kantavuus

sadsda

voiko auton kantavuutta lisätä vaihtamalla järeemmät jouset ja iskarit... siis lain mukaan .... ?? ja jos voi tarvii varmaan muutos katsastaaa?

tarviis lijan-auton lisää kantavuutta(erioisauto)

8

2274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kooosu

      Kosssuu kojssjuu kosu kookkllkon????

    • Masentaja X

      Jos vaihdat järeämmät jouset, niin silloinhan painon nousun myötä kantavuus vain pienenee.
      Joten sinun pitää päinvastoin keventää sitä kuljinta, jolla saat sitä kantavuutta lisää, koska ajoneuvon tyypitettyä kokonaismassaa ei voi nostaa.

      • Muualta lukemani mukaan Fiat Ducatot ja muut sitä vastaavat on autot on rakenteellisesti suunniteltu 3850 kg:n kokonaismassalle. Ne on vain sitten rekisteröity 3500 kg:lle, jotta ostaja saa ajaa B-kortilla ja säästää tie-, silta-, vakuutus- yms. maksuissa. Eräät ovat nostaneet suurinta tieliikenteessä sallittua kokonaismassaa. Se vaatii kuulemma uusien tarrojen tilaamisen koritehtaalta, renkaiden ja mahdollisesti vanteiden vaihdon uusien akselipainojen mukaisiksi, mahdollisesti lehtijousiin yhden lehden lisää ja muutoskatsastuksen. - Näin ovat muut kertoneet, omakohtaista kokemusta minulla ei ole.


      • Masentaja X
        Timontti kirjoitti:

        Muualta lukemani mukaan Fiat Ducatot ja muut sitä vastaavat on autot on rakenteellisesti suunniteltu 3850 kg:n kokonaismassalle. Ne on vain sitten rekisteröity 3500 kg:lle, jotta ostaja saa ajaa B-kortilla ja säästää tie-, silta-, vakuutus- yms. maksuissa. Eräät ovat nostaneet suurinta tieliikenteessä sallittua kokonaismassaa. Se vaatii kuulemma uusien tarrojen tilaamisen koritehtaalta, renkaiden ja mahdollisesti vanteiden vaihdon uusien akselipainojen mukaisiksi, mahdollisesti lehtijousiin yhden lehden lisää ja muutoskatsastuksen. - Näin ovat muut kertoneet, omakohtaista kokemusta minulla ei ole.

        Minähän kirjoitin, että tyyppihyväksyttyä kokonaismassaa ei voi suurentaa.
        Rekisteröity massa on taas eri juttu, kokonaispainoja pystyi ennen pienentämään kantavuuden kustannuksella, näin tehtiin esimerkiksi, jotta saatiin henkilöautokortilla ajettavia asuntoautoja.
        Nykyisin ei kokonaismassaa pysty tiputtamaan, se on aina se minkä tehdas on sille tyypittänyt, muutos tuli tällä vuosikymmenellä, mutta en muista minä vuonna.


    • jarrut ja jousitus

      on suunniteltu määrätylle painolle,jos painoja ei ole käytössä täysimääräisenä niin silloin voi korottaa mutta ei yksittäisen akselin kantavuutta ei saa ylittää.Katsoppa rekisteri otteesta paljonko on etu ja taka-akselin yhteinen massa ja vertaa sitä auton kokonaismassaan, siitä selviää onko kaikki painot käytössä.Joskus on verotuksellisista syistä otettu vähemmän painoja kuin auto sallisi.

      • Markiisi de Omnistor

        Valitettavasti tuo ei pidä paikkaansa. Akselimassojen summa ei tarkoita ajoneuvon suurinta kantavuutta, vaan akseleita käsitellään yksilöllisesti.

        Maksimimassa voidaan kuormata ajoneuvoon siten, että toisen akselin maksimimassa täyttyy, kun taas silloin toiselle akselille jää painoa huomattavastikin alle sen maksimin akselimassan.

        Harvoin siis voidaan auto kuormata maksimimassaan siten, että se jakautuisi ihan tasan kaikille akseleille. Sen takia pitää olla pelivaraa akseleiden maksimimassoissa suhteessa kokonaismassaan.


      • valmistajaan
        Markiisi de Omnistor kirjoitti:

        Valitettavasti tuo ei pidä paikkaansa. Akselimassojen summa ei tarkoita ajoneuvon suurinta kantavuutta, vaan akseleita käsitellään yksilöllisesti.

        Maksimimassa voidaan kuormata ajoneuvoon siten, että toisen akselin maksimimassa täyttyy, kun taas silloin toiselle akselille jää painoa huomattavastikin alle sen maksimin akselimassan.

        Harvoin siis voidaan auto kuormata maksimimassaan siten, että se jakautuisi ihan tasan kaikille akseleille. Sen takia pitää olla pelivaraa akseleiden maksimimassoissa suhteessa kokonaismassaan.

        yhteys, koska joka tapauksessa kaikki lähtee alustan valmistajasta. Jos ko alusta on hyväksytty suuremmille massoille, saat valmistajalta siitä todistuksen ja mitä muutoksia vaatii (jouset,jarrut,vanteet,renkaat yms.) sekä tietysti tulee sitten yleensä uusi valmistajan kilpi jne. Näillä papereilla ja toteutetuilla muutoksilla onnistuu sitten muutoskatsastus esim. täällä meidän katsastusasemalla.

        T.Katsuri Savosta


    • mb 613

      Jos kyseessä on kylähullusarjan kikotin onnistuu todennäköisesti tyyppikilpeä vilauttamalla,esmes allekirjoittaneen 613 mb oli dieselveron takia aikanaan katsastettu kokonaispainolle 5080kg,noo,vaappu painaa nykyään jo omillaan tankit täynnä karkeesti 5t,alustan kok.paino on kumminkin 6,8t,painonnosto onnistui pelkällä lätkännäytöllä,kustannus uuden otteen kans tais olla jotain kuudenkympin luokkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      193
      4566
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2853
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2274
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      133
      2260
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1526
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1441
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1362
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe