unohdin ottaa vakuutuksen autoon

auton myynyt

Eli jos ei ota autoon liikennevakuutusta 7 päivän sisällä, niin paljonkohan menee hyvikemaksua jos aikaa menee yli tästä kaksi viikkoa? Tai jos myy auton pian oston jälkeen eikä tee vakuutusta ollenkaan omiin nimiin?

16

2675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valdemarin poika

      Ei siitä mitään mene sinähän et ajanut autolla metrikään....ethän.

    • tulossa rankasti

      moninkertaisesti, ajanut autolla olet taikka et.
      Ota vakuutus heti kun konttorit on auki, aina kalliimmaksi menee jos vedätät...

    • vakuuttaja..

      7 päivän ylittävältä osalta menee 35€ päivässä. Vakuutusmaksu on ulosottokelpoinen ja tullaan perimään sinulta.

    • kun se

      Jokaisen omistajan pitää rekisteröidä auto nimiinsä, vaikka sitä pitäisi vain lyhyen aikaa ja jotta sen voi rekisteröidä siihen on otettava liikennevakuutus, eiks je.
      Ennenmuinoin "trokarit" pyörittivät varastoaan luovareilla ja 1/2vkon välein siinä nimeä vaihtamalla ja silloin oli aina tilapäinen liikennevak. voimassa ja lain muutoksella tuo halutiin lopettaa vai miten se oli.

      • vanhaan se

        "Ennenmuinoin "trokarit" pyörittivät varastoaan luovareilla ja 1/2vkon välein siinä nimeä vaihtamalla ja silloin oli aina tilapäinen liikennevak. voimassa" Tuosta ajasta on paljon aikaa. Myöhemmin määräyksiä täsmennettiin siten, että autolle tuli ottaa uusi liikennevakuutus 14 vrk sisällä siitä, kun edellinen rekisteriin merkitty omistaja oli luovuttanut ajoneuvon.


    • miten toi

      onnistuu,jos käry käy,eli polliisi tarkistaa niin saat parintonnin laskun,liikennevakuutus on pakollinen harmi

    • et pääse siitä mitenkään irti

      Jos auto on laitettu sun nimiin ja olet pitänyt sitä ilman vakuutusta tuon ajan niin lasku tulee vaikka myyt sen nyt heti. Vähintään 500€.

      • tämän verran

        Itse myöhästyin autoni rekisteröinnissä ja vakuuttamisessa muutaman päivän (3pv), josta seurasi noin puolen vuoden viiveellä hyvikemaksu 34,00€.

        Ensiksi liikennevakuutuskeskus lähetti tiedustelun, josko vakuutus olisi kuitenkin ollut hoidettuna. - Kun ei ollut, tuli noin kuukauden-parin päästä lasku, jonka maksamalla homma hoitui päiväjärjestyksestä.

        Ohessa lainaus varsinaisesta laskusta: "Liikennevakuutuskeskuksen soveltamat hyvikekertoimet ovat neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta 3 ja sen jälkeiseltä ajalta 2. Vahinkotapauksessa vastaavat kertoimet ovat 6 ja 2.
        Hyvikemaksu perustuu LVL:n 16§:ään. Ko. lainkohta kääntöpuolella."

        Odottele vain rauhassa, kyllä sieltä ensin tulee tiedustelu, jossa mahdollisen hyvikkeen määrä kerrotaan. - Vakuuttamattomuuden ajasta riippuen hyvikettä tullee muutamista kympeistä ylöspäin.


    • okjkjh

      itellä oli 4vuotta myöhässä rekistöröinti/vakuutus hintaa tuli 4660e

      • okjkjh, miten maksu sinulle tuli? menitkö itse rekisteröimään ajoneuvon vai tuliko järjestelmien kautta viranomaisilta kyselyä?


      • jgsjdgjgj

        Jos pidit autoa 4v ilman rekisteröintiä. Jotenkin veikkaan että sulla on luottotiedot kuralla = turha sitä maksaakaan


    • arzi

      Paljonkoha mahtaa olla hyvikemaksu 25päivältä? On ollu tääl nii paljo eri hintoja ja juttuja et ei oikee tiiä mikä on totta ja mikä ei. Jos jollain ois heittää jotai suuntaa antavaa. En tarvii linkkejä mihkää trafin yms sivuille ku ei sielt mitää saa irti.

      • marru97

        Se hyvikemaksu ei ole vakiosumma vaan on tietty prosenttiosuus sun auton vakuutuksen perusmaksusta. Jos ymmärrät suomee niin tajuut sen jo tuosta ylempää, sinä laissa puhutaan hyvikekertoimesta. Siis kertoimesta, bonjaatsä?
        Jos sulla ois heittää jotain tietoo sun auton vakuutusmaksuluokasta niin voiskin sen perusteella sanoo jotai suuntaa antavaa. En tarvii linkkejä tai tekstii mistää auton merkistä tai sellasesta epätarkasta jutusta ku ei siit kuitenkaa mitää vakuutusmaksuluokkaa saa irti.


      • Arzi

        Siis täh?


    • kakkatulijo

      Aika urpoja liikenteessä.

    • 37777

      Kannattais ettii virallista tietoa, eikä uskoa täällä kaiken maailma urpoja, jotka yrittää kusettaa tai on muuten vaan erittäin pihalla.

      "Lain mukaan hyvike voi olla enintään 4-kertainen vakuutusmaksuun nähden. Hyvike voi olla enintään 10-kertainen, mikäli on sattunut liikennevahinko. Liikennevakuutuskeskuksen käyttämät hyvikekertoimet ovat neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta 3-kertainen ja sen jälkeen 2-kertainen. Jos on sattunut liikennevahinko, hyvike on neljältä ensimmäiseltä kuukaudelta 6-kertainen ja sen jälkeen 2-kertainen."

      "Hyvikemaksu on autolta vähintään 42 €. "

      Itse sain hyvikemaksun 7. päivältä auton oston jälkeen, siis siltä viimeiseltä päivältä, jolloin omistajanvaihdos on tehtävä. Sen tein siis ajallaan. Tyyliin olin ostanut auton 1.1. ja vaihdoin sen omiin nimiini 8.1. ja hyvikemaksu tuli päivältä 8.1. vaikka tein kuten laki sanoo. Maksua ei peruttu ja jouduin sen pitkin hampain maksamaan, jostain kumman syystä.

      Eli tulee prkeleen kalliiksi yli menevät päivät. Parin päivän hyvikemaksulla maksaisi jo vähintään parin kk liikennevakuutuksen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8296
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe