Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ajira airways lento 316

mahdoton?

Ajira airways 316 laskeutui LOST:n jaksossa mahalleen lyhyelle puskakiitotielle, vieläpä suhteellisen ehjänä. Pitäisin laskeutumista kuitenkin mahdottomana.

Ensinnäkin oli yöaika, jolloin Hydralla sijainnut kiitotie oli näkymätön, koska sillä ei ollut kiitoratavalaistusta.

Toiseksi, Boeing 737-800 ei pystyisi laskeutumaan jollekin kuraiselle puskakiitotielle, vaan hajoaisi kuin vesimeloni laskussa. Saman tyyppinen kone hajosi vastikään Schipholin kentän lähistöllä hieman lyhyeksi jääneessä laskeutumisyrityksessä osuttuaan pellolle mahalleen laskutelineiden petettyä alta. (tosin kone tuli alas liki pystysuorassa pudotuksessa, eikä laskuliu'ussa)Lentäjät kutsuvat kyseistä lentotilaa sakkaukseksi. Oikeastaan se oli ns. "controlled flight into terrain".

Tietenkin jos Frank Lapidus toi koneen alas moottorit sammuksissa ja täysillä laipoilla, niin voi olla, että 737-800 voisi jopa selvitäkin mahalaskusta. Tosin ehdoton edellytys olisi kevyt lasti ja tyhjät polttoainetankit. Silloinkin kone jyräisi todennäköisesti pitkälle kiitotien ulkopuolelle ja hajoaisi metallisilpuksi törmätessään puihin.

Yleensä iso matkustajakone ei selviä laskeutumisista mihinkään muualle kuin asialliselle kiitotielle. Useimmat pakkolaskut ja osumat peltoihin päättyvät matkustajakoneilla aika rumasti. Hyvässä tapauksessa pakkolasku veteen voi onnistua, kuten Hudsonin lento-onnettomuus osoittaa. Toisaalta eräs 767 teki pakkolaskun mereen ja hajosi kuin kananmunan kuori kyseisen laskun lopuksi.
Air Francen a320 teki ruman laskun metsään aikanaan lentonäytöksessä ja hajosi silpuksi. Ihme kyllä, siitäkin selvisi matkustajia hengissä. Vika oli koneen autopilotissa joka luuli, että pitää laskeutua vaikka lentäjät yrittivät tehdä ohilennon matalalta kiitotien yltä.

Ajiran laskusta teki vaikean sekin, että Saaren ympärillä oleva magneettikenttä tekee finaalista Hydran kiitotielle erityisen lyhyen ja jyrkän. Boeing 737-800 ei ole suunniteltu sellaisiin laskeutumisiin. 10 kilometristä (36800 jalkaa) aletaan liukua alas jo 120 merimailin päässä kohteesta. Loppuliukukin kestää viitisen minuuttia noin 250 solmun ilmanopeudella, jolloin etäisyys kentältä on pitkähkö kun laskeutumisen loppuliuku alkaa.

5

1362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pari perusjuttua

      "Ajira airways 316 laskeutui LOST:n jaksossa mahalleen lyhyelle puskakiitotielle, vieläpä suhteellisen ehjänä. Pitäisin laskeutumista kuitenkin mahdottomana."

      Saarella liikuu mustasta savusta koostuva hirviö, ja saaren uumenissa on ratas, jota kääntämällä saareen sisäänrakennettu aikakone heittää saaren toiseen aikaan (...ja ratasta kääntäneen henkilön Tunisiaan). Saari myös parantaa syövän ja halvaantuneet jalat, ja lisäksi saarella on kaveri, joka ei vanhene.

      Kaikki tuo on ok, mutta tämä lentokoneen laskeutuminen sitten meni sinusta överiksi..?

      Toisinaan on hyvä muistuttaa itselleen, että Lost on kuitenkin fiktiivinen tv-sarja, eikä mikään dokumenttiohjelma.

      • Locken poika

        Eikös se mies, joka ei vanhene, olekin Locken isä? Richard nimeltään.


      • Justiinsaaaaaaaaaaa
        Locken poika kirjoitti:

        Eikös se mies, joka ei vanhene, olekin Locken isä? Richard nimeltään.

        Täytyy kyllä todeta, että komiikkaa tämä on täysi...En tiedä Locken Isästä oikeastaan mittään, mutta todettakoot, että on minusta järkyttävää, että lentokone onnistuu tommoisessa laskussa vastoin luonnonlakeja (Hetkinen, WTC:seitä päin lentäneet koneet, heidän pilotit pystyivät komeasti ampua tornia päin ja viellä saada sen lusihtumaan suoraan alas???)


      • okidoki

        nii tää on vähä niinkö olikohan joku irquotesin juttu ku elokuvateatterissa olivat katsomassa terminaattoria ja tätä tulevaisuudesta tullutta robottia ajoi rekalla takaa toinen tulevaisuudesta tullut nestemäisestä metallista valmistettu robotti. no sitten tämä edellä ajava robotti hyppäsi harleydavidsonilla korkealta maahan ja joku amis huus takarivistä: hah hah ei jouset kestäis tuota!

        entiä selitinkö oikein. ihan hauska kuitenki oli jees poks hei moi


      • oot nolo
        okidoki kirjoitti:

        nii tää on vähä niinkö olikohan joku irquotesin juttu ku elokuvateatterissa olivat katsomassa terminaattoria ja tätä tulevaisuudesta tullutta robottia ajoi rekalla takaa toinen tulevaisuudesta tullut nestemäisestä metallista valmistettu robotti. no sitten tämä edellä ajava robotti hyppäsi harleydavidsonilla korkealta maahan ja joku amis huus takarivistä: hah hah ei jouset kestäis tuota!

        entiä selitinkö oikein. ihan hauska kuitenki oli jees poks hei moi

        WANHA


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1377
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe