Kysymys helvetinusko(i)sta

utelias aatu

Tietävät kertokaapa minulle minulle mitkä uskonnot sisältävät helvetin ja missä muodossa.

Muutama vaihtoehto keskustelulle olisi:

Helvettiä ei ole olemassa
Helvetti on Gehenna
Helvetti on kiirastuli
Helvetti ikuinen piina
Helvetti on henkinen piina joka ei lopu
Helvetti on tulimeri johon kuolematon sielu joutuu piinattavaksi

ja niin edelleen keksikää itse lisää ja jos tiedätte niin kertokaa eri uskontojen käsityksiä..

4

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin Hän maksaa kullekin tekojensa mukaan.Matt.16:27.

      Raamattu sanoo että nykyinen maa tullaan tulella tuhoamaan samaan aikaan kun jumalattomat saavat rangaistuksensa: Mutta nykyiset taivaat ja maa ovat samalla sanalla talletetut tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.2 Piet.3:7. Mutta Herran päivä on tuleva kuin varas, ja silloin taivaat katoavat pauhinalla, ja alkuaineet kuumuudesta hajoavat, ja maa ja kaikki, mitä siihen on tehty, palavat. Edelleen sanotaan, että taivaat hehkuen hajoavat ja alkuaineet kuumuudesta sulavat.(jakeet 10,12.).

      Senjälkeen Herra uudistaa maan täydellisesti. Hänen lupauksensa mukaan me saamme odottaa uusia taivaita ja uutta maata, jossa vanhurskaus asuu.jae 13.

      Raamatun mukaan ei ole olemassa vielä mitään tulijärvihelvettiä. Ei ole mitään salaperäistä paikkaa, missä nyt palaisi rangaistuksen polttava tuli, vaan tämä tulijärvi syntyy siitä, että tämä vanha syntinen maa ja kaikki mitä siihen on tehty, palavat.

      Tulijärvi merkitsee jumalattomille toista kuolemaa, johon kaikki elämä sammuu...
      Kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa, tämä on toinen kuolema. Ilm.21:8.
      Se väärä käsitys, että tämä tulijärvi palaisi jumalattomia kiduttaen loputtomasti, saattaa johtua siitä, ettei ole oikein käsitetty Jeesuksen viittausta IANKAIKKISEEN tuleen. Matt.25:41. Mutta iankaikkinen tulikaan ei ole loputonta, vaan luonteeltaan sellaista, jota ei käy sammuttaminen sinä aikana, minkä se tarvitsee suorittaakseen rangaistustehtävänsä.

    • Uskon sen, mitä Raamattu helvetistä sanoo:

      - valmistettu perkeleelle ja muille langenneille enkeleille eli on jo kauan ollut olemassa "Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä." (Mat 25:41)

      - se on häpeän ja kauhistuksen paikka "Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen." (Dan 12:2)

      - sinne joutuvia ihmisiä rangaistaan siellä ikuisesti "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään." (Ilm 25:46)

      - perkele, antikristus ja väärä profeetta heitetään sinne jo ennen ihmisiä ja heitä vaivataan taukoamatta ja ikuisesti "Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen,
      jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät,
      aina ja iankaikkisesti." (Ilm 20:10)

      - tuonela, kuolemakin ja ei-uskovat ihmiset heitetään sinne - ei edes saateta - ja se on toinen kuolema ja tulinen järvi "Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi. Ja joka ei ollut elämän kirjaan kirjoitettu, se heitettiin tuliseen järveen." (Ilm 20:14-15)

      - siellä liekit polttavat ihmisiä loputtomasti eivätkä ihmiset voi ikinä levätä siinä tuskassa "Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin." (Ilm 14:11)

      - myös madot kalvavat ihmisiä helvetissä ikuisesti "jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu. Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin, jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu" (Mark 9:44-45)

      - kaikki puheet, että Jumala ei voi rangaista ikuisesti, kuten lupasi, puhuvat Jumalan itsestään ilmoittamaa vastaan "Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin." (Heb 10:31)

      - vaikka ihmiset siellä kärsivät rangaistusta, niin heidän syntinsä ei mihinkään katoa "mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin." (Mark 3:29)

      - se on ikuista eroa Jumalasta ja kaikesta vähänkään hyvään vivahtavasta tai helpottavasta "Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta" (2 Tes 1:9)

      - ihmiset heitetään sinne (hengelliseen ulottuvuuteen muutettuine) ruumiineen päivineen "Jos sinun oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; sillä parempi on sinulle, että yksi jäsenistäsi joutuu hukkaan, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin. " (Mat 5:29)

      - se on elämän vastakohta - elämä on Jumalan kanssa yhdessäoloa, hengellistä elämää, mutta helvetti on kuolemaa, eroa Jumalasta, hengellistä kuolemaa - niinpä helvetti on toinen kuolema "Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; tämä on toinen kuolema." (Ilm 21:8)

      - siellä on itku ja hammasten kiristys "Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka ovat pahennukseksi ja jotka tekevät laittomuutta, ja heittävät heidät tuliseen pätsiin; siellä on oleva itku ja hammasten kiristys." (Mat 13:41-42)

      - sen mukaan miten paljon syntiä ei-uskova on täällä maan päällä tehnyt, häntä rangaistaan joko kovemmin tai vähemmän kovaa ikuisesti siellä "Ja minä näin kuolleet, suuret ja pienet, seisomassa valtaistuimen edessä, ja kirjat avattiin; ja avattiin toinen kirja, joka on elämän kirja; ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojensa mukaan." (Ilm 20:12)

      - kuuluu kristinopin alkeisiin, joten uskossa kasvaneet jo sen ymmärtävät opettamattakin, mutta uskoon tulemattomat tai uskonsa alkumetreillä uudestaan luopuneet eivät "Jättäkäämme sentähden Kristuksen opin alkeet ja pyrkikäämme täydellisyyteen, ryhtymättä taas uudestaan laskemaan perustusta: parannusta kuolleista töistä ja uskoa Jumalaan, oppia kasteista ja kätten päällepanemisesta, kuolleitten ylösnousemisesta ja iankaikkisesta tuomiosta." (Heb 6:1-2)

      - Jumalaa on pelättävä, koska Hän heittää helvettiin "Mutta minä sanon teille, ystävilleni: älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, eivätkä sen jälkeen voi mitään enempää tehdä. Vaan minä osoitan teille, ketä teidän on pelkääminen: peljätkää häntä, jolla on valta tapettuansa syöstä helvettiin. Niin, minä sanon teille, häntä te peljätkää." (Luuk 12:4-5)

      • sihisemisestä..

        22. Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!" 23. Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty. 24. Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä.

        Käärmeen päällä ei ole mitään arvoa Jumalan sanaa vastaan.
        Sana tuomitsee niin Riitan puheineen ja käärmeopin, ette suinkaan kuole.

        Murhaajallakaan ei ole Sanan mukaan iankaikkista elämää ja Jeesus sanoo, joka Häneen uskoo saa ikuisen elämän, häneen toinen kuolema ei saa otetta.

        eli kuole synteihin, syntinen, ikuisen kuoleman osaan.. tuomiossa..

        Teidän ei kenenkään tarvitse "pelätä" Riitan tapaisia kääärmekielen ihmisiä. Sana on häntä vastaan ja Sanan miekka tulee käärmeen murskaamaan lopullisesti tuomiolla.

        Usko Jeesukseen lukija omana Herranasi ja HÄnessä sinulle on armolahjana iankaikkinen elämä, ei niinkuin Riitta opettaa. Riitan taivas sisältää hänen opetuksensa ja kirjoituksensa mukaisesti käynti kidutushelvetissä taivaasta joka sapatti. Eli kova on Riitan taivas kylmä ihminen jonka sielunmaailma on raaka sadistinen, jopa sairaalloinen kuva Jumalasta.. Vastoin Sanaa.

        Riitan oppi on köykäinen, ihmioppi, jolla ei ole kuin tuulen arvo, tuli ja meni, eli ei iankaikkisuus arvoa.... höpö höpö Riitta, yhtä ekynyt kuin kenkisäsi nuoleva Kantola..

        Eli sinun on hirvittävää langeta Elävän Jumalan käsiin, koska vääristät Hänen kuvansa sanoillasi.


      • lisäys...
        sihisemisestä.. kirjoitti:

        22. Sitten Herra Jumala sanoi: "Ihminen on nyt kuin me: hän tietää sekä hyvän että pahan. Ettei hän nyt vain ota elämän puusta hedelmää ja syö ja niin elä ikuisesti!" 23. Niin Herra Jumala ajoi ihmisen pois Eedenin puutarhasta ja pani hänet viljelemään maata, josta hänet oli tehty. 24. Hän karkotti ihmisen ja asetti Eedenin puutarhan itäpuolelle kerubit ja salamoivan, leimuavan miekan vartioimaan elämän puulle vievää tietä.

        Käärmeen päällä ei ole mitään arvoa Jumalan sanaa vastaan.
        Sana tuomitsee niin Riitan puheineen ja käärmeopin, ette suinkaan kuole.

        Murhaajallakaan ei ole Sanan mukaan iankaikkista elämää ja Jeesus sanoo, joka Häneen uskoo saa ikuisen elämän, häneen toinen kuolema ei saa otetta.

        eli kuole synteihin, syntinen, ikuisen kuoleman osaan.. tuomiossa..

        Teidän ei kenenkään tarvitse "pelätä" Riitan tapaisia kääärmekielen ihmisiä. Sana on häntä vastaan ja Sanan miekka tulee käärmeen murskaamaan lopullisesti tuomiolla.

        Usko Jeesukseen lukija omana Herranasi ja HÄnessä sinulle on armolahjana iankaikkinen elämä, ei niinkuin Riitta opettaa. Riitan taivas sisältää hänen opetuksensa ja kirjoituksensa mukaisesti käynti kidutushelvetissä taivaasta joka sapatti. Eli kova on Riitan taivas kylmä ihminen jonka sielunmaailma on raaka sadistinen, jopa sairaalloinen kuva Jumalasta.. Vastoin Sanaa.

        Riitan oppi on köykäinen, ihmioppi, jolla ei ole kuin tuulen arvo, tuli ja meni, eli ei iankaikkisuus arvoa.... höpö höpö Riitta, yhtä ekynyt kuin kenkisäsi nuoleva Kantola..

        Eli sinun on hirvittävää langeta Elävän Jumalan käsiin, koska vääristät Hänen kuvansa sanoillasi.

        Rienaaja pukeutuu valkeuden enkeliksi ja näin Riitan puheessa käärmeen ruumis vielä kiemurtelee, mutta se on poljettu jo, voimaton antamaan iankaikkista elämää, #ette suinkaan kuole# opissa.. Se on käärmeoppia, rienaajan oppia, alusta loppuun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      2020
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      116
      1582
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      95
      1387
    4. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      92
      1318
    5. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1292
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1131
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      48
      1076
    8. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      205
      1066
    9. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1047
    10. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      239
      892
    Aihe