Ostin perjantaina Prismasta kokonaisen naudan sisäfileen. File oli brasilialainen ja se oli 1,6 kg.
Hinta oli sisäfileeksi edullinen 18,95 eur/kg. Lauantaina leikkasin fileen valmiiksi pihveiksi ja paiston kaksi pihviä lauantain päivälliseksi. Liha oli todella erinomaista. Se oli mureaa ja maistui lihalle.
Suomalainen sisäfile maksaa 35 eur/kg. Se on mautonta tai sitten siinä maistuvat ne lihaan Suomessa pumpatut hormonit ja mömmöt. Suomalainen sisäfile on myös erittäin sitkeää.
Onneksi nyt on pakastimessa runsaasti hyvää lihaa.
Herkuttelijoille suosittelen!
Brasilialainen liha suomalaista maukkaampaa
23
2201
Vastaukset
- Kulinaristi.
on todella laatukamaa verrattuna kotimaiseen. Mistä ihmeestä nuo laatuerot ovat lähes poikkeuksetta
ulkolaisten eduksi, tukiahan meillä maksetaan suhteessa paljon enemmän?? Onko kyse pelkästään siitä, että muualla kuluttaja ja markkinat otetaan huomioon paremmin?- a-
Se pitäisi kitkeä juurineen pois kuten muukin rikollisuus.
- sakasan hirvi
Kulinaristiset nautinnot saa aina kun ostaa punaisilla tarroilla merkittyjä tuotteita.
Brassilihan maukkaus tulee siitä kun veret härästä on laskettu puhkomalla sen silmät ja nostettu orteen seuraavana päivänä. Liha on eettisesti hyvin tuotettua laatutavaraa. - Viisinkertaiset tuet
sakasan hirvi kirjoitti:
Kulinaristiset nautinnot saa aina kun ostaa punaisilla tarroilla merkittyjä tuotteita.
Brassilihan maukkaus tulee siitä kun veret härästä on laskettu puhkomalla sen silmät ja nostettu orteen seuraavana päivänä. Liha on eettisesti hyvin tuotettua laatutavaraa.valhe,valhe,valhe.
Tuollaistahan se MTK/kepu-propaganda on. - Selitä tämäkin
sakasan hirvi kirjoitti:
Kulinaristiset nautinnot saa aina kun ostaa punaisilla tarroilla merkittyjä tuotteita.
Brassilihan maukkaus tulee siitä kun veret härästä on laskettu puhkomalla sen silmät ja nostettu orteen seuraavana päivänä. Liha on eettisesti hyvin tuotettua laatutavaraa.Jos suomalainen elintarvike olisi jotain aivan erityistä, kai sitä ulkomailla raharikkaat oikein vartavasten sitten vaatisivat ruokapöytäänsä?
Vaan eivätpä vaadi.
Suomessa joku lihava akka, joka jostain syystä on päässyt ministeriksi, laittaa komiteoita tutkimaan, mitkä olisivat hyviä keinoja saada suomalainen kuluttaja uskomaan, että kotimaisesta heikkolaatuisesta ruoasta kannattaa maksaa maltaita.
Kepu pettää aina. - Kulinaristi.
Selitä tämäkin kirjoitti:
Jos suomalainen elintarvike olisi jotain aivan erityistä, kai sitä ulkomailla raharikkaat oikein vartavasten sitten vaatisivat ruokapöytäänsä?
Vaan eivätpä vaadi.
Suomessa joku lihava akka, joka jostain syystä on päässyt ministeriksi, laittaa komiteoita tutkimaan, mitkä olisivat hyviä keinoja saada suomalainen kuluttaja uskomaan, että kotimaisesta heikkolaatuisesta ruoasta kannattaa maksaa maltaita.
Kepu pettää aina.tule vastaamaan.. 10 pistettä sinulle! Ulkomaille suomalaiset elintarvikkeet kelpaavat, jos veronmaksajat maksavat viennin... Sen verran haluttuja ovat meidän "lähiruuat"..
- Kulinaristi.
sakasan hirvi kirjoitti:
Kulinaristiset nautinnot saa aina kun ostaa punaisilla tarroilla merkittyjä tuotteita.
Brassilihan maukkaus tulee siitä kun veret härästä on laskettu puhkomalla sen silmät ja nostettu orteen seuraavana päivänä. Liha on eettisesti hyvin tuotettua laatutavaraa.lääkkeisiin tai vanhuuteen;-)) Eettisesti tuotettua.... Eikös siellä Anttilan tilalla ollut niitä kuolleita elämiä ja usempia kappale.. Nuoret olivat kuvanneet ja tilan tuotokset huonoksi havaittu. Mistä tuota Mtk skeidaa oikein tulee;-))
- Vienti vetää edelleen
Selitä tämäkin kirjoitti:
Jos suomalainen elintarvike olisi jotain aivan erityistä, kai sitä ulkomailla raharikkaat oikein vartavasten sitten vaatisivat ruokapöytäänsä?
Vaan eivätpä vaadi.
Suomessa joku lihava akka, joka jostain syystä on päässyt ministeriksi, laittaa komiteoita tutkimaan, mitkä olisivat hyviä keinoja saada suomalainen kuluttaja uskomaan, että kotimaisesta heikkolaatuisesta ruoasta kannattaa maksaa maltaita.
Kepu pettää aina.Suomalaisia elintarvikkeita viedään USA:n, Kaukoitään , Saksaan, Ruotsiin, Venäjälle ja Keski-Euroopan maihin.
EU:n ulkopuolisiin maihin viedään EU:n tuella niinkuin muutkin EU-maat tekevät. - röh-röh;-))
Kulinaristi. kirjoitti:
lääkkeisiin tai vanhuuteen;-)) Eettisesti tuotettua.... Eikös siellä Anttilan tilalla ollut niitä kuolleita elämiä ja usempia kappale.. Nuoret olivat kuvanneet ja tilan tuotokset huonoksi havaittu. Mistä tuota Mtk skeidaa oikein tulee;-))
Porsaita kuolee 2-5% syntyneiden määrästä jäädessään emon alle. Halutessaan ne voi kuvata kaikki;-))
Skeida tulee sian perseestä ellei city-einari sitä tiedä;-)) - viisinkertaiset sossutuet
Viisinkertaiset tuet kirjoitti:
valhe,valhe,valhe.
Tuollaistahan se MTK/kepu-propaganda on.hörhö,hörhö ja hörhö.
Tuollaistahan se vasurien propakanda on. - Anonyymi
Selitä tämäkin kirjoitti:
Jos suomalainen elintarvike olisi jotain aivan erityistä, kai sitä ulkomailla raharikkaat oikein vartavasten sitten vaatisivat ruokapöytäänsä?
Vaan eivätpä vaadi.
Suomessa joku lihava akka, joka jostain syystä on päässyt ministeriksi, laittaa komiteoita tutkimaan, mitkä olisivat hyviä keinoja saada suomalainen kuluttaja uskomaan, että kotimaisesta heikkolaatuisesta ruoasta kannattaa maksaa maltaita.
Kepu pettää aina.Piti oikeon tagkistaa miltä vuodeltä tämä jommentti oli ;)
- tsau!
Minä olen tanssinut Brassi-lihan kanssa joskus lambadaa etelänmatkalla, maistui paljon maukkaamalle kuin suomalainen mömmöliha.
- Näin on.
Täällä syötetään vanhan lehmän lihaa härkänä ja Brasiliasta saamme pihvilihaksi kasvatettua nuorta härkää. Täytyyhän näissä olla ero kuin yöllä ja päivällä.
- Mitä maistoit?
Taisit maistaakin välilihaa lielesi kärjellä?
- Tuontiruokaa
Aivan oikein. Edullinen file on myös maukkain. Edullisuus on senkin ansiota, että brasilian maatalous on yksi maailman suurimmista lapsityövoiman käyttäjistä. Ja turhat alkuperäiset sademetsät on laajalti saatu raivattua karjan latumiksi. Moninkertaistuuhan siinä kasvihuonepäästöt, mutta mitäs siitä, kunhan liha on halpaa. Me demarit emme ole niin kranttuja noista eettisistä arvoista.
Toki lautaselle pitää välillä aina saada tanskalaista possua. Tanskalainen veronmaksaja kun subventoi vientituilla lihaa meillekin, niin mikäpä sitä on kassleria käristellessä. Tanskassa onkin niin paljon sikatiloja, että niiden jätteen aiheuttavat monikertaiset päästöt vaikkápa meikäläiseen maatalouteen verrattuna, mutta Tanska laskeekin paskansa suoraan Atlanttiin, ja sinne ne sekoittuvat mukavasti kenenkään huomaamatta.
Kalapäivänä tietysti ostetaan halpaa Norjalaista lohta, sitä kassissa kasvatettua. Ai että se on hyvää. Onhan joku toki arvellut, että näistä kasseista karanneet lohet olisivat levittäneet kalatauteja luonnonkantoihin, mutta entä sitten? Tenolla muutenkaan käy kuin herranketkut kalassa. Mitäs siitä jos hiedän perhostelunsa ja porhostulensa loppuu. Tai jos kassikasvatus kuormittaa vesiä, samaan Atlanttiin ne mahtuu erinomaisesti kuin tanskalainen sianpaska.
Puolalainen peruna on nykyisin niin edullista, että kukapa sitä maksaisi 60 senttiä kilo kotimaisesta. Ja keväällä kyproslainen uusi peuna on ehdottomasti erinomainen valinta, eihän se nyt uusi peruna muutaman päivän, ehkä viikon, kuljetusmatkasta ole moksiskaan, kyllä se maistuu vaikkapa nyt tuon lohen kera.
Kyllä meidän ei-kepulaisten kelpaa, kun saamme syödä ilman tunnontuskaa kaikkea hyvää tuontiruokaa- Siinä se
Mutta en syö, kun on niin kallista.
- Saathan sinä
syödä mitä paskaa haluat. Ketä kiinnostaa?
Tärkeintähän on, että tykkäät hormonilihasta. - asgdfghd
Kumma ettei ne ulkomaalaiset kuole jo nuorena, kun ne ei saa maailman parasta suomalaista ruokaa.
Maitokin on niin hyvää, että suomalaiset saa siitä allergiaoireita, mutta eivät pahasta ulkolaisesta maidosta. Ja maukas rustohyytelökinkku on selkeästi maailman huippua 70% rusto ym. jätelihapitoisuudeltaan.
Hyvä ruoka, kepulaisempi mieli- Muutos on mahdollinen
Suomalaista ruokaa on markkinoitu muka jotenkin laadukkaana. Tämä on vain myytti.
Jos suomalainen ruoka olisi oikeasti laadukasta, sitä menisi vientiin pilvin pimein ja siitä voisi pyytää kovaa hintaa.
Millähän nämä myytin vaalijat selittävät sen, että esim. Hollannissa ihmiset elävät paljon pidempään ja terveempinä kuin Suomessa, vaikk he eivät syö suomalaista ruokaa? :)
- Anonyymi
Pitää riiputtaa lihat niin saa parempaa ja mureempaa lihhoo
- Anonyymi
Lihan syönti on terveellistä, harmi kun kaikilla ei ole varaa syödä lihaa.
- Anonyymi
S-ryhmällä on myös välillä sian sisäfilettä ja alkuperämaa on Saksa, taivaallisen hyvää ja ihmetyttää, että miten ero voi olla niin suuri kotimaiseen nähden ja ikävä kyllä ehdottomasti saksalaisen eduksi. Suomessa maataloudessa laatuongelmat on merkittäviä ja siksi niitä meni vientiin lähinnä venäjälle ja sielläkin siksi, että omat heillä oli jopa vielä huompia.
- Anonyymi
Yhden naudanlihakilon tuottaminen vaatii 15000 litraa vettä. Se määrä painaa yhtä paljon kuin 10 autoa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hyvästi, mies
Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei272351- 791736
- 2221062
Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."
Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:18989Semmonen juttu, että..
..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos28934Nuorempi mies, vanhempi nainen
Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E61911Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea
Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m122891- 43829
Mietin vain sua
Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy11771On ilta jälleen joten
Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡118720