikkaiset pickupit kallistuvat. verotus tullee suosimaan pienikulutuksisia ja muutenkin pienempiä pakuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe