Vauvan keltainen, märkivä ihottuma?

allergioita?

Vauvalla (3kk) on tuollaista keltaista märkivää ihottumaa. Kasvojen ihoon tulee keltaisia, kuivia "laattoja", jos vauva saa raavittua niitä, niin iho alkaa erittää keltaista nestettä. Onko kellään ollut vastaavaa ja mistä johtui? Vartalolla on kuivia atopialäiskiä. Allergiaepäilyjä on, verikokeiden mukaan ei allergioita, maitoaltistukseen ollaan menossa. Muitakin oireita on ollut, vihreää kakkaa, hengenahdistusta, oksentelua, runsasta pulauttelua. Vauva on kuitenkin tähän asti kasvanut hyvin, toivottavasti jatkossakin.

Täysimetyksellä ollaan, ilman maitotuotteita olen ollut ainakin kuukauden, lisäksi vähän aikaa vältetty näitä: viljat, muna, soija. Osa oireista onkin jäänyt jo pois, juuri tuo vihreä kakka, oksentelut, hengenahdistus. Mutta iho-oireet pahenevat kuitenkin jatkuvasti. Missä voisi olla vika? Samanlaisia kokemuksia? Vinkkejä?

15

7152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...........

      Tulikin vielä mieleen lisää oireita, jo heti synnyttyään oli kovin itkuinen, mahavaivoja erittäin paljon. Nyt ovat hieman helpottaneet. Kuitenkin välillä syödessä kiemurtelee ja itkeskelee. Nyt on myös alkanut välillä hylkimään rintaa, tuntuu että söisi muutenkin vähemmän kuin ennen. Jatkuvasti on myös tukkoinen nenä (kuivaa räkää) yskää vähän, flunssassa ei mielestäni kuitenkaan? Voisiko tämäkin liittyä allergiaan?

      Olen myös miettinyt, että jos vauva saa jo äidinmaidosta näin paljon oireita, onko kyseessä yleensä todella paha allergia? Pelottaa, kuinka pahasti reagoi sitten altistuksessa...

      • Yksi vain

        Kuulostaa allergialta. Hoputa tutkimuksia ja varustaudu siihen, että lääkärit ja hoitajat vähättelevät allergioita. Testit ovat vain suuntaa antavia ja voivat antaa vääriä negatiivisia!

        Mielestäni sinun pitäisi karsia ruokavaliosi nyt niin minimiin kuin pysyt jotta lapsen oloa ja fyysistä terveyttä saataisiin kohennettua. Äitinä kestät vähän aikaa jopa puutteellista ruokavaliota mutta lapsesi ei kestä pahoja allergiaoireita. Oireiden poistuminen saattaa viedä viikonkin.

        Ruokavalion pohjana voisi käyttää vähähiilihydraattista dieettiä (www.karppaus.info) koska siitä puuttuvat valmiiksi jo viljat (yksi todennäköisimmistä lapsen allergian syistä). Rasvojen energia pitää sinut voimissaan ja voit helposti jättää eri ruoka-aineita välillä pois ilman että kärsit nälkää.


    • kai teillä

      noihin oireisiin on lääkitys? Keltainen, märkivä ihottuma kaipaa ehdottomasti antibioottia. Johtuuko hengenahd. astmasta?

    • Vanhempi äityli

      Moi, olisko märkärupea.

      • ...

        Kuulostaisi märkäruvelta. Meidän pojalla on kuiva atooppinen iho, ja kun iho menee rääpimisen seurauksena rikki, niin helposti puhkeaa märkärupi. Suosittelisin lääkärissäkäyntiä, saatte vaivaan antibiootin.

        Tosin voi olla kyse myös allergiasta, mutta koska iho märkii kyseessä on luultavsti joku tulehdus.


    • allergikon äiti

      Allergian aiheuttama, märkivä, ihottuma voi olla tulehtunut, ja sillioin se ei parane ennen kuin tulehdus hoidetaan pois.

      Pidätkö jo ruoka- ja oirepäiväkirjaa? Jos et, niin aloita jo heti tänään. Excel-taulukko on siihen ihan kätevä, mutta aluksi voi kyllä kirjoittaa ihan ruutupaperillekin. Päiväkirjasta kannattaa pyrkiä tekemään sen verran selkeä, että siitä saa jotain tolkkua vielä viikkojenkin päästä.

      Jos jokin oire pahenee kun karsit ruokavaliota, mieti, mitä olet alkanut syömään enemmän kuin ennen. Jätä se pois. Tai oletko ottanut jotain ihan uutta ruokavalioosi?

      Myös kaikki sellainen kannattaa jättää pois millä ei ole ravitsemuksellista merkitystä, kuten karkit ja limpparit sekä muut lisäaineita sisältävät tuotteet. Ruoka kannattaa tuossa vaiheessa maustaa vain suolalla.

    • hoituriina

      Hei!

      VAuvallasi on atooppinen iho, joten ei ole ollenkaan varmaa, onko hänellä lainkaan allergioita. Ei atopia ja allergia kulje aina käsikädessä. Jos iho märkii käy toki lääkärissä.

      Iho perushoito on kuitenkin tärkeää. Pese rikkonainen iho joka päivä ja rasvaa perusvoiteella. Jos iho on rikki, ihottumainen tai kutiseva niin käytä kortisonivoiteita ( näitä lääkäri määrää samalla).

      Voimia ja jaksamista!

      • Yksi vain

        Minut tulkittiin lapsena atoopikoksi. Oikeasti olin allergikko joka sai oireita viljoista, lähes kaikista juureksista, maidosta, marjoista, munasta jne. Jopa lasten voiteiden lanoliinille allergisoiduin.


    • johtua myös

      sienen aiheuttamasta tulehduksesta, esim. hiivasieni. Nyt pikapikaa lääkärille, märkiminen ei ole atopiassakaan normaalia, ja sienitulehdus pahenee, jos vauva muiden allergioiden lisäksi sattuu olemaan allerginen sille sienelle tai muulle tulehduksen aiheuttajalle.

    • ,,,,

      Muuten oireet kuulostavat allergialta ja atooppiselta ihottumalta, MUTTA se keltainen märkivä ihottuma on sellanen joka täytyisi mennä näyttämään lääkärin heti! Saattaa olla märkärupea, meillä ainakin se iskee helposti pojalle kun raapii ihonsa rikki. Jos ei ole sitä niin ainakin jokin tulehdus sitten. Käytäpä vauva pikaisesti lääkärissä! Entäs se hengenahdistus? Onko teillä suvussa astmaa. Atooppinen ihottuma, allergiat ja perintötekijät kaikki yhdessä altistaa astmaan, meillä aloitettiin astmalääkitys 1v. Onko siihen edes mitään tarvittaessa käytettävää lääkitystä teillä?

    • anne::

      Pojalla oli kanssa vauvana pari kuukautta sellainen on/off-ihottumaläiskä poskessa. Välillä ihottuma näytti melkein häipyvän ja välillä se taas märki keltaista nestettä. Käytettiin poikaa lääkärillä. Varattiin aika lääkäriin ja tietysti sinä päivänä ihottuma oli melkein poissa. Lääkäri käski tulla silloin näyttämään, kun märkii, eikä siis määrännyt mitään lääkevoidetta. No ostettiin ulkomailta apteekista sitten fucidin-voidetta. Parin päivän käytön jälkeen ihottumaläiskä häipyi kokonaan. Samaa voidetta lääkärit kuulemma määräävät täälläkin (reseptilääke).

      • anne::

        Ja siis terve poika on kyseessä, eli ei liittynyt mitenkään allergioihin yms.


    • -aloittaja

      Neuvolalääkärillä ollaan käyty, on vain sanottu että se on maitorupea, vaikka kerroin että ihottuma märkii (ja on ajoittain tosi pahan näköinenkin, ovat nähneet). Sitä on myöskin nyt toisessa kädessa atopialäiskien lisäksi... Kuulostaisi tosiaan paremmin tuolta märkäruvelta. Lastenlääkärille neuvolan kautta ei vaan niin pääsekään, pitää käydä sitten näyttämässä yksityisellä, jos saisi mahd. tuota antibioottivoidetta. Kortisonia ei neuvolalääkäri antanut, syyksi sanoi ettei voi kasvoihin käyttää.

      Astmastakaan ei ole mitään puhuttu, mutta tuota hengenahdistusta ei ole ollut pitkään aikaan, pitää kyllä silti ottaa tuokin asia taas puheeksi ensi käynnillä... Tulee vähän paha mieli ja tunne, ettei siellä välitetä. Toivottavasti nuo asiat alkaisi selviämään.

      • minä vaan

        Meillä lapsella oli pian syntymän jälkeen vihreää kakkaa ja juuri samanlaista ihottumaa kuin teillä. Aloimme epäillä allergiaa, mutta neuvolassa aina todettiin vain, että vauvan kakat saattavat olla vihreääkin... No, kahden-kolmen kk:n iässä paino vaan aleni ja sitten herättiin jo neuvolassakin. Maito- ja kananmuna testattiin verikokein, mutta kumpikin negatiivisia. Sitten tarkempiin tutkimuksiin ja maitoallergia testauksiin sairaalaan. EI mitään allergiaa...pahimmana koin sen, että epäiltiin, että syötänkö lastani ollenkaan!! Puolivuotiaana sitten allergiatesteihin allergialabraan, jossa ihokokein paljastui ärhäkkä kananmuna-allergia ja soija-allergia. Lapsi oli siis reagoinut äidinmaidossa olevaan kananmunaan ja soijaan, vaikka miljoonaan kertaan kuulin lääkäreiltä, ettei äidinmaidosta "tule läpi" kuin maitoproteiinit.. Myöhemmällä iällä on tullut lisää allergioita mm. luonnonkumi ja siitepölyt..
        VAATIKAA tarkempia tutkimuksia tai menkää yksityiselle. Muistan itse koko vauva-ajan pelkkänä sumuna ja epäilyksien aikana..


      • voi mennä

        lasta näyttämään ihan vaikka tk-päivystykseen silloin, kun iho-oireet ovat pahimmillaan, jos neuvolakäyntien aikana ei kerran niin pahoja oireita ole? Laittaahan se tk-lääkäri sitten lähetteen erikoislääkärille tarvittaessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe