Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sektiolapsilla enemmän astmaa ja diabetesta?

Tehdään oma tutkimus

Uutisissa luin tänään että tutkimuksen mukaan keisarinleikatuilla lapsilla on enemmän astmaa, diabetesta ja allergioita kuin perinteisesti syntyneillä.

Minulla on itselläni moniallergikko, joka yllätys yllätys, syntyi sektiolla.

Voiko tässä pienessä tutkimuksessa olla perää? Jopa syövästä oli puhetta.

Mites teillä, pieni gallup, onko sektiolapsia/itse syntynyt sektiolla ja mitä sairauksia esim. allergiaa, astmaa?

Tehdään oma epävirallinen tutkimus.

16

472

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hannah_

      Itse olen sektiolla syntynyt.

      Olen allerginen:Siitepölylle, pölylle, kissoille, hevosille, sitrushedelmille, tomaatille, porkkanalle jne... Kalaan en voi koskea, mutta sitä voin syödä.

      Minulla on atooppinen iho, joka oireilee esim kylmällä ja en saisi käydä suihkussa joka päivä. En myöskään saisi käyttää shamppoita jne koska niistä ihoni kuivuu ja oireilee...

      Tyttäreni syntyi myös sektiolla, mutta on vasta muutaman kuukauden vanha. Hänellä ei vielä onneksi ole mitään allergia-oireita. En ole vielä kyllä antanut muutakun maitoa, mutta kauhulla odotan mitä tapahtuu kun kiinteitä alkaa syömään!:(

      • Allergisen pojan äiti

        Kyllä saattaa olla perää , että sektiolla syntyneet lapset ovat allergisempia. Itselläni poika sektiolla syntynyt ja on ruoka-aine allergioita, allerginen nuha, atooppinen iho, akuutti allerginen sidekalvon tulehdus, siitepölyallergia, eläimille allerginen sekä nyt pari vuotta sitten todettu allerginen astma.

        Poikani täyttää nyt 6 vuotta ja oireet senkuin pahenevat vain, jonka vuoksi aloitetaan nyt elokuussa siedätyshoito. Toivon hoidon helpottavan poikani sairautta.
        Että tämmöinen tulos täältä!!!


      • alateitse syntynyt

        Ja olen allerginen kalalle, kanalle, mansikoille, siitepölyille, huonepölyille, kiwille, omenalle jne. Minulla on myös atooppinen iho, kuin on kahdella alateitse syntyneillä lapsillani, hätäsektiolla syntyneillä ei ole. Minulla on myös astma. Tuossa tutkimuksessa oli otanta liian pieni.


    • ----------------------

      itselläni alateitse syntyneet lapset, molemmilla astma ja allergioita.

      • että jos

        jompi kumpi(tai molemmat vanhemmista)ovat atoopikkoja..lapsella on suurempi mahdollisuus sairastua allergioihin/tai astmaan.

        Itse siis olen myös atooppinen,ollut lapsesta asti..ja kaikki lapseni myös olleet hyvin "kuiva ihoisia"...lapsillani myös aina vauvaikäisenä vältettiin allergisoivia ruoka-aineita(vaikka nykyisin kait siedätyshoito on pop)...sittemmin yhdellä lapsistani todettiin paha astma,lisänä eläin-ja siitepölyallergia.

        Kaikki lapseni ovat syntyneet alateitse..joten en usko pelkän sektiolla syntyneen altistuvan moisille sairauksille.

        Sisareni lapsi on syntynyt sektiolla,eikä hällä vielä 19 vuotiaanakaan ole ollut ainuttakaan allergiaa..eikä muunkaanlaista vaivaa/tai sairautta.


    • lapsia kun miettii

      niin ainoa perhe, jossa ei tunnu koskaan olevan mitään kremppaa, on se, jossa koko kolmikko on sektiolapsia. Itse ja kolme sisarustani olemme kaikki alateitse syntyneitä ja hyvin allergisia, kahdella on astma. Puoliso on diabeetikko normaalisti synnytetty. Syöpään ei onneksi toistaiseksi kukaan ihan läheltä ole sairastunut.

      Tuossa tutkimuksessahan väitettiin, että sektio muuttaisi lapsen DNA:ta ei kyllä mene minulle läpi muuna kuin mätäkuun juttuna. :)

    • suomeksi
    • näkkärisyöpä?

      Nää on näitä hiljaisen kesän ruotsalaisjuttuja.

      Samaa sarjaa oli aikoinaan näkkileivän ja ranskalaisten aiheuttamat syövät.

      Tän päivän lehdessä siitä oli juttua, heidän otantansa oli kaikenkaikkiaan 37, joista 16 ilmeisesti joku noista allergioista tai vast.

      Eikö tuo luku ole ihan yleispätevä jo nykyään, kaikista syntyneistä (oli tapa mikä tahansa) yli puolelta voi kaivaa jonkunasteisen yliherkkyyden jollekin?

      Aika paha sitä on mennä yleistämään syntymätavan perusteella..

      Ruotsista ei siis tänäänkään mitään uutta..

      • muutenkin,

        ei vakuuta ainakaan minua


      • Niin varmaan juu ;)
        muutenkin, kirjoitti:

        ei vakuuta ainakaan minua

        Eipä vakuuta minuakaan. Huvittaa lähinnä.. Nojoo, olipa otanta. Ja että DNA:kin muuttuu kuin simsalabim ;)

        Itselläni atooppinen iho, olen alateitse syntynyt. Veljelläni astma, alateitse syntynyt.
        Viimeinen sektiolla, ei mitään mainittavaa allergiaa.

        Lapseni syntyneet sektiolla, toisella ei ole ollut mitään allergioita, toinen vasta niin pieni ettei vielä osaa sanoa.


    • kahdella ongelmia

      Molempien ongelmat tosin johtuvat synnytysyrityksen aiheuttamista hapenpuutevaurioista, ja sektio on pelastanut heidät mahdolliselta ja todennäköiseltä kuolemalta. Siis neurologisia oireita on.

      Kolmas sektiolapsi on terve kuin pukki, eikä noilla kahdella muullakaan ole infektioita ja astmaa/allergioita.

      Jos teen omasta lähipiiristäni laskelman, niin kyllä ne alateitse syntyneet ovat erittäin yliedustettuina noihin mainitsemiisi näkökulmiin. Mutta on kovin epätieteellinen menetelmä. Geeneissä ne jutut tuntuvat kulkevan, ja yhteys yhdessä perheessä ainakin on myös homevaurioihin.

      En usko ennen kuin näen selkeät todisteet. Toisaalta, parempi astma ja elossa kuin ilman allergiaa kuollut tai cp-vamma tms.

    • tutkimukseen pätkääkään.

      esikoinen syntyi alateitse. Astmainen ja allerginen vauvasta asti,lisäksi kärsii kovasta migreenistä. Atooppinen iho myös. Kärsinyt korvatulehduksista aina.

      toinen syntyi sektiolla,eikä mitään yllämainituista ole koskaan ollut. Flunssaakin todella vähän ollut.

      Eli tuollaiset tutkimukset ovat höpöjuttuja.

      • äiti 5:lle

        Itselläni 5 sektioitua lasta, eikä yhdelläkään heistä ole minkäänlaista allergiaa, astmaa yms. Ainoastaan normaalit vesirokot ja vuosittaiset nuhakuumeet ovat sairastaneet. Lapset 19, 16, 15, 11 & 3v.


      • pieni otanta
        äiti 5:lle kirjoitti:

        Itselläni 5 sektioitua lasta, eikä yhdelläkään heistä ole minkäänlaista allergiaa, astmaa yms. Ainoastaan normaalit vesirokot ja vuosittaiset nuhakuumeet ovat sairastaneet. Lapset 19, 16, 15, 11 & 3v.

        Samoilla linjoilla ollaan, ruotsalaisten kesäjuttuja. Mutta se ei kerro mitään, että sinun kaikki lapsesi ovat säilyneet allergioitta sektioista huolimatta. Tärkeämpää lienee, oletko itse tai lastesi isä allergisia.


    • saa enemmän noita

      mh-bakteereita-edellytyksellä, että niitä on äidillä tarpeeksi. Jo vuosia on ollut tiedossa, että mh-bakteerit ovat paras syöpälääke.

      .............jatkuu
      - Pro'biootti on anti'biootti vastakohta.
      - Voit varmistaa jo odotus'aikana lapsesi mahdollisimman hyvän terveyden syömällä kolmea tärkeintä maitohappobakteeria koko ajan.
      - Voit varmistaa lapsesi mahdollisimman terveen elämän antamalla lapsellesi maitohappobakteereita jo vauvasta asti, jo senkin takia että lapsen immuunipuolustus kehittyy yhteen ikävuoteen mennessä. Ja syömällä itsekin maitohappobakteereita koko imetyksen ajan, jolla varmistat sen että oma immuunipuolustuksesi tuottamat vasta-aineet siirtyvät lapseesi äidinmaidossa. Ja varmistat myöskin itsesi pysymisen infektiovapaana. Emättimestä löytyy noin 20g bakteereita.
      jatkuu......


      http://personal.inet.fi/koti/haistahome/Kadonneiden_mh-bakteereiden_arvoitus.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2258
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1944
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1838
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      79
      1685
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1598
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1502
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1403
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1362
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1331
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1304
    Aihe