Firman pakulla

Työmatkat

Töistä kotiin ja aamulla taas töihin. Mitenköhän verottaja ottaisi kantaa? Olisiko ehkä jotenkin kiinnostunut? Pitäisikö maksaa korvausta verottajalle? Mahdolliset sanktiot pakun käyttäjälle, vai firmalle?

7

2522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gulf

      Kotoa vakituiseen työpisteeseen ajo tai toisinpäin on yksityisajoa, paitsi jos työnluonteeseen kuuluu päivistys tai varallaolo. Jos taas ajat töihin eri paikkaan kuin vakituiseen työpisteeseen on ajo yleensä työajoa vaikka se alkaisi kotoa ja samoin kotiinajokin tulkitaan työajoksi tietyissä tilanteissa.
      Eli pitäisi tietää mihin pakulla ajetaan ennen kuin voi väittää tehtävän jotain edes väärän haiskahtavaa.
      Sitten tietenkin paku voi olla myös osittain yksityiskäytössä tai työsuhdeauto - kummassakin tapauksessa saa tietenkin käyttää pakua myös kodin ja työpaikan välisissä ajoissa ilman rajoituksia.

    • työpaikan

      väliset työmatkat et saa ajaa firman pakulla. Siitä kuuluu maksaa autoedun mukainen veronarvo.Mutta jos työpaikka esim. helsingissä ja asut Kirkkonummella ja sinulla on seuraavana aamuna lähtö turkuun huoltotehtäviin niin silloin voit ottaa auton kotiin.Toki vapaajan ajoja iltaisin ja viikonloppuisin et saa tehdä. Vaikka verottaja tuskin pystyisi valvomaan niin ainakin kateelliset naapurit sen tekisivät.
      Toisin kuin edellinen väittää niin esim. vapaalla autoedulla ei saa ajaa rajattomasti. Perushenkilöauton verotus arvo on yleensä 500-700 eur/kk sisältäen 18,000 km yksityisajoja vuodessa. Se raja täyttyy helposti mikäli kodin ja työpaikan väli on 45 km/suunta. Ylikilometreistä joutuu maksamaan 0,16-0,17 eur/km. Ellei sitten ole esimerkiksi ajopäiväkirjaa missä työajoihin liittyvät kilometrit on merkitty.Jos työsuhdeautolla ajelee paljon esim.30-40,000 vuodessa niin kannattaa tosiaan pitää se ajopäiväkirja.Itsellä ei ollut ja sain kolme vuotta sitten mätkyjä 1600 euroa arvioiduista ylikilometreistä.

      • Gulf

        "Toisin kuin edellinen väittää niin esim. vapaalla autoedulla ei saa ajaa rajattomasti. Perushenkilöauton verotus arvo on yleensä 500-700 eur/kk sisältäen 18,000 km yksityisajoja vuodessa" - korjataan tuota hieman - en väittänyt kirjoituksessani, että juuri sinun määrittämälläsi summalla saisi ajaa rajattomasti.
        Minähän en summista kirjoitellut, kirjoitin vain yleisesti - kustannukset/verot käyttäjälle pitää määrittää ajosuoritteen mukaan.


    • Ammattimies!

      Kadehditko firman pakulla ajelevaa naapuria?

      On se mukava etu, kun saa ajella työmatkat ilmaiseksi firman autolla. Oma työmatkani on noin 50km, olisi aika kallista omalla autolla ajella. Kaiken lisäksi työmatkakulut voi vähentää verotuksessa.
      Tuleehan tuota muutenkin käytettyä firman pakua hyväkseen vapaa-aikoina.

      • Itsekin hyödyntänyt

        kateellinen naapuri käräyttää. Useimmilla asuntoyhtiöiden parkkialueilla löytyy aina joku tarkkailija. Riski on suuri silloin jos auto on varustettu firman tunnuksilla.


      • kunnan ja valtion
        Itsekin hyödyntänyt kirjoitti:

        kateellinen naapuri käräyttää. Useimmilla asuntoyhtiöiden parkkialueilla löytyy aina joku tarkkailija. Riski on suuri silloin jos auto on varustettu firman tunnuksilla.

        ajoneuvoilla, joiden yksityisajot on todellakin siitä kuuluisasta yhteisestä pussista pois !

        Se, että joku firma joutuu tuommoisen kustantamaan on sentään vaan sen firman omistajien rahoista pois.

        Vai taitaa olla Suomessa niin, että kun varastaa kaikilta yhtä aikaa niin ei se niin iso varkaus olekaan ? Onko kyttääjät pääasiassa näitä julkisen työnantajan ihmisiä - eikä korppi toisen silmää noki ? Saakeli, verolle vaan kaikki tommoset kunnan autoilla ajelut !


    • syyksi

      verottomaan ajeluun jo riitä jos firman piha on öisin niin levoton paikka että pomo käskee vahinkojen välttämiseksi viemään pakun yöksi turvaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3757
    2. 208
      3039
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2584
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      175
      1380
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1334
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe