Mitä Talmud sanoo Kristuksesta ja kristityistä?

KTS

Meitä kristittyjä tietenkin kiinnostaa, mitä mieltä Talmudissa ollaan meistä ja meidän Vapahtajastamme. Monissa Talmudin kohdissa todellakin käsitellään Kristuksen syntymää, elämää ja opetuksia. Jeesukseen (Jeschua) ei aina viitata suoraan, vaan hänestä saatetaan käyttää kiertoilmaisuja, kuten "Se ihminen", "Tietty henkilö", "Puusepän poika", "Hän joka hirtettiin", "Kansan käännyttäjä" jne.

Kristus on hebreaksi Jeschua Hanostri eli Jeesus Nasaretilainen. Tämän vuoksi Talmud kutsuu kristittyjä usein nasarealaisiksi (Nostrim). Jeschua tarkoittaa "Vapahtajaa" mutta Talmudissa nimestä tehdään kirjainleikin avulla seuraavanlainen tulkinta: (ISCHU=) Immach SCHemo Uezikro eli: "Pyyhittäköön Hänen nimensä ja muistonsa pois". (Maiene ieschua, fol 66 b.) Juutalaiset eivät yleensä käytä Jeesuksesta sanaa Jeschua, vaan Isschu, joka tarkoittaa "kirousta".

Talmudissa Jeesusta kutsutaan toisinaan Otho Isch`iksi eli "Siksi ihmiseksi". Traktaatissa Abhodah Zarah 6 a lukee seuraavasti: "Häntä kutsutaan kristityksi, joka noudattaa 'tuon ihmisen' vääriä opetuksia ja joka opetti heitä viettämään juhlaa sapatin ensimmäisenä päivänä." (eli siis harjoittamaan hartautta I. päivänä oikean sapatin jälkeen).

Jeesusta kutsutaan myös Taluiksi eli "Häneksi joka hirtettiin". (Kts. Rabbi Aben Ezran selitykset Genesiksen 27:39 kohtaan).

Talmud opettaa, että Jeesus Kristus oli äpärä ja siitetty kuukautisten aikana saastaisen hengen toimesta (traktaatti Kallah 1 b). Hän oli jälleensyntynyt Eesau ja mieleltään tasapainoton (Synag. Judanica s.217). Talmud tietää, että Jeesus ristiinnaulittiin häpeällisesti (ripustettiin puuhun ja on siksi kirottu). Hänet haudattiin helvettiin ja siitä lähtien ovat hänen seuraajansa pitäneet häntä esikuvanaan. Zohar III 282 mukaan Jeesus kuoli kuin peto ja haudattiin siihen likaiseen kasaan, johon heitetään koirien, aasien, Eesaun ja Ismaelin jälkeläiset sekä kaikki ympärileikkaamattomat ruumiit. Myös Jeesuksen seuraajat menevät Talmudin mukaan hänen perässään helvettiin. Jeesuksen äitiä Mariaa kutsutaan Talmudissa stadaksi eli huoraksi (Sanhedrin 67 a). Talmudin mukaan Maria jätti aviomiehensä ja teki aviorikoksen (Sanhedrin luku 7 loppu ja Iebhammoth:in viimeinen luku). Rabbi Eliezer mainitsee Schabbathissa, että stadan poika harjoittaa egyptiläistä magiaa "leikkaamalla sen lihaansa". Muinaisilla egyptiläisillä maagikoilla oli näet tapana merkitä loitsuja muistiin ihoonsa. He leikkasivat haavan nahkaansa ja laittoivat sen sinne. Haavan parannuttua ei muille paljastunut magian olemassaolo eikä salaisuus. (Beth Jakobh.). Talmudin mukaan patriarkka Jaakob oli muinoin voidellut öljyllä temppelirakennukseen kiven, johon oli kaiverrettu kirjaimet: IHVH. Uskottiin, että jos joku pystyisi ymmärtämään sanan oikean tarkoituksen ja ratkaisemaan näin kulmakiven arvoituksen hän pystyisi halutessaan vaikka tuhoamaan koko maailman. Niinpä temppelipapit laittoivat verikoirat vahtimaan kiveä niin, että kukaan ei vahingossakaan pääsisi tutkimaan vaarallista kiveä. Jeesus kuitenkin onnistui jotenkin pääsemään kiven luokse, kirjoitti kirjaimet pergamentille, viilsi haavan reiteensä ja kätki loitsupaperin sinne. Lausuttuaan sitten vielä Jumalan nimen (IHVH) haava parantui välittömästi. (Toldoth Jeschu.)

Kirjassa Toldoth Jeschu on mielenkiintoinen kertomus Jeesuksen ja Juudas Iskariotin välisestä loitsutaistelusta. Kirjan mukaan Juudas oli näet Jeesuksen vaarallinen kilpailija ihmetekojen saralla. Kerran Jeesus kimpaantui Juudakseen ja lausui ääneen Jumalan mahtavan nimen (IHVH) ja jatkoi niin, kunnes tuulenpuuska tempaisi sekä Jeesuksen että Juudaksen maan ja taivaankannen väliin. Sitten vuorostaan Juudas lausui Jehovan nimen ja yritti työntää Jeesusta takaisin maahan. Jeesus ei kuitenkaan antanut periksi vaan paini jatkui. Lopulta Juudas turvautui viimeiseen keinoonsa ja virtsasi Jeesuksen päälle, jolloin molemmat putosivat maahan ja taistelu siltä erää oli ohi.

Rabbi Maimonides kirjoittaa kirjassaan Hilkhoth Melakhim IX:4: "Jos kaikki asiat, jotka hän (Jeesus) teki, olisivat onnistuneet. Jos hän olisi rakentanut temppelin uudelleen entiselle paikalleen, silloin hän varmasti olisi ollut Messias...Mutta koska hän ei tehnyt niin ja hänet tapettiin, silloin on selvää, ettei hän ollut Messias, jota laki kehoitti meidän odottamaan."

192

7849

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ateisti45

      Tämä taas,onpa uutta ja omaperäistä...
      Juutalaisten Jeesuksesta käyttämä nimi on Jeshu- hän on kristityille Jeshua, mutta koska juutalaisuus Ei ole kristinuskoa, siinä Ei uskota Jeesukseeen eikä käytetä hänestä palvontanimiä ,jotka juutalaisuudessa on varattu yksin jumalalle- joka on yksi, näkymätön eikä ole ottanut ihmishahmoa.
      Talmud ei paljon Jeesuksesta puhu. Arvelisin kuitenkin että juutalaisia on ihmetyttänyt ja ihmetyttää miten on yleensä mahdollista, että puolet maailmasta palvoo jumalana kuollutta juutalaista ja vaatii vieläpä heitäkin palvomaan yhtä omistaan. Voisi luulla että Jeesusta kommentoitaisiin enemmänkin kuin on tapahtunut- niin ainakin me suomalaiset tekisimme jos yksi meistä olisi jonkin vieraan uskonnon jumalana..

      -kristityt kai muuttivat pyhäpäivän sabatista sunnuntaiksi Jeesuksen nimeen -mikä tässä on väärä huomio ja etenkin jos sen tekevät juutalaiset?
      -Jeesus ristiinnaulittiin ,hepreaksi hän on talui. Mikä ei pidä paikkaansa?
      Talmudin traktaattia Kalla 1 b en tunne enkä sitä löytänyt. Mistä sen olet saanut? Muuten pitää paikkansa että eräässä Talmudin kohdassa pohditaan jonkin Maria nimisen naisen siveellisyytä mutta onko puhe Jeesuksen äidistä ei ole varmaa. Toisaalta kristinusko itse opetti ettei Joosef ollut Jeesuksen isä ja aviottomat lapset olivat todella suuri poikkeus tuon ajan Palestiinassa.
      Mitä tulee Jeesuksen ristinkuolemaan, toora sanoo että tällainen kuolema on häpeällinen. Ja toorahan on kirjoitettu 6-700 v. ennen Jeesusta.
      Toldot Jeshu-kirja on olemassa, kirjoitettu keskiajalla vainojen ajan vastakirjoitukseksi kristittyjen juutalaisia haukkuville kirjoituksille. En kuitenkaan tiedä onko sen sisältö tuo mitä KTS esittää. Useimmat tällaiset lainaukset ovat erilaisilta rasistisivuilta, joilla lainaukset ja lähteet yleensä eivät pidä paikkaansa, vaan on keksitty tai yhteydestään irroitettu tavalla jolla saadaan aikaan mahdollisimman paljon juutalaisvihaa.
      - entä koskien Rambamia (maimonides)- juutalaisille Jeesus ei ollut messias, jos olisi ollut-tätä keskustelua ei tarvitsisi käydä koska messiaan aikana ei enää ole juutalaisvihaa eikä sotaa. VT:n profetioiden mukaan silloin vallitsee rauha ja kaikki maailman kansat tunnustavat Israelin jumalan ainoaksi oikeaksi jumalaksi ja juutalaisia kunnioitetaan niin että heidän liepeisiinsä tartutaan ja halutaan heiltä oppia.
      Yleisesti Talmudista :en oikein ymmärrä miksi kirjoittaja joka muualla valistaa meitä että juutalaiset ovat kasaareja syyttää heitä Talmudin kirjoituksista- Talmud Jerushalmi syntyi Palestiinassa ja bavli Babyloniassa paljon ennen kasaarien ilmestymistä maailmankartalle ja molemmat ovat taatusti aitojen juutalaisten tekemiä. Nyt pitää valita: ovatko juutalaiset juutalaisia ja siis "pahoja" talmudisteja vai kasaareja joilla ei koko Talmudin tai Jeesuksen kanssa ole mitään tekemistä...

      • KTS

        Talmud on kasaareja vanhempi mutta nykyjuutalaisista suurin osa on kasaareja. Talmudin nimeen ei tosin enää vanno kuin pieni äärijuutalaisten joukko ja virallisesti Israelin valtio.

        Ja tarkoitukseni on vain lainata vanhoja tekstejä ilman mitään rasismia.

        Reformijuutalaiset ovat kanssani jokseenkin samaa mieltä.


      • ateisti45
        KTS kirjoitti:

        Talmud on kasaareja vanhempi mutta nykyjuutalaisista suurin osa on kasaareja. Talmudin nimeen ei tosin enää vanno kuin pieni äärijuutalaisten joukko ja virallisesti Israelin valtio.

        Ja tarkoitukseni on vain lainata vanhoja tekstejä ilman mitään rasismia.

        Reformijuutalaiset ovat kanssani jokseenkin samaa mieltä.

        Et ilmeisesti tiedä mikä tai mitä Talmud on. Ei ole mitään juutalaisuutta ilman Talmudia.

        Talmudin lainaaminen on oppimattomalta riskijuttu: en tiedä kuka olet mutta eräs suomalainen "Talmudin tuntija" esitti minulle hiljattain Talmudiin nojautuen miten juutalaiset muka pitävät ei-juutalaisia alempina ihmisinä: "todisteena" tarina jonka sanan "priest" tämä kristitty oli luullut tarkoittavan rabbia . Pappi Talmudissa tarkoittaa kuitenkin kohenia- temppelipappia- jota sitovat omat sääntönsä jotka ei-juutalaisia eivät koske.
        Loputtomasti lainattu kohta jolla halutaan todistaa että juutalaiset haluavat tappaa kaikki ei-juutalaiset (!)Tov shebegoijim harog-on kohdasta jossa puhutaan Egyptistä lähdöstä ja sodasta faaraon sotajoukkoja vastaan.Itse uskon että lainaajat jo tietävät mitä tekevät mutta yrittävät kuitenkin, ainahan on ihmisiä joihin ne uppoavat ja jos on saanut herätetyksi lisää vihaa juutalaisia kohtaan lainaaja katsoo onnistuneensa tavoitteessaan.
        Kysyisinkin sinulta nyt mitkä ovat omat tarkoitusperäsi?

        Kasaareista antaisitko jo ne todisteet? Friedman ja Koestler eivät näytöksi kelpaa. Jos kokonainen kansallinen historia, kulttuuri, kieli ja ikivanha täysin omaleimainen tapa nähdä ja tulkita maailma ovat yhtäkkiä vaihtaneet "kansaa" on siitä helppo saada todisteita. Jälkiä jää pakosta niin paljon että todistaminen on helpoa.


      • Ranya
        ateisti45 kirjoitti:

        Et ilmeisesti tiedä mikä tai mitä Talmud on. Ei ole mitään juutalaisuutta ilman Talmudia.

        Talmudin lainaaminen on oppimattomalta riskijuttu: en tiedä kuka olet mutta eräs suomalainen "Talmudin tuntija" esitti minulle hiljattain Talmudiin nojautuen miten juutalaiset muka pitävät ei-juutalaisia alempina ihmisinä: "todisteena" tarina jonka sanan "priest" tämä kristitty oli luullut tarkoittavan rabbia . Pappi Talmudissa tarkoittaa kuitenkin kohenia- temppelipappia- jota sitovat omat sääntönsä jotka ei-juutalaisia eivät koske.
        Loputtomasti lainattu kohta jolla halutaan todistaa että juutalaiset haluavat tappaa kaikki ei-juutalaiset (!)Tov shebegoijim harog-on kohdasta jossa puhutaan Egyptistä lähdöstä ja sodasta faaraon sotajoukkoja vastaan.Itse uskon että lainaajat jo tietävät mitä tekevät mutta yrittävät kuitenkin, ainahan on ihmisiä joihin ne uppoavat ja jos on saanut herätetyksi lisää vihaa juutalaisia kohtaan lainaaja katsoo onnistuneensa tavoitteessaan.
        Kysyisinkin sinulta nyt mitkä ovat omat tarkoitusperäsi?

        Kasaareista antaisitko jo ne todisteet? Friedman ja Koestler eivät näytöksi kelpaa. Jos kokonainen kansallinen historia, kulttuuri, kieli ja ikivanha täysin omaleimainen tapa nähdä ja tulkita maailma ovat yhtäkkiä vaihtaneet "kansaa" on siitä helppo saada todisteita. Jälkiä jää pakosta niin paljon että todistaminen on helpoa.

        oliko Moshella Talmud?

        >Ei ole mitään juutalaisuutta ilman Talmudia.


      • ateisti45
        Ranya kirjoitti:

        oliko Moshella Talmud?

        >Ei ole mitään juutalaisuutta ilman Talmudia.

        Moshelta tuli käsky että hänen tooraansa on noudatettava oppineiden opetuksen (=talmud)ja tulkinnan mukaan. Jos tarkkoja ollaan juutalaisuus syntyi kauan Moshen jälkeen mutta se on eri juttu taas...


      • KTS
        ateisti45 kirjoitti:

        Moshelta tuli käsky että hänen tooraansa on noudatettava oppineiden opetuksen (=talmud)ja tulkinnan mukaan. Jos tarkkoja ollaan juutalaisuus syntyi kauan Moshen jälkeen mutta se on eri juttu taas...

        Täytyy myös muistaa se, että Jeesus vastusti Talmudia eli Isien perinnäissäädöksiä koska ne hänen mukaansa olivat turhaa ihmisen keksimää painolastia Mooseksen lain lisäksi.


      • KTS
        KTS kirjoitti:

        Täytyy myös muistaa se, että Jeesus vastusti Talmudia eli Isien perinnäissäädöksiä koska ne hänen mukaansa olivat turhaa ihmisen keksimää painolastia Mooseksen lain lisäksi.

        Jeesus todellakin puhui usein Raamatussa juutalaisten "perinnäissäännöksistä", joita hän piti turhina ja vahingollisina. Hän tarkoitti Talmud-nimistä kirjakokoelmaa, joka edelleen tänäkin päivänä on ortodoksi- ja äärijuutalaisten ykköskirja. Mooseksen laki tulee vasta toisena.

        Talmud saa nimensä sanasta Lamud (opetettu) ja tarkoittaa opetusta, joka pyrkii tulkitsemaan ja selittämään juutalaisen kansan tietoa, taitoa ja Mooseksen lain henkeä. Rabbiinien mukaan Mooses oli Talmudin ensimmäinen kirjoittaja. Siinain vuorella kivitauluihin saatua kirjallista lakia kutsutaan nimellä Torah Schebiktah. Tämän lisäksi he uskovat Mooseksen saaneen myös suullisen lain (Torah Schebeal Peh). Tästä syystä Mooses kuulemma viipyi vuorella niin kauan. Mm. rabbi Levi Berakhothissa ja rabbi Jochanan Megillahissa vetoavat Exoduksen kohtaan 24:12: "Ja xxx". Rabbiinien mukaan kyseisessä kohdassa "kivitaulut" tarkoittavat kymmentä käskyä, "laki" tarkoittaa Pentateuchia ja "käskyt" Mischnachia.

        Toisella vuosisadalla jkr. rabbi Jehuda kokosi vanhoja taulukoita sekä asiapapereita yhteen ja teki niistä kirjan nimeltä Sepher Mischnaioth "Toissijainen laki". Se jakautuu kuuteen osaan: 1. Zeraim (siemenistä ja yrteistä), 2. Moed (juhlista ja sapattien vietoista), 3. Naschim (naisista, avioliitosta ja avioerokäytännöistä), 4. Nezikin (vahingonkorvauksista ja rangaistuksista), 5. Kodaschim (rituaaleista ja riiteistä) sekä 6. Tohoroth (siisteydestä ja puhtaudesta).

        Tulkinnat lisääntyivät ajan mukana ja niin syntyi lopulta lisäselitysosa Gemarah, joka toimii eri mielipiteiden analysaattorina pyrkien löytämään parhaan tien lopullisiin päätöksiin ja ongelmanratkaisuihin. Gemarahin perään syntyi myöhemmin vielä lisäyksiä kuten Tosephoth, rabbi Ascherin huomautukset, Piske Tosephoth ja Maimoniden Perusch Hamischnaioth. Näin syntyi nykyisin tuntemamme Talmud.


      • ateisti45
        KTS kirjoitti:

        Täytyy myös muistaa se, että Jeesus vastusti Talmudia eli Isien perinnäissäädöksiä koska ne hänen mukaansa olivat turhaa ihmisen keksimää painolastia Mooseksen lain lisäksi.

        Tämä nk Moseksen laki oli jo 6-700 vuotta vanhaa Jeesuksen aikaan, miten sitä olisi voitu soveltaa ilman päivitettyä tulkintaa? Kaiken kukkuraksi alunpitäenkin tämä laki oli sen muotoinen että vaati tulkinnan. Muista pyhittää lepopäivä. Mutta miten? Sama juttu lähes joka asiassa.
        Samasta syystä meillä on oikeuslaitos, lakikirja sanoo mitä mistäkin rikoksesta saa mutta väärä tuomio tulisi ilman harkintaa ja tutkintaa. Avionrikkojat olisi pitänyt kivittää, naisen oikeudet eivät olisi kehittyneet vaan yhteiskunta olisi jäänyt jonnekin rautakaudelle, ei nyt olla ihan hölmöjä sentään... Jeesuksen omat tulkinnat vastaavat Beit Shamain tulkintoja joten ei hänkään tulkinnoitta selvinnyt...
        Toiseksi nyt ei ole kyse Jeesuksesta tai kristinuskosta vaan juutalaisuuden oikeudesta tulkita itse itseään. Muilla ei tähän asiaan pitäisi olla sanomista.
        Kolmanneksi eikö Mooseksen laki ollut jonkun alemman jumaluuden antamaa, miksei saman jumaluuden antamalla oikeudella tuota lakia saanut tulkita niin että sen kanssa pystyi muuttuneisssa olosuhteissa elämään? Jumalansa ja lakinsa kullakin-eikö vain?
        Neljänneksi: eikö yksi Jeesuksen käskyistä juuri ollut ettei saanut valehdella- sitä sinä teit Talmudin lainauksillasi.


      • ateisti45
        KTS kirjoitti:

        Jeesus todellakin puhui usein Raamatussa juutalaisten "perinnäissäännöksistä", joita hän piti turhina ja vahingollisina. Hän tarkoitti Talmud-nimistä kirjakokoelmaa, joka edelleen tänäkin päivänä on ortodoksi- ja äärijuutalaisten ykköskirja. Mooseksen laki tulee vasta toisena.

        Talmud saa nimensä sanasta Lamud (opetettu) ja tarkoittaa opetusta, joka pyrkii tulkitsemaan ja selittämään juutalaisen kansan tietoa, taitoa ja Mooseksen lain henkeä. Rabbiinien mukaan Mooses oli Talmudin ensimmäinen kirjoittaja. Siinain vuorella kivitauluihin saatua kirjallista lakia kutsutaan nimellä Torah Schebiktah. Tämän lisäksi he uskovat Mooseksen saaneen myös suullisen lain (Torah Schebeal Peh). Tästä syystä Mooses kuulemma viipyi vuorella niin kauan. Mm. rabbi Levi Berakhothissa ja rabbi Jochanan Megillahissa vetoavat Exoduksen kohtaan 24:12: "Ja xxx". Rabbiinien mukaan kyseisessä kohdassa "kivitaulut" tarkoittavat kymmentä käskyä, "laki" tarkoittaa Pentateuchia ja "käskyt" Mischnachia.

        Toisella vuosisadalla jkr. rabbi Jehuda kokosi vanhoja taulukoita sekä asiapapereita yhteen ja teki niistä kirjan nimeltä Sepher Mischnaioth "Toissijainen laki". Se jakautuu kuuteen osaan: 1. Zeraim (siemenistä ja yrteistä), 2. Moed (juhlista ja sapattien vietoista), 3. Naschim (naisista, avioliitosta ja avioerokäytännöistä), 4. Nezikin (vahingonkorvauksista ja rangaistuksista), 5. Kodaschim (rituaaleista ja riiteistä) sekä 6. Tohoroth (siisteydestä ja puhtaudesta).

        Tulkinnat lisääntyivät ajan mukana ja niin syntyi lopulta lisäselitysosa Gemarah, joka toimii eri mielipiteiden analysaattorina pyrkien löytämään parhaan tien lopullisiin päätöksiin ja ongelmanratkaisuihin. Gemarahin perään syntyi myöhemmin vielä lisäyksiä kuten Tosephoth, rabbi Ascherin huomautukset, Piske Tosephoth ja Maimoniden Perusch Hamischnaioth. Näin syntyi nykyisin tuntemamme Talmud.

        )Toora on ykköskirja senhän uskotaan olevan ilmoitusta jumalalta, mutta sitä luetaan oppineiden ja viisaiden (hazal)-tulkinnan mukaan
        2)torah shebichtav on koko pentateukki ja myös neviim uchtuvim
        3)suullisen opin perinne alkoi kauan ennen sen kokoamista Mishnaksi, sitä alettiin koota vasta kun perinnettä oli niin paljon että sitä alkoi kadota, koska kukaan ei pystynyt hallitsemaan niin laajaa kokonaisuutta
        4) Talmudeita on kaksi Bavli ja Jerushalmi
        5)Jeesus ei puheissaan vielä voinut tarkoittaa Talmudia, Jeesuksen aikana oli vasta mishnoja joista koottiin Mishna, Gemara tulkitsee Mishnaa ja on myöhempi.


      • Kuuntelisit
        KTS kirjoitti:

        Täytyy myös muistaa se, että Jeesus vastusti Talmudia eli Isien perinnäissäädöksiä koska ne hänen mukaansa olivat turhaa ihmisen keksimää painolastia Mooseksen lain lisäksi.

        sinäkin KTS itseäsi fiksumpia. Vakavissasi väität, että joku Jeesus vastusti Talmudia, vaikka Talmudit kirjoitettiin paljon hänen jälkeensä. Pitäisikö minunkin alkaa jo vastustamaan jotain muutaman sadan vuoden päästä julkaistavaa kirjaa?

        Horinasi kasaarijuutalaisista on todistettu jo moneen kertaan hölynpölyksi. Pitääkö niitä edelleen hokea.


      • Kysyjä ei ihmettele
        KTS kirjoitti:

        Talmud on kasaareja vanhempi mutta nykyjuutalaisista suurin osa on kasaareja. Talmudin nimeen ei tosin enää vanno kuin pieni äärijuutalaisten joukko ja virallisesti Israelin valtio.

        Ja tarkoitukseni on vain lainata vanhoja tekstejä ilman mitään rasismia.

        Reformijuutalaiset ovat kanssani jokseenkin samaa mieltä.

        Mitä se sanoo muslimeista kts?


      • toentonkia
        ateisti45 kirjoitti:

        Et ilmeisesti tiedä mikä tai mitä Talmud on. Ei ole mitään juutalaisuutta ilman Talmudia.

        Talmudin lainaaminen on oppimattomalta riskijuttu: en tiedä kuka olet mutta eräs suomalainen "Talmudin tuntija" esitti minulle hiljattain Talmudiin nojautuen miten juutalaiset muka pitävät ei-juutalaisia alempina ihmisinä: "todisteena" tarina jonka sanan "priest" tämä kristitty oli luullut tarkoittavan rabbia . Pappi Talmudissa tarkoittaa kuitenkin kohenia- temppelipappia- jota sitovat omat sääntönsä jotka ei-juutalaisia eivät koske.
        Loputtomasti lainattu kohta jolla halutaan todistaa että juutalaiset haluavat tappaa kaikki ei-juutalaiset (!)Tov shebegoijim harog-on kohdasta jossa puhutaan Egyptistä lähdöstä ja sodasta faaraon sotajoukkoja vastaan.Itse uskon että lainaajat jo tietävät mitä tekevät mutta yrittävät kuitenkin, ainahan on ihmisiä joihin ne uppoavat ja jos on saanut herätetyksi lisää vihaa juutalaisia kohtaan lainaaja katsoo onnistuneensa tavoitteessaan.
        Kysyisinkin sinulta nyt mitkä ovat omat tarkoitusperäsi?

        Kasaareista antaisitko jo ne todisteet? Friedman ja Koestler eivät näytöksi kelpaa. Jos kokonainen kansallinen historia, kulttuuri, kieli ja ikivanha täysin omaleimainen tapa nähdä ja tulkita maailma ovat yhtäkkiä vaihtaneet "kansaa" on siitä helppo saada todisteita. Jälkiä jää pakosta niin paljon että todistaminen on helpoa.

        Ei ole mitään kristinuskoa ilman juutalaista Jeesusta!
        Ja mikäli ei tunne juutalaisuuden taustoja luettuina VTstä ei voi kokonaan ymmärtää juutalaisen Jeesuksen sanomaakaan.
        Koko VT alusta loppuun luettuna ei anna kovin uljasta kuvaa juutalaisuudesta.
        Onko kirjoittamaton jatko juutalaiseen historiaan sitten poikkeus?
        Historiasta huolimatta juutalaisten Jumala ei hyljännyt kansaansa.
        Ei liene tehnyt poikkeusta Jeesuksen jälkeenkään!

        Juutalaiset eivät ole olleet tyytyväisiä kristittyihin eikä heidän aikaansaannoksiinsa historiassamme.
        Mutta he eivät näe sitä NIIN että Jumala viisaudessaan ei ole sallinut pakanoiden päästä lähemmäs totuuden etsinnässään kuin juutalaisuus.
        Ja VASTA tämä on kääntynyt juutalaisten ongelmaksi kaikkine kauheuksineen.
        Kuinka pitkäksi aikaa jää nähtäväksi.

        Roomalaiskirje:
        11:15 Sillä jos heidän hylkäämisensä on maailmalle sovitukseksi, mitä heidän armoihin-ottamisensa on muuta kuin elämä kuolleista?


      • Anonyymi
        ateisti45 kirjoitti:

        Et ilmeisesti tiedä mikä tai mitä Talmud on. Ei ole mitään juutalaisuutta ilman Talmudia.

        Talmudin lainaaminen on oppimattomalta riskijuttu: en tiedä kuka olet mutta eräs suomalainen "Talmudin tuntija" esitti minulle hiljattain Talmudiin nojautuen miten juutalaiset muka pitävät ei-juutalaisia alempina ihmisinä: "todisteena" tarina jonka sanan "priest" tämä kristitty oli luullut tarkoittavan rabbia . Pappi Talmudissa tarkoittaa kuitenkin kohenia- temppelipappia- jota sitovat omat sääntönsä jotka ei-juutalaisia eivät koske.
        Loputtomasti lainattu kohta jolla halutaan todistaa että juutalaiset haluavat tappaa kaikki ei-juutalaiset (!)Tov shebegoijim harog-on kohdasta jossa puhutaan Egyptistä lähdöstä ja sodasta faaraon sotajoukkoja vastaan.Itse uskon että lainaajat jo tietävät mitä tekevät mutta yrittävät kuitenkin, ainahan on ihmisiä joihin ne uppoavat ja jos on saanut herätetyksi lisää vihaa juutalaisia kohtaan lainaaja katsoo onnistuneensa tavoitteessaan.
        Kysyisinkin sinulta nyt mitkä ovat omat tarkoitusperäsi?

        Kasaareista antaisitko jo ne todisteet? Friedman ja Koestler eivät näytöksi kelpaa. Jos kokonainen kansallinen historia, kulttuuri, kieli ja ikivanha täysin omaleimainen tapa nähdä ja tulkita maailma ovat yhtäkkiä vaihtaneet "kansaa" on siitä helppo saada todisteita. Jälkiä jää pakosta niin paljon että todistaminen on helpoa.

        Kasaarit saattavat polveutua niistä kymmenestä heimosta, jotka irtautuivat Jerusalemin alaisuudesta ja orjuudesta vähemmän viisaan kuningas Salomon jälkeen ja perustivat uuden Israelin.

        Syyria kukisti myöhemmin Israelin ja siirsi väestön muualle. Israelin alue täytettiin toisella väestöllä. Jeesuksen aikoina juutalaiset halveksivat tuota väestöä samarialaisina.


    • Tarkkanakuinporkkana

      >>>eikö yksi Jeesuksen käskyistä juuri ollut ettei saanut valehdella

    • G OY

      Raamatusta lukemani perusteella olen tullut siihen lopputulokseen että Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen. Tästä tulkitsen että kaikki ihmiset syntyvät tasavertaisina. Juutalaiset katsovat oppeihinsa nojaten etteivät ole tasavertaisia ei-juutalaisten kanssa. Kysyn täten keitä/mitä te sitten olette jos ette ole ihmisiä? Onko tällainen kysymys edes oikeutettu tai kertokaa edes olenko ymmärtänyt raamatun sanoman kaikkien ihmisten yhdenvertaisuudesta Jumalan edessä väärin.

      • K.T. USA.

        Valtaosa heistä ei usko raamattuun,eikä Jeesukseen,koska he olettavat messiaan tulevan "jälleenrakentamaan JERUSALEMIN " entisiin raunioihin.Sen sijaan Jeesus puhui "taivaallisen Jerusalemin perustamisesta",eikä sellaisen valtion joka on valmis tappamaan syyttömiä ihmisiä,omistamillaan ydinkärjillä, ( vuonna 2012 yli 300 ydinkärkeä ).Tämänpäivän tilastoa ei ole ilmoitettu.USAan tilastojen mukaan he eivät ota Jumalaa "vakavasti",ja Jeesusta ei mitenkään.Heillä näyttää olevan vieläkin vahva uskomus "esikoisasemastaan " perilliskansana ??? Kristikunta tukee heitä,paremman pelastuksen toivossa,ymmärtämättä mitä heille on varattu.


      • toentonkia
        K.T. USA. kirjoitti:

        Valtaosa heistä ei usko raamattuun,eikä Jeesukseen,koska he olettavat messiaan tulevan "jälleenrakentamaan JERUSALEMIN " entisiin raunioihin.Sen sijaan Jeesus puhui "taivaallisen Jerusalemin perustamisesta",eikä sellaisen valtion joka on valmis tappamaan syyttömiä ihmisiä,omistamillaan ydinkärjillä, ( vuonna 2012 yli 300 ydinkärkeä ).Tämänpäivän tilastoa ei ole ilmoitettu.USAan tilastojen mukaan he eivät ota Jumalaa "vakavasti",ja Jeesusta ei mitenkään.Heillä näyttää olevan vieläkin vahva uskomus "esikoisasemastaan " perilliskansana ??? Kristikunta tukee heitä,paremman pelastuksen toivossa,ymmärtämättä mitä heille on varattu.

        1.Samuelin kirja:
        8:7 Niin Herra sanoi Samuelille: "Kuule kansan ääntä kaikessa, mitä he sinulle sanovat; sillä sinua he eivät ole pitäneet halpana, vaan minut he ovat pitäneet halpana olemaan heidän kuninkaanansa.

        Israel sai pyytämänsä kuninkaan ihmisen muodossa Jumalan sijaan!

        Mutta Saulin ollessa vielä kuninkaana JUMALA valitsi uuden kuningassuvun jonka jälkeläisestä oli tuleva "Messias".
        Jeesus tuli ja hänet hyljättiin kuten "Isänsäkin" olemasta se Messias jota kansa odotti.
        Sensijaan kansa odotti Saulin kuninkuudelle jatkoa.
        Saulin kuninkuus on tässä ymmärrettävä ihmisen tahdosta ja täytämään ihmisten odotuksia pikemminkin kuin Jumalan.
        Näin saa selityksensä Jeesuksen kuninkuus VTnkin todistaessa samaa verranneen tilanteen käyneen jo aiemminkin.

        Johanneksen evankeliumi:
        19:15 Niin he huusivat: "Vie pois, vie pois, ristiinnaulitse hänet!" Pilatus sanoi heille: "Onko minun ristiinnaulittava teidän kuninkaanne?" Ylipapit vastasivat: "Ei meillä ole kuningasta, vaan keisari."

        Me kristityt olemme tietenkin uskossamme sen varassa mitä voimme Raamattua lukien ymmärtää tapahtuneeksi.
        Sekä VTstä että UTsta yhtälailla.

        KANSA: Jesaja:
        1:3 Härkä tuntee omistajansa ja aasi isäntänsä seimen; mutta Israel ei tunne, minun kansani ei ymmärrä.

        ISRAEL yksi israelilainen;Jes. 4:2 Sinä päivänä on Herran vesa oleva Israelin pelastuneille kaunistus ja kunnia ja maan hedelmä heille korkeus ja loisto.

        Jes.10:17 Israelin valkeus on tuleva tuleksi ja hänen Pyhänsä liekiksi, joka polttaa ja kuluttaa hänen ohdakkeensa ja orjantappuransa yhtenä päivänä

        Jes.49:3 Ja hän sanoi minulle: "Sinä olet minun palvelijani, sinä Israel, jossa minä osoitan kirkkauteni."

        Jes.49:5 Ja nyt sanoo Herra, joka on minut palvelijakseen valmistanut hamasta äitini kohdusta, palauttamaan Jaakobin hänen tykönsä, niin että Israel koottaisiin hänen omaksensa - ja minä olen kallis Herran silmissä, minun Jumalani on tullut minun voimakseni
        49:6 hän sanoo: Liian vähäistä on sinulle, joka olet minun palvelijani, kohottaa ennalleen Jaakobin sukukunnat ja tuoda takaisin Israelin säilyneet: minä panen sinut pakanain valkeudeksi, että minulta tulisi pelastus maan ääriin asti.
        49:7 Näin sanoo Herra, Israelin lunastaja, hänen Pyhänsä, syvästi halveksitulle, kansan inhoamalle, valtiaitten orjalle: Kuninkaat näkevät sen ja nousevat seisomaan, ruhtinaat näkevät ja kumartuvat maahan Herran tähden, joka on uskollinen, Israelin Pyhän tähden, joka on sinut valinnut.
        https://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&hakuehto=Israel&kirjat=jes

        Jes.50:10 Kuka teistä pelkää Herraa ja kuulee hänen palvelijansa ääntä? Joka vaeltaa pimeydessä ja valoa vailla, se luottakoon Herran nimeen ja turvautukoon Jumalaansa.
        52:13 Katso, minun palvelijani menestyy, hän on nouseva, kohoava ja sangen korkea oleva. >> Jakeen lisätiedot
        53:11 Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa.


    • K.T. USA.

      Kirjoituksesta jäi ( tahallisesti ?) pois nykypäivän Zionistien Talmud selitys,GOYAM kristikuntalaisten tulevaisuudesta.Mikä tulevaisuus ??? Kristityiksi itseään kutsuvilla ei ole minkäänlaista suosiollista tulevaisuutta juutalaisten mukaan.Ainoastaan "puhdasverisillä juutalaisilla" on heidän mukaan OIKEUS ELÄMÄÄN MAAPALLOLLA. Erään juutalaisen pääministerin lausunnon mukaan kaikki muut on tapettava.Ajatella mikä omahyväinen röyhkeys mielipuoliselta johtajalta.Heillä on raivoisa halu maailman valtaan,siksi he tekevät kaikkensa hallitakseen kaiken varallisuuden maapallolla,koska se ratkaisee kaiken.Lainaan heidän kunnioittamansa johtajan Henry Kissingerin lausuntoa,"ne joilla on rahat,heillä myöskin on valta".Se antaa ajattelemisen aihetta ?

      • Nooan poika

        Antisemiitit vauhdissa.


      • jdf
        Nooan poika kirjoitti:

        Antisemiitit vauhdissa.

        Nooan poika

        Valitettavasti juuri niin.


      • Hmm..
        Nooan poika kirjoitti:

        Antisemiitit vauhdissa.

        Jaahas taas ollaan heti leimaamassa kirjoittajia jotka ovat erimieltä, ikävän tyypillistä täällä!!


      • jahas..
        Nooan poika kirjoitti:

        Antisemiitit vauhdissa.

        "Antisemiitit vauhdissa. "

        Jos talmudissa haukutaan kristittyjä niin se on antisemitismiä?


    • 4+17

      Ei se noin mennyt.
      Jeesus sanoo.... siltä jolla ei ole, otetaan pois sekin vähä mitä hänellä on ja annetaan sille jolla on. Pitää osata sijoittaa ja moninkertaistaa leiviskänsä.

      "Ja viholliseni jotka eivät huolineet minua kuninkaaksensa, tuokaa tänne ja teloittakaa minun edessäni."

    • NAZIASHKE
    • 4+19

      Kun maailma valitsee oikeamielisyyden, silloin se on valinnut messiaan.

      Silloin myös antisemitismi loppuu.

      Messias on meidän vanhurskautemme, se on myös pelastuksemme.

    • ECHAD.

      Naziashke...

      eivät he itse Messiasta valitse.

      Jeshua sanoi: Minä Olen.

      • Nooan poika

        No niin, nyt jeshualaiset näyttivät todellisen minänsä. Antisemiittihän sieltä naamarin alta paljastui.

        Terrorisoitte juutalaisuus-palstaa jankuttamalla kuolleesta puusepästä ja kuvittelette olevanne juutalaisia korvausteologian hengessä.


      • jdf
        Nooan poika kirjoitti:

        No niin, nyt jeshualaiset näyttivät todellisen minänsä. Antisemiittihän sieltä naamarin alta paljastui.

        Terrorisoitte juutalaisuus-palstaa jankuttamalla kuolleesta puusepästä ja kuvittelette olevanne juutalaisia korvausteologian hengessä.

        Se ei onneksi kuitenkaan muuta sitä tosiasiaa,että juutalaiset ovat juutalaisia ja kristityt kristittyjä. Kristillisen vainon allakaan se ei ole muuttunut,eikä se tule muuttumaan.

        He häiriköivät tällä palstalla,mutta sillä he kertovat lähinnä itsestään.


      • Juuri niin
        Nooan poika kirjoitti:

        No niin, nyt jeshualaiset näyttivät todellisen minänsä. Antisemiittihän sieltä naamarin alta paljastui.

        Terrorisoitte juutalaisuus-palstaa jankuttamalla kuolleesta puusepästä ja kuvittelette olevanne juutalaisia korvausteologian hengessä.

        Asiaa puhut. Palstan pääantisemitisti vaan kiemurtelee tuskissaan vaihtaen nimimerkkiä.

        Eikö muuten näytäkin hienolle nimimerkin ateisti45 arguntentointi? Siinä rasismia torjutaan tieteellisisllä tosiasioilla.


      • Nooan poika
        Juuri niin kirjoitti:

        Asiaa puhut. Palstan pääantisemitisti vaan kiemurtelee tuskissaan vaihtaen nimimerkkiä.

        Eikö muuten näytäkin hienolle nimimerkin ateisti45 arguntentointi? Siinä rasismia torjutaan tieteellisisllä tosiasioilla.

        Kyllä, nimimerkki ateisti45 puhui asiaa.


    • 5+20

      Rasistit sahaavat omaa oksaansa, eilen erosi kirkosta toistatuhatta sielua.

    • Dabar <3

      Seem, Yeshuan tunnustaminen ei tee ihmisestä antisemitistiä.

      Se, joka todella kaipaa Messiasta, tekee kaikkensa löytääkseen Hänet.

      Jumalan valittu kansa tulee kateuden kautta löytämään Pelastuksen
      Mutta Yeshualaiset ovat Herran valittuja kohtaan kiitollisia.

    • dshryktykk

      israel matrix
      http://magneettimedia.com/todellinen-matrix-osa-6/

      talmud on satanismin oppikirja-

      saatanan hallitsee kaikkea- jopa kristuksen seurakuntia.

      talmud

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/719398/mita-talmud-sanoo-kristuksesta-ja-kristityista

      talmud opettaa vihaa jota mm hollywood on opettanut väkivaltaa ja syntiä elokuvissaan 100 vuotta aivopessen koko maailman omaan faisstiseen väkivaltakuttuuriin , joka on kristinuskon rauhansanoman vastainen epäkristillinen arvomaailma.

      Jeesus on rauhan asialla.

      Satanisti Anton lavey sanoi että tv tekee maailmasta satanistisen- ja niin on mm Suomen hallitus viime 20 vuotta vanhanen kakatainen sipilä , jne- pakanoita tuodaan maahan liukuhihnalla...jne`?

      https://muutosvoima.com/2015/04/12/mika-on-talmudin-henki/
      http://magneettimedia.com/mika-on-talmudin-henki/

      • rrrrrrrrrdee

        Nyt kuljet kristityn kaavussa ja rauhanmerkki kaulassasi , mutta olet naamioitunut satanisti natsi joka käyttää pahimpia natsisaitteja hyväkseen turmellakseen normaalin ihmisen ja uskovaisen mielen.
        Hitler oli satanisti ja antimessias eikä suinkaan juutalaiset ja muut vähemmistöt. Luther oli satanisti, juutalaisten vihaaja...
        Yksi pahimmista olennoista on kristitty uskovainen natsi.


      • oletkoAjatellut

        natsit oli oikeistolaisia nationalisteja...?

        zionistitkin ovat...


    • Dealis

      Siis Toora on aika shittiä. Raamattua mieluummin kuin Tooraa.

    • raamattua ja Kristusta....

      Rama ja Krisna ovat Vishnun inkarnaatioita.

    • KoiraakinPahempiKrisu

      Juutalaiset, yhdessä helluntailaisten kanssa pilkkaavat kristittyä S24-Helluntailaisuuspalstalla, kirjoittavat false flagejä tämän nimissä ja sitten haukkuvat uhrinsa kuin hän muka olisi ne itse kirjoittanut. Vain siksi, että mainittu kristitty uskalsi tuomita kabbalistisen okkultismin.

      Juutalaisuus ei kestä minkään arvostelun edessä. Kuten ei helluntailaisuuskaan joka ytukee juutalaista okkultismia, kutsuen sitä "messiaanisuudeksi". Mutta tämä kokemus avasi nyt heidän rikostensa uhrin silmät ja tämä ymmärtää minkälaisesta voimasta ja rikollisuudesta myös juutalaisuudessa on kysymys.

      http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/uskonnot-ja-uskomukset/kristinusko/helluntailaisuus

      Tässä on totuus juutalaisuudesta, hellaripalstalla saa kristitty "xiina" koko juutalaisen vihan voimalla. (Kyseisellä nickillä on useampia käyttäjiä, mutta helluntaisatanistit yhdistävät useamman saman nickisen muka täksi yhdeksi henkilöksi.) Kaipa heillä on juutalaiset asianajajansa ja helluntaipoliisinsa kun saavat jatkaa. Ja onhan S24-Aller Ruotsin juutalaisten omistuksessa. Voi siis syystä osoittaa tämän kristityn olevan niin helluntailaisen kuin juutalaisen uskonnon moninkertainen uhri.

      Talmud opettaa mm. näin (eikä tässä kaikki!):
      7. Niddah 45a: Rabbien mukaan naiset eivät voi tulla raskaaksi ennen kuin he saavuttavat 12 vuoden ja yhden päivän iän. Kysyttäessä, kuinka oli mahdollista, että ei-juutalainen tyttö oli tullut raskaaksi kuuden vuoden iässä, rabbi vastasi, että ei-juutalaiset eivät ole ihmisiä.
      8. Berakoth 58a: Eräs rabbi ruoski juutalaista, koska tämä oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä ei-juutalaisen kanssa. Juutalainen meni roomalaisten luo, jotka sitten kysyivät rabbilta, miksi hän oli tehnyt niin. Rabbi kertoi roomalaisille, että rangaistu juutalainen oli ollut seksuaalisessa kanssakäymisessä naaraspuolisen aasin kanssa. Roomalaiset vapauttivat rabbin sen jälkeen kun profeetta Elia oli tullut alas taivaasta ja sanonut, että rabbi puhui totta. Tämän jälkeen rangaistu juutalainen kutsui rabbia valehtelijaksi. Rabbi vastasi, ettei hän valehdellut, koska kaikki ei-juutalaiset ovat aaseja. Juutalainen lähti roomalaisten luo, mutta rabbi tappoi hänet, ja syystä.
      9. Ketuboth 3b; Sanhedrin 74b: Ei-juutalaisen siemen(neste) on eläimen siemenen veroinen. Kristityn yhdyntä elukan yhdyntä.
      10. Choschen Hammishpat 227: "Raamattu sanoo: 'Älä huijaa lähimmäistäsi', mutta ei-juutalaiset eivät ole lähimmäisiämme vaan, kuten sanottu, pahempia kuin koirat."
      .

      • Anonyymi

        Yleensä eläin kysyy toiselta, tai kopioi toiselta, koska ei osaa lukea, eikä tajua itse ottaa selvää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yleensä eläin kysyy toiselta, tai kopioi toiselta, koska ei osaa lukea, eikä tajua itse ottaa selvää!

        Miksi magneettimedia ja MV lehti noudattaa samaa kopiointiperiaatetta ottamatta asioista selvää ja selittämättä niitä? Mikseivät mene itse arvioimaan Talmudia ja kirjoittamaan sinne mielipiteitään?

        https://mvlehti.net/2015/11/25/juutalaiset-ja-jarjestaytynyt-rikollisuus-osa-1/
        "Sanh. 57a: ...Jos ei-juutalainen tappaa juutalaisen, ei-juutalainen on tapettava. Mutta jos juutalainen tappaa ei-juutalaisen, juutalainen on vapaa."

        Jae menee:
        (14-) Gemara kysyy: Mutta onko Nooan jälkeläinen teloitettu ryöstöstä? Eikö se opeteta baraitassa: Mitä tulee seuraaviin ryöstötyyppeihin: Se, joka varastaa tai ryöstää, ja se, joka on kanssakäymisessä naimisissa olevan kauniin naisen kanssa, joka oli otettu sotavankina, ja samoin kaikki teot samankaltainen kuin nämä, jos pakana tekee ne toiselle pakanalle tai pakana juutalaiselle, toiminta on kiellettyä; mutta jos juutalainen tekee niin pakanalle, onko se sallittua?
        Gemara selittää kysymyksen: Ja jos on niin , että pakana voidaan teloittaa ryöstöstä, eikä se ole hänelle vain kiellettyä, opettakoon baraita, että hänet voidaan teloittaa.

        Gemara vastaa: Koska tanna halusi opettaa jälkimmäisessä lauseessa , että jos juutalainen tekee niin pakanalle, se on sallittua, hän opetti edellisessä lauseessa , että jos pakana tekee jonkin näistä, se on kiellettyä.
        Jos baraita väittäisi, että jos pakana tekee niin, hän on vastuussa, sen pitäisi ilmoittaa, että jos juutalainen tekee niin pakanalle, hän on vapautettu, koska tämä on vastuun vastakohta.
        Se osoittaisi, että juutalaisen on kiellettyä tehdä niin pakanalle, ja että hän on vain vapautettu vastuusta, mikä ei pidä paikkaansa. Siksi sanaa kielletty käytetään pakanasta. Siksi tämä ei todista, että pakana on vapautettu kuolemanrangaistuksesta.

        Gemara haastaa: Mutta missä tahansa kuolemanrangaistus on vastuussa, tämä tanna opettaa sen; kuten 1. lauseessa opetetaan: Mitä tulee verenvuodatukseen, jos pakana murhaa toisen pakanan, tai ei-juutalainen murhaa juutalaisen, hän on vastuussa. Jos juutalainen murhaa pakanan, hän on vapautettu. Ilmeisesti termiä vastuullinen käytetään sanassa baraita.

        Gemara vastaa: Siinä tapauksessa, kuinka tannan pitäisi opettaa sitä? Pitäisikö hänen opettaa se käyttämällä termejä kielletty ja sallittu, mikä osoittaa, että juutalainen voi tappaa pakanan ab initio?
        Mutta eikö baraitassa opeteta, että pakanan ja samoin pienkarjan juutalaisten paimenten, jotka tyypillisesti olivat rosvoja, ei saa nostaa niitä kuopasta, johon he putosivat, eikä niitä saa nostaa. laskea ne kuoppaan? Ts. heitä ei saa pelastaa vaaralta, mutta ei myöskään saa tappaa heitä alun perin. Ryöstön osalta termi sallittu on merkityksellinen, koska juutalaisen on sallittua ryöstää pakana.

        Neuvottelu jatkuu 18 -->

        (24) Gemara kommentoi: Baraita ei opeta, että Nooan jälkeläinen on vastuussa verenvuodatuksen kaltaisista teoista. Abaye sanoo: Jos löydät baraitan, joka opettaa tämän, se on Rabbi Yonatan ben Shaulin mielipiteen mukainen.
        Kuten baraitassa opetetaan , että Rabbi Yonatan sanoo: Jos henkilö tavoittelee toista tappaakseen hänet, ja takaa-ajettava voi pelastaa itsensä vahingoittamalla vainoajan raajaa, mutta hän ei pelasta itseään tällä tavalla, ja sen sijaan tappaa takaa-ajan,
        hänet teloitetaan tappamisesta, vaikka hän toimi itsepuolustukseksi, ja myös Nooan jälkeläinen tapetaan tämän vuoksi."

        Jatkuu sanh. 57b:ssä.


    • vai.kumpi.on.oikea

      Jos juutalaiset on Jumalan valittu kansa niin on erikoista että niillä on väärä uskonto. Missähän vaiheessa lipsuminen on tapahtunut?

    • jeesuajeesua

      Minä näen asian jumalaan uskovan ihmisen näkökulmasta. Minä luen kristittyjen pipliaa ja raamattua ja jeesus on mielestäni pyhitetty, voideltu omaan tehtäväänsä. Jos juutalainen uskoo vain rabbien opetusta, eikä usko pääasiassa jumalaa, hän ei milloinkaan pääse taivaaseen eikä saa rauhaa kuoleman jälkeen. Jumalalla oli yksi sääntö, joka näiltä jeesuaa vihaavilta juutalaisilta on unohtunut ja jota ilman he eivät näe jumalaa: Rakasta lähimmäistäsi kuten itseäsi. Tämä oli yksi pääkäsky, lisäksi pääkäsky: Kuule israel, herra meidän jumalamme, herra on yksi ainoa ja rakasta herraa kaikesta voimastasi, kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi.
      Jos et usko noihin, et ole uskoltasi raamattuun uskova. Viha tulee jumalattoman sydämestä, kuten äitini sanoo. Jeesuaan usko on uskoa messiaaseen, jonka raamattu ilmoittaa vanhassa testamentissa eli profeetoissa ja toorassa eli mooseksen kirjoissa. Hän oli vain ihminen, mutta mielestäni jumala lähetti hänet, pyhitti ja voiteli tehtäväänsä. Tämä on minun näkemykseni.

    • Jeesuksen kerrotaan kukistavan vallat ja hallitukset, enkä totisesti toivo tänne sen kaltaista kapinahenkeä ja verilöylyä.
      Pitää muistaa, että aseet ja asevoimat ovat hallitusten käsissä.

      Ja aina tulee uusi hallitus.

      Parempi, että viisaus hallitsee yhdessä hallitusten kanssa, niin että ne tekevät viisaita päätöksiä.

    • näinkinonjoskus

      Jeesualla ei ole mitään tekemistä hallitusten ja valtojen kanssa. Jos ihmiset järjestvät jeesuksen nimessä kapinoita ja sotia, ei se ole jeesuksen eli jeesuan vika. Vika on jokaisen kirkkouskovan ja itseään uskovaksi nimittävän sydämessä. Kukaan heistä ei näe jumalaa, eikä saa rauhaa kuoleman jälkeen, elleivät myös toteuta kymmentä käskyä ja pääkäskyjä. Jumala, korkein kaikkivaltias ei asu rakennuksissa, vaikka niitä hänelle pyhitetään. Hän asuu ihmisen sisimmässä, jos uskoo jumalaan ja tahtoo noudattaa hänen sanaansa. Rabbeus tai kristillinen pappeus ei tuo mukanaan pyhyyttä. Pyhyys tulee yhteydestä jumalan henkeen ja kaikki rabbit ja papit eivät usko jumalaan, vaan tekevät vain työtään.

      • Kirjoitusten mukaan hänellä on tekemistä hallitusten ja valtojen kanssa ja teillä halu valtaan hänen kanssaan, hallitsemaan rautaisella otteella Israelin kahtatoista sukukuntaa.

        Jos siihen on olemassa jokaisella oma suullinen oppi, kirjoitetun lisäksi, niin pitäköön kukin pyhyytensä ja jättäköön muut rauhaan.


    • Valkeakosken

      Talmudilla ei ole väliä.

    • "Hän oli jälleensyntynyt Esau.... mieleltään tasapainoton. "

      Mielenkiintoista, se selittääkin aramean sanan EE-SHO, eli Jeesus arameaksi.

    • " Minä luen kristittyjen pipliaa ja raamattua ja jeesus on mielestäni pyhitetty, voideltu omaan tehtäväänsä."

      Jeesuksen sanojen mukaan nainen voiteli hänet kuolemaa varten.

    • " Kristityt ovat eläimiä."

      Jeesus syntyi tallissa, ynnä aasien ja härkien kassa.......

      Lisäksi on muuta symboliikkaa........... Raamatun neljän evankelistan vertauskuvat: Matteus on ihminen, Markus on leijona, Luukas on härkä ja Johannes on kotka.

    • Sensroidusta

      Eikö tässä ollut alun perin pitkä pätkä Talmudin suomennosta viitteineen?

      Jeesushan oli niissä teksteissä mustamaalattu täysin. Oli niiden mukaan mm. siinnyt kuukatisten aikana saastaisesta hengestä, äitinsä oli huora eli stada ja Jeesus kuulemma hirtettiin ja joutui samaan kasaan, jonne heitetään muutkin saastaiset elikot, kuten _koirat_.

      Vastikään virinnyt myötämielisyyteni juutalaista uskontoa kohtaan koki äkkikuoleman. Jeesus mitä paskaa kehdataan jauhaakin "pyhissä" (salli mun nauraa) kirjoissa.

    • ainoastaanihminen

      Kyllä jeesus rakensi temppelin. Se on hengen temppeli, jumalan hengen, joka yhdistää ihmisiä. Kun jeesuasta käytetään sanaa kirottu, niin toteamus:kirottu olkoon jokainen, joka on puuhun ripustettu, tämä joutui sen ihmisen synniksi, joka toisen kirosi. Se synti seuraa häntä rajan taakse. Ihminen ei voi määrätä, mitä jumala siunaa tai kiroaa. Pyytää voi, päättää ei. Näin ollen minä uskon, ettei jumala kurkusta ihmisistä kurjimpia eli ristiin nauluttuja kironnut. Osa heistäkin näki jumalan Valkeisen ja pääsi parempaan rajan takana. Kirous jäi tähän maailmaan niiden ihmisten osaksi, jotka tuon ristiin naulitsemisen aiheuttivat. Pyysiväthän juutalaiset, jeesuan kansa, roomalaisilta, "tulkoon hänen verensä meidän ja meidän lastemme päälle". Näin varmasti tapahtui tuona aikana. Sanoohan talmud:"minä kos tan isien pahat teot kolmanteen ja neljänteen polveen niille, jotka minua vihaavat, mutta teen laupeuden niille tuhansille, jotka ..." Tämä tulee huomata jokaisen, joka jeesuaa kiroaa. Jeesua ei korottanut itseänsä jumalaksi, vaan sanoi tottelevansa jumalan ääntä. Jos pidämme häntä ihmisenä, silloin minä ainakin voin jutella rukouksessa jumalalle ja en aio tulevaisuudessakaan kutsua jeesuaa jumalaksi, sillä siihen asemaan hän itse ko rotti taivaan isän, korkeimman kaikkivaltiaan jumalan.

    • Jeesus on toiseen uskontoon varastettu, ryöstetty juutainen poika, jota käytetään sytykkeenä vihan lietsonnassa hänen omaa kansaa vastaan. Voiko kukaan väittää vastaan, ettei näin olisi tapahtunut.

      On paljon tapahtumia historiassa joissa jeesusta on käytetty sytykkeenä, eikä se ole ohi vieläkään kuten tälläkin palstalla näkyy, se nousee aina uudestaan ja uudestaan roihuamaan.

      Sana Eksytys onkin oikealta vasemmalle Sytyske. Kirjaimet ske= on tapahtua. Syttyy tapahtuma.

      Jeesukselle onkin kirjoitettu lause; Tulta minä olen tullut heittäämään ja voi miten toivoisinkaan että se olisi jo syttynyt.
      Se on syttynyt monta kertaa.
      Menkää jeesus portista aikamatkalle menneisyyteen, sieltä löytyy totuus.

      • Jiikirjaintaeioleaina

        No ehkä Jeesus jumaluutena voi nousta sen yläpuolelle, että hänen "oma kansansa" edelleen odottaa "arvoistaan" Messiasta tulevaksi. 🙄 Vanhasta Testamentista (joka juurikin on peräisin Jeesuksen "omalta kansalta") ei kyllä saa Jumalasta näin armollista kuvaa. Ja sehän on taikauskoisen okkultismin (!) seassa ainoa mitä juutalaisissa pyhissä kirjoissa on käytettävissä juutalaisille. Eiväthän se voi UT:n sanomaa ainakaan vastaanottaa, kun kerran koko tarina kertoo mielisairaasta pahan hengen jälkeläisestä (eesao). 🙄

        Itse en katsoisi "omaa kansaani" hyvällä silmällä tuon jälkeen, mutta en olekaan jumala. Jumala toisaalta saa ja voi tehdä mitä milloinkin katsoo aiheelliseksi siihen keltään lupaa kysymättä.


      • Jiikirjaintaeioleaina kirjoitti:

        No ehkä Jeesus jumaluutena voi nousta sen yläpuolelle, että hänen "oma kansansa" edelleen odottaa "arvoistaan" Messiasta tulevaksi. 🙄 Vanhasta Testamentista (joka juurikin on peräisin Jeesuksen "omalta kansalta") ei kyllä saa Jumalasta näin armollista kuvaa. Ja sehän on taikauskoisen okkultismin (!) seassa ainoa mitä juutalaisissa pyhissä kirjoissa on käytettävissä juutalaisille. Eiväthän se voi UT:n sanomaa ainakaan vastaanottaa, kun kerran koko tarina kertoo mielisairaasta pahan hengen jälkeläisestä (eesao). 🙄

        Itse en katsoisi "omaa kansaani" hyvällä silmällä tuon jälkeen, mutta en olekaan jumala. Jumala toisaalta saa ja voi tehdä mitä milloinkin katsoo aiheelliseksi siihen keltään lupaa kysymättä.

        " itse en katsoisi "omaa kansaani" hyvällä silmällä. "

        Sinun pitää varmaan vaihtaa silmä, jos sinulla on paha silmä. Paha silmä on okkultismia.


      • fari.g kirjoitti:

        " itse en katsoisi "omaa kansaani" hyvällä silmällä. "

        Sinun pitää varmaan vaihtaa silmä, jos sinulla on paha silmä. Paha silmä on okkultismia.

        Paha silmä on monien kulttuurien taikauskoisissa käsityksissä katse, joka voi vahingoittaa, jopa tappaa. Erityisesti raskaana olevien naisten, lasten ja eläinten on uskottu olevan alttiita pahalle silmälle.[1]

        Paha silmä yhdistetään usein noituuteen ja kateuteen. Wikipedia


      • SB22

        Mielenkiintoinen kommentti: "Tulta minä olen tullut heittämään"
        Minä muistan lukeneeni kohdan "Johannes kastoi vedellä ja minä tulella"
        Tulikaste on astetta rankempi kokemus mystiikassa ja se polttaa synnit pois...
        Kabbalaa!


    • "Jeesus todellakin puhui usein Raamatussa juutalaisten "perinnäissäännöksistä", joita hän piti turhina ja vahingollisina. Hän tarkoitti Talmud-nimistä kirjakokoelmaa, joka edelleen tänäkin päivänä on ortodoksi- ja äärijuutalaisten ykköskirja. Mooseksen laki tulee vasta toisena."

      "turhina ja vahingollisina "
      ja Paavali sanoo; ' Hän oppi siitä mitä kärsi, kuuliaisuuden. ' Hänen piti kaikessa tulla veljiensä kaltaiseksi. "

      Mitä vahingollista on juhla-ajoissa, puhtaussäädöksissä ja lepopäivässä. Onhan meilläkin juhla-aikoja, saunoja, suihkuja, sunnuntaita ja kohta saadaan pitkäperjantaikin, kun tulee muslimien vapaapäivä.
      Jeesus voisi pitää saunaakin turhapäiväisenä, koska sillä ei pääse taivaaseen, mutta vastustusta tulisi olemaan, olen siitä aivan varma koska suomipoika on sitä mieltä, että juuri saunassa tulee autuaan taivaallinen olotila.

      "Hän tarkoitti Talmudia.."

      Talmudia ei ole ollut Jeesuksen aikana.

      Meillä on joku ikiaikainen perinnäissääntö, että Talmudia kuuluu vihata, valheen kaikella voimalla ja ihmeteioilla, vaikka ei olisi koskaan lukenutkaan. Kirkkoisät polttivat niitä roviolla aikoinaan...... joten sen perusteella niissä täytyy olla jotain ' loitsuja.' Pidän sitä natsiprobagandana ja iljettävänä kilpailukeinona.

      Viha, epäluulo, kauna ja kavaluus ovat ihan turhia perinnäissääntöjä.

      • CrispyChicken

        Vähän turhanaikainen korjaus tuo, ettei Talmudia ollut "siihen aikaan". Mikä nivaska sitten edelsikään Talmudia, se oli kyllä käytettävissä. Vai meinaatko, että kaikki käskyt ja sapattimääräykset kulkivat vielä siihenkin aikaan suusta suuhun?

        No, se oli Tanak kaiketi. Sinä kun (laillani) olet mieltynyt sanaleikkeihin, niin Tanak on taaksepäin tavaten 'kanaT", kot-kot. Ja Talmud on 'dumlaT'. Ei Dumlet kuitenkaan.

        Kanoistakin saatetaan sanoa Raamatussa jotain. Raamattu tulee tulee "kirjoituksia" tarkoittavasta sanasta (grammat), ja Biblia, muistaakseni kreikan kielen sanasta joka tarkoittaa kirjakääröjä.


      • CrispyChicken kirjoitti:

        Vähän turhanaikainen korjaus tuo, ettei Talmudia ollut "siihen aikaan". Mikä nivaska sitten edelsikään Talmudia, se oli kyllä käytettävissä. Vai meinaatko, että kaikki käskyt ja sapattimääräykset kulkivat vielä siihenkin aikaan suusta suuhun?

        No, se oli Tanak kaiketi. Sinä kun (laillani) olet mieltynyt sanaleikkeihin, niin Tanak on taaksepäin tavaten 'kanaT", kot-kot. Ja Talmud on 'dumlaT'. Ei Dumlet kuitenkaan.

        Kanoistakin saatetaan sanoa Raamatussa jotain. Raamattu tulee tulee "kirjoituksia" tarkoittavasta sanasta (grammat), ja Biblia, muistaakseni kreikan kielen sanasta joka tarkoittaa kirjakääröjä.

        Mooses toi kansan pois orjuudesta, ja he perustivat kansakunnan ja laativat sille perustuslain.

        Se jälkeen on perustettu paljon kansakuntia ja he ovat laatineet itselleen perustuslain.


      • fari.g kirjoitti:

        Mooses toi kansan pois orjuudesta, ja he perustivat kansakunnan ja laativat sille perustuslain.

        Se jälkeen on perustettu paljon kansakuntia ja he ovat laatineet itselleen perustuslain.

        Tanak kirjoitetaan myös Tanach ja silloin sen voisi vapaasti tulkita canat, tai sanat.


      • Aivosta
        fari.g kirjoitti:

        Tanak kirjoitetaan myös Tanach ja silloin sen voisi vapaasti tulkita canat, tai sanat.

        Etenkin ottaen huomioon H-kirjaimen statuksen monessa kielessä eli se sanotaan tai sitä ei sanota, vaikka se on tekstissä 😊


      • Aivosta kirjoitti:

        Etenkin ottaen huomioon H-kirjaimen statuksen monessa kielessä eli se sanotaan tai sitä ei sanota, vaikka se on tekstissä 😊

        Onko näin, minä sitten osuin naulan kantaan vaikka en tiennyt missä se on.


      • Samakuinyllä
        fari.g kirjoitti:

        Onko näin, minä sitten osuin naulan kantaan vaikka en tiennyt missä se on.

        Kyllä on. En tiedä, onko juuri tuolla kielellä (heprea?), hepreassa lienee omat kirjaimetkin (?), mutta monissa eurooppalaisissa kielissä, esim. espanjan- ja ranskan kielessä h-kirjain jätetään ainakin sen ollessa sanan ensimmäisenä kirjaimena. Esim. Helena > Elena.

        Joskus sillä tosin ilmaistaan ikään kuin apukirjaimen ominaisuudella erilaisia s-kirjaimen muotoja. Ns. suhuässä on usein ilmaistu kielessä sh- tai jopa -sch, vaikka sitä ei siis (ainakaan läheskään aina)lausuta kahtena erillisenä äänteenä, vaan yhtenä.


      • Korjaus
        Samakuinyllä kirjoitti:

        Kyllä on. En tiedä, onko juuri tuolla kielellä (heprea?), hepreassa lienee omat kirjaimetkin (?), mutta monissa eurooppalaisissa kielissä, esim. espanjan- ja ranskan kielessä h-kirjain jätetään ainakin sen ollessa sanan ensimmäisenä kirjaimena. Esim. Helena > Elena.

        Joskus sillä tosin ilmaistaan ikään kuin apukirjaimen ominaisuudella erilaisia s-kirjaimen muotoja. Ns. suhuässä on usein ilmaistu kielessä sh- tai jopa -sch, vaikka sitä ei siis (ainakaan läheskään aina)lausuta kahtena erillisenä äänteenä, vaan yhtenä.

        ... siis jätetään LAUSUMATTA. Jäi sana pois. Tuohon on kyllä varmaan jotkin säännötkin, milloin se jätetään lausumatta ja milloin lausutaan. Ehkä myös poikkeuksia sääntöön, eikös aina 😂


      • Korjaus kirjoitti:

        ... siis jätetään LAUSUMATTA. Jäi sana pois. Tuohon on kyllä varmaan jotkin säännötkin, milloin se jätetään lausumatta ja milloin lausutaan. Ehkä myös poikkeuksia sääntöön, eikös aina 😂

        On se paljon pehmeämpää sanoa; voi elvetti.... kuin se toinen. Muutetaanko Hooton maalle?


      • Edelleensama
        fari.g kirjoitti:

        On se paljon pehmeämpää sanoa; voi elvetti.... kuin se toinen. Muutetaanko Hooton maalle?

        Spain it is, darlin'! 😂


    • " Heillä näyttää olevan vieläkin vahva uskomus "esikoisasemastaan " perilliskansana ??? "

      Niin, Israelin perillisinä, se on isien lupaus ja maa on aikoinaan heiltä viety. Miksei saisi uskoa.
      Kaiken aikaa höpötetään, että pitää uskoa, pitää olla uskossa pelastukseen.

      "Oi jospa pelastus olisi Sionissa." Miksei saisi uskoa.

      Kuusisataa luvulla Omar oli kuullut, että on tulossa Tuomiopäivä ja se tapahtuu Jerusalemissa, joten hänen oli mentävä sinne. Jerusalem oli silloin kristillisessa hallinnassa. Niinpä hän ratsasti muulilla joukkoinensa Jerusalemiin ja kreikkalainen patriarkka Sofronius( muistaakseni) , luovutti Jerusalemin avaimet Omarille.

      Kysymys on aina ollut maallisesta Jerusalmista ja sen hallinnasta. Kristityt katsoivat tuon perinnön kuuluvan heille ja niinkuin kristityt päättivät ohittaa juutalaiset, ja pistää itsensä perilliseksi, niin muslimit päättivät ohittaa juutalaiset ja kristityt ja siirtää itsensä ensimmäiseksi.

      Oikeat perilliset ovat tietenkin juutalaiset, ja tämän vahvistaminen olisi kuulunut myös Kristukselle kuten Paavali sanoo: "

      " Tarkoitan tätä: Kristus on tullut palvelemaan juutalaisia. Hän on tullut vahvistamaan isille annetut lupaukset osoittaakseen, että Jumala pysyy sanassaan."


      Se ei kuitenkaan mennyt näin, koska kaikki muuttui henkilöpalvonnaksi ja vainoiksi ja oikea tehtävä unohtui, se jopa kiellettiin.

      Nyt voi vain todeta, että mikä sen suurenmoisempaa kuin että Jumala pysyy sanassaan vaikka ihmisista ei ole auttajaksi. Eikä sitä enää tarvitse vain uskoa, kun näkee.

    • Tietääkseni Israelissa on kielletty matemaattisen symbolin käyttäminen koulukirjoissa ja se on korvattu alaspäin käännetyllä T-kirjaimella. Perimätiedon mukaan Pietari naulittiin ristille pää alaspäin ... .

      • EntNaiiviYstävä

        Näin tapahtui. Pietari, joka oli Rooman ensimmäinen piispa (= "paavi"), naulattiin ristille, omasta pyynnöstään pää alaspäin, koska hän ei katsonut olevansa arvollinen kuolemaan samoin kunniakkaasti kuin Jeesus, jonka hän oli aiemmin jopa kieltänyt.

        Risti sijaitsi Vatikaanikukkulalla, sillä paikalla jossa nyt sijaitsee se savupiippu, joka pölläyttää konklaavin (paavin valinnan piispainkokouksen) tiedon ihmisille uuden paavin valinnasta. Siis aukiolta katsoen etuoikealla olevan rakennuksen pieni savupiippu. Siinä kohdin rötkötti apostoli Pietari pää alaspäin.

        Juutalaiset ovat tarkkoja symbooleistaan ja teoistaan. Mitä ihmeen väliä on merkillä? Eihän se ole edes "ristin" muotoinen! Talmudin henki on myös edelleen voimissaan. Ei nuo vihakirjoitukset ole vain eilispäivää, vaan kristittyjä ja "vääräuskoisia" kohdellaan edelleen samojen vihaohjeiden mukaan. Myös itselläni on tästä laajat kokemukseni. Tosin en tuolloin tiennyt, että kaikki se paha oli todellakin juutalaiseen uskontoon luonnollisesti kuuluvaa, luulin vain törmänneeni harvinaisen lukuisiin rikollisiin.

        Eräät juutalaiset, jotka tiesivät asian todellisen laidan, vihjasivat minulle, että "kerran sinä ymmärrät mistä on kysymys ja silloin sinä vihaat meitä". En vihaa. Mutten näe syytä salatakaan tosiasioita, tekoja, joita he tekevät tänäkin päivänä ja joka on osa heidän nimenomaista uskontoaan. En anna sitä voittoa noille rikollisille, että heittäytyisin nyt, heidän mukaansa muka "antisemitistiksi". Katson olleeni hyväksikäytetty silkkaa ystävyyttäni Israelia kohtaan, hyväsydämisyyttäni ja vilpittömyyttäni, siksi teot itseäni vastaan ovat olleet törkeät. No, jonkun tänne muutama vuosi sitten tuoma Talmudin käännös selitti itselleni kaiken.

        Katson myös helluntailahkon valheellisuuden olleen pääsyy siihen, että yleensäkin haksahdin moiseen vieraskansaisten auttamiseen. Tosin ei ihan "vieraskansaisen", sillä itsessänikin on etnisesti osin samaa verta: eräät esivanhempani, ehkä parisen sataa vuotta sitten, jättivät tuon vihauskon ja kääntyivät kristityiksi.

        Israelin tv:ssä pilkataan Jeesusta ja kristittyjä ja naulataan leluapina ristille:
        https://www.youtube.com/watch?v=J18ZC9hGkos

        Minuakin on useasti kivitetty.
        https://www.youtube.com/watch?v=IX9Tk2TMA6Q
        .


      • Poikkeuksellisen
        EntNaiiviYstävä kirjoitti:

        Näin tapahtui. Pietari, joka oli Rooman ensimmäinen piispa (= "paavi"), naulattiin ristille, omasta pyynnöstään pää alaspäin, koska hän ei katsonut olevansa arvollinen kuolemaan samoin kunniakkaasti kuin Jeesus, jonka hän oli aiemmin jopa kieltänyt.

        Risti sijaitsi Vatikaanikukkulalla, sillä paikalla jossa nyt sijaitsee se savupiippu, joka pölläyttää konklaavin (paavin valinnan piispainkokouksen) tiedon ihmisille uuden paavin valinnasta. Siis aukiolta katsoen etuoikealla olevan rakennuksen pieni savupiippu. Siinä kohdin rötkötti apostoli Pietari pää alaspäin.

        Juutalaiset ovat tarkkoja symbooleistaan ja teoistaan. Mitä ihmeen väliä on merkillä? Eihän se ole edes "ristin" muotoinen! Talmudin henki on myös edelleen voimissaan. Ei nuo vihakirjoitukset ole vain eilispäivää, vaan kristittyjä ja "vääräuskoisia" kohdellaan edelleen samojen vihaohjeiden mukaan. Myös itselläni on tästä laajat kokemukseni. Tosin en tuolloin tiennyt, että kaikki se paha oli todellakin juutalaiseen uskontoon luonnollisesti kuuluvaa, luulin vain törmänneeni harvinaisen lukuisiin rikollisiin.

        Eräät juutalaiset, jotka tiesivät asian todellisen laidan, vihjasivat minulle, että "kerran sinä ymmärrät mistä on kysymys ja silloin sinä vihaat meitä". En vihaa. Mutten näe syytä salatakaan tosiasioita, tekoja, joita he tekevät tänäkin päivänä ja joka on osa heidän nimenomaista uskontoaan. En anna sitä voittoa noille rikollisille, että heittäytyisin nyt, heidän mukaansa muka "antisemitistiksi". Katson olleeni hyväksikäytetty silkkaa ystävyyttäni Israelia kohtaan, hyväsydämisyyttäni ja vilpittömyyttäni, siksi teot itseäni vastaan ovat olleet törkeät. No, jonkun tänne muutama vuosi sitten tuoma Talmudin käännös selitti itselleni kaiken.

        Katson myös helluntailahkon valheellisuuden olleen pääsyy siihen, että yleensäkin haksahdin moiseen vieraskansaisten auttamiseen. Tosin ei ihan "vieraskansaisen", sillä itsessänikin on etnisesti osin samaa verta: eräät esivanhempani, ehkä parisen sataa vuotta sitten, jättivät tuon vihauskon ja kääntyivät kristityiksi.

        Israelin tv:ssä pilkataan Jeesusta ja kristittyjä ja naulataan leluapina ristille:
        https://www.youtube.com/watch?v=J18ZC9hGkos

        Minuakin on useasti kivitetty.
        https://www.youtube.com/watch?v=IX9Tk2TMA6Q
        .

        vastenmielisen kirjoituksen onnistuit laatimaan. Hurskastelet olevasi erityisen hyväsydäminen Israelin kansan rakastaja, joka kuitenkin joutui suuren vihan kohteeksi. Sinähän vaan ihan omaan hyvyyttäsi haluat auttaa näitä vieraskansaisia.

        Satuilet myös Talmudin hengestä. Niitä talmudväärennöksiä saat lukea netistä ihan ilmaiseksi. Kun esität epämäärisiä rasistisia vihlailujasi, niin ota myös vastuuta sanomisistasi. Mitä ovat nämä mainitsemasi juutalaisten (eli rikollisten) teot, joista haluat kertoa?

        Itse olen asunut ja muuten vieraillut Israelissa moneen kertaan. Uskonnollinen en ole tippaakaan, vaan tavallinen maallistunut tapakristitty. Koskaan en ole kokelut mitään vihaan heidän taholtaan. Syytä heillä olisi, kun muistaa, miten kristityt on aina vihanneet ja vainonneet juutalaisia.

        Kirjoituksesi edustaa poikkeuksellisen kuvottavaa rasismia. Samoin nimimerkki inti voisi selittää epämääräisiä ja vastenmielisiä vihlailujaan.


      • KristittyEpäihminen
        Poikkeuksellisen kirjoitti:

        vastenmielisen kirjoituksen onnistuit laatimaan. Hurskastelet olevasi erityisen hyväsydäminen Israelin kansan rakastaja, joka kuitenkin joutui suuren vihan kohteeksi. Sinähän vaan ihan omaan hyvyyttäsi haluat auttaa näitä vieraskansaisia.

        Satuilet myös Talmudin hengestä. Niitä talmudväärennöksiä saat lukea netistä ihan ilmaiseksi. Kun esität epämäärisiä rasistisia vihlailujasi, niin ota myös vastuuta sanomisistasi. Mitä ovat nämä mainitsemasi juutalaisten (eli rikollisten) teot, joista haluat kertoa?

        Itse olen asunut ja muuten vieraillut Israelissa moneen kertaan. Uskonnollinen en ole tippaakaan, vaan tavallinen maallistunut tapakristitty. Koskaan en ole kokelut mitään vihaan heidän taholtaan. Syytä heillä olisi, kun muistaa, miten kristityt on aina vihanneet ja vainonneet juutalaisia.

        Kirjoituksesi edustaa poikkeuksellisen kuvottavaa rasismia. Samoin nimimerkki inti voisi selittää epämääräisiä ja vastenmielisiä vihlailujaan.

        Aivan. Kun rikoksen uhri kuvaa vastenmielisiä rikoksia mahdollisimman todenmukaisesti, on uhri vastenmielinen rasisti.

        Tuntematta minua, kiistät asiat. Jopa uhkailet minua. Suoraansanoen: en ole yhtään hämmästynyt.

        Ilmeisesti mainitut rikoilisetkin olivat lukeneet väärennettyä Talmudia. Jopa sinä myönnät lukeneeksi samaa.

        Ihan sama mitä mieltä olet minusta.
        .


      • Poikkeuksellisen kirjoitti:

        vastenmielisen kirjoituksen onnistuit laatimaan. Hurskastelet olevasi erityisen hyväsydäminen Israelin kansan rakastaja, joka kuitenkin joutui suuren vihan kohteeksi. Sinähän vaan ihan omaan hyvyyttäsi haluat auttaa näitä vieraskansaisia.

        Satuilet myös Talmudin hengestä. Niitä talmudväärennöksiä saat lukea netistä ihan ilmaiseksi. Kun esität epämäärisiä rasistisia vihlailujasi, niin ota myös vastuuta sanomisistasi. Mitä ovat nämä mainitsemasi juutalaisten (eli rikollisten) teot, joista haluat kertoa?

        Itse olen asunut ja muuten vieraillut Israelissa moneen kertaan. Uskonnollinen en ole tippaakaan, vaan tavallinen maallistunut tapakristitty. Koskaan en ole kokelut mitään vihaan heidän taholtaan. Syytä heillä olisi, kun muistaa, miten kristityt on aina vihanneet ja vainonneet juutalaisia.

        Kirjoituksesi edustaa poikkeuksellisen kuvottavaa rasismia. Samoin nimimerkki inti voisi selittää epämääräisiä ja vastenmielisiä vihlailujaan.

        Matemaattinen symboli ei ole kristillinen symboli. Kristinuskon risti muistuttaa enemmänkin T-kirjainta. Kun se käännetään alaspäin saadaan kristillinen Pietarinristi. Pidän juutalaisia älykkäinä ihmisinä ja siksi ihmettelenkin heidän sortumistaan moiseen mauttomuuteen.


      • Kuten_jo
        KristittyEpäihminen kirjoitti:

        Aivan. Kun rikoksen uhri kuvaa vastenmielisiä rikoksia mahdollisimman todenmukaisesti, on uhri vastenmielinen rasisti.

        Tuntematta minua, kiistät asiat. Jopa uhkailet minua. Suoraansanoen: en ole yhtään hämmästynyt.

        Ilmeisesti mainitut rikoilisetkin olivat lukeneet väärennettyä Talmudia. Jopa sinä myönnät lukeneeksi samaa.

        Ihan sama mitä mieltä olet minusta.
        .

        arvasinkin, niin et sinä pysty ottamaan vastuuta sanomisistasi. Syyttelet juutalaisia rikoksista, mutta kun pyytää kertomaan mistä rikoksista on kyse, niin ei sinulla ole mitään esittää. Samasta pelkurimaisuudesta kertoo myös se, että väität sinua uhkaillun. Sinua uhria!

        Talmuväärennökset on käyty tällä palstalla moneen kertaan läpi.

        Sinä ilmeisesti olet lukenut ihan oikeaa Talmudia. Kumman muuten lukaisit?

        Katsotaan vielä kerran kykenetkö vastaamaan suurista puheistasi. Sinusta juutalaiset on tehneet rikoksia. Kerro tarkemmin ja konkreettisesti, mitä ne ovat. Tiedän jo valmiiksi, että et kykene osoittamaan mitään.


      • Vai_mauttomuutta
        inti kirjoitti:

        Matemaattinen symboli ei ole kristillinen symboli. Kristinuskon risti muistuttaa enemmänkin T-kirjainta. Kun se käännetään alaspäin saadaan kristillinen Pietarinristi. Pidän juutalaisia älykkäinä ihmisinä ja siksi ihmettelenkin heidän sortumistaan moiseen mauttomuuteen.

        Ensiksi sinun kannattaisi tarkistaa väittämäsi todenperäisyys.

        Israelista on vaikea löytää taloa, jossa olisi käytetty ikkunoita, joissa puut menevät ristiin. Siitä muodostuisi ristin muotoinen varjo lattialle. Se kertoo siitä, miten syvästi kristityt on vainonneet juutalaisia. Sellaisesta ei haluta muistoa. Ihmisten välille tarvitaan asioiden ja niiden taustojen välistä ymmärrystä eikä nimittelemistä mauttomiksi.

        Juu, nimittele jatkossakin juutalaisia älykkäiksi. Sen jälkeen sinulla on vapaus laukoa ihan mitä tahansa.


      • Vai_mauttomuutta kirjoitti:

        Ensiksi sinun kannattaisi tarkistaa väittämäsi todenperäisyys.

        Israelista on vaikea löytää taloa, jossa olisi käytetty ikkunoita, joissa puut menevät ristiin. Siitä muodostuisi ristin muotoinen varjo lattialle. Se kertoo siitä, miten syvästi kristityt on vainonneet juutalaisia. Sellaisesta ei haluta muistoa. Ihmisten välille tarvitaan asioiden ja niiden taustojen välistä ymmärrystä eikä nimittelemistä mauttomiksi.

        Juu, nimittele jatkossakin juutalaisia älykkäiksi. Sen jälkeen sinulla on vapaus laukoa ihan mitä tahansa.

        Wikipediasta poimittua tietoa. Ei siitä kannata ottaa hernettä nenäänsä.


    • ihvh

      Veitte jeesuksen yöllä haudasta.

      • TuusKTStaasKattoon

        Juu, näitä kyllä saa täällä vuosien ajan lukea, eikä ole kristityillä puolustajaa, kun kivet lentelevät. Osoitatte lauseillanne perustavanne uskonne juuri siihen Talmudiin, jota samalla yrittätte selittää kristittyjen väärennökseksi. Täällä rakenneltiin muutama vuosi sitten yli 500-viestiä käsitellyt kristittyjen vastainen, useisiin, selkeisiin valheisiin perustunut syyttel-
        ja pilkkaketju. Yli 500, sillä pitkin solvausketjuanne siitä aina poisteltiin osa. Onneksi se lähes kaikkineen on minulla tallessa, lähes 30 ketjuversiona, myös sittemmin poistettuine solvauksinenne.

        Minulla on varmasti Jumala puolellani. Tällä foorumilla on vuosien ajan saanut levittää perättömiä väittämiä kristinuskon opetuksista, väännellä UT:n kirjoituksia ja joihin jos pyytää linkkiä, ei löydy, vaan väännös on epäilemättä valhje-Talmudista peräisin. Minkähänlainen se oikea onkaan!? Ei ole ollut meillä puolustajaa. Ei syyttämässä juutalaisia rasismista kristittyjä vastaan. Kaikki nämä kirjoituksenne kertovat siitä Talmudista ja rabbien opetuksista joita edelleen noudatatte.

        Jos se Talmud, jonka hengessä kirjoitatte, on kristittyjen väärentämä valhe-Talmud, miksi te sitten toimitte sen mukaan? Teitä lukiessa on just ku "valhe-Talmudia" lukisi. Jestas kun tuli poru, kun joku ei enää ole vallassanne, salailemassa tekojanne. "Mikä meni pieleen?"

        Kiitoksia viimeisistä solvauksistanne, nyt tiedän varmasti missä mennään. Kuten minäkään, myöskään te ette saa sanojanne takaisin.

        Oi Jumala, olisinpa tajunnut tämän kaiken teistä jo monta vuosikymmentä sitten! Petitte minuakin loistavasti! Tämä kristittyjen vastainen vihafoorum avasi silmäni. MItse en vihaa teitä. Hymähdän. Uskoin säälittävät sepustuksenne, tunsin myötätuntoa, tahdoin osaltani auttaa. Ja mitä itse sain? Paskaa silmilleni, jopa edelleen. Te vihaatte minua ja Kristustani. Minä vain hymähdän teille. Ette ole edes vihan arvoisia. Olisinpa uskonut heitä jotka kertoivat teistä toisenlaista totuutta ja jota en tuolloin uskonut. Oma syyni. Valitsin väärin.

        Terveisin nimittelemänne "Valheen Isän Lapsi". Sen verran juutalaista on minussakin, sen lisäksi etten koskaan unohda, en myöskään koskaan anna anteeksi, etenkään jos tekijät eivät ole sitä itse aivan erikseen pyytäneet.

        En ole juutalaisvastainen, mutta te ette kestä yhtäkään syyttävää osoitusta teitä itseänne vastaan. Pidätte omana oikeutenanne häpäistä kristittyjä uskovia, nimitellä, vähätellä ja pilkata rikostenne uhreja. Rikostenne, jotka ovat kuin suoraan "valhe-Talmudista" peräisin. "Valhe-Talmudhan" käskee myös kiistää kaikki rikokset, sillä kristityt eivät ole ihmisiä. Tämän te olette tälläkin foorumilla vuosien ajan osoittaneet, jopa niin, että edes nettipoliisi ei ole puuttunut rasistiseen toimintaanne.

        Te ette ole uhreja, vaan kaiken muun ohella, myös kristityt ovat teidän uhrejanne.

        Jeesusta ei kukaan varastanut haudasta, kuten rabbinne valehtelivat jo vuonna 30, jälkeen pesachin ja jota valhetta edelleen tunnustatte.
        .


      • Miksi_ihmeessä
        TuusKTStaasKattoon kirjoitti:

        Juu, näitä kyllä saa täällä vuosien ajan lukea, eikä ole kristityillä puolustajaa, kun kivet lentelevät. Osoitatte lauseillanne perustavanne uskonne juuri siihen Talmudiin, jota samalla yrittätte selittää kristittyjen väärennökseksi. Täällä rakenneltiin muutama vuosi sitten yli 500-viestiä käsitellyt kristittyjen vastainen, useisiin, selkeisiin valheisiin perustunut syyttel-
        ja pilkkaketju. Yli 500, sillä pitkin solvausketjuanne siitä aina poisteltiin osa. Onneksi se lähes kaikkineen on minulla tallessa, lähes 30 ketjuversiona, myös sittemmin poistettuine solvauksinenne.

        Minulla on varmasti Jumala puolellani. Tällä foorumilla on vuosien ajan saanut levittää perättömiä väittämiä kristinuskon opetuksista, väännellä UT:n kirjoituksia ja joihin jos pyytää linkkiä, ei löydy, vaan väännös on epäilemättä valhje-Talmudista peräisin. Minkähänlainen se oikea onkaan!? Ei ole ollut meillä puolustajaa. Ei syyttämässä juutalaisia rasismista kristittyjä vastaan. Kaikki nämä kirjoituksenne kertovat siitä Talmudista ja rabbien opetuksista joita edelleen noudatatte.

        Jos se Talmud, jonka hengessä kirjoitatte, on kristittyjen väärentämä valhe-Talmud, miksi te sitten toimitte sen mukaan? Teitä lukiessa on just ku "valhe-Talmudia" lukisi. Jestas kun tuli poru, kun joku ei enää ole vallassanne, salailemassa tekojanne. "Mikä meni pieleen?"

        Kiitoksia viimeisistä solvauksistanne, nyt tiedän varmasti missä mennään. Kuten minäkään, myöskään te ette saa sanojanne takaisin.

        Oi Jumala, olisinpa tajunnut tämän kaiken teistä jo monta vuosikymmentä sitten! Petitte minuakin loistavasti! Tämä kristittyjen vastainen vihafoorum avasi silmäni. MItse en vihaa teitä. Hymähdän. Uskoin säälittävät sepustuksenne, tunsin myötätuntoa, tahdoin osaltani auttaa. Ja mitä itse sain? Paskaa silmilleni, jopa edelleen. Te vihaatte minua ja Kristustani. Minä vain hymähdän teille. Ette ole edes vihan arvoisia. Olisinpa uskonut heitä jotka kertoivat teistä toisenlaista totuutta ja jota en tuolloin uskonut. Oma syyni. Valitsin väärin.

        Terveisin nimittelemänne "Valheen Isän Lapsi". Sen verran juutalaista on minussakin, sen lisäksi etten koskaan unohda, en myöskään koskaan anna anteeksi, etenkään jos tekijät eivät ole sitä itse aivan erikseen pyytäneet.

        En ole juutalaisvastainen, mutta te ette kestä yhtäkään syyttävää osoitusta teitä itseänne vastaan. Pidätte omana oikeutenanne häpäistä kristittyjä uskovia, nimitellä, vähätellä ja pilkata rikostenne uhreja. Rikostenne, jotka ovat kuin suoraan "valhe-Talmudista" peräisin. "Valhe-Talmudhan" käskee myös kiistää kaikki rikokset, sillä kristityt eivät ole ihmisiä. Tämän te olette tälläkin foorumilla vuosien ajan osoittaneet, jopa niin, että edes nettipoliisi ei ole puuttunut rasistiseen toimintaanne.

        Te ette ole uhreja, vaan kaiken muun ohella, myös kristityt ovat teidän uhrejanne.

        Jeesusta ei kukaan varastanut haudasta, kuten rabbinne valehtelivat jo vuonna 30, jälkeen pesachin ja jota valhetta edelleen tunnustatte.
        .

        väität, että et ole juutalaisvastainen, kun kuitenkin haluat nostaa esille iänikuisia rasistisia väittämiä juutalaisia vastaan. Sano reilusti mitä edustat.

        Omistat kirjoituksesi jollekin taholle "te", jolla ilmeisesti tarkoitat juutalaisia. Heitä ei ole palstalla yhtään. Jostain syystä huudat apuun palstahäirikkö KTS:ää. Hän on perinteisesti ollut shiilaisuuden kannattaja, mutta viimeeksi hän näytti kääntyneen pikemminkin sunnilaisuuden puolelle. Kun toteat, että jumala on puolellasi, niin monen muunkin takana on heidän omat jumalansa. Jumalia on niin paljon.

        Juutalaisuudessa on paljon uskonnollista kirjallisuutta. Sinun mukaasi se oli hyvää ja hyväksyttävää siihen asti kun se oli yhteistä kristittyjen kanssa eli Vanha testamentti. Myöhempi eli lähinnä Talmud onkin tuomittavaa ja valheellista. Falskia.

        Sinun "todistelussasi" ei ole mitään järkeä. Netissä on Talmudin väärennöksiä ja ne ei mitenkään liity juutalaisuuteen. Sinä kuitenkin intät, että juutalaiset elää niiden mukaan. Seuraavaksi voit kaivaa esille esim. Siionin viisaiden pöytäkirjat ja sanoa, että te juutalaisethan elätte niiden mukaan. Ymmärrätkö nyt rasistisuutesi?


      • KaadaItellesVaa
        Miksi_ihmeessä kirjoitti:

        väität, että et ole juutalaisvastainen, kun kuitenkin haluat nostaa esille iänikuisia rasistisia väittämiä juutalaisia vastaan. Sano reilusti mitä edustat.

        Omistat kirjoituksesi jollekin taholle "te", jolla ilmeisesti tarkoitat juutalaisia. Heitä ei ole palstalla yhtään. Jostain syystä huudat apuun palstahäirikkö KTS:ää. Hän on perinteisesti ollut shiilaisuuden kannattaja, mutta viimeeksi hän näytti kääntyneen pikemminkin sunnilaisuuden puolelle. Kun toteat, että jumala on puolellasi, niin monen muunkin takana on heidän omat jumalansa. Jumalia on niin paljon.

        Juutalaisuudessa on paljon uskonnollista kirjallisuutta. Sinun mukaasi se oli hyvää ja hyväksyttävää siihen asti kun se oli yhteistä kristittyjen kanssa eli Vanha testamentti. Myöhempi eli lähinnä Talmud onkin tuomittavaa ja valheellista. Falskia.

        Sinun "todistelussasi" ei ole mitään järkeä. Netissä on Talmudin väärennöksiä ja ne ei mitenkään liity juutalaisuuteen. Sinä kuitenkin intät, että juutalaiset elää niiden mukaan. Seuraavaksi voit kaivaa esille esim. Siionin viisaiden pöytäkirjat ja sanoa, että te juutalaisethan elätte niiden mukaan. Ymmärrätkö nyt rasistisuutesi?

        En ymmärrä "rasistisuuttani", sillä en ole rasisti. "Te" vaan ette kestä mitään negatiivista todistusta juutalaisuudesta. Välittömästi, jos tuomitsee joitain selkeitä rikollisia tekoja, "te" keksitte selittää tämän, tosiasioiden esiintuonnin "rasismiksi".

        Jos et ole juutalainen, miksi sitten sekaannut keskusteluun joka on juutalaisuuden ja itseni välinen? Juuri "teidän" kaltaisenne vaikuttajat juutalaisuusfoorumilla ovat sekoittaneet ihmisten käsityksiä juutalaisuudesta. Jo alunperin kun tulin tälle foorumille, itseäni vastaan aloitettiin hyökkäys. Luterilaista uskoani vastaan hyökättiin mm. uhkailemalla, että ellet eroa luterilaisesta kirkosta, tunnustat hyväksyväsi juutalaisten kansanmurhan. Tein asiasta ilmoituksen nettipoliisille, sen kuitenkaan reagoimatta. Minun ja KTS:n henkeä on uhattu helluntailaisten omalla foorumilla. Nettipoliisi ei tästä piitannut.

        Ai, mitä sitten itse teen tällä foorumilla? Monennenko kerran ilmoitan tulleeni tälle foorumille koska itsellänikin on osin juutalaisia juuria ja halunneeni keskustella juutalaisuudesta. Mutta tämän foorumin laitalahkolaiset, myös juutalaisen seurakunnan jäsenet, aloittivat välittömästi itseni rasistisen nimittelyn, sekä juutalaisten juurieni, että luterilaisen uskoni vuoksi. Olen "Valheen Isän Lapsi", oikein tuplaten! Sain oikein tuplarasismin niskaani, tuplasuunnilta. Kun teille tuplarasisteille vastaa, te uhriutatte heti itsenne. Itselläni on ollut monta vuosikymmentä kestänyt pitkä pinna sietää juutalaisten vittumaista käyttäytymistä itseäni, kansallisuuttani ja uskoani vastaan. Nyt se pinna on poikki.

        Kuinka moni teistä on itse kokenut vainoa tai väkivaltaa sen vuoksi, että on vääräuskoinen? Minä olen. Eikä se ole ollut yksi eikä kaksi kertaa. Samoin sekaannut sinä, nyt kertoen, ettei tällä foorumilla olisikaan yhtään juutalaista. Missä he ovat? Sivussa katsomassa kun muut riitelevät heidän asioistaan. Voivat sitten sanoa: "Emme me ole mitään tehneet. Nuo toiset tekevät!"

        Minä en ole ajanut juutalaisia pois tältä foorumilta, mutta he itse eivät suostu suoraan keskustelemaan, koskaan myöntämään mitään vääryyttä omalta puoleltaan. Mutta kristittyjä kyllä haukutaan! "Kaikki kristityt" ovat pahoja!" "Te, kristityt, teette näin ja näin". Kumma että itse reagoit heti kun kirjoitan jotain negatiivista juutalaisista.

        Missä olit silloin, kun kirjoitin pelkkää hyvää ja puolustin juutalaisia esim. natsien, mustalaisten ja helluntaimessiaanisten kiusantekoa vastaan? Mukana kivittämässä minua?

        Hyökätä "te" kyllä osaatte. Juutalaiset eivät tahdo kristittyjä ystäviä, sillä se vie heiltä "oikeutuksen" vihaan meitä kohtaan. Kristittyjä piikitellään, tönitään, haistatellaan ja kun "tyhmän kristityn" pinna lopulta katkeaa, eikä hän enää käännä toista poskeaan juutalaisten iskuja vastaan, alkaa huuto: "Katsokaa, katsokaa, tuollaisia paskoja suomalaiset / kristityt ovat!" Rasisteja! Pthyi! (Olen tämän lauseen omin korvin useasti kuullut.)

        Kirjoitukseni ei perustu rasismiin.
        .


      • Älähän
        KaadaItellesVaa kirjoitti:

        En ymmärrä "rasistisuuttani", sillä en ole rasisti. "Te" vaan ette kestä mitään negatiivista todistusta juutalaisuudesta. Välittömästi, jos tuomitsee joitain selkeitä rikollisia tekoja, "te" keksitte selittää tämän, tosiasioiden esiintuonnin "rasismiksi".

        Jos et ole juutalainen, miksi sitten sekaannut keskusteluun joka on juutalaisuuden ja itseni välinen? Juuri "teidän" kaltaisenne vaikuttajat juutalaisuusfoorumilla ovat sekoittaneet ihmisten käsityksiä juutalaisuudesta. Jo alunperin kun tulin tälle foorumille, itseäni vastaan aloitettiin hyökkäys. Luterilaista uskoani vastaan hyökättiin mm. uhkailemalla, että ellet eroa luterilaisesta kirkosta, tunnustat hyväksyväsi juutalaisten kansanmurhan. Tein asiasta ilmoituksen nettipoliisille, sen kuitenkaan reagoimatta. Minun ja KTS:n henkeä on uhattu helluntailaisten omalla foorumilla. Nettipoliisi ei tästä piitannut.

        Ai, mitä sitten itse teen tällä foorumilla? Monennenko kerran ilmoitan tulleeni tälle foorumille koska itsellänikin on osin juutalaisia juuria ja halunneeni keskustella juutalaisuudesta. Mutta tämän foorumin laitalahkolaiset, myös juutalaisen seurakunnan jäsenet, aloittivat välittömästi itseni rasistisen nimittelyn, sekä juutalaisten juurieni, että luterilaisen uskoni vuoksi. Olen "Valheen Isän Lapsi", oikein tuplaten! Sain oikein tuplarasismin niskaani, tuplasuunnilta. Kun teille tuplarasisteille vastaa, te uhriutatte heti itsenne. Itselläni on ollut monta vuosikymmentä kestänyt pitkä pinna sietää juutalaisten vittumaista käyttäytymistä itseäni, kansallisuuttani ja uskoani vastaan. Nyt se pinna on poikki.

        Kuinka moni teistä on itse kokenut vainoa tai väkivaltaa sen vuoksi, että on vääräuskoinen? Minä olen. Eikä se ole ollut yksi eikä kaksi kertaa. Samoin sekaannut sinä, nyt kertoen, ettei tällä foorumilla olisikaan yhtään juutalaista. Missä he ovat? Sivussa katsomassa kun muut riitelevät heidän asioistaan. Voivat sitten sanoa: "Emme me ole mitään tehneet. Nuo toiset tekevät!"

        Minä en ole ajanut juutalaisia pois tältä foorumilta, mutta he itse eivät suostu suoraan keskustelemaan, koskaan myöntämään mitään vääryyttä omalta puoleltaan. Mutta kristittyjä kyllä haukutaan! "Kaikki kristityt" ovat pahoja!" "Te, kristityt, teette näin ja näin". Kumma että itse reagoit heti kun kirjoitan jotain negatiivista juutalaisista.

        Missä olit silloin, kun kirjoitin pelkkää hyvää ja puolustin juutalaisia esim. natsien, mustalaisten ja helluntaimessiaanisten kiusantekoa vastaan? Mukana kivittämässä minua?

        Hyökätä "te" kyllä osaatte. Juutalaiset eivät tahdo kristittyjä ystäviä, sillä se vie heiltä "oikeutuksen" vihaan meitä kohtaan. Kristittyjä piikitellään, tönitään, haistatellaan ja kun "tyhmän kristityn" pinna lopulta katkeaa, eikä hän enää käännä toista poskeaan juutalaisten iskuja vastaan, alkaa huuto: "Katsokaa, katsokaa, tuollaisia paskoja suomalaiset / kristityt ovat!" Rasisteja! Pthyi! (Olen tämän lauseen omin korvin useasti kuullut.)

        Kirjoitukseni ei perustu rasismiin.
        .

        nyt. Voin kertoa, että asut maassa, jossa lähes kaikki kuluu samaan luterilaiseen kirkkoon. Silloin, ei kannata väittää, että sinä olet joutunut vainotuksi uskonnon vuoksi.

        Et edelleenkään osaa kertoa, mikä on tämä kummallinen "te". Jos olet saanut uhkauksia hellaripalstalla, niin mene sinne valittamaan ja itkeskelemään. Miksi minun pitäisi tuntea siitä syyllisyyttä? Kummasti yrität kääntää kaiken niin, että tämän palstan "te" on syypää siihenkin.

        Kovasti hurskastelet miten hyvä ihminen olet. Edellisessä kirjeessä sentään myönsi yhden vian itsessäsi...mutta sekin oli lähtöisin juutalaisista. Joko myönnät rasistisuutesi?

        Viimeinen kappaleesi kertoo sinusta kaiken. Minua juutalaiset ei ole koskaan kohdelleet kaltoin. Aina he ovat hyväksyneet minut ystäväkseen. Ero onkin siinä, että minä kohtelen heitä tasavertaisina.

        Jotta kirjoituksiisi tulisi joskus edes jotain tolkkua, niin sinun pitää osata selittää, mikä on tämä mystinen "te". Sillä pyrit leimaamaan ja niputtamaan ihmisiä. Et ole onnistunut kytkemään sitä juutalaisiin etkä hellareihin. Mitä yrität seuraavaksi?


      • KaadaItellesVaa kirjoitti:

        En ymmärrä "rasistisuuttani", sillä en ole rasisti. "Te" vaan ette kestä mitään negatiivista todistusta juutalaisuudesta. Välittömästi, jos tuomitsee joitain selkeitä rikollisia tekoja, "te" keksitte selittää tämän, tosiasioiden esiintuonnin "rasismiksi".

        Jos et ole juutalainen, miksi sitten sekaannut keskusteluun joka on juutalaisuuden ja itseni välinen? Juuri "teidän" kaltaisenne vaikuttajat juutalaisuusfoorumilla ovat sekoittaneet ihmisten käsityksiä juutalaisuudesta. Jo alunperin kun tulin tälle foorumille, itseäni vastaan aloitettiin hyökkäys. Luterilaista uskoani vastaan hyökättiin mm. uhkailemalla, että ellet eroa luterilaisesta kirkosta, tunnustat hyväksyväsi juutalaisten kansanmurhan. Tein asiasta ilmoituksen nettipoliisille, sen kuitenkaan reagoimatta. Minun ja KTS:n henkeä on uhattu helluntailaisten omalla foorumilla. Nettipoliisi ei tästä piitannut.

        Ai, mitä sitten itse teen tällä foorumilla? Monennenko kerran ilmoitan tulleeni tälle foorumille koska itsellänikin on osin juutalaisia juuria ja halunneeni keskustella juutalaisuudesta. Mutta tämän foorumin laitalahkolaiset, myös juutalaisen seurakunnan jäsenet, aloittivat välittömästi itseni rasistisen nimittelyn, sekä juutalaisten juurieni, että luterilaisen uskoni vuoksi. Olen "Valheen Isän Lapsi", oikein tuplaten! Sain oikein tuplarasismin niskaani, tuplasuunnilta. Kun teille tuplarasisteille vastaa, te uhriutatte heti itsenne. Itselläni on ollut monta vuosikymmentä kestänyt pitkä pinna sietää juutalaisten vittumaista käyttäytymistä itseäni, kansallisuuttani ja uskoani vastaan. Nyt se pinna on poikki.

        Kuinka moni teistä on itse kokenut vainoa tai väkivaltaa sen vuoksi, että on vääräuskoinen? Minä olen. Eikä se ole ollut yksi eikä kaksi kertaa. Samoin sekaannut sinä, nyt kertoen, ettei tällä foorumilla olisikaan yhtään juutalaista. Missä he ovat? Sivussa katsomassa kun muut riitelevät heidän asioistaan. Voivat sitten sanoa: "Emme me ole mitään tehneet. Nuo toiset tekevät!"

        Minä en ole ajanut juutalaisia pois tältä foorumilta, mutta he itse eivät suostu suoraan keskustelemaan, koskaan myöntämään mitään vääryyttä omalta puoleltaan. Mutta kristittyjä kyllä haukutaan! "Kaikki kristityt" ovat pahoja!" "Te, kristityt, teette näin ja näin". Kumma että itse reagoit heti kun kirjoitan jotain negatiivista juutalaisista.

        Missä olit silloin, kun kirjoitin pelkkää hyvää ja puolustin juutalaisia esim. natsien, mustalaisten ja helluntaimessiaanisten kiusantekoa vastaan? Mukana kivittämässä minua?

        Hyökätä "te" kyllä osaatte. Juutalaiset eivät tahdo kristittyjä ystäviä, sillä se vie heiltä "oikeutuksen" vihaan meitä kohtaan. Kristittyjä piikitellään, tönitään, haistatellaan ja kun "tyhmän kristityn" pinna lopulta katkeaa, eikä hän enää käännä toista poskeaan juutalaisten iskuja vastaan, alkaa huuto: "Katsokaa, katsokaa, tuollaisia paskoja suomalaiset / kristityt ovat!" Rasisteja! Pthyi! (Olen tämän lauseen omin korvin useasti kuullut.)

        Kirjoitukseni ei perustu rasismiin.
        .

        " Te kristityt teette näin ja näin "

        Minä se olen sanonut ja sanon vastakin, joten on alhaista syyttää juutalaisia minun sanomisista. Oikea osoite olen siis minä.


      • Japetsy
        TuusKTStaasKattoon kirjoitti:

        Juu, näitä kyllä saa täällä vuosien ajan lukea, eikä ole kristityillä puolustajaa, kun kivet lentelevät. Osoitatte lauseillanne perustavanne uskonne juuri siihen Talmudiin, jota samalla yrittätte selittää kristittyjen väärennökseksi. Täällä rakenneltiin muutama vuosi sitten yli 500-viestiä käsitellyt kristittyjen vastainen, useisiin, selkeisiin valheisiin perustunut syyttel-
        ja pilkkaketju. Yli 500, sillä pitkin solvausketjuanne siitä aina poisteltiin osa. Onneksi se lähes kaikkineen on minulla tallessa, lähes 30 ketjuversiona, myös sittemmin poistettuine solvauksinenne.

        Minulla on varmasti Jumala puolellani. Tällä foorumilla on vuosien ajan saanut levittää perättömiä väittämiä kristinuskon opetuksista, väännellä UT:n kirjoituksia ja joihin jos pyytää linkkiä, ei löydy, vaan väännös on epäilemättä valhje-Talmudista peräisin. Minkähänlainen se oikea onkaan!? Ei ole ollut meillä puolustajaa. Ei syyttämässä juutalaisia rasismista kristittyjä vastaan. Kaikki nämä kirjoituksenne kertovat siitä Talmudista ja rabbien opetuksista joita edelleen noudatatte.

        Jos se Talmud, jonka hengessä kirjoitatte, on kristittyjen väärentämä valhe-Talmud, miksi te sitten toimitte sen mukaan? Teitä lukiessa on just ku "valhe-Talmudia" lukisi. Jestas kun tuli poru, kun joku ei enää ole vallassanne, salailemassa tekojanne. "Mikä meni pieleen?"

        Kiitoksia viimeisistä solvauksistanne, nyt tiedän varmasti missä mennään. Kuten minäkään, myöskään te ette saa sanojanne takaisin.

        Oi Jumala, olisinpa tajunnut tämän kaiken teistä jo monta vuosikymmentä sitten! Petitte minuakin loistavasti! Tämä kristittyjen vastainen vihafoorum avasi silmäni. MItse en vihaa teitä. Hymähdän. Uskoin säälittävät sepustuksenne, tunsin myötätuntoa, tahdoin osaltani auttaa. Ja mitä itse sain? Paskaa silmilleni, jopa edelleen. Te vihaatte minua ja Kristustani. Minä vain hymähdän teille. Ette ole edes vihan arvoisia. Olisinpa uskonut heitä jotka kertoivat teistä toisenlaista totuutta ja jota en tuolloin uskonut. Oma syyni. Valitsin väärin.

        Terveisin nimittelemänne "Valheen Isän Lapsi". Sen verran juutalaista on minussakin, sen lisäksi etten koskaan unohda, en myöskään koskaan anna anteeksi, etenkään jos tekijät eivät ole sitä itse aivan erikseen pyytäneet.

        En ole juutalaisvastainen, mutta te ette kestä yhtäkään syyttävää osoitusta teitä itseänne vastaan. Pidätte omana oikeutenanne häpäistä kristittyjä uskovia, nimitellä, vähätellä ja pilkata rikostenne uhreja. Rikostenne, jotka ovat kuin suoraan "valhe-Talmudista" peräisin. "Valhe-Talmudhan" käskee myös kiistää kaikki rikokset, sillä kristityt eivät ole ihmisiä. Tämän te olette tälläkin foorumilla vuosien ajan osoittaneet, jopa niin, että edes nettipoliisi ei ole puuttunut rasistiseen toimintaanne.

        Te ette ole uhreja, vaan kaiken muun ohella, myös kristityt ovat teidän uhrejanne.

        Jeesusta ei kukaan varastanut haudasta, kuten rabbinne valehtelivat jo vuonna 30, jälkeen pesachin ja jota valhetta edelleen tunnustatte.
        .

        Anteeksiantamattomuus ei kuulu luterilaisuuteen.


      • JuutalainenFoorumi
        Japetsy kirjoitti:

        Anteeksiantamattomuus ei kuulu luterilaisuuteen.

        Mutta kuuluu juutalaisuuteen.


      • 271168
        Japetsy kirjoitti:

        Anteeksiantamattomuus ei kuulu luterilaisuuteen.

        Anteeksi antamattomuus kuuluu luterilaisuuteen.


    • KivitettyKrisu

      Kuuluu mihin kuuluu, minä en kuulu teidän uskontoihinne. Enkä enää ole edes luterilaisen kirkon jäsen. Kävin ja poistuin, parikin kertaa.

      fari.g:lle kiitos rehellisyydestä. Mehän täällä eniten otamme mittaa uskon asioista, enkä ollenkaan vihaa sinua. Tietenkin, jatkuvalla piikittelylläsi olet kiristänyt pinnaani ja kun se katkesi, niin jo oli luterilainenkin syyttämässä antisemitismistä! Kyllä kärsivälle sielulle aina termi löytyy luterilaisenkin taskusta, kun lyödä pitää.

      Näitä näsäviisaita, keskusteluumme sekaantujia, joilla ei edes mitään tietoa mihin mielipiteemme perustuvat, tulevat solvauksineen sekaan huutelemaan. Sinä tiedät, etten ole antisemitisti, mutta pitihän jonkun ilkeän krisun tulla keskeyttämään syvästi hengellinen väittelymme, esittämään oletuksiaan ja valheitaan. Vääristelemään ja pilkaten vanhurskauttani kun en avaudu itseeni kohdistuneiden rikosten yksityiskohdista. Julma ihminen, enkä anna anteeksi. Pilkkaa ja kiristää uskonnolla. Sika mikä sika. Valkoinen Perkele, niinkuin Luther sanoi. Saatana valkeudenvaatteissa. En sano "koira", sillä koirissakin, epäilemättä sioissakin on enemmän sielua, kuin tuollaisissa natseissa.

      Luterilaisia on erilaisia, eivätkä kaikki ole kirkon jäseniä, eikä minun pelastukseni ole kiinni omista teoistani. ja kyvystäni "antaa anteeksi" todella syviä julmuuksia. Kylläpäs natseistakin löytyi "juutalaisille" hurskas tukija, kun saa lyödä lyötyä, oman uskon kannattajaa, jonka esivanhemmissa kuitenkin keleen jutkuja! Painukoon kirkosta helvataan, takasin synagoogaansa!

      Tämän minä painan mieleeni. Ja pysyn edelleen kirkosta kaukana, etenkin Lähetyshiippakunnasta. Siellä vasta perkeleet asuukin!

      Me fari.g ollaan kavereita, jooko?

      Meinasin soittaa tähän virren, mutta en sittenkään. Pitäköön kirkko virtensä, ne on vain natseja varten.
      .

      • Minä voin keskustella kaikkien kanssa, ei siinä ole ongelmaa ollut tähänkään asti.


    • opetustako

      Kun lukee jutusteluanne ja haukkumista toisen uskolla, rodulla ja muulla, olen suhteellisen onnellinen, että olen ei kirkkoon kuuluva, kaikkivaltiaaseen jumalaan uskova pohjois-karjalainen ihminen. Jos juutalainen haluaa olla juutalainen myös uskoltaan, muslimi haluaa uskoa koraaniin, niin siltikin pitäisi tajuta, että jokainen uskoo, kuten opetettiin tai on oppinut. Kuitenkin usko juutalaiseen jumalaan on kristitynkin jumala, usein ja uskoisin alkuaan, myös muhamedin jumala, kunnes he kehittivät oman jumalansa.

    • kerty

      Lienee virhekäsityksiä täynnä tietämättömyyden kautta
      Seuraava teksti voi auttaa totuuteen!

      Jeesus torjui kiusaajan Jumalan Sanalla!
      Myös Uusi Testamnetti on Jumalan Sanaa!
      "13 Ja sentähden me myös lakkaamatta kiitämme Jumalaa siitä, että te, kun saitte meiltä kuulemanne Jumalan sanan, otitte sen vastaan, ette ihmisten
      sanana, vaan, niinkuin se totisesti on, Jumalan sanana, joka myös vaikuttaa teissä, jotka uskotte." 1Tessalonikalaiskirje 2.luku


      Raamatun sana osoittaa islamin antikristullseksi, joka Raamatussa ilmoitettu!

      Kyseessä se Raamatussa ilmoitettu antikristuksen ilmaantuminen!?
      Raamatun mukaan antikristus ei tunnusta Jeesusta Jumalan pojaksi!
      Ja Kalliomoskeijan ulko- ja sisäseiniin muhamettilaiset ovat kirjoittaneet;"Ettei Jumalalla ole Poikaa!" Eli kirjoitukset käyvät tuossa toteen, eli muhamettilaisuus eli islam on Antikristus, joka Raamatuissa on ilmoitettu tulevan maailmaan!!!
      Hitler oli areolainen, eli tuota 400 luvulla Saksassa ollutta oppikuntaa edustamassa, joka kieltänyt Jeesuksen jumalluuden eli pitivät Jeesusta ihminsenä bain. "Joka ei tunnusta Jeesusta Jumalan Pojaksi, on Antikristus!" Raamatun mukaan!
      Tuo löytyy sen ajan vastustavista kirjoituksista, Foesterin kirjoista!
      Hitler oli yksi antikristus!
      Katoliiset ahdistivat areolaisuutta niin paljon, että se siirtyi Espanian ja Pohjos-Afrikan kautta Palestiinaan ja Arabian niemimaalle 500 luvulla ja sieltä nousi tuo Muhamed, joka samalla opilla alkoi levittää oppiaan, joka oliYleisissä Kirkolliskokoiksissa tuomittu Kirkon alkuajoilla!
      Jeesus tuli pelastamaan, ei tuhoamaan!
      Jeesus torjui kiusaajan Jumaalan Sanoila!
      Jeesus tuli pelastamaan, ei tuhoamaan!
      Jeesus käski justamaan Evankeliumia maailman loppuun asti.
      Islam ei ole tuota Evankeliumia, jota Jeesus käski julistamaan!
      Vain Jeesukseen uskomalla voi pelastua Jumalan luo!
      Jeesus sovitti koko maailman synnit Jumalan suhteen.
      Joka uskoo Jeesukseen saa syntinsä anteeksi ja perii iankaikkisen elämän!
      Jeesus kuoli Golgatalla. " Joka uskoo Jeesukseen, saa syntinsä anteeksi ja uudestisyntyy ja saa Pyhän Hengen ja liittyy Kristilliseen Seurakuntaan!Jeesus pelastaa!
      Raamattu, Galattaiskirje 1. luku
      "Apostoli toivottaa Galatian seurakunnille Jumalan armoa ja rauhaa 1 – 5, ihmettelee heidän pikaista luopumistaan Kristuksen evankeliumista, sanoo sen vääristelijäin olevan kirouksen alaisia 6 – 10 ja osoittaa, ettei hän ole saanut saarnaamaansa evankeliumia ihmisiltä, vaan Jeesuksen Kristuksen hänelle antaman ilmestyksen kautta.

      1 Paavali, apostoli, virkansa saanut, ei ihmisiltä eikä ihmisen kautta, vaan Jeesuksen Kristuksen kautta ja Isän Jumalan, joka on hänet kuolleista herättänyt,
      2 ja kaikki veljet, jotka ovat minun kanssani, Galatian seurakunnille.
      3 Armo teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta,
      4 joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!
      5 Hänen olkoon kunnia aina ja iankaikkisesti! Amen.
      6 Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin,
      7 joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin.
      8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.
      9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.
      10 Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.
      11 Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista;
      12 enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut."

      Uuden Testamentin käsikirjoitukset ovat yhtäpitäviä eli niissä ei ole paljoa poikkeavuuksia ja nekään ei ole missään opillisesti tärkeissä paikoissa. Eli Uuden Testamentin suomennoksia voi pitää hyvin luotettavina. Uuden Testamentin käsikirjoitukset ovat olleet jo paljon ennen muhametttiilaisuuden syntyä, eli muhametilaisuus ei ole pätevä Uuden Testamentin tulkitsuja vaan Kristillistä kirkkoa voi pitää ainoana oikeana UudenTestamentin edustajana, ja toisten on väistyttävä kommentoimasta! Papit ja piispat ovat opetetut oikein ymmärtämään Raamattuja ja oikein ymmärtävät Jeesuksen opetukset!

      Johanneksen Evankeliumin alussa on mainittuu Nikodemus, jonka kanssa Jeesus puhui, joka6 tunnisti Jeesuksen Messiaaksi (Kristus, kreikaksi)!
      Enkelien sanoma Jeesuksen syntyissä:"Teille on syntynyt Vapahtaja,Kristus Herra Daavidin kauppungissa!"
      "Hän on sovittava kansan synnit!"
      "Jeesus Kristus,, hän on sovinto meidän synteimme edestä, ei ainoasti meidän, vaan koko maailman."

    • Tästä ketjusta kannattaa lukea ensimmäisiä kirjoituksia. Siihen aikaa palstalla oli hyvää keskustelua. KTS pyöritteli iänikuisia väittämiä kasaarijuutaisista ja muita kummallisiä päähänpintymiä. Nimimerkki ateisti45 puolestaan kumosi hänen väitteenä tieteellisellä tiedolla. Näitä keskusteluja oli ilo seurata.

    • MMandoliini

      Sanoivat "juutalaiset" mitä hyvänsä, ei Jumala ole valinnut valheen lapsia omikseen. Jo heidän kirjoituksistaan paistaa lävitse sokeus itseään kohtaan ja viha. Jos vähääkään seuraa maailman menoa, näkee, että ns. juutalaiset todella ovat valheen kaikella voimalla saamassa maailman valtiutta itselleen ja saa nähdä, milloin he nostavat oman messiaansa, antikristuksen maailman valtiaaksi.

      Uskokaa ja turvatkaa hyvät ihmiset kolmiyhteiseen Jumalaan, ihmisille ei ole annettu mitään muuta pelastusta, kuin yksin Jeesuksessa. Raamattu on totisen totta. Olen pohtinut, tuleneeko antikristus Windsorin suvusta. Heidänhän kerrotaan olevan Daavidin jälkeläisiä ja heidän ylimielisyytensä on yleisesti tiedossa. Paholainen jäljittelee Jumalaa, nousseeko antikristus valtaan n. 30 vuotiaana, kuten Jeesuskin aloitti julkisen toimintansa? Nämä vain siis pohdintoja. Mutta ajat tulevat joka tapauksessa olemaan hirvittävät. Jo nyt nuo ajan merkit ovat nähtävissä mm. Jumalan lain kaikkinaisessa häpäisemisessä. Voi useammat ihmiset ymmärtäisivät tämän ajoissa ja Luojansa puoleen, rukoillen apua.

      Matteuksen evankeliumissa kirjoitetaan:
      "Taas perkele otti hänet kanssansa sangen korkealle vuorelle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat ja niiden loiston
      9. ja sanoi hänelle: "Tämän kaiken minä annan sinulle, jos lankeat maahan ja kumarrat minua".
      10. Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, saatana; sillä kirjoitettu on: 'Herraa, sinun Jumalaasi, pitää sinun kumartaman ja häntä ainoata palveleman'."

      Siis ketkä omistavat pian kaiken maailmassa - ja kuka sen heille antaa?

      • EnSiltiOlePahaNatsi

        Ed. kirjoittaja on täysin oikeassa. Olen itseasiassa kaikissa kohdin samaa mieltäkin, mm. siitä mahdollisuudesta, että antikristus nousisi juuri brittien valtaistuimelta. Heidän kai todellakin on todistettu olevan kuningas Daavidin jälkeläisiä - Israel antanut tämän tunnustuksen - ja Raamatun mukaan, maallisesti katsoen "Daavid" istuu aina jollakin maailman valtaistuimella ("David melech Israel, chai vekajam! = Daavid Israelin kuningas elää nyt ja iankaikkisesti!").

        Kuningasperheen jäätävä, henkinen kylmyys, - voisi sanoa psykopatia, - on myös tunnettua. Tiedämme että mm. prinsessa Diana koki tämän kuningasperheen henkisen tunteettomuuden raskaana ja tämä ajoi hänet kauas perheestä, omille teilleen. On myös mahdollista, että Diana murhattiin tarkoituksella, mutta tätä tuskin voi koskaan todistaa. Tietenkin hänen kuolemansa tapahtumasarja saattoi todellakin olla onnettomuus, tiedä häntä.

        Me kristityt tunnustamme toisenlaista Daavidin jälkeläistä, Jeesus Nasaretilaista, joka hänkin oli Daavidin jälkeläinen, sekä Marian, että muodollisesti myös Joosefin kautta. Tässä eroaakin juutalaisten ja kristittyjen messias-käsitykset. Juutalaisuus tunnustaa nk. lihallista, maallista messiasta, Daavidin lihallista jälkeläistä. Kristityt taas Daavidin lihallista jälkeläistä, mutta etenkin hengellisesti katsoen samanmielistä.

        Juutalaisuus tunnustaa lihaa ja lakia, kristinusko henkeä ja armoa.

        En nyt kuitenkaan nimittelisi juutalaisia valheen lapsiksi päin naamaa. Juutalainen, joka yleensäkin uskoo vilpittömästi, ei itse ole suoranaisesti valheen lapsi, vaikkakin itse talmudistinen juutalaisuus.... hmmm... no... se on aika lailla valhetta. Kuitenkin juutalaisuuden sisällä on aito, raamatullinen, hengellinen ydin, eli juutalaisellakaan ei ole kaikki toivo menetettyä. Kyllä se Messias sieltä uskon sisältä löytyy, kun tarkkaan tutkii.
        .


      • MMandolini
        EnSiltiOlePahaNatsi kirjoitti:

        Ed. kirjoittaja on täysin oikeassa. Olen itseasiassa kaikissa kohdin samaa mieltäkin, mm. siitä mahdollisuudesta, että antikristus nousisi juuri brittien valtaistuimelta. Heidän kai todellakin on todistettu olevan kuningas Daavidin jälkeläisiä - Israel antanut tämän tunnustuksen - ja Raamatun mukaan, maallisesti katsoen "Daavid" istuu aina jollakin maailman valtaistuimella ("David melech Israel, chai vekajam! = Daavid Israelin kuningas elää nyt ja iankaikkisesti!").

        Kuningasperheen jäätävä, henkinen kylmyys, - voisi sanoa psykopatia, - on myös tunnettua. Tiedämme että mm. prinsessa Diana koki tämän kuningasperheen henkisen tunteettomuuden raskaana ja tämä ajoi hänet kauas perheestä, omille teilleen. On myös mahdollista, että Diana murhattiin tarkoituksella, mutta tätä tuskin voi koskaan todistaa. Tietenkin hänen kuolemansa tapahtumasarja saattoi todellakin olla onnettomuus, tiedä häntä.

        Me kristityt tunnustamme toisenlaista Daavidin jälkeläistä, Jeesus Nasaretilaista, joka hänkin oli Daavidin jälkeläinen, sekä Marian, että muodollisesti myös Joosefin kautta. Tässä eroaakin juutalaisten ja kristittyjen messias-käsitykset. Juutalaisuus tunnustaa nk. lihallista, maallista messiasta, Daavidin lihallista jälkeläistä. Kristityt taas Daavidin lihallista jälkeläistä, mutta etenkin hengellisesti katsoen samanmielistä.

        Juutalaisuus tunnustaa lihaa ja lakia, kristinusko henkeä ja armoa.

        En nyt kuitenkaan nimittelisi juutalaisia valheen lapsiksi päin naamaa. Juutalainen, joka yleensäkin uskoo vilpittömästi, ei itse ole suoranaisesti valheen lapsi, vaikkakin itse talmudistinen juutalaisuus.... hmmm... no... se on aika lailla valhetta. Kuitenkin juutalaisuuden sisällä on aito, raamatullinen, hengellinen ydin, eli juutalaisellakaan ei ole kaikki toivo menetettyä. Kyllä se Messias sieltä uskon sisältä löytyy, kun tarkkaan tutkii.
        .

        En tosiaan halua syyllistää koko kansaa, vaikka sen käsityksen kirjoituksestani voisi saada. Kirjoitan näistä ns. valejuutalaisista, joista Raamattukin kertoo. Talmud on hirvittävin kirja maan päällä, sanoivat he siitä mitä tahansa. Ja mihinkään väittelyihin näiden talmudistien kanssa ei pidä käymän, heidän suunsa puhuu valhetta valheen perään. Lutherkin neuvoi, että heidän kanssaan ei pidä väittelemän. Ja täysin turhaahan se olisikin. Pysytään uskossa Kristukseen lujina ja rukoillaan myös juutalaisten puolesta.


    • MMandoliini

      "Voi KUNPA useammat ihmiset ymmärtäisivät tämän ajoissa ja KÄÄNTYISIVÄT Luojansa puoleen, rukoillen apua." piti kirjoittamani.

    • MMandoliini

      Kysyisin mitä mieltä juutalaiset ovat Windsorin suvun messiaanisuudesta? Näihin ketjun viimeisiin viesteihin ei kukaan ole vastannut.

      • määvaantaasen

        Windsorin suku on messiaaaninen eli johtava suku briteille ei muille.
        Hitler yritti olla saksalaisten arjalaisten messias joka tuhoaa kommunismin. Hänen profeettansa oli itse Luther.


      • JuutalaistenValheita
        määvaantaasen kirjoitti:

        Windsorin suku on messiaaaninen eli johtava suku briteille ei muille.
        Hitler yritti olla saksalaisten arjalaisten messias joka tuhoaa kommunismin. Hänen profeettansa oli itse Luther.

        Hitlerin profeetta ei ollut Luther. Jatkuvasti syötätte tuota valhetta. Kun toistatte sitä, saatte herkkäuskoiset uskomaan sen. Muista, että sanoistasi sinutkin kerran tuomitaan.

        Hitler ei ollut luterilainen vaan uskoltaan saatananpalvoja. Hän ei tunnustanut muita profeettoja kuin itsensä ja Saatanan.


    • MMandoliini

      Juutalaisten puolesta voi rukoilla, muuta ei voi tehdä. En halua turhia väittelyitä. Kristukseen uskovana ihmisenä ymmärrän totuutta ja toki toivon, että mahdollisimman moni juutalainenkin tulisi ymmärtämään. Martti Luther oli perijuuriaan myöten kauhistunut juutalaisen kansan puolesta, koska hän tuli siihen päätelmään, että heidän jumala oli itse perkele. Kirjassaan "Juutalaisista ja heidän valheistaan" hän lopuksi rukoilee juutalaisten puolesta, vaikkei uskokaan kuin muutamien yksilöiden heistä pelastuvan.

      Nykymaailmaa seuraamalla olen tullut siihen tulokseen, että Raamattu on totisinta totta ja anti-kristus, juutalaisten odottama messias on todella tulossa. Ajat tulevat olemaan etenkin kristityille ankarat, itseäkin toisaalta kauhistuttaa tuleva aika, vaikka Kristukseen uskovana ymmärrän olevani voittajan puolella. Mutta konkreettista vainoa se ei tule poistamaan. Pelätä ei kuitenkaan tulisi. Rukoilen juutalaisten puolesta, että he pääsisivät valheen kurimuksesta ja tulisivat ymmärtämään, että Jeesus todellakin oli odotettu Messias, vapahtaja.

      Lukekaa hyvät juutalaiset Raamattua ja ennen kaikkea Uutta testamenttia. Se ei ole "vääräuskoisilta kielletty", kuten Talmud, vaan jokaikisille pelastukseksi ja opiksi. Ote Luukkaan evankeliumista:

      "1. Kun sillä välin kansaa oli kokoontunut tuhatmäärin, niin että he polkivat toisiaan, rupesi hän puhumaan opetuslapsillensa: "Ennen kaikkea kavahtakaa fariseusten hapatusta, se on: ulkokultaisuutta.
      2. Ei ole mitään peitettyä, mikä ei tule paljastetuksi, eikä mitään salattua, mikä ei tule tunnetuksi.
      3. Sentähden, kaikki, mitä te pimeässä sanotte, joutuu päivänvalossa kuultavaksi, ja mitä korvaan puhutte kammioissa, se katoilta julistetaan.
      4. Mutta minä sanon teille, ystävilleni: älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, eivätkä sen jälkeen voi mitään enempää tehdä.
      5. Vaan minä osoitan teille, ketä teidän on pelkääminen: peljätkää häntä, jolla on valta tapettuansa syöstä helvettiin. Niin, minä sanon teille, häntä te peljätkää.
      6. Eikö viittä varpusta myydä kahteen ropoon? Eikä Jumala ole yhtäkään niistä unhottanut.
      7. Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut. Älkää peljätkö; te olette suurempiarvoiset kuin monta varpusta.
      8. Mutta minä sanon teille: jokaisen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, myös Ihmisen Poika tunnustaa Jumalan enkelien edessä.
      9. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, se kielletään Jumalan enkelien edessä.
      10. Ja jokaiselle, joka sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, annetaan anteeksi; mutta sille, joka Pyhää Henkeä pilkkaa, ei anteeksi anneta.
      11. Mutta kun he vievät teitä synagoogain ja hallitusten ja esivaltojen eteen, älkää huolehtiko siitä, miten tai mitä vastaisitte puolestanne tahi mitä sanoisitte;
      12. sillä Pyhä Henki opettaa teille sillä hetkellä, mitä teidän on sanottava."
      13. Niin muuan mies kansanjoukosta sanoi hänelle: "Opettaja, sano minun veljelleni, että hän jakaisi kanssani perinnön".
      14. Mutta hän vastasi hänelle: "Ihminen, kuka on minut asettanut teille tuomariksi tai jakomieheksi?"
      15. Ja hän sanoi heille: "Katsokaa eteenne ja kavahtakaa kaikkea ahneutta, sillä ei ihmisen elämä riipu hänen omaisuudestaan, vaikka sitä ylenpalttisesti olisi".
      16. Ja hän puhui heille vertauksen sanoen: "Rikkaan miehen maa kasvoi hyvin.
      17. Niin hän mietti mielessään ja sanoi: 'Mitä minä teen, kun ei minulla ole, mihin viljani kokoaisin?'
      18. Ja hän sanoi: 'Tämän minä teen: minä revin maahan aittani ja rakennan suuremmat ja kokoan niihin kaiken eloni ja hyvyyteni;
      19. ja sanon sielulleni: sielu, sinulla on paljon hyvää tallessa moneksi vuodeksi; nauti lepoa, syö, juo ja iloitse'.
      20. Mutta Jumala sanoi hänelle: 'Sinä mieletön, tänä yönä sinun sielusi vaaditaan sinulta pois; kenelle sitten joutuu se, minkä sinä olet hankkinut?'
      21. Näin käy sen, joka kokoaa aarteita itselleen, mutta jolla ei ole rikkautta Jumalan tykönä."
      22. Ja hän sanoi opetuslapsillensa: "Sentähden minä sanon teille: älkää murehtiko hengestänne, mitä söisitte, älkääkä ruumiistanne, mitä päällenne pukisitte.
      23. Sillä henki on enemmän kuin ruoka, ja ruumis enemmän kuin vaatteet.
      24. Katselkaa kaarneita: eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, eikä niillä ole säilytyshuonetta eikä aittaa; ja Jumala ruokkii ne. Kuinka paljoa suurempiarvoiset te olette kuin linnut!
      25. Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa?
      26. Jos siis ette voi sitäkään, mikä vähintä on, mitä te murehditte muusta?
      27. Katselkaa kukkia, kuinka ne kasvavat: eivät ne työtä tee eivätkä kehrää. Kuitenkin minä sanon teille: ei Salomo kaikessa loistossansa ollut niin vaatetettu kuin yksi niistä.
      28. Jos siis Jumala näin vaatettaa kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna uuniin heitetään, kuinka paljoa ennemmin teidät, te vähäuskoiset!
      29. Älkää siis tekään etsikö, mitä söisitte ja mitä joisitte, älkääkä korkeita tavoitelko.
      30. Sillä näitä kaikkia maailman pakanakansat tavoittelevat; mutta teidän Isänne kyllä tietää teidän näitä tarvitsevan."

    • Toi "pakana" on kreikkalainen sana ja sillä tarkoitetaan maalaisia, joita pidettiin sivistymättöminä ja paskaisina.

      Platonin kolmiyhteinnen: taustalla on Absoluuttisen hyvän periaate, kaksi muuta ovat Järki ja Psyke.

      Kaldean oraakklelit nimittivät Absoluutin isäksi.

      "Absoluutti tarkoittaa seuraavia asioita:

      absoluutti, filosofian ehdotonta tai riippumatonta olevaista tarkoittava käsite
      absoluutti, jumaluusopissa Jumala tai jumaluus. "

      "Kaldean oraakkelien metafyysisen kosmologian alkupisteenä on täydellinen transsendentti, jumaluus jota kutsutaan isäksi. Hänen tykönään on voima, luova prinsiippi, josta järki vaikuttaa saavan alkunsa.
      Järjellä on kaksitahoinen tehtävä; tutkiskella isän puhtaasti intellektuaalisen maailman muotoja ja muovata aineellinen maailma. Jäkimmäisen kykynsä osalta järki on demiurgi.

      Intellektuaalisen ja aineellisen todellisuuden välissä on este, jonka henkilötymä on Hekate. Tämä erottaa kaksi tulta. Intellektuaalisen ja aineellisen.

      Hekatesta saa alkunsa maailman sielu, josta puolestaan emanoituu luonto, kuunalisen maailman hallitsija.

      Luonnosta syntyy Kohtalo, joka kykenee orjuuttamaan ihmissielun alemman osan. Ihmisen olemassaolon päämäärä on puhdistaa tämä alempi sielun osa kaikesta yhteydestä luontoon ja Kohtaloon elämällä vaatimatonta ja mietiskelevää elämää."

      Eniten kaikesta Luojan luomasta, minä nautin luonnosta, joten oppinsa ei sovi minulle ollenkaan. Olen siis pakana, jolla on suihku ja sauna ja joka miettii mitä söisi ja joisi ja päällensä pukisi, koska se on hauskaa.

    • Transsendentti

      Havaintokokemuksen ulkopuolelle jäävä ilmiö, josta ei voida saada järkitietoa.
      - käsityskyvyn ylittävä mysteeri.

    • MMandoliini

      Maailma menee kuten Siionin viisaiden pöytäkirjoissa kerrotaan, sattumaako? Valtaapitävät väittävät niitä väärennöksiksi, mutta kun tiedostaa, että elämme kaikkinaisessa valheessa, ymmärtää tämän väitteenkin. En minä halua lietsoa vihaa juutalaisia kohtaan, viha johtaa tuhoon. Minä toivon, että jos joku mielenkiinnosta lukee näitä juttuja, niin alkaisi itse ottaa asioista selvää ja ottaisi sen Raamatun käteensä. Raamattu puhuttelee lukijaansa ja kertoo totuuden. Kukaan ei pysty lakia täyttämään, siksi tuli Jeesus ja on yhä tänäkin päivänä.

    • " Kukaan ei pysty lakia täyttämään, siksi tuli Jeesus ja on yhä tänäkin päivänä. "

      Kannattaa kuitenkin tuntea lakia, ainakin sen verran, että tietää, että testamentti on jälkisäädos, joka luetaan vainajan kuoleman jälkeen, ei eläissä, tältä osin uusi testamentti ei ole voimassa, koska Jeesus elää, kuten sanotaan.

      Elävä voi myös muuttaa testamenttia. Toisaalta taas Jeesus sanoo alunperinkin, ettei hän ole tullut perintöjä jakamaan.

    • Josefuksen kirjassa on monta Jeesus nimistä henkilöä, on esimerkiksi ylimmäisiä pappeja kuten Jeesus Gamalan poika ja Ananus Ananuksen poika, molemmat pitävät kapinallisille rauhoittelevia puheita, koska kapinalliset syyttivät heitä maan kavaltamisesta roomalaisille.

      Kapinalliset tappoivat molemmat papit ja heittivät muurilta alas, eli jättivät hautaamatta. Kapinapäälliköissä on myös Jeesus niminen henkilö, Tiberiaan kaupunginjohtajan Sapfiaan poika.
      Tämä Jeesus ja Giskalasta kotoisin olevan Johannes syyttivät Joosefusta kavaltajaksi, ja keräsivät joukkoja aikoen kivittää tai polttaa hänet.

      Jeesus Gamalan poika.
      Oliko Gamala isän nimi, ainakin se oli paikkakunta, ja sana Gamala tarkoittaa Kamelia, joten, isä kai sitten oli Kameli.

      Juudas taas, hän todellakin kuoli Akedama nimisessä paikassa, mutta sodassa Antiokhos Ebifaneen maahan jääneitä joukkoja vastaan, eikä sillä ollut mitään tekemistä jonkun Jeesus nimisen henkilön kanssa, koska hän ei ollut vielä syntynytkään.

      Kristillisesti Ananus niminen pappi oli Paha pappi, joten näkökulma on kapinallisten puolelta. He eivät uskoneet Ananuksen ja Jeesuksen puheita, vaan syyttivät heitä valehtelijoiksi ja kavaltajiksi.
      Kapinalliset tekivät pilkkaa koko pappiskaartista, joita he murhasivat. He ryhtyivät arvalla valitsemaan joukostaan pappeja, maalaismiehiä, pukivat heidät papinvaatteisiin, vaikka näillä ei ollut mitään tietoa miten tuossa roolissa kuuluu olla. Se loukkasi suuresti sekä kansaa, että pappeja, koska he olivat tottuneet pitämään asiaa pyhänä ja loukkaamattomana.

    • Kummalle puolelle sitten pitäisi asettua, vai voiko ymmärtää molempia. Minä voin, eikä minulla ole puolta.
      Ymmärrän Jerusalemin hallintoväen kannan, pyrkiä rauhaa, ei sotaan, koska siitä koituu kansalle hirveät kärsimykset, kuten sitten kävikin. He olivat joutuneet tekemään jo monia myönnytyksiä Roomalle, joita kapinalliset eivät hyväksyneet.

      Ymmärrän myös kapinallisten kannan, vaikka heillä niin sanotusti, mopo karkasi käsistä. He jakaantuivat moneen ryhmää ja taistelivat jopa keskenään. Niinkuin yleensä käy, vielä tänäkin päivänä.
      Pappiskaarti oli kasvanut suureksi ja se oli periytyvää, kansa joutui kustantamaan heidän elatuksen, ja lisäksi tuli Rooma jolle piti uhrata kaksikertaa päivässä, kaksi lammasta ja mullikka.
      Meni ilmeisesti sotajoukkojen ruokintaan.
      Kapinalliset halusivat itsenäisyyden ja vieraat joukot pois maasta, oman lain voimaan ja syödä itse sen mitä kasvattaakin, koska maaseudultahan nämä uhrilahjat tulivat. Eläimet, viljat , viinit, öljyt, ei niitä kaupungissa kasvateta.

    • MMandoliini

      Onko fari.q lukenut Talmudia? Entä Siionin viisaiden pöytäkirjoja? Ketkä omistavat pankit, joille maailman valtiot ja yksityiset ihmiset ovat velkaa niin, että kohta pitää kansallisomaisuuksia alkaa myymään ja niin tapahtuu jo. Tuota velkaa ei voi koskaan maksaa takaisin, kun se kasvaa korkoa koko ajan lisää. Mitä pankit ja niiden omistajat tekevät näillä kansallisomaisuuksilla? Ketkä omistavat lehdistön? Suurin osa ihmisistä on sokeita lampaita, jotka uskovat kaiken, mitä valtatuutista heille syötetään. Kyllä minä ymmärrän, että elämme lopun aikoja ja näin kaiken kuuluukin mennä, asiat menevät juuri, kuten Luoja sallii niiden menevän. Ilmestyskirjasta voit lukea loput ja jos et ymmärrä, niin seuraa lehdistöä, niin ymmärrät loput hapatuksesta, joka tapahtuu ympärillämme koko ajan. Baabelin tornia rakentavat. Mihin palstalta hävisi keskustelu Niinistöstä? Että sananvapaus, kissan villat.

    • MMandoliini

      Rikkaimmat juutalaissuvut lienevät juuri näitä, joista Raamatussa sanotaan: "Minä tiedän sinun ahdistuksesi ja köyhyytesi - sinä olet kuitenkin rikas - ja mitä pilkkaa sinä kärsit niiltä, jotka sanovat olevansa juutalaisia, eivätkä ole, vaan ovat saatanan synagooga." Ilm. 2:9. He tuhoavat maan ja elämän olosuhteet täällä. Minä totean asioita, en syytä ketään, vain totean. Jokainen on oman uskontonsa uhri, jollei ala ajattelemaan omilla aivoillaan. Ei pidä sokeasti uskoa, mitä meille lapsuudesta alkaen totuutena kerrotaan, vaikka kertoja olisi opettaja. Itse olen uskova kristitty, mutta ensin alkanut tutkia asioita järkeilemällä, mitä maailmassa tapahtuu ja miksi. Vasta sen jälkeen kutsu Luojaltani on käynyt. Saatana on valheen isä ja meille valehdellaan niin järkyttävän paljon, että ei sitä kaikkea voi tietää kukaan, paitsi itse saatana. Hänen palvojansa menevät ikuiseen kadotukseen, vaikka tämä maallinen elämä heille näyttää kukoistavankin. Se on pientä iäisyyden rinnalla.

    • Kukamikähän

      Rrjeesus eli Jeshua sanoi tietojeni pohjautuen uuteen testamenttiin, ettäjoka pilkkaa pyhää henkeä, hänen on paljon vaikeampi jos ei mahdotonta saada anteeksi pilkkaa joka kohdistuu jumalaan itseensä. Selitän näkemykseni. Jeshua on myös saman jumalan luoma kuin sinä. Hänen pilkkaamisensa voidaan hyökkäykseksi hänet luonutta jumalaa vastaan. Kun kyseessä on näinkin räikeää pilkkaa ja herjaa, kyse lienee pyhän hengen pilkasta johon joku jossain vaiheessa lienee syyllistynyt. Jokainen kuunnelkoon omaa tuntikaan.

      • Merkillinen pyhä henki teillä, kun on pitänyt väärentää kaikki kirjoitukset ja historiat.


      • ViimeistenAikojenValheet
        fari.g kirjoitti:

        Merkillinen pyhä henki teillä, kun on pitänyt väärentää kaikki kirjoitukset ja historiat.

        Tuo edellinen ei ole ainakaan kristitty. Hän ryhtyy "selittämään" Jumalan olemusta omaan mielikuvitukseensa ja luuloihinsa perustuen.

        Jos haluaa tietää mitä kristityt tunnustavat, kantsuu lukea Athanasioksen uskontunnustus. Samaten Nikean uskontunnustus. Siinä on kristinusko. Noista voi olla eri mieltä, mutta näillä pääopeilla kristinusko määrittyy: Jumalan kolminaisuus, Jeesuksen sovitustyö ainoana pelastuksen ehtona, sekä yksi kaste.

        Nuo helluntaimessiaaniset, jehovantodistajat (Jumalan Pyhän Nimen turhaanlausujat) ja adventistit eivät ole ainakaan kristittyjä.


    • Mooses.Ben.Savo

      Natsi ei ymmärrä Talmudista enempää kuin sika satelliitista.

    • " kantsuu lukea Athanasioksen uskontunnustus. "

      " Hänen tullessaan kaikkien ihmisten on noustava kuolleista ruumiillisesti ja käytävä tilille siitä, mitä ovat tehneet. Hyvää tehneet pääsevät ikuiseen elämään, pahaa tehneet joutuvat ikuiseen tuleen. "

      Tämä on ilmeisesti ns. välitila, koska kukaan ei kuollessaan pääse vapauteen, vaan joutuu odottamaan Jeesuksen tulemusta, eikä näytä olevan mitään sovitustakaan vaan teot ratkaisevat.
      ........................................

      Titus puhui sotilailleen kannustuspuheessaan: ...... "Taistelun tuoksinassa kaatuneet saavat kuolemattomuuden, mutta niille jotka ajattelevat toisin, toivon että kuolevat rauhan aikana johonkin tautiin, silloin heidän ruumiinsa ja sielunsa tuomitaan hautaan pantaviksi.

      Kukapa urhoollinen mies ei tietäisi, että sielut, jotka taistelussa erotetaan raudalla lihallisesta ruumiistaan, pääsevät puhtainpaan olomuotoon, eetteriin ja saavat kunniavieraina paikan tähtien joukossa. "

      "Sitävastoin ne sielut jotka riutuvat sairaissa ruumiissaan ja vaikka olisivatkin puhtaita tahroista ja likaisista teoista, hävitetään maanalaiseen yöhön ja joutuvat syvään unohdukseen. Ne saavat osakseen sekä ruumiillisen elämänsä loppumisen, että muistonsa häviämisen. "

      Josefuksen kertomana.

      • OlamHaBa.a

        Tuosta fyysisen kuoleman ja tulevan, kaikkien ihmisten ylösnousemuksen välitilasta on kahdenlaista teoriaa.

        Toiset opettavat, että kuolleet ovat tiedottomssa tilassa, "nukkuvat" (haudoissaan tai missä lie).

        Toinen käsitys on, että jo kuolemassa ihmiset menevät nk. tuleviin "esikartanoihinsa" (tätä judaismikin opettaa), eli suomeksi joko Taivaan nk. "eteiseen": "Vanhurskasten lepoon / Aabrahamin helmaan / Paratiisiin" tai sitten tulevan Helvetin "esikartanoon", nk. Tuonelaan.

        Raamatun Tuonela (sheol) on paikka jossa mm. "rikas mies vaivoissansa" rukoili, että köyhä Lasarus (jonka ohi rikas mies aina käveli) saisi tuoda edes vesipisaran hänen huulilleen, mutta Jeesus sanoi, ettei se ole mahdollista, sillä heillä on raja ("juopa") välissään.

        Kun Jumala kutsuu kaikki ihmiset Viimeiselle tuomiolle, sekä elävät että myös kuolleet nousevat haudoistaan. Viimeisellä tuomiolla kun kunkin asiat on käsitelty, hän päätyy itse lopulliseen sijoituspaikkaansa: Taivaaseen / Uuteen maahan tai Helvettiin / Gehennaan / Ikuiseen kadotukseen ja kuolemaan.

        Joten kantsuu olla tässä elämässä tarkkana.

        Tämä suomenkielinen sana, vaikkakin on sama, ei tarkoita samaa Tuonenlehtoa josta suomalainen muinaisusko puhuu. Suomalaisen muinaisuskon Tuonela oli leppoisampi kuolleiden asuinsija. Raamatun suomentaja M. Agricola käänsi sheolin tuon ajan suomalaisille ymmärrettävämpään muotoon "tuonelaksi". Judaismissa on myös käsite, jonka Katolinen kirkko käänsi sanaksi "Kiirastuli". En tunne judaismia tarkemmin, joten en osaa tästä sen paremmin sanoa.

        Judaism: "Olam ha-ba'a" / Tuleva maailma / Kuoleman jälkeinen elämä / The After life:
        http://www.jewfaq.org/olamhaba.htm
        .


    • 12____13

      On sääli, että Juutalaisia on huijattu vuosikausia. Ikävintä on kuitenkin ehkä se, että ns. kristityt itsekin puhuvat muuta kuin mitä Jeesus opetti. Olisi kiva, jos tavalliset Juutalaiset saisivat nähdä suoraan mitä jeesus sanoi, ilman vääristelyjä, huomaisivat, ettei Jeesus rikkonut lakia.

    • "ettei Jeesus rikkonut lakia.. "

      Rikkoiko Jeesus meidän aikamme lakeja, kuten uskonrauha, kunnianloukkaus, väärä todistus, vihanlietsonta jne. ( Tai ne jotka laittoivat sanoja hänen suuhunsa, onko heidän rikoksensa vielä suurempi )

      Laki tuomitsee nyt nämä toimet.

    • Itsevaan

      Oikeat juutalaiset ovat jo ajat sitten huomanneet että vain rahan palvonta on kannattavaa. He ovat juutalaisia vain silloin kuin siitä on heille jotain hyötyä, lähinnä rahallista hyötyä. Possu maistuu ja juusto saakin koskettaa lihaa. Tällainen suhtautuminen uskontoon onkin aivan tervettä koska kaikki uskonnot ovat ihmisen keksimä vallankäyttö ja rahankeruuvälineitä.

    • MMandolini

      Mitä te juutalaiset teette koko maailman omaisuuksilla? Mitä te teette toisten kansojen ja niiden ihmisten riistolla? Miten voitte tuhota miljoonien elämiä vain siksi, koska olette mielestänne valittuja? Mitä kymmenen käskyä sanoo ja toimiiko juutalaisuus sen mukaisesti? Myös tärkeä kysymys tässä yhteydessä, onko teillä omat koulunne ja voiko juutalainen opiskella tavallisessa länsimaalaisessa koulussa ja miksi ei? Miksi kaikki ruoka-aineenne ovat tarkasti jäljitettyjä kaikkia tuotantovaiheita myöten, että ne ovat puhtaita eivätkä sisällä myrkkyjä, mutta tavallinen länsimaalainen ruoka on täynnänsä myrkkyä ja gmo:ta ( eli omg:ta ) ja lisää myrkkyjä monsanton ynnä muitten omistamienne ylikansallisten yhtiöitten kehittelemänä pitää mielestänne maailman pakanoiden syövän? Kaikesta tästä ja monesta muusta, mitä tässä en mainitse, onko itse lucifer jumalanne?

      • tgtgrffgtttfrrfr

        Mikä estää kristittyjä tai muitakin noudattamasta kosher-ruokavaliota tai muuta puhdasta ruokavaliota?
        Juutalaisilla ei ole kaikkea omaisuutta vaan omaisuus on ennen kaikkea vanhan vallan käsissä, erilaisten korporaatoiden ja säätiöiden hallussa. kiinalla taitaa olla jo finanssiylijäämä puolelllaan ja esim öljyvaltioilla, aseteollisuudella jne.


      • Puhdas.suomalainen
        tgtgrffgtttfrrfr kirjoitti:

        Mikä estää kristittyjä tai muitakin noudattamasta kosher-ruokavaliota tai muuta puhdasta ruokavaliota?
        Juutalaisilla ei ole kaikkea omaisuutta vaan omaisuus on ennen kaikkea vanhan vallan käsissä, erilaisten korporaatoiden ja säätiöiden hallussa. kiinalla taitaa olla jo finanssiylijäämä puolelllaan ja esim öljyvaltioilla, aseteollisuudella jne.

        Miten niin "puhdasta ruokavaliota".?Kosher on juutalaisen uskonnon mukainen, juutalaisesta näkökulmasta "puhdas ruoka" ja epäilemättä sillä on joitain hyviä terveysvaikutuksiakin, mutta enpä väittäisi esim. suomalaista ruokaa "likaiseksi". Sian syöminen, ei ole likaista, epäluulo on silkkaa uskomusta. Sika on todella hyvää lihaa.

        Puhtaus ja likaisuus on ruuan valmistustavassa sekä siinä, onko lautaset puhtaat tai likaiset. Tiskiaine poistaa niistä liaan.

        Juutalaiset saavat kaikinmokomin uskoa tavallaan, syödä tavallaan, mutta on epäkohteliasta puhua kosherista "puhtaana ruokana" ainakaan toisenuskoisille, jotka eivät pidä omia läskisoosejaan mitenkään likaisena ruokana.

        Ylensyöminen ja muutoin epäterveelliset elämäntavat "likaavat" ihmistä.


    • MMandoliini

      Edelleen totean, että ymmärrän, miksi tämä kaikki tapahtuu ja anti-kristuksen valtakunta tulee toteutumaan, se on hyvin nähtävissä. Ja ymmärrän senkin, että teillä on suomut silmienne päällä, ettette ymmärtäisi, niin se on monilla pakanoillakin. Ei Raamattu raukea tyhjiin. Mutta jos teistä yksikin yksilö herää, se on voitto Kristukselle. Kristus on teille sylkykuppi, mutta kuitenkin ainoastaan Hänen kauttaan voi pelastua. Pelastus on yksinkertainen, se on Jeesuksessa, onko kenelläkään varaa kieltäytyä siitä lyhyen maallisen hekuman vuoksi? Tämä maallinen elämä on hyvin lyhyt, missä haluat viettää ikuisuutesi?

    • MMandoliini

      Kristityn tulee olla nöyrä ja kääntää viholliselle toinenkin poski, mutta sille en voi mitään, että olen alkanut ymmärtää, missä valheessa elämme. Totuuden jäljille pääseminen on raskas prosessi kenelle tahansa ja kun näitä totuuksia alkaa ymmärtää, on ripustauduttava vielä tiukemmin Jumalan Sanaan, Jeesukseen. Tämä maailma on muuttumassa ja jo muuttunut hirvittäväksi paikaksi, kuten Raamattukin meille kertoo - ja jokainen itse sen myös voi nähdä - eikä pakotietä pois ole muualla kuin kolmiyhteisessä Jumalassa. Oletteko lukeneet Raamatusta säkkipukuisista todistajista, jotka todistavat Jeesuksesta? No se on ilmestyskirjassa Uuden Testamentin puolella, joten juutalaiset tuskin ovat lukeneet, en tiedä, onko teidän jumalanne kieltänyt sitä lukemasta? Valheen isänä voisi näinkin olla, koska totuutta hänessä ei ole. Mutta näitä säkkipukuisia myös maailma vihaa, koska he puhuvat totuudesta eli Jeesuksesta Kristuksesta, samoin maailma riemuitsee, kun heidät tapetaan. Ja näinhän kristityille tulee käymään ja on jo käynyt kautta aikojen. No kunhan täällä yksinäni jorisen...

    • " näin kristityille tulee tapahtumaan "

      Joo voi olla, koska Jumala on luvannut poistaa kansansa häväistyksen kaikesta maasta ja te olette aiheuttaneet pahennusta panettelemalla valheen kaikella voimalla ja väellä.

      Teidän pitää joko muuttua tai ottaa vastaan Jumalan rangaistus mukisematta, koska pahuus häviää aina.

    • MMandoliini

      Niin tai näin, perehdy maailmaan. Ehkä sinulle on valehdeltu. Tämä maailma ei tästä enää parannu kristittyjen tappamisella, kaiken pitää kuitenkin tapahtua. Eliitti (israElites eli he, jotka väittävät olevansa juutalaisia eivätkä ole) on pyrkimyksillään "parantanut" maailmaa omalla tavallaan. Tämä maallinen maailma tuhoutuu. Tästä voisin keskustella paljonkin, mutta se ei johda mihinkään. Jumala valitsi juutalaisen Sauluksen eli Paavalin tekemään lähetystyötä keskuudessanne, en voi ottaa sitä roolia. Jumala rakastaa sinua, ei Jumala halua sinun joutuvan ikuiseen kadotukseen.

    • 5523hj
      • Oletko laskenut ?


    • MMandoliini

      Kysyisin, onko Uuden testamentin lukeminen kiellettyä keskuudessanne vaiko vaan halveksittu Raamatun kirja? Matteuksen evankeliumi on käsittääkseni osoitettu juuri juutalaisille, koska siinä selvimmin osoitetaan Jeesuksen messiaanisuus Vanhan testamentin ennustuksiin ja kirjoituksiin perustuen. Ei Jumala halua piilottaa totuutta keneltäkään, päin vastoin Hän haluaa pelastusta saarnattavan kaikkien kansojen keskuuteen.

      • Miks juutalaisten pitäisi lukea itseensa kohdistuvaa ilkeämielistä panettelua, se on masentavaa jo ulkopuolisestakin.
        Varsinkin lasten ulottuvilta kannattaa pitääkin poissa koko sepite.


      • MMandoliini

        Onko Uusi testamentti kielletty kirja juutalaisilta?


      • PahojenJuutalaistenUhrit
        fari.g kirjoitti:

        Miks juutalaisten pitäisi lukea itseensa kohdistuvaa ilkeämielistä panettelua, se on masentavaa jo ulkopuolisestakin.
        Varsinkin lasten ulottuvilta kannattaa pitääkin poissa koko sepite.

        Mitä juutalaisvastaista panettelua UT sisältää? Voitko osoittaa ne kohdat?

        Tässä UT:
        http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?formname=search&formrnd=1149593380053&search=anteeksi &rng=9&submit1=Hae&ref=&ctx=0&mod1=FinRaam&mod2=&mod3=

        Tässä kirjoitus, koskien Talmudia:
        http://moranen.blogspot.fi/2008/10/juutalaisuuden-opetuksia-osa-2.html :

        "Juutalaisuuden Opetuksia - Osa 2
        3. Talmud: juutalaiset ylempiarvoisia, ei-juutalaiset ala-arvoisia
        Tässä osuudessa osoitetaan lukuisista eri lähteistä, sekä käytännön esimerkkien avulla, että juutalaisuuden Talmudin opetusten mukaan ei-juutalaiset ovat tosiaan syrjittyjä ali-ihmisiä, joiden tappaminen ja ryöstäminen ei ole synti ja että joissain tapauksissa ei-juutalaisten tappaminen ei ole edes kiellettyä. Myös osoitetaan lukuisista eri lähteistä Talmudissa vallitseva törkeä viha kristinuskoa ja erityisesti kristinuskon Jeesusta kohtaan. Käy myös itsestään selväksi, että tämä juutalaisuudessa vallitseva viha oli usein todellinen syy kristittyjen eurooppalaisten antisemitismiin. "

        Ent. juutalaisuskontoinen, nyk. ortodoksikristitty
        Brother Nathanael - How the jews mock Jesus Christ ("Kuinka juutalaiset pilkkaavat Jeesusta Kristusta"):
        https://www.youtube.com/watch?v=6vmHlBT1dHc

        Kristittyjen uskoon / uskontoon ei kuulu ulkopuolisten, edes juutalaisten pilkkaaminen, mutta totuuden kertominen heistä / teistä kuitenkin.

        Juutalaisten omaTalmud taas on alatyylisyydessään pelkkää paskaa. Olen muuten myös itse kokenut tuon kaiken, talmudismin juutalaisten taholta, joten varmasti tiedän, että nuo Talmudin opit ovat todelliset, eivät "pahojen kristittyjen valheita juutalaisista!" Juutalaisten uhriutuminen ei ole mennyt läpi enää sen jälkeen kun muutama vuosi sitten omin silmin sain luettavakseni tuon kaiken, suoraan juutalaisten omina kehoituksina, Talmudista!

        En usko juutalaisista enää mitään hyvää.


    • MMandoliini

      Vastaus tuonne jonnekin ylemmäs on, kuka siis omistaa pian kaiken maailmassa on PANKIT, niiden kautta näkyväistä maailmaa hallinnoidaan ja ne pyrkivät omistamaan tämän maailman. Entä ketkä ovat ne suvut, jotka pankit omistavat? Ihmisten luoman olemattoman rahan vallalla päätetään kaikesta maalliseen elämään liittyvistä elintarpeista ja sen valta kärjistyy koko ajan loppuaan kohden, kuten näemme. Kaikki valtiot alkavat olla yhäti kasvavassa velassa (joka on pelkkiä luotuja numeroita) kasvottomille pankeille. Pedon merkki voi hyvinkin olla mikrosiru, joka pakotetaan laitettavan, siis jos haluat pysyä hengissä, joko oikeaan käteen tai otsaan. Se voi olla jotakin muutakin, aika sen näyttää. Raamattu ei raukene tyhjiin.

    • MMandoliini

      Miks juutalaisten pitäisi lukea itseensa kohdistuvaa ilkeämielistä panettelua, se on masentavaa jo ulkopuolisestakin.
      Varsinkin lasten ulottuvilta kannattaa pitääkin poissa koko sepite.

      Jumalan Sana on tarkoitettu kaikille, lapsianne ei suotaisi sulkea sen ulkopuolelle. Moitteet koskevat meitä kaikkia, koko maailman ihmisiä, ei vain juutalaisia. Olemme kaikki syntisiä, vain Kristus yksin voi pelastaa meidät synneistämme.

      • sfdg.rfyuj

        XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXJiddis on kasaarien kieli, joka on ottanut kirjai­miston heprean kielestä ja paljon lainasanoja muista kielistä, etenkin saksasta. Termi juutalaissaksa on väärä kuvaus jiddisistä, sil­lä vaikka jiddis sisältääkin lainasanoja saksasta, se ei ole germaaninen vaan turkkilainen kieli.

        Suuri osa kasaari­väes­töstä muutti Länsi-Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Nämä ns. as­kenasim-juuta­lai­set polveutuvat suoraan kasaa­reista, ja ns. sefardijuutalaiset osittain Espan­jaan muuttaneista kasaa­reista ja osittain Espanjaan muuttaneista Palestiinan juu­talaisista.

        Historiallinen tosiasia on, että kasaareista pol­veutuu nykyään yli 90 % maailman juu­talaisvä­estöstä. Lisäksi ka­saarit ovat sulattaneet suurimman osan sefardijuutalaisista itseensä, joten luon­tevaa on puhua kasaareista, kun puhutaan siitä kansasta, joka käyttää itsestään ilmaisua juutalaiset.


      • KaksoiskotkanPsta

        Miksi kristittyjen tulee kuunnella juutalaisten jatkuvia kristinuskon, kirkkojen, kristittyjen itsensä, UT:n sanoman tietoista vääristelyä (tässäkin ketjussa) sekä Jeesuksen Kristuksen panetteluja, ei yksin tällä foorumilla vaan muuallakin.

        Miksi kristittyjen turistien tulee Israelissa sietää sylkemisiä, haukkumahuutoja, vaaleahiuksisten kuulla olevansa natseja ja sihinää ja sähinää kun turistilla näkyy risti kaulallaan? Puhumattakaan todellisista rikoksista.

        Jos juutalaiset ovatkin olleet eurooppalaisten uhreja (hittojako tänne tartti tulla?) niin yhtälailla eurooppalaiset omissa maissaan olemme joutuneet milloin minkäkin juutalaisten tihutyön kohteiksi.

        Venäjän vallankumous, jossa juutalaisella, ateistisella kommunismilla hyökättiin kristittyä Venäjää vastaan, tuhottiin se niin perusteellisesti, että Venäjä vasta hitaasti on nousemassa kommunismin raunioilta. Kokonainen upea keisarikunta! Tsaari perheineen murhattiin julmasti, kaksi lasta katosi, mitä lie heille tehty.

        In ale gasn:
        https://www.youtube.com/watch?v=1ft9iuZu0AI

        Sisällissodan kenraaleille:
        https://www.youtube.com/watch?v=3HaQV54IEf8

        Октябрь (1927) фильм / Oktjabrj / Lokakuu:
        https://www.youtube.com/watch?v=SK3mNGxkdmM

        Meidän kotimaamme ja kulttuurimme, jotka juutalaiset haluavat tuhota!
        https://www.youtube.com/watch?v=5pFbkTbQiSM&bpctr=1525950474

        How The IMF Really Works:
        https://www.youtube.com/watch?v=aIfYQhZPXbs

        Minua eivät juutalaiset enää kuseta.

        https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/5d/Stone_of_the_Empress_(Helsinki)_-_DSC03926.JPG/375px-Stone_of_the_Empress_(Helsinki)_-_DSC03926.JPG

        Keisarikunta jonka juutalaiset yrittivät ja edelleen yrittävät hävittää, mm. Ukrainan mutta nyt jo jälleen myös Suomen (juutalainen Erkko-suku, Sanomatalon omistajia) tuella:

        "Erkon sota":
        http://richardjarnefelt1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119734-lansisuuntauksen-taustaa-erkon-sota-ryssaviha

        Russian President Vladimir Putin's Entry into the Kremlin - Imperial March
        https://www.youtube.com/watch?v=nYpj3r1Wrck

        Terveisin: juutalaisten, (tällä foorumilla) vain yhden kerran liikaa sylkemä goytar, ent. Israelin ystävä.
        .


    • MMandoliini

      Jos olet elämäsi elänyt siinä uskossa, että kristityt ovat pahoja, niin toivottavasti saisit Jumalan kosketuksen, että Jumala koskettaa myös sinua. Sinun ei tarvitse päteä, olla täydellinen lain täyttävä, kukaan meistä ei sitä ole, toki syntiä pitää välttää. Rakasta Herraasi Jumalaasi ylitse kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, mitä muita lakeja tarvitsetkaan.

      • Aika hyvin olen laissa pysynyt, ei ole kuin yksi rikesakko ja yksi ylinopeussakko ja niistäkin on jo aikaa ja maksettu on.
        Ei näistä lähimmäisen rakkaudella selvinnyt, joten muitakin lakeja kyllä on.


      • MMandoliini

        Puhumme nyt Jumalan laista. Mutta kaiken tämän turhan väittelyn jälkeen Saarnaajan kirjan ensimmäisestä luvusta:

        Ei mitään uutta auringon alla
        2 Turhuuksien turhuus, sanoi Saarnaaja, turhuuksien turhuus, kaikki on turhuutta!
        3 Mitä hyötyä on ihmiselle kaikesta vaivannäöstä,
        jolla hän itseään rasittaa auringon alla?
        4 Sukupolvi menee, sukupolvi tulee,
        mutta maa pysyy ikuisesti.
        5 Aurinko nousee, aurinko laskee,
        kiirehtii nousunsa sijoille ja nousee taas.
        6 Tuuli menee etelään ja kääntyy pohjoiseen,
        kiertää kiertämistään,
        ja samalle kierrolleen tuuli palaa.
        7 Kaikki joet laskevat mereen,
        mutta meri ei täyty,
        ja minne joet ovat laskeneet,
        sinne ne yhä edelleen laskevat.
        8 Kaikki sanat uupuvat kesken,
        kukaan ei saa sanotuksi kaikkea.
        Silmä ei saa näkemisestä kylläänsä
        eikä korva täyttään kuulemisesta.
        9 Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina,
        mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen:
        ei ole mitään uutta auringon alla.
        10 Vaikka jostakin sanottaisiin: katso, tämä on
        uutta,
        on sitäkin ollut jo muinoin,
        kauan ennen meitä.
        11 Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan -- mennyt on unohdettu, ja tulevakin unohdetaan kerran.

        Saarnaaja etsii elämän tarkoitusta
        12 Minä, Saarnaaja, olin Israelin kuninkaana Jerusalemissa. 13 Minä ryhdyin etsimään viisautta ja tutkimaan kaikkea, mitä auringon alla tapahtuu. Tämän raskaan tehtävän on Jumala antanut ihmisen vaivaksi. 14 Minä katselin kaikkea työtä, jota auringon alla tehdään, ja katso: kaikki se on turhuutta ja tuulen tavoittelua.
        15 Käyrä ei voi olla suora, puuttuvaa ei voi laskea mukaan.
        16 Minä sanoin sydämessäni: olen hankkinut yhä enemmän viisautta, enemmän kuin kukaan, joka on hallinnut Jerusalemissa ennen minua, minun sydämeni on tallettanut tietoa ja viisautta. 17 Ja minä halusin ottaa selville, mikä on tietoa ja viisautta, mikä taas mielettömyyttä ja typeryyttä. Muttminä havaitsin, että tuulta vain tavoittelin. 18 Sillä missä on paljon viisautta, siellä on paljon huolta, ja joka tietoa lisää, lisää tuskaa.


    • MMandoliini

      Mitä juutalaiset ovat mieltä Vanhan Testamentin profetioista ja Matteuksen testamentin kirjoituksista viitatessaan Vanhaan testamenttiin? Matteuksen testamentti on osoitettu juutalaisille. Juutalaisilla on peite silmiensä ja korviensa päällä, etteivät he ymmärtäisi totuutta, sekin peite on Jumalan sallimaa. Eikö Jumala kuitenkin avaa joidenkin yksittäisten juutalaisten silmiä, että he ymmärtäisivät? Olipa kyse kasaareista, he kuitenkin tunnustavat juutalaista uskoa. He kuuluvat samoin kuin muutkin maailman kansat, Jumalan valitsemaan kansaan, jos he itse tahtovat. Vaikka kasaarit eivät ole alkuperäistä juutalaista kansaa, he kuitenkin tunnustavat juutalaista uskoa. He ovat sikäli juutalaisia, vaikkeivat verensä puolesta. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Muuta tietä Jumalan yhteyteen ei ole.

      • TotuuttaTappiin

        Kuule. Älä turhaan kysele. Kysyminen yleensäkin on turhaa, sillä vastauksiin ei yleensä voi luottaa. Pitää itse ottaa selvää, ajatella, päätellä. Vain tyhmä kysyy. Älä sinä ole tyhmä. Avaa omat silmäsi ja korvasi juutalaisten niille heittämien peitevaatteiden alta ja katso ja kuuntele omin korvin, esim. "mitä mieltä he ovat Matteuksen evankeliumista".

        Suoraa vastausta et ehkä saa, mutta kuten edellä kirjoitan, kuuntelemalla ja katselemalla heitä, ymmärrät kyllä mitä mieltä he ovat yleensäkin UT:sta ("rasistista vihakirjoitusta juutalaisia vastaan!"), Jeesuksesta ("Maria-huoran äpärä!"), kristityistä / gojimit eli ei-juutalaiset yleensä ("valehtelevia eläimiä!"), ym.

        Matteuksen evankeliumin he tunkevat suoraan perseeseesi. Kyllä. Ei ole yhtään pahasti sanottu. Nämä ovat heidän omia asenteitaan ja puheitaan, joita heidän kanssaan tekemisissä ollen olen itse oman elämäni aikana saanut runsaasti heiltä kuullakseni. Minä kunnioitin heitä. Mutta heille minä olin vain goj, jota sai kohdella vähintäänkin, jopa huonommin kuin eläintä.

        Ei ole vihakirjoitusta kertoa nämä tosiasiat heistä, kuten kertoa miten he mitä ilmeisimmin ajattelevat mm. Matteuksen evankeliumista, sillä rabbiinisten juutalaisten vastauksen totuuteen tietää jokainen joka on joskus yrittänyt heitä millä tahansa totuudella, samalla ystävyydellä lähestyä. Sekä totuus että gojimin ystävyys saa suoraan sylkyä naamalleen. Juutalaisilta löytyy paljon räkää päästään.

        Jeesus sanoo:

        Matt. 7:6 Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä.

        Jeesus EI sano: "Ei ole hyvä antaa pyhää koirille ja heittää helmiä sikojen eteen, sillä ne varmasti tallaisivat teidät, mutta jos rakastat juutalaisia, tee tämä, jotta Minun Nimeni tulisi häväistyksi ja näin osoittaisit olevasi oikea kristitty!"

        Ei. Näin, kuten juutalaisten käännyttäjät opettavat, Jeesus Itse ei opeta! Hän sanoo täysin selkeästi: "Älkää... tehkö näin." Jeesuksen sanat ovat aina "On" tai "Ei". Hän ei huuhaile totuuden ja valheen välillä. Siksipä juutalaiset Häntä jo tuolloin vihasivatkin, sillä juutalaiset huijareina kulkevat puheissaan aina harmaalla alueella.

        Kumpaa ääntä kristityt kuuntelevat? Jeesuksen vai juutalaisten, jotka näin Jeesusta tottelemattomien, epäraittiiden tekopyhien kautta saavat häpäistä sekä Häntä että kristittyjä että kaikkea uskoamme?

        Piipahdin taas tällä foorumilla jolla en ole enää kuukausiin välittänyt juurikaan käydä. Mutta muuankin juutalaisen haistattelijan viesteihin kristittyjen omilla foorumeilla kyllästyneenä päätin palauttaa muutamat totuudet heistä ihan tänne mistä ovat lähtöisinkin: Saatanan synagoogaan, jota tämä, Kristusta ja kristinuskoa häpäisevä foorumi mitä suurimmassa määrin edustaa.

        En hyväksy myöskään joidenkin kristittyjen harjoittamaa hyökkäystä juutalaisia vastaan, juutalaisten tietoista ärsyttämistä, ehdoin tahdoin menemistä paikoille, jotka ovat juutalaisille pyhiä. Tästä tapahtumasta ei ota tolkkua kuka ensin häiritsi ja ketä:

        https://www.youtube.com/watch?v=XKb5VLVnaYQ

        Kristityillä on oikeutensa rauhassa harjoittaa omaa uskoaan, niin on myös juutalaisillakin. Heidät pitää jättää rauhaan. Ei UT opeta kiusantekoa juutalaisia vastaan. He ovat jo kuulleet evankeliumin. On yksin heidän asiansa kuinka he siihen asennoituvat. Jopa Itse Jeesus käski siirtyä muille maille, jos ei ole tervetullut, pyyhkiä sen paikan tomutkin jaloistaan! Tässä Matteusta sekä kristityille että juutalaisille:

        Matteus 10: 11-20
        11 Ja mihin kaupunkiin tai kylään te tulettekin, tiedustelkaa, kuka siellä on arvollinen, ja jääkää hänen luokseen, kunnes sieltä lähdette.
        12 Ja tullessanne taloon tervehtikää sitä.
        13 Ja jos talo on arvollinen, tulkoon sille teidän rauhanne; mutta jos se ei ole arvollinen, palatkoon teidän rauhanne teille takaisin.
        14 Ja missä teitä ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuulla, lähtekää pois siitä talosta tai siitä kaupungista ja pudistakaa tomu jaloistanne.
        15 Totisesti minä sanon teille: Sodoman ja Gomorran maan on tuomiopäivänä oleva helpompi kuin sen kaupungin.

        16 Katso, minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle; olkaa siis älykkäät kuin käärmeet ja viattomat kuin kyyhkyset.
        17 Kavahtakaa ihmisiä, sillä he vetävät teidät oikeuksiin, ja synagoogissaan he teitä ruoskivat;
        18 ja teidät viedään maaherrain ja kuningasten eteen minun tähteni, todistukseksi heille ja pakanoille.
        19 Mutta kun he vetävät teitä oikeuteen, älkää huolehtiko siitä, miten tahi mitä puhuisitte, sillä teille annetaan sillä hetkellä, mitä teidän on puhuminen.
        20 Sillä ette te itse puhu, vaan teidän Isänne Henki puhuu teissä.

        En välitä käännyttää juutalaisia, en enää olla heidän ystävänsä, he ovat minulle jo jotakuinkin yhdentekeviä. Paitsi vihollisinani, joiksi olen heidät nyt selkeästi hahmottanut. He olivat vihollisiani kaikki nämä vuosikymmenet ja minä, typerys yritin olla heidän ystävänsä.

        Mutta nyt on peittovaate pois, ainakin omilta silmiltäni ja korviltani.
        .


      • TotuuttaTappiin kirjoitti:

        Kuule. Älä turhaan kysele. Kysyminen yleensäkin on turhaa, sillä vastauksiin ei yleensä voi luottaa. Pitää itse ottaa selvää, ajatella, päätellä. Vain tyhmä kysyy. Älä sinä ole tyhmä. Avaa omat silmäsi ja korvasi juutalaisten niille heittämien peitevaatteiden alta ja katso ja kuuntele omin korvin, esim. "mitä mieltä he ovat Matteuksen evankeliumista".

        Suoraa vastausta et ehkä saa, mutta kuten edellä kirjoitan, kuuntelemalla ja katselemalla heitä, ymmärrät kyllä mitä mieltä he ovat yleensäkin UT:sta ("rasistista vihakirjoitusta juutalaisia vastaan!"), Jeesuksesta ("Maria-huoran äpärä!"), kristityistä / gojimit eli ei-juutalaiset yleensä ("valehtelevia eläimiä!"), ym.

        Matteuksen evankeliumin he tunkevat suoraan perseeseesi. Kyllä. Ei ole yhtään pahasti sanottu. Nämä ovat heidän omia asenteitaan ja puheitaan, joita heidän kanssaan tekemisissä ollen olen itse oman elämäni aikana saanut runsaasti heiltä kuullakseni. Minä kunnioitin heitä. Mutta heille minä olin vain goj, jota sai kohdella vähintäänkin, jopa huonommin kuin eläintä.

        Ei ole vihakirjoitusta kertoa nämä tosiasiat heistä, kuten kertoa miten he mitä ilmeisimmin ajattelevat mm. Matteuksen evankeliumista, sillä rabbiinisten juutalaisten vastauksen totuuteen tietää jokainen joka on joskus yrittänyt heitä millä tahansa totuudella, samalla ystävyydellä lähestyä. Sekä totuus että gojimin ystävyys saa suoraan sylkyä naamalleen. Juutalaisilta löytyy paljon räkää päästään.

        Jeesus sanoo:

        Matt. 7:6 Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä.

        Jeesus EI sano: "Ei ole hyvä antaa pyhää koirille ja heittää helmiä sikojen eteen, sillä ne varmasti tallaisivat teidät, mutta jos rakastat juutalaisia, tee tämä, jotta Minun Nimeni tulisi häväistyksi ja näin osoittaisit olevasi oikea kristitty!"

        Ei. Näin, kuten juutalaisten käännyttäjät opettavat, Jeesus Itse ei opeta! Hän sanoo täysin selkeästi: "Älkää... tehkö näin." Jeesuksen sanat ovat aina "On" tai "Ei". Hän ei huuhaile totuuden ja valheen välillä. Siksipä juutalaiset Häntä jo tuolloin vihasivatkin, sillä juutalaiset huijareina kulkevat puheissaan aina harmaalla alueella.

        Kumpaa ääntä kristityt kuuntelevat? Jeesuksen vai juutalaisten, jotka näin Jeesusta tottelemattomien, epäraittiiden tekopyhien kautta saavat häpäistä sekä Häntä että kristittyjä että kaikkea uskoamme?

        Piipahdin taas tällä foorumilla jolla en ole enää kuukausiin välittänyt juurikaan käydä. Mutta muuankin juutalaisen haistattelijan viesteihin kristittyjen omilla foorumeilla kyllästyneenä päätin palauttaa muutamat totuudet heistä ihan tänne mistä ovat lähtöisinkin: Saatanan synagoogaan, jota tämä, Kristusta ja kristinuskoa häpäisevä foorumi mitä suurimmassa määrin edustaa.

        En hyväksy myöskään joidenkin kristittyjen harjoittamaa hyökkäystä juutalaisia vastaan, juutalaisten tietoista ärsyttämistä, ehdoin tahdoin menemistä paikoille, jotka ovat juutalaisille pyhiä. Tästä tapahtumasta ei ota tolkkua kuka ensin häiritsi ja ketä:

        https://www.youtube.com/watch?v=XKb5VLVnaYQ

        Kristityillä on oikeutensa rauhassa harjoittaa omaa uskoaan, niin on myös juutalaisillakin. Heidät pitää jättää rauhaan. Ei UT opeta kiusantekoa juutalaisia vastaan. He ovat jo kuulleet evankeliumin. On yksin heidän asiansa kuinka he siihen asennoituvat. Jopa Itse Jeesus käski siirtyä muille maille, jos ei ole tervetullut, pyyhkiä sen paikan tomutkin jaloistaan! Tässä Matteusta sekä kristityille että juutalaisille:

        Matteus 10: 11-20
        11 Ja mihin kaupunkiin tai kylään te tulettekin, tiedustelkaa, kuka siellä on arvollinen, ja jääkää hänen luokseen, kunnes sieltä lähdette.
        12 Ja tullessanne taloon tervehtikää sitä.
        13 Ja jos talo on arvollinen, tulkoon sille teidän rauhanne; mutta jos se ei ole arvollinen, palatkoon teidän rauhanne teille takaisin.
        14 Ja missä teitä ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuulla, lähtekää pois siitä talosta tai siitä kaupungista ja pudistakaa tomu jaloistanne.
        15 Totisesti minä sanon teille: Sodoman ja Gomorran maan on tuomiopäivänä oleva helpompi kuin sen kaupungin.

        16 Katso, minä lähetän teidät niinkuin lampaat susien keskelle; olkaa siis älykkäät kuin käärmeet ja viattomat kuin kyyhkyset.
        17 Kavahtakaa ihmisiä, sillä he vetävät teidät oikeuksiin, ja synagoogissaan he teitä ruoskivat;
        18 ja teidät viedään maaherrain ja kuningasten eteen minun tähteni, todistukseksi heille ja pakanoille.
        19 Mutta kun he vetävät teitä oikeuteen, älkää huolehtiko siitä, miten tahi mitä puhuisitte, sillä teille annetaan sillä hetkellä, mitä teidän on puhuminen.
        20 Sillä ette te itse puhu, vaan teidän Isänne Henki puhuu teissä.

        En välitä käännyttää juutalaisia, en enää olla heidän ystävänsä, he ovat minulle jo jotakuinkin yhdentekeviä. Paitsi vihollisinani, joiksi olen heidät nyt selkeästi hahmottanut. He olivat vihollisiani kaikki nämä vuosikymmenet ja minä, typerys yritin olla heidän ystävänsä.

        Mutta nyt on peittovaate pois, ainakin omilta silmiltäni ja korviltani.
        .

        Yksi hyvä tapa osoittaa kunnioitusta muita kohtaan on olla yrittämättä käännyttää heitä suoraan tapaamisesta. Saattaa auttaa siihen että tulet tulevaisuudessa paremmin toimeen erilaisten ihmisten kanssa :)


      • Vastaukseni
        Oudoksuva kirjoitti:

        Yksi hyvä tapa osoittaa kunnioitusta muita kohtaan on olla yrittämättä käännyttää heitä suoraan tapaamisesta. Saattaa auttaa siihen että tulet tulevaisuudessa paremmin toimeen erilaisten ihmisten kanssa :)

        Tietty äärilaita "kristillisiä" fundamentalisteja, joista on harmia jopa itse kristityille, on tavoiltaan sellaisia, että he esim. suoraan tavattaessa alkavat tivata toisen uskoa. Heille ei riitä, että toinen osapuoli ei vastaa mitään. Jos vastaa heille diplomaattisesti, he eivät jätä rauhaan vaan jatkavat tivaamista. Uteleminen on sivistymätöntä, amerikkalaista uususkontoa. Heille ei pidä vastata mitään.

        Nämä edustavat uskonsuuntaa joille itse usko on epäjumala. Heidän terminologiaansa kuuluu käsite "olla uskossa" ja tämä "olla uskossa" on heille pelastuksen mittari. Näitä lahkolaisia (kuten helluntailaisia) kaikki klassiset kristityt eivät tunnusta edes kristityiksi, niin suuresti heidän oppinsa ovat kristinuskon vastaisia ja heidän käsitteensä hyökkäävät suoraan monia kristinuskon perusoppeja vastaan.

        Näiden lahkolaisten huono käytös antaa väärän käsityksen kristityistä. Itse kristityt eivät ole käännyttämässä juutalaisia. Juutalaisia ei itsessään karsasteta, jos eivät juutalaiset osoita karsastusta kristittyjä vastaan. Kristittyjen juutalaisvastaiset vainot ovat historiaa, käsittääkseni tällaisia, nimenomaisesti kristinuskon nimissä suoritettavia, juutalaisvastaisia toimia ei enää maailmassa ilmene. Viimeisin, aito, kristinuskon nimissä suoritettu laajempi vaino lienee Venäjän ortodoksisen kirkon suorittamat pogromit, jolloin vainot siis perusteltiin kristinuskolla.

        Hitler ja natsit olivat pakanauskoisia, saatananpalvojia, vaikka Hitler osittain perusteli vainonsa 500 vuotta sitten eläneen Martti Lutherin joillain vihapuheilla juutalaisia vastaan. Itse holokaustissa ei ollut mitään kristillistä. Se oli täysin maallista, poliittista ja etnistä murhaa, vaikka monet natsit epäilemättä olivat jonkun kristillisen kirkon jäseniä ja saattoivat henkilökohtaisissa mielipiteissään luulla toimivansa kristinuskon puolesta.

        Kukaan kristitty, joka vähänkin on ymmärtänyt UT:n todellisesta sanomasta, ei perustele etnisiä kansanmurhia kristinuskolla. Sellaiset kirkkojen jäsenet, jotka itse eivät tunne Raamattua eivätkä kristinuskon opetuksia, ottavat usein jonkin, yksittäisen Jeesuksen lauseen irti asiayhteydestä ja kuvittelevat sen, ilman muuta teologiaa, muka olevan koko Raamatun ydinsanoma. Nämä ovat puoskareita ja tällaisten puoskareiden uhreiksi ovat juutalaiset, jos monet muutkin aina joutuneet. Tällaisia puoskareita olivat myös ne Saksan luterilaiset tai katolilaiset natsit jotka olivat ymmärtäneet UT:n sanoman täysin väärin eli eivät ymmärtäneet siitä yhtään mitään. Samaa vihaluuloa edustaa täällä mm. fari.g, tosin käänteisesti, muka "puolustaen" näillä harhaluuloillaan juutalaisia.

        Nk. Uusi testamentti on kooste alkukristittyjen, todistetusti apostolien itsensä kirjeistä, opetuksista ja neuvoista uusille, kristillisille seurakunnille Rooman valtakunnan alueella. Näitä kirjeitä on sadoittain tallessa, mutta vain nuo muutamat on kelpuutettu kristittyjen Raamattuun, niiden luotettavuuden, sekä opillisen asiallisuuden vuoksi.

        Joitain alkukristittyjen kirjoituksia on sisällytetty nk. apokryyfikrjoihin. Näitä apokryyfikirjeitä fari.g myös mielellään lainailee, tietäen niiden edustavan enemmänkin Seiskalehden tasoista roskaa, sillä jo alkuaikoina oli kristittyjen sekaan luikerrellut myös huijareita. Jopa Jeesuksen lähipiiriin muuan surullisen kuuluisa Juudas. Apokryyfikirjat ovat tasoltan erilaisia. On asiallisempia ja sitten puutaheinää, satuja.
        .


    • mitenkäsemenee

      Netissä kyllä näkee välillä (ulkomaisten) juutalaistenkin siteeraavan todella härskin tuntuisia, talmudistisiksi väitettyjä tarinoita kristittyjä vastaan.

      Voisin kyllä suopeasti uskoa, että kyseessä ovat änkyrät, jotka eivät itsekään tunne tekstejä vaan heittelevät kuulopuheita. Mutta mikä lie totuus?

      • IhanSama

        Vakuutan sinulle, hyvä herkkäuskoinen sielu, että heille jopa kouluissa opetetaan antikristillisyyttä ja vihaa meitä vastaan.

        Ammoin Israelissa kun minulla oli juutalaisia nuoria ystävinän, sain kuullakseni monta kummaa tarinaa siitä mitä pahaa Jeesus oli tehnyt. "Kun hän kulki kerjäläisten ohi, he menettivät näkönsä, joku kuulonsa! Jeesus oli hyvin paha ihminen!"

        Minä katsoin kavereitani todella pitkään. En ollut vielä tutustunut Talmudiin. Ihmettelin moista kouluopetusta. Tyhmyyksissäni tietysti yritin pelastaa Jeesuksen mainetta, alkamalla heille selittämään että eikun päinvastoin, Hän paransi sairaita!

        Puhu pukille. Jeesus ei ole ongelma minulle, mutta jos hän on ongelma juutalaisille, niin so what? Se on heidän päänsärkynsä.


      • Totuus on lähinnä ettei juutalaisia kiinnosta Jeesus suuntaan tai toiseen koska heille hän on vain toisen uskonnon perustaja, mutta niin kauan kuin kristityt eivät yrittää käännyttää heitä ei ole mitään ongelmaa kristittyjen kanssa :)


    • Matteuksessa Jeesus sanoo:
      Minä olen tullut nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiään vastaan ja miniän anoppiaan vastaan, ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen perhekuntalaisensa.

      Ja sitten Malakia ( sanansaattaja ) sanoo

      Katso minä lähetän teille profeetta Elian, ennen kuin tulee Herran päivä, se suuri ja peljättävä.
      Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet isien puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi.

      • RikasKöyhäRikas

        Tuossa on Raamatun läpi kulkeva paradoksi. Sama asia on yleensä samalla myös päinvastoin, etenkin Jeesukseen uskovien kohdalla.

        Jeesus Itse oli paradoksi: Taivasten Kuningas "joka otti orjan muodon", ei tullut palveltavaksi vaan palvelemaan. Kuningas, ihmisten palvelija, Pelastaja. Vain Kuningas, jolla on valta, voi pelastaa.

        Nämä paradoksit ovat monesti kätkettyjä.

        Jeesus tuo rauhan, sisäisesti uskovilleen. Mutta ulkoisesti sodan ja vainon. Ihmistä arvioitaessa ei pidä arvioida häntä hänen ulkoisen olemuksensa mukaan vaan sisäisen, hengellisen. Joku raharikas saattaa olla hengellisesti lähes kuollut, joku ulkoisesti köyhä taas sisäisesti rikas. Tämä on Jumalan näkökulma.

        Varsinainen keppostelija.

        Juutalainen uskonto ei katso tällaisia asioita vaan näkee asiat siten että rikas ja "Jumalan siunaama" on se jolla on paljon rahaa ja menestystä, köyhät ja sairaat taas muka Jumalan hylkäämiä. "Joku varmasti teki syntiä kun lapsesta tuli rampa!" Sydämetöntä. Mutta Jeesus kulki juuri noiden helveksittujen keskellä, auttaen, lohduttaen ja parantaenkin heitä, mutta pahus soikoon: sapattina!

        Jeesuksen oppi on laittaa asiat arvojärjestykseensä. Jumalan Poikana, myös sapatin Herrana Hän päätti miten sapattina palvellaan Jumalaa ja ihmistä.

        Jeesuksen pilkkaajat tunnustivat Hänen kuninkuutensa mutta salaisesti, ymmärtämättään: he kruunasivat Hänet kruunulla mutta kärsimyksen ja pilkan kruunulla. Nuo typerykset. Nauraa hohottivat ja olivat niin vitsikästä veikkoa, samalla kruunaten Jeesuksen kuninkaaksi! Tosin ei kultakruunulla, mutta kruunu kuin kruunu. Jeesus sai syntisiltä kruununsa.

        Jeesus kuoli, mahd. päivä oli 3.4. vuonna 30, meidän länsimaisen kalenterimme mukaan ja ylösnousi kuolleista mahd. 6.-7.4.30.

        40 päivää myöhemmin "astui ylös Taivaisiin. Ja istuu nyt Jumalan, Isän Kaikkivaltiaan oikealla puolella ja on sieltä tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita."

        Ilm. 1:
        1 Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen palvelijoillensa, mitä pian tapahtuman pitää; ja sen hän lähettämänsä enkelin kautta antoi tiedoksi palvelijalleen Johannekselle,
        2 joka tässä todistaa Jumalan sanan ja Jeesuksen Kristuksen todistuksen, kaiken sen, minkä hän on nähnyt.
        3 Autuas se, joka lukee, ja autuaat ne, jotka kuulevat tämän profetian sanat ja ottavat vaarin siitä, mitä siihen kirjoitettu on; sillä aika on lähellä!
        4 Johannes seitsemälle Aasian seurakunnalle: Armo teille ja rauha häneltä, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, ja niiltä seitsemältä hengeltä, jotka ovat hänen valtaistuimensa edessä,
        5 ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät synneistämme verellänsä
        6 ja tehnyt meidät kuningaskunnaksi, papeiksi Jumalalleen ja Isälleen, hänelle kunnia ja voima aina ja iankaikkisesti! Amen.
        7 Katso, hän tulee pilvissä, ja kaikki silmät saavat nähdä hänet, niidenkin, jotka hänet lävistivät, ja kaikki maan sukukunnat vaikeroitsevat hänen tullessansa. Totisesti, amen.
        8 "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
        9 Minä, Johannes, teidän veljenne, joka teidän kanssanne olen osallinen ahdistukseen ja valtakuntaan ja kärsivällisyyteen Jeesuksessa, minä olin Jumalan sanan ja Jeesuksen todistuksen tähden saaressa, jonka nimi on Patmos.
        10 Minä olin hengessä Herran päivänä, ja kuulin takaani suuren äänen, ikäänkuin pasunan äänen,
        11 joka sanoi: "Kirjoita kirjaan, mitä näet, ja lähetä niille seitsemälle seurakunnalle, Efesoon ja Smyrnaan ja Pergamoon ja Tyatiraan ja Sardeeseen ja Filadelfiaan ja Laodikeaan".
        12 Ja minä käännyin katsomaan, mikä ääni minulle puhui; ja kääntyessäni minä näin seitsemän kultaista lampunjalkaa,
        13 ja lampunjalkain keskellä Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn.
        14 Ja hänen päänsä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi, ja hänen silmänsä niinkuin tulen liekki;
        15 hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja hänen äänensä oli niinkuin paljojen vetten pauhina.
        16 Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa.
        17 Ja kun minä hänet näin, kaaduin minä kuin kuolleena hänen jalkojensa juureen. Ja hän pani oikean kätensä minun päälleni sanoen: "Älä pelkää! Minä olen ensimmäinen ja viimeinen,
        18 ja minä elän; ja minä olin kuollut, ja katso, minä elän aina ja iankaikkisesti, ja minulla on kuoleman ja tuonelan avaimet.
        19 Kirjoita siis, mitä olet nähnyt ja mikä nyt on ja mitä tämän jälkeen on tapahtuva.
        20 Niiden seitsemän tähden salaisuus, jotka näit minun oikeassa kädessäni, ja niiden seitsemän kultaisen lampunjalan salaisuus on tämä: ne seitsemän tähteä ovat niiden seitsemän seurakunnan enkelit, ja ne seitsemän lampunjalkaa ovat ne seitsemän seurakuntaa."


    • Matteus 10

      Älkää luulko, että minä olen tullut tuomaan rauhaa maan päälle; en ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan.
      35. Sillä minä olen tullut 'nostamaan pojan riitaan isäänsä vastaan ja tyttären äitiänsä vastaan ja miniän anoppiansa vastaan;
      36. ja ihmisen vihamiehiksi tulevat hänen omat perhekuntalaisensa'.
      37. Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias; ja joka rakastaa poikaansa taikka tytärtänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias;

      Joku voi tämänkin nähdä ylevänä, jos on peitossa sen sisältö. Minä en näe tässä mitään sellaista, jonka ottaisin vastaan uskossa.

    • "Jumalan Sana on tarkoitettu kaikille, lapsianne ei suotaisi sulkea sen ulkopuolelle. Moitteet koskevat meitä kaikkia, koko maailman ihmisiä, ei vain juutalaisia. Olemme kaikki syntisiä, vain Kristus yksin voi pelastaa meidät synneistämme."

      Moittikaa sitten itseänne ja lopettakaa toisten moittiminen.

      • SaiskosLinkkiä

        Ja saiskohan tuon lainauksen alkuperän? Ei kuulosta UT:n tekstiltä. Miten ihmeessä on noin vaikeaa laittaa linkkiä tai edes ilmaista mistä lause on peräisin?

        Tuo ajatus on sinänsä oikea ja kristillinen, mahd. jonkun papin saarnasta peräisin, muttei ilmeisestikään Raamatusta.

        Tunnustan suomalaisiksi Raamatuiksi lähinnä Biblian ja sen jälkeisen Kirkkoraamattu 1933 / 38:n. Jos tuo lainaus on jostain lahkojen omista "käännöksistä", eli tarkoitushakuisista väännöksistä, en tuota suorana Jumalan sanana esittäisi, vaikka ajatuksessa onkin päällisin puolin ihan oikea asenne.


      • SaiskosLinkkiä kirjoitti:

        Ja saiskohan tuon lainauksen alkuperän? Ei kuulosta UT:n tekstiltä. Miten ihmeessä on noin vaikeaa laittaa linkkiä tai edes ilmaista mistä lause on peräisin?

        Tuo ajatus on sinänsä oikea ja kristillinen, mahd. jonkun papin saarnasta peräisin, muttei ilmeisestikään Raamatusta.

        Tunnustan suomalaisiksi Raamatuiksi lähinnä Biblian ja sen jälkeisen Kirkkoraamattu 1933 / 38:n. Jos tuo lainaus on jostain lahkojen omista "käännöksistä", eli tarkoitushakuisista väännöksistä, en tuota suorana Jumalan sanana esittäisi, vaikka ajatuksessa onkin päällisin puolin ihan oikea asenne.

        Lue tätä ketjua, tästä se on peräisin.


      • EtsiväLöysi
        fari.g kirjoitti:

        Lue tätä ketjua, tästä se on peräisin.

        Aivan. Täältä se löytyi:

        MMandoliini
        20.3.2018 21:39
        .


    • Rabbi Maimonides kirjoittaa kirjassaan Hilkhoth Melakhim IX:4: "Jos kaikki asiat, jotka hän (Jeesus) teki, olisivat onnistuneet. Jos hän olisi rakentanut temppelin uudelleen entiselle paikalleen, silloin hän varmasti olisi ollut Messias...Mutta koska hän ei tehnyt niin ja hänet tapettiin, silloin on selvää, ettei hän ollut Messias, jota laki kehoitti meidän odottamaan."

      Mielenkiintoista, tästä saa sen käsityksen, että Jeesus olisi kuollut vasta temppelin tuhoamisen jälkeen ja sehän muuttaa tarinan taas ihan toiseksi.

      • kaikkivalatkunnat

        Jeesus tarinassa aivan kuin monessa muussakin pelastajasankaritarinassa on pääasia se kuinka tulevaisuudessa he tulevat takaisin kunniassa ja vallassa ja kostavat vainoajilleen verisesti ja tuomioita jaellen.
        Seuraavaksi Jeesus tulee väkivaltaisesti ja heittää pahat ihmiset tuleen. Enää ei paranneta eikä leikitä köyhien ystävää vaan nyt seuraavaksi tapetaan ja tuomitaan.
        Eli toisin sanoen uhkaillaan tyyliin jos et ole meidän joukoissa niin sinut tuomitaan ja tapetaan.
        Rahatkin on parempi antaa meidän käsiimme ja tietysti se kaikki valta.


    • PyhäKansaTanssii

      Lähi-itä Israelin euroviisuvoittaja laulussaan kyllä kertoo mitä talmudistit kainalopieruineen mm. kristityistä ajattelevat.

      https://www.youtube.com/watch?v=84LBjXaeKk4

      Tää on niin hengellistä! Netta on Jumalan kansaa! Nyt kaikki läskit hyllymään, kainalopiereskelemään ja kertomaan ettei pappien puheet kiinnosta!

      En todellakaan tajua mitä papit kuuluivat esitykseen. Juutalaisillahan on rabbit. Mutta pitihän meitä kristittyjä Israelista asti vähän tölväistä!

    • Oletko sinä katsonut televisiota, eikö se ole syntiä ?

    • KiitosTaasJaNäkemiin

      Yritin vastata ketjuun "Israel voitti euroviisut", mutta jostain syystä ketju katosi kesken lähetyksen. Voihan Pahus sentään!

      Tässä viestini:

      Just. Fanittajille ei merkitse itse laulun tökerö sanoma ja sen esittäjän vieläkin pervompi olemus ja käytös. Kunhan on Israelia niin vaikka suoraa saatananpalvontaa, niin fanittajat fanittaa.

      Kai fanittajatkin sentään huomasivat kuinka viisuissa heiluteltiin saatananpalvojien käsimerkkejä ja juutalainen Nitta pilkkasi papistoa?

      Kyllä huomaa, että itse Jumala on siionisteille sivuseikka, fanittajien epäjumala on tietty vieras maa ja kansa. Kaikinmokomin. Minäkin tykkään Venäjästä. Josta juutalaiset eivät tykkää. Venäjä lienee ainoa todella kristinuskoinen maa maailmassa. Se täytyy hävittää! Kutsutaan NATO ja Trump apuun!

      Todistaahan tämä teistä. "messiaanisista", tai mitä lienettekin. Teillä on eri herrakin kuin kristityillä, teidän "Jeshuanne" ei ole Raamatun Jeesus vaikka Hänen alkuperäistä Nimeään käytättekin. Teidän tekonne todistavat teidän Jeshuanne hengestä: te ette kehu viisujen kauniita lauluja, ette, vaan pervo Nitta on teidän sankarinne! MOT.

      Jumalan kiitos, minä sentään ajoissa heräsin tuosta harhasta, ennenkuin olisin antikristillisen Israelin vetämänä mennyt itsekin Helvettiin. Kyseessähän on antikristillinen maa, kansa, uskonto, jopa Israelin lipun ja kansan tunnus on heidän itsevalitsemanaan okkultistien, taikurien käyttämä heksagrammi, jolla ei ole mitään tekemistä kuningas Daavidin kanssa.

      Jos kristitty ripustaa kaulaansa satanistien heksagrammin, ei ihme, jos koko maailmankuva sen mukana vääristyy ja jopa "messiaaniset" ylistävät Nittaa!

      Ahaa. Nyt iski juutalaisomisteisella S24:llä "palvelinvirhe"! Aion kyllä lähettää tämän viestin, voitte olla varmoja.

    • taaskomennään

      Oletko jo kyllästynyt helluntailaisten haukkumiseen, kun nyt sitten haukutaan seuraavat pari vuotta juutalaisia? Eikös suomi24nkin pitänyt olla "helluntaisaatanoiden" hallinnoima, nytkö se onkin juutalaisten?

      • In.ale.gasn

        Te olette kyllä ihan itse omilla teoillanne hankkineet ne "haukkumiset". Talousrikollisia molempi sakki. Tämä on aivan ympäri mailman tunnettu fakta asia. Toimitte myös yhdessä, tässä on tämän "Israel-fanituksen" olemus.

        Te helluntailaiset taas olette jo useamman vuosisadan (anabaptismista alkaen) hyökänneet haukkuen etenkin kristinuskoa vastaan, tämä on koko antikristillisen uskontonne olemus: teillä on täysin eri opit kuin kristityillä, eri kaste, kaikki on kristinuskon vastaista, avoimesti pilkkaatte kristillisiä kirkkoja saalemienne lavoilta. Toisaalla puhutte lipevästi, houkutellaksenne luterilaisia harhaanne, nauratte selän takana: "Saahan heille evankeliumin vuoksi valehdella kun eiväthän he luterilaisina ole oikeita Jumalan lapsia!" Olen kuullut, Helsingin Saalemin kahvipöydässä.

        Kun teille vastaa suoraan, te tekeydytte tarinan uhreiksi. Tässä kohdin olettekin joskus 1970-luvulla keksineet toisen antikristillisen uskonnon: juutalaisuuden ja heidän kanssaan yhdessä päättäneet tienata typerillä kristityillä, joille te levitätte epäkristillistä menestysteologiaanne (siunatkaa Israelia niin Jumala antaa teille taloudellisen menestyksen") ja yhdessä juutalaisten kanssa keräätte rahat. Te potista suunnilleen 2%, joka siltikin on teille miljardibisnes.

        Tämähän on tosiasiaa jonka voi täysin todistaa. Ei "haukkumista". Mutta koska itse käytät nimitystä "haukkuminen", todistat sanallasi, että tiedätte tekonne vääriksi ja rikollisiksi! Miksi "haukkumista"? Eikö juutalaisille rahankerääminen olekaan myönteinen asia?

        Maailmassa on paljon rikollisuutta ja etenkin amerikkalaisperäinen, helluntailainen uus-huijaususkonto on aivan silminnähtävän rikollinen organisaatio. Aiemmin puhuttiin skientologien rikoksista, te olette pitäneet hyvin hurskasta profiilia, mutta teidän uskontonne uhrit kyllä voivat kertoa ihan toista faktaa.

        Itse otit puheeksi "helluntailaisuuden". Koska selkeästi syytät minua "haukkumisesta", tuon kyllä tunnetutkin faktat esiin.

        En "hauku" juutalaisia. Tässä jälleen eräs teidän hellareiden valheita. Kerron kokemuksiani, olen asunut Israelissa, tuntenut myös Suomen juutalaisia. Jos kertomukseni juutalaisuudesta on "haukkumista", eikö silloin juutalaisten itsensä pitäisi katsoa peiliin? Hei, tunnen juutalaisuuden ja juutalaiset niin hyvin kuin goi yleensä voi heidät tuntea. Ei heitä kiinnosta sinun puolustuspuheesi heistä. Et ole heille minkään arvoinen. Kuulut joukkoon "hyödylliset idiootit", jota sanaa juutalaiset käyttivät ystävistään mm. Venäjän vallankumouksessa jossa he hyökkäsivät kristinuskoista Venäjää vastaan, nostivat valtaan juutalaissyntyisen kommunismin ja sen "uskonnon", ateismin, aloittaen valtavat, 70 vuotta kestäneet kristittyjen vainot, alkaen tsaariperheen murhasta.

        Samaa kristinuskon vastaista taistoa he käyvät edelleen, mm. pornoteollisuuden avulla, sekä näyttävämmin Ukrainassa, jonka kohdalla juutalaisjohtoiset suvakkimediat ovat kertoneet tiettyä valhepropagandaansa jo vuosien ajan. Juutalaisomisteinen Maailman valuuttarahasto IMF omistaa Ukrainan. Tätä kautta he tänäpäivänä sotilaallisesti hyökkäävät kristittyä Venäjää vastaan. Tätä te Suomen helluntailaiset täysinrinnoin tuette mm. Venäjän vastaisilla valheprofetioillanne, sekä vihakirjoituksillanne netissä. Kyllä te tiedätte mitä te teette.

        Teitä samoja hyödyllisiä idiotteja, "Israelin ystäviä" he samoin vedättävät yhdessä helluntailaisten kanssa, tosin taka-alalla, joka aina kuuluu juutalaisuuteen: he teetättävät teillä likaisen työn, jotta voivat sanoa: "Taas gojimit valehtelevat! Katsokaa kuinka he valehtelevat! Emme me mitään tee! Ne ovat nuo helluntailaiset gojimit itse jotka tekevät!"

        Juutalaiset vain keräävät hyödyn, tarkemmin: rahat. Siunaukset eivät juutalaisuuden mukaan kuulu gojimeille, ne ovat teidän, antikristillisten Israelin ystävien omaa harhaa.

        Tuette antikristusta vaikka luulette "tekevänne palvelusta Jumalalle".

        Vastasin vain väitteeseesi. Olisit pitänyt turpasi kiinni niin minäkin olisin pitänyt.


      • taaskomennään

        Onneksi omat viestisi puhuvat puolestasi.

        En kyllä tiedä oikein kenestä "teistä" puhut. Tuntuuko jo siltä, että helluntai-juutalaiset väijyvät kaikkialla tai että kaikki toiset kirjoittajat palstoilla ovat helluntai-juutalaisia tai näiden kätyreitä?


      • Kätyrille
        taaskomennään kirjoitti:

        Onneksi omat viestisi puhuvat puolestasi.

        En kyllä tiedä oikein kenestä "teistä" puhut. Tuntuuko jo siltä, että helluntai-juutalaiset väijyvät kaikkialla tai että kaikki toiset kirjoittajat palstoilla ovat helluntai-juutalaisia tai näiden kätyreitä?

        Itse mainitset helluntailaiset. Itse puutut mielipiteisiini jotka eivät sinulle kuulu, ellet itse edusta jompaa kumpaa ihmisryhmää (helluntailaiset ja / tai juutalaiset). Lisänä näyttää tulevan luterilaiset, lähinnä Suomen evankelisluterilainen kirkko.

        Itse, uskonnon uhrina edustan näitä molempia. Lisänä näyttää tulevan myös luterilaiset, lähinnä Suomen Evankelisluterilainen kirkko. Tästä yhteenvetona itsestäni olisi jo kauan sitten pitänyt tulla ateisti. Mutta minulla on pitkä pinna. Odotan, kunnes olen täysin varma mielipiteestäni. Annan vihollisilleni mahdollisuuden. Siedän kauan erilaista vittuilua ja räkimistä, kunnes teen siitä lopun.

        Kohdallani pinna on jo katkennut sekä juutalaisiin, että hellareihin. En yritä enempää olla ystävä. En rukoile heitä: "Voi, olkaa ystäviäni, armahtakaa!" On ollut huvittavaa katsella heidän huvittuneisuuttaan. Hiljaa katsella kuinka he kohtelevat ystäviään / uskoviaan. Kaikki muistissa.

        Koska Suomen Ev.lut.kirkko ei todellakaan edusta "kaikkia luterilaisia" (luterilaisia kirkkokuntia on monia, erilaisia), ei pinnani ole vielä poikki vasta kuin tuon itte pääkirkon, että Lähetyshiippakunnan kohdalla. Näiden papisto on osoittanut itsensä ja se tieto riittää nyt itselleni.

        Eli: olen oivallinen esimerkki uskonnon uhrista, todella uhrista, ei niin vähäisestäkään.

        Kirjoitan tämän, en "selitelläkseni", vaan juridisista syistä. Jottette voisi koskaan sanoa: "Me emme tienneet!" Te olette tienneet ja tiedätte. Siksi teidän rikoksenne pysyy.

        Joten voisitko sinä pitää turpasi kiinni asiassa jonka ei pitäisi koskea sinua? Muutoin herää aivan aiheellinen, juridinen kysymys: miksi puutut kirjoituksiini? Kaikkeen on aina syynsä. Jokin tässä koskettaa sinua. Jossain on yhteys, joka saa sinut uskomaan, että olet osallinen asiassa. Mikä?


    • ValhettaVain

      Maailman ruhtinaan, paholaisen "edistystä" jos seuraat, et voi olla ymmärtämättä, että Raamattu kertoo näistä asioista alkaen mm. Danielista Jeesukseen ja apostoleihin. Jumalan luomistyö pyritään tuhoamaan kaikin mahdollisin tavoin. Ketkä ihmisinä sitten edistävät tätä saatanallista kehityskulkua? Jäljet johtavat usein ns. juutalaisiin. Kristuksen nimi on vaiennettava, että heidän messiaansa saisi maailman vallan ja se tapahtuu kaikella valheen voimalla. Jumala ei peitä totuutta, peite on heidän korvillansa, jotka eivät ota Kristuksen ristintyötä vastaan. Kaikki tämä on jo ennustettu Raamatussa. Maailma ei pelastu, mutta sinä voit (jos Luoja suo).

      • Ajatelmia

        Tämän tosiasian huomaaminen ja ymmärtäminen voi olla kuin isku vasten "Israelin ystävien" kasvoja. Se, mihin uskoi, osoittautui valheeksi. Se mitä oli aina luullut valheeksi, osoittautui todeksi.

        Tästä ei kuitenkaan pidä lähteä tekemään mitään yltiöpäisiä jatkopäätelmiä.

        Oikea ja väärä sekoittuu eli kääntyy ympäri ja rehellinen ihminen hämmentyy. Miksi, mitä kummaa on tekeillä?

        Asian ydin on syvällisempi kuin äkkiseltään päättelisi. Kun näitä syvällisyyksiä lähtee penkomaan, ensinnäkin, tavallisen ihmisen on vaikea selvittää itselleen täyttä totuutta, sillä totuudet tästä maailmasta on salattu ammattitaidolla.

        Jos joku jostain rikollisjoukkiosta karkuun päässyt sitten kertookin havaintojaan, asia leimataan "salaliittoteoriaksi". On kuitenkin niin, että salaliittoteorioidenkin takaa saattaa löytyä totuus joka avauduttuaan voi avartaa monia muitakin näkemyksiä. Ne ovat kuitenkin asioita, jotka ovat maailman valtaapitävien käsissä, eikä nk. pieni ihminen voi vaikuttaa asioissa kuin kenties pinnallisesti, omiensa joukoissa. Asiaan kuuluu että rikokset ovat mielikuvituksellisia. Jotta niiden olemassaoloon olisi vaikea uskoa.

        Salaliittototuuksia hämmentämään on ammattitaidolla heitetty sekaan myös lukuisia täysin järjettömiä salaliittoteorioita, jotta oikea teoria eli totuus ei sieltä heti nousisi pintaan, vaan tässä ikäänkuin lapsi menisi pesuveden mukana, jos näin voisi sanoa.

        Sen, minkä jo aikaa sitten oivalsin, on, että tämä maailma jonka näemme ympärillämme ei ole se todellinen maailma jossa elämme. Tämä pintamaailmamme vaihtelee, tapahtuu poliittisia muutoksia, syntyy sotia, syntyy sitä ja tätä, kuolee sitä ja tätä. Nämä eivät tapahdu sattumalta. Tuolla, julkisen kuvamme alla, syvyyksissä tapahtuu asioita "eri kerroksissa". Vaikka meillä esim. onkin tasavallan presidentti, niin totuus on, että kyseessä on pelkkä illuusio: aivan muut henkilöt johtavat maatamme, ulkopuoliset, joiden olemassaolosta emme tiedä mitään.

        Viime vuosina on alettu puhua mm. NWO:sta. NWO on yksi, mutta on myös muita, saman asian hyväksi toimijoita. Mediat valehtelevat. Kun jossain on uutistapahtuma, uutinen ei kerro siitä totuutta, vaan manipuloi tietyt mielikuvat tapahtumasta. Vain älykkäät ja itsenäisesti ajattelevat viitsivät paneutua tapahtumien kulkuun ja päätellä itse mitä on tekeillä. Tietenkin on olemassa kaksoisbluffit ja vaikka kymmenkertaiset bluffit. Jos nyt siis joku huomaa median selkeästi valehtelevan tietyssä asiassa, totuus ei välttämättä ole päinvastoin pääteltävissä, kuten valhemedian älyköt pyrkisivät hölmöä lukijaa ohjailemaan.

        Me emme tiedä yksityiskohtia, mutta voimme tietää ja ymmärtää, että maailmamme pinnan alla toimivat suurrikolliset. Miksi suurrikolliset? Koska heidän aikaansaannoksensa ovat mittavia rikoksia: atomipommeja, vallankumouksia, maailmansotia, pienempiä sotia, mellakoita, väestönsiirtoja, erilaista ihmiskuntaa rappioittavaa rikollisuutta, hirviömäisiä tekoja, ym. rehellisten ihmisten pelottelua ja hyväksikäyttämistä.

        Miksi pelottelua? Mitä he / me pelkäämme? Ihmiselle oma turvallisuus, usein aineellinen omistaminen on rakasta. Tämän menettämistä meistä monet pelkäävät ja ovat siksi pelottelijoiden manipuloitavissa. Mutta jos luovumme rakkaudesta aineellisiin, tällöin olemme vapaita. Vapaita ajattelemaan ja päättelemään itse, emme ole muiden ohjailtavissa kun meillä ei toisinajattelijoina ole enää juurikaan muuta menettämistä kuin itsemme.

        Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän aineellinen menettää merkitystään. Kuoleman lähestyessä vain henkisyys ja hengellisyys merkitsevät.
        .


      • Anonyymi

        "Jumala ei peitä totuutta, peite on heidän korvillansa, jotka eivät ota Kristuksen ristintyötä vastaan"

        Miksi puhut kuin opetettuna? Kuinka moni onkaan hokenut tuota lausetta?

        Kyse ei ole siitä, etteivät he ota kristillisen kaavamaisesti "hänen ristintyötään" vastaan, vaan siinä on ongelma, että he ajattelevat hänen olevan väärä messias.
        Miten kukaan voisi ottaa mitään vastaan sellaiselta, jota pitää valehtelijana? Kuka voisi tänä päivänä ajatella mennä kuulemaan Putinin puhetta totuutena, koska länsi on julistanut hänet hulluksi? Eikö länsi ole suomalaisen "juutalainen rabbi" nykyään?


    • Jeesus Matteuksessa 7:

      Ja silloin minä lausun julki: " Minä en ole koskaan teitä tuntenut, menkää pois minun luotani, te laittomuuden tekijät "

    • Jesaja67

      Pitääkö aloitus paikkaansa? Vähän avautui juutalaisuus

      • Hetty_the_nordic

        Talmud eI avaa juutalaisuutta. Kökkö kirja


      • Oikeassa elämässä juutalaisten kirjoitukset eivät sisällä kommentointia liittyen Jeesukseen. Niin yllättävältä kuin se kuulostaa, Jeesus kuuluu toiseen uskontoon.

        Samalla tavalla kuin kristittyjen raamatussakaan ei puhuta islamin profeetasta.


      • Anonyymi

        No mitä voi odottaa? Kristityt ovat vainonneet juutalaisia aika kovalla kädellä ja uudelleentulkinneet uskontoa. Samanlainen irtautuminen kuin islam kristinuskosta. Samat tutut hahmot ja joitain uusiakin lisäilty, kuten juutalaisuudessa ei ollut vielä saatanaa keksitty samanlaisena kuin se kristinuskossa on.


    • Huhhuhhuuhaa

      Raamattu on oman aikansa lyhennetyt teokset-kirjavaliot ("Valitut Palat"), jossa vanhat heettiläiset, babylonialaiset ja egyptiläiset kansanrunot ja kertomukset yhdistyvät.

      Raamatussa ne vain löytävät toisensa uudella psykopaattisella, rasistisella ja sadistisella tavalla.

      Ihmettelen, miten vielä nykyäänkin voidaan ajatella, että jotkut juutalaiset on voinut elää 700 vuotta, kun muut hautalöydöt todistavat muiden aikalaisten eläneen keskimäärin 40 vuotta.

      • Anonyymi

        Siten se on mahdollista, että ei ole mitään "vielä nykyäänkin" juttua. Ihmiset elää edelleen kivikautta. Vain teolliset tuotteet saa heidät unohtamaan sen.
        Jos normi ihmiset heitettäisi metsään, mikä siellä olisi heidän työkalunsa? He eivät alkaisi todellakaan etsiä rautaa, koska eivät tiedä sellaisesta mitään.


    • Anonyymi

      Mitä kabnala sanoo

    • Anonyymi

      > Mutta koska hän ei tehnyt niin ja hänet tapettiin, silloin on selvää, ettei hän ollut Messias, jota laki kehoitti meidän odottamaan."

      Ihmiset keksivät paljon tarinoita. Itseä kiinnostaisi tietää, mitä Messiasta laki kehoittaa odottamaan ja millä perusteella?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Samoin täällä:
        https://judaism.stackexchange.com/questions/120388/does-the-talmud-say-that-jesus-writhes-in-excrement-and-mary-was-a-prostitute

        "Jeesus oli todella yleinen nimi. Ilman paljon tukea emme voi olettaa, että hän oli Jeesus Nasaretilainen. Se on kuin tapaisi David-nimisen kaverin, ja olettaisi sen olevan David Ben-Gurion."

        Jotkut juutalaiset uskovat, että kyseessä oli Jeesus. Hänestä kuulemma kirjoitettu kristillisten kirkkojen seiniin häpäiseviä kirjoituksia.


    • Anonyymi

      Aloituksen opetukset on jonkun kristityn tulkintoja. Eivät juutalaisia.
      Talmudissa on monta Jeesusta, mutta he ovat eri henkilöitä eri aikakausilta. Kristinuskon Jeesusta ei löydy Talmudista.

      • Anonyymi

        "Kristinuskon Jeesusta ei löydy Talmudista."

        Siinä kirjassa lukee mitä hänen seuraajilleen tehtiin, eli surmattiin, tosin kaavamaiseen tapaan kerrotaan tapahtuneen, joten on todennäköisempää, että kyseessä oli vain kertomus.
        Menee samaan kun 3 poikaa pätsissä. Ainakin kolmesti kirjoitettu sama litania, eli todennäköisemmin keksitty juttu, mutta siinä puhuttiin Jeesuksesta, ennenkun hänen aikansa olikaan.


    • Anonyymi

      Lopussa valejuutalaiset surmaavat palvojansa.

      • Anonyymi

        Ytimekkäästi sanottu. Paholainen ei säästä kun muutamia omaksi hyödykseen hävittääkseen heidätkin niin pitkään, kun parempia on saatavilla tilalle.


    • Anonyymi

      Jopa on pimee kirjoitus ja on sontaa, koko teksti!
      Kuka tällaista jakaa ei ole kohdannut Jumalan Armoa! Hirveää Yeshuan pilkkaa! Ja Pyhän Jumalan häväistystä.
      Toivottavasti saat vielä anteeksi, kun jaat tällaista propagandaa. Paatumus on sydämessäsi.
      Taidat olla pahuuden palvoja, muu ei tällaista selitä.
      Minä tiedän Yeshua Elää ja tulee pian hakemaan omansa pois tästä pahan valtaan antautuneesta maailmasta !
      Herääminen totuuteen tulee olemaan karmea näille valheeseen yskoville!
      Jesus Yeshua ei ollut koskaan pahuuden palvoja , mutta nämä, jotka tällaista sepittää ovat vihkineet itsensä paholaiselle !
      TIEDÄTKÖ VAIN Yeshua voi Sinut pelastaa helvetin kauhuilta muuten olet siellä ellet tee parannusta !! Tätä taustaa vasten on helppo nähdä mistä lähteestä kumpuaa ajan homous ja irstaus, sekä kaikki laittomuus Jumalaa ja Hänen Sanaansa kohtaan . Pian ne jittsaikset joista Raamattu puhuu kaadetaan tämän jumalattomuuden päälle ettekö pääse pakoon. Siksi nouse tee parannus pyydä syntisi anteeksi sillä sinulla ei ole enää juurikaan aikaa parannuksen tekoon jos se vielä on mahdollista edes ??. Häpäiset Lunastajaasi tällä .
      Mikähän sun tarkoitus tälle on, ei ainakaan rakenna, vaan hajottaa.
      Otan selvää lukeeko Talmudussa edes näin, vai onko se jokin muu ääriuskonto, joka ei perustu Jumalan Sanaan. Ja haluaa mustamaalata juutalaisia!
      Jesaja 53, kertoo Yeashuan kohtalon niin kuin se on. Yeshua istuu Jumalan oikealla puolella ja näkee, miten Hänen Poikansa tekoa tällä yrität mitätöidä, se koituu sinulle tuomioksi jis et tee parannusta .
      Vai vihaatko sinä juutalaisia? Se koituu kiroukseksi kirjoittajalle .
      En usko näitä harhoja Talmud ei ole Raamattu. !

      • Anonyymi

        Ennenkun otat selvää uskonnollisesta kirjasta, ota selvää itsestäsi, kuten rabbi Kotzker totesi: "Ihmiset ovat tottuneet katsomaan taivaaseen ja ihmettelemään, mitä siellä tapahtuu. Olisi parempi, jos he katsoisivat itseensä, ja näkisivät mitä siellä tapahtuu (ja minkä johdosta)."

        Nimi on kuin jalat, joilla kävellä, ja luonne on kuin ajoneuvo, jolla kulkea. Näin ollen länsimaissa on keksitty pyörä, mutta miten käyttää sitä, ja mitä rakentaa siitä, ei ole tietoa, vaikka ohjekirjatkin on tehty.


      • Anonyymi

        https://en.wikipedia.org/wiki/Talmud

        Käännä kääntäjällä, ellet osaa eng.
        Talmudin ongelma on mm. se, että siltä ei ole poistettu kumottuja mielipiteitä.
        Ja wikikään ei ole ainoa, joka siitä jotain tietää. Yksi missä on kysymyksiä siitä, on quora.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennenkun otat selvää uskonnollisesta kirjasta, ota selvää itsestäsi, kuten rabbi Kotzker totesi: "Ihmiset ovat tottuneet katsomaan taivaaseen ja ihmettelemään, mitä siellä tapahtuu. Olisi parempi, jos he katsoisivat itseensä, ja näkisivät mitä siellä tapahtuu (ja minkä johdosta)."

        Nimi on kuin jalat, joilla kävellä, ja luonne on kuin ajoneuvo, jolla kulkea. Näin ollen länsimaissa on keksitty pyörä, mutta miten käyttää sitä, ja mitä rakentaa siitä, ei ole tietoa, vaikka ohjekirjatkin on tehty.

        Kotzker on väärässä. Itämaisissa uskonnoissa tuijotetaan omaa napaa.


    • Anonyymi

      Et sinä KTS ole kristitty, vaan kaukana Jumalasta, koska vihaat juutalaisia.

      • Anonyymi

        Kaikkiako? Vai tiettyjä? Eikö kyse ole israelilaisista, eikä uskonnosta?


    • Anonyymi

      Ihan sama mitä talmud sanoo yhtään mistään.

      • Anonyymi

        Opiskelu on tärkeää, muuten et pysty kasvattamaan lapsiasi viisaasti. Talmudin aikana tämä nähtiin hemmetin tärkeänä: Sotah 22a5: ”Se joka ei ole opiskellut, on verrattavissa petoon”, sekä tämän viite (Trakt. Derekh Eretz Zuta 10:7) ”...joka ei ole oppinut kirjoituksia eikä Mishnaa, parempi olisi, jos hän ei olisi syntynyt”.

        Esim. 3. Moos. 19:14 ”älä laita kompastusta sokean eteen”, voidaan muotoilla "Älä kiusaa vaivaista", johon luetaan myös kouluttamattomuus.
        Mutta eihän se päde niihin, jotka siitä eivät tiedä.

        Yhtälailla Av. Zar. 26b8 ”pakanaa ei saa parantaa”, voidaan muotoilla kehittyneempään muotoon ”C luokkaa ei voi parantaa, ja B1:ä alempaa ei kannata parantaa”, ja 3. Moos. 20:15 joka kieltää eläimeen sekaantumisen, voi muotoilla "Älä nai äläkä pane eläintä tai sen kaltaista". Naidessa siitetään, paneminen tapahtuu suojatusti.

        Sen puoleen: "Miehellä jolla ei ole vaimoa, ei ole siunauksia, eikä hänen uhriaan pidetä uhrina. Tämä siksi, että "todellinen mies" koostuu miehestä ja naisesta yhdessä, siis parista. Säädös 'Jos joku teistä tuo lahjan' sulkee pois miehen, joka ei ole nainut vaimoa ja saanut lasta, sillä hänen uhriaan ei pidetä uhrina, eikä hänellä ole siunauksia, ei ylhäällä eikä alhaalla.
        Hän ei ole (todellinen) mies, koska hän on viallinen, ja kaukana kaikesta, ennen kaikkea alttarista ja uhrin tuomisesta". Mies soveliaassa yhteydessä naisen kanssa ja tuloksen kanssa on siunauksen arvoinen.

        Jos siis henkilö ei ole opiskellut, hänen voi olla vaikea olla aviossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Opiskelu on tärkeää, muuten et pysty kasvattamaan lapsiasi viisaasti. Talmudin aikana tämä nähtiin hemmetin tärkeänä: Sotah 22a5: ”Se joka ei ole opiskellut, on verrattavissa petoon”, sekä tämän viite (Trakt. Derekh Eretz Zuta 10:7) ”...joka ei ole oppinut kirjoituksia eikä Mishnaa, parempi olisi, jos hän ei olisi syntynyt”.

        Esim. 3. Moos. 19:14 ”älä laita kompastusta sokean eteen”, voidaan muotoilla "Älä kiusaa vaivaista", johon luetaan myös kouluttamattomuus.
        Mutta eihän se päde niihin, jotka siitä eivät tiedä.

        Yhtälailla Av. Zar. 26b8 ”pakanaa ei saa parantaa”, voidaan muotoilla kehittyneempään muotoon ”C luokkaa ei voi parantaa, ja B1:ä alempaa ei kannata parantaa”, ja 3. Moos. 20:15 joka kieltää eläimeen sekaantumisen, voi muotoilla "Älä nai äläkä pane eläintä tai sen kaltaista". Naidessa siitetään, paneminen tapahtuu suojatusti.

        Sen puoleen: "Miehellä jolla ei ole vaimoa, ei ole siunauksia, eikä hänen uhriaan pidetä uhrina. Tämä siksi, että "todellinen mies" koostuu miehestä ja naisesta yhdessä, siis parista. Säädös 'Jos joku teistä tuo lahjan' sulkee pois miehen, joka ei ole nainut vaimoa ja saanut lasta, sillä hänen uhriaan ei pidetä uhrina, eikä hänellä ole siunauksia, ei ylhäällä eikä alhaalla.
        Hän ei ole (todellinen) mies, koska hän on viallinen, ja kaukana kaikesta, ennen kaikkea alttarista ja uhrin tuomisesta". Mies soveliaassa yhteydessä naisen kanssa ja tuloksen kanssa on siunauksen arvoinen.

        Jos siis henkilö ei ole opiskellut, hänen voi olla vaikea olla aviossa.

        Etkö ole vielä ottanut päivän viskiannostasi, vai otitko kaksinkertaisena. Ota kahvia päälle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö ole vielä ottanut päivän viskiannostasi, vai otitko kaksinkertaisena. Ota kahvia päälle!

        Toi viittaa narsismiin.


    • Anonyymi

      "Jesaja 53, kertoo Yeshuan kohtalon niin kuin se on. "

      Jesaja on elänyt 700-vuotta ennen Jeesusta, ei hän ole voinut tietää minkälainen kohtalo tulee olemaan toisen uskonnon korottamalla juutalaispojalla, jonka kuolemasta syytettään juutalaisia, ja toisella kädellä kerrotaan että hän elää.

      Johannes kertoo, että Jesaja näki Jeesuksen kirkkauden ja puhui hänestä. Jesaja ei kuitenkaan ole ollut näkemässä Jeesusta.

      • Anonyymi

        Kyllä hän siitä tiesi, mutta Jeesuksen sanoma ei sopinut juutalaisille, koska heillä oli tarve seurata tooraa, ja tänäkin päivänä pitävät sitä miestä vääränä messiaana.
        Nyky kristityillä on sama ongelma - heillä on tarve seurata Jeesusta, eivätkä halua ottaa vastaan mitään poikkeavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä hän siitä tiesi, mutta Jeesuksen sanoma ei sopinut juutalaisille, koska heillä oli tarve seurata tooraa, ja tänäkin päivänä pitävät sitä miestä vääränä messiaana.
        Nyky kristityillä on sama ongelma - heillä on tarve seurata Jeesusta, eivätkä halua ottaa vastaan mitään poikkeavaa.

        https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_views_on_religious_pluralism

        "Maimonides, yksi juutalaisuuden tärkeimmistä teologeista ja lakiasiantuntijoista selitti miksi hänestä Jeesus oli väärässä luodessaan kristinuskon, ja miksi Muhammed oli väärässä luodessaan islamin; hän valittaa tuskista, joita juutalaiset ovat kärsineet näiden uusien uskontojen seuraajien vainosta, kun he yrittivät syrjäyttää juutalaisuuden (kristinuskon tapauksessa supersessionismi). Maimonides jatkaa kuitenkin sanomalla, että molempia uskontoja voidaan pitää myönteisenä osana Jumalan suunnitelmaa lunastaa maailma.

        Jeesus oli tärkeä [ tai "oli väline" ] muuttaessaan Tooran ja saattanut maailman erehtymään ja palvelemaan toista Jumalan rinnalla. Mutta on ihmismielen ulkopuolella ymmärtää Luojamme suunnitelmia, sillä meidän tiemme eivät ole Jumalan teitä, eivätkä ajatuksemme ole Hänen.
        Kaikki nämä Jeesukseen ja hänen jälkeensä tulleeseen ismaelilaiseen [ Muhammediin ] liittyvät asiat vain avasivat tien juutalaiselle Messiaalle valmistelemaan koko maailmaa palvomaan Jumalaa yksimielisesti, kuten on kirjoitettu 'Sillä niin minä käännän kansoille puhtaan kielen, niin että he kaikki huutavat avuksensa Herran nimeä palvellakseen Häntä yksimielisesti. (Sefanja 3:9).
        Siten juutalaisten toivo, Toora ja käskyt ovat tulleet tutuiksi keskustelunaiheiksi kaukaisillakin saarilla oleville ja monille, lihaltaan ja sydämeltään ympärileikkaamattomille. (Maimonides, Mishneh Toora , XI.4.)"


    • Anonyymi

      Mitä koraani sanoo kristityistä? Voisiko aloittaja kertoa hieman sitäkin?

      • Anonyymi

        En ole aloittaja, mutta silti vastaan.
        Käskee tapaa samoin juutalaiset.


    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe