Liköörin teko By Olli Ihamäki Ylestä

Kojootti698

Kuulin joku vuos sitten yleltä(ohjelmaa en muista) Toimittaja Ihamäen reseptin liköörin teosta..
Onkohan tätä reseptiä tai vastaavaa saatavilla?

4

5756

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stadin Kundi

      Leikkasin muutama vuosi sitten talteen tällaisen yhdestä naistenlehdestä, jossa oli muitakin Olli Ihamäen reseptejä.

      Ylen aikaisen mustaherukkalikööri

      Puoli litraa mustaherukoita
      Puoli litraa hienoa sokeria
      Pullo Koskenkorvaa

      Aineet pannaan avarasuiseen pulloon tai purkkiin, jossa on tiivis kansi. sokerin liukeneminen kestää aikansa. Sitä voi jouduttaa hölskyttelemällä astiaa ohi kulkiessaan. Kun sokeri on liuennut, viedään astia piiloon vaikka vaatekomeroon odottamaan joulua. Juoma säilyy hyvin huoneenlämmössä.

      Muutaman kuukauden päästä liemi kaadetaan purkista. Nsteen voi valuttaa esimerkiksi harsokankaan läpi. Makua voi kohentaa lisäämällä sokeria tai viinaa. Juomasta tulee melko makeaa, joten viinatilkka saattaa parantaa kokonaisuutta.

      Siivilään jääneet herukat voi soseuttaa sauvasekoittimella, lisätä kostukkeeksi vähän likööriä ja panna purkkiin ja jääkaappiin. Sopii hyvin kakkupohjien täytteeksi tai vaikkapa mustaherukkatortun raaka-aineeksi.

    • Tätähän voi tehdä lähes mistä tahansa marjasta tai hedelmästä. Seuraavat ohjeet mm. löytyvät:

      "Kerää puhtaita, erittäin hyviä ja mukavan kokoisia marjoja ja varaa saman verran hienosokeria. Lado niitä kerroksittain purkin pohjalle. Kaada päälle valitsemaasi alkoholia, jotta marjat peittyvät hyvin.

      Nyt vuorossa ovat mustaherukat, punaherukat ja kirsikat. Kirsikan kivi saattaa tuoda mukaan tanniineja joten makeammasta tykkäävien kannattaa poistaa kirsikan kivet. Toisaalta ne antavat hienon aromin leveillä hapoillaan.

      Mustaherukat voivat värjätä kirkkaan liemen. Punaherukoista tulee puolestaan helposti haljuja, eivätkä ne ole parhaimmillaan kirkkaassa liemessä. Mustaherukoiden kaverina ne kuitenkin kertovat osaltaan kotipuutarhan monipuolisesta valikoimasta.

      Alkoholi ei saa olla yli 45 prosenttista, koska silloin marjoista vapautuu myös siementen kitkeriä aromeja

      Sulje astia löysästi kannella odottamaan uutta latausta parin viikon kuluttua."

      Parasta olen tehnyt kirsikoista ja luumuista. Mansikat ovat vähän liian pehmeitä - mössääntyvät helposti.

      • Vanha kokki

        Viikko sitten eräänlaista Cassis-nektaria, jota kutsutaan myös ranskalaiseksi mustaherukkaviiniksi.
        Resepti on seuraava:
        1.5 kg erittäin kypsiä mustaherukoita
        2 litraa punaviiniä
        1, 3/4 kg hienoa sokeria
        2.5 dl konjakkia
        Valmistus:
        Huuhdo marjat ja murskaa niitä hieman. Lisää viini ja anna tekeytyä peitettynä 48 tunti.
        Siivilöi ja lisää jokaista mehulitraa kohden 900 gr sokeria. Kiehauta sekoittaen ja keitä 5 minuuttia.
        Jäähdytä. Siivilöi ja lisää konjakki jatkuvasti sekoittaen.
        Säilytä huolellisesti suljetuissa pulloissa.
        Makeaa, paksua ja hyvää. Teimme tuota ämpärillisen, kiva viedä tuliaisina, ei ole liian väkevää.
        Teimme samalla alulleen tyrnilikööriä ja luumu, sekä mustikkalikööriä ja tietysti karviaislikööriä.
        Luumuliköörin pitäisi olla jouluksi valmista, muissa menee useita kuukausia.
        Kiva harrastus, kun perusraaka-ainetta saa melko edullisesti virosta.
        Etikettien suunnittelu on myös hauskaa, puhumattakaan pullottamisvaiheesta!
        Jos ketä kiinnostaa liköörien valmistus, kannattaa hakea kirjastosta Sanna Töringen ja Anette Åbergin kokoama kirjanen, nimeltään Liköörikirja. Suosittelen lämpimästi!


    • kivoja juttuja

      http://yliopistolainen.helsinki.fi/yol96_5/yolkult.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2671
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      151
      1228
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1125
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      998
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      206
      939
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      855
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      845
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      845
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      822
    Aihe