Seurakunta vai kirkko?

WeijoLindroos

Kirkko vai Jumalan seurakunta?

2000 vuotta sitten alkamaisillaan oleva hajaannus saatiin korjatuksi ennen kuin seurakunta pääsi jakaantumaan eri ryhmiksi. Yhteys palautettiin tuomitsemalla jakaantumisprosessin alku eli puoluemielisyys. Tuo tilanne oli Korintton kaupungissa olevassa Jumalan seurakunnassa. 1 Kor. 1:2. /
1 Kor. 1:10-13 ja 3:3-5.
Eikö edelleen tulisi pyrkiä tukahduttamaan hajaannuskäytäntö?
Jotkut opettavat, että uskovien tulisi hyväksyä nykyinen hajaannuksen tila? Sellaisen hyväksyminen on kuitenkin Raamatun vastaista.
Apostolien elinaikana ei hyväksytty poikkeamista alkuperäisestä käytännöstä. Sitä ei tarvitse eikä saa edelleenkään hyväksyä.

Raamatullinen yhteyden linja on se, että kaikki saman paikkakunnan kristityt tunnustetaan samaan paikallisseurakuntaan kuuluviksi. Tämä on Pyhän Hengen linja, johon uskovien tulee NYT siirtyä.
Mutta Raamatun opettamaa linjaa voidaan toteuttaa vain yksilöinä. Uskonsuunnat eivät tule palaamaan Jumalan Sanan tielle. Se on mahdotonta.

En usko, että helluntaiseurakunnistakaan enää voi tulla Jumalan seurakuntia. Siellä on meneillään hyvin pitkälle päästetty ekumeeninen toiminta ja kirkoksi järjestäytyminen. Kirkkoherrat ym. kirkon jäsenet saavat olla "hyvät veljet" asemassa, jopa puhua uskoville. Mutta uskossa olevien ei tule kuunnella kirkon oppia.

Helluntaiherätys kaatui suurelta osin 1992 hyväksyttyyn raamatunväännökseen, jota siellä edelleen sallitaan käyttää. Jumalan seurakunnassa ei käytetä sellaista kirjaa. Muitakin syitä liikkeen kaatumiseen on.

Helluntaiseurakunnat ovat tulleet siihen synti-mittaan, että siellä oleville Jumalan lapsille on jätetty vain yksi mahdollisuus: "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani!" Ilm. 18:4.
Tosin joillain pienillä paikkakunnilla vielä toimii helluntaiseurakunta-nimilkyltin alla osittain myös Jumalan seurakunta. Mutta joka tapauksessa uskovat ovat siellä väärässä sumpussa.

Kun jossain kunnassa nyt aloitetaan uusi toiminta apostolisen ajan kristinuskon opettamalla tavalla, niin siinä on oleva Jumalan siunaus. Helluntaiseurakuntien oikeat uskovat menevät siihen mielellään mukaan. Tosin väärä opetus asiasta vielä estää uskovia siirtymästä Jumalan tahtoon. Se johtuu vuosisatojen aikana kylvetystä tietämättömyydestä.



Jos jonkun mielestä uutta seurakuntatoimintaa ei enää saisi aloittaa, niin mihin historian vaiheeseen voitaisiin tehdä tuo päätepiste ? ? ?Loppuiko uusien seurakuntatoimintojen perustaminen siihen, kun perustettiin katolinen kirkko? Vai loppuiko se silloin kun luterilaisuus lahkoutui katolisesta emäkirkosta? Tai loppuiko uusien seurakuntien perustamisoikeus siihen kun perustettiin babtistiseurakunta.., tai vapaakirkko, tai helluntakirkko tai uskonsanaliike ...? Jne... Mihin raja vedetään?
Jos pidämme ed. m. ryhmien perustamisen olleen oikeutettua, niin meidän on hyväksyttävä yhä uusien ja uusien ryhmien perustaminen.

Itse en hyväksy sitä, että apostolisen ajan jälkeen on perustettu yhtäkään uutta seurakuntaa. - Omassa seurakuntayhteydessäni ei ole perustettu uutta. -
Me rakennamme paikallisessa seurakuntayhteydessä edelleen samaa seurakuntaa, jota rakensivat Pietari, Paavali, Johannes ym. alkuseurakunnan uskovat.
- - - En uskaltaisi ehdottaa uskoon tulleelle liittymistä ed. m. uusiin seurakuntiin, ovatpa ne perustetut 100 vuotta- tai 1700 vuotta sitten.
Pienten paikkakuntien helluntaiseurakuntiin voi kyllä vielä (toistaiseksi) kutsua ihmisiä; ei kuitenkaan liittymään. Mutta kun seurakuntatoiminta sillä paikkakunnalla aloitetaan, niin kaikkien tulee siirtyä siihen.

Itse rakennan siis seurakuntaa, joka on perustettu 2000 vuotta sitten.

37

1601

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yks-tämmönen

      Raamatullinen linja seurakuntakysymyksessä on se,että seurakunta on kaikista uudestisyntyneistä uskovista koostuva seurakunta eli Kristuksen ruumis. Siihen kuuluvat kaikki uskovat. Raamatusta voimme lukea, kuinka tämän seurakunnan tulisi järjestäytyä. Markus 6 luvun ruokintaihmeessä näemme kun Jeesus ruokki seurakuntaa, kuinka hän kansan asetti aterioimaan. Ryhmä ryhmän viereen, toisiin sata toisiin viisikymmentä. Seurakunnassa pitää olla siis jäseniä, mutta ei enempää kuin tuo sata. Miksi? Siksi, että isossa seurakunnassa ihminen hukkuu massan sekaan, ja paimenenhan pitää tuntea lampaansa nimeltä jotta huolenpito voisi toimia. Ja paimenia pitää olla niin paljon, että tämä huolenpito toimii, niin hengellinen kuin ruumiillinen.

      Sellainen malli jossa yhdessä kunnassa on vain yksi seurakunta ei ole mahdollinen. Siinä on isoja ja vielä suurempia seurakuntia.
      Kunnan rajat eivät saa määrätä seurakuntien määrää. Nytkin kun kuntia yhdistellään, niin pelkään pahoin, että seurakuntiakin tullaan yhdistelemään ja niiden koko vain kasvaa. Samalla paikkakunnalla voi olla useitakin seurakuntia, ja jos joku seurakunta kasvaa liian isoksi, niin pitää se jakaa.

      Alkuseurakunnan aikaan kokoonnuttiin kodeissa, ja tähän meitä Jumala on jälleen viemässä. Jumala palauttaa seurakunnan jälleen sille sijallensa jossa se kerran oli.

    • WeijoLindroos

      Todellakin, nuo olivat hyviä huomioita. Miten niitä vain saataisiin eten päin?
      Pyhä Henki on tänä aikana johdattamassa uskovia takaisin alkuun!
      Aamen.
      Näen asian myös juuri kuten sinä kirjoitit. Samaa olen kirjoittanut mm. tässä lyhyessä kirjoituksessani:

      http://www.Jeesus-on-Herra.com/alkuperainen.htm

      Lähetäisin myös kirjaseni jokaiselle, joka tahtoo lukea. Se on maksuton. Sitä varten tarvitsen vain osoitteen, johon sen lähettää. Osoitteen voi laittaa minulle yksityispostiin:
      http://[email protected]

    • kaikkien...

      ...kirkkokuntien sisällä on se varsinainen "Kristuksen ruumis", uskovien yhteisö. Siis lähestulkoon kaikkien, koskien myös Suomessa luterilaisia, ortodokseja, katolisia ja myös vapaita suuntia.

      Yllätys on se että vapaissa suunnissa on yllättävän paljon(toki vähemmistönä) perinnejäseniä, ihmisiä jotka ovat vapaan seurakuntansa jäseniä siksi koska vanhemmatkin ovat olleet mutta eivät itse välttämättä ymmärrä lainkaan pelastumisen perusteita.

    • A.S.

      Ratkaisuksi esittämääsi ongelmaan kelpaisi ehkä se, että nimettäisiin kaikki Suomen vapaakristilliset seurakunnat yksinkertaisesti Jumalan seurakunniksi, joita ne ovatkin. Sitten poistuisi ehkä tarve perustaa uusia "Jumalan seurakunnan" nimellä kulkevia yhteisöjä?

      • WeijoLindroos

        Ajatustasi on esitetty jo vuosikymmeniä sitten eri piirien raamattukouluille. Johtajat kuitenkin ovat vain hymähdelleet sellaiselle.
        Mitä raamatullisia ratkaisuja kukin löytää.

        Tässä se, minkä itse olen löytänyt... vain Raamatusta:
        http://www.Jeesus-on-Herra.com/oikeasrk.htm


      • kysymys.
        WeijoLindroos kirjoitti:

        Ajatustasi on esitetty jo vuosikymmeniä sitten eri piirien raamattukouluille. Johtajat kuitenkin ovat vain hymähdelleet sellaiselle.
        Mitä raamatullisia ratkaisuja kukin löytää.

        Tässä se, minkä itse olen löytänyt... vain Raamatusta:
        http://www.Jeesus-on-Herra.com/oikeasrk.htm

        Pelastuuko ihminen oikean seurakunnan kautta vai uskossa Kristukseen?
        Tarvitseeko ihminen pelastuakseen syntien anteeksiannon lisäksi myös oikean seurakunnan?

        Hmmm, onko kasteella merkitystä pelastuksen kannalta? (hyvin kastettu mutta väärällä tavalla?) Voiko pelastua vailla kastetta?


      • Yks-tämmönen
        kysymys. kirjoitti:

        Pelastuuko ihminen oikean seurakunnan kautta vai uskossa Kristukseen?
        Tarvitseeko ihminen pelastuakseen syntien anteeksiannon lisäksi myös oikean seurakunnan?

        Hmmm, onko kasteella merkitystä pelastuksen kannalta? (hyvin kastettu mutta väärällä tavalla?) Voiko pelastua vailla kastetta?

        Mikään seurakunta ei ihmistä pelasta. Vaikka et kuuluisi mihinkään seurakuntaan niin pelastut, jos olet ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan omana henkilökohtaisena Vapahtajanasi ja olet uudestisyntynyt. Jumala kuitenkin haluaa, että meillä on seurakuntayhteys, jossa saamme kasvaa.
        Seurakunnan kautta tulevat kaikki armolahjat seurakunnan yhteiseen käyttöön, siksi meidän pitää kokontua seurakuntana.
        Miten voi ilman seurakuntayhteyttä toimia armolahjat, jos kaikki olemme omilla tahoillamme.

        1 Kor. 12:7
        Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.

        1 Kor. 12:8
        Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;

        1 Kor. 12:9
        toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;

        1 Kor. 12:10
        toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

        1 Kor. 12:11
        Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.

        1 Kor. 12:12
        Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;

        1 Kor. 12:13
        sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        1 Kor. 12:14
        Sillä eihän ruumiskaan ole yksi jäsen, vaan niitä on siinä monta.

        1 Kor. 12:15
        Jos jalka sanoisi: "Koska en ole käsi, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton.

        1 Kor. 12:16
        Ja jos korva sanoisi: "Koska en ole silmä, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton

        1 Kor. 12:17
        Jos koko ruumis olisi silmänä, missä sitten olisi kuulo? Jos taas kokonaan kuulona, missä silloin haisti?

        1 Kor. 12:18
        Mutta nyt Jumala on asettanut jäsenet, itsekunkin niistä, ruumiiseen, niinkuin hän on tahtonut.

        1 Kor. 12:19
        Vaan jos ne kaikki olisivat yhtenä jäsenenä, missä sitten ruumis olisi?

        1 Kor. 12:20
        Mutta nytpä onkin monta jäsentä, ja ainoastaan yksi ruumis.

        1 Kor. 12:21
        Silmä ei saata sanoa kädelle: "En tarvitse sinua", eikä myöskään pää jaloille: "En tarvitse teitä".

        1 Kor. 12:22
        Päinvastoin ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovat välttämättömiä;

        1 Kor. 12:23
        ja ne ruumiin jäsenet, jotka meistä ovat vähemmän kunniakkaita, me verhoamme sitä kunniallisemmin, ja niitä, joita häpeämme, me sitä häveliäämmin peitämme;

        1 Kor. 12:24
        mutta ne, joita emme häpeä, eivät sitä tarvitse. Mutta Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian,

        1 Kor. 12:25
        ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta, vaan että jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toinen toisestaan.

        1 Kor. 12:26
        Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa; tai jos jollekulle jäsenelle annetaan kunnia, niin kaikki jäsenet iloitsevat sen kanssa.

        1 Kor. 12:27
        Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä.

        1 Kor. 12:28
        Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä.


        Oikea kaste on kaste Kristukseen. Kasteen tekotavalla ei ole merkitystä.


        Gal. 3:27

        Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.


      • Raamatun sana on tosi
        Yks-tämmönen kirjoitti:

        Mikään seurakunta ei ihmistä pelasta. Vaikka et kuuluisi mihinkään seurakuntaan niin pelastut, jos olet ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan omana henkilökohtaisena Vapahtajanasi ja olet uudestisyntynyt. Jumala kuitenkin haluaa, että meillä on seurakuntayhteys, jossa saamme kasvaa.
        Seurakunnan kautta tulevat kaikki armolahjat seurakunnan yhteiseen käyttöön, siksi meidän pitää kokontua seurakuntana.
        Miten voi ilman seurakuntayhteyttä toimia armolahjat, jos kaikki olemme omilla tahoillamme.

        1 Kor. 12:7
        Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.

        1 Kor. 12:8
        Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;

        1 Kor. 12:9
        toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;

        1 Kor. 12:10
        toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

        1 Kor. 12:11
        Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.

        1 Kor. 12:12
        Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;

        1 Kor. 12:13
        sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        1 Kor. 12:14
        Sillä eihän ruumiskaan ole yksi jäsen, vaan niitä on siinä monta.

        1 Kor. 12:15
        Jos jalka sanoisi: "Koska en ole käsi, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton.

        1 Kor. 12:16
        Ja jos korva sanoisi: "Koska en ole silmä, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton

        1 Kor. 12:17
        Jos koko ruumis olisi silmänä, missä sitten olisi kuulo? Jos taas kokonaan kuulona, missä silloin haisti?

        1 Kor. 12:18
        Mutta nyt Jumala on asettanut jäsenet, itsekunkin niistä, ruumiiseen, niinkuin hän on tahtonut.

        1 Kor. 12:19
        Vaan jos ne kaikki olisivat yhtenä jäsenenä, missä sitten ruumis olisi?

        1 Kor. 12:20
        Mutta nytpä onkin monta jäsentä, ja ainoastaan yksi ruumis.

        1 Kor. 12:21
        Silmä ei saata sanoa kädelle: "En tarvitse sinua", eikä myöskään pää jaloille: "En tarvitse teitä".

        1 Kor. 12:22
        Päinvastoin ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovat välttämättömiä;

        1 Kor. 12:23
        ja ne ruumiin jäsenet, jotka meistä ovat vähemmän kunniakkaita, me verhoamme sitä kunniallisemmin, ja niitä, joita häpeämme, me sitä häveliäämmin peitämme;

        1 Kor. 12:24
        mutta ne, joita emme häpeä, eivät sitä tarvitse. Mutta Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian,

        1 Kor. 12:25
        ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta, vaan että jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toinen toisestaan.

        1 Kor. 12:26
        Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa; tai jos jollekulle jäsenelle annetaan kunnia, niin kaikki jäsenet iloitsevat sen kanssa.

        1 Kor. 12:27
        Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä.

        1 Kor. 12:28
        Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä.


        Oikea kaste on kaste Kristukseen. Kasteen tekotavalla ei ole merkitystä.


        Gal. 3:27

        Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

        Kantsii lukea raamatusta kasteesta kertovat kohdat ja uskoa niihin. Uskovilla on monia eri näkemyksiä kasteesta. Ne eivät saa olla meidän oppimme. Vain sillä on merkitystä, mitä Jeesus ja alkuseurakunnan uskovat opettivat.
        Katso sitä varten Markus 16.16, Apt. 2:38,41, 10:47,48, 19:5, 22:16, Gal.3:26,27 ja Room. 6 luku.
        Niissä kaikissa puhutaan upotuskasteesta vedessä (babtidzein).
        Nykyisin on liikkeellä harhaoppia, joka sanoo, ettei kaste ole välttämätön. Mitä sanoo Raamattu? Katso 1 Piet.3:21 ja Apt.2:38. Usko jokaiseen sanaan ja ilmaisuun niin kuin on kirjoitettu. Älä luota ihmisten selityksiin.

        Seurakuntatoiminnan halveksiminen on myös Jumalan vastustamista. Jokainen uskoon tullut tarvitsee yhden kasvupaikan, jossa hän saa olla osa toimivaa Kristuksen ruumista. Seurakunnassa kasvat terveesti vanhimmiston alaisuudessa.

        Uudestiysyntyminen tapahtuu sydämessä sillä hetkellä kun synneistä luopuva ihminen ottaa vastaan Jeesuksen omaksi henkilökohtaikseksi Vapahtajakseen. Silloin Pyhä Henki alkaa hänessä vaikuttaa.
        Mutta jos uskoon tullut ei lähde kuuliaisuuden tielle, niin on mahdollista menettää armosta saatu pelastus. Joh. 3:36 ja 2 Tes. 1:8,9. Lue.

        Jeesus siunatkoon sinua ja meitä kaikkia.


      • kun...
        Yks-tämmönen kirjoitti:

        Mikään seurakunta ei ihmistä pelasta. Vaikka et kuuluisi mihinkään seurakuntaan niin pelastut, jos olet ottanut Jeesuksen Kristuksen vastaan omana henkilökohtaisena Vapahtajanasi ja olet uudestisyntynyt. Jumala kuitenkin haluaa, että meillä on seurakuntayhteys, jossa saamme kasvaa.
        Seurakunnan kautta tulevat kaikki armolahjat seurakunnan yhteiseen käyttöön, siksi meidän pitää kokontua seurakuntana.
        Miten voi ilman seurakuntayhteyttä toimia armolahjat, jos kaikki olemme omilla tahoillamme.

        1 Kor. 12:7
        Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi.

        1 Kor. 12:8
        Niinpä saa Hengen kautta toinen viisauden sanat, toinen tiedon sanat saman Hengen vaikutuksesta;

        1 Kor. 12:9
        toinen saa uskon samassa Hengessä, toinen taas terveeksitekemisen lahjat siinä yhdessä Hengessä;

        1 Kor. 12:10
        toinen lahjan tehdä voimallisia tekoja; toinen profetoimisen lahjan, toinen lahjan arvostella henkiä; toinen eri kielillä puhumisen lahjan, toinen taas lahjan selittää kieliä.

        1 Kor. 12:11
        Mutta kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, jakaen kullekin erikseen, niinkuin tahtoo.

        1 Kor. 12:12
        Sillä niinkuin ruumis on yksi ja siinä on monta jäsentä, mutta kaikki ruumiin jäsenet, vaikka niitä on monta, ovat yksi ruumis, niin on Kristuskin;

        1 Kor. 12:13
        sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        1 Kor. 12:14
        Sillä eihän ruumiskaan ole yksi jäsen, vaan niitä on siinä monta.

        1 Kor. 12:15
        Jos jalka sanoisi: "Koska en ole käsi, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton.

        1 Kor. 12:16
        Ja jos korva sanoisi: "Koska en ole silmä, en kuulu ruumiiseen", niin ei se silti olisi ruumiiseen kuulumaton

        1 Kor. 12:17
        Jos koko ruumis olisi silmänä, missä sitten olisi kuulo? Jos taas kokonaan kuulona, missä silloin haisti?

        1 Kor. 12:18
        Mutta nyt Jumala on asettanut jäsenet, itsekunkin niistä, ruumiiseen, niinkuin hän on tahtonut.

        1 Kor. 12:19
        Vaan jos ne kaikki olisivat yhtenä jäsenenä, missä sitten ruumis olisi?

        1 Kor. 12:20
        Mutta nytpä onkin monta jäsentä, ja ainoastaan yksi ruumis.

        1 Kor. 12:21
        Silmä ei saata sanoa kädelle: "En tarvitse sinua", eikä myöskään pää jaloille: "En tarvitse teitä".

        1 Kor. 12:22
        Päinvastoin ne ruumiin jäsenet, jotka näyttävät olevan heikompia, ovat välttämättömiä;

        1 Kor. 12:23
        ja ne ruumiin jäsenet, jotka meistä ovat vähemmän kunniakkaita, me verhoamme sitä kunniallisemmin, ja niitä, joita häpeämme, me sitä häveliäämmin peitämme;

        1 Kor. 12:24
        mutta ne, joita emme häpeä, eivät sitä tarvitse. Mutta Jumala on liittänyt ruumiin yhteen niin, että antoi halvempiarvoiselle suuremman kunnian,

        1 Kor. 12:25
        ettei ruumiissa olisi eripuraisuutta, vaan että jäsenet pitäisivät yhtäläistä huolta toinen toisestaan.

        1 Kor. 12:26
        Ja jos yksi jäsen kärsii, niin kaikki jäsenet kärsivät sen kanssa; tai jos jollekulle jäsenelle annetaan kunnia, niin kaikki jäsenet iloitsevat sen kanssa.

        1 Kor. 12:27
        Mutta te olette Kristuksen ruumis ja kukin osaltanne hänen jäseniänsä.

        1 Kor. 12:28
        Niinpä Jumala asetti seurakuntaan ensiksi muutamia apostoleiksi, toisia profeetoiksi, kolmansia opettajiksi, sitten hän antoi voimallisia tekoja, sitten armolahjoja parantaa tauteja, avustaa, hallita, puhua eri kielillä.


        Oikea kaste on kaste Kristukseen. Kasteen tekotavalla ei ole merkitystä.


        Gal. 3:27

        Sillä kaikki te, jotka olette Kristukseen kastetut, olette Kristuksen päällenne pukeneet.

        ...ihminen on kersana kastettu Kristukseen ja myöhemmin tullut uskoon niin pelastus tulee jahka pysyy uskossa loppuun asti.

        Itse en usko että Jumala toimii joidenkin mainitsemalla tavalla "kerran pelastettu, aina pelastettu".


      • Yks-tämmönen
        Raamatun sana on tosi kirjoitti:

        Kantsii lukea raamatusta kasteesta kertovat kohdat ja uskoa niihin. Uskovilla on monia eri näkemyksiä kasteesta. Ne eivät saa olla meidän oppimme. Vain sillä on merkitystä, mitä Jeesus ja alkuseurakunnan uskovat opettivat.
        Katso sitä varten Markus 16.16, Apt. 2:38,41, 10:47,48, 19:5, 22:16, Gal.3:26,27 ja Room. 6 luku.
        Niissä kaikissa puhutaan upotuskasteesta vedessä (babtidzein).
        Nykyisin on liikkeellä harhaoppia, joka sanoo, ettei kaste ole välttämätön. Mitä sanoo Raamattu? Katso 1 Piet.3:21 ja Apt.2:38. Usko jokaiseen sanaan ja ilmaisuun niin kuin on kirjoitettu. Älä luota ihmisten selityksiin.

        Seurakuntatoiminnan halveksiminen on myös Jumalan vastustamista. Jokainen uskoon tullut tarvitsee yhden kasvupaikan, jossa hän saa olla osa toimivaa Kristuksen ruumista. Seurakunnassa kasvat terveesti vanhimmiston alaisuudessa.

        Uudestiysyntyminen tapahtuu sydämessä sillä hetkellä kun synneistä luopuva ihminen ottaa vastaan Jeesuksen omaksi henkilökohtaikseksi Vapahtajakseen. Silloin Pyhä Henki alkaa hänessä vaikuttaa.
        Mutta jos uskoon tullut ei lähde kuuliaisuuden tielle, niin on mahdollista menettää armosta saatu pelastus. Joh. 3:36 ja 2 Tes. 1:8,9. Lue.

        Jeesus siunatkoon sinua ja meitä kaikkia.

        seurakuntaa johtaa ainoastaan Jeesus ja Pyhä Henki. Ei mikään vanhimmisto eikä ihminen.


      • sananpalvelijana
        kun... kirjoitti:

        ...ihminen on kersana kastettu Kristukseen ja myöhemmin tullut uskoon niin pelastus tulee jahka pysyy uskossa loppuun asti.

        Itse en usko että Jumala toimii joidenkin mainitsemalla tavalla "kerran pelastettu, aina pelastettu".

        Kyllä raamattu opettaa, että pitää olla vanhimmat ja muut seurakuntavirat.
        Katso Paavalin kirje Efesolaisille 4:11-16. Ja sama sanotaan Tiitukselle 1:5.
        Luetaan ne.


      • Yks-tämmönen
        sananpalvelijana kirjoitti:

        Kyllä raamattu opettaa, että pitää olla vanhimmat ja muut seurakuntavirat.
        Katso Paavalin kirje Efesolaisille 4:11-16. Ja sama sanotaan Tiitukselle 1:5.
        Luetaan ne.

        Siitä ei ollut kysymys. Vanhimpien ja muidenkin seurakunnan työntekijöiden johtaja on myös Jeesus ja Pyhä Henki


      • mathetes
        kun... kirjoitti:

        ...ihminen on kersana kastettu Kristukseen ja myöhemmin tullut uskoon niin pelastus tulee jahka pysyy uskossa loppuun asti.

        Itse en usko että Jumala toimii joidenkin mainitsemalla tavalla "kerran pelastettu, aina pelastettu".

        >>>Itse en usko että Jumala toimii joidenkin mainitsemalla tavalla "kerran pelastettu, aina pelastettu".


      • veli !
        mathetes kirjoitti:

        >>>Itse en usko että Jumala toimii joidenkin mainitsemalla tavalla "kerran pelastettu, aina pelastettu".

        En painota mainitsemaasi järjestystä (kaste-usko/usko-kaste).

        Kaste itsessään ei pelasta, siinä olemme samaa mieltä ja valitettavasti lut.kirkon sisällä on työntekijöitä joille kaste on tullut pelastavaksi ja sitä erheellisesti julistavat.

        Kasteella ei ole merkitystä jos kastettava ei ole uskossa, kasteen merkitys tulee voimaan kun kastettu on tullut uskoon, näin uskon.
        Ja kun ei ole kastettu niin uskoon tulon jälkeen kasteelle mars.

        Mutta ei kai kaste ole siinä määrin merkityksellinen että sen puuttuessa uskova ei pääse Taivaaseen. Esim. kuolinvuoteellaan oleva tulee uskoon mutta ei ehditä kastaa.


      • tyttö tältä puolen jokea.
        sananpalvelijana kirjoitti:

        Kyllä raamattu opettaa, että pitää olla vanhimmat ja muut seurakuntavirat.
        Katso Paavalin kirje Efesolaisille 4:11-16. Ja sama sanotaan Tiitukselle 1:5.
        Luetaan ne.

        Missä kohden Raamattu opettaa seurakunnan Paimenesta, siitä, millainen hänen tulee olla. ?Kiitos vastauksesta.


      • kuulija
        kun... kirjoitti:

        ...ihminen on kersana kastettu Kristukseen ja myöhemmin tullut uskoon niin pelastus tulee jahka pysyy uskossa loppuun asti.

        Itse en usko että Jumala toimii joidenkin mainitsemalla tavalla "kerran pelastettu, aina pelastettu".

        Armosta te olette pelastetut uskosnkautta,ettei kukaan kerskaisi. On pysyttävä tässä armoliitossa,siihen ei kuukumitään ansiota ihmisen puolelta.
        Jos hylkää amoliiton hylkää myös pelastuksensa, ei siis voi sanoa kerran pelastettu aina pelastettu.


      • Anonyymi
        kysymys. kirjoitti:

        Pelastuuko ihminen oikean seurakunnan kautta vai uskossa Kristukseen?
        Tarvitseeko ihminen pelastuakseen syntien anteeksiannon lisäksi myös oikean seurakunnan?

        Hmmm, onko kasteella merkitystä pelastuksen kannalta? (hyvin kastettu mutta väärällä tavalla?) Voiko pelastua vailla kastetta?

        Tässä seurakuntakysymyksessä ei ole kysymys pelastuksesta, vaan seurakunnasta. Pelastusta ei tarvitse eikä saa sekoittaa joka asiaan. Sitä paitsi jos haluaa sekoittaa joka asiaan niin silloin täytyy pitää kaiken. Eli tässä ei ole siis kysymys pelastuksesta, vaan seurakunnasta joka on siis eri asia.


    • Kysymyksiä

      Kuinka monta jäsentä seurakunnassasi on ?

      Kuinka monta jäsentä on seurakuntasi vanhemmistossa ja minkä nimiset ihmiset kuuluvat vanhemmistoon ?

      • Yks-tämmönen

        on ns. kotiseurakunta. Jäseniä varmaan vähän alle 50.


    • eikä mikään muu

      Olet perustanut taas yhden nurkkakunnan. Hajottamaan uskovia aina vaan lisää. Kaikkien pitäisi mielestäsi tietenkin olla yhtä SINUN MÄÄRITTELEMÄLLÄSI TAVALLA JA SINUN ALAISUUDESSASI.

      Kunnianhimon synti sinua tuollaiseen ajaa.

      • Lukenut

        On kirjoittanut muillakin palstoilla samaa asiaa. Totta se on ja raamatun mukaista. Saakohan kuitenkaan siihen mukaan montaakaan ennestään uskossa olevaa?
        Uusia on tullut uskoon Turussa. Se tiedetään. Se on positiivista. En näe siinä mitään pahaa. Toiminta ei ole hajottavaa. Ja onhan sitä ollut Turussakin jo 1800 luvulta asti. Ei se ole Weijon aloittamaa. Kunnia siitä kuuluu vain Jumalalle.


      • lihan teoista
        Lukenut kirjoitti:

        On kirjoittanut muillakin palstoilla samaa asiaa. Totta se on ja raamatun mukaista. Saakohan kuitenkaan siihen mukaan montaakaan ennestään uskossa olevaa?
        Uusia on tullut uskoon Turussa. Se tiedetään. Se on positiivista. En näe siinä mitään pahaa. Toiminta ei ole hajottavaa. Ja onhan sitä ollut Turussakin jo 1800 luvulta asti. Ei se ole Weijon aloittamaa. Kunnia siitä kuuluu vain Jumalalle.

        ovat myös eriseurat ja lahkot. Tottakai Turussa on lahkoja ollut jo tuhat vuotta...


      • Luin ja tutkin
        lihan teoista kirjoitti:

        ovat myös eriseurat ja lahkot. Tottakai Turussa on lahkoja ollut jo tuhat vuotta...

        Tutkin linkkisi kirjoituksen.
        http://www.Jeesus-on-Herra.com/oikeasrk.htm
        Huomasin yhtäläisyyden Kiinan kotiseurakuntaliikkeeseen. Sama näky alkukristillisyyden kanssa. Ei se vaan taida toimia ilman vainoja. Vainojen alkaessa kaikki krsitityt siirtyvät siihen. Tämä nähdään.


    • ajatellut

      Kirjoitit:

      Itse rakennan siis seurakuntaa, joka on perustettu 2000 vuotta sitten.


      Huomaa yksi asia !

      Sinä (ITSE) et pysty rakentamaan mitään seurakuntaa Kristukselle siillä Kristuksen Henki yhdistää Kristuksen ruumiin jäsenet.

      Kehoitan antautumaan Kristukselle että pääset pois lain alta ja omista tekemisistä Pyhän Hengen johtoon.

    • muukalainen63

      Kokoonnutteko te kodeissa, vai onko teillä ns. oma kokoontumispaikka ostettuna tai vuokrattuna?

      Jos on vuokrattu tai ostettu joku paikka, niin, minkä niminen se paikka on - onko sillä nimikylttiä?
      Jos on nimikyltti, niin miten se eroaa paikkakuntanne muista nimikylteistä?

      • WeijoLindroos

      • Usko Jeesukseen
        WeijoLindroos kirjoitti:

        Vastaus hyvään kysymykseen on kattava. Se löytyy tästä linkistä:
        http://www.Jeesus-on-Herra.com/oikeasrk.htm

        Kokoontuminen kodeissa ja vuokratiloissa.
        Nimikylttiä ei ole.

        Siunausta kaikille kaikkeen hyvään ja oikeaan!

        Tässä keskustelufoorumimme:
        http://p1.foorumi.info/ristinvalossa/index.php?c=1

        Ramatun sanaan ja käskyihin. Jeesus on antanut meille rakkauden lain. Jos rakkauden lakia noudattaa siihen kuuluu: Rakasta Jumalaasi yli kaiken lähimäistäsi, niinkuin itseäsi. Tärkeimmät ovat nämä mitkä Jumala asetti meille Sanassaan noudatettaviksi. Etkö sinä juuri revi ja riko ihmisiä, etkä anna heidän olla omissa valitsemissaan hengellisissä kodeissaan. Jokainen ihminen tehköön kokonaisvaltaista parannusta synneistään ja uskokoon Jumalan Sanaan. Käskyt on annettu maille noudatettaviksi ja joka uskoo kokosydämisesti Jeesukseen pelastuu. Henkilökohtainen parannuksen teko Jeesuksen edssä merkitsee ei yhteisö ketään pelasta. Mutta yksi puu ei pala on tärkeää, että yhteisö tukkee uskovaa. Monet yhteisöt ovat ihmisoppeihin taipuneet, muutta ne, jotka Jeesusta julistavat Kunnian Kunikaana he ovat myös oikealla tiellä. Eihän kenenkään tulle asettua Jumalan Sanan julistusta vastaan vaan pyrkiä ymmärtämään heitä, joka uskon tiellä etsivät Jumalan tahtoa ja omalla tahollan täyttämään sitä. Jokainen käyköön oman hengellisen kasvuun Jumalan Sanan avulla. Sana sanoo: Älä samuta Hengen tulta. Oletko Weijo ajatellut oletko hengellisen kasvun hajoittajana, vai oletko tukemassa sitä?


      • löytyy
        Usko Jeesukseen kirjoitti:

        Ramatun sanaan ja käskyihin. Jeesus on antanut meille rakkauden lain. Jos rakkauden lakia noudattaa siihen kuuluu: Rakasta Jumalaasi yli kaiken lähimäistäsi, niinkuin itseäsi. Tärkeimmät ovat nämä mitkä Jumala asetti meille Sanassaan noudatettaviksi. Etkö sinä juuri revi ja riko ihmisiä, etkä anna heidän olla omissa valitsemissaan hengellisissä kodeissaan. Jokainen ihminen tehköön kokonaisvaltaista parannusta synneistään ja uskokoon Jumalan Sanaan. Käskyt on annettu maille noudatettaviksi ja joka uskoo kokosydämisesti Jeesukseen pelastuu. Henkilökohtainen parannuksen teko Jeesuksen edssä merkitsee ei yhteisö ketään pelasta. Mutta yksi puu ei pala on tärkeää, että yhteisö tukkee uskovaa. Monet yhteisöt ovat ihmisoppeihin taipuneet, muutta ne, jotka Jeesusta julistavat Kunnian Kunikaana he ovat myös oikealla tiellä. Eihän kenenkään tulle asettua Jumalan Sanan julistusta vastaan vaan pyrkiä ymmärtämään heitä, joka uskon tiellä etsivät Jumalan tahtoa ja omalla tahollan täyttämään sitä. Jokainen käyköön oman hengellisen kasvuun Jumalan Sanan avulla. Sana sanoo: Älä samuta Hengen tulta. Oletko Weijo ajatellut oletko hengellisen kasvun hajoittajana, vai oletko tukemassa sitä?

        Weijo on kirjoittanut uuden opetuskirjasen. Sen teksti on tässä: http://p1.foorumi.info/ristinvalossa/viewtopic.php?t=407


    • Ongelma ei ole ihmisvoimin ratkaistavissa. Asian pohdinta on pääosin ihmislähtöistä hallintapyrkimystä. Seurakunnan yhdistävä tekijä on Jumalan Henki. Häntä ei voi määrätä. Yhtä vähän kuin apostolit voivat määrätä helluntain tapahtumia, yhtä vähän me voimme määrätä lopunajan seurakunnan eheytymistä ja hajaantumista.

      Ainoa, mistä olemme vastuussa, on se, miten kohtaamme toisemme: Seurakunta on siellä, missä kaksi tai useampi kohtaa Hengen rakkauden ohjaamana:

      "Rakkaus on pitkämielinen, rakkaus on lempeä; rakkaus ei kadehdi, ei kerskaa, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaansa, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä, vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa; kaikki se peittää, kaikki se uskoo, kaikki se toivoo, kaikki se kärsii." 1 Kor 13:4-7

      Tänä aikana kysytään ennen kaikkea valmiutta kärsiä. Jeesus oli lopussa voimaton ja joutui kärsimään. Samoin Kristus-ruumis joutuu lopussa pilkatuksi ja kärsimään.

      • seurakunnasta

      • pyhä Jeesuksen veressä

      • siihen on vastaukseni

      • kirkot
        siihen on vastaukseni kirjoitti:

        Vastaan.
        Valitsen seurakunnan.
        Hylkään kirkon.

        ja ihan ne kaikki, helluntaikirkosta lähtien,
        joka on uusin Baabelin jäsenkirkko Suomessa.


      • Raamatun Totuutta!
        kirkot kirjoitti:

        ja ihan ne kaikki, helluntaikirkosta lähtien,
        joka on uusin Baabelin jäsenkirkko Suomessa.

        Herra lisäsi seurakuntaan pelastuneet


        1992: Apt 2: 47 He ylistivät Jumalaa ja olivat koko kansan suosiossa, ja päivä päivältä Herra liitti heidän joukkoonsa niitä jotka pelastuivat.

        33/38: Apt 2: 47 kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.

        Molemmissa käännöksissä on käännösvirhe jakeen loppuosassa. Alkuteksti sanoo, että Herra lisäsi seurakuntaan joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen. Vanha Biblia kääntää jakeen ajatuksen oikein:

        Biblia Apt 2:47 Ja kiittäin Jumalaa olivat kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi joka päivä autuaaksi tulevaisia seurakunnalle.

        Jakeen sanoma on erittäin tärkeä, koska alkuteksti sanoo, että Herra lisää pelastuneet seurakuntaansa. Seurakuntaan synnytään uudestisyntymisen kautta ja Herra itse lisää pelastuneen ihmisen seurakuntaansa. Ihminen voi liittyä kirkkokuntaan tai herätysliikkeeseen, mutta Jumalan seurakuntaan ei voi liittyä, koska siihen synnytään uudestisyntymisen kautta. Raamattu opettaa, että olemme kastetut yhdessä Hengessä yhdeksi ruumiiksi. Uskon kautta saamme luvatun Hengen. Uskon kautta uudestisynnymme ja uskon kautta Hän kastaa Pyhän Hengen kautta meidät yhdeksi ruumiiksi, näin opettaa Jumalan sana. Tuon uudestisyntymisen kautta uskovalle tulee halu kokoontua paikallisseurakunnan yhteyteen ja sitoutua rakentumaan ja rakentamaan seurakuntaa.

        Lähde: http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamattu3338_1992UT.html#Apt 2:47


      • uloskutsutut
        Raamatun Totuutta! kirjoitti:

        Herra lisäsi seurakuntaan pelastuneet


        1992: Apt 2: 47 He ylistivät Jumalaa ja olivat koko kansan suosiossa, ja päivä päivältä Herra liitti heidän joukkoonsa niitä jotka pelastuivat.

        33/38: Apt 2: 47 kiittäen Jumalaa ja ollen kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi heidän yhteyteensä joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen.

        Molemmissa käännöksissä on käännösvirhe jakeen loppuosassa. Alkuteksti sanoo, että Herra lisäsi seurakuntaan joka päivä niitä, jotka saivat pelastuksen. Vanha Biblia kääntää jakeen ajatuksen oikein:

        Biblia Apt 2:47 Ja kiittäin Jumalaa olivat kaiken kansan suosiossa. Ja Herra lisäsi joka päivä autuaaksi tulevaisia seurakunnalle.

        Jakeen sanoma on erittäin tärkeä, koska alkuteksti sanoo, että Herra lisää pelastuneet seurakuntaansa. Seurakuntaan synnytään uudestisyntymisen kautta ja Herra itse lisää pelastuneen ihmisen seurakuntaansa. Ihminen voi liittyä kirkkokuntaan tai herätysliikkeeseen, mutta Jumalan seurakuntaan ei voi liittyä, koska siihen synnytään uudestisyntymisen kautta. Raamattu opettaa, että olemme kastetut yhdessä Hengessä yhdeksi ruumiiksi. Uskon kautta saamme luvatun Hengen. Uskon kautta uudestisynnymme ja uskon kautta Hän kastaa Pyhän Hengen kautta meidät yhdeksi ruumiiksi, näin opettaa Jumalan sana. Tuon uudestisyntymisen kautta uskovalle tulee halu kokoontua paikallisseurakunnan yhteyteen ja sitoutua rakentumaan ja rakentamaan seurakuntaa.

        Lähde: http://koti.phnet.fi/petripaavola/Raamattu3338_1992UT.html#Apt 2:47

        seurakunta koostuu ns uloskutsuttujen joukosta.
        uudet luomukset Kristuksessa, uskossa Jeesukseen muodotavat paikallisen uskovien yhteyden.
        Pyhä Henki yhdistää ja näyttää todeksi synnin, vanhurskauden ja tuomion.
        Pyhä henki johtaa kaikkeen totuuteen ja kirkastaa kristuksen arvon ja työn meille ja meissä, meidän hyväksemme ja pitää yllä ilmestystietoutta ja kaikkea armoitusta ja kutsumusta uskovan elämässä.

        Seurakunta siis, ei kirkko, mieluusti kutsumanimenä yhteydelle ja kokoontumisen mahdollistavalle paikalle, tilalle.
        Silti se on ennenkaikkea hengellinen ulottuvuus ja mahdollisuus, seurakunta, uskovien yhetys.


    • oletkohan itse?

      Puhuiko Jeesus kirjon sisällä, vaiko ulkosalla niille ihmisille? Eikö tärkein asia ole se, että ihminen tulee uskoon, eikä se, kuuluuko hän kirkkoon vai siihen helluntaiseurakuntaan?
      Eihän paikalle tulla ihailemaan koristeellisia ovien nuppeja vaan sinne tullaan kuuntelemaan papin saarnaa.
      Sille jolla ei uskoa ole, on se luvattu antaa, kun anoo, ja seurakuntiin on viisainta mennä kuuntelemaan ja katselemaan ennenkuin tekee päätöksen siihen liittymisestä.

    • Anonyymi

      Jumala on yksi, sama. Todellinen yhdyskunta on siellä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2520
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1469
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      883
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe