vasektomia

mies35

Minulle tehtiin vasektomia. Kaikki lapset on tehty, eikä yhtään enempää, joten se oli helppo ratkaisu minulle. Olihan sitä kassit viikonverran siniset ja tuvoksissa mutta pari päivää saikkaria ja viikon varovaista liikehdintää niin se oli siinä. Kyllä on helppoa ja vaivatonta. Ei enää mitään ehkäisypelleilyä. Lääkäri, joka oli muuten euroopasta kertoi että vasektomia on erittäin yleinen toimenpide katolisissa maissa. Ihmetteli että miten täällä suomessa niin harvat ukot ryhtyy tähän. Suosittelen lämpimästi kaikille äijille jotka jälkikasvua ei enempää halua. Eikä vaikuta mihinkään toimintoon, paitsi ainoastaan parantavasti koska ei tarvi enää pelätä mitään ehkäisyn pettämisiä. Kannattaa, suosittelen!!

33

9896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Euroopasta?

      Mistä täältä Euroopasta - Kotkasta vai Kööpenhaminasta? Miehelle tuo ehkäisykeino onkin helpompi tehdä kuin naiselle. Toivottavasti saat nyt nauttia vapaasti.

      • euroopasta!

        Espanjalainen oli, ei kotkasta eikä köpiksestä. Maininta eurooppalainen vain siksi koska venäläisiä lääkäreitä on niin paljon. Ja siksi että sain viitata tuohon katolisten maiden ehkäisytapaan joka on ilmeisesti siis vasektomia. Paavi kun kieltää skordarin käytön. Kyllähän kotka on todellakin europassa. Ja euroopassa on paljon kotkia myös. Kotkassakin on kotkia. Ja todellakin voin nauttia seksistä vapaasti... nyt voin huoleti paukutella ilman turhempia pelkoja:)


    • mällinäyte

      Eikös se pidä mällinäytteestä kuukauden parin päästä tarkastaa, että onnistuiko se letkujen tukkiminen vai ei?

    • suosittelen kassitomiaa

      On se vaan paljon helpompaa touhuta kun ei tarvi kumien kans värkätä. Nyt voi missä vaan, kenen kans vaan, vetää romut ränniin eikä pelkoa elatusmaksuista. Ei jää niin helposti muijalle kiinni kun ei tarvi kumeja pitää jemmassa.

      • vasektomia

        VOI pettää...vuosienkin kuluttua ja ne sp-taudit tarttuvat siitä vasektomiasta huolimatta, ihan vain infoksi tälle kassitomian suosittelijalle..


      • kassitomia...
        vasektomia kirjoitti:

        VOI pettää...vuosienkin kuluttua ja ne sp-taudit tarttuvat siitä vasektomiasta huolimatta, ihan vain infoksi tälle kassitomian suosittelijalle..

        Kerranhan sitä eletään.


      • mutku mutku
        vasektomia kirjoitti:

        VOI pettää...vuosienkin kuluttua ja ne sp-taudit tarttuvat siitä vasektomiasta huolimatta, ihan vain infoksi tälle kassitomian suosittelijalle..

        vasektomian pettämisistä menee kyllä osastoon "paljaalla ennen siemenvaraston tyhjenemistä". Jos nämä lasketaan pois, niin vasektomian pettämisen todennäköisyys on yhden promillen luokkaa, jopa alle! Eli kyseessä on kaikkein varmin ehkäisymenetelmä munasarjojen poiston jälkeen. Joissakin tutkimuksissa saatu suurempi luku (n. prosentti) ei ole kestänyt DNA-testejä - eli vasektomian pettämisen sijaan raskauden syy onkin ollut jotain muuta...


    • Kokemusta on

      Vähän ihmettelen tämän ketjun avaajan kommenttia "oli kassit viikonverran siniset ja turvoksissa". Minulle tehtiin vasektomia huhtikuussa Helsingissä yksityisellä puolella. Homma tehtiin paikallispuudutuksessa nk. "veitsettömällä" menetelmällä. Siinä pusseihin "lävistettiin" aukko, josta siemenjohtimet tavoitettiin katkaisua varten. Lopuksi aukko kiinni muutamalla itsestään sulavalla tikillä ja päälle pieni haavalaastari. Operaatio kesti puoli tuntia, enkä tuntenut sen aikana mitään kipua lukuunottamatta pienen pientä nipistystä, kun eka puudutuspiikki laitettiin.

      Operaation jälkeen sitten melkein heti kotiin omalla autolla itse ajaen. Laastari irtosi muutaman päivän päästä ja tikit sulivat pois alta viikossa. Operaation jälkeisenä päivänä oli peniksen juuressa toisella puolella pieni mustelma. Mitään varsinaisia kipuja en tuntenut missään vaiheessa, joskin ekan puolentoista vuorokauden aikana otin kyllä varalta tasaisesti muutaman Buranan. Seksiä harrastin ja ekan siemensyöksyn sain vajaa pari viikkoa operaation jälkeen, eikä siinäkään tuntunut kipua, vaikka sitä vähän pelkäsinkin.

      Kaiken kaikkiaan homma oli helppoa kuin heinänteko, vaikka se etukäteen mietitytti ja jännittikin ihan pirusti. Turhaan keräsin rohkeutta operaatioon peräti useamman vuoden ajan, olisi pitänyt uskaltaa hoitaa homma jo aikoja sitten. Suosittelen vasektomiaa ehdottomasti kaikille miehille, jotka eivät enää lapsia aio tehdä.

      Ja lopuksi vielä haluan painottaa, että vasektomia ei vaikuta seksuaalisiin haluihin tai kykyihin, eikä edes siemennesteen määrään, mitenkään vähentävästi. Sitäkään ei siis tarvitse pelätä.

    • Kokemusta on

      Kirjoitin vähän aikaa sitten omista (positiivisista) kokemuksistani liittyen vasektomiaan eli siis miehen sterilointiin siemenjohtimet katkaisemalla. Mutta eipä tätä nimimerkin mies35 keväällä aloittamaa keskusteluketjua voi liiasta pituudesta moittia. Eikö tosiaan kellään muulla miehellä ole kertoa omista kokemuksistaan vasektomiasta? Vai täytyykö tulkita niin, että tällä palstalla pyöriikin lähinnä vain naisia ja lisäksi nuoria epävarmoja tyttöjä kyselemässä itsestään selvyyksiä, kun on tullut poikakaverin kanssa pelehdittyä ilman kortsua?

      • Steriloitu

        Minulla on sikäli huonompia kokemuksia, että kipua oli toimenpiteen aikana ja on ollut sen jälkeenkin. Ennen leikkaukseen menoa (kaksi vuotta sitten) luin ahkerasti keskustelupalstoilta mitä miehet kirjoittavat kokemuksistaan. Pääsääntöisesti sanottiin, että toimenpide on vaivaton eikä satu juuri yhtään. Olen varmaan poikkeus joukkiossa, koska minulla toimenpide sattui ihan sietämättömän paljon, huusin kivusta. Paikallispuudutusta käytettiin, mutta olisi kyllä pitänyt olla epiduraali, sen verran tuskaista puuhaa oli. Puoltatoista kuukautta myöhemmin kassit turposivat uudestaan ja kävely kävi taas hankalaksi. Vaiva meni ohi viikossa, mutta vaiva se oli sekin. Vastaava ongelma tuli myöhemmin uudestaan, mutta lievempänä. Enää ei ole turvotusta tullut, mutta runkatessa tuntuu nipistävää kipua oikean kiveksen yläpäässä.

        Epäilen, että kärsimykseni johtuivat siitä, että homma tehtiin kiireellä leikkausjonojen purkamisen nimissä. Esim. oikeaa anestesiamuotoa ei arvioitu. Tällä hetkellä minua huolestuttaa, että meneekö tuo masturboinnin yhteydessä esiintyvä kipu ajan kanssa ohi, vai sainko pysyvän riesan mahdollisesti puutteellisen hoidon takia. Yhdynnässä ei onneksi kipua esiinny.

        Mutta ilmeisesti minun tapaukseni on poikkeava, sillä suurin osa kommenteista mitä tuolloin luin, kertoi vain "pienestä nipistyksestä".


    • tässä syy

      Katolisissa maissa ehkäisy on syntiä eikä kondomeja todellakaan myydä joka kadunkulman kiosksissa, siksi siellä miehet lähtevät helpommin vasektomiaan. Eiköhän katolisesta maasta tuleva lääkäri joka kuitenkin toimii Suomessa lääkärinä ole tietoinen tästä asiasta.

    • Steriili 15+16

      Lapset tein 1970- ja 1980-luvuilla, vasektomia v 1989. Oli jo silloin aika kivuton operaatio. Minulla on siitä lähtien ollut supervarmat päivät aina. Oli yksi elämäni parhaita ratkaisuja. Ja senjälkeisten naisystävieni ilme oli kivaa katseltavaa, kun kerroin olevani steriili. Se selvästikin lisäsi luottamusta suhteen alkuvaiheessa. Aiheutti tietenkin myös kysymyksiä. Mutta jotenkin vaistosin, että naiset alkoivat pitää minua sen kuultuaan vastuuntuntoisena ja turvallisena miehenä. Osa oli uteliaita, lisääntymisintoiset käänsivät heti selkänsä.

      Ihmettelen vieläkin, että miksi miehet eivät yleisemmin tee tätä helppoa ja yksinkertaista ratkaisua. Varmaan aika monet luulevat, että menee halut, ei seiso eikä mikään tunnu enää miltään. Olen kokemuksesta aivan toista mieltä.

      • Footballl

      • vieras455rfghkl
        Footballl kirjoitti:

        Mielelläni aiheuttaisin keskustelua aiheesta. Olen tuo alkuperänen kirjoittaja ja linkitän nyt nämä kaksi keskustelualeutta ristiin. Ihan vain siitä syystä että vasektomian rajoittavat tekijät lakipuolelta ovat mielestäni kohtuuttomat, esim. 30v ikäraja ja 3 lasta.

        http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=3809731#post3809731

        Joo kävin toimenpiteessä.Ei vaikuta haluihin eikä paljon muuhunkaan.Oikeassa kiveksessä on tuota kipua itselläkin.Veikkaisin että liittyy tuohon arpikudokseen joka häipyy vuoden sisään(?).Toimenpide sen vartin,sairaalassa meni viis tuntia.Kassit turvoksissa viikon,eli saikkee ei todellakaan pari päivää vaan viikko.Itse toimenpide ei sattunut.


    • Persenaama

      Kolme päivää leikkauksesta. Ei saa tumputtaa tai paneskella viikkoon. No, puolessa välissä siitä deadlinestä, ehkä sen jaksaa.

    • Meissselisetä

      Itselläni on nyt toimenpiteestä 4 päivää, kirjoitan tätä perjantaina ja toimenpide tehtiin maanantai-iltapäivällä. Paikkana Felicitas Kamppi. Konsultaatio ja toimenpide molemmat luontevia. Puudutuspiikki pisti hieman. Itse toimenpide lähes tunnoton. Lääkäri etsii kivespussin yläosasta kohdat jossa johtimet kulkee ja täsmäpuuduttaa yhden puolen kerrallaan. Nipistimillä johtimet viilloista (todella pienet, ei laastaria eikä mitään vuotoa, pari pikkutippaa) esiin, leikkaa pätkän pois, polttaa päät ja ompelee vielä toisen pään kudoksen sisään. Puudutuksen poistuttua kipua on noustessa sohvalta / sängystä. Ei kuitenkaan estä liikkumista. Kävellessä tuntuu samoin jonkun verran. Pienet mustelmat on ja kassit vähän turvoksissa. Kipua on hieman mutta se on enemmänkin "vedontunnetta", eli ikäänkuin saman tapaan jos kivekset nousee vähän liian ylös, vaikkapa usean peräkkäisen yhdynnän jälkeen. Vasemmassa kiveksessä tällaista tuntoa ja arkuutta, oikeassa ei mitään muuta kuin pieni mustelma. Kaikenkaikkiaan toimenpide jota on turha jännittää. Erittäin luonteva henkilökunta. Ajelin kassini valmiiksi itse etukäteen, paremmat työ-olosuhteet kirurgilla. Ajelu kävi helposti kun teki sen a) lämpimässä kylpyvedessä b) uudella terällä partahöylällä c) käytti herkän ihon geeliä. En ollut koskaan aiemmin ajellut kaikkea pois, onnistui helposti ilman vekkejä. Voin päivitellä tänne tuntemuksia myöhemminkin. Sairaslomaa tämä viikko, en kyllä olisi fyysisiin töihin pystynyt. Sen verran on liikunta-arkuutta tuolla alueella. Olen varautunut siihen että voi mennä toinenkin viikko vielä aristaessa.

    • Käsi ennen kumia

      Saako udella hintaa moiselle operaatiolle? On alkanut viime aikoina ilmetä sellaista että mulla on joko erektio tai kortonki, mutta ei molempia yhtaikaa. Seuralainen on kuitenkin jo vakiintunut, eikä muutenkaan mikään p****jahti pitkin kuppiloita muutenkaan jaksa hirveästi kiinnostaa.

    • henkkak1974

      Minulla operaatiosta 2,5 vrk. Kaikki meni hyvin. Täällä Turun seudulla jonotusaika terveyskeskukseen oli viikko ja operaatioon kaksi kuukautta. Julkisella puolella hinta 90 euroa. ihan pientä jomotusta ollut, johon olen burana 400 ottanut. Autolla olen jo ajanut ja yöt hyvin nukkunut. Ei ole vaikuttanut mitenkän miehisyyteeni ja tappi ollut asennossa aamuyöllä. Ei enää pelkoa raskauksista... 3kk päästä varmistusnäyte!

    • Ohi on

      Itsellä operaatiosta nyt kaks päivää. Olin kuulemma normaalia työläämpi tapaus. Yhteensä kolme viiltoa jouduttiin tekemään ja vaikka ei älyttömästi kyllä sattunut niin oli todella epämiellyttävä kokemus, mutta ei ylitsepääsemätön. Nyt kassit sinisinä ja turvoksissa, mut muuten olo jo voiton puolella. Saikkua vain operaatiopäiväksi ja olettaisin et viikossa jo parempi olo. Leikkauksen jälkeen vähän mietitytti et mitenhän vaikuttaa erektioon, mut voi jo tedeta et vaik seksi kielto on niin erektio toimii. Homma tehtiin hus:n päivystyspolilla ja asiantunteva kuva jäi henkilökunnasta.

    • M30v

      Tehdäänkö tätä missään myös täytenä sterilisaationa, siis kivesten poisto? Se veisi kai myös halut vai tarviiko kemikaalejakin?

      • ToluPop

        Tarkoitatko kastraatiota? Sellainenhan tehdään vain jos on vaikea kivessyöpä, tai on vaihtamassa sukupuolta. Sterilisaatio tehdään katkaisemalla siemenjohtimet.


    • oho4

      Vai että tehään vasektomia HUS:ssa päivystyksenä? :D

    • miklu2

      Onko tuoreempia tapauksia, entä onko kukaan tehnyt hommaa yksityisellä puolella?

    • vase1

      Asun länsirannikolla. Kaksi lasta, vaimolle ei tunnu sopivan minkäänlainen hormonaalinen ehkäisy ja ikuinen kondomin käyttö ei viehätä. Otin yhteyttä julkiselle puolelle 2013 maaliskuun loppupuolella. Aika omalle terveysasemalle 2kk päästä, sieltä saisin lähetteen urologille jossa asiasta keskusteltaisiin ja varattaisiin aika toimenpiteelle. Arvio koko prosessin kestosta useita kuukausia.
      Soitin yksityiselle puolelle. Aika urologille seuraavalla viikolla, keskustelu, ajan varaus toimenpiteelle noin kahden viikon päähän siitä. Kokonaishinta-arvio hieman yli €800.
      Soitto toiselle yksityiselle. Koska tilanteeni kaikin puolin selvä, aika suoraan toimenpiteelle heti pääsiäisen jälkeen. Kustannus noin €500. Allekirjoitin paperin jossa vakuutan olevani tietoinen siitä mitä olen tekemässä. Housut pois ja hoitoon. Pieni pistos tuntui toisella puolella puudutuspiikistä. Itse toimenpide kesti noin 20min. Kokonaisuudessaan alle 45min. Ajoin itse kotiin. Varsinaista kipua ei ole ollut koko aikana, tikatuissa kohdissa vähän paineen tuntua. Buranalle ei tarvetta. Itse-sulavat tikit vähän kutittavat. Suurin harmi että täytyy viikon ajan pidättäytyä seksistä. 6-8 viikkoa kondomin käyttöä ja vähintään 10 siemensyöksyä. Purkki jonka sain toimenpiteen yhteydessä viedään labraan ja katsotaan että spermassa ei siitiöitä. Siitä ne ilot alkaa "paljaalla".

      • Perus Tero

        Hep, vasektomia paikallisessa terveyskeskukessa omalääkärin läheteellä. Operaatio oli pikkujuttu ja pallit sinisenä pari viikkoa.Paikallispudutuksessa operoitiin ja leikkauksen aikana oli pakko lisätä lääkitystä kun tunto ei ollut ihan tarpeeksi pois. Nyt jälkeenpäin voin sanoa että kyllä kannatti vaikka kipeetä teki.


    • erkkopersitila

      Kaveri oli teettänyt tuon itselleen kertomatta ensin ,kyllä mieheen ilmaantui hyvin naisellisia piirteitä ,suorastaa "akkamaisia" mene tiedä onko todellista yhteyttä mutta kyllä tuossa tapauksessa luonne muuttui kummasti.

    • Kovaukkomies

      Itse tuon teettäneenä kokemukseni ovat hyvät. Ei mitään muistelmia tai kipuja. Suomalainen lääkäri hoiti homman. Maksoi kyllä lähemmäs tonnin yksityisellä lääkäriasemalla. Hinta voi olla monelle este.
      Se myös paransi paljon seksielämän laatua, ja määrääkin.

    • Paljaallax

      Mulla kans piuhat poikki muutama vuos sitte ja harmittaa kun en aikaisemmin käyny. Pari viikkoa pallit kipeet ja sen jälkeen ei mitään. Näytteen jälkeen paljaalla ja useammin kuin ennen. Suosittelen jos vakikumppani.

    • Anonyymi

      3 vkoa sitten napsastiin yksityisellä palvelusetelin avulla, olin siis jonossa julkisella puolla vuoden ja sitten tuli palveluseteli. Mulla puudutus sattui hemmetisti, sitten ei mitään kipuja operaation aikana. Operaatiopäivän iltana ja seuraavan päivä oli pallit herkkänä, sellainen vaimea munille potkun jälkeinen fiilis. En ottanut saikkua. Nyt 3vkoa myöhemmin haavat siistit, tikit lähteneet, ei särkyä. Pallit ovat vieläkin herkät, eniten ärsyttää karvojen kasvu takaisin. Nihkeät, kutittaa ja tarttuvat kiinni joka paikkaan. Vehje toimii kuten ennenkin, ei ongelmia.

    • Anonyymi

      Onko mitään eroa siemennesteen määrässä tai ulkonäössä sen jälkeen?

      Aion tehdä tuon ensi vuonna, ensin hankitaan yksi lapsi ja sen jälkeen se on hyvä ratkaisu niin vaimon ei tarvitse käyttää mitään ehkäsyä enää.

      • Anonyymi

        Ei, mutta ikää tullessa nestettä tulee vähemmän.


    • Anonyymi

      Mun mielestä operaatio tosi iisi, ainut negat. kokemus oli se kun piuhoja nosteltiin niin tuntui hetkittäin aika ikävältä. Ihan kun joku siima olisi mennyt kasseista nivusiin ja alavatsaan ja sitä kiristettiin. Nyt 5 pv operaatiosta, vähän mustelmia kiveksissä, nouseminen ajoittain vähän hankalaa mutta ollut ihan ok liikkua. Tänään tosin eka vapaa päivä ja aika uupunut olo sekä enemmän jomotusta kun koko aikana. Saikkua ei tullut yhtään. Toimenpide tehtiin ti iltana ja ke olin ylityövapaalla ja to-pe normaalisti duuniin. Perus särkylääkkeellä näköjään pärjää. Mulla ollut erilaisia vaivoja 6kk ennen operaatiota (eturauhanen ja jomottanut ja säteillyt kiveksiin) ja siitä johtuen kiputuntemus ko alueella aika herkkä joten siihen nähden sanoisin että helppo ja aika kivuton operaation. Ja toki nyt tämän päivän jomotus alapäässä saattaa johtua ihan vaan masturboinnista, joka tosin se kyllä meni ihan hyvin :)

    • Anonyymi

      joo

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      297
      3276
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1619
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1331
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1240
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1220
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1034
    Aihe