Haluaisin ryhtyä OpenSourcekoodaajaksi

Tonttugrilli

Asensin Ubuntu Linuxin pari vuotta sitten ja haluaisin alkaa oppia ohjelmoimaan. Latasin Synapticillä gcc:n ja tahtoisin alkaa oppia ohjelmoimaan? Lainasin kirjastosta kaksi kirjaa Päivi Hierasen C ja oliohjelmointi, sekä Stanley ja B. Lipmanin c . Ensimmäisen luin 200 sivua, kunnes putosin kärryiltä. Toista kirjaa en jaksanut lukea kuin kolme sivua.

Etsiskelisin sellaista kunnon ohjelmointikirjaa Pythonista, Ajaxista, C:stä, C :sta englanniksi tai suomeksi. Mitä kirjaa te palstalaiset suosittelisitte minulle? Voitte myös antaa linkkejäkin tavoitteenani on tulla maailman parhaimmaksi ohjelmoijaksi.

5

885

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • grrr49

      Kannattaa googlailla TKK:n , TTKK:n, ammattikorkeiden ja muiden koulujen kurssimateriaaleja netistä. Niissä käytetyt kirjat voivat myös olla lukemisen arvoisia. Kannattaa muuten kielten opettelun sijasta opetella ohjelmoimaan.

    • g3e4r

      Tässä hullunhauska C -opas: www.nic.funet.fi/c opas/index.html

    • Koodari

      Tervetuloa ohjelmoinnin maailmaan. Mielestäni ensiksi kannattaa opetella ohjelmoinnin perusmenetelmät, eli mitä on muuttujat, funktiot, oliot jne. Kun nämä käsitteet on sisäistänyt, kannattaa opetella, miten ne saadaan toimimaan toistensa kanssa. Samalla kannattaa opetella perustietorakenteet, kuten listat, pinot ja puut. Näin pystyt suunnittelemaan ohjelmasi yleisellä tasolla. Kun tämä on tehty, voit miettiä millä ohjelmointikielellä homma on helpointa toteuttaa.

      Pythonin alkeiskirjaksi suosittelen Dive into Pythonia ja C:n alkeiskirjaksi C Primes Plus. C :sta ei ole kauheasti kokemusta.

      Avoimen lähdekoodin kehityksessä on tietysti omat niksinsä. Jos aloitat oman projektin, niin voit vapaasti valita kielen ja suunnitella ohjelman rakenteen. Jos taas haluat ylläpitää olemassaolevia projekteja, niin ensiksi pitää opetella käyttämään paketinhallintajärjestelmää, jota projekti käyttää. Sitten täytyy tutustua, miten asiat tehdään ohjelmassa. Jos dokumentointia ei ole, niin varmaankin ohjelman kehittäjä pystyy neuvomaan, jos hänellä on aikaa vastata kysymyksiin. Jos ei ole, niin ohjelma tulee kääntää ja ajaa jollakin debuggerilla. Sitten voit ajaa ohjelmaa rivi kerrallaan ja tutkia, miten ohjelma toimii. Kun keksit, miten ohjelmaa voidaan parantaa, kirjoitat uuden koodin tai muokkaat vanhasta bugit pois. Sitten käännät ohjelman ja testaat, että kaikki toimii kuten pitää. Jos teet korjauksen johonkin kirjasto-ohjelmaan, on syytä testata myös, että kirjastoa käyttävät ohjelmat toimivat kuten pitääkin.

      Tämän jälkeen voit lähettää tekemäsi parannuksen patchinä yleensä projektin kotisivuilla. Jos teet ohjelmaan useita hyväksi havaittuja muutoksia, niin saatat päästä projektin koodaajaksi, jolloin voit paketinhallintajärjestelmän kautta muokata ohjelmaa nopeammin kuin patchien avulla.

      Mutta välillä taas koodatessa jää jumiin ja ongelmat ei tunnu ratkeavan. Debuggerien lisäksi voit käyttää Valgridiä, jolla ohjelmista etsitään muistivuotoja. Voit myös tehdä erillisiä yksikkötestejä, jotka testaavat ohjelman osia automaattisesti.

      Toisaalta jos putosin kirjaa lukiessa kärryiltä, niin kannattaa miettiä kannattaako ruveta koodariksi. Mielestäni kirjojen lukeminen on huomattavasti helpompaa kuin C-ohjelmien tekeminen toimiviksi. Tosin mulla on vain parin kuukauden kokemus C:stä joskus 1990-luvulta. Koodaus vaatii mielestäni enemmän sitkeyttä ja tahtoa ottaa asioista selvää kuin mitään muuta. Netistäkin löytyy materiaaleja ja asiantuntijoita, joilta voi saada apua ongelmiin. Tosin monet saattavat olla niin kiireisiä, että eivät jaksa ottaa selvää koodistasi, vaan antavat korkeintaan idean siitä, minkä tyyppinen ratkaisu ongelmaan voisi toimia.

      • keksa1

        jollain Cllä tai C .

        Lisäksi oppilaitoksissa saatu ala-arvoinen opetus voi vielä vaikeuttaa oppimista. "Jos ei toimi *muuttuja, niin kokeile &muuttuja..."

        Java, Python ja ehkä jopa C# on minusta hyviä kieliä jolla aloittaa.


    • Täytyy taas tässä lopuksi ihmetellä, mikä ihmeen saa aloittelijat luulemaan, että EI kannattaisi aloittaa c :lla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe