Kuulin joku vuos sitten yleltä(ohjelmaa en muista) Toimittaja Ihamäen reseptin liköörin teosta..
Onkohan tätä reseptiä tai vastaavaa saatavilla?
Liköörin teko By Olli Ihamäki Ylestä
4
5636
Vastaukset
- Stadin Kundi
Leikkasin muutama vuosi sitten talteen tällaisen yhdestä naistenlehdestä, jossa oli muitakin Olli Ihamäen reseptejä.
Ylen aikaisen mustaherukkalikööri
Puoli litraa mustaherukoita
Puoli litraa hienoa sokeria
Pullo Koskenkorvaa
Aineet pannaan avarasuiseen pulloon tai purkkiin, jossa on tiivis kansi. sokerin liukeneminen kestää aikansa. Sitä voi jouduttaa hölskyttelemällä astiaa ohi kulkiessaan. Kun sokeri on liuennut, viedään astia piiloon vaikka vaatekomeroon odottamaan joulua. Juoma säilyy hyvin huoneenlämmössä.
Muutaman kuukauden päästä liemi kaadetaan purkista. Nsteen voi valuttaa esimerkiksi harsokankaan läpi. Makua voi kohentaa lisäämällä sokeria tai viinaa. Juomasta tulee melko makeaa, joten viinatilkka saattaa parantaa kokonaisuutta.
Siivilään jääneet herukat voi soseuttaa sauvasekoittimella, lisätä kostukkeeksi vähän likööriä ja panna purkkiin ja jääkaappiin. Sopii hyvin kakkupohjien täytteeksi tai vaikkapa mustaherukkatortun raaka-aineeksi. Tätähän voi tehdä lähes mistä tahansa marjasta tai hedelmästä. Seuraavat ohjeet mm. löytyvät:
"Kerää puhtaita, erittäin hyviä ja mukavan kokoisia marjoja ja varaa saman verran hienosokeria. Lado niitä kerroksittain purkin pohjalle. Kaada päälle valitsemaasi alkoholia, jotta marjat peittyvät hyvin.
Nyt vuorossa ovat mustaherukat, punaherukat ja kirsikat. Kirsikan kivi saattaa tuoda mukaan tanniineja joten makeammasta tykkäävien kannattaa poistaa kirsikan kivet. Toisaalta ne antavat hienon aromin leveillä hapoillaan.
Mustaherukat voivat värjätä kirkkaan liemen. Punaherukoista tulee puolestaan helposti haljuja, eivätkä ne ole parhaimmillaan kirkkaassa liemessä. Mustaherukoiden kaverina ne kuitenkin kertovat osaltaan kotipuutarhan monipuolisesta valikoimasta.
Alkoholi ei saa olla yli 45 prosenttista, koska silloin marjoista vapautuu myös siementen kitkeriä aromeja
Sulje astia löysästi kannella odottamaan uutta latausta parin viikon kuluttua."
Parasta olen tehnyt kirsikoista ja luumuista. Mansikat ovat vähän liian pehmeitä - mössääntyvät helposti.- Vanha kokki
Viikko sitten eräänlaista Cassis-nektaria, jota kutsutaan myös ranskalaiseksi mustaherukkaviiniksi.
Resepti on seuraava:
1.5 kg erittäin kypsiä mustaherukoita
2 litraa punaviiniä
1, 3/4 kg hienoa sokeria
2.5 dl konjakkia
Valmistus:
Huuhdo marjat ja murskaa niitä hieman. Lisää viini ja anna tekeytyä peitettynä 48 tunti.
Siivilöi ja lisää jokaista mehulitraa kohden 900 gr sokeria. Kiehauta sekoittaen ja keitä 5 minuuttia.
Jäähdytä. Siivilöi ja lisää konjakki jatkuvasti sekoittaen.
Säilytä huolellisesti suljetuissa pulloissa.
Makeaa, paksua ja hyvää. Teimme tuota ämpärillisen, kiva viedä tuliaisina, ei ole liian väkevää.
Teimme samalla alulleen tyrnilikööriä ja luumu, sekä mustikkalikööriä ja tietysti karviaislikööriä.
Luumuliköörin pitäisi olla jouluksi valmista, muissa menee useita kuukausia.
Kiva harrastus, kun perusraaka-ainetta saa melko edullisesti virosta.
Etikettien suunnittelu on myös hauskaa, puhumattakaan pullottamisvaiheesta!
Jos ketä kiinnostaa liköörien valmistus, kannattaa hakea kirjastosta Sanna Töringen ja Anette Åbergin kokoama kirjanen, nimeltään Liköörikirja. Suosittelen lämpimästi!
- kivoja juttuja
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomi on täysin sekaisin
Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-20000104504889Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka
minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa151742Aivan täysin tahallinen teko
Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves941478Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!
Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä531369Olet saanut minut sekoamaan
Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.231347Mainehaitta metsäkonefirmalle
Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos531238Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?
Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-01085Myönnän sinulle nyt
Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele541010Pysytäänkö nainen
edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.57895Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti
eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl62894