"vuokralainen" ja kuukauden irtisanomisaika

paskalaari

Uusin "vuokralaisemme" allekirjoitti vuokrasopimuksen toukokuun alussa ajatuksena että hän muuttaa siihen 1.6. kun asunto vapautuu. Eilen 30.5. hän ilmoitti tekstiviestillä että ei otakaan asuntoa ja laittaa kirjallisen irtisanomisen.

Kuukauden irtisanomisajallahan tämä tarkoittaa sitä että hänen pitää maksaa joka tapauksessa kesäkuun vuokra. Nyt meillä on siis asunto tyhjillään kesäkuun ajan mutta pitääkö meidän antaa asunnon avaimet tälle "vuokralaiselle" kesäkuuksi vaikka hän ei asunnossa aiokaan asua ja mikäli (korostan sanaa mikäli) hän maksaa kesäkuun vuokran ja takuuvuokran. Ilman takuuvuokraa emme avainta anna mutta pitääkö hänen silloin maksaa edes kesäkuun vuokraa?

Tyhmät kun emme tajunneet ottaa takuuvuokraa jo vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä.

Oletteko te muut yleensä ottaneet takuuvuokran jo vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä tai laittaneet sopimukseen jotain mainintaa sopimussakosta? Miten sen voisi muotoilla vastaisuuden varalle?

Tarkistimme vuokralaisen luottotiedot ja kaikki muutkin asiat piti olla kunnossa mutta tympäisee tämmöinen viimetingassa ilmoittaminen. En tiedä maksaako hän koskaan kesäkuun vuokraa ja takuuvuokraa, miten sen siis saa perittyä hänelta?

39

14475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olet oikeassa siinä, että vuokralaisen kuuluu maksaa se kesäkuun vuokra. Toisaalta en ymmärrä näkemystäsi vuokravakuudesta. Jos vuokralainen maksaa kesäkuun vuokran, niin eihän sellaisessa tilanteessa mitään vakuuksia tarvita. Ja muistathan, että vuokravakuus tarkoittaa (yleensä) vuokralaisen avaamaa talletustiliä, jolta kumpikaan osapuoli ei voi nostaa rahaa (vuokralainen ei koskaan ilman talletustodistusta, vuokranantaja perustellusta syystä).

    • näitä aina käy

      Vakuustalletusta ei läheskään aina tehdä sopimuksen yhteydessä, sillä mikäli homma hoidetaan välittäjän kautta, sop. osapuolet eivät usein ole samaan aikaan allekirjoittamassa, ja talletuksen tekemiseenhän nämä tarvitaan. Ilmeisesti sopparissa ei ollut määritelty aikaa, jota ennen sopimusta ei saa irtisanoa.(sop. sakon uhalla) Tällainen on tarkoitettu karsimaan juuri nuo mieltään tiuhaan muuttavat hakijat. Vakuus on turvana sekä maksamattomia vuokria, että vahinkoja varten. Tämän pyytäisin kyllä vuokralaiselta ennen avainten luovutusta. Tai sitten ainakin se vuokra ehdottomasti ennen avainten luovutusta. Jos sopimuksessa on määritelty, että vakuus pitää maksaa, niin tätä myös saa tietenkin vaatia. Samoin 1. kuun vuokra. Jos maksuja ei hoideta, kyseessä on sopimusrikkomus, jolloin asian voi antaa käräjäoikeuden hoidettavaksi ja maksun perintään. Kun sopimus kerran on tehty niin kyllä oikeutesi on kuitenkin suht turvattu, vaikka asia menee ikävän työlääksi ellei vuokralainen rupea mitään maksuja tekemään.

      • tuutin täydeltä

        On laitonta asettaa lakia anakarampia ehtoja. Vuokrasopimukseen ei saa kirjata mitään ehtoa "aikaisimmasta irtisamisajankohdasta", saati mitään sakkoja.


    • ...

      Mielestäni voit vaatia takuuvuokran ennen avainten luovuttamista. Sen voit sitten palauttaa, kun huoneisto on tarkastettu kesäkuun lopussa kun vuokralainen muuttaa pois.

      Vastaisuuden varalle, laita vuokrasopimuksene vuokrasopimuksen ensimmäinen mahdollinen irtisanomispäivä esim. vuoden päähän. Se tosin sitoo sekä vuokralaista että vuokranantajaa. Tätä käyttävät lähes kaikki isot toimistot (ideana, ettei vuokranantajan tarvitse maksaa välityspalkkiota parin kuukauden välein, vaan että vuokralainen on vähintään vuoden).

      • vuokralainen minäkin

        Eikö asunnon vuokraajia ole teidän paikkakunnalla.Jos on kysy ja varmista vielä että joka aikoi ensin vuokrata ei tule ja vuokraa ettenpäin.Misä päin asunto sijaitsee,jos vaikka tietäisin vuokra-asuntoa tarvitsevan?


      • voi.....

        Vuokravakuus on nimenomaan maksamattomia vuokria varten. On laitonta siitä pidättää esim. huoneiston korjausvahingot jne.


      • Höpö...
        voi..... kirjoitti:

        Vuokravakuus on nimenomaan maksamattomia vuokria varten. On laitonta siitä pidättää esim. huoneiston korjausvahingot jne.

        ....On laitonta siitä pidättää esim. huoneiston korjausvahingot jne.....

        Lainaus laki24-sivuilta:

        Yleensä tällaisilla saatavilla ymmärretään varsinaista vuokraa sekä erilaisia käyttöön ja/tai kulutukseen perustuvia maksuja, mutta vakuus voi kattaa myös esim. vuokralaisen vuokrahuoneistolle aiheuttamat vahingot, siivouskulut sekä vuokrasuhteeseen perustuvien saatavien perimiskulut.


    • reilu ja

      sopisin että tämä "ex-vuokralainen" maksaisi 1/2 kk:n vuokran.

    • kuule..

      otappa puhelin kauniiseen käteen ja soita sille vuokralaisellesi ja kysy miten menetellään tämä kesäkuu. Maksaako hän kesäkuun vuokran jolloin sinä luovutat avaimen sinne asuntoon, vai unohdatteko koko jutun.

      Itselläni oli aikoinaan semmoinen tapaus että muutin vuokrakämpästä pois ja avainten luovutus päivä oli 16 päivä. itse olin saanut jo talon tyhjilleen kuunlopussa ja maksanut seuraavasta kuusta puolen kuun vuokran. Vanhassa asunnossa oli viellä telkku ja sänky paikoillaan. No aamusti siinä sitten vuokraisäntä pyyhältää asuntooni tuoden uusia vuokralaisia paikan päälle. Heillä oli jo tehty asunonosta vuokrasopimus ja isäntä oli ihmeissään kun olin viellä siellä aamulla. Kerroin että avainten luovutuspäivä on merkattu papereihin 16pvä ja olen maksanut puolen kuun vuokran, joten minulla on viellä oikeus asua tässä asunnossa siihen avainten luovutuspäivään asti ja siihen vioellä sitten totesin että tulippas omilla avaimilla asuntooni että mitäs laki siihen sanoo. Vuokraisäntä sitten maksoi minulle puolen kuun vuokran takaisin ja pikkasen bensarahaa jotta vien viimeisimmätkin kamat pois..

    • vuokralla

      Opiskeluaikoina ehdimme tehdä sopimuksen vuokra-asunnosta, mutta saimmekin heti parin päivän kuluttua tietää, että saamme peruutusasunnon osakunnan vuokra-asunnoista. Vuokra oli osakunnalla tuntuvasti halvempi, joten otimme sen ja irtisanoimme aiemman asunnon välittömästi.

      Maksoimme tietenkin (itsestään selvää!) yhden kuun vuokran, koska sopimuksen olimme tehneet. Siinä oli kuukauden irtisanomisaika, joten sopimuskin velvoitti. Saimme avaimetkin, tosin ei niillä mitään tehty. Takuuvuokraa ei ollut. Muutimme suoraan osakunnan asuntoon ja palautimme käyttämättömät avaimet ekalle vuokranantajalle.

      Mielestäni asunnon vuokrannut on velvollinen maksamaan kesäkuun vuokran, onhan kyseessä vuokrasopimus. Erilaisia sattumuksia tapahtuu, kuten meidänkin tapauksessamme, ja joutuu välillä tekemään tympeitä juttuja (kuten nämä äkílliset asunnon irtisanomiset), mutta sopimuksia pitää noudattaa. Näin tämä yhteiskunta toimii. Tai sitten ei.

    • ITC-Jami

      Niin ne rikkaat vaan yrttää rahastaa köyhiltä viimesetkin.
      Hyvä ku mulla ees maksaa tän kuun oma vuokra, ni miten sulla vapaana asunto.
      Häpee...

      • tehdään

        sitä varten että niitä noudatettaisiin ja sopimuksiin määritellään myös sanktio jossei sopimusta ei voida noudattaa...

        Asialla ei ole mitään tekemistä varakkuuden/köyhyyden kanssa, ilmeisesti olet vielä niin lapsellinen ettei ymmärrä tätä asiaa, vaan kuvittelet että "köyhän" tuohut saa aina maksaa joku muu... Häpeä nuija!


    • yhden kk vuokra

      Tuo vuokralainen maksakoot sen yhden kk vuokran. Ei mitään takuuvuokria tässä tapauksessa, eihän hän tule muuttamaan koskaan asuntoon, eli takuuta ei tarvita. Et myöskään anna hänelle mitään avaimia, vaan laitat kämpän heti uudelleen vuokralle ja jos hyvin käy, saat tuplavuokran siltä yhdeltä kuukaudelta.

      • *funtsi*

        jos vuokraaja maksaa sen kuukauden - tai joutuu siis maksamaan, niin täytyyhän ne avaimet sitten kuukaudeksi luovuttaa. Itse en suostuisi maksamaan jos en saisi avaimia kesäkuuksi käyttööni.

        Takuuvuokraa ei vuokraajan kuulu maksaa jos ei kerran siellä asu ja on heti irtisanonut. Tietysti siinä tapauksessa, että sopimuksessa lukee niin.

        Sopimuksissa on yleensä irtisanominen vuokraajalla kuukauden ja vuokranantajan puolelta 3kk.

        Kohtuullinen maksu olisi puolenkuun vuokra tässä tapauksessa, koska vuokraaja ei ole muuttanut asuntoon. Mutta avaimien saantiin maksun suoritettuaan hänellä on kuitenkin oikeus. Asuntoa ei voi päällekkäisvuokrata.


      • *funtsi* kirjoitti:

        jos vuokraaja maksaa sen kuukauden - tai joutuu siis maksamaan, niin täytyyhän ne avaimet sitten kuukaudeksi luovuttaa. Itse en suostuisi maksamaan jos en saisi avaimia kesäkuuksi käyttööni.

        Takuuvuokraa ei vuokraajan kuulu maksaa jos ei kerran siellä asu ja on heti irtisanonut. Tietysti siinä tapauksessa, että sopimuksessa lukee niin.

        Sopimuksissa on yleensä irtisanominen vuokraajalla kuukauden ja vuokranantajan puolelta 3kk.

        Kohtuullinen maksu olisi puolenkuun vuokra tässä tapauksessa, koska vuokraaja ei ole muuttanut asuntoon. Mutta avaimien saantiin maksun suoritettuaan hänellä on kuitenkin oikeus. Asuntoa ei voi päällekkäisvuokrata.

        jos vuokran antaja saa puoles kuus vuokrattua asunnon niin sit on kohtuullista et se palauttaa ex vuokralaiselle vuokrasta puolet minkä se on jo maksanu vaikkei olis ees asunu.


    • romux

      Siis sehän menee näin että kun olet löytänyt vuokralaisen niin hänen pitää maksaa vuokravakuus määrätyssä ajassa(tällä maksulla hän varmistaa asunnon saannin itselleen) sen jälkeen kirjoitetaan vuokrasopimus ja annetaan avaimet.
      Takuuvuokra palautetaan aina takaisin vuokralaiselle kun hän muuttaa pois jos ei vahinkoja asunnossa tai maksamattomia vuokria. Teidän tilanteessa vuokralaisen on maksettava kesäkuun vuokra koska irtisanomisaika on kuukausi mutta siitä en kyllä ole varma että täytyykö avaimia antaa kun takuuvuokraa ei ole maksettu.
      Ei mielestäni. Teillähän on vuokrasopimus todisteena eli voitte antaa kesäkuunvuokran perintötoimistolle jos muuten ei maksua tule.

    • samaan tilanteeseen

      Me toimimme niin, että tuo vuokranantaja otti vaan puolet tulevan kuukauden vuokrasta ja asia oli sillä selvä. En muuttanut koskaan asuntoon. Ei kannata ruveta riitelemään, sä häviät koska kuka käski höntsyillä? Mä nielin tappioni ja unohdin koko jutun kunnes nyt luin tuosta :)

    • tulpava

      Itselläni kävi kerran vähän saman tyyppinen homma... kylläkin roolit olivat erit.
      Olin kirjoittanut vuokrasopimuksen ja saanut avaimet (maksanu takuuvuokran ensimmäisen kuun vuokran ennen avainten saantia).
      Asunto oli ollut tyhjillään, siksi vuokrasopimus kirjoitettiin ja avaimet annettiin ennen varsinaista muuttopäivää. Muuttopäivä olisi ollut 1. joulukuuta. Jotain neljää päivää aikaisemmin vuokraemäntä soitti ja ilmoitti, että voinko palauttaa avaimet yms, koska hänen tyttärensä tuleekin takaisin asumaan kyseiseen asuntoon, koska ei päässytkään haluamaansa kouluun toiselle paikkakunnalle. Kaikki rahat sain takaisin, tottakai. Mutta pisteli se vihaksi, kun jouduinkin sitten punkkaamaan kaverini luona siihen saakka, kun löysin nykyisen asunnon.
      Todellisuudessahan minulla olisi ollut oikeus muuttaa asuntoon ainakin kuukaudeksi, mutta en nähnyt sitä vaivaa, että heti pitäisi taas muuttaa.
      Nykyisen kämpän kohdalla maksoin ensimmäisen takuuvuokran ennen avaintenluovutusta ja vuokrasopimuksen allekirjoitusta. Ennen kuin sain edes allekirjoittaa vuokrasopimusta, minun tuli esittää tosite ensimmäisen takuuvuokran maksamisesta ja kotivakuutuksen hankkimisesta. Näin vuokranantaja varmistui siitä, että todella otan asunnon ja olen vakaavarainen maksamaan vuokraa. Minun tuli myös maksaa ensimmäisen vuokranmaksun yhteydessä toinen takuuvuokra. Eli nykyisen kämppäni takuuvuokra on suuruudeltaan kahden kuun vuokra ja vuokrasopimus vuoden mittainen. Vuokrasopimuksen saa kuitenkin purettua ennen vuoden kulumistakin, mikäli asukas itse etsii uuden vuokralaisen.

      • Olisithan saanut asua siellä kolme kuukautta (lakisääteinen irtisanomisaika vuokranantajan irtisanoessa). Ei olisi tarvinnut asustella kaverin riesana.

        Ja ihan vain neuvona, älä koskaan maksa mitään takuuvuokraa vuokranantajan tilille. Joko avaat vuokravakuustilin omassa pankissasi, jolle talletat vuokravakuuden, ja annat talletustodistuksen vuokranantajalle. Tai sitten voit maksaa sen välitysliikkeen asiakasvaratilille, jota lääninhallitus lakisääteisesti valvoo.


      • vuokranantaja56
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        Olisithan saanut asua siellä kolme kuukautta (lakisääteinen irtisanomisaika vuokranantajan irtisanoessa). Ei olisi tarvinnut asustella kaverin riesana.

        Ja ihan vain neuvona, älä koskaan maksa mitään takuuvuokraa vuokranantajan tilille. Joko avaat vuokravakuustilin omassa pankissasi, jolle talletat vuokravakuuden, ja annat talletustodistuksen vuokranantajalle. Tai sitten voit maksaa sen välitysliikkeen asiakasvaratilille, jota lääninhallitus lakisääteisesti valvoo.

        Itse taas olen niin monta väärennettyä vakuuspaperia nähnyt ja luottokelvottomia pummeja on tarjottu henkilötakaajiksi, joten todellakin otan vuokratakuun omalle tililleni ja ennenkuin se on siellä, ei avainta saa. Välittäjä LKV haluaa vain pelata omaan pussiinsa tässä...


      • *funtsi*

        Olisit voinut viedä asian käräjille sopimuksen rikkomisen vuoksi, koska olitte allekirjoittaneet vuokrasopimuksen.
        Itselläni kävi vähän samoin, mutta löysin paremman asunnon. Muussa tapauksessa olisin lähtenyt käräjöimään. Tosin opiskelin silloin, että myös se ja muutto toiselle paikkakunnalle vei voimavaroja.
        Jos sopimus oli tehty, ei sinun olisi ollut pakko hyväksyä sopimuksen purkamista ennen kuin vuokranantajan ohelta se 3kk:n irtisanominen (mitä yleensä sopimuksissa on. Vuoden tai yli asuneella se on puoli vuotta tai enemmänkin tapauksesta riippuen).


    • Maailmanmatkaaja...

      On tää suomi kumma maa kun kaikki tehdään niin pirun vaikeeksi normaaleille ihmisille?!? Herätkää ja vaatikaa oikeuksia!

      Just näiden nirppanokkkaisten vuokraisäntien takia meillä on semmosia asioita kuin 2-3kk:n takuuvuokra, yhden vuoden määräaikainen sopimus ja vuokralaisten oikeuksia polkevat välitys firmat.

      Jos joku nyt päivää ennen muuttoa ilmoittaa että se ei muutakaan niin sillä varmaan oli ihan hyvä syy siihen... Ero, työttömyys tai mikä lienee vaikka loukkaantuminen. Ja jos se nyt sitten maksaa kk:n vuokran siitä ni eikö se oo jo paremmin kuin hyvin... Mitään takuu vuokria en kyllä kehtais kysellä varsinkaan jos ei toinen siinä asu.

      Ilmoitus nettiin ja uutta vuokralaista ettimään.

      Suomalaiset vuokranantajat ovat vaatineet itsellensä älyttömiä oikeuksia, esim Luottotietojen tarkistus ynnä muuta. Suomessa on ihmisiä joilla merkintä luottotiedoissa jostain minirikkeestä jota he ei ees tiedä ja siitä kärsii koko elämä. En ole missään muussa maassa tavannut vastaavanlaista. Vuokranantajat yrittävät ainoastaan taata itsellensä pitkäaikaisen ja ylikallista vuokraa maksavan henkilön mahdollisimman sitovalla sopimuksella vaivannäöksi mistä..?

      ...Vuokralainen kun maksaa jonkun toisen asuntolainaa pois jokatapauksessa...

      • tavallisia ihmisiä

        Ei asiat ole vaikeita normaaleille ihmisille, joita muuten vuokranantajatkin ovat. Normaali ihminen tajuaa ihan joka asiassa, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä ei olekaan totta. Sen tajuaa yhtä hyvin vuokralainen tai vuokranantaja, ellei perimmäisenä tarkoituksena ole yrittää rahastaa toista osapuolta. Ja siihen valitettavasti syyllistyvät vuokralaiset yhtä hyvin kuin vuokranantajatkin. Vuokralaiset siihen voivat syyllistyä paitsi jättämällä vuokria maksamatta, myös pistämällä asunto remonttikuntoon. Ei kannata siis lähteä tuolle linjalle, että jompikumpi ryhmä on aina hyviksiä ja toinen osapuoli aina pahiksia.

        Vuokralaisen asema on Suomessa varsin hyvä. Irtisanomisaika on suhteellisen pitkä, jos vuokranantaja irtisanoo sopimuksen. Hyvät vuokralaiset pärjäävät kyllä mainitsemiesi "epäkohtien", kuten takuuvuokran kanssa. Senhän saa takaisin asunnosta poismuuttaessaan. Aina on vilunkeja puolin ja toisin, mutta silläkin uhalla, että kohta taas joku valittaa, että kuinka meillä tässä ja tuossa tapauksessa... yksittäistapaukset eivät ole yleistettäviä ja kuten sanottu, vilunkeja löytyy molemminpuolin.

        En ota kantaa aloittajan tapaukseen, mutta jos joku päivää ennen muuttoa tekee sopimusrikkeen, niin minusta se ei osoita vuokralaisesta kovin hyvää. Hänellä voi olla jokin puolusteltava syy, mutta yhtä hyvin voi olla, että onkin löytynyt vaan parempi kämppä tarjolle. Kummassakaan tapauksessa sopimuksista ei voi yksipuolisesti luistaa ilman mitään kuluja. Se, että semmoisessa tapauksessa maksaa irtisanomisajan mukaisen vuokran on vähimmäisvaatimus eikä suinkaan "paremmin kuin hyvin", ihan kuin vuokralainen mielestäsi olisi tehnyt isonkin myönnytyksen.

        Et ehkä ole muualla tavannut samanlaisia systeemejä kuin Suomessa (en ota kantaa, ei ole tietoa), mutta onko niissä muissa maissa vuokralaisen sopimussuoja yhtä hyvä kuin Suomessa? Ehkä jotain suojakeinoja sentään on oltava vuokranantajillakin, niillä toisilla tavallisilla ihmisillä.


      • ex asukas
        tavallisia ihmisiä kirjoitti:

        Ei asiat ole vaikeita normaaleille ihmisille, joita muuten vuokranantajatkin ovat. Normaali ihminen tajuaa ihan joka asiassa, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä ei olekaan totta. Sen tajuaa yhtä hyvin vuokralainen tai vuokranantaja, ellei perimmäisenä tarkoituksena ole yrittää rahastaa toista osapuolta. Ja siihen valitettavasti syyllistyvät vuokralaiset yhtä hyvin kuin vuokranantajatkin. Vuokralaiset siihen voivat syyllistyä paitsi jättämällä vuokria maksamatta, myös pistämällä asunto remonttikuntoon. Ei kannata siis lähteä tuolle linjalle, että jompikumpi ryhmä on aina hyviksiä ja toinen osapuoli aina pahiksia.

        Vuokralaisen asema on Suomessa varsin hyvä. Irtisanomisaika on suhteellisen pitkä, jos vuokranantaja irtisanoo sopimuksen. Hyvät vuokralaiset pärjäävät kyllä mainitsemiesi "epäkohtien", kuten takuuvuokran kanssa. Senhän saa takaisin asunnosta poismuuttaessaan. Aina on vilunkeja puolin ja toisin, mutta silläkin uhalla, että kohta taas joku valittaa, että kuinka meillä tässä ja tuossa tapauksessa... yksittäistapaukset eivät ole yleistettäviä ja kuten sanottu, vilunkeja löytyy molemminpuolin.

        En ota kantaa aloittajan tapaukseen, mutta jos joku päivää ennen muuttoa tekee sopimusrikkeen, niin minusta se ei osoita vuokralaisesta kovin hyvää. Hänellä voi olla jokin puolusteltava syy, mutta yhtä hyvin voi olla, että onkin löytynyt vaan parempi kämppä tarjolle. Kummassakaan tapauksessa sopimuksista ei voi yksipuolisesti luistaa ilman mitään kuluja. Se, että semmoisessa tapauksessa maksaa irtisanomisajan mukaisen vuokran on vähimmäisvaatimus eikä suinkaan "paremmin kuin hyvin", ihan kuin vuokralainen mielestäsi olisi tehnyt isonkin myönnytyksen.

        Et ehkä ole muualla tavannut samanlaisia systeemejä kuin Suomessa (en ota kantaa, ei ole tietoa), mutta onko niissä muissa maissa vuokralaisen sopimussuoja yhtä hyvä kuin Suomessa? Ehkä jotain suojakeinoja sentään on oltava vuokranantajillakin, niillä toisilla tavallisilla ihmisillä.

        asuin kaupungin vuokra kolmiossa 4.5v ja kun muutin pois imuroin lattiat ja putsasin muutenkin asiallisesti.
        mutta sitten minulle ilmoitettiin että takuuvuokrasta vähennetään 130€ siivouskuluja.
        mahtoivatko ottaa maalaus ja tapetointikuluja minulta koska 4.5vuoden jälkeen asunto joka tapauksessa maalataan ja tapetoidaan. minusta sekin törkeää käytöstä ja vielä kaupungilta. mutta kun kyse turusta niin kai täällä niin heikko talous että pitää remointointiinkin ottaa rahat ex vuokralaiselta !


      • ex asukas kirjoitti:

        asuin kaupungin vuokra kolmiossa 4.5v ja kun muutin pois imuroin lattiat ja putsasin muutenkin asiallisesti.
        mutta sitten minulle ilmoitettiin että takuuvuokrasta vähennetään 130€ siivouskuluja.
        mahtoivatko ottaa maalaus ja tapetointikuluja minulta koska 4.5vuoden jälkeen asunto joka tapauksessa maalataan ja tapetoidaan. minusta sekin törkeää käytöstä ja vielä kaupungilta. mutta kun kyse turusta niin kai täällä niin heikko talous että pitää remointointiinkin ottaa rahat ex vuokralaiselta !

        ei ole laillisia perusteita joten pyydä rahasi takaisin.


    • ????

      Ettehän te ole täyttäneet omaa osaanne sopimuksesta! Ette ole luovuttaneet asuntoa vuokralaisen käyttöön, eli antaneet avaimia, joten ette voi häneltä mitään periäkkään. Ettekä tietenkään missään nimessä saa mitään takuuvuokria, oletko hölmö? Jos olisitte luovuttaneet vuokralaiselle asianmukaisesti avaimet heti, olisitte voineet periä kesäkuun vuokran. Jos vuokralainen olisi maksanut takuuvuokran etukäteen ja sitten irtisanonut sopimuksen ennen vuokrasuhteen alkamista, te olisitte saaneet pitää takuun, mutta olisitte siltikin joutunut antamaan avaimen kuukaudeksi.

      Takuuvuokrahan ei ole teidän rahaa ja omaisuutta ennen kuin vasta vuokrasuhteen päätyttyä, jos vuokralainen särkee asuntoa tai jättää vuokraa maksamatta. Muussa tapauksessa takuuvuokra pitää aina palauttaa vuokralaiselle vuokrasuhteen päätyttyä.

    • kyl se maksaa sen yhden kuun vuokran. paska housut aina vinkuu mutta jos kämppiä vuokraa ni jos isollaan on systeemi ni tolla tyylil tappiot on aika kohallaan.jokainen voi ostaa oman kämpän mutta ei vuokran antajakaan tee sitä touhua harrastuksena...

      • ei ole vaihtanut

        omistajaa, joten mitään rahaakaan ei tarvitse, eikä edes voi pyytää.

        Avaimet olisi pitänyt antaa heti.

        Vaikka sopimus olisi sovittu kuukausia aikaisemmin, mutta toukokuun viimeinen päivä on kesäkuulta alkava sopimus sanottu irti, ei vuokranantajalla ole mitään oikeutta vaatia kesäkuun vuokraa tai takuuvuokraa, ei niin minkäänlaista. Vuokrasuhde olisi alkanut vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä, ei edeltävältä joulukuulta tai toukokuussa.

        Paska homma, mutta jotkut vuokralaiset hakevat useita asuntoja samaan aikaan ja ottavat sen mikä sopii heille, siinä vuokranantajan on vain hyväksyttävä tilanne että valmiiksi tehty sopimuskin voi kaatua ennenkuin vuokrasuhde varsinaisesti alkaisi.


      • eri mieltä
        ei ole vaihtanut kirjoitti:

        omistajaa, joten mitään rahaakaan ei tarvitse, eikä edes voi pyytää.

        Avaimet olisi pitänyt antaa heti.

        Vaikka sopimus olisi sovittu kuukausia aikaisemmin, mutta toukokuun viimeinen päivä on kesäkuulta alkava sopimus sanottu irti, ei vuokranantajalla ole mitään oikeutta vaatia kesäkuun vuokraa tai takuuvuokraa, ei niin minkäänlaista. Vuokrasuhde olisi alkanut vasta kesäkuun ensimmäisenä päivänä, ei edeltävältä joulukuulta tai toukokuussa.

        Paska homma, mutta jotkut vuokralaiset hakevat useita asuntoja samaan aikaan ja ottavat sen mikä sopii heille, siinä vuokranantajan on vain hyväksyttävä tilanne että valmiiksi tehty sopimuskin voi kaatua ennenkuin vuokrasuhde varsinaisesti alkaisi.

        Miksi olisi avaimet pitänyt antaa heti toukokuu alulla, kun sopimus tehti? Siina tapauksessa olisi ju vuokraaja täytynyt maksa myös toukokuu vuokra. Mutta vuokrasopimus alkoi jo kesäkuusta, sopimus sanoti irti toukokuu lopulla, irtisanomisaika 1 kuukausi. Vuokralaine saa maksa kuukauden vuokra, koska vuokrasopimus on voimassa kesäkuun loppuun. Kun joka vuokralainen sanoo sopimukse irti päiva-pari enne muuto, mutta asunto on varattu heille, vuokranantaja ei saa mista uuta vuokralaista nii nopeasti, mutta asunto vuokravastike ja muut kulut täyty maksa.


    • jahvetti

      on siis tehty 1,6 alkaen?? Textissäsi on myöskin ettei asunto ole ollut vapaana vastakuin 1.6 lähtien. Otetaanpas pieniin kätösiin kirjanen nimeltään "suomenlaki" . No ensiksi asunto ei ole ollut tyhjä ja onko ollut irtisanottu vuokralaisen vaiko teidän puolelta (1.6 saakka asuvalla)?? Ilmeisesti, mutta jos näin ei ole niin alle vuoden asuneella on 1kk irtisanomis aika kun taas samassa tapauksessa on vuokranantajalla 3kk irtisanomisaika, kun taas jos vuokra aika on ollut yli vuoden on ajat 3kk vuokraajalla ja vuokranantajalla 6kk. Tässä teidän tapauksessa ei ole vielä syntynytkään vuokrasuhdetta joten on turha puhua mistään irtisanomisajasta koska oikeuskäytännön mukaan puhutaa asuvasta henkilöstä ja siitä että vuokrasuhde on syntynyt konkreettisesti eli vuokraa on maksettu eli ei voida vaatia lain mukaan irtisanomisajanvuokraa, (lainvastaisesti kylläkin), myöskin voit vaatia lainvastaisesti takuuvuokraa asunnosta josta ei ole vaadittu vuokrasopimuksen teon yhteydessä vuokratakuuta, mutta sinänsä hankalaa koska et voi osoittaa vuokralasen jättäneen vuokraa maksamatta tai asuntoon on hänen aikanaan tullut sellaisia vaurioita joita joutuu korjaamaan. koska asunto ei ole ollut tyhjä ja tulevalla vuokraajalla ei sopimusta allekirjoittaessa ole ollut täyttä varmuutta (textistäsi ei ilmene) asunnon olevan vapaa juuri 1.6 klo 00:00 voidaan tällöin puhua vain aiesopimuksesta eikä niinkään sellaisesta vuokrasopimuksesta joka velvoittaa. Tiedoksesi että irtisanomisaika astuu voimaan vasta kun asuntoon muuttaa eli se että sopimus allekirjoitetaan ei tee sitä siitä hyvästä syystä että asuntoon muuttopäiväksi olisi voitu sopia vaikka 27.6. Teidän tapauksessa voitaisiin puhua vain erittäin lievästä sopimusrikkomisesta josta en teinä lähtisi riiteleen ja vaatimaan vuokratakuita jälkikäteen ja irtisanomisajanvuokraa, voisi olla ja käydä teille kalliimmaksi ja lisäksi vaatimuksenne vuokratakuusta voisi kulkeutua kirjaan "huumori oikeudessa" (pieni vihje). ei teillä asunto ole tyhjillään vaan vuokratkaa se, uskon että asuntoa on muutkin kyselleet.. otatte vain nöyrästi puhelin käteen ja soittamaan aikaisemmille kyselijöille jotka olivat kiinnostuneita.

      • Mistä ihmeestä oikein vetäisit 3 kk irtisanomisajan vuokralaiselle? Vuokralaisen irtisanomisaika toistaiseksi voimassa olevassa vuokrasopimuksessa on aina 1 kk, vuokrasuhteen kestosta riippumatta. Toki laki sallii sen määriteltäväksi vuokrasopimuksessa tätäkin lyhyemmäksi, pidentää ei voi.

        Vuokranantajan osalta olet oikeassa. Ja olen samaa mieltä siitä, että riitelemään ei kannata ryhtyä riitelemään muutamien satasien takia.


    • johpen

      mitä ? ihmettä. varmaan ölisit saanut hetimiten uudet vuokralaiset.nettiin esim soumi 24 etusivulle ilmotus.on kyseenalaista rahastaa,jos avaimia ei ole ehditty antaa.kannataako lähteä rokottamaan 1 kuun takia,"onhan se köyhältä pois sekin" esim mesen windows live,suomi24,.....silläkin vaivalla ,kun lähtee kiusaa oikeudella

    • Tyynelän tyttö

      Mites tehdään toisinpäin, vuokralainen irtisanoo ½ v aiemmin vuokrasopimuksen, maksaa määräaikaiseksi sovitun asunnon vuokrat loppuun asti, muttaa pois 1.5 kk ennen vuokra-ajan päättymistä, EIKÄ VUOKRAISÄNTÄ päästä enää käyttämään asuntoa, puhumattakaan hakemaan viimeisiä tavaroita. Poliisin avulla tavarat saadaan pois. Vuokraisäntä häiriköi puhelimitse, uhkailee ja kiristää rahasummia olemattomista asioista, ei voinut ottaa niitä puheeksi, kun vielä asuin asunnossa.
      Muuton yhteydessä muuten pisti muuttokuormaan mukaan myös ulko-paskalaarin sisällöt, eli vietiin paskatkin huussista. Että sellainen vuokrasuhde.

    • latska2

      Jos ei maksa pistä asia PERINTÄTOIMISTON hoidettavaksi jos teillä oli maininta 1kk irtisanomisajasta.Kysy heiltä neuvoa ja tarkista mitä tulee maksamaan..

    • pöllölä1266

      Pitääkö maksaa 1kk vuokra, jos ei ole vuokrasopimuksessa irtisanomisaikaa tai sovittu mitään semmoisista vuokranantajan kans.lähdetty asunnosta 1.11 ja sanottiin sopimus irti 1.11. Nyt vaatii tämän ja ens kuun vuokria.. Minusta vuokrasopimuksessa pitäisi lukia 1kk irtisanomisaika, koska on lukenu entisissäkin asunnoissa, lukuun ottamatta tätä viime asuntoa..

      • tabou

        Jos ei ole mitään erikseen sovittu, mennään AHVL:n mukaan, eli ihan Suomen lakia noudattaen. Siellä lukee "vuokralaisen irtisanomisaika on aina 1 kalenterikuukausi", ja tätä ei voi lailla eikä vuokrasopimuksen ehdoilla kumota. Jos irtisanoit 1.11., olet velvollinen maksamaan vielä joulukuunkin.... Kalenterikuukausi lähtee laskuun vasta tämän kuukauden lopussa, eli 30.11.2015 ja muuttopäiväsi olisi 2.1. (Koska 1.1. on "pyhä").
        Googleta "finlex AHVL"


    • ottaapatiiiiin

      Aloittajan tapauksessa asuntoa ei ole lainmukaisesti irtisanottu kirjallisesti ja todisteellisesti. Nämä kikkailijat yrittävät kaikkia textareita ym sontaa. Maksakoon kuukauden lisää!

    • haatajaniko

      Ei avaimia ennen kuiin vakuus ja eensimmäinen vuokra on maksettu,ainakin isommat firmat toimii aina näin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      97
      5248
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      145
      3553
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3205
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      438
      2467
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      248
      1513
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      12
      1281
    7. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      83
      1275
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      76
      1227
    9. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1213
    10. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      136
      1125
    Aihe