Olenko tuomittu olemaan tyhmä?

tuskailija...

Parisuhteeni on ihana. Ainoa mikä on nyttemmin ruvennut vänkäämään mieltä ja masentamaan on se,
että minun näköjään pitäisi olla aina tyhmä. Minulle on pienestä pitäen sanottu "olet tyhmä", "Älä viisastele".
Nykyään aivan sama juttu. Aina, kun sanon jotain, joka on perusasia tai jotain jota satun tietämään, kukaan ei kuuntele tai sitten taas vastataan "Älä jaksa valittaa", "Älä viisastele", "Ole hiljaa." Sitten kun taas en teidä jotain tai sanon jotain hölmöä, vastataan "Tyhmä". Mieheni tekee tätä. Sanoo tyhmäksi ja ei anna minun olla fiksu ja kasvattaa tietoa. Olo tuntuu siltä, että minua tukahdutetaan. Ja kun laitan hänelle viestejä, joissa kysyn SPONTAANEJA asioita, ilman, että niillä olisi mitään tarkoitusta, hän sanoo että "ihmiset sai täällä hyvät naurut." Se tavallaan sattui... En haluaisi, että oikeasti pidetään tyhmänä... Ja se, että mistä tiedän, mitä mieheni minusta puhuu. Lukee viestejäni ääneen?

Mielestäni on siis täysin ok olla hieman hölmö. Ei aina tarvitse olla niin viisas, että ei voi tehdä tai sanoa mitä sattuu. Ja se kuuluu luonteeseeni, että sanon väärään aikaan vääriä asioita, olen höpsö. lapsellinen ja spontaani...Ei se tarkoita sitä, että olisin välttämättä tyhmä? Yritin vielä kaikenlisäksi nostattaa itsetuntoa tekemällä ÄÖ testin, ihan netistä, muistaakseni Tieteen testi? Ei Mensan. Niin sain sen 120..

Mitä tässä nyt pitäisi tehdä? Pitäisikö minun yksinkertaisesti tyytyä olemaan tyhmä osapuoli ja myötäillä kaikissa asioissa ja pitää suu vain kiinni... Enkö saa osoittaa olevani edes jossain asiassa fiksu? Saisinko apua?

12

698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Total-lifter

      Kuulostaa TODELLA ikävältä, että puoliso nauraa sinulle kavereittensa kanssa, ja lukee henkilökohtaisia
      viestejäsi heille...sen kaltainen "besser-wisserismi" kyllä koituu suhteen päänmenoksi, jos puolisosi ei opi sitä, että on suoranainen mulkku, kun pätee kustannuksellasi, niin näytä ovea.

      • ...............

        mutta puhu asiasta miehellesi. Jos hän oikeasti välittää, saa luvan kohdella sua paremin.
        Mutta mitä tarkoittaa "besser-wisserismi"? Jäänyt termi unholaan, kun en moista tiedä.


    • tyhmä myös

      Minä olen kanssasi samaa mieltä, vähän hömppä voi, ja pitääkin olla! Minulle on kunnollinen äo-testi tehty ja tulos oli 143. Tähän aikaan seurustelin vielä entisen miesystäväni kanssa, ja kun kerroin tuloksen hän tokaisi: jaa sulla muka noin iso, voi pyhä sylvi. Myönnän olevani välillä "hölmö", mutta eikös sellainen kuulu vielä vähän alle kaksikymppisen elämään? En ikinä halua katkeroitua, pyrin etsimään aina jotain ilon aihetta elämästäni. Tämän vuoksi olin miehen mielestä tyhmä. Hän ei mitenkään voinut elää sellaisen asian kanssa, jos nainen on häntä fiksumpi. Otti liikaa egolle. Aina tilaisuuden tullen hän halusi nälviä minulle ja osoittaa minun tyhmyyttäni. Pyrki nolaamaan minut aina julkisilla paikoilla ja kaikille ystävilleni. Suhde loppui tähän.

      Jos miehestäsi on vain liian kova pala myöntää sinun olevan mahdollisesti se fiksumpi osapuoli? Kerro miehellesi kuinka pahalta tuntuu kun hän tuolla tavalla sinua kohtelee. Todistakoon oman älykkyytensä tässä asiassa kuuntelemalla sinua.

    • vaikea laji.....

      Jos ei ole varma taidoistaan, on viisaampi olla hiljaa...

      Luonnettaan voi kehittää, ei ole pakko esittää tyhmää.

      Miestä alkaa pikkuhiljaa ärsyttämään turhanpäiväiset viestit.

      • Tuopas se tyhmää on

        mitä sinulle yritetään uskotella. Joku haluaa vain kohottaa itsetuntoaan sinun kustannuksellasi, luultavimmin pannen myös vahinkoa kiertämään. Ehkä jo miehen lapsuuskodissa häntä itseään on mollattu samalla lailla. Ei ole fiksua ja viisasta, eikä kunnollisen luonteen omaava harrasta tuollaista. Löytäisitkö kivaa seuraa, jonka parissa saisit olla oma itsesi? Ehkä ei kannata (tässä vaiheessa, voihan mies kehittyä...) tuhlata "helmiä sioille", kun tietää mitä siitä aina vain seuraa.


    • oppeliini

      Ehkä syy on sinussa itsessäsi? EI niin että olisit tyhmä vaan siinä että valitsit väärän miehen janka kanssa asua.
      Ellette ole naimisissa, nyt on viimeinen aika nostaa kytkin ja poistua tuon miehen negatiivisuuden piiristä.
      Elä yksin ja kehitä itseäsi - sinulle on annettu lahjaksi aivot kuten muillekin - mutta sinulla EI ole oikeutta olla käyttämättä niitä.

      Joten kehitä aivojasi: opi mistä et vielä tiedä ( saat huomata että mitä enemmän opit sitä vähemmän tiedät - tuo on hyvän merkki), hae ystäväsi ihmisistä joita voit kunnioittaa ja jotka arvostavat sinua.
      Mistä asiasta et tiedä, kysy tai hae tarvittava informaatio joko koulun kautta tai sitten omillasi.

      Kuulostat nuorelta, sinun pitäisi olla opiskelemassa joko kokoaikaisestai tai vähintään päivätyon lisaksi iltakursseilla! Lue joka päivä sanomalehdet joko netistä tai kirjastossa, kuuntele uutiset, tee muistiinpanoja asioista mitä tapahtuu ympäri maailman. Opi niistä omillasi lisää. Sinulla todellakaan EI ole oikeutta olla tietämäton, varsinkin kun nykyisin lähes kaikki informaatio on niiiiiiin helposti saatavissa.

      Turhaan viestittelet kenelläkään mitään ellei sinulla ole todella arvokasta sanottavaa. Holynpoly viestitys on .... naurettavaa.

      • m---76

        on vaa kiva, jos saa välillä spontaaneja viestejä.


      • oppeliini
        m---76 kirjoitti:

        on vaa kiva, jos saa välillä spontaaneja viestejä.

        Spontaanin viestin ja tyhmän holynpolyviestin välillä on iso ero! Spontaani viesti voi ja kuulukin olla spontaani joka kuvaa lähettäjän älykkyyttä. Spontaanin viestin voi laatia tiodonjyviä ja infonokareita täyteen olemalla hyvin hauska! Tavallisen älyn omistajat tuskin haluavat käyttää aikaansa typeryyksien lukemiseen oli ne sitten spontaaneja tai ei.


      • Pekko__
        oppeliini kirjoitti:

        Spontaanin viestin ja tyhmän holynpolyviestin välillä on iso ero! Spontaani viesti voi ja kuulukin olla spontaani joka kuvaa lähettäjän älykkyyttä. Spontaanin viestin voi laatia tiodonjyviä ja infonokareita täyteen olemalla hyvin hauska! Tavallisen älyn omistajat tuskin haluavat käyttää aikaansa typeryyksien lukemiseen oli ne sitten spontaaneja tai ei.

        Ovathan ne vähän typeriä, mutta miettikää. Minusta on ainakin kiva saada vähän spontaanimman puoleinen
        viesti keskellä työpäivää. Se piristää ja siinä on oma ajatuksensa. Ja kirjoittaja on vissiin aika nuori?
        Nuorena spontaanit ja hieman hömelömmät viestit on normaalia. Näin reippaasti yli 20 vanhana asiallisemmat viestit ovatkin jo enemmän asiallisia. Ymmärrättekö?


    • pannaanvaantyhmää

      Toivottavasti ette ole nainisissa? Miksi annat miehen kohdella itseäsi noin, tosin niinhän minäkin annan mieheni tehdä mitä tahtoo. En siis ole sinua viisaampi. Sä sentään tiedät että sulle nauretaan, mä en voi olla varma. Miehet nauraa naisille erilaisista syistä. Aina ne yrittää vedättää. Kuitenkin mä tiedän kokemuksesta, vaikka en omasta niin sen miten hyvällä suunnittelulla miehestä tehdään aisankannattaja... Sitä ei yksikään mies kestä jos ikinä kuulee itsestään...

    • siinä on pitkä tie sinulla kuljettavaksi että saat arvon , joka sinulle kuuluu. Miesten tapa on aina esittää että nainen on tyhmä nainen ei osaa mitään ja että nainen on heikko. He alistavat toisen, ja näin on kautta maailman. Miehelle ei millään sovi että nainenkin tietäisi asioista. Ei kaikki osaa olla niin kieroja että esittäisivät tyhmää ja jujuttaisivat miehelle ne ajatukset joita pitäisi tietää ja jotka pitäisi tehdä. Mutta yksi on varmaa, älä alistu. Huutoa ja tappelua siitä tulee, mutta älä alistu. Lopulta sinnikkyytesi kantaa hedelmää. Kun seisot omilla jaloillasi, kannat vastuun puheistasi. Et kysy joka ostosta mieheltäsi ja menet omia teitäsi, edes vähän.Silloin Ehkä miehesi rupeaa arvostamaan sinua. Ota se tila joka sinulle kuuluu ja täytä se itsenäisellä toiminnalla. Kauan aikaa sitten oli muodissa kirja miehet ovat marsista naiset venuksesta. Jos löydät sen niin lue. Siitä voi olla sinulle apua.

      • Matteus*

        totta joka sana, mutta korostan silti sitä, että miehesi käyttäytyy typerästi. Ole vahva.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1635
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1312
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      111
      1059
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      897
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      815
    7. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      729
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      711
    10. Olen etsinyt sinua

      Jokainen päivä olet sydämeni. En voinut käsittää silloin kun ensimmäisen kerran sinut näin, että hän, tuo kauniin ihana
      Ikävä
      20
      694
    Aihe