Liköörin teko By Olli Ihamäki Ylestä

Kojootti698

Kuulin joku vuos sitten yleltä(ohjelmaa en muista) Toimittaja Ihamäen reseptin liköörin teosta..
Onkohan tätä reseptiä tai vastaavaa saatavilla?

4

5449

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Stadin Kundi

      Leikkasin muutama vuosi sitten talteen tällaisen yhdestä naistenlehdestä, jossa oli muitakin Olli Ihamäen reseptejä.

      Ylen aikaisen mustaherukkalikööri

      Puoli litraa mustaherukoita
      Puoli litraa hienoa sokeria
      Pullo Koskenkorvaa

      Aineet pannaan avarasuiseen pulloon tai purkkiin, jossa on tiivis kansi. sokerin liukeneminen kestää aikansa. Sitä voi jouduttaa hölskyttelemällä astiaa ohi kulkiessaan. Kun sokeri on liuennut, viedään astia piiloon vaikka vaatekomeroon odottamaan joulua. Juoma säilyy hyvin huoneenlämmössä.

      Muutaman kuukauden päästä liemi kaadetaan purkista. Nsteen voi valuttaa esimerkiksi harsokankaan läpi. Makua voi kohentaa lisäämällä sokeria tai viinaa. Juomasta tulee melko makeaa, joten viinatilkka saattaa parantaa kokonaisuutta.

      Siivilään jääneet herukat voi soseuttaa sauvasekoittimella, lisätä kostukkeeksi vähän likööriä ja panna purkkiin ja jääkaappiin. Sopii hyvin kakkupohjien täytteeksi tai vaikkapa mustaherukkatortun raaka-aineeksi.

    • Tätähän voi tehdä lähes mistä tahansa marjasta tai hedelmästä. Seuraavat ohjeet mm. löytyvät:

      "Kerää puhtaita, erittäin hyviä ja mukavan kokoisia marjoja ja varaa saman verran hienosokeria. Lado niitä kerroksittain purkin pohjalle. Kaada päälle valitsemaasi alkoholia, jotta marjat peittyvät hyvin.

      Nyt vuorossa ovat mustaherukat, punaherukat ja kirsikat. Kirsikan kivi saattaa tuoda mukaan tanniineja joten makeammasta tykkäävien kannattaa poistaa kirsikan kivet. Toisaalta ne antavat hienon aromin leveillä hapoillaan.

      Mustaherukat voivat värjätä kirkkaan liemen. Punaherukoista tulee puolestaan helposti haljuja, eivätkä ne ole parhaimmillaan kirkkaassa liemessä. Mustaherukoiden kaverina ne kuitenkin kertovat osaltaan kotipuutarhan monipuolisesta valikoimasta.

      Alkoholi ei saa olla yli 45 prosenttista, koska silloin marjoista vapautuu myös siementen kitkeriä aromeja

      Sulje astia löysästi kannella odottamaan uutta latausta parin viikon kuluttua."

      Parasta olen tehnyt kirsikoista ja luumuista. Mansikat ovat vähän liian pehmeitä - mössääntyvät helposti.

      • Vanha kokki

        Viikko sitten eräänlaista Cassis-nektaria, jota kutsutaan myös ranskalaiseksi mustaherukkaviiniksi.
        Resepti on seuraava:
        1.5 kg erittäin kypsiä mustaherukoita
        2 litraa punaviiniä
        1, 3/4 kg hienoa sokeria
        2.5 dl konjakkia
        Valmistus:
        Huuhdo marjat ja murskaa niitä hieman. Lisää viini ja anna tekeytyä peitettynä 48 tunti.
        Siivilöi ja lisää jokaista mehulitraa kohden 900 gr sokeria. Kiehauta sekoittaen ja keitä 5 minuuttia.
        Jäähdytä. Siivilöi ja lisää konjakki jatkuvasti sekoittaen.
        Säilytä huolellisesti suljetuissa pulloissa.
        Makeaa, paksua ja hyvää. Teimme tuota ämpärillisen, kiva viedä tuliaisina, ei ole liian väkevää.
        Teimme samalla alulleen tyrnilikööriä ja luumu, sekä mustikkalikööriä ja tietysti karviaislikööriä.
        Luumuliköörin pitäisi olla jouluksi valmista, muissa menee useita kuukausia.
        Kiva harrastus, kun perusraaka-ainetta saa melko edullisesti virosta.
        Etikettien suunnittelu on myös hauskaa, puhumattakaan pullottamisvaiheesta!
        Jos ketä kiinnostaa liköörien valmistus, kannattaa hakea kirjastosta Sanna Töringen ja Anette Åbergin kokoama kirjanen, nimeltään Liköörikirja. Suosittelen lämpimästi!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe