Parannusehdotuksia Talent-ohjelmaan

TALENT

Katsoin 2009 Talentin kaksi ensimmäistä esikarsintajaksoa ja lisäksi satunnaisesti yksittäisiä semifinaali- ja finaalilesityksiä. Lopetin katsomisen noiden kahden ensimmäisen jakson jälkeen, sillä tuomareiden törkeä kommentoini, sekä jatkoonpääsyperusteet ärsyttivät. Tästä johtuen ensi kaudelle olisi syytä tehdä todella paljon parannuksia ohjelmaan.

Ensiksi KAIKKI tuomarit vaihtoon, kun ei kerran osata arvostella kunnolla. Sami Saikkonen on parhain esimerkki huonosta tuomarista. Eipä kyllä ole Jaanan tai Katjan tuomarointi mitenkään kehuttavaa.

Karsinnastahan semifinaaliin pääsi 30 esitystä, joista tuomarit valitsivat 29 ja katsojat yhden. Muutos tähän olisi, että tuomarit valitsisivat vain viisi esiintyjää semifinaaliin ja katsojat 25. Toki, jos tuomarit olisivat asiallisia voisi tuo 29 1 olla myös mahdollinen. Mutta näitä hyviä tuomareita tuskin löytyy mistään.

Tuomarit keskeyttivät monet esitykset alle 10 sekunnin jälkeen painamalla rastia esim. heti kun laulaja avaa suunsa tai tanssija ottaa askelen sivulle. Tähän muutoksena olisi se, että esiintyjät saisivat esiintyä vähintään puoli minuuttia jonka aikana tuomareilla ei ole mahdollista keskeyttää esitystä.

Semifinaalistahan pääsi jatkoon osa kastojaäänten perusteella ja osan jatkoonpääsijöistä valitsi tuomarit. Semifinaalissahan tuomareilla oli mahdollisuus painaa rastia. Tähän muutoksena olisi se, että semifinaalin esityksiä ei saisi keskeyttää missään vaiheessa. Esiintyjille annettaisiin jokin aikaraja esitystä varten. Esimerkiksi esitys saisi kestää max 5min. Lisäksi semifinaalista jatkoonpääsijöiden valinta täytyisi antaa kokonaan katsojille. Eli tuomarit eivät saisi valita YHTÄÄN finalistia, vaan kaikki finaaliin päässeet esiintyjät ovat katsojien valitsemia.

Finaalissahan voittaja valittiin vain katsojaääneten perusteella. En ole asiasta täysin varma, sillä en finaalilähetystä katsonut.

Talent 2010. Menisikö ylläolevan tekstin mukaisesti?

3

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeutta123

      Kateellisten tuomarinaisten ilkeät kommentit hävitti nimenomaan alkuerissä varsinkin liian kauniit naisesiintyjät tehokkaasti

    • vertikaalimamboilija

      Muuten joo, mutta noi katsojaäänestykset on kusetusta, kunhan saadaan ihmisiltä se vajaa euro/soitto tilille niin on hauskaa, mutta kuitenkin tulokset muunnetaan sopiviksi. Odotan päivää kun joku kanava jää todellisuudessa kiinni tästä huijauksesta. esim. bb-äänestykset oli aivan täyttä soopaa.

    • formaatti

      Eiköhän tuo alkuperäinen formaatti ohjaa aika tavalla sarjan toteutusta, äänetyksiä yms. Tosin tuomareihin asti ei sentään formaatti puutu, mutta kyllä ne alkuperäisen kisankin tuomarit aika "kommentoivia" oli. Formaattiin kuuluu myös se, että alkuseulasta pitää päästää huonoja/outoja7itsestään liikaa luulevia yms., jotta on sitten joitain joille tuomarit voi irvailla ja nauraa. Lisäksi varmaan finaaliporukasta yritetään tehdä mahdollisimman monipuolinen, (en muista kuinka monta esitystä oli finaalissa), mutta tuskin kukaan haluaa katsoa 10 napatanssijaa tai 10 laulajaa jne. Se onkin sitten ihan toinen juttu, pääsevätkö oikeasti lahjakkaat ja kaikkein parhaimmat finaaliin saakka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2896
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2450
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2220
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      19
      2049
    5. 171
      1862
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1856
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1746
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      134
      1546
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe