Tähtiportin metsä

.....

Olen katsonut muutaman jakson Tähtiporttia ja sarja on jollain tavalla mielenkiintoinen, mutta miksi tähtiportista mentäessä tullaan aina samaan saniaismetsään? Näin vähän seuranneena olen vähän pihalla koko juonesta, mutta oletetaanko sarjassa tosiaankin, että muissa maailmoissa kasvaa samanlaiset puut ja kasvit kuin maassakin. Toinen asia mikä vähän ärsyttää on se, että muukalaiset puhuvat aina englantia. Onko tämä sarja oikeasti näin naivi vai onko näille jokin järkevä selitys? Olisin kiitollinen jos joku sarjaa enemmän seurannut valistaisi minua :)

8

924

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • thor's friend

      joten pitää tyytyä maastoon mitä sieltä löytyy, toki tietokoneilla saatu muutakin maisemaa tehtyä välillä.
      Tulisi hieman kalliiksi kuvata sarjaa ympäri palloja kun yksi jakso muutenkin maksaa noin miljoonan.
      Ja englantia puhutaan ihan sen vuoksi että ettei koko jaksoa menisi siihen yritetään selvittää mitä toinen
      puhuu :D, olishan se realistista mutta ei minua ainakaan tämmöset pikkuasiat haittaa.

      Omasta mielestä Stargate sg-1, atlantis ja universe ovat parhaita scifi-sarjoja mitä on tehty.

    • lex lutter

      ei käy kuin tutuissa paikoissa *wink wink*, no kuten edellä todettiin, pikkuasioita ei kannata liikaa tutkia varsinkaan rajallisen budjetin tv-sarjoissa. Onko sitten realistisempaa joku klingon-klangon joka hardsubataan kuvaan sitten englanniksi, enpä tiedä. Sitäpaitsi englanti ON universaali kieli, sitä ne uhvomiehet puhuu kun maahan tulevat.

    • ryhmässä..

      Kaikkein paras yksityiskohta on, että yksi SG1:n jäsenistä on arkeologi ja muinaisten kielten taitaja, joka on mukana ryhmässä juuri erikoistietämyksensä vuoksi. Mutta eihän niitä muinaiskieliä tarvitse näköjään vierailla planeetoilla osata -paitsi silloin kun pitää kääntää joku hieroglyfi tmv. :)

      • .....

        hassua, että mihin sitä kielten taitajaa tarvitaan kun kaikki puhuvat englantia :) Ja miksi joka planeetalta löytyy hieroglyfejä ja nuolenpääkirjoitusta vaikka kukaan ei niitä puhu?

        Ihan ensimmäisessä stargate- leffassahan muukalaiset puhuivat jotain kummaa kieltä ja siksi se olikin hyvä eikä mielestäni puheen kääntämiseen mennyt kovinkaan paljon leffa-aikaa, joten aivan hyvin muukalaiset olisivat voineet puhua jotain höpö höpö kieltä jatkossakin. Ehkä tämä on vain sitä amerikkalaisten itsekeskeisyyttä eikä vain pienestä pudjetista johtuvaa touhua.


      • Fani jo leffasta alk
        ..... kirjoitti:

        hassua, että mihin sitä kielten taitajaa tarvitaan kun kaikki puhuvat englantia :) Ja miksi joka planeetalta löytyy hieroglyfejä ja nuolenpääkirjoitusta vaikka kukaan ei niitä puhu?

        Ihan ensimmäisessä stargate- leffassahan muukalaiset puhuivat jotain kummaa kieltä ja siksi se olikin hyvä eikä mielestäni puheen kääntämiseen mennyt kovinkaan paljon leffa-aikaa, joten aivan hyvin muukalaiset olisivat voineet puhua jotain höpö höpö kieltä jatkossakin. Ehkä tämä on vain sitä amerikkalaisten itsekeskeisyyttä eikä vain pienestä pudjetista johtuvaa touhua.

        Saman näköisistä metsistä. Yhdessä jaksossa olikos se Tealc totes, että Goa'uldit samankaltaisti planeettoja maan kaltaisiksi, että ne vois siirtää ihmisiä maasta kyseisille planeetoille. Tämä pätee siis vain sg1:een. Atlantiksesta en tiedä :).

        Ja siitä, että ne goa'uldit puhuu englantia pääsääntöisesti on kyllä osaksi juonen vastaista, mutta se on sinällään katsojalle kuitenkin palvelus (pysyy´juonessa paremmin mukana jne.). Verratkaa kieli juttua vaikka Rooma sarjaan jossa kaikki puhuivat englantia, vaikka heidän olisi kuulunut puhua latinaa ja kreikkaa.


    • jeps.

      Miten niin kehittyneillä sivilisaatioilla voi olla putkimonitorit käytössä? Vissiin joku Panasonic vielä?

    • SG_Fanittaja

      Olen pariin kertaa tullut katselleeksi kaikki jaksot ;-) joten voinen antaa muutamia vastauksia:

      1. Metsät. Todellakin goauldit ovat samankaltaistaneet maailmoja jotta ihmiset voivat niillä elää, samoin kuin muinaiset ovat noita porttejaan levitelleet nimenomaan sellaisille palaneetoilla joilla on voinut elää, hehän olivat silloin itsekin vielä ihmisiä (ennen siis korkeammalle tasolle nousuaan) joten olisi varmaankin ollut hieman tyhmää heittää portteja planeetoilla jonne ei itse voinut mennä? Poikkeuksena sitten laitetaan tuo Atlantis jossa on uudemmat portit ja niitä on laitettu planeettojen kiertoradoille. Puitahan yleisestiottaen tarvitaan ihan hapen tuottamiseksi, tämän varmaan ymmärtää jokainen. Ja kaikki 10 kautta katsoneena voinen todeta että joka planeetallahan ei todellakaan mennä metsään, vaikka hyvin monessa kuitenkin.

      2. Kieli. Tähtiportti-teorian mukaanhan tämän galaksin "tämän kaltainen elämänmuoto" on peräisin maasta, mistä goauldit ovat ottaneet (ennen kuin kapinan seurauksena maan portti haudattiin 2000 vuodeksi) ihmisiä orjiksi itselleen. Näin kielen siirtyminen on aiemmin selvitetty. Tosin onhan se totta että ei tuota ymmärrettävää englantia ole puhuttu varmaankaan 2000 vuotta sitten gazassa jne. mutta olisihan se rasittavaa aina seurata sarjasta raskasta käännösprosessia. ;-) Ja ei ne muukalaiset aina puhu englantia... yleensä kuitenkin.

      Sellaista ;-)

      • mblkjblkjb

        > "Ja ei ne muukalaiset aina puhu englantia... yleensä kuitenkin"
        Onneksi eivät kuitenkaan mitään teksasia tai newcastlea.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1827
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1213
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe