Kysymyksiä fretin kuljetuksesta

Anonyymi

Ajattelinpa vielä kysäistä noista fretin kantokopista ja valjaista..

1. Millaisessa kopassa kuljetatte frettejänne? Sopisiko kuljetukseen kissan muovinen koppa, jonka ovi on sellainen ristikko? Millaisen kopan uskoisitte olevan freteille sopivin?
2. Mitä kaikkea teillä oli mukana vauvafretin hakumatkalla? Kertokaa tuntemuksianne, miten se sujui ja millaista oli :)
3. Olen yrittänyt googlen kautta metsästää hyvännäköisiä valjaita, mutta tähän mennessä löytänyt vain KAKSI eri valjasvaihtoehtoa.

http://www.harminfarmi.com/shop/index.php?productID=1629
(nuo vaikuttaisivat vähän luotettavimmilta kuin seuraavat)

http://www.lemmikkiexpress.fi/product_details.php?p=551

Kuulemma Hagenin fretinvaljaat ovat todella hyvät, mutta sellaisia en sitkeälläkään googletuksella ole löytänyt mistään. Millaiset valjaat teillä on? Mitä fretti niistä tykkää ja miten pysyy niissä kiinni? Ovatko toisen linkin takaa löytyvät valjaat teistä luotettavan näköiset, entäs ensimmäisen? Millaisia voisitte suositella?

Kiitokset ja kumarrukset vastanneille :)

5

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paakkis

      frettiä voi kuljettaa aivan tavallisessa eläimen kuljetusboksissa. Vauvafretin hakumatkalla varaudu kaikkeen mahdolliseen, jotkut itkevät koko matkan ajan. Ota mukaan vettä, ruokaa, hiekkalaatikko voi olla myös hyvä sekä tietenkin tuo kuljetusboksi. Boksiin laita pehmikkeeksi pohjalle froteepyyhe (lisäksi ota varapyyhkeitä) ja jos sinulla on riippari viritä se poksiin. Ota myös talouspyyherulla ja muutama muovipussi mukaan, jos vahinkoja sattuu voi likaiset talouspyyhkeet laittaa toiseen muovipussiin ja froteepyyhkeet toiseen.

      Hagenin valjaat on todellakin parhaimmat, niitä myy ainakin Faunatar, jos paikkakunnallasi ei ole eläintarvikeliikettä voi hyvin odotella niin kauan että pääset käymään jossain liikkeessä. Valjailla ole niin kauhean kiire. Jotkut ovat käyttäneet noita pentuvaljaita aluksi (lemmikkiexpress), meillä ollaan alusta lähtien käytetty Hageneita.

      Toivottavasti oli apua.

    • Furet

      Meillä pikkuiset haettiin kotiin juuri kantokopassa, yksi ulkomailta ja kaksi ihan samasta kaupungista. Pidempää matkaa varten oli kuljetuskoppa johon mahtui myös WC (ja vesikuppi ja ruokakippo). Ulkomaan näätä oli hirmu rauhallinen, syliinkin uskalsi ottaa katselemaan (en olisi ottanut jos olisin tajunnut miten liukkaita ja salamannopeita saattavat olla!). Kotikaupungista haetuista toinen oli hyvin levoton kopassa ja puri vaan kaltereita, sisko puolestaan kiepsahti kerälle ja nukkui koko matkan.

      Meillä on myös kangaskasseja, mutta on vain ajan kysymys milloin tulevat niistä läpi! En käytäkään niitä ilman että fretti on valjaissa.

      Kyllä jännitti hakumatkat, että millaisia persoonia sieltä tulee! Ja ihan vinkkinä, ei kannata heti leikittää frettiä kun tulee kotiin, vaan antaa ensin tottua uuteen paikkaan ja ihmisiin (ainoa kerta kun 1.fretti puri verille oli tulopäivänä kun vinkulelua puristeltiin...)

      Meillä kaikkien valjaat on tuolta

      http://www.ferretcouture.co.uk/

      Hirmuisesti tykkään kun on mistä valita ja oon tosi tyytyväinen ollut laatuun. Samaan hintaan (toimituskulut siis) kannattaa tilata vaikka muutama lelukin... ;) Tälläiset on tytöllä:
      http://www.ferretcouture.co.uk/PLAIN006-Fuschia.asp

      Muista valjaista en osaa sanoa. Tärkeää olisi ettei fretti pääse niistä karkuun (ns.H-malli kaiketi paras?).

    • helykkä

      Alemman linkin valjaat ovat paremmat, vaikka ne näyttävät vähän heikommilta. Meillä on ns. tavalliset valjaat joissa yksi lenkki menee kaulan- ja toinen lenkki vartalon ympäri, sellaisista pääsee kuka tahansa fretti halutessaan esim. peruuttamaan pois. Valjaita ei voi laittaa niin tiukalle, ettei pääsisi, koska sitten se eläin varmasti tukehtuisi niihin, fretti kun menee siitä mistä sen pää menee :)

      Alemman linkin valjaat ovat ns. kahdeksikkovaljaat, jotka meillä on toisella fretillä käytössä. Tämä nuorempi tapaus on vielä niin innokas spurttaaja, että nuo valjaat ovat sille paremmat --> niistä ei pääse mitenkään peruuttamaan pois. Vanhempi fretti ulkoilee niin nätisti, että tavalliset valjaat käyvät hyvin.

      Kahdeksikkovaljaat menevät siten, että kieppi tulee kaulan ympäri ja siitä ristiin mahan kautta vartalon ympäri, ja "kiristys" tulee selkäpuolelle. Ehdottomasti suosittelen noita valjaita pennulle! :)

    • fhgfj k

      1. Meillä on ihan kissan/pienen koiran muovinen kuljetus boxi, sopivan iso että mahtuu kopassa myös temmeltää. :)

      2. Meillä oli mukana lelu, ruokaa, vettä ja paljon rättejä. Eli kaikki oleellinen :D

      3. Meillä on käytössä ihan kanin valjaat, mutta on niitä sellaisia kangas valjaitakin (pysyisi fretin päällä paremmin) meidän poika ei niistä tykkää. Nuo toisen linkin valjaat voi tehdä kotonakin ja monet käyttävät sellaisia, en tiedä kuinka hyvin ne toimii aikuisella fretillä? Meillä käytettiin oma tekemiä juuri tuon kaltaisia valjaita kun poika oli pieni ja kaikki valjaat oli liian isot :D

      • aikuisella fretillä

        Meillä on kolme aikuista frettiä joilla kaikilla kahdeksikkovaljaat ja hyvin toimii :). Kaikki ovat aikamoisia menijöitä ulkona ja pääsivät noista tavallisista luikahtamaan pois. Useimmat fretit kyllä varmaan kestävät tavallisissa valjaissa ihan hyvin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      453
      2341
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2086
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1602
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1581
    5. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1361
    6. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1355
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      152
      1345
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1236
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1115
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe