TTS

jännittäjä88

Millaisia kokemuksia teillä on Rajamäen TTS-laitoksesta?? Olen aloittamassa oppisopimukseni lähiopinnot siellä ensi kuussa ja olen ihan hermona. Rajamäelle on kotipaikkakunnaltani monta sataa kilometriä enkä tunne sieltä päin ketään tai tiedä oikeastaan mitään tuosta oppilaitoksesta (paitsi mitä kotisivuilta olen lukenut). Millainen asuntola siellä on, onko milläänlailla viihtyisä?
Kiitos jo etukäteen!

nimim. huonot hermot :D

39

6667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tittidii

      Työtehoseuran asuntola on oppilaitoksen yhteydessä,ilmeisesti solutyyppinen ja vanha..ei kannata liikoja odottaa ikävä kyllä.Omakohtaisia kokemuksia siellä opiskelusta ei ole,mutta eiköhän siellä homma toimi ihan ok,onhan se jo ollut toiminnassa kauan. Rajamäen keskusta on ihan vieressä, sielläkään tosin ei hirveästi aktiviteeetteja;uimahalli ja kirjasto. Lenkkipolkuja lähtee ihan vierestä jos tykkäät ulkoilla. Kylällä on enää yksi kapakka,jota en kylläkään suosittele!! Lähimpään kaupunkiin Hyvinkäälle on n.17km,ja sinne pääsee kätevästi linja-autolla (asema on keskustassa). Toivottavasti viihdyt kuitenkin ja tsemppiä opiskeluihin!!

      • entelo

        Onko uudempaa tietoa??


    • rm2

      Noista asunnoista ei pahemmin lähempää tietoa...ihan normi opiskelijakerrostalolta näyttävät ulospäin. Rajamäen "keskusta" kävelymatkan päässä...ilta-aktiviteetteja ei tosiaankaan ole muuta kuin tuo kylän "paras" kuppila.

      -Ulkoilumaastot on loisteliaat ja polkuja riittää
      -Bussi kuljettaa helposti pois ja takasinkin (tosin illan viimenen helsingistä lähtee verrattaen aikaisin...taksikin tuo mutta vajaat 100€ kotimatkaan on aikas paljon jos joka ilta tulee...ainakin tällaselle persaukiselle)
      -Uimahalli on kanssa vieressä mutta menee ensi kesänä remonttiin...ja jos kunnan eteläpäädystä kysytään niin ei aukea enään ikinä...
      -Kesällä vieressä on myös uudenmaan riviera (sääksin uimaranta)
      -Urheilu harrasteita kylältä löytää hyvin.
      -Jos jaksat vähän aikaa kattoa norsunvittuja niin kyllä ne pikkuhiljaan alkaa tervehtiä ja hyväksyä joukkoon.


      Oma auto on aika ehdoton täällä periferiassa. Junaratakin menee ihan vierestä mutta henkilöliikennettä (poislukien museoliikenne) ei ole mennyt sitten lättähattujen...

      Syntyperäisenä Nurmijärveläisenä voin myös häveten sanoa että täällä ei hirveästi ulkopaikkakuntalaisia arvosteta.

      Kaikesta huolimatta. Tervetuloa!

      • rm2

        Niin ja lisätään vielä edelliseen...

        Fillarilla hyvinkäälle on reilun puolen tunnin matka...
        Sieltä takasin riippuu sitten nautitusta alkoholimäärästä...ja takasin tullessa kunnon jurrissa nopon/herusten mäet tuntuu kammottavilta molempiin suuntiin...

        Sitten näitä perinteisempiä...
        seurakunnan rannassa kesäsin saunontaa...talvisin avantouintia (on siellä sauna silloinkin)...mutten tiä onko muille kuin seurakunnan jäsenille...

        rajakaaressa jos jonkinlaista ähkintää iltaisin (painia ja päähänlyöntiä ohjatusti)


    • mororororor

      Paljon asuntola maksaa?

    • moi3

      Asuntola maksaa n. 450€ kuukaudessa
      Aika kallista sinänsä koska homeessa koko paska

      • homeliitta

        Home on terveellistä, juustossakin hyvää.


      • jjhss

        180€ kaksi samassa huoneessa 240€ yksin huoneessa.


    • weraa

      Homma toimii asiansa osaavan opettajan kanssa paikassa kuin paikassa. Valitettavasti Rajamäen TTS:ssä ainakin rakennus- ja puupuolelta löytyy tapaus, josta herää kysymys, onko suojatyöpaikalla ja saako pitää työnsä vain siksi koska on muodollisesti pätevä? Kaikki me luokallani vähän tätä ihmettelimme. Todella hyvät puitteet eivät korvaa täysin pa***kaa ja oppilasta halveksivaa opetusta.

      Toisaalta hyvääkin opetusta löytyy ja kuten sanottu: puitteet ovat kohdallaan ja hyvä ruokala:)

    • TTSoorkinaali

      Son hyvä paikka!!!!!!!!!! Kortin sain sieltä ja töihinki pääsin. KyLÄ suosisittelen josei lukio homoilu kiinnnosta TOSI miestä.

    • asdfgay

      tajuttoman kallis lounasruokala uuden palveluntarjoajan ansiosta. asuntolat hirveitä kylmiä murjuja 240 e huone, asuuhan siellä mutta on aika karua arkea. jos on yhtään potentiaalia niin kannattaa ennemmin tähdätä lukion kautta yliopistoon ettet jää elämänkouluun.. kylällä on yksi puu keskellä toria, siinäpä se. ei tarvii ainakaan pelätä mamujoukkioita, vähän voi olla tylsää iltaisin. bussilla pääsee kyllä rajamäeltä kampin kautta vaikka afrikkaan melko edullisesti eli autoa ei onneksi tarvitse mihinkään!

    • Håkanzz

      Opetus ainakin puuseppälinjalla oli sitä, että oppilailla teetettiin asiakastöitä, joista koulu sai pätäkkää ja lisäksi oppilaista per oppilas taloudellisen tuen.

      Opiskelijat olivat toisin sanoen vain ilmaista työvoimaa vaikka "käytäntöön keskittyminen" kuulostaa hyvältä ja houkuttelevalta koulutusmuodolta.

      Huono puoli on se ettei tuolla tavalla opi puusepäksi vaikka koulutus muka "räätälöitiin opiskelijan tarpeiden mukaisesti". Paskapuhetta. Tuolla tavalla oppi vain hyvin kapean sektorin, kun tehdään yhtä ja samaa. Koulu saa hillot ja opiskelija on pulassa, kun tulee näyttökoe.

      Lisäksi huonoa ja v****ta , (tekisi mieli sanoa suojatyöpaikassa) olevaa opettajaa suojeltiin. Ko opettaja oli suurimman osan ajasta jossain teillä tietymättömillä ja rakasti oppilaiden alistamista ja pompottamista(varsinkin jos olit vähän epävarmempi ja et omannut massiivista puutöiden harrastustaustaa). Ei tuollaisia saisi olla opettajakunnassa vaikka kuinka olisi vaadittavat pätevyydet. Jotkut eivät vaan sovellu ja pilaavat opiskelijalta pahimmassa tapauksessa koko koulun. Varmaan muistakin kouluista löytynee näitä tapauksia. Surullista, mutta totta.

      En kylläkään tiedä minkälaista on nykyään, mutta lopettamisprosentti oli silloisten oppilaisen keskuudessa kyllä suuri.

    • näkijäja

      10 11.2017 Opettajakaan ei tunne liikennemerkkejä.Sanoi tietävänsä mutta kun kysyi mikä merkki tuo on kuorma-auton ikkuna sulkeutui.Otin muutamat valokuvat ja rupesin soittaa poliisit paikalle kuorma-auto katosi.Ei tarvi ihmetellä kuorma-autojen pysäköintiä ja liikenteessä eteen tuloja kun opetuskin on mitä on.

    • MK-pj

      Minulla ei ole kokemuksia Rajamäen TTS-laitoksesta,ainoastaan Vantaan.
      Suoritin D-kortin ja ammattipätevyyden v 2009 lopun ja 2010 alun aikana.

      Samassa laitoksessa toimii, myös opettajien,omien autojen pesula.. . .puhast tulloo ja usein .

      Eikä D-kortin suorittaminen mennyt hukkaan, sillä miulla oli yksi keikka vuoden 2010 pikkujoulu aikaan,17-hangen bussilla Kuopion Rauhanlahteen.
      Sen jälkeen,on ollut hiljasempaa :)

      Terviiset vaan SIBU-75 kurssin pojille . . ja työille.

    • tarkkapysäköinnin

      Nainen pienen punaisen henkilöauton kanssa sai sakot .Sama paikka missä opettaja ei tuntenut liikennemerkkiä.Henkilöauto ei kyllä olisi haitannut ketään verrattuna kuormuriin.

    • Naapurintäti

      Olen sivusta seurannut ja ihmetellyt koko Työtehoseuran opetusta. Opetetaanko siellä mitään reaaliaineita? Oppilaat saavat itse hakea työpaikan mutta tuntiopiskelua ei ole montaakaan tuntia? Millaisiin jatko-opintoihin tuollaisen kurssin tai koulun jälkeen on mahdollisuus päästä? Millaisia ovat opettajat ja mitä he tekevät koko lukuvuoden kun oppilaat ovat töissä poissa koulusta? Mikä arvo on sieltä saadulla todistuksella jos sieltä sellaista saa?

    • Kuisma101

      Puutarha-alan opettajat eivät ole koskaan kuulleet positiivisesta palautteesta ja asiakaslähtöisyydestä, paitsi Saija oli hyvä! Soluasuntojen välittäjä epäammattimainen.

    • tasokasko

      TTS än taso opetuksessa putoo jatkuvasti. Ostetaan toimintaa ulkopuolelta ns reppufirmat duunii saadaan säästöjä. Lopputulos on opiskelijan kannalta se että ne vähät välittää opetuksen tasosta ja opiskelijoista.Vakituiset opettajat yrittävät mutta heiltä viedään johdon toimesta mahdollisuudet ja pohja pois koko toiminnalta. Henkilökunta tekee oppilaitoksen ei johto tai halvat reppumiehet. Nyt ei tarvi olla kun nähnyt rekka-auton,linja-auton henkilöauton,puutarhurin, metsäkoneen tai kaivinkoneen niin kelpaa ohjaajaksi siihen tätä näkemykseni mukaan ohjataan. Itse kävin koulutuksen siellä ja ihmettelin ,että miten opettajat jaksaa ja pystyy tekemään niin ali resusseilla mitä sillä osastolla oli. Mutta vakkarit teki sitä opiskelijoille ja yrittivät tukea ja auttaa heitä. Raha ratkaisee tässä firmassa ei ammattitaito. Muistakaa halvalla ei hyvää saa ja se kyllä alkaa näkymään.

    • ExOppilas

      TTS turkua en suosittele vaikka varsinaisesti siitä ei ole tässä kyse. Nyhtää valtiolta rahaa opiskelijoista (jotkut ei edes osaa suomea lainkaan). Koulun kirjoilla painotetaan olemaan vaikka olisi jo työllistynyt alan töihin. Opettajat halveksivat ja pitävät oppilaita mitättöminä. Suoritin opinnot kuljetusalaan liittyen mikä on käyttännön ala ja meitä istutettiin luokassa 99% opiskelu ajasta. Lisä opetusta ajamiseen ei lainkaan saanut vaikka sitä kahteen kertaan kysyin. Työllistymisen kannalta jouduin hankkia opetusta autokoulusta missä ihmeteltiin tätä. Nolla pistettä TTS TURKU

      • Anonyymi

        Paljon maksaa asuntola kuukaudessa? Tänä päivänä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljon maksaa asuntola kuukaudessa? Tänä päivänä?

        Huoneiden hinnat soluissa on 250 e kk joita ei rempattu, ne joiden seinät on maalattu ja laitettu uusi laminaatti niin 290 e kk joka on erittäin paljon vuokraa yhdestä huoneesta. Sitä en tiedä onko kimppahuoneita tarjolla . Soluissa on kolme huonetta elikkä käytännössä ei omaa rauhaa ole jos joka huoneessa on opiskelija. Vesisateella parveke lainehti vettä kun vesi valui seinää pitkin. Paperit on kuin seinää kaikki puhe ym muu oheistoiminta kuului naapurihuoneeseen. Talossa kuitenki hyvä puoli että löytyy kuntosali ja biljardipöytä ja ulkoilu mahdollisuudet on loistavat Rajamäellä. Jos viihtyy pääkaupunkiseudun sykkeessä niin Rajamäki ei ole oikea paikka mutta jos tykkää asua rauhallisessa asuinympäristössä paikka oikein kiva.


    • Anonyymi

      Erittäin huono kokemus raskaan kaluston puolelta vuosi sitten. Hallissa kaikille ei riittänyt töitä, eikä niitä saanut opettajalta läheskään aina Ilmeisesti oli otettu liikaa opiskelijoita. Turhaa oleskelua kohtuuttomasti ja motivaatio tuhoutui. Ei enää koskaan ammattikouluun.

    • Anonyymi

      Floristi puoli on huono. Ei kannata hakea. Tuhlaa enemmänkin ihmisen aikaa ja kaiken opin saa netistä paremmin. Opettajat ovat kankeita sekä valitsevat oppilaat sen perusteella ketä he jaksavat katsella koululla.

    • Anonyymi

      Opiskelijoiden asuntolassa on hometta ja seinät ovat paperia sekä huoneeseen voi tulla asumaan kuka vaan sinun kanssasi. Rajamäellä sekä nurmijärvellä asunnot ovat kalliita joten koulussa käyminen menee vaikeaksi kun bussit kulkevat sinne huonosti ja matka on pitkä pääkaupunkiseuduta.

    • Anonyymi

      Oppilaita käytetään hyväksi ja opettajat ovat niin vanhoja että opetus on hidasta sekä epätehokasta. Koulussa ollaan jatkuvasti tauolla ja kaikki aika menee turhaan jaaritteluun. Sen lisäksi saat kotiin kasapäin tehtäviä alustalle joka ei toimi mobiililaitteella.
      Opettajat ovat epäoikeuden mukaisia ja suosivat tiettyjä oppilaita sekä käyttäytyvät lapsellisesti. Ehkä olisi aika siirtyä eläkkeelle ja vaihtaa nuoret tehokkaat opettajat tilalle?

      • Anonyymi

        Tätä oli erityisesti raskaan kaluston hallissa pari vuotta sitten. Opettajalla ei ollut opettajan koulutusta ja se näkyi.
        Oli väärässä työssä. Korjaamolle sopiva, mutta hänen alaisekseen en menisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tätä oli erityisesti raskaan kaluston hallissa pari vuotta sitten. Opettajalla ei ollut opettajan koulutusta ja se näkyi.
        Oli väärässä työssä. Korjaamolle sopiva, mutta hänen alaisekseen en menisi.

        Oli tarkoitus vastata alempaan kommenttiin.


    • Anonyymi

      Koululla et siis opi yhtään mitään ja siellä käyminen on ajan hukkaa.

    • Anonyymi

      Jos oppilalla on omia mielipiteitä ja hän osaa kertoa omista tunteistaan littyen opettajien opetustyyliin niin siellä aletaan heti syyttämään oppilasta adhd potilaaksi ja väitetään että kaikki ei olisi hyvin itse oppilaalla. Tämäkö on koulujen käytäntö? Laitetaan diaknoosit oppilaille jos itse ei enään osata opettaa.

    • Anonyymi

      Opettajat ovat suojatyöpaikoissa ja pilaavat oppilaiden opiskelua eikä heille tunnu tulevan sanktioita tökeröstä käytöksestään. Floristeille käytetään oppimistehtäviin euroopan ulkopuolelta tilattuja kukkia joissa on käytetty hyönteismyrkkyjä jotka ovat kiellettyjä euroopassa.

    • Anonyymi

      Opettajat tyrannisoivat oppilaan opiskeluja sekä vievät huonolla käytöksellään oppilaiden innon opiskella, lisäsi he tukevat vain vanhoja opiskelijoita ja nuoria syrjitään. Tässä oppilaitoksessa ei mietitä asioita eteen päin, opettajien eläkkeitä ei maksa kohta yhtään kukaan kun nuoret jää työttömiksi.

    • Anonyymi

      Jos et ole ylipainoinen tai 40 vuotias niin elä hae tänne opiskelemaan. Koululla on vastassa kärttyiset opettajat ja ennen kaikkea kierot. He ovat valmiita hiillostamaan ihmisiä pois opinnoista jos heidän jokaista mielipidettä et myötäile.

    • Anonyymi

      Tämä koulu ei tue nuorten opiskelua ja tästä laitoksesta valmistuu oppilaita eläkkeelle. Suurinosa heidän oppilaista on vanhempia joilla on eri käsitys maailmasta entä nuorilla. Vältyt paljolta pahalta jos hakeudut kouluun jossa on nuoria ja sinulle samanikäisiä oppilaita. Kannattaa käydä aina tutustumassa oppilaitokseen ennen kuin haet sinne niin saat varmasti oikeanlaista opiskelu seuraa jolla on iso vaikutus sinun opintoihin.

      • Anonyymi

        SoS kannattaa lukea vaikka onkin pitkä teksi, säästyt paljolta!

        Floristi puolella ollessani luokallani oli vanhempi nainen joka teki kaikkensa tyrannisoidakseen minun opiskelujani käyttämällä henkistä väkivaltaa ja haukkumalla minun tekemiä kimppuja sekä asetelmia. Kun tästä kerroin eteenpäin tämä vanhempi nainen uhriutui ja keksi minusta valheellisia tarinoita jonka jälkeen minut erotettiin koulusta. Uskon että vanhempi nainen oli minulle kateellinen siitä että olin häntä 30 vuotta nuorempi. Jäin tämän asian kanssa aivan yksin, minulta kiellettiin koululle meneminen ja en saanut kysyä edes että mistä tämä vanhempi nainen oli keksinyt kaikki tarinansa.
        Yksi mahdottomin syy erottamiseen oli se että olisin kulkenut puukko kädessä uhkaavasti varastoon jossa opettaja oli. Meillähän kaikilla tosiaan oli koululta saadut omat puukot joiden kanssa jouduimme hakea varastosta oasis sientä johon puukkoa käytettiin leikkaamalla sitä pienemmäksi(sieneen tehtiin kukka asetelmia). Tästä keksittiin sellainen tarina että olisin ollut vaaraksi opettajalle ja oppilaalle, kulkiessani puukko kädessä varastoon. Kaikista naurettavinta oli se että kenestä vain meidän luokkalaisesta olisi voinut heittää tällaisen tarinan. Kaikki tämä tapahtui minun seläntakana ja juuri sen jälkeen kun lähdin itse hakemaan apua siihen että minua koulukiusattiin.
        Herkempi ihminen olisi saattanut jopa tappaa itsensä mutta minä olen hoikkana naisena tottunut siihen että muut kiusaavat ja tekevät kaikkensa saadakseen minut tuntemaan oloni huonoksi. Näin naiset vaan toimivat varsinkin jos he eivät koe olevansa itse parempia edes jossain.

        Käytin opintorahoistani puolivuotta aivan turhaan jonka takia tulevat opiskeluni kärsivät koska joudun menemään sitten töihin yhtäaikaa kun opiskelen.

        Kyllä on ihmetyttänyt tämä homma, läheisille ystäville kerrottuani tästä kaikilla loksahti suu auki sillä heidän kokema minä on auttavainen, ystävällinen, kiltti ja huumorintajuinen. Varoitan kovasti kaikkia floristi puolen opettajista, sekä vanhemmista opiskelijoista varsinkin jos satut olemaan nuori nainen. Silloin sinut koetaan uhkaksi.


    • Anonyymi

      kokeillaas mitä tän vuoden puolella tulee:D eli 11/23 pitäs lähtä mettäkoneenkuljettajan tutkintoa hakemaan rajamäen tts ja asuntolaan pitäis muuttaa sit ku muute tulee olee pk seudult turhan pitkä matka, mitä kokemuksia porukalla sieltä, kaikki risut ja ruusut alle, kiitos

      • Anonyymi

        Sivustakatsoen hallissa metsäkonepuolen opiskelijat usein lähinnä tappoivat koneiden ympärillä aikaa räpläten kännykkään. Ei vaikuttanut tehokkaalta opiskelulta, eikä se ole opiskelijoiden vika. Opettajat ovat vastuussa siitä, että paikalle tullessa koulussa on tekemistä.


    • Anonyymi

      376 Markus Kuotesaho

      • Anonyymi

        Itse kritisoin koulun tapaa johtaa. Jos oppilaitos antaa johtaja koulutusta
        niin miksi oma toiminta ei tue oikeaa tapaa toimia ja tehdä, vaan on
        hommat täysin retuperällä. Ylin johto kaikkein pahin.Johdossa sellaisia
        joilla ei mitään kokemusta tai tietoa alasta minkä alan johtajana on.
        Mennäänkö johtajien paikoille reittä myöten? vai muilla keinoilla?


    • Anonyymi

      Ei ole mitään kokemuksia rajamäen tts mutta halusin vain kertoa että aloin alkuvuodesta opiskella kiinteistönhoitoa vantaan työtehoseuralla. Opetus on ollut ihan asiallista ja opiskelutoverit mukavia (sehän tosin on täysin tuurista kiinni) Mutta tosiaan itselläni ei ole ollut mitään valittamista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe