Kauanko ikenen umpeutuminen kestää?

viisurikuoppa

Kuinka kauan teillä on mennyt viisurin poiston jälkeen ikenen kokonaan umpeutumiseen? Kun tuntuu ettei uskalla syödä oikein mitään ennen sitä niin olisi kiva tietää kauanko pitää vielä mahdollisesti odottaa.

Poistosta on yli 30 tuntia mutta tuntuu että verta tulee välillä vähän vieläkin yläikenestä. Siitä ei yhtään näe millaiselta siellä näyttää, mutta luulisi että joku hyytymä on koska ei särje. Alhaalla näkyy hyytymä kuopassa ikenen repaleiden alla. Pelkään että onnistun saamaan nuo kolot tulehtumaan kun en osaa syödä toispuoleisesti ja jo joku jogurttikin menee väkisinkin vähän sinne koloon syödessä ja sitten pitää yrittää varovasti huudella vedellä ja suuvedellä sitä pois. Ja kaikissa nestemäisissä ruoissakin on sattumia, siemenenpaloja jogurtissa yms. eikä ylös näe tosiaan mitä sinne menee. En tajunnut edes syödä ennen viisurien poistoa, en edes edeltävänä iltana kunnolla niin alkaa olla hieman vatsa kipeä ja heikohko olo. Ehkä verennielemisellä ja eilisillä buranoillakin voi olla osuutta asiaan. Mutta alkuviikosta ois tärkeä homma, joka menis täysin pieleen jos joutusin valvomaan koko viikonlopun "hammassäryn" kanssa niin ei uskalla vaan millään ottaa riskiä ja syödä mitään. En muutenkaan haluaisi joutua antibioottikuurille.

7

29353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tapahtuu

      tämä paraneminen todella nopeasti, mutta on syytä varoa imeskelemästä tai työntämästä sinne monttuun mitään. Tämä senvuoksi että muodostuisi hyytymä joka suojaa kuoppaa ja ehkäisee esm. särkyä.Suurinosa vereltä näyttävä suussa on sylkeä johon on sekoittunut verta. Vältä kuumaa, se kun laajentaa verisuonia. Mieluummin siis kylmiä juomia. Kyllä se on jo viikonloppuna ihan jo siedettävässä kunnossa. Etkö muuten saanut ohjelappusta hampaanpoiston jälkeen hammashoitolasta?

      • viisurikuoppa

        mutta siinä ei lue kuinka nopeasti/hitaasti ien menee kokonaan umpeen, noita muita ohjeita on kyllä ja olen noudattanutkin niitä. Tuosta yläikenestä taisi aina aluksi jo pelkkä syljen nielaiseminen imaista lievästi hyytymää pois, mutta kai siellä on jonkunlainen. Ohjeiden mukaan ensimmäisen kahden vuorokauden ruoka pitäisi olla nestemäistä. Umpeutuuko se kuoppa sitten kahdessa vuorokaudessa ? ja hyytymän sekaan/päälle ei saa joutua hitustakaan ruokaa? Jääkö se hyytymä jää ikenen alle? Vai?


    • viisurikuoppa

      Nyt illalla huomasin että alapuolen poistokuoppaan on alkanut ikenen alle kielen puolelle tulla terävä reuna, joka vastaa kieleen koko ajan. Suurinpiirtein sen entisen hampaan alueen levyinen. Tuntuu niin kuin joku roska ois koko ajan kielen reunan ja ikenen välissä. Mikähän tuo on?

    • potilas555

      Kuinka kauan oikein purette sitä tuppoa suussa? Kun olen joutunut vaihtamaan sen jo kahdesti parin tunnin sisään kun koko ajan vuotaa.. en halua olla ilman tuppoa etten vahingossa nielaise hyytymää.. Ei kai se ainakaan haitaksi ole vai onko?

      • viisurikuoppa

        tämä vastaus on varmaan aika myöhässä mutta jos jotain auttaa....Eli itse purin ehkä tunnin sitä, ois suositeltu purra vaan puoli tuntia, mutta en viitsiny alkaa syljeskelemään sitä pois kun olin ulkosalla. Tosin onnistuin liikauttamaan sen tupon pois paikoiltaan jo heti kun puhuin pari sanaa hammaslääkäristä pois tullessa ja piti käydä asettelemassa se paikoilleen. Verta tuli mullakin vielä tuon tupon poistamisen jälkeen, mutten laittanut uutta tuppoa koska alhaalla oli jo hyytymä, ylhäällä vuoti ja ajattelin että se alahyytymä tarttuu siihen tuppoon ja lähtee pois jos laitan sellasen. Itse olin iltaan asti syömättä ja juomatta kun pelkäsin että hyytymät hajoaa.


    • Anonyymi

      Useita kuukausia.

    • Anonyymi

      Sattuu tosi paljon kun kulmahammas poistettiin eilen ja olen sylkenyt mun huoneen lattialle verta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2878
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2174
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe