Lisäravinteiden testausta

Rahat meni mitä jäi?

Olen tässä testaillut hyvän tovin lisäravinteita sekä dietillä että plussalla. Testaukset olen suorittanut pääasiassa tuote yksittäin, että selviää tuotteen teho. Toki esim. kreatiini monohydraatti on lähes koko vuoden käytössä palautusjuomassa 10g ja lisäksi n.5g on tullut tehoboostereista ennen treeniä. Treenikokemusta on perusliikkeistä kovasta treenistä n. 5vuoden verran. Sapuskapuoli on kunnossa. Mitat 180/100. Ikää 29v. Natuna mennään. Tässä nyt tuotteita mitä muistan.

Kommentteja:

-heraprotsku halpa konsentraatti n.100g pvä, osta mistä halvimmalla löytyy. en jaksa uskoa laatueroihin. itse otan vain palkkarin siitä ennen treeniä herat. loput useimmiten ruoasta. kokeiltu on isolaatteja ja hydroa myös useamman kuukauden. ei eroa palautumisessa tai kehityksessä.

-maltodekstriini 30-50g. sama juttu mistä halvimmalla löytyy. Dekstroosia en ole kokeillut vielä. Epäilyttävä tuote. Todella nopeeta sokeria. Jenkeissä vetävät isoinakin annoksina tätä (60-80g)jopa dietillä palautukseen. Tutkimukset yms suosittelevat 50/50 maltoa dekstroa. Harkintaan.

-kreatiini 10-15g/pvä. kiinalaiset yms halpa kreat huonossa maineessa, joten tässä panostin Creapure kreatiiniin. Halpaa kun ostaa kerralla isomman satsin vaikka Uffelta. Toimii kyllä, eron huomaa kun on 1kk ilman.

-Boostereista parhaiten potkii Mass Pump lisäravinne. Virtaa riittää enemmän ja hiki lentää, pumppia myös havaittavissa mikä on dietillä hyvä juttu. Dietillä testattu. Sisältää kyllä toimivia ainesosia eikä hintakaan nyt kauhea ole 29e. Itse tekemällä voisi saada vielä paremmin potkivan. Esim. Leaderin vahvoja vihreätee tabuja 2kpl= 1,4g green tea, tauriini 5g, kofu 200-300mg, c-vitsku 500mg. Pitää vielä testata offilla.

-Omega3 kalaöljykapselit offilla 10kpl / dietillä 15-20kpl. Niin paljon tutkimustuloksia hyvistä puolista, että tätä en hylkää koskaan. Suojaa mm. sydäntä ja paljon muitakin terveysvaikutuksia ja kehonrakennukseen liittyviä vaikutuksia. 10kpl on Hulkin mukaan offille sopiva määrä kalaöljynappeja, hän on tähän vielä perehtynyt enemmän. 3-4kpl per hiilariateria pitkin päivää. Tutkimus on osoittanut jo kolmen gramman kalaöljyannoksen alentavan sokeripitoisen aterian aiheuttamaa insuliinivastetta merkittävästi.

-BCAA eri merkkejä halvista kalliimpiin. 2g-10g pvässä ennen ja jälkeen treenien/aerobisten. Todella vaikea sanoa mitään. Hyöty on luultavasti margiinaalinen. En sijoita enää rahoja tähän, dietilläkään. Liian kallista. Sama juttu glutamiinin, leusiinin yms erillisten aminohappojen kanssa. Mahdotonta sanoa toimiiko edes pitkällä aikavälillä. Luultavasti markkinointimiesten rahat pois tuotteita, vaikka testeissä apinoilla/oravilla? lihasmassa säilyikin tms.

-ZMA normaalia isompana annoksena. Ei mitään mainittavaa vaikutusta uniin. Testotasoja en ole mitannut, pitäisi kuulemma magnesiumin, sinkin ja b6 vitskun sitä nostaa. Normaalisti herää kuselle kesken yötä ja aamulla yhtä väsynyt. Argiini ainakin syvensi unia. Aamulla taas väsytti aivan törkeästi jos piti herätä herätyskelloon. Apteekista tosin saa halvemmalla erikseen ostettuna magnesiumia ja sinkkiä. Tuskin ostan enää.

-Vahva monivitamiini/mineraali valmiste. Optimal Results Muscle Vitamin Paks. Todella vahva annos vitskuja 30kpl pusseissa, yksi pussi sisältää 6 nappia. Treenin jälkeen vitskuja tarvitaan. Tästä tulee vakiotuote, vaikka mitään tehoa en huomannut Pirkan monivitskuun 2-3kpl/pvä otettuna, vitamiinit/mineraalit ovat bodarille sen verran tärkeä "tuote". 20e/30pvän satsi sis. c-vitsku 1000mg yms..

Muita hienoilla nimillä myytäviä valmisteita on tullut kokeiltua mutta ei niistä mikään tuo lihasta lisää. Perusjutut toimii vieläkin. Markkinointimiehet myy kaikenlaista paskaa tuolla. Pitäkää silmät auki. Treeniboosterit tuskin lihasta lisäävät, mutta kovemman innon saa treeneihin ja sitä kautta ehkäpä enemmän tulosta. Muuten kannattaa luottaa perusprodeen, maltoon, kunnon kreatiiniin, monivitskuihin, omega3 kalaöljytabuihin. Niin ja punaiseen lihaan hitaiden hiilareiden kera. ;)

Onko sulla toiminu joku tuote mitä en maininnut? Mikä kerro siitä?

10

2690

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • kommentti....

   Kommentteja kommenteistasi:

   -heraprotskujen suurimmat erot löytyvät rasva- ja laktoosimääristä. Suurin ongelma ei ole se että eroja on, vaan se että valmistajat/myyjät kusettavat näissä määrissä. Ilmoitetaan todellisuutta parempia arvoja markkinointisyistä. Luotettavia arvoja ovat kuitenkin esim Fitnesstukun ja UFS:n arvot (valmistaja on ilmoitettu). Eli jos valmistajatehdasta ei ole kerrottu ja arvot ovat erityisen hyviä, kannattaa olla epäileväinen.

   -maltoissa on jonkun verran sekoittumis- ja makueroja riippuen mistä tärkkelys on valmistettu.

   -kreatiinista samaa mieltä, Creapurea. Mutta 5 grammaa riittää isommalle ja kovemminkin treenaavalle. Isommat määrät menevät vain hukkaan rasittaen samalla munuaisia turhaan. Valmistajat/myyjät tietysti haluavat isoja käyttömääriä.

   -boosterit melko surkeita. NO-tuotteet (eli arginiini) eivät edest toimi. Plasebo näissä "toimii" eniten. Oikeasti eniten elimistössä vaikuttaa 100-200mg kofeiinia pesten 6-0 kaikki boosterit (joissa laki rajoittaa mm. kofeiinin määrää).

   -BCAA, glutamiini, leusiini ja muut, samaa mieltä: ei toimi! Aminoita saa jokainen bodari "bodiruokavaliosta" ihan riittävästi (ja liikaakin).

   -ZMA, eli jos näistä on PUUTETTA, niin sitten voi "toimia". Mutta ei toimivuus ole sitä että puutostila korjautuu normaaliksi. Normaalisaannin laittaminen ylimääräiseksi ei tuo mitään vaikutusta.

   -osa vitskuista/mineraaleista on vahvoina määrinä (liikaakin, esim. c-vitamiini), osa taas kummalisen alhaisia urheiluvalmisteeksi. Itse suosittelisin tavallisia monivitskuja hieman isommalla annostuksella vain tai jotain urheiluun suunnattua valmistetta. Treenin jälkeen ei vitskuja kannata ottaa, vaan muina ajankohtina: aamulla ja illalla "irti" treenistä.

   • Alkuperäinen kirjoittaja

    Hulkilta napsittua: "Oma suosikkikomboni ennen treeniä; vihreä tee yhdessä tauriinin kanssa toimii todella hyvin, jopa paremmin kuin esimerkiksi kofeiini ja tauriini. Otan tätä komboa aina ennen treeniä, koska saan siitä todella huomattavan treeniboostin. Lisäksi vihreän teen sisältämä EGCG on monien lähteiden mukaan maailman voimakkain luontainen antioksidantti, mistä johtuen sitä kannattaakin ottaa ennen treeniä esim. C-vitamiinin kanssa."

    Eli vaikka vihreä tee onkin varsin hypetetty tuote ja se tuli kuin puskista myyntiin, niin varsin toimiva sen pitäisi olla, ainakin lämmöntuottoa se tuntuisi lisäävän jotenkin aineenvaihduntaan tulee potkua jo yksinään sitä käytettäessä. Suurin osa Green Tea valmisteista ei sisällä tarpeeksi EGCG:tä yms. Leaderin Extra Strong lienee markkinoiden vahvimpia pesten Fastit yms. Hintakaan ei ole paha. Kannattaa myös tsekata mitä ainesosia Mass Pump sisältää. Suurin osa käyttäjistä pitää sitä toimivina, jos luet käyttäjäkokemukset. Saa kyllä olla aika ufo, että ei tunne tuon boosterin potkua. Sen verran toimivia ainesosia mukana, tosin kofeiiini puuttuu. Tuo pitää vielä erikseen kokeilla plussakaloreilla ottaako mukaan sen käyttöön vai rakentaako oman boosterin kofusta, vihreestä teestä, tauriinista, c-vitskusta yms..

    Onko sulla mitään faktaa perustuen tuohon miksi vitamiineja ei kannata ottaa treenin jälkeen 1-2h lämpösellä aterialla? C-vitskua suositellaan ainakin jopa välittömästi treenin jälkeen otettavaksi, koska sillä on positiivisiä juttuja palautuksen kanssa. Käsittääkseni useat kehonrakentajat ottavat vitskut aterioilla ja nimenomaan treenin jälkeen. Mitä haittaa siitä voisi olla? Luulisi kun kroppa on rakentavassa tilassa niin se tarvitsisi vitamiineja samalla kun muitakin rakennusaineita (prot-hiil).

    Sitten heraprotskuun. Käytän tällä hetkellä luultavasti halvinta Mass Whey maustamatonta. Arvot ovat hyvät. "Mass Whey on laadukasta instantoitua ultrasuodatettua WPC80-heraproteiinikonsentraattia. Mass Nutrition on valmistuttanut Mass Wheyn asiakkaitaan varten". 11,25 € / kg , 45e / 4kg eli halpaa on!

    Proteiinia 80g/100g
    Hiilaria 5g = laktoosia, eli 1,25 g per annos (25g)
    Rasvaa 6g

    Aminohappoprofiilista voi poimia tärkeimmät, eli BCAA määrät:

    Isoleusiini* 6400 mg
    Leusiini* 10 600 mg
    Valiini* 5900 mg

    Valmistusmaa Belgia. Valmistuttaja Active Nutrition International Oy. Mass pitäjä Robert Walker on tuttu myös Body lehdestä. Kaveri ei mitään feikki paskaa myy.

    Sitten jos verrataan vaikka kalliimpaan UFS Whey herakonsuun:

    Ravintosisältö per 100 g (maustamaton):

    * 1645 kJ / 390 kcal energiaa
    * 5 g hiilihydraatteja, josta laktoosia 5 g
    * 78 g proteiinia
    * 7 g rasvaa

    BCAA#

    # Isoleucine 5,5
    # Leucine 12,3
    # Valine 5,1

    Nopeesti katsoen Mass Whey pesee Uffen arvot, leusiinia lukuunottamatta mutta ero on naurettavan pieni. Noin pienillä eroilla tuskin on merkitystä. Mass.fi myy Leuciiniä 500g purkissa 17,50e sika halvalla. Tuosta kun lisäilee 5g palkkariin, niin BCAA määriä(leusiinin) saa kikkailtua varsin halvalla jos mikrofraktiot eivät miellytä, tällöin proteiinisynteesi pitäisi olla aika lailla maksimoitu. Tosin isolaatti olisi vielä piste iin päälle, oman kokemuksen mukaan kuitenkin rahastusta vain. Tuote ei vaahtoa tai maistu mitenkään kummalliselle, varsin hyvää perus protskua. Joko olet samaa mieltä kanssani?

    Ja kuten Mass Wheyn kohdallakin Mass.fi tuo Malton omalla nimellä myytävään mallistoon suoraan ilman välikäsiä, saa hinnaksi naurettavan halvan 3,80 € Per KG!!! Fastin Malto6 maksaa Prismassa tuplasti tuon. Maltoa myydään 5kg pönikässä, eli 19e purkki. Tuo riittää 50g käyttömäärällä 5treeniä viikossa: VIIDEKSI KUUKAUDEKSI. Vähemmillä treenimäärillä pari laatikkoa 38e riittäisi vuodeksi. Uffelta ostettu malto 10x0,800g tarjous = 8kg 40e. Jälleen Mass.fi halvempi pienellä erolla.

    Kreatiinista Hulkki on lukenut kirjan ja tullut siihen päätökseen, että 10g olisi toimiva annostus. Tästä voit lukea: http://fast.emedia.fi/index.php?mid=501&a=show&id=264


   • mielestä.....
    Alkuperäinen kirjoittaja kirjoitti:

    Hulkilta napsittua: "Oma suosikkikomboni ennen treeniä; vihreä tee yhdessä tauriinin kanssa toimii todella hyvin, jopa paremmin kuin esimerkiksi kofeiini ja tauriini. Otan tätä komboa aina ennen treeniä, koska saan siitä todella huomattavan treeniboostin. Lisäksi vihreän teen sisältämä EGCG on monien lähteiden mukaan maailman voimakkain luontainen antioksidantti, mistä johtuen sitä kannattaakin ottaa ennen treeniä esim. C-vitamiinin kanssa."

    Eli vaikka vihreä tee onkin varsin hypetetty tuote ja se tuli kuin puskista myyntiin, niin varsin toimiva sen pitäisi olla, ainakin lämmöntuottoa se tuntuisi lisäävän jotenkin aineenvaihduntaan tulee potkua jo yksinään sitä käytettäessä. Suurin osa Green Tea valmisteista ei sisällä tarpeeksi EGCG:tä yms. Leaderin Extra Strong lienee markkinoiden vahvimpia pesten Fastit yms. Hintakaan ei ole paha. Kannattaa myös tsekata mitä ainesosia Mass Pump sisältää. Suurin osa käyttäjistä pitää sitä toimivina, jos luet käyttäjäkokemukset. Saa kyllä olla aika ufo, että ei tunne tuon boosterin potkua. Sen verran toimivia ainesosia mukana, tosin kofeiiini puuttuu. Tuo pitää vielä erikseen kokeilla plussakaloreilla ottaako mukaan sen käyttöön vai rakentaako oman boosterin kofusta, vihreestä teestä, tauriinista, c-vitskusta yms..

    Onko sulla mitään faktaa perustuen tuohon miksi vitamiineja ei kannata ottaa treenin jälkeen 1-2h lämpösellä aterialla? C-vitskua suositellaan ainakin jopa välittömästi treenin jälkeen otettavaksi, koska sillä on positiivisiä juttuja palautuksen kanssa. Käsittääkseni useat kehonrakentajat ottavat vitskut aterioilla ja nimenomaan treenin jälkeen. Mitä haittaa siitä voisi olla? Luulisi kun kroppa on rakentavassa tilassa niin se tarvitsisi vitamiineja samalla kun muitakin rakennusaineita (prot-hiil).

    Sitten heraprotskuun. Käytän tällä hetkellä luultavasti halvinta Mass Whey maustamatonta. Arvot ovat hyvät. "Mass Whey on laadukasta instantoitua ultrasuodatettua WPC80-heraproteiinikonsentraattia. Mass Nutrition on valmistuttanut Mass Wheyn asiakkaitaan varten". 11,25 € / kg , 45e / 4kg eli halpaa on!

    Proteiinia 80g/100g
    Hiilaria 5g = laktoosia, eli 1,25 g per annos (25g)
    Rasvaa 6g

    Aminohappoprofiilista voi poimia tärkeimmät, eli BCAA määrät:

    Isoleusiini* 6400 mg
    Leusiini* 10 600 mg
    Valiini* 5900 mg

    Valmistusmaa Belgia. Valmistuttaja Active Nutrition International Oy. Mass pitäjä Robert Walker on tuttu myös Body lehdestä. Kaveri ei mitään feikki paskaa myy.

    Sitten jos verrataan vaikka kalliimpaan UFS Whey herakonsuun:

    Ravintosisältö per 100 g (maustamaton):

    * 1645 kJ / 390 kcal energiaa
    * 5 g hiilihydraatteja, josta laktoosia 5 g
    * 78 g proteiinia
    * 7 g rasvaa

    BCAA#

    # Isoleucine 5,5
    # Leucine 12,3
    # Valine 5,1

    Nopeesti katsoen Mass Whey pesee Uffen arvot, leusiinia lukuunottamatta mutta ero on naurettavan pieni. Noin pienillä eroilla tuskin on merkitystä. Mass.fi myy Leuciiniä 500g purkissa 17,50e sika halvalla. Tuosta kun lisäilee 5g palkkariin, niin BCAA määriä(leusiinin) saa kikkailtua varsin halvalla jos mikrofraktiot eivät miellytä, tällöin proteiinisynteesi pitäisi olla aika lailla maksimoitu. Tosin isolaatti olisi vielä piste iin päälle, oman kokemuksen mukaan kuitenkin rahastusta vain. Tuote ei vaahtoa tai maistu mitenkään kummalliselle, varsin hyvää perus protskua. Joko olet samaa mieltä kanssani?

    Ja kuten Mass Wheyn kohdallakin Mass.fi tuo Malton omalla nimellä myytävään mallistoon suoraan ilman välikäsiä, saa hinnaksi naurettavan halvan 3,80 € Per KG!!! Fastin Malto6 maksaa Prismassa tuplasti tuon. Maltoa myydään 5kg pönikässä, eli 19e purkki. Tuo riittää 50g käyttömäärällä 5treeniä viikossa: VIIDEKSI KUUKAUDEKSI. Vähemmillä treenimäärillä pari laatikkoa 38e riittäisi vuodeksi. Uffelta ostettu malto 10x0,800g tarjous = 8kg 40e. Jälleen Mass.fi halvempi pienellä erolla.

    Kreatiinista Hulkki on lukenut kirjan ja tullut siihen päätökseen, että 10g olisi toimiva annostus. Tästä voit lukea: http://fast.emedia.fi/index.php?mid=501&a=show&id=264

    Hulkki ja vihreä tee: Utilla on mainossoppari Fastin kanssa ja hei ylläri: Fast myy vihreää teetä :-)

    Vitskuja voi siis ottaa treenin jälkeisellä aterialla, mutta ei ole mitään syytä ottaa niitä palautusjuomassa (osassa valmisteita on sisällytetty).

    BCAA ja muutkaan aminohappomäärät eivät OIKEASTI vaihtele juuri ollenkaan samanlaisissa valmisteissa (konsentraatti vs konsentraatti jne). Erot ovat lähinnä nätisti sanottuna "laskentatavoissa"...

    Hulkki ja kreatiini, kirjat on kirjoja (lisäravinnelalla usein vielä sponssattuna alan firmoilta). Tutkimukset ja ihmisen fysiologia kuitenkin sanoo, että 5g on riittävä määrä. Fastille on lisäksi ihan kiva jos jengi käyttää tuplamäärän kreatiinia (5g vs 10g).


   • Alkuperäinen kirjoittaja
    mielestä..... kirjoitti:

    Hulkki ja vihreä tee: Utilla on mainossoppari Fastin kanssa ja hei ylläri: Fast myy vihreää teetä :-)

    Vitskuja voi siis ottaa treenin jälkeisellä aterialla, mutta ei ole mitään syytä ottaa niitä palautusjuomassa (osassa valmisteita on sisällytetty).

    BCAA ja muutkaan aminohappomäärät eivät OIKEASTI vaihtele juuri ollenkaan samanlaisissa valmisteissa (konsentraatti vs konsentraatti jne). Erot ovat lähinnä nätisti sanottuna "laskentatavoissa"...

    Hulkki ja kreatiini, kirjat on kirjoja (lisäravinnelalla usein vielä sponssattuna alan firmoilta). Tutkimukset ja ihmisen fysiologia kuitenkin sanoo, että 5g on riittävä määrä. Fastille on lisäksi ihan kiva jos jengi käyttää tuplamäärän kreatiinia (5g vs 10g).

    Hulkki käytti vihreetä teetä jo paljon ennen Fastin sopparia. ;) Hulkki puhui kehitystiimille mitä tuotteita pitäisi kehittää, sitten alkoi tulla näitä eri aminohappoja, vihreetä teetä yms. Voithan sä itse kokeilla ennen treeniä, alta 20e maksaa prismassa LEaderin Strong Green Tea 100kpl. Kokeile kofun ja tauriinin kanssa. Ohjeissa suositellaan 1 aamulla ja 1 iltapäivällä. Hulkin mukaan iso annos potkii parhaiten, eli 2kpl napsuja tekisi lähelle 1,5g.

    Minkälaista isotoonista juomaa sä suosittelisit kesken treenien hörpittäväksi? Joku 20-30g hiilaria tms. Olisko dekstroosi oikea sokeri tähän? Eli kaupasta rypälesokeria vettä suolaa? ;) Vai jotain muuta? Dekstroosihan on nopeampaa kuin malto. Uffella toki myynnissä isotoonista drinksua EASilta törkeään hintaan. Katotaan puffaatko sä sitä mulle UFS miehenä. ;D


  • ilman mitään

   paitsi palautus juomaa, siinäkin pelkkää protskujauhetta ja pari banaania. Tulokset ei ole tippuneet yhtään tosin kehitystäkään ei ole tullut, mutta eipä sitä ole ollut muutenkaan yli viiteen vuoteen. johtuu varmaan iästäni. tuota ennen kaikki mahdollinen oli käytössä viimeisen 15 vuoden ajan aminoista kaikilla tavoilla käsiteltyihin proteiineihin. nyt voin todeta , että paljon on mennyt markkoja ja euroja hukkaan. kilpailen edelleen SM-tasolla kärkikahinoissa.

  • dsfsdfdf

   Voi vitun junnut tappakaa ittenne , HERA80 - ei tulosta!
   Mitä vittua proteiinilisähän se on, varmasti on jotain tulosta ollut lihasten ruokkimiselle, ammu ittes, siima.

  • jortikkatanaan

   fastin tuotteet on ihan paskoja!!
   mass:in on esim paljon parempia.

   • jryhabtg

    Millä tavalla?


   • Öljyissäkin on eroja
    jryhabtg kirjoitti:

    Millä tavalla?

    Molemmat ovat samaa kuraa, Massin tuotteet vaan on selvästi halvempia. Jos haluat kehittyä niin käytä jotain ladukkaampaa.


  • pumpidump

   Kofeiinia ei kannata käyttää ; se kohottaa kortisolitasoja ja ennenkaikkea alentaa typpioksidipitoisuuksia.

   Eräässä tutkimuksessa uloshengitysilman NO-pitoisuus laski merkittävästi kofeiinin ottamisen seurauksena.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Päivi Rässästä viedään "roviolle" live.

   Hän kaivoi Raamattunsa esille kun sitä häneltä tivattiin. https://yle.fi/uutiset/3-12283319 Ei tällaista saisi tapahtua länsimaisissa maissa mutta ka
   Maailman menoa
   668
   9280
  2. Anna Puu pettyi pahasti 40-synttäreiden johdosta - Jukka-rakas tukee: "Olisin halunnut..."

   On tämä kyllä syvältä…. Anna Puu halusi viettää pyöreitä synttäreitä vähän eri lailla, mutta korona sotki kuviot: https://www.suomi24.fi/viihde/anna-
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   5484
  3. Marin lupaa nopeutettua rajoitusten purkua

   Kohta saa taas mennä ja elää, lupaa pääministeri Marin Tvitterissä. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d817e44a-154e-4139-a6a2-4dc4cdc272c8
   Maailman menoa
   113
   2783
  4. Martinalla maaginen yö Lontoossa

   Martina laittoi eilen illalla kotiin palattuaan stoorin, jossa mainitsee edellisen ja samalla tämän reissun viimeisen Lontoossa vietetyn yönsä olleen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   1935
  5. Martina käynyt jo läpi...

   ........stripparin (Esko), kiinteistövälittäjän (Stefu), palomiehen (Kris), rikollisen (Baha), 2 lätkäjätkää (Hannes, Pikkarainen) Voisiko seuraava m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1376
  6. Nainen rakas, älä unohda minua miestä.

   Sinun vuokses teen, mitä vaan!
   Ikävä
   50
   1172
  7. Jannika B paljasti koomisen väärinkäsityksen vauvan kanssa: "Sain erikoisia katseita kaupassa..."

   Sattuu, kun tapahtuu - erityisesti lasten kanssa... Jannika B elää lapsiperhearkea Toni Wirtasen kanssa, jossa ei sattumuksia puutu: https://www.suomi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   2
   1123
  8. Mitä Sofialle tapahtui Hangossa?

   Miten täällä ei kukaan ole kiinnittänyt Sofian tilanteeseen huomiota?? Sairasti koronaa Hangossa ja viimeiset stoorit sieltä, mainitsi, että jaska aam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1053
  9. Tietäisikö kukaan Pikkaraisesta mitään...

   ... ellei olisi sekaantunut Martinaan. Olisiko tullut ulosotot, rattiskäry, raiskaussyyte julkisuuteen ilman Martinaa. Epäilen että ei. Stefustakaan t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   982
  10. Nainen, en kestä

   Tää menee nyt liian syvälle. Näivetyn ilman sua, ja päivät ovat painajaisia kun ei sua näy. Kuka oikein olet, kun vuokses sydän on taas mullin mallin.
   Ikävä
   28
   854
  Aihe