verikokeeen

tuloksista....

kertooko joku mitä sanovat veriarvot: S-ALAT 15 U/L sekä E-MCV ERYTROSYYTIT, KESKITILAVUUS 101 fl. Aattelin vaan että eikös näistä arvoista katsota tuota alkoholin käyttöä. Otan viiniä, 2-3 lasillista n.4 kertaa/vko. Pitäisi mennä taas verikokeisiin, jos pääsis töistä kuntoutukseen....miten pian arvot laskevat kohdalleen, jos en ota kuin lasillisen saunaviiniä/lonkeroa? En polta, painoindeksi kohdallaan ja muutenkin olen terve.

5

1977

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noista

      katsotaan usein alkoholin käyttöä, tosin voidaan katsoa paljon muutakin. ALAT, joka on maksa-arvo, on normaali. Linkki: http://www.huslab.fi/ohjekirja/1024.html (huom, labratulosten viitearvot vaihtelevat hieman laboratorioittain käytetyn analyysimenetelmän mukaan, eli et voi täysin luottaa huslabbin viitearvoihin jos kävit itse muualla labrassa.)

      Tuo MCV on punasolujen keskimääräinen koko. Se taitaa sinulla olla yli viitearvojen (linkki taas: http://www.huslab.fi/ohjekirja/2475.html ) . Yli viitearvojen menevä arvo on vahva merkki liiallisesta alkoholinkäytöstä; tosin myös eräät vitamiininpuutokset ja jotkin sairaudet nostavat arvoa. Jos MCV on alkon takia koholla, se tarkoittaa, että käytät alkoholia niin paljon, että se haittaa luuytimessä verisolujen tuotantoa, johtaen liian suuriin punasoluihin. Alkoholihan on luuytimen verisolutuotannolle toksinen aine. Punasolujen uudistuminen kestää kolmisen kuukautta, joten sellaisessa ajassa MCV:n pitäisi normaalistua, jos lopetat liiallisen alkonkäytön.

      • sinulle hyvästä

        vastauksesta! Hyvää Joulua :)


      • vielä sinulta...

        tästä ruokavaliosta. Joka toinen viikko (iltavuoro töissä): aamulla pari kuppia kahvia ruisleivänsiivu (oivariinia päälle juustosiivu), töihin 2ruisleipää (samat päälle) ja pari omenaa sekä mandariiniä (joskus pari jugurttia). Ammuvuoro melkeinpä samanlainen: aamulla kuppi kahvia, töiden jälkeen pariin otteeseen ruisleipää ja töissä ne vakituiset ruisleivät ja hedelmät. Viikonloppuna saatan tehdä kunnon ruokaa, vihannekset jääneet taas vähemmälle...vaikuttaako tämä mitenkään veriarvoihini?


      • ole kyllä
        vielä sinulta... kirjoitti:

        tästä ruokavaliosta. Joka toinen viikko (iltavuoro töissä): aamulla pari kuppia kahvia ruisleivänsiivu (oivariinia päälle juustosiivu), töihin 2ruisleipää (samat päälle) ja pari omenaa sekä mandariiniä (joskus pari jugurttia). Ammuvuoro melkeinpä samanlainen: aamulla kuppi kahvia, töiden jälkeen pariin otteeseen ruisleipää ja töissä ne vakituiset ruisleivät ja hedelmät. Viikonloppuna saatan tehdä kunnon ruokaa, vihannekset jääneet taas vähemmälle...vaikuttaako tämä mitenkään veriarvoihini?

        mikään ravitsemusterapeutti, joten en erityisen paljon osaa tuosta ruokavaliosta sanoa! Hyvältä vaikuttaa ainakin kuidun määrä (ruisleipä). Hedelmien syöntikin on hyvä, mutta hieman yksipuolinen ruokavalio sinulla vaikuttaa ainakin arkipäivisin olevan. Vihanneksia lisää! En uskoisi ruokavaliosi kuitenkaan vaikuttavan veriarvoja huonontavasti. Jos syö vähän vihanneksia, voi saada foolihapon (folaatin) puutoksen, joka aiheuttaa ensin juuri tuota MCV:n nousua ja vaikeammassa puutoksessa myös anemiaa, eli Hb alkaa pudota. Mutta foolihapon puutos suhtkoht normaalia ruokaa syövällä ihmisellä on aika harvinainen. Jotta sen saisi, pitää yleensä syödä vihanneksia todella todella vähän. Itse olen sitä nähnyt esimerkiksi rappioalkoholisteilla, tai äskettäin leskeksi jääneillä iäkkäillä miehillä, jotka eivät osaa ruokaa itse laittaa ja syövät pelkkää hk:n sinistä päivät pitkät kuukausikaupalla. Tai joskus vaikkapa sellaisella ihmisellä, joka on vatsavaivojen vuoksi karsinut ruokavalionsa todella niukaksi ja syö vain muutamaa ruokaa. Hyvää joulua sinnekin päin :)


    • arvot normaalit

      Älä huijaa itseäsi, turhaa !
      Pitää olla kuukausi juomatta, niin maksa-arvot palautuvat (lähes) normaaleiksi.
      Kokeet paljastavat sinut ilman muuta, älä huijaa itseäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3471
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      179
      1538
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1287
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      146
      1154
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      853
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      825
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      794
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      789
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      47
      782
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe