Tarinasi nettipokerin haitoista

Tutkimus

Hei!

Julkaisin viime vuonna kirjoitus-/haastattelupyynnön tällä foorumilla ja siitä virinneessä keskustelussa oli paljon hyviä kommentteja, kiitos kaikille niistä. Käyttäisin kommentteja mielelläni myös tutkimuksessani jos tähän annatte lupanne. Pyydänkin, että viimeksi kommentoineista he ovat minuun yhteydessä, jotka eivät tahdo että heidän kommenttejaan käytetään tutkimuksessa.

Teen siis tutkimusta nimenomaan rahapeliongelmista sekä nettipokerin aiheuttamista haitoista ja niiden ennalta ehkäisystä. Olen toki tietoinen, että suurin osa nettipokerin pelaajista on harrastelijoita ilman ongelmia, ja jotkut voivat siitä myös voittaa, mutta siihen en tässä tutkimuksessa keskity. Nettipokeria pelaavista osalle on aiheutunut ongelmia ja mielestäni on tärkeä jo ajoissa tutkia kuinka näitä ongelmia voitaisiin ennalta ehkäistä ja pyrkiä auttamaan ihmisiä, joille ongelmia on koitunut.

Kuten joku mainitsikin, kun kyseessä on pro gradu -työ, on aiheen oltava melko rajattu, ja vaikka keskustelussa tuli esille monia hyviä muita tutkimusaiheita, olen kiinnostunut nimenomaan nettipokerista ja sen aiheuttamista ongelmista. Se, kuinka nämä ongelmat liittyvät muiden rahapelien aiheuttamiin ongelmiin tai muihin riippuvuuksiin selvinnee tutkimuksen edetessä. Kun tutkimus valmistuu, olen valmis siitä kertomaan.

Etsin tarinoita ja haastateltavia edelleen ja siksi julkaisenkin pyynnön uudestaan.

Teen pro gradu –tutkielmaa siitä, millaisia ongelmia nettipokerin pelaaminen voi aiheuttaa ja kuinka niitä voitaisiin vähentää. Nimeni on Maria Heiskanen, ja teen tutkimusta Helsingin yliopiston yhteiskuntapolitiikan laitokselle.

Jos olet pelannut nettipokeria ja koet, että se on aiheuttanut sinulle ongelmia, pyytäisin kertomaan tarinasi minulle. Haluaisin kuulla vapaamuotoisia kertomuksia sekä vastauksia kysymyksiini joko itsesi kirjoittamana tai haastattelussa. Mikäli kirjoittaminen ei ole ominta alaasi, ja tulet mieluummin haastateltavaksi, niin otathan yhteyttä. Muutoin vastaanotan mielelläni nimettömiä tekstejä sähköpostilla.

Voit käyttää apuna seuraavia kysymyksiä:

- Onko nettipokeri aiheuttanut sinulle ongelmia – millaisia?
- Oletko kokenut pelaamisesta aiheutuneita ongelmia esimerkiksi henkilökohtaisessa elämässä, kodin, työn, perheen tai ystävien piirissä tai taloudellisten asioiden kohdalla? Millaisia?
- Onko pelaaminen aiheuttanut ongelmia muiden rahapelien kanssa?
- Kuinka kauan olet pelannut nettipokeria? Milloin ongelmia ilmeni ensi kertaa?
- Millä nettisivu(i)lla ja missä paikassa (esim. kotona) yleensä pelaat?
- Millaisia summia olet voittanut ja/tai hävinnyt?
- Oletko saanut tukea tai apua ongelmiisi?
- Millaista tukea tarvitsisit tai toivoisit?
- Mitä mieltä olet suomalaisen nettikasinon avaamisesta ja siellä pelaamisesta?
- Katsotko yksinoikeusjärjestelmän ehkäisevän rahapelihaittoja ja suojelevan pelaajaa?
- Miten arvelet oman tilanteesi nettipokerin suhteen tulevaisuudessa muuttuvan?

Kaikkia tietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Henkilöllisyytesi on suojattu siten, ettei sinua voida tunnistaa valmiista tutkimuksesta. Ainoat välttämättömät tiedot jotka tarinan yhteydessä tarvitsen, ovat ikäsi, sukupuolesi ja koulutuksesi/ammattisi.

Tarinat voi palauttaa sähköpostitse:

[email protected].

Olethan sähköpostitse yhteydessä jos tahdot mieluummin kertoa tarinasi haastattelussa, tai jos sinulla on mitä tahansa kysyttävää. Tutkimuksen tavoitteena on saada uutta tietoa nettipokerin aiheuttamista haitoista ja niiden ennalta ehkäisystä. On tärkeää, että ongelmapelaajien ääni saadaan kuuluviin järjestelmiä ja palveluja kehitettäessä. Kerro siis oma näkökulmasi; juuri sinun panoksesi on tärkeä!

Ystävällisin terveisin,
Maria Heiskanen

1

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miksi et tee tutkimusta ray:n automaateista ne on tämän maan suurin ongelma. Nettipokeri voi toki olla myös ongelma,mutta nettipokeri eroaa täysin muista rahapelesitä koska se on taitopeli.

      Voi vastata kaikkiin EI vaikka pelaakin nettipokeria paljon. Jos pelasin automaatteja mulla olisi selvä rippuvuus koska niistä ei voi voittaa,mutta nettipokerista voi.

      Voin kuitenkin vastata yhteen kysymykseen.
      Katsotko yksinoikeusjestelmän ehkäisevän rahapelihaittoja ja suojelevan pelaajaa?

      No ei todelakaan. Täysin väärä tapa toimia varsinkin ray:n kohdalla. Ray:llä on n.19 000 automaattia ympäri suomea ja tällä ei todellakaan estetä riippuvuuksia. Koko mailmankaikkeus perustuu vapaan kilpailuun. Vaikka ray vie eläkelläisten rahat ja antaa ne hyväntekeväsyyteen on sekin täysin väärin. Ei niitä hyventekäväisyys rahoja ongelma pelaajilta voi kertätä. Kaikki muut yhtyöt pystyvät rajoitaan myös ongelmia siinä missä ray ja veikkaus ja yhtä hyvin ellei jopa pahempi riippuvuus voi olla ray:n pelissä ellei jopa pahempi kuinkin minkä tahansa rahapelifirman. Ei auta yhtään riippuvuuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2202
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1304
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      990
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      982
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      860
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe