Kristus lepäsi sapatin

kolme-enkeliä

haudassa lunastaessaan ihmisen. Lunastustyön päätökseksi Jeesus lepäsi haudassa viikon seitsemännen päivän. Sapatti on näinollen myös lunastuksen niinkuin luomisen sinetti ja muistomerkki. Paavalin ennustama luopumus tuli kuitenkin varhain kirkkoon. Jo 200-luvulla sunnuntaita vietettiin kristikunnassa sapatin rinnalla jumalanpalveluspäivänä. Profeetta Daniel sai nähdä miten kristillisen kirkon johto muuttaisi Jumalan lain ja sen aikaa koskevan käskyn. Dan. 7:25     Hän puhuu sanoja Korkeinta vastaan ja hävittää Korkeimman pyhiä. Hän pyrkii muuttamaan ajat ja lain, ja ne annetaan hänen käteensä ajaksi ja kahdeksi ajaksi ja puoleksi ajaksi. JA tosiaan, kirkko muutti Jumalan lakia ja sapattikäskyä, tehden arkipäivästä lepopäivän Jumalan asetuksen sijaan ja tämä luopumus kesti tuon ennustetun ajan eli 1260 vuotta! Jumalan lakia poljettiin tuo aika ja silloin Jumala kutsui adventtiliikkeen julistamaan että tuomion aika on tullut ja taivaalline pyhäkkö puhdistetaan ja että Jumalalle kuuluu kunnia luomisen perustella ja sapatti on sen muisto!!! Paavali näki todellakin laittomuuden ihmisen tulevan ja paavi on tuo laiton. 2. Tess. 2:3     Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi, 2. Tess. 2:7     Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää, Luther sanoi suoraan paavia antikristukseksi. Ja sunnuntai on antikristillisyyden sinetti ja pedon merkki!

30

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • painoi

      hommia sapatit läpeensä ja paransi sairaita,arkipäivisin Jeesus saarnasi helvetistä jottei ihmiset joutuisi ikuiseen rangaistukseen.

      • deliina

        näin Jeesus teki ja näin mekin saamme tehdä. Jeesus on Herramme-tehkäämme kaikki sanassa ja työssä kuin Herralle.


    • uteljas

      Sapattiko = sinetti? Kirjoittanut: mathetes 11.5.2009 klo 17.31    Mikä on Jumalan "pelastuksen sinetti", sapattiko? EGW sanoo että: "sapatti on sinetti"! "Jumalan lain viholliset, saarnaajasta aina pienimpään asti heidän joukossaan, saavat uuden käsityksen totuudesta ja velvollisuudesta. Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti". (Suuri Taistelu). Raamattu kuitenkin mainitsee, että "Kristityille" sinetti on: Pyhä Henki! "Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti"! (Ef 1:13) "Älkää saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka"! (Ef. 4:30) Huomaa tämä voimakas ristiriita sillä Raamattu kertoo että Jumalan sinetti on PYHÄ HENKI! Kun taas EGW kieltää tämän Raamatulisen totuuden, väittämällä juutalaisen seitsemännen päivän sapatin olevan Jumalan sinetti! Sapatin pitäminen siis ylennetään EGW,n taholta ratkaisijaksi kuka on kadotettu ja kuka on pelastettu! Elikä toisinsanoen EGW julistaa sapatin olevan se joka pelastaa, ei siis Jeesus Kristus, joka pelastaa! Näin siis ovelan röyhkeästi Jeesus tehdään pelastustoimessa mitättömäksi jossa pelastuksen välittääkin juutalainen "sapatti", ei Jeesus! Sellainen on selvää ja pimeää harhaoppia, jolla julistetaan tekojen kautta tapahtuvaa pelastumista! EGW tekee siis sapatista kaikkein suurimman käskyn! Jaakobin 2:luku kertoo, että jos rikot yhtä lain kohtaa vastaan esim, (huorintekeminen, tappaminen,) olet syyllinen Jumalan edessä kaikissa lain kohdissa! Vain Kristuksen kautta tapahtuvassa uskoontulemisessa ja Hänen uhriverensä lunastusvoimassaa meillä on iankaikkinen pelastumisen mahdollisuus, ei jonkin tietyn juutalaisen viikonpäivän vietettävässä pyhäpäivässä jota ei koskaan ole annettu pakanoille noudatettavaksi!

      • kolme-enkeliä

        kuten käärmeelläkin oli mielipide Jumalasta.


      • sinä olet panana

        ja pysyt pakanana jos ei muutosta tule.


    • ### Kristus lepäsi sapatin Kirjoittanut: kolme-enkeliä 11.5.2009 klo 17.34 ### Kristus tekee yhäti töitä myös sapattina. Ja käskee jonninjoutavaa sänkyä KANTAAA, eikä siinä makuuhaavoja tavoitella! Joh 5:8-9 8 Jeesus sanoi hänelle: "Nouse, ota vuoteesi ja kävele." 9 Mies tuli heti terveeksi, otti vuoteensa ja käveli. Mutta se päivä oli sapatti. Rakastatko totuutta niin paljon, että luet koko stoorin? Johannes 5:1- 1 Tämän jälkeen oli eräs juutalaisten juhla, ja Jeesus lähti Jerusalemiin. 2 Jerusalemissa on Lammasportin lähellä allas, jonka hepreankielinen nimi on Betesda. Sitä reunustaa viisi pylväshallia, [Neh. 3:1] 3 ja niissä makasi suuri joukko sairaita: sokeita, rampoja ja halvaantuneita.* [Nämä odottivat, että vesi alkaisi liikkua. [Osa käsikirjoituksista lisää tähän hakasulkeisiin merkityt sanat.] 4 Aika ajoin näet Herran enkeli laskeutui lammikkoon ja pani veden kuohumaan, ja se, joka ensimmäisenä astui kuohuvaan veteen, tuli terveeksi, sairastipa hän mitä tautia tahansa.] 5 Siellä oli mies, joka oli sairastanut kolmekymmentäkahdeksan vuotta. 6 Jeesus näki hänet siellä makaamassa vuodematolla ja tiesi, että hän oli jo pitkään ollut sairas. Jeesus kysyi: "Tahdotko tulla terveeksi?" 7 Sairas vastasi: "Herra, minulla ei ole ketään, joka auttaisi minut altaaseen, kun vesi kuohahtaa. Aina kun yritän sinne, joku toinen ehtii ennen minua." 8 Jeesus sanoi hänelle: "Nouse, ota vuoteesi ja kävele." 9 Mies tuli heti terveeksi, otti vuoteensa ja käveli. Mutta se päivä oli sapatti. [Joh. 9:14] 10 Niinpä juutalaiset sanoivat parannetulle: "Nyt on sapatti, ei sinun ole lupa kantaa vuodettasi." [Neh. 13:19; Jer. 17:21,22] 11 Mies vastasi heille: "Se, joka teki minut terveeksi, sanoi minulle: 'Ota vuoteesi ja kävele.'" 12 Silloin juutalaiset kysyivät: "Kuka se mies oli, joka käski sinun ottaa vuoteesi ja kävellä?" 13 Parannettu ei kuitenkaan tiennyt, kuka hän oli, sillä Jeesus oli jo hävinnyt väkijoukkoon. 14 Myöhemmin Jeesus tapasi miehen temppelissä ja sanoi hänelle: "Sinä olet nyt terve. Älä enää tee syntiä, ettei sinulle kävisi entistä pahemmin. " [Matt. 12:45; Joh. 8:11; 2. Piet. 2:20] 15 Mies lähti sieltä ja kertoi juutalaisille, että Jeesus oli hänet parantanut. 16 Juutalaiset alkoivat vainota Jeesusta, koska hän teki tällaista sapattina. [Mark. 3:6] 17 Mutta Jeesus sanoi heille: "Minun Isäni tekee työtään taukoamatta, ja niin teen myös minä." [Joh. 9:4, 14:10] 18 Tämä vain lisäsi juutalaisten halua ottaa Jeesus hengiltä. Hänhän ei ainoastaan rikkonut sapattikäskyä, vaan vieläpä sanoi Jumalaa omaksi isäkseen ja teki siten itsestään Jumalan vertaisen. [Joh. 10:33 Näin on mitä sapattiin tulee ja Jeesukseen ja ihmiseen ja tuöntekoon.

      • sunnuntai fariseuksia

        esim. Eräässä kerrostalossa asui sunnuntai pyhittäjä pastori, ja säännöt oli farisealaiset vuodetta ei saanut sunnuntaina kantaa ulos samoin mattojen tamppaus oli kielletty sunnuntaisin. Näin säännöt fariseuksien taholta. Toinen sunnuntai fariseus kulki kavimaani vieressä olevaa polkua, olin kääntämässä kasvimaata sunnuntaina ja tämä fariseus sanoi, että minä en tee sunnuntaina töitä kun sunnuntai on pyhäpäivä. Vielä lisää fariseuksia kudoin sukkaa sunnuntaina lasten ollessa pieniä hiekkalaatikon reunalla, niinpäs tämä sunnuntai fariseus nappasi sanomaan nyt on pyhä miksi kudot. Nähtäväksi jää millaisia otteita nämä fariseukset ottavat aikojen kuluessa kun oikein kunnolla aletaan vainota oikean sapatin pyhittäjiä, siinä ei varmaan keinoja kaihdeta.


      • Totuuden etsijä

        Jeesu Kristus sanoi rikkaale nuorukaiselle, älä sano ketään hyväksi, sillä yksi on vain hyvä Isä Jumala taivaassa: Jeesus tarkoitti ruumistaan siis ei lihassa ja veressä ole mitään hyvää, vain se Jumalan Henki joka sitä ruumista käyttää, eli Poika Kristus - Jumala: siis Isä ja minä Hänen henkensä jotka työskentelemme emme tarvitse lepoa, Kristus on laatusana eli ei persoonallinen/fyysillinen olento. Henki ei lepää koska se pitää aineellisen ruumiin toiminnassa. Ruumis toimii sen tähden että henki antaa sille toiminta mahdollisuuden. Siksi meidän tulisi toimia vain Pyhän Hengen johdossa, kuten Isä Jumala taivaassa toimii, niin meidänkin tulisi toimia täällä maan päällä.


    • Jeesus

      lepäsi vielä sunnuntaiaamuun saakka, ennenkuin Isä Jumala nosti hänet pois kuolemanunesta. Aattele... Jeesus nousi Isän Voimallisen käden kohottamana - sunnuntaiaamuna.

      • kolme-enkeliä

        vertauskuvaa Jeesuksen ylösnousemuksesta. Siinä me kuolemme vanhalle elämälle, hautaamme syntimme ja koemme ylösnousemuksen. Sapatti taas perustaa juurensa luomiseen ja sitä vietetään sen muistoksi. EI Jumala turhaan aloita sapattikäskyä sanalla "Muista"! Jeesus sitäpaitsi oli noussut kuolleista jo ennen auringonnousua. Kun naiset anivarhain, viikon ensimmäisenä päivänä, menivät haudalle, Jeesus ei enää ollut siellä. Siis ei kovinkaan suurta merkitystä voi tuon perusteella sunnuntaille antaa tai laittaa sille ylösnousemuksen muistoa. Ei siihen Raamatussa mitään vinkkiä olekaan. Mutta sapatin pyhittämiseen on vinkkeja sadoittain.


      • Totuuden etsijä
        kolme-enkeliä kirjoitti:

        vertauskuvaa Jeesuksen ylösnousemuksesta. Siinä me kuolemme vanhalle elämälle, hautaamme syntimme ja koemme ylösnousemuksen. Sapatti taas perustaa juurensa luomiseen ja sitä vietetään sen muistoksi. EI Jumala turhaan aloita sapattikäskyä sanalla "Muista"! Jeesus sitäpaitsi oli noussut kuolleista jo ennen auringonnousua. Kun naiset anivarhain, viikon ensimmäisenä päivänä, menivät haudalle, Jeesus ei enää ollut siellä. Siis ei kovinkaan suurta merkitystä voi tuon perusteella sunnuntaille antaa tai laittaa sille ylösnousemuksen muistoa. Ei siihen Raamatussa mitään vinkkiä olekaan. Mutta sapatin pyhittämiseen on vinkkeja sadoittain.

        on vielä kesken! Eihän Jumala ole vielä päässyt lepoon - Hän yhä tekee työtä ihminen on vielä keskeneräinen ei alkuunkaan Jumalan kuva, päinvastoin vielä Jumalan vihollinen. Jumalalla on vielä suuri työ ihmiskunnassa ennenkuin Hän pääsee lepoon, ja sapattia viettämään/sapatin-lepoon.


    • Näemme vain selkäsi

      Lepää edes hetkinen, kolome enkulia! Emme ehdi millään vastailemaan saati että ehtisit kuulla vastauksemme. Js sua ees kiinnostaa? Levähdetään hetki ja jutellaan! Mutta olet niin kirotun kiireinen ... Mark. 6:31 Niin hän sanoi heille: "Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän". Sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon, ja heillä ei ollut aikaa syödäkään. Kujanjuoksua jenkit vastaan pohojalaaset ... http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000043882801

    • mathetes

      Kirjoitit- >>>Kristus lepäsi sapatin haudassa lunastaessaan ihmisen.

    • etpä tajua

      Aika lasketaan Kristuksen mukaan! Etkö tajua? Koska Kristus nukkui, "Nukkui sapattikin". Siksi lepopäivä on Uudessa liitossa siirtynyt eteenpäin. Me laskemme aikaa Kristuksen mukaan. Emme Aadamin heimon elonpäivien mukaan.

      • ja pläiskis

        Olipa tuokin kaukaahaettu selitys. Siis Jumala käski pyhittää seitsemännen päivän, mutta Jeesus ihan uhallaan käskikin pyhittää kahdeksannen päivän, niinkö??? Älä narraa nauramaan!


      • Totuuden etsijä
        ja pläiskis kirjoitti:

        Olipa tuokin kaukaahaettu selitys. Siis Jumala käski pyhittää seitsemännen päivän, mutta Jeesus ihan uhallaan käskikin pyhittää kahdeksannen päivän, niinkö??? Älä narraa nauramaan!

        Jeesus Kristus ei ole käskenyt pyhittää erikseen mitään päivää, miksi, siksi, että hän haluaa tehdä joka päivä sitä työtä, jota hänen Isänsäkin työskentelee yhäti joka päivä, sillä Isä ja minä olemme yhtä, ja se velvoittaa hänet toimimaan Isän Jumalan esimerkin mukaan. Sinun Jumalasi saa levätä vaikka perjantaista sunnuntaihin, jos niin haluaa. Mutta Henki ei lepää, koska se pitää fysikkaamme toiminnassa.


    • Ellen Whiten demoninäkyjä taas höriset.

      Kun Jeesus kuoli, Hän meni tuonelaan pitämään nuhdesaarnan tuolle pahalle puolelle
      (1Piet 3:18-20) ja samalla päästi hyvältä puolelta ihmiset taivaaseen. Osan Hän tosin nosti jopa kuolleista takaisin ja heitä nähtiin Jerusalemissakin.

      Tuosta tapahtumasta lähtien jokainen ei-uskova on mennyt kuollessaan yhä tuohon tuonelan pahempaan osastoon.

      Tuonelan parempi osasto on siitä lähtien ollut tyhjä ja jokainen uskossa ruumiistaan eronnut on mennyt taivaaseen samantien.

      Ei-uskovat menevät kaikki tuonelaan ihan siihen asti, kun se tyhjennetään viimeiselle tuomiolle väestään (Ilm 20:13). Sen jälkeen tuonela käy hyödyttömäksi ja se heitetään helvettiin (Ilm 20:14).

      • ainaskin

        tuon tätin hourailut alkaa mennä liian pitkälle. Alat olla Astrid Lindgrenin veroinen satutäti. Täähän on jo melkein parempaa mielikuvitusta kuin "Veljeni Leijonamieli".


      • benedi= siunattu

        hourailee, sillä Raamattu kertoo selvästi: " ettei heillä ole paikkaa" Salomo!
        Salomo on uskottavampi kuin uskova 1

        Ja sitäpaitsi, Jeesus saarnasi " vankeudessa oleville henkille"...eikä henkillä ole lihaa eikä luita, kuten niillä, jotka tuonelaan lasketaan, so. maanpoveen!

        Kenelle hän saarnasi?
        Näille , henkille tietenkin 2 Piet 2: 4...sillä enkelit ovat palvelukseen lähetetettyjä HENKIÄ, niitä varten jotka saavat autuuden periä!

        " Sillä Jumala ei säästänyt enkeleitä, jotka syntiä tekivät ( siis muinoin). vaan syöksi ,heidät syvyyteen pimeyden kuiluihin ja hylkäsi heidät tuomiota varten säilytettäviksi"

        Eikö syntiä tehneet enkelit, jotka ovat elossa, tarvitse saarnaamista,..hehän tekivät syntiä!

        Emmekö mekin ole kuulleet evankeliumin saarnoja, ja saarnoja siitä, kuka se on joka voi yksin sovittaa meidän syntimme?

        " Elävät tietävät että heidän on kuoltava, mutta kuolleet ( tuonelassa) eivät tiedä mitään" Salomo

        " Tuhannesta miehestä löysin yhden miehen, mutta en yhtään naista",...joka osaisi ratkaista tämänkin pulman, ettei kuolleille voi saarnata mitään!

        Henki kun palajaa Jumalan tykö, joka on sen antanutkin"....eikä haisevat lihat ja luut kuule eivätkä tiedä mitään!!

        Eiköhän langenneille engeleillekin kuulu ylösnousseen Jumalan ääni??
        Ja kuuluihan se, sillä hengillehän, eli enkeleille Jeesus saarnasi!

        Ei kuolleille julisteta evankeliumia, vaan eläville! Eiväthän kuolleet pysty toteuttamaan haudoissaan Jeesuksen saarnojen sanomaa Jumalaa ja lähimmäistään kohtaan!

        Ei, siellä voi ojentaa janoiselle lasillista kylmää vettä, sillä te tohelot unohditte astiat pois omaistenne arkusta!! :-)


      • Jeesus oli siellä missä ihmiset - sapattina siksi synagoogassa.
        Että Jumala olisi sielläkin.
        Jos Jeesus ei ollut siellä missä ihmiset, niin ihmiset tulivat sinne missä Jeesus oli.
        Sillä vain Jeesuksella oli VASTAUS.

        Vain menemällä Galilean järven rannalla olevaan huvilaansa ja laittamalla ovi
        säppiin, sai Jeesus hetken rauhan, sapatinlevon.
        Kyllä Riitta on aivan oikeassa.

        Adventismin eli ellenismin eli ellensapatismin mukaan Jeesus lepäsi vuoteen 1844
        asti ja sitten alkoi syyttäjän viran ja siinä adventistit ovat miikaeljeesustaan
        lainkuuliaisesti seuranneet. Valitettavasti on kyse antijeesuksesta eikä
        krsitittyjen Herrasta.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Jeesus oli siellä missä ihmiset - sapattina siksi synagoogassa.
        Että Jumala olisi sielläkin.
        Jos Jeesus ei ollut siellä missä ihmiset, niin ihmiset tulivat sinne missä Jeesus oli.
        Sillä vain Jeesuksella oli VASTAUS.

        Vain menemällä Galilean järven rannalla olevaan huvilaansa ja laittamalla ovi
        säppiin, sai Jeesus hetken rauhan, sapatinlevon.
        Kyllä Riitta on aivan oikeassa.

        Adventismin eli ellenismin eli ellensapatismin mukaan Jeesus lepäsi vuoteen 1844
        asti ja sitten alkoi syyttäjän viran ja siinä adventistit ovat miikaeljeesustaan
        lainkuuliaisesti seuranneet. Valitettavasti on kyse antijeesuksesta eikä
        krsitittyjen Herrasta.

        Joh. 5:15-17
        15 Mies lähti sieltä ja kertoi juutalaisille, että Jeesus oli hänet parantanut.
        16 Juutalaiset alkoivat vainota Jeesusta, koska hän teki tällaista sapattina.
        [Mark. 3:6]
        17 Mutta Jeesus sanoi heille: "Minun Isäni tekee työtään taukoamatta, ja niin teen myös minä."
        [Joh. 9:4, 14:10]

        Joh. 5:9
        Mies tuli heti terveeksi, otti vuoteensa ja käveli.
        Mutta se päivä oli sapatti. [Joh. 9:14]

        Joh. 9:13-17

        Fariseukset kuulustelevat parantunutta - ADVENTISTIT KUULUSTELEE KRISTITTYJÄ

        13 Mies, joka oli ollut sokea, vietiin fariseusten luo.
        14 Oli sapatti, kun Jeesus teki tahnan ja avasi miehen silmät. [Joh. 5:9]
        15 Myös fariseukset kysyivät mieheltä, kuinka hän oli saanut näkönsä, ja mies kertoi: "Hän pani tahnaa silmilleni, sitten kävin pesulla, ja nyt minä näen."
        16 Silloin jotkut fariseuksista sanoivat: "Ei hän voi olla Jumalan mies, koska hän ei noudata sapattikäskyä." Toiset taas sanoivat: "Voisiko syntinen ihminen tehdä sellaisia ihmeitä?" Tästä syntyi kiistaa, [Joh. 7:12]
        17 ja siksi he kysyivät taas sokealta: "Mitä mieltä sinä itse olet hänestä? Sinunhan silmäsi hän avasi." Mies vastasi: "Hän on profeetta." [Luuk. 7:16]


    • 3enkeliä

      Tule pian takaisin sieltä ulkomailta tänne kylmään Suomeen!

    • Kristus Jeesus

      nousi kolmannen päivän aamuna, sunnuntaina, ylös haudasta Isä Jumalan käden kohottamana, koska näin oli Raamatun kirjoihin kirjoitettu.

      Älä sinäkään julista enää paavin pölinöitä, vaan julista ristiinnaulittua Kristusta ja hänen verensä evankeliumia.

    • Yks-tämmönen

      Jeesus lepäsi sapatin, koska oli lain alainen.

      Gal. 4:4

      Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen,

      Jeesuksen ristiinkuolemasta alkoi armon aikakausi ja kaikki, jotka ottavat Jeesuksen vastaan omana Vapahtajanaan saavat myös sapatinlevon, joka on jokapäiväinen lepo Jeesuksessa Kristuksessa. Minäkin olen saanut levon kaikista teoistani.


      Hebr. 4

      1 Varokaamme siis, koska lupaus päästä hänen lepoonsa vielä pysyy varmana, ettei vain havaittaisi kenenkään teistä jääneen taipaleelle.

      2 Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat.

      3 Sillä me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon, niinkuin hän on sanonut: "Ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'", vaikka hänen tekonsa olivat valmiina maailman perustamisesta asti.

      4 Sillä hän on jossakin sanonut seitsemännestä päivästä näin: "Ja Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistansa";

      5 ja tässä taas: "He eivät pääse minun lepooni".

      6 Koska siis varmana pysyy, että muutamat pääsevät siihen, ja ne, joille hyvä sanoma ensin julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden tähden,

      7 niin hän taas määrää päivän, "tämän päivän", sanomalla Daavidin kautta niin pitkän ajan jälkeen, niinkuin ennen on sanottu: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne".

      8 Sillä jos Joosua olisi saattanut heidät lepoon, niin hän ei puhuisi toisesta, senjälkeisestä päivästä.

      9 Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.

      10 Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa.

      11 Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä.

      • aikakausi..

        alkoi paratiisista, syntiin lankeemuksen jälkeen.

        Siitä lähtien on ihminen ollut uskon ja armon varassa pelastuakseen.

        Sapatti kuuluu Jumalan kymmeneen käskyyn ja sitä ei ole poistettu.
        Ei Jumala pyyhkäse pyhitystään pois siltä päivältä, jonka on siunannut ja pyhittänyt ihmistä varten. Jeesus sanoo, että en ole sitä kumonnut, olen sen Herra.
        Ei kuolema sitä pyyhkäissyt pois, kumonnut, vaikka kattaakin sen rikkomukset, joka turvaa Herraan elämänsä. Jeesus oli kuoleman Voittaja. Monet kuvittelevat, että Jeesus oli hävijäjä, Jumalan pyhän lain rikkoja, mutta ei niin vaan käynyt.
        Sapatti on pyhä niin kaun, kun on ihmisiä ja ihmisiä taitaa armosta päästä taivaan ihanuuteen, iankaikkisuuteen. Eli sapattin Herran sapatti on taivaassakin, jossa kokoonutaan ylistämään Herraa.

        Totta kai sinä haluat poistaa pyhän, kun olet maailmasta ja haluat pitää ihmistä orjana, työpiiskurina, ilman vapaata, tai haluat antaa vapaan silloin, kun itseäsi huvittaa ja passaa.
        Jumalan laille et kuitenkaan mahda mitään, koska se pysyy iäti, niin kuin itse Herrakin.


      • Yks-tämmönen
        aikakausi.. kirjoitti:

        alkoi paratiisista, syntiin lankeemuksen jälkeen.

        Siitä lähtien on ihminen ollut uskon ja armon varassa pelastuakseen.

        Sapatti kuuluu Jumalan kymmeneen käskyyn ja sitä ei ole poistettu.
        Ei Jumala pyyhkäse pyhitystään pois siltä päivältä, jonka on siunannut ja pyhittänyt ihmistä varten. Jeesus sanoo, että en ole sitä kumonnut, olen sen Herra.
        Ei kuolema sitä pyyhkäissyt pois, kumonnut, vaikka kattaakin sen rikkomukset, joka turvaa Herraan elämänsä. Jeesus oli kuoleman Voittaja. Monet kuvittelevat, että Jeesus oli hävijäjä, Jumalan pyhän lain rikkoja, mutta ei niin vaan käynyt.
        Sapatti on pyhä niin kaun, kun on ihmisiä ja ihmisiä taitaa armosta päästä taivaan ihanuuteen, iankaikkisuuteen. Eli sapattin Herran sapatti on taivaassakin, jossa kokoonutaan ylistämään Herraa.

        Totta kai sinä haluat poistaa pyhän, kun olet maailmasta ja haluat pitää ihmistä orjana, työpiiskurina, ilman vapaata, tai haluat antaa vapaan silloin, kun itseäsi huvittaa ja passaa.
        Jumalan laille et kuitenkaan mahda mitään, koska se pysyy iäti, niin kuin itse Herrakin.

        "Sapatti kuuluu Jumalan kymmeneen käskyyn ja sitä ei ole poistettu."

        Kyllä. Bibliassan tuo kohta kuuluu; Muista sabbatin päivää, ettäs sen pyhittäisit.
        Meillä uskovilla, jotka olemme sapatinlepoon päässeet, ovat kaikki päivät saman arvoisia. Me olemme päässeet lepoon teoistamme. Jeesus on verellään lunastanut meidät vapaaksi. Meillä Jeesukseen uskovilla on sapatti joka päivä, lepo Jeesuksessa joka päivä.
        Siksi, kun sanotaan, että muista pyhittää lepopäivä (sapatti), niin se ei tarkoita vain yhtä tiettyä viikonpäivää, vaan joka ainoa päivä pitää pyhittää Jumalalle. Olemmehan sapatinlevossa joka päivä.


      • Miten päivät
        Yks-tämmönen kirjoitti:

        "Sapatti kuuluu Jumalan kymmeneen käskyyn ja sitä ei ole poistettu."

        Kyllä. Bibliassan tuo kohta kuuluu; Muista sabbatin päivää, ettäs sen pyhittäisit.
        Meillä uskovilla, jotka olemme sapatinlepoon päässeet, ovat kaikki päivät saman arvoisia. Me olemme päässeet lepoon teoistamme. Jeesus on verellään lunastanut meidät vapaaksi. Meillä Jeesukseen uskovilla on sapatti joka päivä, lepo Jeesuksessa joka päivä.
        Siksi, kun sanotaan, että muista pyhittää lepopäivä (sapatti), niin se ei tarkoita vain yhtä tiettyä viikonpäivää, vaan joka ainoa päivä pitää pyhittää Jumalalle. Olemmehan sapatinlevossa joka päivä.

        voivat olla eriarvoisia?

        Mitä arvoa tai epäarvoa on päivissä?

        Eiköhän se ole joka päivä arvokas, vaikka eivät pyhäpäpäiviä/lepopäiviä kaikki päivät ole. Ihme, että et käsitä pyhyyttä ja arvoa.

        Vai päiviä sitä vaan pyhitellään? Voisitko tarkentaa miten pyhität, joka päivän?

        Ei ihmisen pidä alkaa päiviä pyhittelemään. Etkö tiedä, että ihmisen pitää pyhittää Herra Kristus sydämeensä ja pitää pyhänä, pyhittää sen mikä Herra on antanut ihmistä varten, eli sapatin päivä, joka on viikon seitsemäs päivä.
        Ei siis ihmisen pidä alkaa tekemään, jokaisestä päivästä pyhää, vaan itsensä antaa Jumalalle eläväksi, pyhäksi, otolliseksi uhriksi!


    • veli.vapaa
      • 3enkeliä

        Meillähän on kalenteri luomisesta säilynyt Raamatussa. Viikko alkaa sunnuntaista ja päättyy sapattiin, Jumalan pyhittämään luomisen muistomerkkiin. Jokainen joka pyhittää sapattia, kuuluu Jeesukselle. Sapatin noudattaminen estää ajautumasta omavanhurskauteen ja epäuskoon. Moniko evoluution kannattajista pyhitää sapatin?


    • 3enkeliä

      Jumalan ja hänelle kuuliaisten uskovien välillä aina ja ikuisesti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1896
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1542
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      81
      850
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      27
      727
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe