Aku Ankan uskonto

Atnitessi

Onko Aku Ankka uskossa? Ja jos on, minkä kirkkokunnan jäsenenä? Jossain vanhassa filmissä se ainakin esitti ruokarukouksen.

27

588

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • takapuoli vankka

      Matalan profiilin ankka välttelee sellaisia aiheita kuin uskonto, seksi, politiikka. Varmaankaan hän ei ole kiivas ateisti. Hän on uskonnollisilta kannoiltaan hyvin sovinnainen ja maltillinen. Arkipäiväiset koukerot yleensä vievät hänen koko huomionsa. Tosin hän näkyy yleensä kulkevan ilman housuja yleisellä paikalla vaikka seksiä vältteleekin.

      • lauloi joskus

        "Elämää en [enää?] koskaan vietä rietasta, aina ehtii pyyhkeen eteen kietasta." Siinä olisi Naku-Akullekin jotakin oppimista.


    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      Aku on on hieman epäonninen, laiska, äkkipikainen ja mustasukkainen, mutta yleensä lopulta hyväsydäminen, kunnianhimoinen ja hauska ankka. Muistaakseni Akulla oli jossain sarjiksessa kaapu päällä,sellainen mustakaapu, jossa iso kookas risti kaavussa, eli näytti olevan viite kristinuskoon, mutta en muista mitä hän siinä sähläsi tapansa mukaan. Aku ollut natsi ja natsi vastainen hän on mukana myös erinäisissä yhdistyksissä --> PAM - Päihitämme Avaruuden Muukalaiset ATP - Ankan TiedusteluPalvelu, johtajana Roope ja Rokkikukot - yhtyeessäkin.

    • A. Ankka

      siinä filmissä papupurkin? Yleensä kun ei hältä muuta kaapista löydy.

    • aina vaan

      Muistaakseni Aku uskoi vankkumattomasti höpsismiin, jossa elämän vaikeat valintatilanteet ratkaistiin kolikkoa heittämällä. http://fi.wikipedia.org/wiki/Höpsismi

      • orhitolooki

        Akulle sopii suomalainen usko, että maailma on saanut alkunsa sotkan munasta.


    • Usko Herraan Jeesus Kristuk...

      Aku Ankka ei ole kristillinen hahmo. Hän on pimeyden herran Saatanan oma kätyri, joka yrittää syöstä sieluja turmelukseen. Sitä sarjakuvaa ei olisi koskaan saanut Suomeen tuoda, ja jokainen kappale siitä pitäisi hävittää ja piirtäjä laittaa edesvastuuseen lastemme turmelemisesta.

    • pylly1234

      aku on natsi

    • Akusta en muista onko hän käyttänyt samaa, mutta ainakin Roope sedällä on kirosanana "Paha kurki". Vastannee vanhaa vihtahousua.

      • Lyhyellä googlauksella huomasin, että voimasana on suomentajan keksintöä. Mikähän mahtaisi olla alkukielellä pahan kurjen paikalla?

        Tiede: "Suomen länsimurteissa tunnetaan kurki tai kurko pahan hengen nimityksenä: ”Voi paha kurki.” Tämän kurjen taustalla on vanha balttilainen uskomusolennon nimitys kurko, joka on sekaantunut ihmisten mielissä linnun nimitykseen. "


    • Luulisi että ainakin alkuperäinen amerikkalainen Aku Ankka on sikäläisien kriteerien mukaan "poliittisesti korrekti" eli Aku ei voi olla leimallisesti babtisti, katolinen, presbyteeri, juutalainen tms, vaan hän ehkä on jonkinlainen "yleisteisti".

      • MitäAkuUskoo

        Aku, pojat ja Roope voidaan luokitella Amerikan katolisiksi, maallistuneiksi katollisiksi. Sitä en siltikään ymmärrä mistä syystä Roope on rakentanut omilla rahoillaan uusgoottilaisen tuomiokirkon keskelle Ankkalinnaa...


    • ilkimyksen.päivystys

      Disney on tieten tahtoen vältellyt uskonto- ja kuolema-aiheita viimeistään tämän jälkeen:

      https://www.youtube.com/watch?v=l0GhpXHMsuo

      En muista kuka ja missä olisi halunnut tuomita tuon mm. Nooan liian negridisyyden takia, mutta näin on joskus tehty. Historia-arvo on kuitenkin ohittanut poliittisen korrektiuden.

    • Evlut.Hessu.Hopo

      Aku Ankka on pesunkestävä episkopaali. Roope-setä on presbyteeri eli pesunkestävä kalvinisti. Mikki Hiiri edustanee ns. vapaita suuntia.

      • MitäAkuUskoo

        Jos Mikki Hiiren uskontoa pitäisi arvata, niin itse veikkaisin antiikin kreikan jumalia, sillä Mikki on todistetusti päässyt tapaamaan näitä myyttisiä heroksia.


    • 7865

      Aku Ankka lehtenä on historiallinen dokumentti tapahtumista Ankkalinna-nimisessä kaupungissa. Aku Ankka lehden historiallinen arvo on samalla tasolla Raamatun kanssa.

    • Vanhassa Barksin piirtämässä sarjassa Ankkalinnassa on katedraali.

      • Ateisti-Atte

        Barks itse oli ateisti.

        Toki yhdessä hänen piirtämässään jutussa seikkailtiin Pariisin Notre-Damen katedraalissa. Ei tainnut olla todiste uskonnollisuudesta, vaan tapahtumakulissi.


      • MitäAkuUskoo
        Ateisti-Atte kirjoitti:

        Barks itse oli ateisti.

        Toki yhdessä hänen piirtämässään jutussa seikkailtiin Pariisin Notre-Damen katedraalissa. Ei tainnut olla todiste uskonnollisuudesta, vaan tapahtumakulissi.

        Barksin tarinassa seikkaillaan Notre Ankan tuomiokirkossa jonka Roope oli rakennuttanut keskelle Ankkalinnaa. Tarinassa he jahtaavat kirkon kummitusta joka varastelee rahoja ja pillin jolla Roopen rahasäiliön holvin saa auki. Tarinan alussa viitataan siihen että kirkkorakennus on Roopen omistama. Myös muita kirkon torneja näkyy ankkalinnassa myös yhtänään. Carl Barksin ateismi ei tähän kuitenkaan liity, jo Al Taliaferro teki akusta maallistuneen katolisen joka rukoilee iltaisin ja käy ainakin silloin tällöin kirkossa. Eräässä Taliaferron stripissä Aku esimerkiksi varastaa kolehtihaavista joten suntio heittää Akun ulos kirkosta.


      • MitäAkuUskoo

        Barks myös kerran piirsi Akun ja pojat rukoilemaan seinaa vasten kädet ristissä yhdessä tarinassaan jossa he päätyvät tulivuorten ympäröimään laakson Akun vahingossa ostaman lentokoneen avulla. Tämä kai on ainoa kerta jolloin Barks on piirtänyt ankat rukoilemaan sarjakuvassa. Enemmän tuo rukoilu on ollut Al Taliferron sanomalehti stripeissä.


      • MitäAkuUskoo
        MitäAkuUskoo kirjoitti:

        Barks myös kerran piirsi Akun ja pojat rukoilemaan seinaa vasten kädet ristissä yhdessä tarinassaan jossa he päätyvät tulivuorten ympäröimään laakson Akun vahingossa ostaman lentokoneen avulla. Tämä kai on ainoa kerta jolloin Barks on piirtänyt ankat rukoilemaan sarjakuvassa. Enemmän tuo rukoilu on ollut Al Taliferron sanomalehti stripeissä.

        Niin toki unohtui että Barksin tarinat toisinaan vilisee viittauksia Raamattuun esin Joonasta valaan vatsassa ja eräässä Barksin tarinassa Roope etsii Salomonin kaivoksia onnistuen jopa löytämään ne.


    • Isopenisonnero

      Vammainen kehitys = ihminen
      Vammaisempi kehitys = aku ankka
      Vammaisin kehitys = aku ankan rukous

      • MitäAkuUskoo

        Ankka universumissa Joulupukki on todella olemassa, lentää porovaljakolla ja asuu iglussaan pohjoisnavalla. Koulupukki on aina hilpeällä tuulella, pukeutuu punaiseen nuttuunsa ja pystyy jopa muuttamaan kokoa. Aku ja Pukki ovat lienee hyviä ystäviä, nimittäin yhdessä Carl Barksin tarinassa Joulupukki kutsuu Akun ja pojat apuun, sillä tarvitsee lapsen mielisiä koetestaajia pajansa leluille.


    • MitäAkuUskoo

      Asiasta kai on joskus tehty joku väitöskirja jossa suitsittiin Aku Ankan uskonnolisuutta, tutkimus oli Al Taliaferron strippuen ja Carl Barksin sarjojen perusteella tullut siihen tulokseen että Ankka on maalistunut katolinen joka kuitenkin käy kirkossa ja rukoilee iltaisin.

    • ihanisti

      Aku Ankka on selvästi episkopaalinen kristitty. Sen lisäksi hän on historiallisesti todellinen henkilö, koska hänestä löytyy paljon kirjallisia todisteita, toisin kuin Raamatun henkilöistä, jotka ovat enimmäkseen fiktiivisiä. Poikkeuksen tekevät vain muutamat historian tuntemat faraot, kuninkaat ja muut suurten valtakuntien merkittävät henkilöt.

      Israel on ollut Raamatun kirjoitusten mukaan monimiljoonainen suurvalta, joten siitä olisi pitänyt jäädä paljon arkeologisia ja historiallisia todisteita, mutta koska niitä ei ole, todistaa se Raamatun kirjoitukset taruiksi.

      Israel on ollut tieteellisen historian tutkimuksen mukaan pieni ja merkitykseltään vähäinen paimentolaisheimo, jossa on ollut korkeintaan muutama sata tai reilu tuhat jäsentä. Sen vuoksi siitä pitäisi löyty tukuttain todisteita arkeologisista ja historiallisista lähteistä.

    • Ateisti-Aku

      Tupu on juutalainen, Hupu kristitty ja Lupu muslimi. Aku on ateisti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2142
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1694
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1511
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      36
      1495
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1435
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1239
    Aihe