utelu

????

HEI!On hienoa seurata suomalaisten jääkiekkoilua taas pitkästä aikaa,mutta mikä se Summanen on miehiä.Nimi kuulostaa tutulta,olisko pelannut maajoukkessa joskus?Olisi kiva saada pieni elämän kerta hänestä,psss..asun ulkomailla....KIITOS.

7

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • A.I

      ...mut kirjotapa sä RAIMO SUMMANEN googleen, ni eiköhän selvijä!

    • leijonatyttö

      kyllähän se summanen on maajoukkueessa pelannut... esim. 1995 maailmanmestarijoukkueessa...

      • Oikee Leijonatyttö

        Joku pässi on menny käyttää mun nimee..


      • leijonatyttö (KAKKONEN!!!)
        Oikee Leijonatyttö kirjoitti:

        Joku pässi on menny käyttää mun nimee..

        no voi hitsin vitsi, kun olen vahingossa mennyt käyttämään tätä kyseistä nimimerkkiä... minä tietenkin käytin tätä kyseistä nimimerkkiä vain ryöstääkseni sen sinulta...


    • Matti

      tässä vastaus


      Raimo Summanen maajoukkueen peräsimeen
      Kaudesta 2003-2004 lähtien Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen valmennusjohto näyttää kolmen vuoden ajan tältä: Päävalmentajan vastuuta kantaa Raimo Summanen, joka saa kakkosvalmentajakseen Erkka Westerlundin. Hannu Virta ja Jari Kurri jatkavat avustavina valmentajina. Timo Jutilasta tulee Leijonien uusi joukkueenjohtaja Heikki Riihirannan tilalle. Hannu Aravirta siirtyy nuorten maajoukkueen vastuuvalmentajaksi.


      Yksi lähikuukausien kovimmista huhumyllyistä on nyt siis saatu päätökseen. Kalervo Kummolan johdolla tänään kello 15.30 järjestetyssä Suomen Jääkiekkoliiton tiedotustilaisuudessa käytiin perusteellisesti läpi jääkiekkomaajoukkueemme tulevia kuvioita. Raimo Summanen on Leijonien uusi päävalmentaja
      © Tommy Peltonen
      Raimo Summanen, 40, on suomalaisen valmennustyön kuumin nimi tällä hetkellä. Summasen vuonna 1997 18-vuotiaiden kultamitaleihin päättyneistä EM-kisoista alkanut ura on edennyt rakettimaisella vauhdilla. Takavuosien huippupelaaja ja vuoden 1995 maailmanmestari siirtyy maajoukkueen päävalmentajaksi Helsingin Jokereista, jossa miehen työ päättyy ensi keväänä neljän menestyksekkään vuoden jälkeen.

      - Haimme tähän tehtävään tiettyä rämäpäisyyttä, jota Ramilta löytyy. Ramilla on palava halu tehdä tätä työtä, kommentoi liittohallituksen puheenjohtaja Kalervo Kummola valintaa.

      - Kyllä tässä on moninaiset tunteet. Olen erittäin ylpeä, että saan vastaanottaa tämän kunniatehtävän. Tämä on minulle kuin unelma arjessa. Saan tehdä työtä, jota rakastan, kuvaili Raimo Summanen tunteitaan.

      - Täytettävät saappaat ovat kuitenkin Lapin läänin kokoiset, totesi Summanen kuitenkin samaan hengenvetoon, ja viittasi Aravirran loistokkaaseen työhön maajoukkueessa.

      Päävalmentajavalinnassa oli pitkään, noin kuukauden ajan, jäljellä enää kaksi vaihtoehtoa: Raimo Summanen ja Hannu Jortikka. Loppuhuipentumassa kuitenkin Summanen erottautui selkeäksi ykköseksi. Puheenjohtaja Kummolan henkilökohtainen arvelu olikin, että Jortikalla on ensi vuodeksi jo sitoumus valmiina jonnekin muualle, eikä hän ollut kovin innostunut maajoukkuepestistä.

      - Sellainen kutina minulla on, että Jortikka saatetaan nähdä ensi vuonna Hampurin suunnalla, heitti Kummola varovaisena arvailuna.

      Westerlund kakkoseksi, Kurri ja Virta jatkavat
      - Jos ei Erkka olisi kuusi vuotta sitten pyytänyt mua mukaan alle 18-vuotiaiden projektiin, niin tuskin istuisin tässä nyt, kiitti Summanen Erkka Westerlundin vaikutusta hänen uraansa.

      Kuusi vuotta sitten Erkka Westerlund, 45, oli niin alle 18-vuotiaissa kuin HIFK:ssakin ykkösvalmentaja Summasen ollessa oppipoika taustalla. Nyt asetelmat ovat kuitenkin muuttuneet. Pitkään parivaljakkona ja tasavertaisena duona tunnettu valmentajayhdistelmä lähtee maajoukkueeseen niin, että Raimo Summanen on selkeä päätoiminen päävalmentaja, ja kakkosvalmentajaksi valitulla Westerlundilla on myös muita sivutoimia.

      - Suomalainen jääkiekko on voinut hyvin viime vuosina. On iso haaste jatkaa hyvää työtä, kommentoi Westerlund tulevaa virkaansa.

      Westerlund on ehkä yksi analyyttisimpiä jääkiekon filosofeja Suomessa tällä hetkellä. Erilaisissa toimissa liitossa työskennellyt, sekä menestyksekkään ja pitkän valmentajanuran SM-liigassa omaava Westerlund tuo joukkueeseen varmuudella aikaisempia kakkosvalmentajia enemmän panosta.

      Tiedotustilaisuudessa valotettiin myös hieman Jääkiekkoliiton tulevaisuuden projektia, jossa Vierumäen urheiluopistosta tullaan tekemään Jääkiekkoliiton toiminnan keskipiste, jonne kaikki kehitys- ja valmennustyö, sekä -tutkimus tullaan keskittämään. Erkka Westerlundista kaavaillaan tämän keskuksen johtohahmoa.

      Hannu Virta ja Jari Kurri valittiin jatkamaan tehtävissään myös tulevaisuudessa. Kaikki osapuolet halusivat turvata jatkuvuuden maajoukkueessa, joten Virran ja Kurrin valitseminen oli helppo liike. Maalivahtivalmentajaa valmennusjohtoon ei näillä näkymin ole tulossa. Neljän eri valmentajan työnjaosta on jo sunnnitelmat pitkällä, mutta niitä ei ymmärrettävistä syistä vielä haluttu lähteä kommentoimaan. Kaikki osapuolet haluavat keskittyä tämän kauden nykyisiin toimiinsa ja rauhoittaa maajoukkuekuviot kotikisojen päätökseen asti.

      - Ei mennä vielä asioiden edelle. Meillä kaikilla on vielä omat hommat kesken, kuittasi Summanen liian pitkälle menevät kysymykset maajoukkueen tulevaisuudesta.

      Heikki Riihiranta johti leijonalaumaa ansiokkaasti peräti kahdentoista vuoden ajan. Kalervo Kummola muisti tilaisuudessa osoittaa kiitoksensa "Hexille", jonka paikan perii toinen todellinen suomalainen kiekko-ikoni, kaikkien suomalaisten henkinen kapteeni Timo Jutila. Tukholman kultakapteeni tekee varmuudella joukkueen eteen kaiken voitavansa, mutta kiitos toki kuuluu koko joukkueelle.

      - Kyllä mulle heti välittyi sellainen aitous ja yhteinen sävel, kun Summanen ensimmäisen kerran mulle soitti. Olen todella otettu, että minua pyydetään joukkueeseen mukaan ja pyrin tietysti siihen, että joukkueella on mahdollisimman hyvä olla, kommentoi Jutila tuttuun tyyliinsä.

      Kaikkien valmennusjohtoon valittujen sopimukset ovat kolmevuotisia, 3 0 -mallisia sopimuksia. Kolmen vuoden periodiin mahtuvat siis kolmet MM-kisat 2004-2006, Torinon olympiakisat 2006, sekä World Cup 2004. Melkoinen rupeama huipputurnauksia siis kolmeen vuoteen.

      - Kyllä meillä tässä nyt melkoinen dream team on kasassa valmennusjohdon suhteen. Suomesta ei tämän kovempaa tiimiä voi koota, hehkutti Kalervo Kummola vastuullisen ja haastavan tehtävän vastaanottavaa viisikkoa.

      Aravirta yllättäen Pikkuleijonien päävalmentajaksi
      Paikalla tilaisuudessa olivat niin tuleva maajoukkuejohto kokonaisuudessaan, kuin myös kuuden vuoden rupeaman jälkeen valmennusvastuun Summaselle luovuttava maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Hannu Aravirta. Samassa tilaisuudessa valotettiin myös Aravirran jatkoa. Kaikkien yllätykseksi Aravirta jatkaa liiton palveluksessa myös ensi kaudella, sillä hän siirtyy vetämään Pikkuleijonien maajoukkuetta, ja rakentamaan alle 20-vuotiaiden pakettia kohti nuorten kotikisoja vuodenvaihteessa 2003-2004. Aravirran sopimus koskee vain yhtä kautta.

      Aravirta kertoili tilaisuudessa, kuinka hänellä oli jo pitkään ollut alitajunnassa palava halu päästä valmentamaan Pikkuleijonia. Hieman kevyempi välivuosi sopi raskaassa ja kuluttavassa päävalmentajan virassa viimeiset kuusi vuotta toimineelle Aravirralle mainiosti.

      - Olin yrittänyt pitää kentän mahdollisimman avoimena ensi vuoden suunnitelmia ajatellen. Toisessa päässä oli täysipäiväinen päävalmentajuus SM-liigassa, toisessa päässä totaalinen välivuosi jääkiekosta. Alle kaksikymppisten projekti sopii minulle erittäin hyvin, sillä halusin hieman vähemmän julkisuutta ja kevyemmän vuoden.

      - Minulla oli jo pitkään vuosien varrella pyörinyt mielessä halu päästä vetämään U20-projektia, mutta se oli hautautunut ajatuksiin. Nyt asia pulpahti taas selkäytimestä esiin kolme viikkoa sitten, selvitti Aravirta tunteitaan.

      - Hienoa, että päätökset on nyt saatu tässä vaiheessa valmiiksi, lopetti Aravirta puheenvuoronsa.

      Summanen valotti hieman ajatuksiaan
      Raimo Summasta pidetään värikkäänä miehenä, joka ei aina ole kainostellut tuoda tunteitaan esiin. Henkilökohtaisista kahnauksista on puhuttu paljon, kuten esimerkiksi episodista Hjallis Harkimon ja Summasen välillä vuodenvaihteen tienoilla 1994-1995. Henkilökemiat eivät kuitenkaan liene enää ongelma Summaselle, joka on kahdella mestaruudellaan osoittanut koko paketin toimivan valmentajana.

      - Olen kaukana täydellisestä ihmisestä, mutta yritän koko ajan kehittyä paremmaksi. Harva oppii ilman erehdyksiä, ynnäsi Summanen itseään.

      Valmennuksellisesti Summasta on pidetty koko kauden joukkueen kanssa töitä tekevänä kasvattajavalmentajana. Maajoukkueessa on kuitenkin tarjolla vain murto-osa otteluita ja joukkueen yhteistä harjoitteluaikaa sekä leiripäiviä.

      - Esivalmistelut nousee isoon osaan. Toisaalta pelirytmihän on ihanteellinen maajoukkueessa. Liigassa mennään usein kuin tunnelissa pelitahdin ollessa niin kiivas. Maajoukkueessa päävalmentaja ehtii tehdä enemmän huolellista analyysiä, kommentoi Summanen tulevaa tehtäväänsä.

      - Ilmapiiriasioilla on hirveän tärkeä merkitys menestymisen kannalta. Muutenkin menestyminen on pienistä asioista kiinni, turnauksissa sattumalla on selvästi enemmän merkitystä, kuin esimerkiksi liigan pudotuspeleissä, jatkoi Summanen.

      Kalervo Kummola puhui Karjala-turnauksen alla niinsanotusta mediavalmentajan roolista. Hannu Aravirta on menestyksekkäästi antanut kasvot koko maajoukkueelle, ja hoitanut edustustehtäviä hurjalla tahdilla. Tulevalta päävalmentaja Summaselta ei odoteta yhtä paljon, koska Kummola arvioi, että kukaan ei tehtävässä voi olla yhtä hyvä kuin Aravirta. Jatkoajan toimituksen kysymys valmentajan suhteesta mediaan sai tiukkoja vastauksia.

      - En mä ole koskaan ajatellut asiaa niin. Olen lähtenyt siitä, että valmentajan tulee olla työajan puitteissa kaikkien saavutettavissa. Päävalmentajan on oltava rehellinen, päätoiminen ja tasapuolisesti kaikkien median ja sidosryhmien edustajien saavutettavissa, ynnäsi Aravirta.

      - Jutia on kaavailtu melko isoon rooliin hoitamaan suhteita ja asioita median kanssa, kertoi Kalervo Kummola.

      Kaikenkaikkiaan maajoukkueen tuleva viiden miehen ylin johtoporras vaikutti varsin harmoniselta kokonaisuudelta. Viidestä miehestä neljä kuuluu jo pelkästään kansainvälisten ja erittäin menestyksettäitten pelaajauriensa puolesta suomalaisen jääkiekkoilun historiaan.

    • Äiti_pese_miunkalsarit

      Nyt pitää vaan rauhassa odottaamaan seuraavia MM-kisoja, Jalonen näyttää miten kiekkoa pelataan, joukkueen kokoonpanoon en suuria muutoksia tekisi.

    • Bahhh

      Jee! Ehkä telkkarista nyt tulee muutakin urheilua. Pingpong meloilla alkoikin väsyttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      102
      7315
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      36
      2792
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      34
      2366
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      107
      2076
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      16
      1775
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1545
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1407
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1381
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1343
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1324
    Aihe