avelox

pelottaa

onko jollain tietoa avelox antibiootista? sain sellasen kuurin tänään ja pelottaa ihan ku katon haittavaikutuksia..... kertokaa epätietoselle

24

10503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on sivuvaikutuksia;

      ei se silti tarkoita sitä että ne kaikki tulisivat, ne nyt on vain ilmoitettava.

      Olekos koskaan lukenut niinkin paljon käytetyn reseptivapaan lääkkeen pakkausselostetta kuin Buranan? Mahd.sivuoireiden lista on aika vaikuttavan näköinen...

    • Täällä vaan kysytään

      Ilmeisesti sinä ja minä olemme ainoat kirjoitustaitoiset, jotka ovat Aveloxia saaneet. Nyt olet kuurisi syönyt, oliko sivuvaikutuksia? Oma kuurini on vielä korkkaamatta, mutta yhtälailla tukka nousi pystyyn, kun luin selosteen. Lääkäri ei kysynyt muusta lääkityksestä pätkääkään, lie sitten lukenut tautihistorian tarkkaan.

      • kalama

        en syöny loppuun asti kuuria. oli niin kauheet sivuvaikutukset! paha olo tuli ja ahistus. mut yks kaveri oli syöny ja ei kuulemma tullu mitää....


    • PeteA68

      Söin viikon kuurin ja aika heikkoon kuntoon jouduin. Sain allergisen reaktion eli paineen tunnetta rinnassa, huimaus ja pahoinvointi. Tätä ei tuote selosteessa edes lue!? Joten, jos näitä ilmenee, niin kehoitan keskeyttämään kuurin ja ottamaan yhteyttä lääkäriin.

      • PeteA68

        Oireet kestivät kuurin ajan vain parituntia, joten en asiasta huolestunut. Mutta todella heikkoon kuntoon menin vasta pari päivää kuurin jälkeen.


    • kokemusta on

      Olen syönyt avelox 400 mg 2x viikon kuurin (keuhko)infektion hoitoon, välissä 4 päivää ilman, ja tänään sain 2 viikkoa lisää poskiontelon tulehdukseen, edellinen kuuri loppui 4 päivää sitten. Ennen näitä aveloxeja söin 10 vrk doximed 150 g 10 vrk keuhkoputken tulehdukseen, kun sellainen kuukausi sitten keuhkojen tähystyksessä oli todettu.

      Aluksi aveloxit tuntui vähän huimaavan ja päivän pari oli epätodellisuuden tuntua, kuin olisin ollut itseni ulkopuolella, mutta tunne meni ohi. Toisen viikon aikana en huomannut mitään erityistä. Luin toki tarkkaan tuoteseselosteen ja kauhistelin minäkin, mutta olin kiitollinen mistä hyvänsä avusta puolentoistavuoden yskimisen ja lääkärissä ramppaamisen jälkeen.

      Jos olisin saanut samat lääkkeet vuosi sitten, olisin nyt varmaan terve sen sijaan että olen saanut pysyvän vamman, bronkiektasiat eli keuhkoputkien laajentuman - epäilen että viimekädessä 2x3 kk:n astmahoitokokeiluista kortisonisuihkeineen. Crp:hen ja senkkaan ei ole luottamista, ne eivät olleet koholla pahimmankaan räkävaiheen aikana - siksi kai en saanut antibioottejakaan.

      Muuten olen sitä mieltä että omat kunnanlääkärit pitää saada takaisin. Vuoden aikana kävin omassa terveyskeskuksessa 11 kertaa ja joka kerta (paitsi kerran) vastaanotolla oli aina eri (keikka)lääkäri ! Kun puoli vuotta sitten sain lähetteen keuhkopolille, sielläkin on ollut kaikki viisi kertaa eri (vaikkakin erikois-)lääkäri. Eikä yhtään lohduta, että vaivani kuuluu harvinaisiin keuhkosairauksiin.

      • kehukokuumeinen

        Minulla 5 pv 10 pv kuurista menossa mutta ei ole ollut sivuoireita, hirvittää kyllä mahdolliset haittavaikutukset oli pisin lista mitä olen tähän mennessä lääkkeistä nähnyt, pelottaa mutta kyllä ne keuhkokuumeen oireet vei kaikki voimat ja nyt jo jaksaa jotain tehdäkkin.


    • myy84

      Sain Avelox-kuurin pahaan keuhkoinfektioon ja astman pahentumaan. Toisena kuuripäivänä sain useamman tunnin kestävän pyörrytys- huimaus- pahoinvointireaktion, mikä ei tuntunut ollenkaan hyvälät. Tämän jälkeen keskeytin kuurin heti.

    • sairas

      Ei mitään sivuoireita Aveloxista,mutta Kefeksin ja Flagyl antipioottien yhtäaikaa otettuna kurin kovia mahakipuja ja vielä kovempaa nokkosrokkoa ja hengenahdistusta yms.oireita ja mikä huonoin asia, tauti ei silti parantunut.(paksusuolen umpipussintulehdus)

      • Sivusta seurannut

        Olisin kiinnostunut kuulemaan enemmänkin tästä Aveloxista. Mieheni oli sairaalassa monta viikkoa epäonnistuneen sappikivi poiston jälkeen. Seurauksena joku pöpö jossain ja tulehdusarvoja ei saatu millään kuriin, vaihdettiin antibiotista toiseen. Tämä Avelox sitten viimein tehosi, hän pääsi kotiin viikko sitten ja kuuri jatkui vielä ohjeen mukaan 5-7 pv. Lopetimme viiden päivän jälkeen, eli sunnuntaina oli viimeinen pillerin otto. Sivuvaikutukset ovat olleet moninaiset, kaikenkaikkiaan erittäin huono olo, pahoinvointia ja hänen kertomansa mukaan kohtauksittain jonkinlaista humahtelua päässä, silmissä hämärtyy ym. (niistä kaikista kyllä kerrotaan siinä tuotekuvauksessa) Mutta onko kellään kokemusta, kuinka pitkävaikutteinen lääke on, eli koska olon voi odotella palautuvan normaaliksi. Kaikki tieto lääkkeen käyttäjiltä olisi tervetullutta, on se sen verran ikävä kuuri ollut.


    • Zanttuliina

      Minulla onnyt otettuna 5 Avelox lääkettä ja yksi vielä jäljellä (ekan sain päivystyksestä mukaan ja apteekista ostin 5 tabletin pakkauksen)

      Noin 1.5 vuorokautta oli kiertoa mahassa, mutta kun söin vaan kiisseliä ja juomaa niin ei oikein oksenuttanut. Joitan ulkopuolisuutta on ollut havaittavissa ja synkkiä ajatuksia, mutta kun sen osasi yhdistää sivuvaikutuksiin, osaa ottaa rennommin. Syy pahentunut astmakohtaus. Nyt on huhtikuu ja viime heinäkuun lopussa oli atsman pahentuminen ja keuhkokuume. Tällä välillä olen saanut kuureja atsman pahenemiseen, eri antibiootteja ja kortisonikuureja. Nyt kävin vko ennen kohtausta keuhkolääkärillä Mehiläisessä ja tarkistettiin astmalääkitys.Seuraavana päivänä alkoi kuumeilu ja pientä vihreää tuli aamuisin.
      Minullakin on ollut ahdistavaa painon/poltteen tunnetta rintalastan alla, lähes kaikkien kuurien aikana ( kortisonilääkitys). Keuhkolääkäri uskoi sen johtuvan kortisonista ja määräsi Somac tabletteja. Siinäkin lääkkeessä on pitkä sivuvaikutu lista. Toivottavasti pääsisin vihdoin tulehduskierteestä eroon.

    • Keuhkokuume

      Joo sama täällä lääkäri määräsi mulle kans Avelox 400mg 10 pv. kuurin keuhkokuumeeseen no siihen se kyllä tepsi kuumet lähti jo toisena päivänä mutta karseita sivuvaikutuksia alkoi ilmetä sydämmen muljahtelua,pahoinvointia,ruokahaluttomuutta,pyörryttävää tunnetta,ja alhaista verenpainetta 99/67 vielä olis yksipäivä kuuria jäljellä kärsimällä sen syön mut seuraavan kerran jos antibioottia tarvitsen niin mainitsen tästä lääkärille,ikinä ei ole muista antibiooteista tullu näin skeidaa oloa.

    • wilson1

      peteA68: Nuo oireet mainitaan nimenomaan tuoteselostuksessa, ainakin tänäpäivänä.

    • itsemurha-aikeita

      Oma kokemus oli järkyttävä. Avelox määrättiin kun oli useampi tulehdus päällä. Viimeisenä (10.) päivänä rupesi mieliala ensin kiihtymään ja siitä muutaman tunnin päästä koin pelottavan ruumiista irtaantumisen kokemuksen ja samanaikaisesti tuli halu hakata itseni saksilla hengiltä. Tunsin olevani enimmäkseen sivustakatsoja, mutta onneksi joku järjen ääni sai soittamaan apua. En ole kokenut koskaan mitään lähellekkään vastaavaa. Kyselin myöhemmin asiaa ja epäilys oli kohtauksen lauenneen 2kk sitten aloitetun Thyroxinin ja Aveloxin yhteisvaikutuksesta. Tuosta hyvin harvinaisesta sivuoireesta on tosin myös ihan suorakin maininta Aveloxin tuoteselostuksessa. Olkaa varovaisia ko. lääkkeen kanssa ja muistakaa kertoa muista lääkkeistä. Mainitsin kyllä Thyroxinista itsekin, mutta lääkärin kommentti oli "ei pitäisi vaikuttaa"...

      • joopajoo8866

        http://yle.fi/uutiset/yleisella_antibiootilla_hurjat_sivuvaikutukset__useita_kuolemantapauksia_naista_ei_saa_puhua_suomessa/7839376

        Tuo voi aiheuttaa vaikka mitä psykooseihin ja jänteiden poikki menoon asti. Läpäisee aivoveriesteen ja vaikuttaa keskushermostoon.


    • Tee-Jii

      Sain alkukesästä keuhkoputkentulehdukseen neljäntenä kuurina ( Doxitin, Prednisolon, Zeclar eivät olleet auttaneet ollenkaan ) pelätyn Aveloxin. Sain keuhkot viimein kuntoon joka oli astmaatikolle tosi tärkeää. Mulla ei tullut Aveloxista mitään sivuvaikutuksia.

    • Traumatisoitunut

      Avelox on tosi hurja antibiootti, joka määrättiin pitkittyneeseen räkäkuumeeseen. Tuli hirveitä kohtauksia, pyörrytti, huimasi, piti ottaa jostain kiinni, etten kaatuisi. Kun vielä paheni, raahauduin jotenkin lattiaa pitkin puhelimeen ja tajusin soittaa lääkäriasemalle, jossa lääkäri sitä oli määrännyt. Sain neuvoksi tilata kyydin heti vastaanotolle. Epäilynä oli eteisvärinä! Tutkittiinkin sitten tosi tarkkaan ja löytyi aortassa jotain outoa, joka muutama päivä myöhemmin sydänultrassa palastui läppäviaksi. Avelox vaihdettiin muistaakseni Doximediin. Lääkäri kirjoitti papereihin keuhkokuume-epäily. Tauti alkoi itsenäisyyspäivän tienoilla ja kolmannen antibioottikuurin jälkeen vasta helpotti paria päivää ennen joulua. Tuon kokemuksen jälkeen olen aina muistanut mainita, ettei minulle vain määrätä Aveloxia!

    • never.again-

      Mulle tuli aveloxista jännekipuja eri puolelle jalkoja ja käsiä. Antibiootista! Niin kamalia että jätin kuurin kesken.

    • AnsaSally

      Sain minäkin Avelox kuurin. Olen astmaatikko, oloni on todella parempi nyt kuin ennen kuuria . Muistiko ottaa maitohappobakteeria. Tuote selosteet ovat tarkoitetut poistamaan lääketehtaat vastuusta, siksi niissä on mainittu kaikki mahdollinen sivuvaikutus. Atarax on ainoa histamiini joka ei sovi Aveloxin kanssa. Olen myös kokeillut erilaisia lääkkeitä, benisilliini olisi ollut hoitava lääke, mutta minulle se ei sovi. Kannattaa kääntyä lääkärin puoleen ja keskustella ennenkuin lopettaa lääkityksen. Siitä seuraa jatkuva kierre, keuhkosairaukset ynnä muut.

    • Hyvin_meni_Avelox

      Sain Aveloxia vakavaan keuhkokuumeeseen suonensisäisten antibioottien jälkeen. Viikon kuuri syöty, eikä mitään haittavaikutuksia. Ainoastaan vatsa meni vähän sekaisin, kuten antibioottien kanssa yleensä käy.

      Syön päivittäin Buranaa, kortisonia, allergialääkettä yms. Silti ei ongelmia.

      On hyvä huomioida, että näillä foorumeilla äänessä ovat aina vain ne, joille jotain on tullut. Ja jo pelkkä sivuvaikutuslistan lukeminen aiheuttanee osalle oireita pelkästä jännityksestä.

      • Kolmas_kerta_toden_sanoo

        Näiden antibioottien tapauksessa on hyvin tyypillistä että vakavat sivuvaikutukset eivät ala heti ensimmäisen kuurin aikana. Jotkut invalidisoituvat täysin jo yhdestä tabletista, jotkut saavat pysyvää haittaa vasta toisella, viidennellä tai vasta kymmenennellä. kerralla.

        Toisaalta fluorokinolonien monet haitat (esim. jänneongelmat ja neuropatia) tulevat usein kuukausien viiveellä, kuten lääkeselosteessa todetaan, joten et todellakaan ole kuivilla vielä pitkään aikaan, etenkin kun kortisonin samanaikainen käyttö lisää merkittävästi jännetulehdusten ja -repeäminen riskiä,

        Jos olet kerran käyttänyt fluorokinoloneja ilman haittavaikutuksia, ei se todellakaan tarkoita että se olisi turvallista seuraavalla kerralla. Päinvastoin, eli riski saada pysyviä haittoja todennäköisesti kasvaa mitä enemmän ja useammin niitä käyttää. Aiheesta on monia tutkimuksia meneillään.

        Minä söin pari kuuria tyytyväisenä, ja kolmas kuuri toi pysyvät vakavat haitat, eikä auttanut vaikka lopetin lääkkeen käytön välittömästi kun haittavaikutukset alkoivat.


    • fibro--

      Fluorokinolonit eivät ole kuin muut antibiootit. Ne ovat voimakkaampia, ne on miltei ainut antibiootti joka voi tehä tuhoa hermostolle, ja jänteille ja aiheuttaa mielenterveysongelmia keskushermostovaikutuksistaan ja veriaivoesteen läpäisemisestä johtuen. Ne myös vaikutusmekanismistaan johtuen voivat vahingoittaa DNA.ta. On ihmisiä jotka sanovat invalidisoituneensa ja sairastuneensa tämän antibioottiluokan takia. Tuhot voi olla pysyvää sorttia mikä on hieman hankala ehkä ymmärtää potilaana joka ilman tietoa riskeistä alkanut lääkettä käyttää. Miedommissa infektioissa Amerikassa on annettu suositus - ei fluorokinoloneja. Riskejä kartoitetaan edelleen. Niiden riskit voi monessa tapauksessa olla hyötyjä suuremmat. Lääkärit ei usein mainitse tämän antibioottiluokan suuria riskejä. Potilas ei ehkä jälkikäteen tiedettyään haitoista olisi tätä antibioottia valinnut.

      Jos antibiootin syömisen jälkeen alkaa kärsiä keskushermostovaikutuksista, neuropatiasta tai kivuista, viiveelläkin, kannattaa ottaa huomioon tämä antibiootti ja sen käyttö. Osa ei osaa yhdistää oireita ja antibioottia miksi he saavat ehkä virhediagnooseja ja haitat ei tule kirjatuksi ylös. Fibromyalgia, väsymysoireet, unettomuus, paniikkihäiriö..Moni diagosoitu sairaus voi todellisuudesaa olla tämän antibiootin syytä.

      Haitat ei tule.välttämättä eka käyttäkerralla vaan voi puhjeta myös myöhemmillä käyttökerroilla. Itse en käyttäisi tätä enää kuin ehkä jos vaihtoehto olisi tappava infektio mihin mikään muu ei tehoa. Olkaa varovaisia.

    • Jouduin uudelleen käyttämään fluorokinologien ryhmään kuuluvaa vahvaa antibioottia Ciprofloxacinia v 2019 virtsatietulehdukseen. Lääke oli samasta siprofloksasiinien ryhmästä kuin Avelox. Muiden nimet ovat Tavanic, Tarivid, Ciproxin ja siis Ciprofloxacin. Apteekissa farmaseutin ilme oli kaiken puhuva, hän ei voinut käsittää, että sairaalan päivystys oli määrännyt tätä vahvaa antibioottia ikäiselleni ja VTI:hin. Siprofloksasiineja ei muualla Euroopassa saa enää määrätä, kuulin farmaseutilta. Pakko se oli aloittaa, ei ollut mahdollisuutta kääntyä takaisin uudelleen jonottamaan päivystykseen. Kun olin 2 päivää pillereitä syönyt "putosin". En pystynyt yhtään nukkumaan, pyörrytti, päähän ja mahaan koski, ahdisti ym. Lopetin käytön siihen. Netistä löytyy googlettamalla muiden kokemuksia näiden lääkkeiden käytöstä ja ne kertomukset kauhistuttavat.
      Olen kyllä muistanut v 2008 jälkeen huomauttaa lääkäreille, ettei minulle saa määrätä Aveloxia, mutta v 2019 en tiennyt, että se kuuluu samaan lääkeryhmään Ciprofloxacinin kanssa. Avelox aiheutti sääriin mustelmia ja sukan varsien kohtiin jäi jäljet. Ei enää koskaan näitä vaarallisia antibiootteja!

    • Anonyymi

      olen syönyt avelox 400 jo 3-vuotta. joudun syömään sitä lopun elämääni. ei pahempia sivuvaikutuksia ainakaan vielä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe