Kova kipu alkoholin nauttimisen jälkeen

Kipuileva

Eli onko kenellläkään vastaavia kokemuksia; toisinaan kun olen ollut baarissa ja juonut kohtalaisesti, alkaa oikeaa käsivartta särkeä. Jos heti alkuun voin ottaa buranaa, kipu saattaa mennä ohi, Mutta jos särkylääkettä ei ole saatavilla, vaan olen ravintolassa "tappiin" asti niin viimeistään kotiin päästyä molemmat kädet on kuin tulessa, ja joinain kertoina sama kipu on myös molemmissa jaloissa. Särky on polttavaa ja todella kovaa, siinä vaiheessa otettu särkylääke ei enää auta. Myöskään nämä kipuvoiteet ja kylmägeelit ovat tehottomia. Kuuma suihku auttaa hetkeksi ja se, kun makaa ihan liikkumattomana selällään. Kipu menee muutamassa tunnissa ohi, mutta vielä seuraavana päivänä raajat ovat kipeät ja voimattoman tuntuiset. Hierominen saattaisi auttaa sillä hetkellä, mutta kun molempiin käsiin koskee, niin ei kärsi edes hieroa. Mistähän voisi olla kyse? Olen miettinyt syitä tuohon k ipuun, koska se ei tule joka kerta kun juon álkoholia. En ole huomannut etttä erityisesti jonkun tietyn, esim.kirkkaiden nauttiminen aiheuttaisi tätä, yksi syy voi olla veto, jota ravintoloissa usein on tai se että tuleee käytyä ulkona vähillä vaatteilla tupakoimassa. Mene ja tiedä, vähän vaan ikävää moinen, kun voi kiva ilta mennä ihan pieleen,jos alkaa heti särkemään, ja varsinkin kyläpaikoissa on ikävää jos menee yö valvoessa säryn takia.. ja tietysti pelottaa myös, että eihän kaikki ole vain sydänperäistä?

5

7612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaava potilas

      Sulla on alkava reuma tai kihti. Mene lääkäriin.
      Saitpa diagnoosiksi sitten kumman tahansa alkoholinkulutusta on vähennettävä. Todennäköisesti samalla tavalla käyttäytyvät, mutta pienemmässä mittakaavassa, pikkukalat, soija, kukkakaali, punainen liha. Kyseiset ruoat ovat niitä, joita sekä kihdissä että reumassa kannattaa välttää. Molempiin sairauksiin on kyllä lääkitys mutta ruokavaliota on silti muutettava. Tsemppiä!

      • kipuileva

        kiitos ajastasi, edellinen vastaaja, mutta tajusin että en tainnut kirjoittaa vaivasta ihan tarpeeksi. ipu siis ei tule pelkästään KÄSIIN ranteista eteen päin, eikä JALKATERIIN vaan ihan kokonais valtaisesti olkapäästä eteenpäin ja samoin lonkasta alkaen. En tiedä otitko tämän vastauksessasi huomioon...mutta toki tämä tutkittava jossain on, en kyllä ole huomannut noiden muiden vaikuttavan vaikka punaisen lihan ja kalojen suurkuluttaja olenkin(karppausta takana tovi)..


      • vastaava potilas
        kipuileva kirjoitti:

        kiitos ajastasi, edellinen vastaaja, mutta tajusin että en tainnut kirjoittaa vaivasta ihan tarpeeksi. ipu siis ei tule pelkästään KÄSIIN ranteista eteen päin, eikä JALKATERIIN vaan ihan kokonais valtaisesti olkapäästä eteenpäin ja samoin lonkasta alkaen. En tiedä otitko tämän vastauksessasi huomioon...mutta toki tämä tutkittava jossain on, en kyllä ole huomannut noiden muiden vaikuttavan vaikka punaisen lihan ja kalojen suurkuluttaja olenkin(karppausta takana tovi)..

        No enpä ottanut! Kipu voi olla neuropaattista. Siis hermovaurioon tai hermojen epänormaaliin toimintaan liittyvää. Siis sillä tavalla, että tietty ärsyke saa hermot välittämään kipuaistimusta, vaikka mitään todellista syytä kivulle ei olisikaan. Tässä yhteydessä tuo ärsyke on siis alkoholi.
        No tässä tapauksessa onkin syytä mennä neurologille tai kipulääkärille. Jos vaiva diagnosoidaan, siihen ei ole olemassa suurta apua, paitsi vahvat kipulääkkeet. Mutta ei siis sellaista apua, että juoda voisi toisinaan, sillä asiaan kuuluu kipua aiheuttavien asioiden välttäminen. Kipu on myös hyvin alidiagnosoitu ja alihoidettu sairaus, joten voi olla, että lääkäri ei osaa asiaansa tai välitä sitä hoitaa, vaikka menisitkin jopa erikoislääkärille asti.
        Toivon kuitenkin, että vaiva on ehtinyt jo itsekseen parantua kuukausien aikana!


    • Lammas2005

      En halua pelotella, mutta myös imusolmukesyövän yhteydessä voi esiintyä alkoholin käyttöön liittyvää kipua.

    • kivutlm

      Minulla sama vaiva ja oireet. Onkohan kyse veren happamuudesta? Olen syönyt magneesiumia ja sitruunamehua. Vähän auttaa, mutta heti kun juon alkoholia oireet tulevat, taas tuli juotua kaksi lasia kuohuviiniä itsenäisyyspäivän kunniaksi ja kipu alkoi melkein heti peukalon juuresta ja on nyt jo olkavarsissa . Jännittyneisyys pahentaa. Minulla on otettu testejä ym. mutta lääkärit eivät tunnu oikein uskovan kipuihin tai eivät tiedä mitä pitäisi tehdä. Joskus pienikin rasitus voi aiheuttaa kivun, joka on suhteeton rasitukseen nähden.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe