Lääkärit

Kipupotilas

Hei kaikki
Olisiko jo aika käynnistää keskustelu lääkäreistä, heidän ammattitaidostaan, asenteistaan ja siitä millaista hoitoa olet kokenut saavasi.

Koetko sinua kohdellun ammattitaitoisesti ja asianmukaisesti? Tähän voisi sisällyttää muutkin kuin pelkät lääkärit.

Mitä parannusehdotuksia sinulla olisi hoitosi suhteen tai yleensä hoidon suhteen.

Mistä haluat eritysesti kiittää ja miksi, eikä haittaa vaikka annat Lääkärin tai hoitajan nimen jolle olet kiitollinen, päinvastoin kiitosta ei kukaan saa koskaan liikaa ja sama joku toinenkin potilas voi hakeutua saamaan samaa apua.

Itse olen saanut sekä hyvää, että huonoa apua. Minua on kohdeltu kuin pultsaria tai narkkista, mutta olen saanut myös asiallista ja hyvääkin hoitoa,josta on ollut todellista apua. Kirjoitan omista tapauksistani myöhemmin, mutta olkoon tämä nyt päänavaus ja juuri täällä reumakeskustelussa, siksi ettei terveydenhoitomme tilaa käsittelevää keskustelualuetta ole ja toisekseen tiedän varmasti juuri reumapotilaiden taistelevan kovien kipujen ja nivelongelmien kanssa suurinpiirtein jatkuvasti.

Loppuun laitan viimeisimmän ja parhaan kommentin lääkärin suusta kohdalleni, "niskojen liikkuvuus on niin hyvä etttä voit mennä kotiin ja sairaslomaan ei ole tarvetta, vaan voit mennä huomenna töihin".
Taustalla kerrottakoon, että olin maannut sairaalassa piikkihodossa kipujen takia viikon, syy kaksi eri välilevytyrää niskassa ja kaksi sivulle haarautuvan hermokanavan ahtaumaa jotka leikataan tulevalla viikolla kiireellisinä.

Muut todetut asiat niskani suhteen, kalkkeumia ja yleistä rappeumaa, fysioterapeutin arvion mukaan yli kolmenkymmenen prosentin yliliikkuvuus niskan alueella.

Tämän lausunnon lääkäri antoi kierrettyään päätäni korkkiruuville, sairaalaosaston viikonloppupäivystäjän ominaisuudessa. Kyseessä ei ole aloitteleva kandi vaan pitkän linjan erikoiskirurgi, ajatelkaa...

64

5692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valvoja

      Mulla on hieman vastaavia kokemuksia, mutta hoitajien suhteen. Vaikka lääkäri osastolla antaisi määräyksen kivunlievityksestä ja lääkkeistä mitä saa antaa, eivät hoitajat tottele, vaan parempina asiantuntijoina kieltäytyvät antamasta tabletteja tai pistoksia. Muutenkin asenne on hyvin ylimielinen ja ylenkatsova, yökkö haukottelee ja surffaa netissä, kun menee valittamaan kipuja ja pyytää lääkettä, ei luvata vedoten siihen ettei saa antaa. Sitten on nuoria asiantuntiahoitajia jotka ohentavat lääkkeen ruiskuun keittosuolalla, jolloin luonnollisesti sen vaikutusaika pitenee, mutta samalla sen teho kokonaisuudessaan heikkenee, koska lääkeaineen imeytyminen hidastuu ja yöunet jäävät kipujen vuoksi nukkumasta, ainoa lohtu on toivo aamusta, hoitajan vaihtumisesta toiseen ja sitten kunnon lääke jolloin päivällä voi meluisella osastolla yrittää nukkua univelkaa pois.

      • Huh

        Olin ensimmäistä kertaa hoidetavan sairaalassa nivelreuman vuoksi. Huomasin, että siellä pitää näytellä nukkuvaa öisin, ettei yököt hermostu.


      • Nainen42

        Olin sairaalassa lonkkaproteesileikkauksessa. Etukäteen vakuuteltiin, että kipuja ei tarvitse kärsiä. Selkäytimeen jätetään leikkauksen jäljiltä putki, jota kautta sitten annetaan kipulääkettä.

        Vaan kuinkas kävikään. Ensimmäinen vuorokausi meni hyvin kun puudutus vielä vaikutti. Toisena päivänä oli kovat tuskat lonkassa ja kun pyysin kipulääkettä, todettiin vain, että sinä saat sitä koko ajan selkäytimeen. Kovan tinkauksen sain käydä ja tuskissani itkeä kauan, ennen kuin sain riittävän kipulääkityksen.

        Tiedän kyllä, että kipulääkkeitä ei voi lisätä noin vain. Nukutuksen hoitaneelta lääkäriltä voi kuitenkin selvittää, mitä lääkettä voi vielä antaa. En ymmärrä, miksi hoitajat eivät heti voi kysyä asiaa ao. lääkäriltä vaan simputtavat potilasta ensin kivuissaan. Kuitenkin sopiva kipulääke loppujen lopuksi oli olemassa.

        Koko 6 vuorokautta, jotka olin sairaalassa leikkauksen jälkeen, jouduin tinkaamaan kipulääkityksen kanssa. Loppuvaiheessa annettiin erästä kipulääkettä aina vain 5 mg tabletti, vaikka oli jo todettu, että vain 10 mg auttaa. Eräskin yökkö sanoi minulle 5 mg tabua antaessaan illalla, että hänellä on sellainen tuntuma, että se auttaa. Sanoin hänelle, että minun lonkassani on sellainen tuntuma, että se ei auta. Ei mennyt perille. Kieriskelin sinä pari tuntia. Sitten yökkö tuli 10 mg tabun kanssa ja myönsi, että kyllä sinä tarvitset tosiaan 10 mg. Aamulla taas sama yökkö toi 5 mg tabua ja väitti, että kyllä se auttaa mutta kun sinä et usko. (!)

        Kyllä tämä touhu ihmetytti. Oliko kyse laiskuudesta, pirullisuudesta vai mistä?

        Toiseksi viimeisenä sairaalapäivänä sitten oli vaihdettu lääkkeet; tuotiin kahta erilaista keskushermostoon vaikuttavaa lääkettä, molempia 2 kpl. Ne neljä tabua kun vetäisin niin olin vuorokauden tokkurassa (lähti toki kipukin).

        Seuraavana päivänä jouduin seuraamaan vierestä, kuinka taas leikkauksessa ollutta kivuliasta naista simputettiin kipulääkityksen kanssa. Oikein piruiltiin ja itketettiin häntä, ennen kuin suostuttiin laittamaan toimiva kipulääke (joka siis oli olemassa).

        Tuona päivänä lähdin sitten kotiin vaikka ei olisi ollut vielä pakko. Alkoi niin potuttaa se kokoaikainen kinaaminen siitä, särkeekö lonkkaani vai ei.

        Minulle myös kannettiin leikkauksen jälkeisinä päivinä syötäväksi normaali verenpainelääkkeeni vaikka yläpaine oli alle 100! Viimeisinä päivinä, kun paine oli jo liian korkealla, verenpainelääkettä ei edes muistettu tuoda...

        Jotenkin alkoi tuntua, etten ollut kovinkaan turvallisissa käsissä tuolla osastolla.

        Sitten vielä kuukautiset alkoivat sairaalassa ennen aikojaan. Jouduin joka kerta erikseen pyytämään sidettä. Aina annettiin vain yksi side kerrallaan. Olisi varmaan pitänyt antaa valua sänkyyn.


      • yökön kanssa
        Huh kirjoitti:

        Olin ensimmäistä kertaa hoidetavan sairaalassa nivelreuman vuoksi. Huomasin, että siellä pitää näytellä nukkuvaa öisin, ettei yököt hermostu.

        Reumasairaalassa valvottiini yökön kanssa kun ei uni tullut, niin ei. Vietetiin yhteisiä yöhetkiä monta yötä.


    • nivel

      Itselleni on sattunut todella hyvät reumalääkärit ja hoitajat nyt viimeisen 15 vuoden aikana,mutta erään sukulaiseni tilanne ihmetyttää.
      Hän oli muutama viikko sitten Heinolassa.Sieltä hänelle on tulleet 3 eri paperit.Ekat olivat aivan väärän henkilön paperit.Seuraavat olivat olleet paperit,joissa veri- ym lukemat oli merkitty päin prinkkalaa.
      Kolmannet paperit,joissa oli väitetty,että potilas kieltäytyy jatkohoidosta ja siirretään poliklinikka potilaaksi.
      Kyseinen potilas on työkyvytön sairaseläkkeellä reuman vuoksi oleva henkilö.
      Huh,huh,että Heinolakin.

      • rapatessa roiskuu

        Mehiläisessäkin sattui vastaava tapaus. Ja vielä kotiin lähettivät aivan ventovieraan ihmisen paperit ja röntgenkuvat.


    • Yksjalkanen

      Keskussairaalassa samassa huoneessa ollut hiljainen potilas itki monta kertaa. Minun tietojeni mukaan yksikään henkilökuntaan kuuluva ei kysynyt mikä on hätänä. Jotkut hoitajat olivat erittäin töykeitä hänelle, suorastaan pilkkasivat.

      • sairaalat jonossa

        Sairaaloitakin on tutkittu, ja saatu ne tiettyyn palvelualttiusjärjestykseen. Oma sairaalani pitää perää tuossa tutkimuksessa tulleessa selvityksessä.


    • Kipupotilaalle

      Valitettavasti kokemuksenne ovat takuulla tosia
      niin lääkäreihin kuin meihin hoitajiinkin liittyen. Itse olen ollut kipupotilaan asemassa ja huomannut, ettemme me hoitajatkaan osaa lääkitä kipua riittävästi. Pelko, että kipulääkettä antaa liikaa elää meissä yhä sitkeässä.En osaa puolustautua, oma lähtökohtani on yrittää kohdella potilasta/asiakasta niin kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Tätä olen joutunut miettimään niin hoitajana, potilaana kuin omaisenakin.Hoitajiin liittyvistä kysymyksistä kannattaa yrittää mainita k.o. osaton osastonhoitajalle tai alueen ylihoitajalle;he ovat velvollisia selvittämään esim. hoitajaan liittyvän valitusasian potilaalle.Minunkaan mielestäni chattailut ja töissä nuokkumiset eivät kuulu hoitajille.Me olemme sitoutuneet työn tekemiseen myös yöllä.Voimia teille kaikille! Itse olen tällä hetkellä jatko-opinnoissa, työsuhteeni ei jatkunut kun ihmettelin, miksi hoitajat katsovat tv:tä niin kovaa, etteivät potilaat saa nukkua ja arvostelin muutenkin meidän hoitajien käyttäytymistä.Antakaa, jos on aihetta myös hyvää palautetta hoitajalle vaikka nimeltä, kaikki eivät meistä ole samanlaisia-olen tavannut myös hyviä hoitajia!

      • Vielä kipupotilaalle

        Oman äitini reuma diagnosoitiin liki 20 vuotta sitten, eri asia kuinka kauan hän jo oli sairastanut sitä ennen virallista diagnoosia...
        Äitini on pyytänyt kipuinjektioita(eli kortisonia ja puudutesekoitusta) pahimpiin kipukohtiin, mutta erikoislääkäri keskussairaalassa totesi,"ettei hän osaa pistää kyseistä ainetta"...terveyskeskuslääkärikin osaa ja jopa sairaanhoitaja, jos sairaanhoitajalla olisi virallinen lupa. Toinen asia oli, että pyysimme äidille kipulaastaria. Vastaus oli, että se vahingoittaa muutenkin huonosti toimivia munuaisia.Onkohan suun kautta otettavat lääkkeet sitten yhtään turvallisempia, kun kipu on anteeksi vain suorastaan helvetillistä! Äitini päättikin lopettaa keskussairaalatason kontrollit;ei hän niistä mitään hyödy.Turhaa ajamista 200 kilometriä tyhjästä.Terveydenhuoltomme taso on jo mennyt osin ala-arvoiseksi,ja potilaat vain sen kestävät.Minuakin hoitajana jo hävettää, vaikkeivat leikkaukset ole minun syytäni.Sairaat ovat oiva ryhmä säästää,eiväthän he tuota kuin kuluja. Ja näköjään kohtelukin viittaa samaan.Miettikää tarkkaan, ketä äänestätte, jos äänestätte!


      • Kipupotilas
        Vielä kipupotilaalle kirjoitti:

        Oman äitini reuma diagnosoitiin liki 20 vuotta sitten, eri asia kuinka kauan hän jo oli sairastanut sitä ennen virallista diagnoosia...
        Äitini on pyytänyt kipuinjektioita(eli kortisonia ja puudutesekoitusta) pahimpiin kipukohtiin, mutta erikoislääkäri keskussairaalassa totesi,"ettei hän osaa pistää kyseistä ainetta"...terveyskeskuslääkärikin osaa ja jopa sairaanhoitaja, jos sairaanhoitajalla olisi virallinen lupa. Toinen asia oli, että pyysimme äidille kipulaastaria. Vastaus oli, että se vahingoittaa muutenkin huonosti toimivia munuaisia.Onkohan suun kautta otettavat lääkkeet sitten yhtään turvallisempia, kun kipu on anteeksi vain suorastaan helvetillistä! Äitini päättikin lopettaa keskussairaalatason kontrollit;ei hän niistä mitään hyödy.Turhaa ajamista 200 kilometriä tyhjästä.Terveydenhuoltomme taso on jo mennyt osin ala-arvoiseksi,ja potilaat vain sen kestävät.Minuakin hoitajana jo hävettää, vaikkeivat leikkaukset ole minun syytäni.Sairaat ovat oiva ryhmä säästää,eiväthän he tuota kuin kuluja. Ja näköjään kohtelukin viittaa samaan.Miettikää tarkkaan, ketä äänestätte, jos äänestätte!

        Kiitos rehellisyydestäsi, on hyviä lääkäreitä ja hotajia kuten huonojakin. Voisin nimetä heti muutaman hyvän ja vilpittömän.
        Toisaalta se ei yhtään lohduta kun ei ole saanut nukuttua viikkoon ja sitten joutuu yöllä odottamaan aamua ja hoitajan vaihtumista tietäen, että sitten tulee kenties sellainen hoitaja joka lukee sen mitä papereihin on kirjoitettu ja antaa lääkkeen joka helpottaa oloa ja saa sitten päivällä kukaties nukuttuakin hieman sitä univelkaa pois.
        Arvatkaapa onko silloin odottavan aika pitkä?

        En valitettavasti ole keksinyt puoluetta tai tahoa jota äänestämällä asiat saataisiin muuttumaan.
        Asiat ovat menossa huonompaan suuntaan ja nykyisin on taas enenevässä määrin vallalla informointi, etttä reuma tai sairaus ja itse kipu olipa kyseessä mikä sairaus tahansa, ITSEAIHEUTETTUA!

        Eli jokainen saa itse kantaa kärsimyksensä ja syyllisyytensä. On menty jo liki 1800 luvun ajattelua, että sairaus on synnin palkka.

        Samaan aikaa pienten lasten astmat ja muut sairaudet lisääntyvät, eikä taatusti omasta syystään, mutta nykyisin halutaan saada sairaaltakin se viimeinen mehu rutistettua irti. Eli olitpa kipeä tai et teet työsi ja menet sitten suoraan hautaan, ilman kallista yhteiskunnallista hoitoa. Olethan itse syyllinen vaivoihisi, vika ei ole ruuassamme tai ympäristön saastumisessa tai missään muualla kuin siinä, että olet ottanut kerran eläessäsi kaljatuopin tai kokeillut tupakkaa, et ole kukaties aina pessyt hampaitasi tai jotain yhtä järjetöntä syytä vaivoihisi tarjotaan ja vain siksi että saataisiin sinut tuntemaan syyllisyyttä omista vaivoistasi.

        Eli kivun lisäksi saat huonon omantunnon taakan ja senkin tarjoaa nykyinen yhteiskuntamme ja sen terveydenhuolto!


      • Nainen42

        Sanomatta jäi, että toki suurin osa hoitajista sairaalareissullani oli asiallisia ja mukavia ja hommansa hoitavia.

        Samoin tällä kertaa ei lääkäreistäkään jäänyt sellaista tunnetta, että he olisivat puhuneet ohitseni. Päinvastoin, poikkeuksellisesti kirurgi kysyi omaakin mielipidettä.

        Vakituista reumalääkäriäni - jota tosin tapaan äärimmäisen harvoin - voin vain kehua. Häntä parempaa ei voisi olla. Hän todella kuuntelee potilasta ja ymmärtää, että kymmenien vuosien omakohtaisella kokemuksellakin on jotain sanottavaa. Hän ei tuputa mitään "pakkohoitoja".

        Tässä sen huomaa, että muutama asiaton/laiska/pirullinen hoitaja saa koko systeemin näyttämään epäonnistuneelta. Siinä sitten syyttömätkin saavat haukut niskaansa.


      • Peke
        Nainen42 kirjoitti:

        Sanomatta jäi, että toki suurin osa hoitajista sairaalareissullani oli asiallisia ja mukavia ja hommansa hoitavia.

        Samoin tällä kertaa ei lääkäreistäkään jäänyt sellaista tunnetta, että he olisivat puhuneet ohitseni. Päinvastoin, poikkeuksellisesti kirurgi kysyi omaakin mielipidettä.

        Vakituista reumalääkäriäni - jota tosin tapaan äärimmäisen harvoin - voin vain kehua. Häntä parempaa ei voisi olla. Hän todella kuuntelee potilasta ja ymmärtää, että kymmenien vuosien omakohtaisella kokemuksellakin on jotain sanottavaa. Hän ei tuputa mitään "pakkohoitoja".

        Tässä sen huomaa, että muutama asiaton/laiska/pirullinen hoitaja saa koko systeemin näyttämään epäonnistuneelta. Siinä sitten syyttömätkin saavat haukut niskaansa.

        Turhan moni unohtaa, että myös terveydenhoitoalalla työskentelevät ovat vain ihmisiä. Kun itse ei ole täydellinen, sitä ei voi vaatia muiltakaan. Minä ainakin huomamaan päivittäin toimineeni typerästi ja tehneeni virheratkaisuja, jotka harmittavat.


      • Kipupotilas
        Peke kirjoitti:

        Turhan moni unohtaa, että myös terveydenhoitoalalla työskentelevät ovat vain ihmisiä. Kun itse ei ole täydellinen, sitä ei voi vaatia muiltakaan. Minä ainakin huomamaan päivittäin toimineeni typerästi ja tehneeni virheratkaisuja, jotka harmittavat.

        Jokaisen tulisi myös oppia virheistään.
        Hoitajapulaa toitotettiin tuossa kymmenne vuotta sitten ja toitotetaan edelleen, tästä syystä alalle ohjautuu henkilöitä, joista ei todellisuudessa alalle ole.

        Palkkaus pitää huolen siitä, että parhaat ohjautuvat ulkomaille töihin, meille jää rupusakki.

        Ei virheistä, tahallisista laiminlyönneistä ja hoitovirheistä pidä vaieta siksi, että "virheitähän meille sattuu kaikille". Vaan on jo aika nostaa kissa pöydälle ja yrittää saada huomiota näihinkin ongelmiin. Koulutus hoitoalalla on mielestäni mennyt alaspäin ja rankasti, liekö syy juuri koulutettavien tasossa vai mistä on kysymys.

        Lääkärit muuten pitävät mielellään ihmisiä koekaniineina ja osa lääkäreistä juoksee lääketeollisuuden sponsorirahojen perässä ihan täysin.
        Tyypillinen tilanne on kaksi lääkäriä jotka kiertävät saman sairaalaosaston vuoropäivin, lääke saattaa vaihtua potilaalle näin joka toinen päivä jopa viikkojen ajan. Ihjan vain siksi, että näin molemmat lääkärit varmistavat sen oman palkkionsa... Hoitajat luonnollisesti vaikenevat vaitiolovelvollisuutensa takia tilanteesta, liekö todellinen syy naisvaltaisuus alalla. Ei tuollaisesta sirkuksesta ja hodettavan: siis asiakkaan kiusaamisesta ja riepottelusta pidä vaieta, tuollaiset lääkärit joutaisivat vaikka Timbuktuun hommiin, meillä tällaisia ei tarvita.
        Jos raha on lääkärin ainoa motiivi, ei voi kuvitella hänen edes pyrkivän potilaan parantamiseen, paremminkin päin vastoin.
        Monikohan hyväkin hoitaja tai lääkäriehdokas jättää nykyisin hakeutumattta alalle juuri näiden tunarien takia?


      • Kipupotilaalle
        Kipupotilas kirjoitti:

        Jokaisen tulisi myös oppia virheistään.
        Hoitajapulaa toitotettiin tuossa kymmenne vuotta sitten ja toitotetaan edelleen, tästä syystä alalle ohjautuu henkilöitä, joista ei todellisuudessa alalle ole.

        Palkkaus pitää huolen siitä, että parhaat ohjautuvat ulkomaille töihin, meille jää rupusakki.

        Ei virheistä, tahallisista laiminlyönneistä ja hoitovirheistä pidä vaieta siksi, että "virheitähän meille sattuu kaikille". Vaan on jo aika nostaa kissa pöydälle ja yrittää saada huomiota näihinkin ongelmiin. Koulutus hoitoalalla on mielestäni mennyt alaspäin ja rankasti, liekö syy juuri koulutettavien tasossa vai mistä on kysymys.

        Lääkärit muuten pitävät mielellään ihmisiä koekaniineina ja osa lääkäreistä juoksee lääketeollisuuden sponsorirahojen perässä ihan täysin.
        Tyypillinen tilanne on kaksi lääkäriä jotka kiertävät saman sairaalaosaston vuoropäivin, lääke saattaa vaihtua potilaalle näin joka toinen päivä jopa viikkojen ajan. Ihjan vain siksi, että näin molemmat lääkärit varmistavat sen oman palkkionsa... Hoitajat luonnollisesti vaikenevat vaitiolovelvollisuutensa takia tilanteesta, liekö todellinen syy naisvaltaisuus alalla. Ei tuollaisesta sirkuksesta ja hodettavan: siis asiakkaan kiusaamisesta ja riepottelusta pidä vaieta, tuollaiset lääkärit joutaisivat vaikka Timbuktuun hommiin, meillä tällaisia ei tarvita.
        Jos raha on lääkärin ainoa motiivi, ei voi kuvitella hänen edes pyrkivän potilaan parantamiseen, paremminkin päin vastoin.
        Monikohan hyväkin hoitaja tai lääkäriehdokas jättää nykyisin hakeutumattta alalle juuri näiden tunarien takia?

        Tiedän omakohtaisesti, omaisteni ja ystävieni kautta, että pitkäaikainen kipu tekee liki hulluksi.Silloin ei pitkämielisyyttä riitä niin lääkäreitä kuin hoitajiakaan kohtaan.Ei itsellänikään,kun olin kipupotilaana.Lääkäreistä en tiedä, enkä liioin muista hoitajistakaan,mutta täällä Pohjois-Karjalassa ei ainakaan ole sairaanhoitajapula.Olen ollut yliopistosairaalan teholla noin 15 vuotta ja muuttaessani tänne itäisempään Suomeen jäin pian työttömäksi.Olen edelleenkin sitä mieltä,että kaikki hoitajat eivät suinkaan nauti potilaan kärsimyksistä eivätkä yritä peitellä lääkärien vahinkoja.Hyviäkin hoitajia löytyy!!Oma lähtökohtani olisi olla potilasta varten eikä potilas minua varten.Palkkaani en ole suuremmin miettinyt;se kun ei miettimällä parane.Keikkatyöllä olen sitten saanut pidettyä tuntumaa työhön-pienten lasten äitinä vain on vaikea lähteä tunnin varoitusajalla...siitä olen tyytyväinen, että hoitajat alkavat ottaa kantaa topakammin kivun hoitoon;isänikään ei olisi saanut kipulastaria,jos lupaa olisi tivattu hoitavalta lääkäriltä.Lääke järjestyi kipuhoitajan ja hänen yksikkönsä lääkärin kautta.Pidän itseäni pätevänä hoitajana,jonka Suomi menettää ulkomaille (muutamme Norjaan...)enkä rupusakkiin kuuluvana.


      • lääkäri
        Kipupotilas kirjoitti:

        Jokaisen tulisi myös oppia virheistään.
        Hoitajapulaa toitotettiin tuossa kymmenne vuotta sitten ja toitotetaan edelleen, tästä syystä alalle ohjautuu henkilöitä, joista ei todellisuudessa alalle ole.

        Palkkaus pitää huolen siitä, että parhaat ohjautuvat ulkomaille töihin, meille jää rupusakki.

        Ei virheistä, tahallisista laiminlyönneistä ja hoitovirheistä pidä vaieta siksi, että "virheitähän meille sattuu kaikille". Vaan on jo aika nostaa kissa pöydälle ja yrittää saada huomiota näihinkin ongelmiin. Koulutus hoitoalalla on mielestäni mennyt alaspäin ja rankasti, liekö syy juuri koulutettavien tasossa vai mistä on kysymys.

        Lääkärit muuten pitävät mielellään ihmisiä koekaniineina ja osa lääkäreistä juoksee lääketeollisuuden sponsorirahojen perässä ihan täysin.
        Tyypillinen tilanne on kaksi lääkäriä jotka kiertävät saman sairaalaosaston vuoropäivin, lääke saattaa vaihtua potilaalle näin joka toinen päivä jopa viikkojen ajan. Ihjan vain siksi, että näin molemmat lääkärit varmistavat sen oman palkkionsa... Hoitajat luonnollisesti vaikenevat vaitiolovelvollisuutensa takia tilanteesta, liekö todellinen syy naisvaltaisuus alalla. Ei tuollaisesta sirkuksesta ja hodettavan: siis asiakkaan kiusaamisesta ja riepottelusta pidä vaieta, tuollaiset lääkärit joutaisivat vaikka Timbuktuun hommiin, meillä tällaisia ei tarvita.
        Jos raha on lääkärin ainoa motiivi, ei voi kuvitella hänen edes pyrkivän potilaan parantamiseen, paremminkin päin vastoin.
        Monikohan hyväkin hoitaja tai lääkäriehdokas jättää nykyisin hakeutumattta alalle juuri näiden tunarien takia?

        Ei ole palkkioita näkynyt, ei kuulunut. 8 vuotta sairaalalääkärinä takana kuitenkin.

        Lääketehtaat järjestävät koulutustilaisuuksia ja epävirallisiakin illanviettoja, mutta varsinkaan geneerisen substituution aikana, ei etelänmatkoja ja muita palkkioita ole tullut kukaan tarjoamaan... Lienenkö sitten niin "pieni" lääkäri osastonlääkärin titteleineni.

        Lääkkeitä sitä paitsi vaihdetaan hoidon vuoksi, ei siksi, että potilas olisi koekaniinina.


      • Kipupotilas
        lääkäri kirjoitti:

        Ei ole palkkioita näkynyt, ei kuulunut. 8 vuotta sairaalalääkärinä takana kuitenkin.

        Lääketehtaat järjestävät koulutustilaisuuksia ja epävirallisiakin illanviettoja, mutta varsinkaan geneerisen substituution aikana, ei etelänmatkoja ja muita palkkioita ole tullut kukaan tarjoamaan... Lienenkö sitten niin "pieni" lääkäri osastonlääkärin titteleineni.

        Lääkkeitä sitä paitsi vaihdetaan hoidon vuoksi, ei siksi, että potilas olisi koekaniinina.

        Jopas jotakin kerrotko nimesi ja osastosi, niin viestitän lääketeollisuudelle heitteillejätöstä. Ei edestakainen lääkkeenvaihto joka toinen päivä kahden erinimisen ja hintaisen, mutta sisällöltään saman aineen kanssa taatusti ole hoitoa! Voin todistaa väitteeni jos haluat, mutta sitä ennen kerrot nimesi ja tarkemman ammattisi.

        Lääketeollisuus on jo toistakymmentä vuotta uhrannut rahaa sponsorointiin ja voiteluun enemmän kuin lääkkeiden kehitystyöhön, tässä toinen todistettu fakta.

        Mutta tietysti lääkäreissäkin voi olla rehellisiä ja sellaisia ihmisiä jotka eivät osaaa tai rehellisyyden nimissä halua hyötyä sairaiden kustannuksella varsinkaan epärehellisin ja epäreiluin keinoin.

        Mutta sinulle kyllä vastaan suoraan, että valehtelet. Olen siitä 100% varma ja kuten itsekkin kerrot on noita illanviettoja sentään ollut, olisikohan silloinkin ollut joku ihminen joka olisi kaivannut apuasi kun istut siellä?

        Miten kehtaat retostella ja vielä olla muka huomaamatta korruptuneisuuttasi?

        Lääkärit ovat palkkansa hoitaneet sille tasolle, ettei pitäisi ruuan tai alkoholin olla niin kallista, että pitäisi almuja anoa tai ottaa. Sama porukka pitää väkisin huolta siitä, ettei erikoistuneita lääkäreitä koskaan kouluteta niin paljon kuin tarvetta olisi, syy on selvä, palkkaetu. Ei se että hippokraatteen vala ja avun antaminen olisi ne todelliset motiivit.


      • palvelu parantunut
        Kipupotilas kirjoitti:

        Kiitos rehellisyydestäsi, on hyviä lääkäreitä ja hotajia kuten huonojakin. Voisin nimetä heti muutaman hyvän ja vilpittömän.
        Toisaalta se ei yhtään lohduta kun ei ole saanut nukuttua viikkoon ja sitten joutuu yöllä odottamaan aamua ja hoitajan vaihtumista tietäen, että sitten tulee kenties sellainen hoitaja joka lukee sen mitä papereihin on kirjoitettu ja antaa lääkkeen joka helpottaa oloa ja saa sitten päivällä kukaties nukuttuakin hieman sitä univelkaa pois.
        Arvatkaapa onko silloin odottavan aika pitkä?

        En valitettavasti ole keksinyt puoluetta tai tahoa jota äänestämällä asiat saataisiin muuttumaan.
        Asiat ovat menossa huonompaan suuntaan ja nykyisin on taas enenevässä määrin vallalla informointi, etttä reuma tai sairaus ja itse kipu olipa kyseessä mikä sairaus tahansa, ITSEAIHEUTETTUA!

        Eli jokainen saa itse kantaa kärsimyksensä ja syyllisyytensä. On menty jo liki 1800 luvun ajattelua, että sairaus on synnin palkka.

        Samaan aikaa pienten lasten astmat ja muut sairaudet lisääntyvät, eikä taatusti omasta syystään, mutta nykyisin halutaan saada sairaaltakin se viimeinen mehu rutistettua irti. Eli olitpa kipeä tai et teet työsi ja menet sitten suoraan hautaan, ilman kallista yhteiskunnallista hoitoa. Olethan itse syyllinen vaivoihisi, vika ei ole ruuassamme tai ympäristön saastumisessa tai missään muualla kuin siinä, että olet ottanut kerran eläessäsi kaljatuopin tai kokeillut tupakkaa, et ole kukaties aina pessyt hampaitasi tai jotain yhtä järjetöntä syytä vaivoihisi tarjotaan ja vain siksi että saataisiin sinut tuntemaan syyllisyyttä omista vaivoistasi.

        Eli kivun lisäksi saat huonon omantunnon taakan ja senkin tarjoaa nykyinen yhteiskuntamme ja sen terveydenhuolto!

        "Olethan itse syyllinen vaivoihisi, vika ei ole ruuassamme tai ympäristön saastumisessa tai missään muualla kuin siinä, että olet ottanut kerran eläessäsi kaljatuopin tai kokeillut tupakkaa, et ole kukaties aina pessyt hampaitasi tai jotain yhtä järjetöntä syytä vaivoihisi tarjotaan ja vain siksi että saataisiin sinut tuntemaan syyllisyyttä omista vaivoistasi.

        Eli kivun lisäksi saat huonon omantunnon taakan ja senkin tarjoaa nykyinen yhteiskuntamme ja sen terveydenhuolto!"

        Olen sairauden/sairauksien vaikeasti vammauttama henkilö, mutta en kyllä tunne noita tunteen kokemuksia omakseni vaikka hirvittävän paljon joudunkin käymään eri erikoissairaanhoidon klinikoilla, niin mitään tuohon viittaavaakaan en ole aistinut.

        Olen enemmän kuin hämmästynyt, miten kirjaimellisesti ovat ottaneet vammautumiseni/sairauksieni kontrolloimisen ja hoidon. Ihan näin pitkälle toteutunutta tunnollisuutta en olisi osannut odottaa julkisen puolen järjestelmältä.

        Silloin, kun sairaudet eivät vielä olleet vammauttaneet näin vaikeasti, silloin ei tuo tunnollisuus ja huolellisuus toiminut julkisella sektorilla likimainkaan näin hyvin kuin nyt.


      • eikä valehteluja
        Kipupotilas kirjoitti:

        Jopas jotakin kerrotko nimesi ja osastosi, niin viestitän lääketeollisuudelle heitteillejätöstä. Ei edestakainen lääkkeenvaihto joka toinen päivä kahden erinimisen ja hintaisen, mutta sisällöltään saman aineen kanssa taatusti ole hoitoa! Voin todistaa väitteeni jos haluat, mutta sitä ennen kerrot nimesi ja tarkemman ammattisi.

        Lääketeollisuus on jo toistakymmentä vuotta uhrannut rahaa sponsorointiin ja voiteluun enemmän kuin lääkkeiden kehitystyöhön, tässä toinen todistettu fakta.

        Mutta tietysti lääkäreissäkin voi olla rehellisiä ja sellaisia ihmisiä jotka eivät osaaa tai rehellisyyden nimissä halua hyötyä sairaiden kustannuksella varsinkaan epärehellisin ja epäreiluin keinoin.

        Mutta sinulle kyllä vastaan suoraan, että valehtelet. Olen siitä 100% varma ja kuten itsekkin kerrot on noita illanviettoja sentään ollut, olisikohan silloinkin ollut joku ihminen joka olisi kaivannut apuasi kun istut siellä?

        Miten kehtaat retostella ja vielä olla muka huomaamatta korruptuneisuuttasi?

        Lääkärit ovat palkkansa hoitaneet sille tasolle, ettei pitäisi ruuan tai alkoholin olla niin kallista, että pitäisi almuja anoa tai ottaa. Sama porukka pitää väkisin huolta siitä, ettei erikoistuneita lääkäreitä koskaan kouluteta niin paljon kuin tarvetta olisi, syy on selvä, palkkaetu. Ei se että hippokraatteen vala ja avun antaminen olisi ne todelliset motiivit.

        Huomaan, että haukut väärää puuta. Sanot olevasi sairaalassa, niin ei siellä mitään merkitystä ole, minkämerkkistä lääkettä kukakin määrää. Sitä annetaan, mitä sattuu sairaalan apteekissa olemaan. Varsin usein mullekkin annetaan toista, ennenkuin sairaalan apteekkiin tulee sitä, mitä minulle pitäisi antaa.

        Tunnen kyllä henkilökohtaisestikkin lääkärin, joka ei mitään palkkioita ja boonuksia mistään saa, kirjoittipa mitä lääkettä tahtojaan.


    • woman

      Olen käynnyt 6 vuotta heinolassa lääkärissä...ja missään muualla en ole tavannut yhtä mukavia ja asiantuntevia lääkäreitä...etenkin heinolan silmälääkäri on erittäin mukava ja asiansa osaava...ainoastaan yksi lääkäri on josta en tykkää..koska aina kun olen hänellä ollut hän on yrittänyt aloittaa uusia lääkkeitä vaikka pärjään vanhoillakin ihan hyvin...eli tunsin olevani joku koekaniini...onneksi en ole koskaan aloittanut lääkeitä mitä hän on määrännyt koska muut lääkärit ovat sanoneet seuraavilla kerroilla etten tarvitse niitä uusia lääkkeitä...

      • mirja

        joo, olen samaa miletä. heinolasa olen ainoastaan saanut asiaan kuuluvaa, ihmiskohtaista kohtelua. olen ihminen! ja heitä olen jopa kiittänyt. siellä voisi olla meilkein kotona, siis melkein. kotai nyt ei voita mikään.


    • siekkari

      On niita potilaitakin kaikenlaisia..

      Yli kuuskymppinen naispotilas kiukutteli ja valehteli jatkuvasti hoitajille. Osansa sai myos muut potilaat. Ne, jotka ei kayttaytynyt samoin kuin han. Siita huolimatta nainen odotti hoitajien passaavan hanta kuin alle vuoden ikaista lasta.

      • Nainen42

        Tottakai potilaitakin on kaikenlaisia. Mutta potilas ei ole töissä eikä hän saa potilaana olostaan palkkaa.

        Asiakkaiden/potilaiden kanssa työskentelevän täytyisi pystyä hoitamaan hommansa asiallisesti, oli vastassa kuinka kenkku potilas tahansa. Inhottava potilas ei oikeuta henkilökuntaa muuttumaan inhottavaksi.

        Näin omalla sairaalareissullani yhden tosi hankalan potilaan omassa huoneessani. Vanha nainen, joka taatusti teki henkilökunnan olon tukalaksi kokoaikaisilla mahdottomilla vaatimuksillaan, valituksillaan ja valitusuhkailuillaan. Minusta näyttikin, että hän pisti varsinkin tietyn hoitajan pinnan kireälle. Hänelle ei kuitenkaan uskallettu piruilla takaisin, joten piruilu kohdistuikin sitten avuttomana kipua potevaan leikkauspotilaaseen. Sama hoitaja oli kyseessä.


      • Kipupotilas

        Eikö käyttäytymisen taustalla ole sairaus?
        Siis jotain oli hoitamatta jos potilas oirehti tuolla tavalla, mutta hoitaja tai lääkäri joka on saanut koulutuksen työhönsä on kyllä kaukana ammattitaidostaan jos hän kostaa yhden sairaan potilaan oirehdinnan sitten kaikille muille potilaille siten että jättää selvät hoitoohjeet ja avun antamatta!

        Ilmeisen sairas ja oirehtiva tapaus on tällainen lääkäri/hoitaja eikä taatusti kuulu terveydenhoidon ammattilaisten pariin, vaan sinne avun tarvitsijoihin.

        Mutta normaaliin keskustelukäytäntöön täällä valitettavasti kuuluu tällainenkin kommentointi, oikeastaan ihmeen vähällä on tämä keskustelusivusto päässyt, eli sivulla käy lähinnä fyysisesti sairaita ja häiriintyneet riehuvat joillain muilla sivuilla.


      • Kipupotilaalle
        Kipupotilas kirjoitti:

        Eikö käyttäytymisen taustalla ole sairaus?
        Siis jotain oli hoitamatta jos potilas oirehti tuolla tavalla, mutta hoitaja tai lääkäri joka on saanut koulutuksen työhönsä on kyllä kaukana ammattitaidostaan jos hän kostaa yhden sairaan potilaan oirehdinnan sitten kaikille muille potilaille siten että jättää selvät hoitoohjeet ja avun antamatta!

        Ilmeisen sairas ja oirehtiva tapaus on tällainen lääkäri/hoitaja eikä taatusti kuulu terveydenhoidon ammattilaisten pariin, vaan sinne avun tarvitsijoihin.

        Mutta normaaliin keskustelukäytäntöön täällä valitettavasti kuuluu tällainenkin kommentointi, oikeastaan ihmeen vähällä on tämä keskustelusivusto päässyt, eli sivulla käy lähinnä fyysisesti sairaita ja häiriintyneet riehuvat joillain muilla sivuilla.

        On totta, että on hankalia potilaita ja heidätkin pitää hoitaa.Mutta sinä kipupotilas tunnut nyt jumittuneen vihaasi hoitajia ja eritoten lääkäreitä kohtaan korruptiosyytteinesi.
        Sinun kaltaisille potilaille on mahdoton olla mieliksi.Puutut muitten potilastapauksiin ja retostelet niitä tällaisilla palstoilla.Eikö tällä palstalla pitäisi puhua reumasta ja siihen liittyvästä? Voinet miettiä kuka on sairas ja oirehtii-kaikki asialliset ihmiset jättänevät yksinpuhelusi omaan arvoonsa...


      • elli
        Kipupotilaalle kirjoitti:

        On totta, että on hankalia potilaita ja heidätkin pitää hoitaa.Mutta sinä kipupotilas tunnut nyt jumittuneen vihaasi hoitajia ja eritoten lääkäreitä kohtaan korruptiosyytteinesi.
        Sinun kaltaisille potilaille on mahdoton olla mieliksi.Puutut muitten potilastapauksiin ja retostelet niitä tällaisilla palstoilla.Eikö tällä palstalla pitäisi puhua reumasta ja siihen liittyvästä? Voinet miettiä kuka on sairas ja oirehtii-kaikki asialliset ihmiset jättänevät yksinpuhelusi omaan arvoonsa...

        Kun ilkeä ja epärehellinen ihminen sairastuu, ei hän ala käyttäytymään fiksusti. Kaikkea ei voi laittaa sairauden piikkiin.


      • täh
        Nainen42 kirjoitti:

        Tottakai potilaitakin on kaikenlaisia. Mutta potilas ei ole töissä eikä hän saa potilaana olostaan palkkaa.

        Asiakkaiden/potilaiden kanssa työskentelevän täytyisi pystyä hoitamaan hommansa asiallisesti, oli vastassa kuinka kenkku potilas tahansa. Inhottava potilas ei oikeuta henkilökuntaa muuttumaan inhottavaksi.

        Näin omalla sairaalareissullani yhden tosi hankalan potilaan omassa huoneessani. Vanha nainen, joka taatusti teki henkilökunnan olon tukalaksi kokoaikaisilla mahdottomilla vaatimuksillaan, valituksillaan ja valitusuhkailuillaan. Minusta näyttikin, että hän pisti varsinkin tietyn hoitajan pinnan kireälle. Hänelle ei kuitenkaan uskallettu piruilla takaisin, joten piruilu kohdistuikin sitten avuttomana kipua potevaan leikkauspotilaaseen. Sama hoitaja oli kyseessä.

        potilas saa olla inhottava kun sille ei makseta palkkaa. on sulla perustelut.


      • Nainen42
        täh kirjoitti:

        potilas saa olla inhottava kun sille ei makseta palkkaa. on sulla perustelut.

        Tässä keskustelussa päästiin nyt näköjään taas (tahallisen) väärinymmärtämisen ja sanojen suuhun laittamisen asteelle, joten minulla ei ole enää lisättävää.


      • Nimimerkki täh
        Nainen42 kirjoitti:

        Tässä keskustelussa päästiin nyt näköjään taas (tahallisen) väärinymmärtämisen ja sanojen suuhun laittamisen asteelle, joten minulla ei ole enää lisättävää.

        Juuri kirjoitit kun nimimerkki "täh" mainitsi-eli luulet,että potilas saa olla inhottava,sillä hoitaja saa palkan sun kaltaisista rakuttajista.Säälin hoitsuja,jotka tuollaisia akkoja hoitaa...TOIVOTTAVASTI TÄMÄN TAJUSIT;TALIAIVO!!!


      • Toinen Lääkäri
        elli kirjoitti:

        Kun ilkeä ja epärehellinen ihminen sairastuu, ei hän ala käyttäytymään fiksusti. Kaikkea ei voi laittaa sairauden piikkiin.

        Ilkeä ja epärehellinen = syntinen

        = sairaus on seurausta synnistä = synnin palkka on kuolema jne. mädätköön pois!!!!!
        Tämä oli ajatuskulkusi! LP

        Toisin päin, eikö kyseinen oirehdinta ole merkki siitä, että kyseinen henkilö on sairas? Siis jostain syystä hänellä on psyykkisiä oireita! Eikö niitä pidä silloin tunnistaa ja yrittää hoitaa niitäkin? Sekö auttaa kun tällaiseen vedoten jätetään hoitamatta kivut, ym? Tai sitten kielletään tällaiseen poikkeuspotilaaseen vedoten apu asiallisiltakin potilailta?

        Tai halutaan kieltää, keskustelemasta tyrannihoitajista joiden maailma on ilmeisen mustavalkoinen.

        Halutaan unohtaa perusasiat, se kuka hoidosta määrää Lääkäri vai hoitaja, kenen kukkarosta se kaikki loppujen lopuksi on pois.

        Ei kukaan ole kertaakaan täällä leimannut koko sakkia, mutta kyllä puuro on pilalla jo yhdestä "ulostekokkareesta" luulisi jokaisen haluavan siivota ne pois? Potilaista ne saadaan järkevällä ja asiallisella vaivan mukaisella hoidolla. Eli jos häirikköpotilas on omine mielikuvituskipuineen sairasosastolla, eikä mielenterveydellistä apua saamassa, kuka on silloin tehnyt virheen se potilasko?

        Henkilökunnasta asiallisella koulutuksella, rehellisellä itsekritiikillä ja hyväksymällä se, ettei jokaisesta koulun käyneestä ole siihen hoitotyöhön, osa heistäkin voisi todellisuudessa kuulua jonnekin aivan muualle.

        Eli elleistä huolimatta jatketaan asiallisella linjalla! Kannattaisiko Ellinkin harkita ihan itseensä vilkaisten, minne kuuluisi. Ei ainakaan minun potilaideni hoitajaksi.


      • Ced
        Toinen Lääkäri kirjoitti:

        Ilkeä ja epärehellinen = syntinen

        = sairaus on seurausta synnistä = synnin palkka on kuolema jne. mädätköön pois!!!!!
        Tämä oli ajatuskulkusi! LP

        Toisin päin, eikö kyseinen oirehdinta ole merkki siitä, että kyseinen henkilö on sairas? Siis jostain syystä hänellä on psyykkisiä oireita! Eikö niitä pidä silloin tunnistaa ja yrittää hoitaa niitäkin? Sekö auttaa kun tällaiseen vedoten jätetään hoitamatta kivut, ym? Tai sitten kielletään tällaiseen poikkeuspotilaaseen vedoten apu asiallisiltakin potilailta?

        Tai halutaan kieltää, keskustelemasta tyrannihoitajista joiden maailma on ilmeisen mustavalkoinen.

        Halutaan unohtaa perusasiat, se kuka hoidosta määrää Lääkäri vai hoitaja, kenen kukkarosta se kaikki loppujen lopuksi on pois.

        Ei kukaan ole kertaakaan täällä leimannut koko sakkia, mutta kyllä puuro on pilalla jo yhdestä "ulostekokkareesta" luulisi jokaisen haluavan siivota ne pois? Potilaista ne saadaan järkevällä ja asiallisella vaivan mukaisella hoidolla. Eli jos häirikköpotilas on omine mielikuvituskipuineen sairasosastolla, eikä mielenterveydellistä apua saamassa, kuka on silloin tehnyt virheen se potilasko?

        Henkilökunnasta asiallisella koulutuksella, rehellisellä itsekritiikillä ja hyväksymällä se, ettei jokaisesta koulun käyneestä ole siihen hoitotyöhön, osa heistäkin voisi todellisuudessa kuulua jonnekin aivan muualle.

        Eli elleistä huolimatta jatketaan asiallisella linjalla! Kannattaisiko Ellinkin harkita ihan itseensä vilkaisten, minne kuuluisi. Ei ainakaan minun potilaideni hoitajaksi.

        jaa,tää ns. lääkäri sitten leimaa hoitsut huonoiksi ja oman ammattikuntansa hyväksi,jos nyt edes on lääkäri.Täällä kun voi leikkiä vaikka lääkäriä...paskakokkareita on lääkäreissä ja valitettavasti kipupotilaan kaltaisissa ämmissäkin,jotka tarttis psykiatrin hoitoo.Zoronoo-tapelkaa keskenänne tollot.


      • elli
        Toinen Lääkäri kirjoitti:

        Ilkeä ja epärehellinen = syntinen

        = sairaus on seurausta synnistä = synnin palkka on kuolema jne. mädätköön pois!!!!!
        Tämä oli ajatuskulkusi! LP

        Toisin päin, eikö kyseinen oirehdinta ole merkki siitä, että kyseinen henkilö on sairas? Siis jostain syystä hänellä on psyykkisiä oireita! Eikö niitä pidä silloin tunnistaa ja yrittää hoitaa niitäkin? Sekö auttaa kun tällaiseen vedoten jätetään hoitamatta kivut, ym? Tai sitten kielletään tällaiseen poikkeuspotilaaseen vedoten apu asiallisiltakin potilailta?

        Tai halutaan kieltää, keskustelemasta tyrannihoitajista joiden maailma on ilmeisen mustavalkoinen.

        Halutaan unohtaa perusasiat, se kuka hoidosta määrää Lääkäri vai hoitaja, kenen kukkarosta se kaikki loppujen lopuksi on pois.

        Ei kukaan ole kertaakaan täällä leimannut koko sakkia, mutta kyllä puuro on pilalla jo yhdestä "ulostekokkareesta" luulisi jokaisen haluavan siivota ne pois? Potilaista ne saadaan järkevällä ja asiallisella vaivan mukaisella hoidolla. Eli jos häirikköpotilas on omine mielikuvituskipuineen sairasosastolla, eikä mielenterveydellistä apua saamassa, kuka on silloin tehnyt virheen se potilasko?

        Henkilökunnasta asiallisella koulutuksella, rehellisellä itsekritiikillä ja hyväksymällä se, ettei jokaisesta koulun käyneestä ole siihen hoitotyöhön, osa heistäkin voisi todellisuudessa kuulua jonnekin aivan muualle.

        Eli elleistä huolimatta jatketaan asiallisella linjalla! Kannattaisiko Ellinkin harkita ihan itseensä vilkaisten, minne kuuluisi. Ei ainakaan minun potilaideni hoitajaksi.

        En ole, en ole ollut enkä ole koskaan esiintynyt hoitajana. Keksit täysin aiheettomia syytöksiä minusta. Minua harmittaa hirveästi, kun monet (ei vain tällä palstalla) haukkuvat hoitajia ja lääkäreitä. Sen olen huomannut, että ihmiset, joiden oma käytös on ala-arvoista, vahtivat suurennuslasin kanssa muita.


      • #Ced#
        elli kirjoitti:

        En ole, en ole ollut enkä ole koskaan esiintynyt hoitajana. Keksit täysin aiheettomia syytöksiä minusta. Minua harmittaa hirveästi, kun monet (ei vain tällä palstalla) haukkuvat hoitajia ja lääkäreitä. Sen olen huomannut, että ihmiset, joiden oma käytös on ala-arvoista, vahtivat suurennuslasin kanssa muita.

        En minä tarkottanut haukkua SUA;anteeksi väärinkäsitys elli.Tarkoitin,että sinun kommenttisi on ok,mutta tuon ns. lekurin kommentti leimaa hoitajat ja potilaatkin.Eli vika tuntuu tiettyjen henkilöiden mielestä olevan hoitohenkilökunnassa...
        ei todellakaan ollut tää mun ed. purkaus sulle!


      • elli
        #Ced# kirjoitti:

        En minä tarkottanut haukkua SUA;anteeksi väärinkäsitys elli.Tarkoitin,että sinun kommenttisi on ok,mutta tuon ns. lekurin kommentti leimaa hoitajat ja potilaatkin.Eli vika tuntuu tiettyjen henkilöiden mielestä olevan hoitohenkilökunnassa...
        ei todellakaan ollut tää mun ed. purkaus sulle!

        Jopa meni jutut seko, Ced. Tarkoitin tuon vastaukseni nimimerkille Toinen Lääkäri, jonka mielikuvitus on turhan lennokas.


    • Peke

      Minulla on nivelreuman lisäksi synnynnäinen sairaus. Ilman terveydenhoidon ammattilaisia minut olisi haudattu aika päiviä sitten. Sen vuoksi en pysty osallistumaan heidän solvaamiseen.

      Jos kymmenestä lääkäristä tai hoitajasta yksi on käytökseltään vähän ikävämpi, mitä sitten. Tuskin te itsekään olette niin aurinkoisia aina ja kaikkia ihmisiä kohtaan.

      Jos on todellista valittamista, oikea valituspaikka ei ole tämä palsta. Onko teillä rohkeutta keskustella asiallisesti asianomaisen henkilön tai hänen esimiehensä kanssa?

      • Nainen42

        "...Ilman terveydenhoidon ammattilaisia minut olisi haudattu aika päiviä sitten..."

        Sehän on heidän tehtävänsä ja siitä he saavat palkkansa. Ei heitä tarvitse sen vuoksi millekään jalustalle nostaa.

        "Jos kymmenestä lääkäristä tai hoitajasta yksi on käytökseltään vähän ikävämpi, mitä sitten..."

        Sitä sitten, että kun itse kärsin leikkauksen jäljiltä h...tillisissä tuskissa sen vuoksi, että tämä ikäväkäytöksinen hoitaja ei viitsi kysyä lääkäriltä, mitä lääkettä minulle voi antaa, ymmärtäväisyyteni ei todellakaan riitä.

        "...Tuskin te itsekään olette niin aurinkoisia aina ja kaikkia ihmisiä kohtaan."

        Jos tekisin asiakaspalvelutyötä ja minulle maksettaisiin siitä palkkaa, minun olisi oltava "aurinkoinen".

        "...Onko teillä rohkeutta keskustella asiallisesti asianomaisen henkilön tai hänen esimiehensä kanssa?"

        Ei todellakaan ole rohkeutta. Se johtuu siitä, että tiedän, ettei mene kauaakaan, kun olen leikkauttamassa toista lonkkaa tai jotain muuta niveltä samalla osastolla. Jos valitus ei ole silloin aiheuttanut parannusta asioihin, pelkäänpä että saisin vielä lisärääkkäystä.

        Oletko tosiaan sitä mieltä, että asiattomasta kohtelusta ei saisi puhua?

        Se, että puhuu asiasta täällä, ei välttämättä tarkoita myöskään sitä, etteikö asialle tee jotain myös konkreettisella tasolla.


      • Vielä itsekin kivusta kärsi...
        Nainen42 kirjoitti:

        "...Ilman terveydenhoidon ammattilaisia minut olisi haudattu aika päiviä sitten..."

        Sehän on heidän tehtävänsä ja siitä he saavat palkkansa. Ei heitä tarvitse sen vuoksi millekään jalustalle nostaa.

        "Jos kymmenestä lääkäristä tai hoitajasta yksi on käytökseltään vähän ikävämpi, mitä sitten..."

        Sitä sitten, että kun itse kärsin leikkauksen jäljiltä h...tillisissä tuskissa sen vuoksi, että tämä ikäväkäytöksinen hoitaja ei viitsi kysyä lääkäriltä, mitä lääkettä minulle voi antaa, ymmärtäväisyyteni ei todellakaan riitä.

        "...Tuskin te itsekään olette niin aurinkoisia aina ja kaikkia ihmisiä kohtaan."

        Jos tekisin asiakaspalvelutyötä ja minulle maksettaisiin siitä palkkaa, minun olisi oltava "aurinkoinen".

        "...Onko teillä rohkeutta keskustella asiallisesti asianomaisen henkilön tai hänen esimiehensä kanssa?"

        Ei todellakaan ole rohkeutta. Se johtuu siitä, että tiedän, ettei mene kauaakaan, kun olen leikkauttamassa toista lonkkaa tai jotain muuta niveltä samalla osastolla. Jos valitus ei ole silloin aiheuttanut parannusta asioihin, pelkäänpä että saisin vielä lisärääkkäystä.

        Oletko tosiaan sitä mieltä, että asiattomasta kohtelusta ei saisi puhua?

        Se, että puhuu asiasta täällä, ei välttämättä tarkoita myöskään sitä, etteikö asialle tee jotain myös konkreettisella tasolla.

        Kuten kirjoitin, teidänlaisillenne on mahdoton olla mieliksi;teille ei kelpaa mikään.Tämä palsta on todellakin reuma-aiheinen, eikä hoitaja-lääkärisolvauspalsta.Katsokaa itseänne peiliin ja miettikää,mitä itse voisitte tehdä.VALITUKSEEN AINAKIN VOIMIA RIITTÄÄ.Keskittäkää ne voimanne muuhun kuin ruikuttamiseen, alatte jo olla "vakioällöjä" tällä palstalla-ihan odottaa,mitä te sitten ruinaatte...Älytkää jo lopettaa-ei teidän psyykenne ole kyllä ihan vakaa kun jatkuvasti tuntuu olevan vikisemistä milloin mistäkin.Yököttää tuollaiset!


      • Nainen42
        Vielä itsekin kivusta kärsi... kirjoitti:

        Kuten kirjoitin, teidänlaisillenne on mahdoton olla mieliksi;teille ei kelpaa mikään.Tämä palsta on todellakin reuma-aiheinen, eikä hoitaja-lääkärisolvauspalsta.Katsokaa itseänne peiliin ja miettikää,mitä itse voisitte tehdä.VALITUKSEEN AINAKIN VOIMIA RIITTÄÄ.Keskittäkää ne voimanne muuhun kuin ruikuttamiseen, alatte jo olla "vakioällöjä" tällä palstalla-ihan odottaa,mitä te sitten ruinaatte...Älytkää jo lopettaa-ei teidän psyykenne ole kyllä ihan vakaa kun jatkuvasti tuntuu olevan vikisemistä milloin mistäkin.Yököttää tuollaiset!

        "...tuntuu olevan vikisemistä milloin mistäkin..."

        Kerropa, mistä muusta olen valittanut, kuin tästä kivuliaasta sairaalakeikasta - ihan vain minunkin muistini palauttamiseksi kun en juuri nyt muista.

        "...ihan odottaa,mitä te sitten ruinaatte..."

        Kiva kuulla, että ihan odotat. Voin vakuuttaa, että palkitsen odotuksesi heti, kun on jotain ruinaamista...

        "...Kuten kirjoitin, teidänlaisillenne on mahdoton olla mieliksi;..."

        En pyydä keneltäkään mieliksi olemista. Vain asiallista kohtelua niiltä, joille maksetaan palkka hoitotyöstä.

        Huomautan vielä, että minä en ole moittinut koko hoitajakuntaa. Jos asia on epäselvä niin lue aiempia kirjoituksiani.

        "...teidän psyykenne ole kyllä ihan vakaa..."

        Tuntuu täällä keittiöpsykologejakin taas liikkuvan.

        Täällä on sana vapaa jokaisella. Jota tämä keskustelu ällöttää, voi vapaasti jättää lukematta.


      • Naiselle 42
        Nainen42 kirjoitti:

        "...tuntuu olevan vikisemistä milloin mistäkin..."

        Kerropa, mistä muusta olen valittanut, kuin tästä kivuliaasta sairaalakeikasta - ihan vain minunkin muistini palauttamiseksi kun en juuri nyt muista.

        "...ihan odottaa,mitä te sitten ruinaatte..."

        Kiva kuulla, että ihan odotat. Voin vakuuttaa, että palkitsen odotuksesi heti, kun on jotain ruinaamista...

        "...Kuten kirjoitin, teidänlaisillenne on mahdoton olla mieliksi;..."

        En pyydä keneltäkään mieliksi olemista. Vain asiallista kohtelua niiltä, joille maksetaan palkka hoitotyöstä.

        Huomautan vielä, että minä en ole moittinut koko hoitajakuntaa. Jos asia on epäselvä niin lue aiempia kirjoituksiani.

        "...teidän psyykenne ole kyllä ihan vakaa..."

        Tuntuu täällä keittiöpsykologejakin taas liikkuvan.

        Täällä on sana vapaa jokaisella. Jota tämä keskustelu ällöttää, voi vapaasti jättää lukematta.

        Painu kallonkutistajalle,niin sieltä saat sen hoidon, mitä todella tarttet, keski-ikinen naisparka.Elämä taitaa olla tosi tyhjää, kun ei oo muuta tekemistä kun valittaa.Painu vaikka naistentansseihin....


      • Nainen42
        Naiselle 42 kirjoitti:

        Painu kallonkutistajalle,niin sieltä saat sen hoidon, mitä todella tarttet, keski-ikinen naisparka.Elämä taitaa olla tosi tyhjää, kun ei oo muuta tekemistä kun valittaa.Painu vaikka naistentansseihin....

        Sinä sen sijaan vaikutat kirjoitu(ks/st)esi perusteella hyvin hyvin tasapainoiselta ja fiksulta ihmiseltä.

        Mukavaa elämää vain sinullekin!


      • Peke
        Nainen42 kirjoitti:

        "...Ilman terveydenhoidon ammattilaisia minut olisi haudattu aika päiviä sitten..."

        Sehän on heidän tehtävänsä ja siitä he saavat palkkansa. Ei heitä tarvitse sen vuoksi millekään jalustalle nostaa.

        "Jos kymmenestä lääkäristä tai hoitajasta yksi on käytökseltään vähän ikävämpi, mitä sitten..."

        Sitä sitten, että kun itse kärsin leikkauksen jäljiltä h...tillisissä tuskissa sen vuoksi, että tämä ikäväkäytöksinen hoitaja ei viitsi kysyä lääkäriltä, mitä lääkettä minulle voi antaa, ymmärtäväisyyteni ei todellakaan riitä.

        "...Tuskin te itsekään olette niin aurinkoisia aina ja kaikkia ihmisiä kohtaan."

        Jos tekisin asiakaspalvelutyötä ja minulle maksettaisiin siitä palkkaa, minun olisi oltava "aurinkoinen".

        "...Onko teillä rohkeutta keskustella asiallisesti asianomaisen henkilön tai hänen esimiehensä kanssa?"

        Ei todellakaan ole rohkeutta. Se johtuu siitä, että tiedän, ettei mene kauaakaan, kun olen leikkauttamassa toista lonkkaa tai jotain muuta niveltä samalla osastolla. Jos valitus ei ole silloin aiheuttanut parannusta asioihin, pelkäänpä että saisin vielä lisärääkkäystä.

        Oletko tosiaan sitä mieltä, että asiattomasta kohtelusta ei saisi puhua?

        Se, että puhuu asiasta täällä, ei välttämättä tarkoita myöskään sitä, etteikö asialle tee jotain myös konkreettisella tasolla.

        Jalustalle nostaminen?

        Totesin, että myös terveydenhoitoalalla työskentelvät ovat vain ihmisiä.

        Pitäisikö vaieta?

        Kysyin, että onko teillä rohkeutta keskustella asiallisesti...

        jne...


      • Meitä on moneksi.

        Ihminen on ihminen oli sitten potilas tai henkilökuntaa ja toimii luonteensa mukaisesti.Minun kohdalle on osunut enimmäkseen asiallista ja mukavaa henkilökuntaa,mutta myös erittäin töykeitä ja epäystävällisiä. On turha puolustella käytöstään kiireellä tai väsymyksellään, niinkuin sanoin kukin toimii tressi tilanteessa luonteensa mukaisesti.


    • Teihin kahteen kyllästynyt

      TE OLETTE NIITÄ KOIRIA JOHON KALIKKA ON KALAHTANUT-mailailkaa toistenne kanssa jos jonninjoutava p..n puhuminen noin innostaa.Ottakaa yhteys potilasasiamieheen jos on valituksen aihetta-te olette karmeita kroonikkoruikuttajia!

      • eri nimimerkki kuin tuo äsk...

        anteeksi,tuli sama nimimerkki vaikka olen eri kirjoittaja


    • Sairaanhoitaja vielä kommentoi

      Itseäni on harmittanut seurata tätä keskustelun kulkua.Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta tämä ei enää palvele ketään.Asiattomat ja solvaavat kirjoittelejat tuppaavat pilaamaan sinänsä hyväksi tarkoitetun keskustelupalstan.Eikö näistä asioista pysty keskustelemaan niin, ettei nyt nimiteltäisi kuitenkaan? Reuma on pitkäaikainen ja loppuelämän sairaus,tiedän sen lähimpien sukulaisteni(esim. äidin)ja osin itsenikin kautta.En nyt osaa kommentoida enempää,kommentoikaa te mielipidettäni.

      • Viimeinen kommentti

        Kuten jo mainitsin, reuma on pitkäaikainen loppuelämän sairaus.Haluan omalta osaltani toivottaa kaikille reumapotilaille ja tietysti muillekin sairauksista kärsiville hyvää alkanutta talvea...itselläni alkanevat reumahoidot tässä lähiaikoina,ainakin niin oli puhetta lääkärin kanssa.Olen 37- vuotias,jaksan kyllä sairauteni (ei tarkoita että hyväksyin sen "nielemättä"),minkäs sille voi,mutta harmittaa, kun syöpää sairastava veljeni ja syöpäsairas isä huolehtivat puolestani.Jaksamista kaikille!!!!


    • Kipupotilas

      No nyt sitten ovat nuo räksyttäjät ilmestyneet tähänkin keskusteluun.
      Mielestäni kommenttini ovat olleet rehellisiä ja vilpittömiä. Mutta kuten avauksessa kirjoitin, on jo aika nostaa kissa pöydälle, eli jokainen ihminen on oikeutettu asialliseen ja siihen hoitoon johon on tullutkin. neljän vuorokauden reissu sairaalassa maksaa 150€ ne verot jotka jokainen on työstään jo etukäteen kyseiseenkin tarkoitukseen joutunut maksamaan.

      Hotellissa asuu halvemmalla, kukaan ei makaa sairaalassa huvikseen, apua ja helpotusta sinne ollaan menossa hakemaan, en varmasti ole vaikea potilas, en kiukuttele lääkäreille tai hoitajille. Syön ruokani kiltisti, otan lääkkeeni ajallaan, jos niitä tuodaan...
      Tervehdin henkilökuntaa, sekä toisia potilaita asiallisesti. Olen poissa jaloista jos vain voin.

      Jostain syystä sairaalaan ei lähde ennenkuin viime hädässä, silloin tilanne on valitettavasti jo pidemmällä ja lääkkeiden tarve ja hotoaika venyvät pidemmiksi kuin siinä tapauksessa, että vaivani ja oireiden kulkusuunnan hyvin tuntien menisin ajoissa. Toisaalta on sama milloin menee kun sitä paranemista tahallaan hoitohenkilökunnan taholta venytetään!!!
      Siitähän tässä on kysymys! Loppujen lopuksi...

      Tuo ns. lääkäri oli ensimmäinen kirjoitus näiltä joka keskustelua kirtäviltä häiriköiltä jotka tekevät kaikkensa sekoittaakseen ja häiritäkseen asiallista keskustelua, joka voisi kantaa hedelmääkin. Vaikka käytän nimimerkkiä kipupotilas, ei se tarkoita ettenkö olisi reumapotilas! Tämä kommentti nyt siksi kun tuntui joku "hoitsu" tuolla paheksuvan sitä, että keskustelu on tällä sivulla.

      Ilmeisesti reumakeskustelussa ei saisi keskustella virallisesta reumanhoidostamme, tai yleensä sairaanhodosta sen tilasta ja tasosta, vaan pitäisi ns.hoitsujen mieliksi kirjoittaa pelkästään yrtti ja luonnonparantaja, hokkuspokkushoidoidoista jonne kyllä painetta riittää ja miksi?

      Kun virallinen sairaanhoito on mitä on, hakee apua muualta. Tosin senkin puolen läpikäyneenä tiedän, että sitten kun tauti jyllää kunnolla päällä, ei siinä muu auta kuin mennä sinne virallisen sairaanhoidon piikkihoitoon ja leikkauksiin ja toivoa, että täällä kertaa saisi sitten asiallisen avun. Täällä erilaiset "noita-akat" kirjoittavat mirtä kirjoittavat, ilman minkäänlaista faktaa tai tukimustietoa, moni hoito-ohje on ristiriidassa toistensa kanssa, samalla huudetaan, että se ja se "virallinen" lääke tekee sinusta syöpäsairan ja lääkeriippuvaisen! Mutta faktat puutuvat, moni ohje näissä keskusteluissa vie taatusti potilaan tilaa huonompaan suuntaan, mitä se on alunperin ollut.
      Totuus on se, ettei kovaa kiputulehdusta laukaise pois muu kuin kunnon kipulääkitys ihan sieltä viralliselta taholta ja sen jälkeen menee taas aikaa ennenkuin tarvitsisi mitään epämäräisiä rohtoja tai muuta tutkimatonta tai syöpää aiheuttavaa.

      Osaltaan se kun täällä kirjoitetaan, toivosi jonkun oikeankin hoitajan tai lääkärin lukevan tätä keskustelua, asiallisten ja asiattomien. Jokainen lääkäri ja hoitaja saisi tuntea jollain tapaa vastuuta ja omantunnonpistoksia. He ovat ne tahot jotka siihen hoidon tasoon voivat vaikuttaa! Kertomalla keskustelusta muillekin, tässä olisi itsetutkiskelun paikkaa kyllä kaikille, nyt vastaukset ovat olleet sitä luokkaa, että joku kukaties jossain muualla, mutta en minä missään tapauksessa,(eli työyhteisön vastuu ei ole millään tapaa tämän henkilön vastuu) joten älkää kirjoittako ollenkaan! Samaan hengenvetoon sama henkilö haukkuu osaa potilaista. Eikö se jo osoita asiatonta suhtautumista ja sitä että jotain sairaanhoidon perusasioista on kyllä unohtunut täysin?

      Eli keskustelu jatkukoon, mutta asiattomuuksiin en enää kommentoi, samalla annan ohjeen tälle hoitajalle, älä sinäkään lähde mukaan noihin väittelyihin joilla keskustelu viedään muualle varsinaisesta aiheestaan.

      • Sairaanhoitaja

        olen kyllä aivan oikea sairaanhoitaja,jos tarkoitit minua,joka kirjoitti 27.11 kaksi kommenttia.En siinä kyllä haukkunut sinua,enkä ole mikään "hoitsu",vaan rekisteröity sairaanhoitaja.Tarkoitin asiattomuuksilla näitä solvauskommentteja ja nimittelyjä muilta nimimerkeiltä,en sinulta.Ja kirjoitin myös kivun hoidosta,eli tietämättömyyttä siitä on niin lääkärienkin kuin hoitajienkin taholta.Itselläni kokemusta on omaisena ja nyt potilaana(uutena)reuman suhteen.Oma työkokemukseni on 15 v.tehohoidosta,jossa kipulääkkeitä annetaan luonnollisesti eri tavalla kuin esim. reumahoidossa.En mielestäni ole herjannut ketään.Ystävällisin terveisin nimimerkin takaa Marjut.


      • Utelias
        Sairaanhoitaja kirjoitti:

        olen kyllä aivan oikea sairaanhoitaja,jos tarkoitit minua,joka kirjoitti 27.11 kaksi kommenttia.En siinä kyllä haukkunut sinua,enkä ole mikään "hoitsu",vaan rekisteröity sairaanhoitaja.Tarkoitin asiattomuuksilla näitä solvauskommentteja ja nimittelyjä muilta nimimerkeiltä,en sinulta.Ja kirjoitin myös kivun hoidosta,eli tietämättömyyttä siitä on niin lääkärienkin kuin hoitajienkin taholta.Itselläni kokemusta on omaisena ja nyt potilaana(uutena)reuman suhteen.Oma työkokemukseni on 15 v.tehohoidosta,jossa kipulääkkeitä annetaan luonnollisesti eri tavalla kuin esim. reumahoidossa.En mielestäni ole herjannut ketään.Ystävällisin terveisin nimimerkin takaa Marjut.

        Miten oikean sairaanhoitajan ja lääkärin, Toinen Lääkäri, kirjoitustaito voi olla noin huono?


      • Apteekkari
        Utelias kirjoitti:

        Miten oikean sairaanhoitajan ja lääkärin, Toinen Lääkäri, kirjoitustaito voi olla noin huono?

        Nykyään resptit tulostetaan tietokoneella, ennen piti usein soittaa ja tarkistaa asiat.
        Toisaalta ilmeisesti asia on täällä ymmärretty, ainakin minä ymmärrän. Näppäimistöjä on monenlaisia langallisia ja langattomia. Osa vaatii voimaa ja osa ei, yleensä henkilö joka joutuu käyttämään erilaisia näppäimistöjä kirjoittaa joko yhdellä t:llä tai viidddddeeeellä. =)

        Mutta tämähän ei itse asiaaaaaaan lity mitinkään, tämänkin ymärrätte ihan hyvin.
        Vai mitä "neiti näppä = sihteeerikkö"?


      • yks vatkaja täällä
        Apteekkari kirjoitti:

        Nykyään resptit tulostetaan tietokoneella, ennen piti usein soittaa ja tarkistaa asiat.
        Toisaalta ilmeisesti asia on täällä ymmärretty, ainakin minä ymmärrän. Näppäimistöjä on monenlaisia langallisia ja langattomia. Osa vaatii voimaa ja osa ei, yleensä henkilö joka joutuu käyttämään erilaisia näppäimistöjä kirjoittaa joko yhdellä t:llä tai viidddddeeeellä. =)

        Mutta tämähän ei itse asiaaaaaaan lity mitinkään, tämänkin ymärrätte ihan hyvin.
        Vai mitä "neiti näppä = sihteeerikkö"?

        moi Apteekkari!

        potilas, lekuri, apteekkari. Mikä oot huomenna?


    • hottenpotti

      Täällä näyttää olevan yhtä korkeetasoista reumakeskustelua kuin Verkkoklinikalla. Kaikkitietävänä itseään pitävät typykät hokevat: "Lääkärit on tyhmiä" ja "hoitajat on tyhmiä". Samat ihmiset laukkaavat näyttämässä joka mustelmaa ja näppyä lääkärille. Ei ihme, jos tuskastumista ilmenee puolin ja toisin. Siinä joutuu tervejärkisetkin potilaat kärsimään tuollaisten takia. Ps. antaa palaa!

      • Apteekkari

        Tuliko mustasukkaisuus kuvaan, jo yli 1200 lukenutta ja kommentteja jaa a--
        Pyri parempaan, totuus tekee kipeää, siihen ei edes särkylääke auta. Mitippäs sitä....


      • Kuuleva korva
        Apteekkari kirjoitti:

        Tuliko mustasukkaisuus kuvaan, jo yli 1200 lukenutta ja kommentteja jaa a--
        Pyri parempaan, totuus tekee kipeää, siihen ei edes särkylääke auta. Mitippäs sitä....

        Näitä lukiessa tuli mieleen,mitä kuulin odottaessani kerran vuoroa terveyskeskuksessa:

        Eräs mummo harmitteli: Edellisellä kerralla labrassa oli neulan kärki unohdettu suoneen. Sen vuoksi käsi oli ollut kipeä monta viikkoa. Selvittämättä jäi, oliko todistuskappale läydetty käsivarresta.

        Toinen mummo ´pisti vielä paremmaksi: Hänen siskonsa oli kuollut, koska siskosta oli otettu niin paljon verikokeita. Veri oli loppunut.

        Mitä mieltä olette, kannattaako tuonne labraan enää mennä? Sen seurauksena voi vaikka kuolla kupsahtaa.


      • Tietäjä
        Kuuleva korva kirjoitti:

        Näitä lukiessa tuli mieleen,mitä kuulin odottaessani kerran vuoroa terveyskeskuksessa:

        Eräs mummo harmitteli: Edellisellä kerralla labrassa oli neulan kärki unohdettu suoneen. Sen vuoksi käsi oli ollut kipeä monta viikkoa. Selvittämättä jäi, oliko todistuskappale läydetty käsivarresta.

        Toinen mummo ´pisti vielä paremmaksi: Hänen siskonsa oli kuollut, koska siskosta oli otettu niin paljon verikokeita. Veri oli loppunut.

        Mitä mieltä olette, kannattaako tuonne labraan enää mennä? Sen seurauksena voi vaikka kuolla kupsahtaa.

        Todennäköisempää on kuolla kotona, eli siellä kannattaa oleskella mahdollisimman vähän, varsinkin vanhusten.


    • Mirja

      yksi ainut lääkäri 10 vuoden aikana, kun olen juossut reumastani lääkäreissä, on ottanut mut oikeana ihmisenä vastaan.
      muut on vain kysellyt musta ja pitänyt jonakin robottina jolla ei ole tunteita tai joka aina vain kuvittelee kaiken kivunsa.
      kylhän kaikki tiedot on tietokoneel, turha multa menneist on kysyy, en voi kaikkee muistaa.
      lääkärit voisi edes yrittää ottaa potilaan ihmisenä vastaan, kuunnella häntä ihan oikeasti, jos sanoo ettei lääke auta nin oikeasti kuulee sen ja tekee asialle jotain. ja jos ei muutamista verikokeista näy mitään ja kaikki näyttäisi olevan kunnosa, mut potilas valittaa niin ei määräisi aina särkylääkkeitä, ikään kuin sill paranisi vaan lisä tutkimukseen vaikka muual.
      ne ovat niin itsekkäitä ettei he huomaa muita ("jos mä en huomaa mitään vikaa, niin en mä ala tätä potilasta eteenpäin pistään. luulevat pian että olen huono lääkäri"), voisin heidän meilkein sanovan.
      ei lääkärit oikeesti tee mitään, potilas se lääkäri on!

    • Jopa jotain

      Onkos tässä ketjussa kyse mielenterveysongelmista kyse vai mistä tuollainen kielten kirvoitus ? Toki ihan joka viestiä en jaksanut lukea, mutta ihmetytti ja välillä jopa hymyilytti.

      Kyllä tässä hoitavia lääkäreitä on elämän varrelle mahtunut 100 lääkärin yli. On hyviä, ja ja on vähemmän hyviä ollut ja täysin lääkäritoiminnan kieltoonkin yltäviä toiminnoiltaan, mutta yleistämään ei kyllä jonkun lääkärikokemuksen pohjalta voi alkaa.

      On henoja apteekkareita, ja todella törkeitä apteekkareita, joista olen valittanut Apteekkarilittoon, enkä ollut ainut valittaja.

      Mutta jos jonkun kanssa ei mene putkeen, lääkäriä voi vaihtaa ja apteekkiakin voi vaihtaa, ja niin olen tehnytkin. Sairaalassahan poliklinikoilla lääkärit vaihtuvat kuin mustilaisen hevoset.
      Yksityissektorilla sujuu paremmin, kun voi käyttää aina samaa lääkäriä, jonka kanssa on sujunut hyvin.

      Kyllähän minä luen meille potilaillekkin oman vastuualueen. Ei lääkäri tee ihmeitä, meidän on kyllä itsekkin osallistuttava ja rankasti oman itsemme hoitoon myös muutenkin, kuin pillereitä poposimalla.

    • antsa 1

      Lääkärit en tajua pätkääkän lääkäreitä olen juossut elämäni aikana tosi monella lääkärillä yksi ainut asiallinen lääkäri on joukkoon mahtunut.
      En ole saanut vaivoihini minkäänlaista apua pelkästäään irvailua ajattelin kokeilla tallinan lääkäreitä
      ensimmäinen käynti oli ihan ok seuraavalla kerralla aikaa varatessani rupesivat tivaamaan kansalaisuutta
      aika huvittavaa kyselivät asutko virossa kun kerroin asuvani suomessa eipä tuntunut aikaa löytyvän,ilmeisesti eivät halua hoitaa ulkomaalaisia.
      Joskus aikoinaan menin lääkäriin ollessani aivan pihalla olin 18 vuotias valvonut pari viikkoa en pystynyt nukkumaan olin niin sekaisin etten osannut avata edes ulkoovea.
      Lääkäri vastasi minulle ei ole mahdollista että jollain noin nuorella on tuollaista ja teki raportin puhui tallentimeen,potilas on autistinen kaipa toi lääkäri luuli että olen niin pihalla etten tajua edes sanaa autistinen.
      Nykyisin kärsin ihmeellisistä vatsakivuista,kävin miltei jokaisen yksityislääkäriaseman kaikissa sama juttu
      ottivat verinäytteen en käsitä miten vatsakivut voi tutkia verinäytteellä itse oletin että tunkevat letkun
      hanuriin ja tähystävät ja onhan nykyään kapselikin jonka voi niellä kuvaa suoliston kurkkutorvesta analliaukkoon eli poistuu ulostaessa jälleen diagnoosi ei sulla ole yhtään mitään olet terve.
      Olen ottanut vaivoihini viskiä.konjakkia.vodkaa eiköhän nämä vaivat aikanaan lopu jos alkoholi maistuu jatkossakin yhtä mallikkaasti.

    • sähköposti.

      Reumaurani aikana olen tavannut mielettömän paljon reumalääkäreitä. Nuoruudessani reumaani hoidettiin Heinolan Reumasairaalassa ja siellä kävin myös poliklinikalla ja leikkauksissa. Viimeisin hoitava lääkäri siellä oli professori Heikki Isomäki.

      Sitten asuinpaikkakunnan vaihdoksen johdosta Heinola jäi niin kauas, ja oli luotu ns. sairaanhoitopiirin rajat jonka puitteissa Heinolan käynnit eivät enää onnistuneet. Putosin syvään mustaan aukkoon. Tällä paikkakunnalla reuman hoito oli vuosikymmeniä perässä. Potilaan kohtelu törkeyden huippu. Alkuun vielä minut laitettiin reumaylilääkärin potilaaksi, joka söhläsi rankimman käden kautta, mitä koskaan olen hoitohistorian aikana kokenut.

      Myöhemmin asia selvisi, että tällä lääkärillä on sosiaalisten tilanteiden pelko, hän on jumalaton jännittäjä. Uudet potilaat, joilla ei ole hoitohistoriaa, heidän kanssa tämä ylilääkäri selviää hyvin, mutta ns. "vanhat potilaat" ei iältään vaan joilla on jo pitkällinen hoitohistoria, varsinkin Heinolan Reumasairaalan hoitohistoria, näiden potilaiden kohtaaminen oli tälle ylilääkärille ylivoimaisen vaikeaa.
      Sitten kieltäydyin menemästä hänelle, ja minua heivattiin kahden reumalääkärin välillä. Molempiin heistä olin tyytyväinen, paitsi, että aikoja ei tahtonut saada, eikä kriisitilanteessa edes puhleinaikoja ollut.

      Kun vaihdettu reumalääke aiheuttikin ongelma ja hälyyttäviä muutoksia veressä, olisi pitänyt saada hoitavaan reumalääkäriin yhteyttä, vaan kun ei ole edes puhelinaikoja saatavissa. Sitten faksasiin asiani. Meni monta päivää aikaa, että sai faksin vastaukseksi kun moinen hämminki vaatii lääketieteellisesti välittömän lääkärin kannanoton.

      Sittemmin organisaatio purettiin ja hajoitettiin. Koko reumahoito vietiiin muualle. Tämä reumaylilääkäri kyllä seurasi paikkakunnan vaihdosta mukana, mutta onneksi sain toisen omalääkärin. Ne kaksi lääkäriä, jotka olivat entisellä paikkakunnalla, eivät tulleet tähän uuteen hoitoyksikköön.

      Uudessa hoitoyksikössä sain lääkärin, jonka kanssa on sujunut kertakaikkisen hyvin, loistokkaasti. Hoitosuhdetta on jo takana monen monia vuosia tässäkin yksikössä. Ja kun ja jos välillä tulee vaikeita ongelmia, sähköpostikommunikaatio toimii hoitavan lääkärin välillä erittäin hyvin koska hän ei ole reumaklinikalla kuin kerran viikossa, mutta hänellä on vastaanottoja yksityisesti ympäri maakuntaa. Sähköposti tavoittaa aina.

      • sähköposti.

        Sitten eräs ihminen, joka ei tuntunut saavan mistää lääkäristä minkäänlaista apua, kaikkien kanssa hänellä oli mennyt sukset ristiin. Suosittelin tätä minun lääkäriäni, koska minä taas koen hänen olevan hyvin sosiaalinen ja myötäelävä, ottaa potilaan ongelmat tarkoin huomioon.

        Mutta kuinkas kävikään, tällä potilaalla meni heti sukset ristiin myös tämän minun hoitavan lääkärin kanssa jo ensikäynnillä tilanne kriisiytynyt. Potilas haukkui lääkärin täällä nettisivuillakin. Tuli vaan mieleen, että kuinka paljon näissä potilaissa, jotka eivät tunnu kenenkään lääkärin kassa sopeutuvan, on ihan oikeasti mielenterveydessä ongelmia, joka pitäisi ensin hoitaa?


      • antsa 1
        sähköposti. kirjoitti:

        Sitten eräs ihminen, joka ei tuntunut saavan mistää lääkäristä minkäänlaista apua, kaikkien kanssa hänellä oli mennyt sukset ristiin. Suosittelin tätä minun lääkäriäni, koska minä taas koen hänen olevan hyvin sosiaalinen ja myötäelävä, ottaa potilaan ongelmat tarkoin huomioon.

        Mutta kuinkas kävikään, tällä potilaalla meni heti sukset ristiin myös tämän minun hoitavan lääkärin kanssa jo ensikäynnillä tilanne kriisiytynyt. Potilas haukkui lääkärin täällä nettisivuillakin. Tuli vaan mieleen, että kuinka paljon näissä potilaissa, jotka eivät tunnu kenenkään lääkärin kassa sopeutuvan, on ihan oikeasti mielenterveydessä ongelmia, joka pitäisi ensin hoitaa?

        En voi käsittää asennettasi (mielenterveys ongelmista)
        Meinaat vissiin että monilla esim päänsärky on kuviteltua ja menee lääkäriin kun tarvetta olisi psykiatrille.
        On hienoa jos sinulla ja lääkärilläsi synkkaa,mitäs tuumaat asiasta työ ja huvi on kaksi eri asiaa.
        Sairaudet tutkitaan riittävin menetelmin ja työajan jälkeen pidetään hauskaa ja hoidetaan ihmis suhteita.
        Somessakin laitteita ja osaamista riittää on se vaan hölmöä jos menet yksityislääkärille valittamaan päänsärkyä ja sut passitetaan kotiin syömään asperiinia ja kuolet aivokalvontulehdukseen


      • mieti miten esität
        antsa 1 kirjoitti:

        En voi käsittää asennettasi (mielenterveys ongelmista)
        Meinaat vissiin että monilla esim päänsärky on kuviteltua ja menee lääkäriin kun tarvetta olisi psykiatrille.
        On hienoa jos sinulla ja lääkärilläsi synkkaa,mitäs tuumaat asiasta työ ja huvi on kaksi eri asiaa.
        Sairaudet tutkitaan riittävin menetelmin ja työajan jälkeen pidetään hauskaa ja hoidetaan ihmis suhteita.
        Somessakin laitteita ja osaamista riittää on se vaan hölmöä jos menet yksityislääkärille valittamaan päänsärkyä ja sut passitetaan kotiin syömään asperiinia ja kuolet aivokalvontulehdukseen

        No et sitten kuollut kuitenkaan, vaikka sitä niin uhoat?
        Mahtaakohan tavassasi esittää asia, olla jotain vikaa, ettei asiaasi oteta todesta?


      • reuma päässäkö?
        antsa 1 kirjoitti:

        En voi käsittää asennettasi (mielenterveys ongelmista)
        Meinaat vissiin että monilla esim päänsärky on kuviteltua ja menee lääkäriin kun tarvetta olisi psykiatrille.
        On hienoa jos sinulla ja lääkärilläsi synkkaa,mitäs tuumaat asiasta työ ja huvi on kaksi eri asiaa.
        Sairaudet tutkitaan riittävin menetelmin ja työajan jälkeen pidetään hauskaa ja hoidetaan ihmis suhteita.
        Somessakin laitteita ja osaamista riittää on se vaan hölmöä jos menet yksityislääkärille valittamaan päänsärkyä ja sut passitetaan kotiin syömään asperiinia ja kuolet aivokalvontulehdukseen

        Heh, jotain on vialla pääkopassa, jos päänsärkyinen hakeutuu reumalääkärille, miksi? Naurettava juttu.


    • lääkärilista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4953
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      127
      4495
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2891
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1696
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe