Tervetuloa mediamaksu

iloinen maksaja

kerrankin jotain oikeudenmukaista tunnollisille maksajille!

27

1017

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lammasko?

      Joo, tervetuloa vaan verot... mutta mites me jotka emme omista tv:tä, saatikka halua sitä katsoa? Me joilla on elämässä muutakin kuin istua kotona ja syöpötellä saippusarjojen ääressä? Tämäkö on sitä demokratiaa? Montako veroa vielä luodaan ennenkuin hallitus huomaa, että me fiksut suomalaiset löydämme muitakin maita missä asua? Esitän yhteisprotestia yleveroa vastaan: Jokainen joka on samaa mieltä kanssani kantakoon vkl:n aikana vanhan paskalaatikkonsa eduskuntatalon portaille homehtumaan. Toivottavasti viestintä (riisto) ministeri kompastuu omaan nokkeluuteensa ;) Allekirjoittaneella on jo asunto ja työpaikka valmiina paremmilla alueilla ja odotan vain sitä ratkaisevaa iskua valtiolta joka katkoo kamelinselän :D Mikä meitä suomalaisia vaivaa? sata vuotta sitten emme vielä olleet lampaita???? BÄÄÄÄÄÄÄ!!!!

    • maksatat

      ... kulusi sellaisilla jotka eivät tv:tä katso. Reilua?

    • maksaja myös

      Ylen verkkosivut ovat vertaansa vailla oleva kulttuuriteko, monipuolisuudessaan ja laadussaan hieno kokonaisuus. Ei ole ihme että kaupalliset lehdet kokevat olonsa tukalaksi, paperiprintti kun on pian katoavaa kansanperinnettä.

    • okulaari

      -navetantakusia? -siitä on oikeudenmukaisuus kaukana! Sossunluukultako vähävaraisten pitäisi sitten tuo raha käydä hakemassa? Luottotiedot menee, jne, kun ei kykene pakkomaksua maksamaan? Realiteetteja voisi hieman miettiä, ennenkuin tuollaista heittää palstalle? Tuonne vaan nimeä reippaasti:-// http://www.adressit.com/ -laki on susi jo syntyessään....

    • jotka eivät tv lupaa maksa

      selittelevät sitä sillä etteivät katsele ykköstä ja kakkosta, puppua! Alamaailman väki katseli eilenkin poliisi tv:tä (on katsonut jo 20 vuotta) se on ainoa ohjelma missä näkevät kavereitaan :DDD

    • Tuo on oikea systeemi.Nyt joutuvat kaikki maksamaan,eikä kukaan töllää enää ilmaiseksi.Tiedän niitä tosi paljon..Hintakin laskee.

      • capt.cöpenick

        Ensi vuonna, 2010 on vielä tämä vanha käytäntö. Nykyiseen lupamaksuun on mennyt yli 4vrk: nettopäivän verran; 2011 alle 4pv. Yli 3 mrd:n € Sanoma konserni hyökkäsi eniten uudistushanketta vastaan. Aivan varmasti sen kanta näkyy nettikirjoittelussakin sen tuhannet kerrat.


    • Pörrääjä

      ex-seurakuntamme pastorilla oli tapana kolehtia kerättäessä sanoa: "Jumala rakastaa iloista maksajaa" Kiva on seurata mm-lätkää iman mitään erillisiä maksukortteja :) Aika hyvän vastineen olen mielestäni saanut maksamalleni maksulle.

    • ...tuollainen maksu tuntuu hiukan oudolta,toisaalta voisi lähteä miettimään tuon maksun luonnetta siten kuin tuota tekijänoikusavausta vyörytettiin, paljonkos nykyihminen voi karttaa sitä tietotulvaa joka rynnii koteihin mitä ihmeellisimmistä rakosista..vaan miksi tuo potti menee yhdelle..vai meneekö, en ole vielä tutustunut aiheeseen Televisiolupa kaikkiaan menettää merkityksensä tulevaisuudessa, ja taitaapa koko härveli kadota kodeista, ja tilalle tulee tietokone joka hoitaa myös telkkarin viran, tästä voisikin hyvin vetää linjaa että maksetaan jotain mediamaksua ja sen vastineeksi tarjolla on enemmän tavaraa, näinhän esimerkiksi Ylellä on tuo elävä arkisto jne. Minusta tuollainen hanke ei ole oikopäätä tyrmättävissä...olisi hyvä perehtyä siihen mitä tuo kaikkineen tarkoittaa?

    • TizaNova

      Taitaa olla häviävän pieni prosentti talouksista, joissa ei televisiota ole ja kaikilla ainakin radio. Monilla kännykässä ties mitä mobiilipalveluja, mediaa käytetään sen tuhannella tavalla. (Voishan ne opiskelijat jättää pari bileiltaa kotimaisemiin - siitä säästö)

    • sir XC

      Näin saadaan pummit ja siivestäjät mukaan maksamaan käyttämistään palveluista. Kuurosokeat voitaisiin vapauttaa maksusta, muut kun joka tapauksessa kuuntelee tai katselee.

    • ja makusteltuani hetken tätä uutta veroluonteista maksua, olen kallistumassa kannattamaan hanketta, mutta pienin reunaehdoin :)) Maksu tulisi porrastaa siten että olisi perusmaksu joka koskisi suurinta osaa maksajista ja sitten alennettu maksu opiskelijoille, eläkeläisille, työttömille, varusmiehille yms pienryhmille joiden maksukyky on oleellisesti heikompi kuin keskivertosukankuluttajalla. Sitä en osaa arvioida miten tuo käytännössä onnistuisi mutta sehän ei ookaan mun probleemani ;)

      • eläkeläiset

        opiskelijat ja työttömät pienryhmiä? Niitä taitaa olla kohta suurin osa kansasta. Tuollaisella esittämälläsi metodilla koko hanke romuttuu. Ei ole YLEn duunia tehdä tulonsiirtoja. Mediamaksu tulee ottaa huomioon toimeentulotukea haettaessa, siten turvataan heikoimpien oikeus asiassa.


      • eläkeläiset kirjoitti:

        opiskelijat ja työttömät pienryhmiä? Niitä taitaa olla kohta suurin osa kansasta. Tuollaisella esittämälläsi metodilla koko hanke romuttuu. Ei ole YLEn duunia tehdä tulonsiirtoja. Mediamaksu tulee ottaa huomioon toimeentulotukea haettaessa, siten turvataan heikoimpien oikeus asiassa.

        No älä nyt hermostu, en mä oo päättämässä asioista. Kunhan lämpimikseni (ja sun lämpimiksi näköjään) jutustelen.


      • hermostu.
        TaikisN kirjoitti:

        No älä nyt hermostu, en mä oo päättämässä asioista. Kunhan lämpimikseni (ja sun lämpimiksi näköjään) jutustelen.

        Älä sinä venäytä leukaperiäsi.


      • hermostu. kirjoitti:

        Älä sinä venäytä leukaperiäsi.

        Toisaalta en kyllä siinäkään nää järkeä että tehdään uusi maksu joka sitten maksatetaan sossulla niiltäosin kun kansalaiset ei sitä pysty maksamaan. Sehän on vain tulonsiirtoa valtiolta ylelle ja sitä että mennään kuitenkin taas veronmaksajan taskuille.


      • hoitelemassa
        TaikisN kirjoitti:

        Toisaalta en kyllä siinäkään nää järkeä että tehdään uusi maksu joka sitten maksatetaan sossulla niiltäosin kun kansalaiset ei sitä pysty maksamaan. Sehän on vain tulonsiirtoa valtiolta ylelle ja sitä että mennään kuitenkin taas veronmaksajan taskuille.

        missään yhteisiä asioita.....näyttää olevan kokonaisuuksien ymmärtämisessä puutteita.


      • ewqwqwew

        pidetää nykyinen telsuluvan hinta voimassa,tai voi sitä vaik pari-kolkymppii nostaakki, niin sitte voidaan antaa halvemmal pieni tuloisille


      • hoitelemassa kirjoitti:

        missään yhteisiä asioita.....näyttää olevan kokonaisuuksien ymmärtämisessä puutteita.

        aiempiin viesteihini... *nauraa*


      • ewqwqwew kirjoitti:

        pidetää nykyinen telsuluvan hinta voimassa,tai voi sitä vaik pari-kolkymppii nostaakki, niin sitte voidaan antaa halvemmal pieni tuloisille

        olis passannut tämä nykyinenkin malli, uskollisesti oon maksnut telkkarimaksuni ja vuodesta -80 jolloin hankin eka telkkuni. :) Tätä nykyä maksan myös opiskelijalapseni lupamaksun. Kyllähän uudella maksutavalla on tarkoitus lisätä maksunsaajalle tulevaa rahavirtaa.


      • Masse Setä

        He kaikki eivät ehkä koe tarpeelliseksi maksaa nykyistäkään televisiolupaa, mutta varmaan sen uuden maksun voi ainakin mediatyöntekijänä vähentää palkasta. Sikäli, kun siitä voi enää mitään vähentää.


    • ehkä nykyisin maksaville, mutta entä niille joilla ei ole varaa maksaa mitään pakkolaskua jos ei omista kyseisiä laitteita. Ja tuo että se on talouskohtainen olkoon siellä 1 taikka 2 maksavaa henkilöä. Ei se oikein kuulosta oikeudenmukaiselta. Jotenkin sitä pitäisi hioa kaikkia tyydyttävään muotoon. Miksi ei sitä sitten vaikka oteta suoraan verotuksessa, silloinhan se pienenee vieläkin enemmän.

      • capt.cöpenick <

        Kuullun perusteella eduskunta käsittelee asian ensi syksynä.Äänestys ratkaisee kai sen toteutuuko mediamaksu sellaisenaan tai muutettuna. Nykyinenkään TV-maksu ei mielestäni mikään pohjaton nielu ole. Tänä vuonna 0.61.2€/vrk. Radio on auki koko valveillaoloajan. Töllän katselu vähenee kiinnostuksen kapenemisen myötä. Upeat tiededokkarit yritän seurata.


    • juupajuu..

      Se on ihan kivaa, että isovanhemmat on saaneet markka-aikaan kerättyä pienestä palkastaan kasaan lapsenlapselle opintoja varten rahaa, ettei tarvitse heti mennä hakemaan opintolainaa, mutta onneksi se menee mediamaksuun, vaikken omista edes televisiota. Ehkä sitten tarvitsee nostaa sitä opintolainaa, jotta saan hankittua tekevisionkin. Onneksi voi sitten tietysti tuhlata opintotuet ja säästöt, että voi viedä suoraan sossuun sen laskun, annetaan hyvän kiertää!

    • Meriläinen

      Mutta entäs jos ne jotka onnenkin jättäneet maksunsa maksamatta jättävät edelleen.
      Kaikki ei maksa mitään maksuja vaan ulosottomiehet saa lisää hommia.

      • kaikki ne jotka ei suostu maksaa? :=)
        samoin kuin nykyiset mökkien "ns" wiemäröinnit :=)


    • waltion yhtiö?
      pidetäänkö yllä PAKOLLISILLA ns weroilla?
      en ole maksanut teewee lupaan noin kymmeneen wuoteen koska mieleastäni rahoille pitää saada jotain wastinetta?
      ei se että poliitikoilla on isopalkkainen palkkiowirka waan että minä saan wastinetta rahoilleni?
      mites weikkaat että katsastamattomia autoja on liikenteessä samasta syystä?
      600 000 luku jonka pitäisi herättää jo poliitikkojenkin huomion?
      mutta ei niin ei
      sielläkin yksityiset yritykset saawat waltion apua walwonnassa?
      poliisi?
      jonka pitäisi pitää yllä meidän turwallisuutta :=)
      eiwät ehdi kun owat tienpäällä kyttäämässä werottomia/katsatamattomia autoja ? :=)
      ja noita edellä mainittuja enemmän :=)

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe