kierukan plussat ja miinukset

nala**

voisitteko keroa omia kokemuksia hormoni-ja kuparikierukasta, kaikki plussat ja miinukset. Ja onko toiminut vai oletteko tulleet raskaaksi?
Itse lopetin pillerit pari viikkoa sitten ja kun kuukautiset alkaa niin ajattelin ottaa kuparikierukan. Nyt alkaa kuitenkin mietityttää sen ehkäisyteho, kun netissä on niin paljon juttua noista kierukkaraskauksista. Paraneeko ehkäisyteho mitenkään huomattavasti jos käyttää spermisidiä kuparikierukan kanssa? Kondomia en haluaisi käyttää.

16

5989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osma74

      Hyötyjä ja haittoja on varmaan käsitelty yllin kyllin ja ne löytyvät asiapitoisista teksteistäkin. Eli kuparikierukalla vuodot lisääntyvät, hormonikierukalla jäävät pois tai niukkenevat. Ymmärtääkseni tiputteluvuotoja voi kuulua molempiin, ainakin itselläni on ollut. Kuparikierukka lisää vuotoja, eli hormonikierukka on varmasti hyöty - haitta -kesksustelussa voitolla.

      Itse en ole mitään erityisiä hormoniehkäisyn haittoja havainnut hormonikierukalla (käytin vähän aikaa yli 10 v sitten), mutta jotkut erittäin herkät kokevat sillä hormonaalisia haittavaikutuksia - tai sitten laittavat muut oireet kierukan piikkiin. Tietysti kuukautisten puuttuminen hormonikierukalla saattaa koetella hermoja, jos pelkää raskautta. Itselläni vuodot olivat 1/2 v pois, mutta alkoivat sitten.

      Itse henkilökohtaisesti koen asetuksen ja poiston aika kamaliksi, mutta minulla onkin poikkeavan tiukka ja jäykkä kohdunkaulakanava. Eli asetus voi olla kivulias. Itse ehdottaisin käsivarteen asetettavia ehkäisykapseleita hormonikierukan vaihtoehdoksi (mikäli hormonikierukka ei ole tulossa runsaiden vuotojen hoitoon ym), koska niiden asetus on kivuttomampaa ja paikallaan olon varmistus helpompaa kuin kierukan.

      Itselläni ei ole kierukkaehkäisy pettänyt, luottaisin normaaleihin Pearlin lukuihin (voit googlata kyseisen termin) raskausluvuissa enkä siihen, että muutama käyttäjä väittää kierukan pettävän aina. Permisidi ei itsessään ole mikään luotettava ehkäisy. Itse en ainakaan yhdistäisi spermisidiä ja kierukkaa. Jos en luottaisi kierukkaan, en sitä käyttäisi. Ja uusissa ja satunnaisissa suhteissa kondomia olisi joka tapauksessa käytettävä, kierukka ei suojaa taudeilta, päin vastoin, infektioriski saattaa jopa olla korkeampi muihin menetelmiin verrattuna. Olen ollut laiska kondomin käyttäjä, mutta yritän opetella nyt olemaan vastuullinen aikuinen, etenkin kun ikä jo pienentää raskausriskiä. Eli mietin, otanko uutta kierukkaa vai en. Jos otan uuden, otan pienikokoisen synnyttämättömille sopivan Flexi T 300 kierukan.

      • asennettiin

        vajaa vuosi sitten Mirena (hormonikierukka) hoitomuodoksi myooman aiheuttamiin runsaisiin ja kivuliaisiin vuotoihin. Pillereitä tai muuta horm. ehkäisyä en ole käyttänyt. Synnytyksen jälkeen yritin kerran pillereitä mutta migreenini äityi sietämättömäksi heti alkuunsa joten se jäi yritykseksi.

        Vuodot eivät ole loppuneet enkä pysy laskussa kuukautisten suhteen, tulee aika usein, tosin kipuja ei ole lainkaan ja määrät ovat inhimilliset. Plussaa siis tästä, elämän laatu on parantunut, ei tarvitse puolen tunnin välein vaihtaa sidettä eikä sänky sotkeennu, kipua ei ole:)

        Ihoni kukki ennen kierukkaa, pelkäsin että pahenisi, on pikemminkin rauhoittunut.

        Hiuksia lähtee aivan hirveästi, en tiedä johtuuko Mirenasta mutta hiustenlähtö on tajutonta! Ainoa miinus.


    • kokemus+

      Itsellä oli vuoden Mirena-hormonikierukka. Se on kuulemma varmempi kuin kuparikierukka. Plussana oli niukat vuodot ja se ettei tarvinnut pahemmin ehkäisyä muistaa. Miinuksena oli akne, painonnousu ja syy nopealle poistolle eli helvetilliset vatsakivut. Samoin halusin eroon kierukasta koska sen laittaminen sattui mun kohdalla jostain syystä ihan törkeästi. Odotin pientä nippaisua ja epämukavaa tunnetta. Eli olin suht rento (nukahtelen hammaslääkäriinkin, olen tottunut toimenpiteisiin), mutta sattui ihan älyttömästi. En silti sano ettei sinun kannata kierukkaa ottaa. Luultavasti sinulla ei ole näitä ongelmia, ei voi tietää. Minulle sanottiin ehkäisyneuvolassa että lähes kaikki ne jotka ovat kierukan kanssa tulleet raskaaksi, ovat käyttäneet nimenomaan kuparikierukkaa. En siis vetänyt hatusta että hormonikierukka on varmempi.

      • kokemus+

        Itsellä kierukan jälkeen laitettiin ehkäisykapselit joista jo aiemmin mainittiin. Niihin olen ollut suht tyytyväinen. Ainoa miinus on ollut akne. Käyttäisin varmaan vieläkin pillereitä, mutta mulla on migreeniä, joten ne kiellettiin asian tultua ilmi, vaikken itse huomannut että pillerit olisivat kohtauksia lisänneet. Kuparikierukka ei käy, koska se lisää vuotoja ja ne on normaalistikin isot. Kohta varmaan hankin sterilisaation, joka sekin voi petää. Mulla ei tosin ole ehkäisy vielä pettänyt. Mun kohdalla vaan tuntuu että kaikissa ehkäisyissä on jotain mätää. Ärsyttää.


    • hormonikierukka

      Minulle laitettiin elämäni ensimmäinen kierukka 2kk sitten. En ole saanut lapsia.
      Laittaminen koski ihan s******sti ja meinasin pyörtyä. Mutta kaikillehan siitä ei kipua tule..
      Otin itse buranaa 800mg ja sain lisäksi panadolia 1000mg, kokonaisuudessaan ennen toimenpidettä.

      Sain kierukan ilmaiseksi runsaiden ja kivuliaiden kuukautisten takia. Ainut, mitä maksoin oli 13e terveyskeskusmaksua. Säästin siis yli 100e!!

      HORMONIKIERUKAN plussat ja miinukset, jotka itse allekirjoitan:

      5-7 vuoden ehkäisy
      kuukautisten väheneminen/poisjääminen, samoin kuukautiskivut vähentyneet/hävinneet
      ei tarvitse huolehtia pillereistä/kortsuista tms
      vähäiset vaikutukset mielialaan (vrt. e-pillerit)
      seksihalut lisääntyneet (joillakinhan häviää..)

      - hiusten ja ihon rasvoittuminen, akne
      - ensimmäiset viikot supistuksia
      - tiputteluvuodot
      - kivulias toimenpide

      Itselläni akne ja ihon rasvoittuminen oikein "pursusi" ensimmäisten viikkojen aikana, mutta olen käyttänyt n. 3kk (eli 1kk pidempään kuin kierukka on ollut) luontaistuote bactosan'ia, joka auttaa akneen. Eli nyt ei sitä ongelmaa!

      Seksiä pystyin harrastamaan varoen jo seuraavana päivänä, se itse asiassa helpotti kipua ;)
      Vatsakivut jatkuivat pari viikkoa toimenpiteen jälkeen ja burana 800mg söin silloin 3-4krt päivässä. Vatsakivut johtuivat supistuksista, kun kohtu yrittää ”synnyttää” vierasesineen ulos.

      Toimenpidettä en katunut laiton jälkeen lainkaan enkä kadu vieläkään. Hyödyt on niin paljon suuremmat kuin haitat. En ole ainakaan vielä kohdannut ylitsepääsemättömiä haittapuolia. Joitakin häiritsee päivittäinen tiputtelu, mutta itse olen siitä selvinnyt pikkuhousunsuojilla. Ja hiusten rasvoittuminen on vituttanut, mutta edelleenkin, ei ylitsepääsemätöntä.

      Kuukautiset, jotka laiton yhteydessä olivat, jatkuivat niukempana. Tiputteluvuotoa oli pari viikkoa, sen jälkeen seuraaviin kuukautisiin asti ei tullut verta ollenkaan.
      Kuukautiset lyheni 7 päivästä 4-5 ja litrasta(??!!) korkeintaan desiin. Kivut hävisi lähes täysin, sitä myöten myös kipulääkkeet. Nyt toinen ”tipaton” kausi ja 4 päivän menkat. Loistavaa!

      Niin ja kannattaa ottaa kaveri mukaan toimenpiteeseen. Itse en muista laiton jälkeen lääkäriltä saamia ohjeita lähes lainkaan, johtuen varmaankin järkytyksestä :)


      HUOM! alla tulee tosi YKSITYISKOHTAISTA TIETOA TOIMENPITEESTÄ, että herkimpien ei kannata lukea!

      Mutta itsekin luin kauhukertomuksia ja todella itku kurkussa kauhun vallassa menin kierukan laittoon.. Se kyllä auttoi varautumaan "pahimpaan", kun tiesi mitä ja miten tehdään..


      Ensiksi lääkäri tietenkin desinfioi alapään alueen ja emättimen. kirveli hiukan mutta se on normaalia :)

      Kipu laitettaessa johtui ensinnäkin siitä, että minulla on taaksepäin kallistunut kohtu ja kohdunnapukkaa oli vaikea saada näkyviin. Siksi lääkäri (onneksi erikoislääkäri!) joutui ottamaan ensin pihdeillä kiinni kohdunnapukasta ja sitten vasta puuduttamaan sen.
      Ja tämä pihtien käyttö koski eniten koko toimenpiteessä, tai ainakin toiseksi eniten.. Mutta kipu helpotti puudutusaineen ansiosta.
      Silti epämukava vedon/paineen tunne tuntui koko toimenpiteen ajan kun pihdit pitivät kiinni kohdunnapukasta. Tunne oli yhtä tukala kuin joku nipistäisi ja ei päästäisi irti, se tunne SIELLÄ.

      Sitten lääkäri suurensi kohdunsuuta muoviputkella, se ei tuntunut pahalle.
      Mittatikun työntäminen kohtuun sattui TODELLA, TODELLA paljon, tärisin kivusta. kohtuahan ei voi puuduttaa.. Mittatikulla lääkäri siis mittaa kierukan paikan, ottaa sisämitan.

      Tässä vaiheessa sairaanhoitaja tai lääkäri sanoi ”nyt ollaan jo loppusuoralla, älä luovuta!” Alkoi suorastaan naurattamaan, ihan kuin synnyttämässä olisi.. :)

      Kierukan laitto ei enää tuntunut missään, ei edes sakaroiden oikaisu T -muotoon. Kierukan langat pätkäistiin, niitä en tunne enkä löydä, enkä ehkä haluakaan :)
      Lopuksi paikkojen desinfiointi, lääkäri vielä tarkisti ultraäänellä kierukan asettumisen.
      Sain matkaani mirena -potilasohjeen, burana 800mg reseptin ja ohjeet siitä eteenpäin, jotka tosin ei menneet jakeluun siinä olotilassa.

      Suosittelen hormonikierukkaa etenkin niille joille muu ehkäisy ei jostain syystä käy.
      Ehkäisyteho kuulemma naisen sterilisaatiota varmempi, mutta kierukkaraskauksistakin olen kuullut..

      Rohkeasti vaan toimenpiteeseen, ne jotka suunnittelee sitä! Kipuja en edes muista enää, enkä aina kyllä koko kierukan olemassaoloa :)
      Uskallatte vaan ottaa ja pyytää tarpeeksi kipulääkitystä.

      http://www.tohtori.fi/?page=3328096&id=4676169

      • xez

        Minulla on ollu pari kuukautta Flexi-T 300 kuparikierukka. (Googlaamalla löytyy pakkausseloste) Tämä on sopinut minulle todella hyvin. Arkielämässä ei tarvitse ajatella ehkäisyä ollenkaan. Eikä ole ollu haittaa. (Ymmärtääkseni kuparikierukasta ongelmia tulee heti alussa asetuksen jälkeen, jos on tullakseen.) Ennen kierukkaa söin 7 vuotta yhdistelmäpillereitä. En ole synnyttänyt.

        Plussat:
        -ei hormonaalisen ehkäisyn sivuvaikutuksia (oma luontainen kuukautiskierto ja halukkuus on palautunut, iho ja limakalvot on paremmassa kunnossa, mieli on iloisempi ja kevyempi)
        -virtsassani ei ole enää hormonijäämiä, jotka muuttavat poikakalat tytöiksi
        -ei tarvitse ajatella aikoihin koko ehkäisyä, kun teho säilyy 5 vuotta (halutessa voidaan helposti poistaa aikaisemminkin)
        -ei liiallisia vuotoja tai kuukautiskipuja (tähän vaikuttaa luultavasti se, että minulla on aina ollut niukat kuukautiset ja Flexi-T on uudentyyppinen paremmin kohtuun istuva kuparikierukka)
        -Ehkäisyteho on yhtä hyvä kuin pillereillä (98% muistaakseni) --> Kannattaa muistaa ettei mikään ehkäisyteho ole 100% varma.
        -asetus ei sattunut, vaikka en ole edes synnyttänyt. Nipisti vähän enemmän kuin papa:n ottaminen ja kohdun mittaaminen vihlaisi muutaman sekuntin. (varmasti riippuu ihmisestä, miten asetus sujuu)

        Miinukset
        - kierukan lanka tuntui aluksi yhdynnässä niin paljon, että jouduttiin käyttämään kortsua (nyt lanka on vetäytynyt näkymättömiin ja löydän sen ainoastaan kuukautisten aikana)
        -Asetuspäivänä oli kipuja (samaa luokkaa kuin pahat kuukautiskivut)


    • GINA_

      Eli minulle ainakaan kuparikierukka ei sopinut.. Menkat olivat aivan kamalat, vuoto rajua ja alavatsakivut myös. Nyt menossa toinen hormoonikierukka, joka aivan ihana-ei mitään sivuvaikutuksia, ei myöskään vuotoja alun tiputtelun jälkeen. Ensimmäisen hormoonikierukan kanssa kävi kuitenkin melko harvinainen juttu-tulin raskaaksi. Raskaus oli kohdun ulkopuolinen ja oli edennyt n.11 vkolle, ennen kun kivut ajoivat lääkäriin (sitä ennenkin oli kipua ja vuotoja, mutta päätin odottaa, jos menisi ohi, kun en osannut ottaa huomioon raskauden mahdollisuutta) No, lopulta tilanne oli siis jo tosi vakava. En saanut ajaa itse autolla sairaalaan tk:sta, vaan oli tilattava taksi. Ja sairaalaan mennessä kiireellisenä leikkuriin, sillä vatsaonteloon oli jo vuotanut paljon verta ja taju meinasi lähteä. Tuolle matkalle jäi toinen munatorvista :( Silloin olin onnellinen, että minulla jo oli ns. "lapset tehtynä", kun kuitenkin mahdollisuus yhdellä munatorvella raskauksiin pienempi. Lääkäri sanoi minulle uutta kierukkaa asentaessaan, että oli yli 20v tehnyt gynekologin työtä ja olin ensimmäinen potilas, jonka oli nähnyt hormoonikierukalla tulleen raskaaksi, ettei siis ihan jokapäiväistä :( Siispä kaikille "kierukkanaisille" haluan sanoa, että suhtautukaa yht'äkkiä alkaviin koviin vuotoihin ja kipuihin vakavasti, sillä tuon asian kanssa ei ole leikkimistä ja hyvässä lykyssä menee henki :( :( Itse selvisin säikähdyksellä ja siis sillä toisen torven menetyksellä :)

    • Janna80

      Mirena ollut käytössä kuusi vuotta (eli kerran oon uusinut sen). Hankin kierukan koska pillerit ei sopineet mulle.
      Plussia:
      - kuukautiset jääneet melkein pois (aiemmin hemmetin runsaat ja todella epäsäännölliset)
      - ei kuukautiskipuja (ennen kierukkaa jouduin menkkojen aikaan vaan makaamaan sängyssä kun sattui niin paljon)
      - ei mene rahaa siteisiin, tampooneihin yms.
      - ehkäisyteho varma (tai no, mikään ehkäisyhän ei ole 100 prossasen varma mutta tää niin varma kuin vain voi olla)
      Suosittelen!

      • hei!

        On kiva lukea toisten mielipiteitä tosta mirena kierukasta, koska itse harkitsen myös sen ottamista runsaiden menkkojen takia, ja muutenkin olisi varma ehkäsy. Ainut mitä pelkään, on että paino alkaa taas nousta, kuten yhdistelmä pillreiden takia varmaan yli 10kg hyppi ees taas, ja kahta hankalalempi on näin jälki käteeen laihduttaa, kun kerran meni ihan sekasin hormooneiden takia kaikki. Nyt olen ollut useamman vuoden ilman mitään ehkäsyä, koska ei ole ollut nyt viime vuosina niin tarvetta sille.. mutta ei kukaan jaksa enää jatkuvaa rätti rallia, kun koko ajan tulee ikääkin lisää. Nykyisin menkat ovat 3vkn välein, ja kestävät vähintään sen 6pvää, ja yhtenään saa varoa että saisi edes nukuttua jotenkin.. samalla on myös kamala aura migreeni, vähintään joka toinen kerta, ja ymm muita oireita, eli särkylääkkeitä saa ottaa vähintään 2 pvssä..pillereistä ei ollut muuta kuin harmia.. ihan sekasin meinasi aina mieli alat mennä, ja pään särky vaan paheni--

        eli onko muilla ollut tuota painon nousua? neuvolan täti sanoi että ei ole normaalia yleensä, mutta pahoin pelkään että hormooneiden takia se saattaa olla riesana..


      • Tuatua
        hula23 kirjoitti:

        hei!

        On kiva lukea toisten mielipiteitä tosta mirena kierukasta, koska itse harkitsen myös sen ottamista runsaiden menkkojen takia, ja muutenkin olisi varma ehkäsy. Ainut mitä pelkään, on että paino alkaa taas nousta, kuten yhdistelmä pillreiden takia varmaan yli 10kg hyppi ees taas, ja kahta hankalalempi on näin jälki käteeen laihduttaa, kun kerran meni ihan sekasin hormooneiden takia kaikki. Nyt olen ollut useamman vuoden ilman mitään ehkäsyä, koska ei ole ollut nyt viime vuosina niin tarvetta sille.. mutta ei kukaan jaksa enää jatkuvaa rätti rallia, kun koko ajan tulee ikääkin lisää. Nykyisin menkat ovat 3vkn välein, ja kestävät vähintään sen 6pvää, ja yhtenään saa varoa että saisi edes nukuttua jotenkin.. samalla on myös kamala aura migreeni, vähintään joka toinen kerta, ja ymm muita oireita, eli särkylääkkeitä saa ottaa vähintään 2 pvssä..pillereistä ei ollut muuta kuin harmia.. ihan sekasin meinasi aina mieli alat mennä, ja pään särky vaan paheni--

        eli onko muilla ollut tuota painon nousua? neuvolan täti sanoi että ei ole normaalia yleensä, mutta pahoin pelkään että hormooneiden takia se saattaa olla riesana..

        Minä olen hankkinut pari kuukautta sitten kuparikierukan. En ole synnyttänyt. Otin kuparikierun, koska en halunnut hormonaalista ehkäisyä ja poikaystävälleni tuli kumiallergia joten kortsut alkoivat tulla aika kalliiksi. Minua ei yhtään kiinnostaisi vetää hormooneita kehooni.

        Minä olen siinä käsityksessä, että kierukan kanssa voi tulla raskaaksi parin ensimmäisen kuukauden aikana helpoiten, sillä tuona aikana kierukka voi helpoiten lähteä pois paikaltaan, kun keho hylkii sitä. Minua ei pelota raskaaksi tuleminen vaikka gynekologi varoitteli raskaaksi tulemisesta (gyne suhtautui muutenkin negatiivisesti kierukan laittamiseen, kun en ollut synnyttänyt). Minusta 98% ehkäisyteho on hyvä. Jos tulen raskaaksi on se vain tositosi huonoa tuuria. Minusta aina kun harrastaa seksiä pitää ottaa huomioon se mahdollisuus, että voi tulla raskkaksi vaikka kuinka hyvää ehkäisyä käyttäisi.

        Kierukan laittaminen sattui minullakin ihan helvetin paljon, vaikka olin ottanut särkylääkkeitä ennen toiminpidettä ja osaan rentotua gynellä. Jos olen ottamassa viiden vuoden päästä uutta kierukkaa ajattelin mennä olla silloin jo niin varakas, että minulla on varaa mennä yksityiselle ja ottaa siellä nukutus tai puudutus operaation ajaksi. Mutta kyllä sen kivun kerran kestää, kun ei tiedä mitä on luvassa ja minulle ainakin se kipu oli erillaista kipua mitä olen aiemmin kokenut ja ONNEKSI se kipu kestää oikeasti vain ihan pienen hetken.

        Minulla on kerinnyt olla nyt kierukan kanssa vasta yhdet menkat jotka olivat tosi paljon runsaammat ja kivuliaammat, kuin aiemmin mutta niiden pitäisi nyt helpottua. Toivottuvasti helpottuvat sillä muuten joudun miettimään ehkä uudestaan ehkäisyä.


      • marjaana43..
        hula23 kirjoitti:

        hei!

        On kiva lukea toisten mielipiteitä tosta mirena kierukasta, koska itse harkitsen myös sen ottamista runsaiden menkkojen takia, ja muutenkin olisi varma ehkäsy. Ainut mitä pelkään, on että paino alkaa taas nousta, kuten yhdistelmä pillreiden takia varmaan yli 10kg hyppi ees taas, ja kahta hankalalempi on näin jälki käteeen laihduttaa, kun kerran meni ihan sekasin hormooneiden takia kaikki. Nyt olen ollut useamman vuoden ilman mitään ehkäsyä, koska ei ole ollut nyt viime vuosina niin tarvetta sille.. mutta ei kukaan jaksa enää jatkuvaa rätti rallia, kun koko ajan tulee ikääkin lisää. Nykyisin menkat ovat 3vkn välein, ja kestävät vähintään sen 6pvää, ja yhtenään saa varoa että saisi edes nukuttua jotenkin.. samalla on myös kamala aura migreeni, vähintään joka toinen kerta, ja ymm muita oireita, eli särkylääkkeitä saa ottaa vähintään 2 pvssä..pillereistä ei ollut muuta kuin harmia.. ihan sekasin meinasi aina mieli alat mennä, ja pään särky vaan paheni--

        eli onko muilla ollut tuota painon nousua? neuvolan täti sanoi että ei ole normaalia yleensä, mutta pahoin pelkään että hormooneiden takia se saattaa olla riesana..

        Minulla ollut mirena-kierukka kuukauden päivät, joten en ole mikään "kokenut" käyttäjä vielä. Lääkäri kyllä epäili, ettei se voisi aiheuttaa juurikaan sivuoireita, koska vereen erittyvä hormoonimäärä on todella minimaalinen. Itselläni ei vielä ainakaan mitään sivuoireita ensimmäisen viikon oli menkkamaista kipua ja tiputtelua. Eilen ja tänään pientä rusehtavaa tiputtelua, mutta menkat pitäisi olla nyt täydessä käynnissä eli jos näin pienillä menkoilla pääsisi, niin olisipa todella mukavaa. Aiemmin oli sellaiset vuodot kolmen viikon välein, että menkkojen loppuaikana huimasi.
        Itse olen kaikkea hormonaalista ehkäisyä vastaan, joten en mielelläni ottanut tätä, mutta menkat oli toisaalta niin kamalat, että olin valmis edes kokeilemaan. Tähän mennessä tyytyväinen. Jos alkaa suuria ongelmia tulemaan tämän kanssa, niin menen sitten essure-sterilisaatioon.


      • H
        hula23 kirjoitti:

        hei!

        On kiva lukea toisten mielipiteitä tosta mirena kierukasta, koska itse harkitsen myös sen ottamista runsaiden menkkojen takia, ja muutenkin olisi varma ehkäsy. Ainut mitä pelkään, on että paino alkaa taas nousta, kuten yhdistelmä pillreiden takia varmaan yli 10kg hyppi ees taas, ja kahta hankalalempi on näin jälki käteeen laihduttaa, kun kerran meni ihan sekasin hormooneiden takia kaikki. Nyt olen ollut useamman vuoden ilman mitään ehkäsyä, koska ei ole ollut nyt viime vuosina niin tarvetta sille.. mutta ei kukaan jaksa enää jatkuvaa rätti rallia, kun koko ajan tulee ikääkin lisää. Nykyisin menkat ovat 3vkn välein, ja kestävät vähintään sen 6pvää, ja yhtenään saa varoa että saisi edes nukuttua jotenkin.. samalla on myös kamala aura migreeni, vähintään joka toinen kerta, ja ymm muita oireita, eli särkylääkkeitä saa ottaa vähintään 2 pvssä..pillereistä ei ollut muuta kuin harmia.. ihan sekasin meinasi aina mieli alat mennä, ja pään särky vaan paheni--

        eli onko muilla ollut tuota painon nousua? neuvolan täti sanoi että ei ole normaalia yleensä, mutta pahoin pelkään että hormooneiden takia se saattaa olla riesana..

        Mulla nousi paino sen puolen vuoden aikana mitä Mirenaa käytin n 7kg. Mieliala laski ja seksihalut hävisi. Mulla on aina ollut "hyvä" iho, mutta kierukan kanssa alkoi naama kukkimaan. Myöskin hiukset rasvottui enemmän. Kaikki terkkarit/lääkärit väitti ettei voi johtua kierukasta... vaan kylläpä näköjään johtui, koska kaikki muuttui "normaaliksi" kierukan poiston jälkeen. Liekö pääkopasta kiinni noi asiat...aivan sama, mut nyt olen oma itseni!! Pitää se ilmeisesti uskoa, ettei hormoniehkäisy sovi minulle. Kortsuilla mennään, joka on rasittavaa. Siksi olenkin harkinnut kuparikierukkaa...


      • Tyytyväinen
        H kirjoitti:

        Mulla nousi paino sen puolen vuoden aikana mitä Mirenaa käytin n 7kg. Mieliala laski ja seksihalut hävisi. Mulla on aina ollut "hyvä" iho, mutta kierukan kanssa alkoi naama kukkimaan. Myöskin hiukset rasvottui enemmän. Kaikki terkkarit/lääkärit väitti ettei voi johtua kierukasta... vaan kylläpä näköjään johtui, koska kaikki muuttui "normaaliksi" kierukan poiston jälkeen. Liekö pääkopasta kiinni noi asiat...aivan sama, mut nyt olen oma itseni!! Pitää se ilmeisesti uskoa, ettei hormoniehkäisy sovi minulle. Kortsuilla mennään, joka on rasittavaa. Siksi olenkin harkinnut kuparikierukkaa...

        Minulle laitettiin Mirena-hormonikierukka n. 1kk sitten. Söin sitä ennen Yasmin-merkkisiä e-pillereitä 4 vuotta, ja olin niihin todella tyytyväinen. Migreeni hävisi kokonaan,ja menkat muuttuivat lyhemmiksi ja kivuttomiksi.Mutta sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, sairastin yhtäkkiä rajun haimatulehduksen, jonka syytä ei tänä päivänä tiedetä. Alkoholia en käytä juurikaan ja sehän meillä suomalaisilla se yleisin haimatulehduksen aiheuttaja on.
        No, haimatulehdus sitten satojen ja miljoonien verikokeiden,tutkimusten ja sairaalakäyntien jälkeen laitettiin Yasminien piikkiin, joten sitten oli keksittävä uusi ehkäisykeino ja sain ilmaiseksi Mirenan (koska se liittyi sairauteni hoitoon..)
        Tähän asti olen todella tyytyväinen Mirenaan. Kierukka asetettiin toisena vuotopäivänä, ja sen jälkeen menkat loppuivat kuin seinään,eikä ole sen koommin näkynyt. Alavatsaa särki parisen viikkoa asettamisen jälkeen, mutta minkäänlaista tiputtelua ei ole ollut, ja tälläkin hetkellä pitäisi olla menkat, mutta eipä ole kuulunut. Rinnat on olleet melko arat jo muutaman viikon, ja siitä johtuen ( menkkojen poisjäännistä) epäilin jo raskauttakin, mutta testi oli negatiivinen. Kai ne sieltä sitten ajallaan alkavat (jos alkavat.)

        Mirenan asettaminen oli tosiaankin minulla kivulias toimenpide. Oli tuntia ennen asettamista ottanut 2x 400mg Buranaa, kuten etukäteen käskettiin, mutta eipä niistä sitten apua ollut. Toimenpide on tosin nopea, se oli minulla ohi muutamassa minuutissa, mutta ei sitä olisi sen pidempään kärsinytkään.
        Mutta, jos se kierukka nyt näin hienosti toimii sen viisi vuotta, niin kyllä sen kivun kestää! :)
        Paino ei ole toistaiseksi ainakaan noussut, eikä naamakaan ole puhjennut kukkimaan.


      • riskitön??
        Tyytyväinen kirjoitti:

        Minulle laitettiin Mirena-hormonikierukka n. 1kk sitten. Söin sitä ennen Yasmin-merkkisiä e-pillereitä 4 vuotta, ja olin niihin todella tyytyväinen. Migreeni hävisi kokonaan,ja menkat muuttuivat lyhemmiksi ja kivuttomiksi.Mutta sitten, kuin salama kirkkaalta taivaalta, sairastin yhtäkkiä rajun haimatulehduksen, jonka syytä ei tänä päivänä tiedetä. Alkoholia en käytä juurikaan ja sehän meillä suomalaisilla se yleisin haimatulehduksen aiheuttaja on.
        No, haimatulehdus sitten satojen ja miljoonien verikokeiden,tutkimusten ja sairaalakäyntien jälkeen laitettiin Yasminien piikkiin, joten sitten oli keksittävä uusi ehkäisykeino ja sain ilmaiseksi Mirenan (koska se liittyi sairauteni hoitoon..)
        Tähän asti olen todella tyytyväinen Mirenaan. Kierukka asetettiin toisena vuotopäivänä, ja sen jälkeen menkat loppuivat kuin seinään,eikä ole sen koommin näkynyt. Alavatsaa särki parisen viikkoa asettamisen jälkeen, mutta minkäänlaista tiputtelua ei ole ollut, ja tälläkin hetkellä pitäisi olla menkat, mutta eipä ole kuulunut. Rinnat on olleet melko arat jo muutaman viikon, ja siitä johtuen ( menkkojen poisjäännistä) epäilin jo raskauttakin, mutta testi oli negatiivinen. Kai ne sieltä sitten ajallaan alkavat (jos alkavat.)

        Mirenan asettaminen oli tosiaankin minulla kivulias toimenpide. Oli tuntia ennen asettamista ottanut 2x 400mg Buranaa, kuten etukäteen käskettiin, mutta eipä niistä sitten apua ollut. Toimenpide on tosin nopea, se oli minulla ohi muutamassa minuutissa, mutta ei sitä olisi sen pidempään kärsinytkään.
        Mutta, jos se kierukka nyt näin hienosti toimii sen viisi vuotta, niin kyllä sen kivun kestää! :)
        Paino ei ole toistaiseksi ainakaan noussut, eikä naamakaan ole puhjennut kukkimaan.

        mutta tulipa tässä mieleen sen asettaminen herttamaiseen taaksepäin kallistuneeseen "isohkoon" kohtuun?? otetaanko näitä huomioon, mulle mirena olis ilmanen koska vaihtoehtona sterilisaatio..


      • Villi Etana
        riskitön?? kirjoitti:

        mutta tulipa tässä mieleen sen asettaminen herttamaiseen taaksepäin kallistuneeseen "isohkoon" kohtuun?? otetaanko näitä huomioon, mulle mirena olis ilmanen koska vaihtoehtona sterilisaatio..

        Tuo kivun kokeminen kierukan laiton yhteydessä on varmasti ihan täysin yksilöllistä. Itselleni asetettiin Mirena-kierukka pari kuukautta sitten ja jännitin toimenpidettä tosi paljon. Jotenkin ajattelin, että sitä runnotaan puoliväkisin paikalleen ja vaikka kuinka kauan, mutta toisin oli. Voisin sanoa, ettei sattunut yhtään. Lääkäri sujautti sen nopeasti ja taitavasti paikalleen. Kun lääkäri sanoi, että "no nyt se on siellä", olin aivan ällistynyt ja alkoi naurattaa helpotuksesta. Ihan turhaan olin jännittänyt! (Kaksi synnytystä on takana muutaman vuoden takaa, joten ihan koskematonta siellä kohdun suulla ei ollut, ehkä sekin vaikutti :)

        Ainoana sivuvaikutuksena olen huomannut ihon rasvoittumisen. Mulla on aina ollut hyvä ja nätti iho, nyt pukkaa näppylää leukaan ja nenän pieliin ja iho kiiltää... harmittaa tietysti. Plussana on, että pillereitä käyttäessäni aina menkkojen aikaan oli aikamoisia päänsärkyjä, nyt ne ovat kadonneet.

        Ei kannata jättää kierukkaa laittamatta vain sen takia, että kipua pelkäisi. Se voi mennä oikein hyvin ja helpostikin, kaikilla se ei ole tuskaista :)


    • Anonyymi

      Synteettiset naishormonit ovat saasteita, jotka eivät hajoa! Niistä johtuvat miesten siittiöiden määrän romahtamiset ja muu-sukupuolisuus! Lukekaa Oulun yliopiston tutkimustuloksia ja tutkimuksia ympäri maapalloa! Niitä löytyy! Älkää uskoko terveydenalan ammattilaisia, lääkärit kauppaavat Bayerin tehtaiden hormonivalmisteita ja aivan varmasti nettoavat jokaisesta asennetusta "Mirenasta"!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3797
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1475
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      176
      1388
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe