Luuk. 15. luku, vertausten helmi!!!

annu42

1 Publikaanit ja muut syntiset tulivat Jeesuksen luo kuullakseen häntä. [15:1,2: Matt. 11:19; Mark. 10:45; Luuk. 7:47, 19:7,10, 23:43]

Huomaatko, ketkä tulivat Jeesuksen luokse? Juuri he tulivat, jotka tarvitsivat Jeesusta eniten. Minä ja sinä olisimme voineet olla tuossa joukossa. Voin hyvin nähdä itseni noiden ihmisten paikalla.

2 Fariseukset ja lainopettajat sanoivat paheksuen: "Tuo mies hyväksyy syntiset seuraansa ja syö heidän kanssaan."

Olihan siellä tämä toinenkin joukko, joka purnasi toimivaa Jumalaa vastaan. He eivät nähneet Jeesuksessa muuta kuin ihmisen, joka ei toiminut heidän sääntöjensä mukaan ja se keljutti heitä. He paheksuivat ja napisivat kenties ihan ääneenkin.

3 Silloin Jeesus esitti heille vertauksen: [15:3-7: Matt. 18:12-14]
4 "Jos jollakin teistä on sata lammasta ja yksi niistä katoaa autiomaahan, niin totta kai hän jättää ne yhdeksänkymmentäyhdeksän, lähtee sen kadonneen perään ja etsii, kunnes löytää sen. [Hes. 34:11,16]
5 Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, [Jes. 40:11]
6 ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: 'Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.' [1. Piet. 2:25]
7 Minä sanon teille: näin on taivaassakin. Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa.

Lammas oli laumassa, mutta lähti omille teilleen. Kenties sitä olivat vietelleet muka paremmat laitumet naapurissa. Se saattoi myös lähteä toisen paimenen matkaan, joka olikin niitä palkkapaimenia, joka ei välittänytkään siitä, vaan jätti sen yksin korpitielle? Nyt se oli hukassa, joten Paimenen tuli lähteä sitä etsimään. Yhä tänäänkin Suuri Paimenemme Jeesus Kristus etsii syntisiä, jotak ovat lähteneet Jumalan laumasta ja eksyneet harhapoluille. Kuulutko sinä noihin "lampaisiin"? Sinulle neuvoksi: Kuuntele, kuuletko Paimenen ääntä. Hän huhuilee sinua takaisin laumaansa, josta olet lähtenyt ja eksynyt.

8 "Tai jos naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa niistä yhden, niin totta kai hän sytyttää lampun, lakaisee huoneen ja etsii tarkoin, kunnes löytää sen.
9 Ja rahan löydettyään hän kutsuu ystävättärensä ja naapurin naiset ja sanoo: 'Iloitkaa kanssani! Minä löysin rahan, jonka olin kadottanut.'
10 Yhtä lailla, sen sanon teille, iloitsevat Jumalan enkelit yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen."

Nyt naisella on hopearahoja. Raha ei tiedä olevansa kadoksissa. Sitä tulee etsiä koko joukolla. Seurakunnat ovat sitä varten. Seurakunnasta tulee loistaa valo, joka valaisee koko maailman. Seurakunnalle on annettu tehtäväkin mennä kaikkeen maailmaan etsimään (Matt. 28:19-20) näitä syntisiä, jotka ovat yhä kadoksissa. Kuulutko sinä noihin syntisiin, jotka löytyvät Jeesuksen luokse seurakunnasta loistavan valon avulla? Onko taivaassa jo vietetty ilojuhlaa, kun seurakunnan valo on kohdannut sinut? Ilojuhla on aivan varmasti tulossa, jos sinut löydetään. Mitenkähän vaikeassa paikassa olet? Onko etsijöillä mahdollisuutta löytää sinua?

Muista aina: Niin alhaalla kenkään ei kulje, ettei siellä Jeesus ois...

15

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niin kyllä Jeesus sinuakin etsii ja haluaisi pelastaa, mutta miksi juokset Häntä karkuun Ellen Whiten helmojen alle?

      • alex-kasi

        eikä annua - annu uskoo Raamattuun - ja niin teki Ellenikin :)

        Olet siis vain "a simple liarl" joka kääntää Ellenin kirjoituksia oman päänsä mukaan.. no kaipa aina joitain eksyneitä pystyt jymäyttämään - mutta Jumala ei anna kenellekään tahallisel´le valehtelijalle iankaikkista elämää.... ei edes helvetin tulimeressä... näin se on ..Iankaikkinen elämä tulee mahdollseksi Jumalan tahdosaa.. ei muuten ..


      • Paka.Nainen

        Ellenin helmojen alle piiloon.

        Eikö adventisti -miehiä ärsytä, kun nainen teille on polun jo valmiiksi tallannut? Kysyn vain uteliaisuuttani, kun tuo Ellen on niin määräävä tekijä adventisteilla. Eikös sen pitäisi olla Isä, Poika ja Pyhä Henki. Mutta teillä onkin pyhä neliö.
        J J PH E.


        :D


    • alex-kasi

      Enkelit iloitsevat jokaisesta joka haluaa panna Jumalan tahdon etusijalle elämässään .. ja miksi eivät iloitsisi ?? niinhän mekin teemme. Iloitsemme jokaisesta joka panee Jumalan tahdon ensimmäiselle paikalle - omista vajavaisuuksistaan huolimatta..

      Vai mitä annu :) - olemme iloisia jokaisesta joka känntyy Jumalan puoleen ...

      Siunaukset sinne - tulkoon Jumalan oikeudenmukainen rakkaus ja armo Kristuksessa teidänkin osaksenne..

      alex

    • benedi= siunattu

      mutta Jeesus kuitenkin opetti toisin:

      " Ellette ymmärrä kylväjä vertausta, kuinka voitte ymmärtää kaikki
      muut vertaukset" Jeesus

      Opetelkaa tuntemaan Jumalan valtakunnan salaisuus kylväjä vertauksessa, niin avautuvat muutkin vertaukset.
      Tosin on niin, että " Teidän on annettua tuntea Jumalan valtakunnan salaisuudet, mutta noiden ei ole
      annettu"

      • uskova

        Voi että . että ei tämäkään annun kirjoitus sinulle kelvannut - olet niin säälittäviä tuossa "me tiedämme, te ette" uskossasi, todellinen omien puheittesi vanki. Eikö sinunkin jo olisi aika lopettaa muiden uskosta puhuminen kuin jotain siitä ymmärtäisi ja alkaa tutkimaan omia motiivejasi.

        Kysy itseltäsi esimerkiksi että "Miksi? valehtelet muista ihmisistä". Eihän kukaan pyydä sitä sinultä, kaikki valheesi lähtevät omasta sydämmestäsi.

        Kysy itseltäsi: Miksi valhe on niin maukas sinulle? että näet vaivaa kirjoitella niitä päivästä toiseen?


      • annu42

        Soit selittää saman vertauksen ihan omin sanoin. Odotan mielenkiinnolla, mitä sinä saat siitä irti.


      • benedi=siunattu
        uskova kirjoitti:

        Voi että . että ei tämäkään annun kirjoitus sinulle kelvannut - olet niin säälittäviä tuossa "me tiedämme, te ette" uskossasi, todellinen omien puheittesi vanki. Eikö sinunkin jo olisi aika lopettaa muiden uskosta puhuminen kuin jotain siitä ymmärtäisi ja alkaa tutkimaan omia motiivejasi.

        Kysy itseltäsi esimerkiksi että "Miksi? valehtelet muista ihmisistä". Eihän kukaan pyydä sitä sinultä, kaikki valheesi lähtevät omasta sydämmestäsi.

        Kysy itseltäsi: Miksi valhe on niin maukas sinulle? että näet vaivaa kirjoitella niitä päivästä toiseen?

        näytä Raamatulla toteen missä kohdin valehtelin?
        Jos puhuin totta, miksi panettelet aiheetta, etkö tiedä että olen myös lakimies?


    • Bushmanni

      Tämän viestin funktio oli varmaankin välittää sanomaa, että uskovien kannattaa pysyä kaikenmaailman humpuukilahkojen siipien suojassa, koska muutoin joutuu eksyksiin ja ehkäpä jopa kokonaan eroon Kristuksesta.

      Tämä väitehän on totaalista puuta heinää, aivan kuten humpuukilahkojen opitkin.

      Jos me ajattelemme seurakuntaa Jeesuksen aikaan, tai seurakuntaa Paavalin aikaan, niin eihän niillä ole mitään tekemistä keskenään tämän päivän humpuukiseurakuntiin.

      Nykyiset seurakunnat ovat uskonnollisen järjestön kaapuun puettuja rahantekokoneita, jotka ottavat köyhiltä ja antavat rikkaille. Tai ottavat rikkailta ja antavat vielä rikkaammille.

      Ne ovat myös rakennusfirmoja, jotka rakentavat toinen toistaan hienompia palatseja, joilla todistelevat omaa mahtavuuttaan ja yrittävät saada "kalan" koukkuun.

      Mutta ei niillä ole mitään tekemistä Kristuksen kanssa, oli seurakunnan nimi mikä hyvänsä.

      Ne pelaavat pörssissä TEIDÄN rahojanne, rakentavat palatseja TEIDÄN rahoillanne ja rikastuttavat seurakuntanne isoja kihoja TEIDÄN rahoilla. TE, arvoisat seurakunnan työmuurahaiset, te maksatte hymyssä suin koko laskun ja luulette saavanne palkaksi jotain iankaikkisen elämän tyylistä mukavuutta. Mutta he valehtelevat.

      http://images.google.fi/images?hl=fi&resnum=0&q=adventist%20church&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi

      http://images.google.fi/images?hl=fi&um=1&sa=1&q=adventist university&aq=f&oq=

      Ja onni, sekä hyvinvointi, jota rahoitatte omilla rahoillanne seurakuntaan, ei jakaudu kovinkaan tasaisesti, kuten voitte vaikkapa tuosta kuvahausta pari riviä ylempää päätellä.

      Ja tuo seuraava linkki johdattaa karuun arkeen täällä pohjolassa:

      http://www.ita-savo.fi/Uutiset/adventtikirkon_paikalle_kaavaillaan_kerrostaloa_9028584.html

      >>> Vuonna 1952 rakennetun kirkon purkamisen syynä oli sen heikko kunto.
      – Ei ollut järkeä lähteä sitä korjaamaan, se oli niin rapistunut, toteaa Adventtikirkon johtokunnan ja hallituksen jäsen Timo Flink. >>>>

      Juuri avattiin Brasiliaan 16.5 miljoonaa dollaria maksanut koulukeskus ja mitenkäs se Piikkiön tilanne on näinä päivinä?

      http://news.adventist.org/2009/08/first-adventist-coll.html

      Te ette ole samanarvoisia seurakunnissa, vaikka kaiken järjen mukaan teidän pitäisi olla yhdenvertaisia maasta ja kielestä riippumatta, sillä jokainen antaa 10 % tuloistaan.

      Koska he siellä pääkonttorissa pelaavat pelejä, uskonnollisia rahapelejä, annetaan rahaa sinne, mistä voittoja tulee eniten ja ne alueet, jotka eivät "tuota tulosta", kuten bisneskielellä sanotaan, jätetään tylysti oman onnensa nojaan.

      Suomalaisen adventistin tulisi olla samanarvoinen mihinkä muuhun adventistiin verrattuna, mutta täällä pohjolassa saatte olla purkukelpoisissa hökkeleissä, kun tuottavissa maissa rakennetaan loistokkaita palatseja, jotta saataisiin lisää maksavia asiakkaita.

      Joten nämä annun kauniit lainaukset Raamatusta ovat yhtä tyhjän kanssa, sillä konteksti on väärä.

      Ei mormonikirkolla, jehovilla, adventtikirkolla tai skientologeilla ole mitään tekemistä seurakuntana sen kanssa, josta nuo Raamatun jakeet puhuivat.

      Nämä ovat vain humpuukilahkoja, jotka haluavat teidän rahanne. He kyllä leikkivät, että siellä te olette turvassa ja heidän oppinsa on ainoa oikea ja osa teistä hämääntyy jopa uskomaan heitä.

      Mutta ottakaa selvää. Hakekaa googlella tietoa ja avatkaa silmänne vaikka väkisin.

      • annu42

        Humpuukilahkoista puheen ollen Paavalikin sanoo: "--- minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, palvelen isieni Jumalaa--"

        Olen jo ennemminki usein kirjoittanut, että kautta maailman Jumalalla on vain yksi ainoa seurakunta, se oikea. Hän on sen seurakunnan Hyvä Paimen, joka pitää houlta lampaistaan, ja lopussa on oleva yksi lauma ja yksi Paimen. tuon seurakunnan jäsenet kuulevat Hyvän Paimenen äänen, vaikka olisivat missä "lahkossa" tahansa, ja he seuraavat Paimentaan, minne hyvänsä tämä menee.

        Vaikka tässä maailmassa onkin tuhansia eri seurakuntia, Jumala yksin tietää kaikkien niissä olevien jäsenten oikean hengellisen tilan. Näin on myöskin sinun seurakunnassasi, mikä se sitten onkin, tai Adventtikirkossa. Olemme yksilöitä Jumalan edessä. Seurakunta ei meitä voi pelastaa, eivätkä sen opit, vaikka ne antavatkin suunnan, miten me työtä teemme.

        "Eivät kaikki, jotka sanovat: Herra, Herra, pääse taivastan valtakuntaan, vaan ne jotka tekevät minun taivaallisen Isäni tahdon", sanotaan Raamatussa. Näin on, mutta me emme voi sivulta käsin tietää, Jumalan ja jokaisen ihmisen välejä, miten tämä tahto heidän kohdallaan toteutuu. Vain Jumala tietää ja vain hän voi olla se hyväksyvä osapuoli, ketkä todella ovat menossa Jumalan kanssa taivasten valtakuntaan.

        Me elämme vain toivossa, että meidän uskomme Jeesukseen ja meidän tekomme, jotka me uskossa Jeesukseen teemme, ovat Jumalan eteen nousevia "hyvänhajuisia tukosuja".

        Koska Jeesus elää ja aina rukoilee meidän puolestamme, me voimme luottamuksella mennä hänen eteensä ja olla siinä armon kerjäläisinä, heikkoina, mutta kuitenkin vahvoina uskossa Kristuksen ansioihin.

        Hnegen hedelmät näkyvät niissä ihmisissä, jotka ovat Jumalan lähettiläitä, eivätkä ne sodi Jumalan lakia vastaan, mutta lihan hedelmät sotivat Jumalaa vastaan. Olemme toivossa rohkeat ja odotamme Jeesuksen paluuta. Tule Herra, Jeesus!


      • Bushmanni
        annu42 kirjoitti:

        Humpuukilahkoista puheen ollen Paavalikin sanoo: "--- minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, palvelen isieni Jumalaa--"

        Olen jo ennemminki usein kirjoittanut, että kautta maailman Jumalalla on vain yksi ainoa seurakunta, se oikea. Hän on sen seurakunnan Hyvä Paimen, joka pitää houlta lampaistaan, ja lopussa on oleva yksi lauma ja yksi Paimen. tuon seurakunnan jäsenet kuulevat Hyvän Paimenen äänen, vaikka olisivat missä "lahkossa" tahansa, ja he seuraavat Paimentaan, minne hyvänsä tämä menee.

        Vaikka tässä maailmassa onkin tuhansia eri seurakuntia, Jumala yksin tietää kaikkien niissä olevien jäsenten oikean hengellisen tilan. Näin on myöskin sinun seurakunnassasi, mikä se sitten onkin, tai Adventtikirkossa. Olemme yksilöitä Jumalan edessä. Seurakunta ei meitä voi pelastaa, eivätkä sen opit, vaikka ne antavatkin suunnan, miten me työtä teemme.

        "Eivät kaikki, jotka sanovat: Herra, Herra, pääse taivastan valtakuntaan, vaan ne jotka tekevät minun taivaallisen Isäni tahdon", sanotaan Raamatussa. Näin on, mutta me emme voi sivulta käsin tietää, Jumalan ja jokaisen ihmisen välejä, miten tämä tahto heidän kohdallaan toteutuu. Vain Jumala tietää ja vain hän voi olla se hyväksyvä osapuoli, ketkä todella ovat menossa Jumalan kanssa taivasten valtakuntaan.

        Me elämme vain toivossa, että meidän uskomme Jeesukseen ja meidän tekomme, jotka me uskossa Jeesukseen teemme, ovat Jumalan eteen nousevia "hyvänhajuisia tukosuja".

        Koska Jeesus elää ja aina rukoilee meidän puolestamme, me voimme luottamuksella mennä hänen eteensä ja olla siinä armon kerjäläisinä, heikkoina, mutta kuitenkin vahvoina uskossa Kristuksen ansioihin.

        Hnegen hedelmät näkyvät niissä ihmisissä, jotka ovat Jumalan lähettiläitä, eivätkä ne sodi Jumalan lakia vastaan, mutta lihan hedelmät sotivat Jumalaa vastaan. Olemme toivossa rohkeat ja odotamme Jeesuksen paluuta. Tule Herra, Jeesus!

        >>> Seurakunta ei meitä voi pelastaa, eivätkä sen opit, vaikka ne antavatkin suunnan, miten me työtä teemme. >>>>

        "Opit" -sanaan asti meni ihan oikein, mutta sitten tuli puuta heinää. Esimerkiksi adventtikirkon opit näyttävät ihan väärään suuntaan, joten niiden ohjeilla päädyt aivan jonnekin muualle, minne luulit lipun ostaneesi. Mutta kahdeksan ensimmäistä sanaa tuossa oli asiaa. Olisit lopettanut siihen.

        >>> Koska Jeesus elää ja aina rukoilee meidän puolestamme, me voimme luottamuksella mennä hänen eteensä ja olla siinä armon kerjäläisinä, heikkoina, mutta kuitenkin vahvoina uskossa Kristuksen ansioihin. >>>

        Tämä oli ihan oikein taas, mutta sitten seuraavassa pätkässä tuhosit yhden hyvän lauseen. Elikkäs tämä oli taas ihan puuta heinää:

        >>> Hengen hedelmät näkyvät niissä ihmisissä, jotka ovat Jumalan lähettiläitä, eivätkä ne sodi Jumalan lakia vastaan, mutta lihan hedelmät sotivat Jumalaa vastaan. >>>>

        Koska olet lain orja, kuten tuostakin esimerkistä käy ilmi, et voi mennä Kristuksen eteen armon kerjäläisenä, etkä heikkona, syntisenä, vaan sinun höpölahkosi oppien mukaan olet lain alla, koska ilman sitä Jumalasi ei ota sinua vastaan. Puhut itsesi kanssa ristiin koko ajan.

        Se on tämän edustamasi höpölahkon syytä.

        Se näyttää määrätyiltä osin kristilliseltä, kuten sinun kirjoituksesikin näyttää, mutta valitettavasti kirkkosi opit eivät kestä lähempää tutkiskelua, kuten eivät sinun kirjoituksesikaan.

        Kirjoittelet aina muka-kristillistä tekstiä ja käytät omituisia vertauksia mm. hyvänhajuisista tuoksuista, mutta sinun oman höpölahkosi opit haisevat kuin hapansilakka tunkion päällä. Valitettavasti. Tai onneksi se haju on niin selvä, että suurin osa ihmisistä älyää kiertää höpölahkosi kaukaa.


    • Rikas mies ja Lasarus - LUUKAS 16.

      19 "Oli rikas mies. Hänen vaatteensa olivat purppuraa ja hienointa pellavaa, ja päivästä päivään hänen elämänsä oli pelkkää ylellisyyttä ja juhlaa.
      20 Mutta hänen porttinsa pielessä virui köyhä Lasarus, täynnä paiseita.
      21 Köyhä olisi nälkäänsä halunnut syödä niitä ruokapaloja, joita rikkaan pöydältä putoili. Koiratkin tulivat siihen ja nuolivat hänen paiseitaan.

      22 "Sitten köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Abrahamin huomaan. Rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
      23 Kun hän tuonelan tuskissa kohotti katseensa, hän näki kaukana Abrahamin ja Lasaruksen hänen rintaansa vasten.
      24 Silloin hän huusi: 'Isä Abraham, armahda minua! Lähetä Lasarus tänne, että hän kastaisi sormenpäänsä veteen ja vilvoittaisi kieltäni. Näissä liekeissä on kauhea olla.'
      [Jes. 66:24; Judit 16:17; Mark. 9:48]

      25 Mutta Abraham sanoi: 'Muista, poikani, että sinä sait eläessäsi hyvän osan, Lasarus huonon. Nyt hän saa täällä vaivoihinsa lohdun, mutta sinä saat kärsiä tuskaa.
      [Job 21:13; Ps. 17:14; Luuk. 6:24]
      26 Sitä paitsi meidän välillämme on syvä, ylipääsemätön kuilu, niin ettei täältä kukaan voi tulla teidän luoksenne, vaikka tahtoisikin, eikä sieltä pääse kukaan kuilun yli meidän puolellemme.'
      27 Rikas mies sanoi: 'Isä, minä pyydän, lähetä hänet sitten vanhempieni taloon.

      28 Minulla on viisi veljeä -- hänen pitäisi varoittaa heitä, etteivät hekin joutuisi tähän kärsimyksen paikkaan.'
      29 Abraham vastasi: 'Heillä on Mooses ja profeetat. Kuulkoot heitä.' [Jes. 8:20]
      30 'Ei, isä Abraham', mies sanoi, 'mutta jos joku kuolleiden joukosta menisi heidän luokseen, he kääntyisivät.'

      31 Mutta Abraham sanoi: 'Jos he eivät kuuntele Moosesta ja profeettoja, ei heitä saada uskomaan, vaikka joku nousisi kuolleista.'"

      Jos Ellen White nousisi kertomaan että hänellä on hirveä tuska niissä liekeissä, ei kukaan uskoisi,
      varsinkaan sirkka-iita tai alex-kasi tai annu-elina. Jumalahan on rakkaus, eikä oikeudenmukaisuus.
      Eiväthän he usko Moosestakaan, eivät edes sapattiasioissa ...

      4. Mooses 15:30-37

      30 "Mutta jokainen, joka tekee rikkomuksen tahallaan, olipa hän syntyperäinen israelilainen tai muukalainen, loukkaa teollaan Herraa. Siksi hänet on poistettava kansansa keskuudesta. [Hepr. 10:26]
      31 Koska hän on halveksinut Herran sanaa ja rikkonut hänen käskyään vastaan, hänet on surmattava. Hän yksin joutuu kantamaan vastuun teostaan."

      32 Israelilaisten ollessa autiomaassa tavattiin muuan mies keräämästä polttopuita sapattina.
      33 Ne, jotka olivat tavanneet hänet puita keräämästä, veivät hänet Mooseksen, Aaronin ja kansan eteen.
      34 Miestä pidettiin vangittuna, koska ei vielä ollut selvää määräystä siitä, mitä tällaisessa tapauksessa oli tehtävä.
      35 Silloin Herra sanoi Moosekselle: "Se mies on surmattava. Kansa kivittäköön hänet kuoliaaksi leirin ulkopuolella."
      36 Niin kansa vei miehen leirin ulkopuolelle ja kivitti hänet hengiltä Herran Moosekselle antaman käskyn mukaisesti.

      37 Herra sanoi Moosekselle:
      38 "Käske israelilaisten tehdä viittansa kulmiin tupsut ja sitoa jokaiseen tupsuun sinipunainen lanka. Näin on tehtävä sukupolvesta toiseen. [5. Moos. 22:12; Matt. 23:5]

      Herra armahda!
      Antti

    • IDENEB

      Ai ku ihanat vartaukset, se Luuk. 15. luku! Jeesus vertaa kadonnutta lammasta löytyneeseen hopearahaan.
      Heti sen perään Jeesus esittää kaikkein tunnetuimman vertauksensa: tuhlaajapoika ja hänen lainorja-veljensä.

      Tuhlaajapoikavertauksen opetus ..

      30 Mutta kun tämä sinun poikasi tulee, tämä, joka on hävittänyt omaisuutesi porttojen parissa, sinä teurastat hänelle syöttövasikan!'
      31 Isä vastasi hänelle: 'Poikani, sinä olet aina minun luonani, ja kaikki, mikä on minun, on sinun.
      32 Mutta olihan nyt täysi syy iloita ja riemuita. Sinun veljesi oli kuollut mutta heräsi eloon, hän oli kadoksissa mutta on nyt löytynyt.'"

      Löytyneen hoparahan opetus ..

      7 Minä sanon teille: näin on taivaassakin. Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa.
      8 "Tai jos naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa niistä yhden, niin totta kai hän sytyttää lampun, lakaisee huoneen ja etsii tarkoin, kunnes löytää sen.
      9 Ja rahan löydettyään hän kutsuu ystävättärensä ja naapurin naiset ja sanoo: 'Iloitkaa kanssani! Minä löysin rahan, jonka olin kadottanut.'
      10 Yhtä lailla, sen sanon teille, iloitsevat Jumalan enkelit yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen."
      velimiehensä.

      IDENEB

      • Hieman ihmettelevänä kysyn että

        Olikohan se nyt ihan noin? :) kuinkirjoitit.

        #Ai ku ihanat vartaukset, se Luuk. 15. luku! Jeesus vertaa kadonnutta lammasta löytyneeseen hopearahaan.#


    • benedi=siunattu

      loista valo, niin miksi Raamattu sitten kertoo: " Lähtekää siitä ulos te minun kansani, ettette
      joutuisi hänen (so. seurakunnan) synneistä osalliseksi!"

      Mistä nämä, jotka kuulevat tämän kehoituksen tietävät olevansa " minun kansaani"???
      Miten Jumalan kansa poistuu vähin äänin seurakunnasta joka oli Jumalan huone,...mutta sitten tapahtui jotakin ja siitä tuli " ryövärien luola"

      Jumalan omat kuitenkin tietävät milloin siitä tulee lähteä, ...talvellako? sapattinako?...perustavatko he uuden seurakunnan, kun ovat lähteneet ulos siitä, jossa Jumalankansa oli, ja vietti aikaa uskovien seurassa!

      Eivät he perusta, sillä " Minä tunnen minun omani ja omani tuntevat minut"

      Annu? Jos seurakunta on valo, ja valkeus...niin miksi Totinen Valkeus kehoittaa lähtemään siitä ulos?

      Minäkö sen kehoituksen olen antanut? En , vaan Isä, ne jotka tuntevat Kristuksen ja hänen tapansa, tuntevat myöskin Isän!!
      Tämän takia pitäisi tuntea vertaus kylväjästä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1865
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1457
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1267
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1262
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1155
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      198
      1040
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      973
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      44
      924
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      201
      916
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      838
    Aihe