täyttä paskaa! Vittu miten sinisilmäisiä ihmiset ovat kun kantavat kaupoista 24-päkkejä jotain VITUN Koffia joka maistuu ihan järvivedeltä jossa on liotettu hiivasientä. Sama pätee vanhaan navettaveteen eli Lapin kultaan. Karjala on jo niin ala-arvoista kuraa ettei löydy sanastoa kuvailemaan sen aiheuttamaa äklötystä. Olvi on onnistunut säilyttämään edes jotain vanhasta kunnon suomi-oluesta ja se maistuu sentään oluelta.
Ja kaikki Lidlin dissajat: vetäkää hanskaanne kaksin käsin ja takakautta! On täysin tekopyhää yrittää täällä palstalla kasvottomasti morkata esim GrafenWalderia joka sentään mättää jokaisen suomioluen (myös Olvi) aivan mennen tullen vaikka halpista onkin.
Kaikki suomioluet paitsi Olvi ovat
38
6846
Vastaukset
- Hoh hoijaa
Ehkä oikeasti olet 18-vuotias, mutta henkinen ja älyllinen ikäsi on noin kuusivuotiaan tasolla.
Olvi ei eroa mitenkään muusta suomalaisesta tiskivedestä.
Ja onpa kielenkyttösi sivistymätöntä, todella juntti- ja moukkamaista.
Häpeä!- on makuaisti tallessa
Kuten aiemmassa keskustelussa vihjailtiin, suomalaisen oluen kitkerän maun ja epäpuhtauden aiheuttaa tasan tarkkaan se, että raaka-aineena on lähes aina puhtaan ohramaltaan lisäksi myös panimosiirappi ja nopea käyminen; hiivat ovat putkien sisällä jolloin oluenvalmistusprosessi on nopeaa - ja halpaa.
Kannattaa tutustua suomalaiseen pienpanimotarjontaan - Mallaskoski, Nokian Panimo, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Saimaa ynnä muut tarjoavat aidompia - joskin myös kalliimpia - vaihtoehtoja.
Olvillakin on hienoja tuotteita - mm. Olvi Tumma täysmallasolut, varsinainen helmi suomalaisessa tuotannossa. - kokeillut
on makuaisti tallessa kirjoitti:
Kuten aiemmassa keskustelussa vihjailtiin, suomalaisen oluen kitkerän maun ja epäpuhtauden aiheuttaa tasan tarkkaan se, että raaka-aineena on lähes aina puhtaan ohramaltaan lisäksi myös panimosiirappi ja nopea käyminen; hiivat ovat putkien sisällä jolloin oluenvalmistusprosessi on nopeaa - ja halpaa.
Kannattaa tutustua suomalaiseen pienpanimotarjontaan - Mallaskoski, Nokian Panimo, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Saimaa ynnä muut tarjoavat aidompia - joskin myös kalliimpia - vaihtoehtoja.
Olvillakin on hienoja tuotteita - mm. Olvi Tumma täysmallasolut, varsinainen helmi suomalaisessa tuotannossa.noita kaikkia, ja kusta nekin on. perus bulkkikaljaa tyyliin koff voi verrata aamukuseen, näiden pienpanimoiden tuotokset on ihan normikusta. käytännössä kannattaa ostaa sitä halvempaa eli esim lapparia, karhua tai vaika koffia. hyvin ne alas menee. ellei ole ihan 100% neiti.
- joisit kunnon oluita sinäkin
Opettele sinäkin juomaan kunnon olutta ja jätä suosiolla se Olvi sinne hyllyyn. Parhaita suomalaisia oluita ovat esimerkiksi Bruuverin ja Teerenpelin oman panimon tuotteet, esim. Onnenpekka jota joistain hyvinvarustetuista kaupoistakin 0,75 litran pullossa, aivan hullun hyvää.
Mutta tietenkin eniten hyviä oluita löytyy sitten tuontioluista... - vähäsen
ennen kuin alat uhota, ei Olvi poikkea muista isoita panimoista juuri mitenkään. Täysin teollista massan tekoa, ei mitään muuta. En osta.
- asioita...
Olvi on huonoin olut mitä olen ikinä maistanut ja karhu taas paras, olen kiertänyt maailmaa ja juonut eri merkkejä paljon. Saksalaiset oluet ovat täyttä SCHEISSEÄ!!!
- et tiedä
mitään oluesta. Säälittävä rääpäle. Saksalaisolut on maailman parasta, Karhu taas samaa tiskivettä kuin muutkin suomalaisbulkit.
- huonompaa kuin tiskivesi
et tiedä kirjoitti:
mitään oluesta. Säälittävä rääpäle. Saksalaisolut on maailman parasta, Karhu taas samaa tiskivettä kuin muutkin suomalaisbulkit.
Samaa mieltä muiden suomalaisolutta haukkuneiden kanssa, tosin sillä tarkennuksella, että tiskivesi on parempaa kuin suomalainen olut - sillä voi nimittäin sentään tiskata. Paskoja ne suomalaiset isojen panimoiden oluet ovat, hyviä löytyy vain pieniltä tuottajilta.
Säälittävää sekin kuinka paljon tästä juntista maasta löytyy niitä, joiden mielestä A-olut on automaattisesti parempaa kuin keskari. Haloo?! Eihän oluen alkoholipitoisuus mitään ratkaise, vaan eri oluttyypeillä on oma optimaalinen alkoholipitoisuutensa, joka sopii ko. oluen maulle ja valmistukseen. Esim. bock-olut on vahvempaa kuin lager jne. Sivistymaissa ei tuijoteta pelkkää alkoholipitoisuutta.
On se tosiaan säälittävää nähdä niitä Koffin tms. 24-pakkeja kantavia jurpoja. - König pils
huonompaa kuin tiskivesi kirjoitti:
Samaa mieltä muiden suomalaisolutta haukkuneiden kanssa, tosin sillä tarkennuksella, että tiskivesi on parempaa kuin suomalainen olut - sillä voi nimittäin sentään tiskata. Paskoja ne suomalaiset isojen panimoiden oluet ovat, hyviä löytyy vain pieniltä tuottajilta.
Säälittävää sekin kuinka paljon tästä juntista maasta löytyy niitä, joiden mielestä A-olut on automaattisesti parempaa kuin keskari. Haloo?! Eihän oluen alkoholipitoisuus mitään ratkaise, vaan eri oluttyypeillä on oma optimaalinen alkoholipitoisuutensa, joka sopii ko. oluen maulle ja valmistukseen. Esim. bock-olut on vahvempaa kuin lager jne. Sivistymaissa ei tuijoteta pelkkää alkoholipitoisuutta.
On se tosiaan säälittävää nähdä niitä Koffin tms. 24-pakkeja kantavia jurpoja.Käsittämätöntä,että joku puolustelee näitä tärkkelysteollisuuslitkuja.Myyntilupa pois vaan neljältä myydyimmältä suomalais"oluelta",ehkä olisi pakko opetella edes käyttämään kunnon raaka-aineita.
- König pils
huonompaa kuin tiskivesi kirjoitti:
Samaa mieltä muiden suomalaisolutta haukkuneiden kanssa, tosin sillä tarkennuksella, että tiskivesi on parempaa kuin suomalainen olut - sillä voi nimittäin sentään tiskata. Paskoja ne suomalaiset isojen panimoiden oluet ovat, hyviä löytyy vain pieniltä tuottajilta.
Säälittävää sekin kuinka paljon tästä juntista maasta löytyy niitä, joiden mielestä A-olut on automaattisesti parempaa kuin keskari. Haloo?! Eihän oluen alkoholipitoisuus mitään ratkaise, vaan eri oluttyypeillä on oma optimaalinen alkoholipitoisuutensa, joka sopii ko. oluen maulle ja valmistukseen. Esim. bock-olut on vahvempaa kuin lager jne. Sivistymaissa ei tuijoteta pelkkää alkoholipitoisuutta.
On se tosiaan säälittävää nähdä niitä Koffin tms. 24-pakkeja kantavia jurpoja.ei sellaista kauppareissua etteikö näkyisi kassajonossa jotain reppanaa koff tms.12-pack kainalossa. Olisi hauska tietää, mitä näiden raukkojen päässä pyörii. Maksaa vielä tärkkelyslitkusta jotain, täysin käsittämätöntä.
- Salmonella-bakteeri Carlsbe...
huonompaa kuin tiskivesi kirjoitti:
Samaa mieltä muiden suomalaisolutta haukkuneiden kanssa, tosin sillä tarkennuksella, että tiskivesi on parempaa kuin suomalainen olut - sillä voi nimittäin sentään tiskata. Paskoja ne suomalaiset isojen panimoiden oluet ovat, hyviä löytyy vain pieniltä tuottajilta.
Säälittävää sekin kuinka paljon tästä juntista maasta löytyy niitä, joiden mielestä A-olut on automaattisesti parempaa kuin keskari. Haloo?! Eihän oluen alkoholipitoisuus mitään ratkaise, vaan eri oluttyypeillä on oma optimaalinen alkoholipitoisuutensa, joka sopii ko. oluen maulle ja valmistukseen. Esim. bock-olut on vahvempaa kuin lager jne. Sivistymaissa ei tuijoteta pelkkää alkoholipitoisuutta.
On se tosiaan säälittävää nähdä niitä Koffin tms. 24-pakkeja kantavia jurpoja."Säälittävää sekin kuinka paljon tästä juntista maasta löytyy niitä, joiden mielestä A-olut on automaattisesti parempaa kuin keskari. Haloo?!"
Minunkin mielestä A-olut maistuu jo "liikaa viinalta".
- Ammattipiruilija
Vai osakkeenomistaja?
Todellisuudessa kaikki Suomalaiset oluet ovat samaa.......kuraa. - Salmonella-bakteeri
Ostin tänään ekaa kertaa Carlsbergia..odottelen hiivasientä ja Salmonella-bakteeria. :)
Lapin kulta maistuu kotimaista parhaalta heti Karhun jälkeen. Olvia nyt ei juo erkkikään -pörssimeklareiden oluita!
Mikä vika on Lidlin oluessa? Välillä niissä on mukana "ruostevesijohtoa", mutta muutoinhan saksalainen olut on maailman parasta olutta ennen tanskalaista Carlsbergia.- Salmonella-bakteeri
"Ostin tänään ekaa kertaa Carlsbergia"
siis 24 backin laatikon. - Salmonella-bakteeri
Sandels taitaa olla Olvilta muuten paras olut?
- toki se on
Salmonella-bakteeri kirjoitti:
Sandels taitaa olla Olvilta muuten paras olut?
koska se on se "harvinaisin", eikä kuulosta kovin suomalaiselta. joka sandelssia juo, on jo aika helevetin hyvä jätkä muuten.
- pienpanimot
toki se on kirjoitti:
koska se on se "harvinaisin", eikä kuulosta kovin suomalaiselta. joka sandelssia juo, on jo aika helevetin hyvä jätkä muuten.
Tasapuolisuuden nimissä mainittakoon että pienpanimot tekevät Suomessa hyvää työtä. Plevnan bockia join eilen, todella hyvää oli, samoin jokin Voudin olut (Voudin tumma? En muista tarkkaan...) on hyvää. Muitakin on.
Ainoa vain että ne ovat kalliita ja saatavuus heikkoa. Tarjolla vain joissakin hyvissä pubeissa. - Mikkeller
Salmonella-bakteeri kirjoitti:
Sandels taitaa olla Olvilta muuten paras olut?
Paras olut Olvilta on ehdottomasti "130 vuotta juhlaolut", siinä on jo hieman yritystä. Maistakaapas vaikka.
- veikkaan että
sinä et ole maistanut murto-osaakaan suomalaisista oluista, mutta silti sen olemattoman oluttuntemuksesi pohjalta olet valmis leimaamaan kaikki suomalaiset oluet paskaksi.
Kuinka monen pienpanimon oluet tunnet? Kuinka monta isojen panimoiden erikoisolutta tunnet?
Todennäköisesti olet maistanut vain muutamaa bulkkiolutta. Yleensähän nuo kiivaimmat purkaukset - asiassa kuin asiassa - tulee kaikkein tietämättömimmiltä tyypeiltä. - Helposti juotavia, kiitos.
Ei ne paskaa ole. Ne ovat vain mauttomia, vetisiä ja vähän karkeita, mutta helposti juotavia ja halpoja, ja se on niiden tarkoituskin. Itse en "laatikkokaljaa" osta paitsi jos haluan halvat humalat. Siinä vaiheessa maulla ei ole käytännössä väliä, kunhan menee helposti alas. On jotenkin vaikea uskoa että joku joisi koffia, karjalaa tai olvia vain ja ainoastaan hyvän maun vuoksi.
Ei ne Lidlinkään saksaoluet merkittävästi parempia tai pahempia ole, samaa sarjaa, vain pientä eroa maussa. Oma suosikkini niistä on ehdottomasti Schwaben Bräu Pils, joka on yllättävän hyvänmakuinen hintaisekseen.
Jos haluaa hyvää suomalaista vaaleaa lageria, ja oikeasti jotain vaihtelua, niin kannattaa tsekata kaupasta nämä:
- Olvin 130 v juhlaolut
- Koffin Nikolai Vehnä lager
- Saimaan Saimaa (huono saatavuus)
Nämä ovat vähän kalliimpia, mutta toisaalta ne oikeasti maistuvatkin jollekin. Suosittelen kokeilemaan.
Onhan kaupassa sitten vielä Laitilan Kukkoja, Hartwallin Auraa, Hartwallin Sinistä, Olvin Sandelsia, Koffin Surferia, Koffin Indiania ja Koffin Nikolaita, mutta nämä hienoista nimistään huolimatta eivät ole kuin aivan aavistuksen verran muuteltuja laatikkolagereita.
Jos haluaa todella paljon vaihtelua, niin sitten kannattaakin siirtyä pois vaaleista lagereista, ja se on sitten oma maailmansa joka ei tähän ketjuun kuulukaan...- CarloH
Juhlaolut rulaa.
- Mätikoski
Ostin kokeeksi sitä eräänä päivänä ja pidin kovasti. Olen ollut varovainen jopa pienpanimo-oluiden suhteen parin vetisen ja humalattoman (aromi, ei päihtymystila) kokemuksen jälkeen, mutta tämä pale ale palautti luottamukseni.
- suomen kalja
on maistettu jo useampaan otteeseen ja paras se on.
- --------
...pikaruokaa kaupasta mukaan ja mc driven kautta kotiin katsomaan mtv3:lta pumptispumpti- pikaruokaa. Koko elämä on yhtä fastfoodia.
- LT.
Suomalainen keskiolut on muisto vain. Kaikki nykyään tosiaan samaa lisäaineilla kyllästettyä tiskivettä.
- Tjuomari
Totta, suomalaiset isot panimot ovat tuhonneet vähäisenkin olutkulttuurin tärkkelyspikahiiva"oluillaan"". Suosikaa saksalaisia ja tsekkiläisiä oluita!
- Olut harrastaja
Olut kuin olut maistuu minulle. Olen maistanut yli 400 eri olutta voin kertoa, että ei ole olemassakaan sellaista olutta mikä olisi kaikkien mieleen.
Turhahan näistä asioista on kiistellä, voi keskustella. Paskaksi haukkuminen ei ole oikea sana. Pikemminkin "ei ole minun makuuni".
Jonkun toisen suussa se voi olla siihen asti parasta maistamaansa olutta.
Jos Suomalaiset oluet on jonkun mielestä "paskoja", niin ei niitä tarvitse silloin juoda. Tee itse parempaa. ;)- Ekonomi
Juurikin näin.
Jos ei muuta keksi, kannattaa ostaa näitä pienempiä merkkejä kuten Laitilan Kukko olutta, tai Sandelsia, tms.
Minusta kannattaa monipuolisesti ostaa marginaalisempia oluita, 1-3 erikoisolutta on ihan hyvä. Esimerkiksi seurustelujuomana tai ruuan kanssa.
Sellaiseen kiskomiseen voi sitten juoda jotain halpaa.
Olutkulttuuri on Suomessa juuri sellainen kuin ihmiset haluavat sen olevan, ostamalla 20 € halpa salkun kaljaa, kannatat volyymia ja bulkkituotetta.
Olisi suotavaa, että ihmiset ostaisivat pienpanimoiden tuotteitakin, jotta tarjonta olisi monipuolisempaa.
Muutenkin on mielekkäämpää juoda vaikka yksi iso erikoisolut, kuin neljä bulkkiolutta.
Mutta kukin tyylillään.
Myös tietyt olut ja ruoka yhdistelmät ovat hyviä, kommentteja ?
- olvin juoja
Kyllähän se kuitenkin on niin jotta olvi on parasta kotimaassa pantua olutta.
- tietoa1
Katsohan kuitenkin ettei valmistusaineina ole käytetty panimosiirappia, tai tärkkelystä. Ne eivä kuulu oluen valmistukseen. Oluen raaka-aineet ovat: vesi, mallas, hiiva, sekä humala.
- Tosi_on
Ei kai nyt suomalaisia bulkki oluita kukaan juo kuin humaltuakseen? Eihän?
- hillarivallankumous
Karhu on paras ja sandels suomi bulkeista. muuta en osta. koff lite menee tietty kun diettaan low carbilla ku siin ei oo kusisii hiilareita ku 0.3g per 100ml
- Surkeaa kuraa
ovat kotimaiset oluet. Ja kuka hitto ostaa jotain sikakallista pienpanimon olutta? Ei sikakaan. Lidlistä saa Grafenwalderia, Litovelia jne. Velkopopovicky on myös usein tarjouksessa, samoin Saku. San Miguelin hinta on pikkuisen korkeampi mutta maku erittäin hyvä. Eli miksi juoda ala-arvoisen surkeaa kotimaista bulkkia tai ostaa hirveän hintaista pienpanimo-olutta? Siksikö että se on kotimaista? Onko sinulla kotimainen auto? Ei taida olla.
Ja vielä. Lapin kullan laatu parani kun se ruvettiin tekemään Lahdessa. Torniolainen Lappari maistui ihan kauhealle.
Suomipanimoiden tekemiä Fosters ja Carlsberg pystyy juomaan. Olisiko syy ettei isot merkit anna pilata omia oluitaan...
Että tällaista, sainpas sanottua.
ps. Koff pitäisi lailla kieltää. - jpk1
Surkeaa kuraa kirjoitti:
ovat kotimaiset oluet. Ja kuka hitto ostaa jotain sikakallista pienpanimon olutta? Ei sikakaan. Lidlistä saa Grafenwalderia, Litovelia jne. Velkopopovicky on myös usein tarjouksessa, samoin Saku. San Miguelin hinta on pikkuisen korkeampi mutta maku erittäin hyvä. Eli miksi juoda ala-arvoisen surkeaa kotimaista bulkkia tai ostaa hirveän hintaista pienpanimo-olutta? Siksikö että se on kotimaista? Onko sinulla kotimainen auto? Ei taida olla.
Ja vielä. Lapin kullan laatu parani kun se ruvettiin tekemään Lahdessa. Torniolainen Lappari maistui ihan kauhealle.
Suomipanimoiden tekemiä Fosters ja Carlsberg pystyy juomaan. Olisiko syy ettei isot merkit anna pilata omia oluitaan...
Että tällaista, sainpas sanottua.
ps. Koff pitäisi lailla kieltää.Ainakin paikallisessa S-Kaupassa maksaa esim. Nokian pienpanimon Keisari oluet vähän alle 2,50e/0,5l tölkki. Jos tuo on jonkun mielestä liian kallis hinta paremmasta oluesta niin voi vittujen kevät.
- OluttaEiBulkkia2
Suomalaisia panimoita jotka tekevät hyviä oluita:
Nokian panimo,
Rekolan panimo,
Mallaskosken panimo,
Saimaan juomatehdas,
Suomenlinnan panimo,
Stadin panimo,
Bryggeri Helsinki,
Rousal Brygghus,
Panimo & Tislaamo Teerenpeli,
Kuninkaankartanon Panimo,
Laitilan panimo,
Lammin Sahti,
Malmgårdin Panimo,
Beer Hunter'sin panimo,
Pyynikin Käsityöläispanimo,
Ruosniemen Panimo
Stallhagen Bryggeri,
Vakka-Suomen Panimo,
Olutverstas,
Fat Lizard,
Maku
Ja toki noissa ylläolevien panimoiden tuotteissa ei ole kyse dokaamisesta vaan elämästä nauttimisesta.
Toki tässä ketjussa mellastavat ihmiset ovat niitä duunarireinoja joiden viikonloppu kuluu siinä kun perjantaina duunipäivän jälkeen narautetaan kossupullo auki , ja aletaan tyhjentää sitä bulkkikoria, maanantaina otetaan saikkua kun ei kykene töihin. Noille säälittäville kurahousudeekuille toki se hinta on tärkein kriteeri, sitä tosin en ymmärrä että mitä v*tun väliä silloin siitä mausta on ?
Itse ostan mieluummin viikonlopuksi 3-4 pienpanimon olutta kuin keissin bulkkipaskaa, minä nautin elämästä, en kännistä.- Sekaisin tai ei
Hyvä lista jota voi jatkaa esim Teerenpelillä - heitä löytyy muutaman todella hyvä kausiolut esim Teerenpeli IPA ja Vauhtiveikko.
Olut on parhaimmillaan todellista nautintoa - eikä sitä ole tarkoitus juoda litroittain , muutaman pullo kerralla riittää mainiosti. Tärkeitä ei ole määrä vaan laatu. Toki jos tarkoitus on vain saada pönttö sekaisin - siihen sopivat yhtä hyvin mitkä tahansa "oluet". Valitettavasti olen kasvanut siitä iästä jo ohi - ei tarvitse saada pönttöä sekaisin.
- harrekristus
koffin portteri on maukasta etenkin näin jouluna savulohen kanssa komppaavat kivasti maut toisiaan
- Tietoa1
Oikean oluen raaka-aineet ovat: vesi, mallas, hiiva ja humala. Kuten esim. GrafenWalderissa. Mikäli valmistusaine luettelossa mainitaan esim. tärkkelys ja panimosiirappi jätä ne "elintarvikkeet" kaupan hyllyyn.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581341Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18996Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875