Voiko keskustella sovussa?

kolme-enkeliä

Adventisti ainakin voi. Mutta yhtään aitoa keskustelua ei voi syntyä silloin kun adventistien vastustajat liittyvät mukaan herjaamaan, halventamaan ja mustamaalaamaan Jeesusta!

54

1085

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastustajana

      minä sanoudun tuollaisesta irti enkä liity adventistien mukaan herjaamaan Jeesusta. >>aitoa keskustelua ei voi syntyä silloin kun adventistien vastustajat liittyvät mukaan herjaamaan, halventamaan ja mustamaalaamaan Jeesusta!

    • alex-kasi

      Kyllä keskustella aina voi ja parempi sovussa kuin riidoissa, mutta oletko halukas keskustelemaan vakavasti niistä kohdista adventismissa jotka ovat kyseenalaisia? (ainakin minulle). Aloitetaan vaikka kastelupauksesta... Kastelupaus kaikkine kummallisuuksineen .. kysymyksineen ... Asia on nimittäin niin että satuin TV:ssä näkemään kuinka 2 nuorta ihmistä kastettiin.. Ennen kastetta heiltä kysyttiin piiiitkä liuta kaikenlaisia kysymyksiä joihin odotettiin vastausta: USKON. Siinä tuli uskottua että kymmenykset täytyy maksaa, että Ellen G Whitella oli profeetallinen henki ja kaikenlaista muuta.. En usko että Jeesus asetti sellaisia listoja kastettaville tai Johannes kastaja. Uskotko sinä?

      • Tervehdys! Tässä lyhykäisesti, mitä omassa "uskontunnustukseni ja kastelupaukseni" todistuksessani lukee (vuodelta 1996): Minä uskon: 1. Isään Jumalaan 2. Jeesukseen Kristukseen 3. Pyhään Henkeen 4. että saan syntini anteeksi ja pelastun uskon kautta Kristuksen sovitustyöhön ilman omia ansioitani 5. että Raamattu on Jumalan Sanaa ja opin ja elämän ainoa perustus ja ohje 6. että Jumalan laki, kymmenen käskyä, on muuttumattomana voimassa ja että Pyhä Henki kirjoittaa sen uudessa liitossa uskovan sydämeen 7. että raamatullinen viikon seitsemäs päivä, lauantai, on Herran asettama ja siunaama sapatti, lepopäivä 8. että Kristus -- toimii nyt ylimmäisenä pappinamme taivaallisessa pyhäkössä tutkivan tuomion ja armon ajan päättymiseen asti 9. että Kristuksen toinen tuleminen on lähellä, "oven edessä" ja että se tapahtuu julkisesti, suurella voimalla ja kirkkaudella 10 että kuolema on rauhaisaa ja tiedotonta unta ylösnousemukseen saakka, että kuolemattomuus saadaan Jumalan armolahjana ensimmäisessä ylösnousemuksessa, ja että synnin palkka on toinen kuolema, iankaikkinen hävitys, helvetin tulijärvessä 11. -- tuhatvuotiskautena pelastetut taivaassa, jumalattomat kuolleina, maa autiona ja tyhjänä ja saatana sidottuna; tuhannen vuoden kuluttua Uusi Jerusalem ja pelastetut laskeutuvat taivaasta, jumalattomat herätetään, heidän tuomionsa pannaan täytäntöön sekä että Jumala sen jälkeen uudistaa maan pelastettujen ikuiseksi kodiksi. 12. että ruumiini on Pyhän Hengen temppeli 13. että Jumalan työtä ylläpidetään pyhillä kymmenyksillä ja uhrilahjoilla 14. että Herran pyhä ehtoollinen on Jeesuksen asettama muistoateria 15. että iankaikkiseen evankeliumiin sisältyy lopun aikana erityinen varoitus luopumuksesta, laittomuudesta, antikristuksesta, pedon kumartamisesta ja sen merkin ottamisesta 16. että seitsemännen päivän adventistiseurakunta opettaa Kristuksen evankeliumia, julistaa maailmalle viimeistä herätys ja pelastussanomaa, johon sisältyy Jeesuksen usko, Jumalan käskyt ja profetian henki. 17. että Raamatullinen kaste kuuluu uskoon tulleelle 18. että Kristus antoi seuraajilleen tehtävän olla maailman valona ja hänen todistajinaan Kyllä minusta on hyvä, että tietää mitä seurakunta opettaa, ennenkuin siihen liittyy. Adventtikirkossa kasteen / ennen upotuskasteen saaneen kohdalla siunauksen pyytämisen jälkeen liitetään seurakuntaan. Minusta nämä "listat" ovat ihan hyviä, seurakuntaan liittymisen kannalta. Toki, jos haluaa vain kasteen (kuten jotkut luterilaiset käyvät karismaattisissa suunnissa pelkästään upotuskasteella ja jäävät luterilaiseen srk:aan) silloin kai vaan kysytään onko uskossa?


      • ja olen

        sinun kanssasi samaa mieltä, ei Jeesus asettanut tuollaisia kysymysmääriä niille, jotka kastettiin. Mutta on tietenkin hyvä tietää, mitä siinä seurakunnassa opetetaan, johon kastettava liittyy. Täytyyhän se tietää etukäteen, mutta ei siinä vaiheessa saisi kysellä, kun ollaan menossa kasteelle. Se pitäisi etukäteen tiedottaa. TAi sitten takakäteen. Kasteelle menon ehtona on vain yksi: Uskotko Herraan Jeesukseen henkilökohtaisena VApahtajanasi? Ja että siinä nimessä saat syntisi anteeksi? Siinä se on. Ei muuta. En minäkään tykännyt niistä kysymyksistä, tiesinhän ne jo muutenkin. Kaunis kasteelle meno lupaus Jeesuksen nimessä tahraantuu noista kysymyksistä. Tämä on minun mielipiteeni.


      • kolme-enkeliä

        Sinä olet yksi, ja miltei ainoana ei adventistina, aina asiallinen keskustelija. Adventistit odottavat kastettavien tietävän ja uskovan ne asiat joihin uskomme ja joita opetamme kun he liittyvät seurakuntaamme. Uskomme kymmenysten kuuluvan kristilliseen taloudenhoitoon, tosin ovat omantunnonasia, ja siksi kastettavan tulee hyväksyä myös tämä raamatullinen tosiasia, maksaminen on sitten hänestä itsestään kiinni. Ellen Whiten profeetallinen tehtävä kuuluu myös jokaisen uuden jäsenen ymmärtää. Tosin onkohan kaikille heille se kuitenkaan kovin selvä koska se tuntuu myöhemmin aiheuttavan monille päänvaivaa. olisiko pastoreiden ja vanhojen jäsenten enemmän keskusteltava kastehdokkaiden kanssa kaikista uusista ja kenties oudoiltakin tuntuvista opetuksista, ettei jäisi mitään hampaankoloon. Silloin kun ollaan uudestisynnytty ylhäältä, monet oppiasiat ja epäselvyydet jäävät helposti sen ilon ja riemun varjoon, joka ympäröi Jeesuksen uskossa pelastettua ihmistä. Ja tietysti kasteen jälkeen pitääkin jatkaa oppikysymysten parissa ja lisätä uskoa ja tietoa totuudesta. Totuus selventyy ja opetus kirkastuu sitä enemmn mitä lähemmäksi Jeesuksen tulemus tulee. Nyt meiltä vaaditaan enemmän kuin 2000 vuotta sitten. Me tiedämme enemmän kuin apostolit tai alkuseurakunta. Me olemme eläneet 2000 vuotta kristinuskon historiaa ja meillä on kaikki se kokemus joka puuttui sen ajan uskovilta!


      • lisää
        Stork kirjoitti:

        Tervehdys! Tässä lyhykäisesti, mitä omassa "uskontunnustukseni ja kastelupaukseni" todistuksessani lukee (vuodelta 1996): Minä uskon: 1. Isään Jumalaan 2. Jeesukseen Kristukseen 3. Pyhään Henkeen 4. että saan syntini anteeksi ja pelastun uskon kautta Kristuksen sovitustyöhön ilman omia ansioitani 5. että Raamattu on Jumalan Sanaa ja opin ja elämän ainoa perustus ja ohje 6. että Jumalan laki, kymmenen käskyä, on muuttumattomana voimassa ja että Pyhä Henki kirjoittaa sen uudessa liitossa uskovan sydämeen 7. että raamatullinen viikon seitsemäs päivä, lauantai, on Herran asettama ja siunaama sapatti, lepopäivä 8. että Kristus -- toimii nyt ylimmäisenä pappinamme taivaallisessa pyhäkössä tutkivan tuomion ja armon ajan päättymiseen asti 9. että Kristuksen toinen tuleminen on lähellä, "oven edessä" ja että se tapahtuu julkisesti, suurella voimalla ja kirkkaudella 10 että kuolema on rauhaisaa ja tiedotonta unta ylösnousemukseen saakka, että kuolemattomuus saadaan Jumalan armolahjana ensimmäisessä ylösnousemuksessa, ja että synnin palkka on toinen kuolema, iankaikkinen hävitys, helvetin tulijärvessä 11. -- tuhatvuotiskautena pelastetut taivaassa, jumalattomat kuolleina, maa autiona ja tyhjänä ja saatana sidottuna; tuhannen vuoden kuluttua Uusi Jerusalem ja pelastetut laskeutuvat taivaasta, jumalattomat herätetään, heidän tuomionsa pannaan täytäntöön sekä että Jumala sen jälkeen uudistaa maan pelastettujen ikuiseksi kodiksi. 12. että ruumiini on Pyhän Hengen temppeli 13. että Jumalan työtä ylläpidetään pyhillä kymmenyksillä ja uhrilahjoilla 14. että Herran pyhä ehtoollinen on Jeesuksen asettama muistoateria 15. että iankaikkiseen evankeliumiin sisältyy lopun aikana erityinen varoitus luopumuksesta, laittomuudesta, antikristuksesta, pedon kumartamisesta ja sen merkin ottamisesta 16. että seitsemännen päivän adventistiseurakunta opettaa Kristuksen evankeliumia, julistaa maailmalle viimeistä herätys ja pelastussanomaa, johon sisältyy Jeesuksen usko, Jumalan käskyt ja profetian henki. 17. että Raamatullinen kaste kuuluu uskoon tulleelle 18. että Kristus antoi seuraajilleen tehtävän olla maailman valona ja hänen todistajinaan Kyllä minusta on hyvä, että tietää mitä seurakunta opettaa, ennenkuin siihen liittyy. Adventtikirkossa kasteen / ennen upotuskasteen saaneen kohdalla siunauksen pyytämisen jälkeen liitetään seurakuntaan. Minusta nämä "listat" ovat ihan hyviä, seurakuntaan liittymisen kannalta. Toki, jos haluaa vain kasteen (kuten jotkut luterilaiset käyvät karismaattisissa suunnissa pelkästään upotuskasteella ja jäävät luterilaiseen srk:aan) silloin kai vaan kysytään onko uskossa?

        Kohta 16. >>pelastus-sanomaan sisältyy profetian henki


      • lisää
        kolme-enkeliä kirjoitti:

        Sinä olet yksi, ja miltei ainoana ei adventistina, aina asiallinen keskustelija. Adventistit odottavat kastettavien tietävän ja uskovan ne asiat joihin uskomme ja joita opetamme kun he liittyvät seurakuntaamme. Uskomme kymmenysten kuuluvan kristilliseen taloudenhoitoon, tosin ovat omantunnonasia, ja siksi kastettavan tulee hyväksyä myös tämä raamatullinen tosiasia, maksaminen on sitten hänestä itsestään kiinni. Ellen Whiten profeetallinen tehtävä kuuluu myös jokaisen uuden jäsenen ymmärtää. Tosin onkohan kaikille heille se kuitenkaan kovin selvä koska se tuntuu myöhemmin aiheuttavan monille päänvaivaa. olisiko pastoreiden ja vanhojen jäsenten enemmän keskusteltava kastehdokkaiden kanssa kaikista uusista ja kenties oudoiltakin tuntuvista opetuksista, ettei jäisi mitään hampaankoloon. Silloin kun ollaan uudestisynnytty ylhäältä, monet oppiasiat ja epäselvyydet jäävät helposti sen ilon ja riemun varjoon, joka ympäröi Jeesuksen uskossa pelastettua ihmistä. Ja tietysti kasteen jälkeen pitääkin jatkaa oppikysymysten parissa ja lisätä uskoa ja tietoa totuudesta. Totuus selventyy ja opetus kirkastuu sitä enemmn mitä lähemmäksi Jeesuksen tulemus tulee. Nyt meiltä vaaditaan enemmän kuin 2000 vuotta sitten. Me tiedämme enemmän kuin apostolit tai alkuseurakunta. Me olemme eläneet 2000 vuotta kristinuskon historiaa ja meillä on kaikki se kokemus joka puuttui sen ajan uskovilta!

        Mitä tarkoitat "kaikilla uusilla opetuksilla"? >> olisiko pastoreiden ja vanhojen jäsenten enemmän keskusteltava kastehdokkaiden kanssa kaikista uusista ja kenties oudoiltakin tuntuvista opetuksista, ettei jäisi mitään hampaankoloon.>Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.


      • kolme-enkeliä
        lisää kirjoitti:

        Mitä tarkoitat "kaikilla uusilla opetuksilla"? >> olisiko pastoreiden ja vanhojen jäsenten enemmän keskusteltava kastehdokkaiden kanssa kaikista uusista ja kenties oudoiltakin tuntuvista opetuksista, ettei jäisi mitään hampaankoloon.>Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa.

        kokee lähes kaikki raamatun totuudet uusina opetuksina. Tämä on todettu facta. Ei kai Jeesus olisi käskenyt opettamaan ensin ja kastamaan sen jälkeen ellei totuus olisi ollut heille tuntematonta? Myös adventtikirkkoon muista seurakunnista liittyvälle moni asia on uutta, ja juuri niiden uusien asioiden takia he haluavatkin liittyä adventtikirkkoon. Uskova ihminen tahtoo aina päästä eteenpäin ja löytää uutta uskontiellä! Oho, ai ei muka ole enemmän tietoa. Ja siitä suuri osa lankeaa juuri raamatulle, sitä ei apostoleillakaan ollut kokonaisena! Lisäksi monet profetiat ovat avautuneet vasta lopunaikana ja me teidämme niiden merkityksen, he eivät tienneet.


      • apostolit
        kolme-enkeliä kirjoitti:

        kokee lähes kaikki raamatun totuudet uusina opetuksina. Tämä on todettu facta. Ei kai Jeesus olisi käskenyt opettamaan ensin ja kastamaan sen jälkeen ellei totuus olisi ollut heille tuntematonta? Myös adventtikirkkoon muista seurakunnista liittyvälle moni asia on uutta, ja juuri niiden uusien asioiden takia he haluavatkin liittyä adventtikirkkoon. Uskova ihminen tahtoo aina päästä eteenpäin ja löytää uutta uskontiellä! Oho, ai ei muka ole enemmän tietoa. Ja siitä suuri osa lankeaa juuri raamatulle, sitä ei apostoleillakaan ollut kokonaisena! Lisäksi monet profetiat ovat avautuneet vasta lopunaikana ja me teidämme niiden merkityksen, he eivät tienneet.

        kokeneetkaan pelastusta Kristuksessa?Miten sinä voit väittää että he eivät tienneet... ...Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.


      • kaaleppi..
        kolme-enkeliä kirjoitti:

        kokee lähes kaikki raamatun totuudet uusina opetuksina. Tämä on todettu facta. Ei kai Jeesus olisi käskenyt opettamaan ensin ja kastamaan sen jälkeen ellei totuus olisi ollut heille tuntematonta? Myös adventtikirkkoon muista seurakunnista liittyvälle moni asia on uutta, ja juuri niiden uusien asioiden takia he haluavatkin liittyä adventtikirkkoon. Uskova ihminen tahtoo aina päästä eteenpäin ja löytää uutta uskontiellä! Oho, ai ei muka ole enemmän tietoa. Ja siitä suuri osa lankeaa juuri raamatulle, sitä ei apostoleillakaan ollut kokonaisena! Lisäksi monet profetiat ovat avautuneet vasta lopunaikana ja me teidämme niiden merkityksen, he eivät tienneet.

        että moni haluaa muista uskontokunnista liittyä adventistehin ei vaan pidä paikkaansa. Adventistien määrä ainakin suomessa on vähentynyt.


      • alex-kasi

        ihmisen tarvitsee tietää kaikki A-kirkon opetukset ennenkuin hänet voi kastaa - tai edes pelastuakseen ja vielä vähemmän edes tietää kuka Ellen G White oli. Kaste ei pelasta ketään - kaste on vain osoitus ihmisen halusta lähestyä Jumalaa kaikkine vikoineen - jättäytymistä Hänelle - uskossa. Pelastus on tässä: Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.. Siis anna anteeksi lähimmäisillesi ja tee parhaasi seurataksesi Jumalan tahtoa elämässäsi. Se on kaste: Ei kuinka oppinut olet vaan HALUATKO oppia - SITÄ MITÄ JUMALAN SANA OPETTAA. Ei kukaan meistä ole täysin oppinut. Se mitä Jumala haluaa sinun ensiksi oppivan on että annat anteeksi niille jotka ovat sinua vastaan rikkoneet ja pyrit rehellisellä ja nöyrällä sydämmellä seuraamaan Jumalan tahtoa elämässäsi - sillä siinä on iankaikkinen elämä. alex :)


      • alex-kasi
        Stork kirjoitti:

        Tervehdys! Tässä lyhykäisesti, mitä omassa "uskontunnustukseni ja kastelupaukseni" todistuksessani lukee (vuodelta 1996): Minä uskon: 1. Isään Jumalaan 2. Jeesukseen Kristukseen 3. Pyhään Henkeen 4. että saan syntini anteeksi ja pelastun uskon kautta Kristuksen sovitustyöhön ilman omia ansioitani 5. että Raamattu on Jumalan Sanaa ja opin ja elämän ainoa perustus ja ohje 6. että Jumalan laki, kymmenen käskyä, on muuttumattomana voimassa ja että Pyhä Henki kirjoittaa sen uudessa liitossa uskovan sydämeen 7. että raamatullinen viikon seitsemäs päivä, lauantai, on Herran asettama ja siunaama sapatti, lepopäivä 8. että Kristus -- toimii nyt ylimmäisenä pappinamme taivaallisessa pyhäkössä tutkivan tuomion ja armon ajan päättymiseen asti 9. että Kristuksen toinen tuleminen on lähellä, "oven edessä" ja että se tapahtuu julkisesti, suurella voimalla ja kirkkaudella 10 että kuolema on rauhaisaa ja tiedotonta unta ylösnousemukseen saakka, että kuolemattomuus saadaan Jumalan armolahjana ensimmäisessä ylösnousemuksessa, ja että synnin palkka on toinen kuolema, iankaikkinen hävitys, helvetin tulijärvessä 11. -- tuhatvuotiskautena pelastetut taivaassa, jumalattomat kuolleina, maa autiona ja tyhjänä ja saatana sidottuna; tuhannen vuoden kuluttua Uusi Jerusalem ja pelastetut laskeutuvat taivaasta, jumalattomat herätetään, heidän tuomionsa pannaan täytäntöön sekä että Jumala sen jälkeen uudistaa maan pelastettujen ikuiseksi kodiksi. 12. että ruumiini on Pyhän Hengen temppeli 13. että Jumalan työtä ylläpidetään pyhillä kymmenyksillä ja uhrilahjoilla 14. että Herran pyhä ehtoollinen on Jeesuksen asettama muistoateria 15. että iankaikkiseen evankeliumiin sisältyy lopun aikana erityinen varoitus luopumuksesta, laittomuudesta, antikristuksesta, pedon kumartamisesta ja sen merkin ottamisesta 16. että seitsemännen päivän adventistiseurakunta opettaa Kristuksen evankeliumia, julistaa maailmalle viimeistä herätys ja pelastussanomaa, johon sisältyy Jeesuksen usko, Jumalan käskyt ja profetian henki. 17. että Raamatullinen kaste kuuluu uskoon tulleelle 18. että Kristus antoi seuraajilleen tehtävän olla maailman valona ja hänen todistajinaan Kyllä minusta on hyvä, että tietää mitä seurakunta opettaa, ennenkuin siihen liittyy. Adventtikirkossa kasteen / ennen upotuskasteen saaneen kohdalla siunauksen pyytämisen jälkeen liitetään seurakuntaan. Minusta nämä "listat" ovat ihan hyviä, seurakuntaan liittymisen kannalta. Toki, jos haluaa vain kasteen (kuten jotkut luterilaiset käyvät karismaattisissa suunnissa pelkästään upotuskasteella ja jäävät luterilaiseen srk:aan) silloin kai vaan kysytään onko uskossa?

        hyvähän se että tietää mihin uskoo. Nyt kuitenkin on niin että ei mikään seurakunta ole virheetön - ei edes A-kirkossa - uskot sen sitten tai et. Siksi kaste ei ole minulle etupäässä seurakuntaan liittymistä, vaan kuten sanoin pyytämistä ja antautumista Jumalan tahtoon. Ei kastettavalta voi pyytää mitään muuta - nyt sinun täytyy olla niin ja niin oppinut - vaan vain oikeata suhtautumista siihen asiaan että Jumalan tahto (mikä on myös Jeesuksen thato) on ensimmäisellä paikalla hänen elämässään. Kysymys on luotetaanko seurakuntaan enemmän kuin Jumalaan - jos ymmärrät. En minä tällä tahdo mitätöidä kenenkään kastetta, mutta ihmettelen vain. Olen jopa varma että se on todellinen ahdas ovi A-kirkon ovella. Oletko tarpeeksi oppinut? Korostetaan vähän väärää asiaa ja pannaan liian suuret vaatimukset ihmisille (ainakin teoriassa - käytäntö on varmaan erilainen - sillä pahoin epäilen että monet sanovat uskovansa asioihin joista he eivät ole oikein edes perillä). Ja Ellen G Whitella ei ole kasteen kanssa mitään tekemistä. Se minkä Ellen puhui oikein on oikein ja sen minkä Ellen puhui väärin on väärin - kuten olen aikaisemmin sanonut on minun mielipiteeni että Ellen oli "vain" yksi uskova mutta vajavainen ihminen ja puhui kuin sellainen, sillä - vain Jumala on hyvä - Jos Ellen eläisi niin uskon että hän olisi juuri samaa mieltä kanssani. Eiköhän se ole paremminkin jälkipolvet jotka ovat tehneet Ellenistä lähes Raamatun jatkajan .. alex ..


      • alex-kasi
        kolme-enkeliä kirjoitti:

        Sinä olet yksi, ja miltei ainoana ei adventistina, aina asiallinen keskustelija. Adventistit odottavat kastettavien tietävän ja uskovan ne asiat joihin uskomme ja joita opetamme kun he liittyvät seurakuntaamme. Uskomme kymmenysten kuuluvan kristilliseen taloudenhoitoon, tosin ovat omantunnonasia, ja siksi kastettavan tulee hyväksyä myös tämä raamatullinen tosiasia, maksaminen on sitten hänestä itsestään kiinni. Ellen Whiten profeetallinen tehtävä kuuluu myös jokaisen uuden jäsenen ymmärtää. Tosin onkohan kaikille heille se kuitenkaan kovin selvä koska se tuntuu myöhemmin aiheuttavan monille päänvaivaa. olisiko pastoreiden ja vanhojen jäsenten enemmän keskusteltava kastehdokkaiden kanssa kaikista uusista ja kenties oudoiltakin tuntuvista opetuksista, ettei jäisi mitään hampaankoloon. Silloin kun ollaan uudestisynnytty ylhäältä, monet oppiasiat ja epäselvyydet jäävät helposti sen ilon ja riemun varjoon, joka ympäröi Jeesuksen uskossa pelastettua ihmistä. Ja tietysti kasteen jälkeen pitääkin jatkaa oppikysymysten parissa ja lisätä uskoa ja tietoa totuudesta. Totuus selventyy ja opetus kirkastuu sitä enemmn mitä lähemmäksi Jeesuksen tulemus tulee. Nyt meiltä vaaditaan enemmän kuin 2000 vuotta sitten. Me tiedämme enemmän kuin apostolit tai alkuseurakunta. Me olemme eläneet 2000 vuotta kristinuskon historiaa ja meillä on kaikki se kokemus joka puuttui sen ajan uskovilta!

        kaikessa sovussa :) http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000043907654 http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000000000003&conference=4500000000001692&posting=22000000043903599


      • saa uskoa mitä
        ja olen kirjoitti:

        sinun kanssasi samaa mieltä, ei Jeesus asettanut tuollaisia kysymysmääriä niille, jotka kastettiin. Mutta on tietenkin hyvä tietää, mitä siinä seurakunnassa opetetaan, johon kastettava liittyy. Täytyyhän se tietää etukäteen, mutta ei siinä vaiheessa saisi kysellä, kun ollaan menossa kasteelle. Se pitäisi etukäteen tiedottaa. TAi sitten takakäteen. Kasteelle menon ehtona on vain yksi: Uskotko Herraan Jeesukseen henkilökohtaisena VApahtajanasi? Ja että siinä nimessä saat syntisi anteeksi? Siinä se on. Ei muuta. En minäkään tykännyt niistä kysymyksistä, tiesinhän ne jo muutenkin. Kaunis kasteelle meno lupaus Jeesuksen nimessä tahraantuu noista kysymyksistä. Tämä on minun mielipiteeni.

        lystää kunhan hokee "uskon Jeesukseen" ja sitten vain kasteelle kaikilla väärillä opeillä kuorrutettuna... just joo. toinen advari


      • tiedoton eksyy
        kolme-enkeliä kirjoitti:

        kokee lähes kaikki raamatun totuudet uusina opetuksina. Tämä on todettu facta. Ei kai Jeesus olisi käskenyt opettamaan ensin ja kastamaan sen jälkeen ellei totuus olisi ollut heille tuntematonta? Myös adventtikirkkoon muista seurakunnista liittyvälle moni asia on uutta, ja juuri niiden uusien asioiden takia he haluavatkin liittyä adventtikirkkoon. Uskova ihminen tahtoo aina päästä eteenpäin ja löytää uutta uskontiellä! Oho, ai ei muka ole enemmän tietoa. Ja siitä suuri osa lankeaa juuri raamatulle, sitä ei apostoleillakaan ollut kokonaisena! Lisäksi monet profetiat ovat avautuneet vasta lopunaikana ja me teidämme niiden merkityksen, he eivät tienneet.

        Markuksen evankeliumi: 12:24 Jeesus sanoi heille: "Ettekö te siitä syystä eksy, kun ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa? Adventismiin eksyy juuri ne, jotka eivät tunne mitä Raamattuun on kirjoitettu. He ovat kuin puhdas taulu, johon adventismi kirjoittaa omistuskirjoituksensa.


      • pöhkeä
        apostolit kirjoitti:

        kokeneetkaan pelastusta Kristuksessa?Miten sinä voit väittää että he eivät tienneet... ...Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.

        Adventistit pitävät itseään pidemmälle ehtineinä kuin apostoleita. Näin he mielessään korottavat tyhmät päänsä opettajan asemaan. Eivätkä huomaa, että juuri he ovat köhiä ja alastonia.


    • Jeesusta ei kristityt halvenna. Mutta adventismissa ja monissa muissa lahkoissa harjoitetaan tietoisesti Jeesuksen vesittämistä. Tehden Jeesuksen enkelin vertaiseksi ja vesittämällä Jeesuksen täydellistä loppuunsaatettua sovintotyötä edestämme, joka kristittyjen tärkein kohta. Tule olla lujana uskossa Jeesukseen ja karttaa adventismia, mormoni ja jehvolaisten mukaisia eksyttäviä kirkkoja. Usein on viisautta, ettei antaudu keskusteluun jo hyvin tunnettujen harhaopillisten kanssa. Koska nimenomaa sitä he haluavat. Takana heillä on systemaattinen johdattelu heidän aukottomaan järjestelmään. Olkaa kaikki uskovat varuillaan. Tällä palstalla näitä eksyttäjiä liikkuu saalistaen kuin missäkin kauhuelokuvassa

      • Jos puuttuu jumalanpelko tai Raamatun tuntemus, saavat taikauskoiset käsitykset jalansijaa. Mutta jos tunnemme hyvin Raamatun opin elämästä ja kuolemasta ja koko sydämmestämme uskomme meille ihmisille tarkoitetun Raamatun sanoman, silloin meillä ei ole mitään pelättävää. Uskon astuessa sisään taikausko poistuu. Näin Jumala tahtoo johtaa jokaisen pimeydestä valoon ettemme tarvitse pelon sekaisin tuntein karttaa toisiamme.Rakkaudessa ei ole pelkoja.


      • kolme-enkeliä
        anne-elina kirjoitti:

        Jos puuttuu jumalanpelko tai Raamatun tuntemus, saavat taikauskoiset käsitykset jalansijaa. Mutta jos tunnemme hyvin Raamatun opin elämästä ja kuolemasta ja koko sydämmestämme uskomme meille ihmisille tarkoitetun Raamatun sanoman, silloin meillä ei ole mitään pelättävää. Uskon astuessa sisään taikausko poistuu. Näin Jumala tahtoo johtaa jokaisen pimeydestä valoon ettemme tarvitse pelon sekaisin tuntein karttaa toisiamme.Rakkaudessa ei ole pelkoja.

        olen tavannut monia uskovia mm. helluntalaisia ja heillä on todellista pelkoa sellaista kohtaan joka on meille adventisteille vapauttavaa totuutta. He pelkäävät harhaoppia kuin ruttoa ja koska heillä ei ole koko totuutta he myös pelkäävät omaksua totuuden sillä heille se on vaarallista harhaoppia. Olisi kauheaa elä sellaisessa uskossa että täytyy pelätä. helvetinpelkokin on monella sydämessään vaikka kenenkään uskossa olevan ei tarvitse pelätä mitään.


      • kolme-enkeliä

        ettei voida keskustella mistään aiheesta, sillä teidänlaistenne tapana on hyökätä suorilla valheilla meitä vastaan, sillä te pelkäätte kuten villieläin pelkää nurkkaan ahdistettuna ja tässä teitä nurkkaan ahdistaa Jumalan sanan totuus!


      • Oliko tämä tarkoitettu ensimmäiseksi keskustelun aiheeksi, kolme-enkeliä?: ### adventistien vastustajat liittyvät mukaan herjaamaan, halventamaan ja mustamaalaamaan Jeesusta! ### Jos oli niin en kerta kaikkiaan ymmärrä mitä sillä tarkoitetaan sanoa. En ole havainnut mitään sellaista, mitä siinä suoraan sanotaan. Mutta mitä sillä muuta tarkoitetaan, niin kyllä täytyisi hieman selostaa, että voitaisiin keskustella siitä piiloviestistä tai miten sen nyt sanoisi. Sen ikäänkuin vihjailevan sanoman. Liikaa ehkä kolme-enkeliä on lukenut Ilmestyskirjaa. Siellähän Johannes kirjoittaa pedonmerkistä ostamisen ja myymisen ehtona. Ja kuitenkin kuulemma tarkoittaa sinettiä otsassa. Ja taisipa jotkut varovaisemmat ottaa sen vain ranteeseensa. Minä en lähde keskustelemaan niin että sanotaan toista ja kirjoitetaan toista. Vaan motiivi ja viesti on oltava yhtäitävä. Mitä Johannekseen tulee, niin hän olisi kirjoittanut sunnuntaista tai viikon ensimmäisestä päivästä, js olisi sellaista tarkoittanut, ostamisen ja myymisen ehtona.


      • ### Ok - keskustellaan ..sovussa.. Kirjoittanut: alex-kasi 12.5.2009 klo 10.47 ### Hei, Utulila-veli! Onko 3-€:llä ja alexilla ja sirkalla ja annelilla muka keskusteltavaa - ei minun mielestäni. Hehän ovat todenneet että kun yksi heistä puhuu, se on kuin tulisi heidän toistenkin suusta. Mitäpä he muuta voisivat keskustella kuin vain kilvan toisiaan kehuskella.


      • anne-elina kirjoitti:

        Jos puuttuu jumalanpelko tai Raamatun tuntemus, saavat taikauskoiset käsitykset jalansijaa. Mutta jos tunnemme hyvin Raamatun opin elämästä ja kuolemasta ja koko sydämmestämme uskomme meille ihmisille tarkoitetun Raamatun sanoman, silloin meillä ei ole mitään pelättävää. Uskon astuessa sisään taikausko poistuu. Näin Jumala tahtoo johtaa jokaisen pimeydestä valoon ettemme tarvitse pelon sekaisin tuntein karttaa toisiamme.Rakkaudessa ei ole pelkoja.

        Teidän koko uskohän on taikauskoa - kyllä sitä pitääkin juosta karkuun kirkuen henkensä edestä. Todellakin varsinainen kauhuelokuva koko adventtikirkko.


      • uskova_1 kirjoitti:

        Teidän koko uskohän on taikauskoa - kyllä sitä pitääkin juosta karkuun kirkuen henkensä edestä. Todellakin varsinainen kauhuelokuva koko adventtikirkko.

        Nuo jotka alati pelottelevat Isäänsä luttavia Jumalan lapsia sunnuntaipedonleimalla, he luonnollisesti tulevat itse lopulta alati olemaan olemassa kauhun ja häpeän PAIKASSA. Dan 12:2-3 2 Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen. 3 Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti. Sillä tuo "aiooni" todellakin tarkoittaa päättymätöntä.


      • kolme-enkeliä kirjoitti:

        ettei voida keskustella mistään aiheesta, sillä teidänlaistenne tapana on hyökätä suorilla valheilla meitä vastaan, sillä te pelkäätte kuten villieläin pelkää nurkkaan ahdistettuna ja tässä teitä nurkkaan ahdistaa Jumalan sanan totuus!

        Ettei tartte arvailla ...Tämäkö on lopullinen totuus, tämä rakkaan Danielin viimeinen ennustus?: Dan. 12:2-3 2 Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen. 3 Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti. Voidaanko keskustella? :)


      • Kuin Sanan totuus
        kolme-enkeliä kirjoitti:

        ettei voida keskustella mistään aiheesta, sillä teidänlaistenne tapana on hyökätä suorilla valheilla meitä vastaan, sillä te pelkäätte kuten villieläin pelkää nurkkaan ahdistettuna ja tässä teitä nurkkaan ahdistaa Jumalan sanan totuus!

        Adventismista keskusteleminen on ellenismistä keskustelemista ja Sanan totuudesta keskusteleminen on Jeesuksesta keskustelemista.


      • kolme-enkeliä kirjoitti:

        ettei voida keskustella mistään aiheesta, sillä teidänlaistenne tapana on hyökätä suorilla valheilla meitä vastaan, sillä te pelkäätte kuten villieläin pelkää nurkkaan ahdistettuna ja tässä teitä nurkkaan ahdistaa Jumalan sanan totuus!

        Kristusta oikeasti rakastavat ei sorru vääriin lahkoihin. Vaan tyytyvät siihen mitä Jumalan Sanaan on kirjoittuna. Kristus ei orjuuta, vaan vapauttaa oikeaan uskonhenkeen. Älä usko adventismia, äläkä adventisteja.


      • väärinkin
        anne-elina kirjoitti:

        Jos puuttuu jumalanpelko tai Raamatun tuntemus, saavat taikauskoiset käsitykset jalansijaa. Mutta jos tunnemme hyvin Raamatun opin elämästä ja kuolemasta ja koko sydämmestämme uskomme meille ihmisille tarkoitetun Raamatun sanoman, silloin meillä ei ole mitään pelättävää. Uskon astuessa sisään taikausko poistuu. Näin Jumala tahtoo johtaa jokaisen pimeydestä valoon ettemme tarvitse pelon sekaisin tuntein karttaa toisiamme.Rakkaudessa ei ole pelkoja.

        Adventismi on sellainen harhaoppi, että jopa Raamattukin kieltää toivottamasta sen opinedustajia tervetulleiksi luokseen. Minä uskon sen. 2.Johanneksen kirje: 1:10 Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi; 1:11 sillä joka sanoo hänet tervetulleeksi, joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa. Paavali pistää vielä paremmaksi; Galatalaiskirje: 1:8 Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. 1:9 Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu. 3:10 Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee."


      • alex-kasi

        kristitty ihminen. Puhut puuta heinää MUISTA. Luuletko että se antaa sinulle iankaikkisen elämän ? Kuinka sinä olet tuomitsemassa asioita joita et edes ymmärrä? Maailmassa ei todellakaan ole yhtään täydellistä ihmistä tai kirkkoa tai seyúrakuntaa --- eikä koskaan tule -- ennenkuin tulee Jumalan vaötakunta. Maaailman HELPOIN asia on löytää vikaa ihmisistä - mutta ei SE tee ketään autuaaksi. Koskahan sinä tajuat edes sen..


      • asioita edeltäpäin
        uskova_1 kirjoitti:

        Teidän koko uskohän on taikauskoa - kyllä sitä pitääkin juosta karkuun kirkuen henkensä edestä. Todellakin varsinainen kauhuelokuva koko adventtikirkko.

        Niinkuin Elleni, ylifariseus_1:nen ja kumppanit. Toiset ovat taas perässä hiihtäjiä, eivätkä ole kaukonäköisiä.


      • alex-kasi kirjoitti:

        kristitty ihminen. Puhut puuta heinää MUISTA. Luuletko että se antaa sinulle iankaikkisen elämän ? Kuinka sinä olet tuomitsemassa asioita joita et edes ymmärrä? Maailmassa ei todellakaan ole yhtään täydellistä ihmistä tai kirkkoa tai seyúrakuntaa --- eikä koskaan tule -- ennenkuin tulee Jumalan vaötakunta. Maaailman HELPOIN asia on löytää vikaa ihmisistä - mutta ei SE tee ketään autuaaksi. Koskahan sinä tajuat edes sen..

        Ottaisit sinäkin asioista selvää. Jos vähäkään osaat Raamattua lukea vasten adventtikirkon profeetan kirjoituksia huomaat kyllä harhaopin, muttet tahdo. Tahdot hekumoida( tulella leikkiä) siihen saakka että sinusta eräänä päivän tule yksi harhaanjohdettu. Niinkuin bushmanni osuvasti sinulle sanonut. Mene ja koe adventtikirkon ihanuus, kuin niin sitä puolustat henkeen ja vereen. Muttei sinusta ole miestä siihen.


      • on perässä hiihtäjä

        eikä ole kaukonäköinen, ei näe nenäänsä pidemmälle. Elleni, ylifariseus_1:nen ja ja suuri osa adventististeista näkevät asioita edeltäpäin, eivätkä ole perässä hiihtäjiä. Utulila ja Utulilan kumppanit ovat perässä hiihtäjiä.


      • IDENEB
        on perässä hiihtäjä kirjoitti:

        eikä ole kaukonäköinen, ei näe nenäänsä pidemmälle. Elleni, ylifariseus_1:nen ja ja suuri osa adventististeista näkevät asioita edeltäpäin, eivätkä ole perässä hiihtäjiä. Utulila ja Utulilan kumppanit ovat perässä hiihtäjiä.

        Ilman jo edeltä herjaamista?


      • IDENEB
        alex-kasi kirjoitti:

        kristitty ihminen. Puhut puuta heinää MUISTA. Luuletko että se antaa sinulle iankaikkisen elämän ? Kuinka sinä olet tuomitsemassa asioita joita et edes ymmärrä? Maailmassa ei todellakaan ole yhtään täydellistä ihmistä tai kirkkoa tai seyúrakuntaa --- eikä koskaan tule -- ennenkuin tulee Jumalan vaötakunta. Maaailman HELPOIN asia on löytää vikaa ihmisistä - mutta ei SE tee ketään autuaaksi. Koskahan sinä tajuat edes sen..

        Esikuvasi aloituksessa esitti haastavan kysymyksen! Oel hyvä ja vaihda ajokoiran roolista laukean lampaan kuosiin!


      • IDENEB
        anne-elina kirjoitti:

        Jos puuttuu jumalanpelko tai Raamatun tuntemus, saavat taikauskoiset käsitykset jalansijaa. Mutta jos tunnemme hyvin Raamatun opin elämästä ja kuolemasta ja koko sydämmestämme uskomme meille ihmisille tarkoitetun Raamatun sanoman, silloin meillä ei ole mitään pelättävää. Uskon astuessa sisään taikausko poistuu. Näin Jumala tahtoo johtaa jokaisen pimeydestä valoon ettemme tarvitse pelon sekaisin tuntein karttaa toisiamme.Rakkaudessa ei ole pelkoja.

        Ihanne-enkelisi esitti hartaan toivomuksen, että alkaisit keskustelemaan sovussa - ilman pelkoa ja epäilystä!


      • on perässä hiihtäjä kirjoitti:

        eikä ole kaukonäköinen, ei näe nenäänsä pidemmälle. Elleni, ylifariseus_1:nen ja ja suuri osa adventististeista näkevät asioita edeltäpäin, eivätkä ole perässä hiihtäjiä. Utulila ja Utulilan kumppanit ovat perässä hiihtäjiä.

        Ei ole mitään syitä kenenkään kristityn kääntyä "sapatistiksi" lauantaipäivän pyhittäjäksi, eikä myöskään alkaa uskomaan harhaisiin tutkivatuomio oppeihin. Alex-kasi on hyvänä esimerkkinä miten edetään päivä kerrallaan adventistiksi. Tämän vuoden puolella alex-kasikin viehätys sen kun kasvaa adventistien ellenistiseen ajatukseen, jossa väitetään ettei Jeesuksen sovitus päättynytkään ristille. Näin helpolla ne kovatkin luterilaiset hairahtuvat amerikkalaislahkojen syliin. Valitettavaa, mutta totta.


      • Adventtilauluja
        Utulila kirjoitti:

        Ei ole mitään syitä kenenkään kristityn kääntyä "sapatistiksi" lauantaipäivän pyhittäjäksi, eikä myöskään alkaa uskomaan harhaisiin tutkivatuomio oppeihin. Alex-kasi on hyvänä esimerkkinä miten edetään päivä kerrallaan adventistiksi. Tämän vuoden puolella alex-kasikin viehätys sen kun kasvaa adventistien ellenistiseen ajatukseen, jossa väitetään ettei Jeesuksen sovitus päättynytkään ristille. Näin helpolla ne kovatkin luterilaiset hairahtuvat amerikkalaislahkojen syliin. Valitettavaa, mutta totta.

        numero 178. 1.Yksi valmis ol' kärsimään puolestani, vaikka olenkin näin arvoton. Halukas oli ristillä kuolemaankin, Hän mun velkani maksanut on. "Kertosäe: Kantoi syntini Hän, Kantoi syntini Hän, ne Hän naulitsi ristihinsä! Mitä kärsikään Hän, kun vuos' ristiltänsä Purppurvirta tuo puhdistava! 2. Hän, tuo armias, hellä ja kärsiväinen, Ompi alati Vapahtajain. Veressänsä Hän suo mulle puhdistuksen. Hämpä kantoi mun rangaistuksen. Kertosäe: Kantoi syntini Hän jne.... 3. Siksi koskaan en jättää voi Vapahtajaa, ja mä iloiten käyn polkuaan. Nimeään tahdon alati vain ylistää. Poisti syntini Hän kokonaan. "Kertosäe: Kantoi syntini Hän jne.... Utulila on harhautunut harhapoluille.


      • eksyttäjä enkä

        halua sun kanssas keskustella. advari


      • alex-kasi
        uskova_1 kirjoitti:

        Teidän koko uskohän on taikauskoa - kyllä sitä pitääkin juosta karkuun kirkuen henkensä edestä. Todellakin varsinainen kauhuelokuva koko adventtikirkko.

        Vai on se taikauskoa ETTEI USKO ikuisesti piinaavaan Luojaan??? tai ettei usko olevansa kuolematon tulisessa järvessä, tai ettei usko kuolemattomiin matoihin, tai ettei usko että Jeesuksen vertaus kun hän puhui Gehennasta tarkoitti ikuista piinaa MUTTA USKOO että väin täydellisellä Jumalalla on kuolemattomuus, että uskoo että Raamattu ei valehtele kun se puhuu syntisen ihmisen tuhoutumisesta jos ei Jumala häntä palasta .. Se teidän uskonne omaan kuolemattomuuteenne on perus syy harhoihinne - sinä olet todella hyvä esimerkki taikuuden vankina kamppailevasta ihmisestä - uskovasta ihmisestä - mutta mihin omaan kuolemattomuuteesi uskominen sinut vei - ikuiseen piinan ja piinaavan Jumalaan uskomiseen. Jeesuksen lunastus hinnasta teet alennusmyynti tavaraa väittämällä että Jeesus ei maksanut koko sitä hintaa syntisen synneistä jonka hän itse olisi joutunut maksamaan.. Totean vain että kaikkea se oma kuolemattomuus tu mukanaan.. Ja nyt sitten muka muut ovat taikauskoisia??? voi voi - ja suljet ovesi yhä tiukemmin sitoutumalla harhoihisi kynsin hampain.. ikuisen piinan oppiisi ja ihmisten herjauskamppanjaasi..


      • Huomannut*
        Utulila kirjoitti:

        Ei ole mitään syitä kenenkään kristityn kääntyä "sapatistiksi" lauantaipäivän pyhittäjäksi, eikä myöskään alkaa uskomaan harhaisiin tutkivatuomio oppeihin. Alex-kasi on hyvänä esimerkkinä miten edetään päivä kerrallaan adventistiksi. Tämän vuoden puolella alex-kasikin viehätys sen kun kasvaa adventistien ellenistiseen ajatukseen, jossa väitetään ettei Jeesuksen sovitus päättynytkään ristille. Näin helpolla ne kovatkin luterilaiset hairahtuvat amerikkalaislahkojen syliin. Valitettavaa, mutta totta.

        "" Ei pidä mennä halpaan.. Kirjoittanut: Utulila 12.5.2009 klo 17.49 Ei ole mitään syitä kenenkään kristityn kääntyä "sapatistiksi" lauantaipäivän pyhittäjäksi, eikä myöskään alkaa uskomaan harhaisiin tutkivatuomio oppeihin. ""


      • IDENEB
        alex-kasi kirjoitti:

        Vai on se taikauskoa ETTEI USKO ikuisesti piinaavaan Luojaan??? tai ettei usko olevansa kuolematon tulisessa järvessä, tai ettei usko kuolemattomiin matoihin, tai ettei usko että Jeesuksen vertaus kun hän puhui Gehennasta tarkoitti ikuista piinaa MUTTA USKOO että väin täydellisellä Jumalalla on kuolemattomuus, että uskoo että Raamattu ei valehtele kun se puhuu syntisen ihmisen tuhoutumisesta jos ei Jumala häntä palasta .. Se teidän uskonne omaan kuolemattomuuteenne on perus syy harhoihinne - sinä olet todella hyvä esimerkki taikuuden vankina kamppailevasta ihmisestä - uskovasta ihmisestä - mutta mihin omaan kuolemattomuuteesi uskominen sinut vei - ikuiseen piinan ja piinaavan Jumalaan uskomiseen. Jeesuksen lunastus hinnasta teet alennusmyynti tavaraa väittämällä että Jeesus ei maksanut koko sitä hintaa syntisen synneistä jonka hän itse olisi joutunut maksamaan.. Totean vain että kaikkea se oma kuolemattomuus tu mukanaan.. Ja nyt sitten muka muut ovat taikauskoisia??? voi voi - ja suljet ovesi yhä tiukemmin sitoutumalla harhoihisi kynsin hampain.. ikuisen piinan oppiisi ja ihmisten herjauskamppanjaasi..

        Eikö metsän puita riitä leimattavaksi? Juu nääs - ihan oudon lohikäärmeleiman taaskin piirsit, viestiisi; ei siitä käsitystä saa, vaann tuntuupa siltä, että alex olet täynnä mystisiä taikuuksia. "Vai on se taikauskoa ETTEI USKO ikuisesti piinaavaan Luojaan???" - alex'in toteamus Kyllä tuo Antin toteamus leimakirvestä heiluttavista huligaaneista -- kyllä se näyttäisi sinuunkin sopivan. \\\ Nuo jotka alati pelottelevat Isäänsä luottavia Jumalan lapsia sunnuntaipedonleimalla, he luonnollisesti tulevat itse lopulta alati olemaan olemassa kauhun ja häpeän PAIKASSA. Dan 12:2-3 2 Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen. 3 Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti. Sillä tuo "aiooni" todellakin tarkoittaa päättymätöntä. \\\


      • sä oot
        eksyttäjä enkä kirjoitti:

        halua sun kanssas keskustella. advari

        Kuka on halunnut sinun kanssasi keskustella? Oletkohan ymmärtänyt jotain väärin?


    • Aloitus kun jo oli sekin 100 % ellenismiä toisin sanoen silkkaa riidan haastamista. Mutta toisaalta, jos aloittaja on nainen, kuten minusta on aina tuntunut, niin ... sehän on varsin yliestä, että lähestymistapa on tuollainen ja täytyy vain ymmärtää, että siinä on eräänlaista ujoutta ja arkuutta ja hylkäämisen pelkoa. Oliko tämä tarkoitettu ensimmäiseksi keskustelun aiheeksi?: ### adventistien vastustajat liittyvät mukaan herjaamaan, halventamaan ja mustamaalaamaan Jeesusta! ### Jos oli niin en kerta kaikkiaan ymmärrä mitä sillä tarkoitetaan sanoa. En ole havainnut mitään sellaista, mitä siinä suoraan sanotaan. Mutta mitä sillä muuta tarkoitetaan, niin kyllä täytyisi hieman selostaa, että voitaisiin keskustella siitä piiloviestistä tai miten sen nyt sanoisi. Sen ikäänkuin vihjailevan sanoman. Liikaa ehkä kolme-enkeliä on lukenut Ilmestyskirjaa. Siellähän Johannes kirjoittaa pedonmerkistä ostamisen ja myymisen ehtona. Ja kuitenkin kuulemma tarkoittaa sinettiä otsassa. Ja taisipa jotkut varovaisemmat ottaa sen vain ranteeseensa. :)

    • jpp3

      ... mustamaalannut ja halventanut Jeesusta. Halventanut olen ennen uskoontuloani, kun ylenkatsoin Hänen kalliin sovitustyönsä ja maahanvuotaneen verensä puolestani! Entisenä fariseuksena ja myöhemmin armon saaneena lahjaksi sopi minuun tuolloin seuraava Jeesuksen vertaus: Luuk. 18:9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen: 18:10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani. 18:11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani. 18:12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.' 18:13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen.' 18:14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään." 18:15 Ja he toivat hänen tykönsä myös pieniä lapsia, että hän koskisi heihin; mutta sen nähdessään opetuslapset nuhtelivat tuojia. 18:16 Mutta Jeesus kutsui lapset tykönsä ja sanoi: "Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta. Nyt olen Jumalan lapsi. 'Aikuisesta' piti tulla 'lapsi' ja viisaasta tyhmä. Jeesus on vanhuskauteni, taakse tarvitse katsoa, vaan yksin Jeesukseen. 2.Kor. 3:18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki. Amen!

      • Luuk. 18:9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen: Luotin siihen että olin siivosyntinen ja ylenkatsoin tosiuskovia ja ylenannoin, kun näin pultsarin. Mutta sitten laki paljasti toivottoman viheliäisyyteni, enkä enää luottanut itseeni ja lainnoudattamiseeni. Aloin arvostaa muita ja näin heidät todella parempina kuin mitä itse lopujen lopuksi olin ja olen. Laki sai mut röyhistämään rintaani: enhän minä ole ketään edes aikonut tappaa niinkuin nuo ... Jeesus näytti Sanasta oman lakinsa - ja näin: olen tappanut itse asiassa monen monta ystävääkin. Nykyisin meikkaan silmiäni säännöllisesti - se on hyvin terveellistä; ihan terveysintoilija minusta on tulossa ...anannpa teillekin neuvon: Ilm. 3:18 Annan sinulle neuvon: osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi, osta valkoiset vaatteet ja pue ne yllesi, niin häpeällinen alastomuutesi peittyy, osta silmävoidetta ja voitele silmäsi, niin näet. [Jes. 55:1; Matt. 13:44; 1. Piet. 1:7] Todella


    • Bushmanni

      Niin tuossa viestissäsi oikeastaan jo ilmoitit, että keskustelu ei ole mahdollista, kuin sinun säännöilläsi. Tällaiset ahdasmieliset uskonnolliset lahkot, jotka väittävät yksin omaavansa totuuden, on yleensä rakennettu niin, että et voi kyseenalaistaa yhtään opinkohtaa, olipa se miten idioottimainen tahansa, ilman että samalla hyökkäät yksittäistä jäsentä kohtaan. Tai ainakin jäsenet on koulutettu ajattelemaan niin. Joten jo näin puhtaalta pöydältä ajatellen asia on täysin mahdoton toteuttaa. Kokemus on osoittanut, että yli sukupolvien jatkuvaa, pysyvää kirkollista organisaatiota on käytännössä mahdotonta rakentaa ilman dogmaattista ja muuttumatonta perusoppia. Lahkojen aiheuttamat ongelmat johtuvat siitä, että voidakseen pitää jäsenensä ja omat organisaationsa koossa pysyvästi jopa satoja vuosia, uskonnon on pakko esittää esittävänsä ainoan mahdollisen ja ehdottomasti oikean tulkinnan maailmankaikkeudesta ja ihmisen roolista siinä. Ilman tätä ehdottoman totuuden vaatimusta uskova voisi helposti siirtyä toisen houkuttelevan uskonnollisen selityksen asiakkaaksi ja organisaatio pirstoutuisi hyvin nopeasti, kun yhteisön sisällä syntyy uusia houkuttelevia uskonnollisia selityksiä. Ongelma on sekin, että on äärimmäisen hyvin vaikeaa määritellä kuinka paljon ja minkä laatuisia dogmeja uskonnolla pitää olla, jotta se voisi säilyä ja niinpä uskonnot syyllistyvät yleensä ylivarmistukseen ja myös rajuihinkin ylilyönteihin, mitä adventtikirkolla esittää pitkä lista Ellenin keksimiä kieltoja kaikilla mahdollisilla elämän osa-alueilla. On loppujen lopuksi hyvin sattumanvaraista millaisia uskomuksia, toiveita ja ajatuksia noiden sääntöjen ja uskomusten alkuperäisillä kirjoittajilla on ollut ja mitkä heidän esittämistään ajatuksista lopulta valitaan uskon kulloisiksikin dogmeiksi. Näiden uskonnon dogmeiksi nostettavien uskomusten todellisella sisällöllä ei ole loppujen lopuksi yleensä ollut suurtakaan merkitystä uskonnon menestyksen tai jatkuvuuden kannalta. Paljon tärkeämpää on ollut uskonnon kyky ohjata kannattajiensa ajattelua, jossa adventtikirkolla alkaa olla nykyisen tiedonvälityksen aikakaudella keinot lopussa. Joten on käytännössä lähes mahdotonta saavuttaa tilanne, jossa uskova ei kokisi uskonnollisen ideologiansa arvostelua myös henkilökohtaisesti, vaikka kuinka yrittäisit pitää keskustelun vain opissa ja opin organisaatiossa. Kuten viestissäsi sanoi: arvostelu adventtikirkkoa kohtaan on arvostelua Jeesusta kohtaan, vaikka tuo väite on täysin älytön.

      • jpp3

        ...kolmen enkelin viestit profiileineen osoittavat, että on olemassa vain yksi ainoa oikea seurakunta, ja muut ovat enemmän tai vähemmän eksyssissä - itseasiassa täysin pimeässä. Et voi pelastua käytännössä saamatta pedonmerkkiä otsaasi, ellet sapattia vietä. Jotkut viettävät sitä orjallisesti minuutilleen perjantai illasta lauantai iltaan. Jotkut taas ei. No, se on vaan pelkkä kuriositeetti koko tässä sotkussa.


      • Bushmannin kumppanit

        ovat perässä hiihtäjiä, eivätkä ole kaukonäköisiä. Elleni, ylifariseus_1:nen ja kumppanit tietävät asioita edeltäpäin ja ovat kaukonäköisiä.


      • Bushmanni
        Bushmannin kumppanit kirjoitti:

        ovat perässä hiihtäjiä, eivätkä ole kaukonäköisiä. Elleni, ylifariseus_1:nen ja kumppanit tietävät asioita edeltäpäin ja ovat kaukonäköisiä.

        No siinäpä oli loistava, perusteltu vastaus adventtikirkon tulevaisuuden toivolta. Anteeksi, että olen sarkastinen, mutta tämä on tilanne ja eipä Timoa ja kumppaneita kateeksi käy. Kun on ahtaat opit, jotka eivät kovin paljoa korreloi näkyvän todellisuuden kanssa, käy yleensä niin, että vain kaikkein hihhuleimmat jäävät jäljelle. Mutta minkäs teet.


      • Tahtoo haastaa riitaa
        Bushmanni kirjoitti:

        No siinäpä oli loistava, perusteltu vastaus adventtikirkon tulevaisuuden toivolta. Anteeksi, että olen sarkastinen, mutta tämä on tilanne ja eipä Timoa ja kumppaneita kateeksi käy. Kun on ahtaat opit, jotka eivät kovin paljoa korreloi näkyvän todellisuuden kanssa, käy yleensä niin, että vain kaikkein hihhuleimmat jäävät jäljelle. Mutta minkäs teet.

        " niin no... Kirjoittanut: Bushmanni 12.5.2009 klo 15.18 Niin tuossa viestissäsi oikeastaan jo ilmoitit, että keskustelu ei ole mahdollista, kuin sinun säännöilläsi. "


      • koska adventtikirkko

        on Jeesuksen edustaja. kyllä kirkon arvostelu silloin on Jeesuksen arvostelemista, väität sinä mitä tahansa.


      • koska adventtikirkko kirjoitti:

        on Jeesuksen edustaja. kyllä kirkon arvostelu silloin on Jeesuksen arvostelemista, väität sinä mitä tahansa.

        Jos olisin alan ammatti-ihminen, niin arvioisin sinulla olevan samankaltaisia oireita kuin kansanomaisesti sanoakseni, "psykopaateilla". Ja siitä syystä henkinen kehitys jäänyt kolmevuotiaan asteelle. Mutta kun en ole ekspertti sillä alalla, niin en sano mitään. Joka tapauksessa päättelyssäsi ei ole järjen häivääkään, vaan täysin ylimielistä jäkätystä. Luepas itseki nvielä uudestaan oikein ajan kanssa: ## koska adventtikirkko on Jeesuksen edustaja. kyllä kirkon arvostelu silloin on Jeesuksen arvostelemista, väität sinä mitä tahansa.## http://www.ihminentavattavissa.net/


      • Bushmanni
        Tahtoo haastaa riitaa kirjoitti:

        " niin no... Kirjoittanut: Bushmanni 12.5.2009 klo 15.18 Niin tuossa viestissäsi oikeastaan jo ilmoitit, että keskustelu ei ole mahdollista, kuin sinun säännöilläsi. "

        >>> Toisin sanoen enkulit aloituksellaan vain tahtoo haastaa riitaa >>>> Ei kolme-enkeliä ole mitään riitaa haastanut. Hänen aggressiiviset viestinsä ovat puhdasta adventismia, oikeaa adventtikirkon opetusta, josta on riisuttu lampaan turkki päältä pois ja näemme suden paljaana. Sitten täällä on maltillisen siiven edustajia, jotka yrittävät naamioida adventtikirkon opetukset jotenkin kristillisempään muotoon, jolloin jokin sokea kala saattaisi käydä verkkoon. Toisaalta nyt jo vähän harmittaa, kun enkeliä asiasta pommitin, niin hän itsekin taisi homman hoksata, että tosiasiassa hän on pahin antiadventisti tällä palstalla pöyhkeiden, totuudellisten viestiensä johdosta. Adventistit ovat susia kristityille, ei mitään muuta ja amerikkalaisten liikemiesten idea saada siirrettyä rahaa köyhiltä rikkaille. Käänteinen Robin Hood -järjestö.


    • niksi-nipa

      Sinähän kiroat keskustelukumppanisi enemmän kuin kukaan koskaan! Ei se mitään keskustelukyvykkyyttä osottannu!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      101
      2059
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      244
      1680
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1050
    4. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      85
      951
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      945
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      855
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      801
    8. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      795
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      754
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      719
    Aihe