Flinkin tilalle ekumeeninen Arasola

sykkivä maksaja

Timo Flink vastasi ennen kotimaan lähetystyöstä mutta mutta hänet tilallaan kotimaan lähetystyöstä vastaa ekumeeninen Kai Arasola joka karttaa iankaikkista evankeliumia kolmen enkelin viitekehyksessä.

Mutta ketkä ovat Kai Arasolan ekumeenisen käännytystyön kohteena?

Adventismin käännytystyön kohteena ovat ei vain epäuskoiset vaan kaikki kristityt, sillä he vaativat kristittyjä eroamaan nykyisistä kirkoistaan, joita pidetään "luopumuskirkkoina" ja liittymään (upotuskasteen kautta) 7. pv. adventistien järjestöön, joka on se "lopun ajan jäännöskansa", jolla on hallussaan "nykyinen totuus/tälle ajalle tarkoitettu totuus". Siis adventismi pitää itseään ainoana oikeana oppina ja uskonmallina, kun taas kaikissa muissa kristillisissä kirkoissa ja suunnissa on enemmän tai vähemmän vajavainen, vääristynyt tai turmeltunut uskonmuoto (mukaan lukien luterilaisuudessa). Tällainen asenne on kultin tunnusmerkki. Muissa kirkoissa ja uskonsuunnissa silti myönnetään olevan "aitoja kristittyjä", jotka saavat pelastuksen (onpa jalo myönnytys!) eikä vain "luopiokristittyjä" (= niitä jotka eivät hyväksy adventismin oppeja). "Vilpittömät kristityt" ovat sitten sellaisia, jotka "myöntävät, että adventismi on tälle ajalle tarkoitettu totuus ja alkuperäinen kristillinen oppi" ja kääntyvät adventistiksi. Adventistit saattavat täällä Suomessa joskus väittää olevansa "luterilaisempia kuin luterilaiset itse" tehdessään itseään tykö luterilaisille ja vakuuttaakseen "evankeelisuuttaan". Ei ole harvinaista, että adventistit toimivat sammutetuin lyhdyin käännytystyössään, eivätkä avoimesti ja reilusti kerro, mitä lahkoa he edustavat, vaan antavat ymmärtää olevansa jostain "luterilaisesta herätysliikkeestä". Kiintoisan ristiriitaista: he haluavat toisaalta esittäytyä ihan tavallisina evankeelisina, protestanttisina kristittyinä ja kuitenkin he haluavat erottautua muista omilla omintakeisilla erikoisopeillaan ja lakihenkisillä säännöillään - heidän itse asiassa pitääkin erottautua sillä tavalla, sillä muutoin heidän liikkeensä olemassaololle ei olisi mitään tarkoitusta eikä motiivia.

5

112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JÄRKYTTÄVÄÄ

      KRISTITYT EIVÄT TARVITSE VUOTTA 1844 JA KIRJANOPPINEIDEN LASKELMIA

      Mutta Miller otti mitä tahansa lukemia ympäri Danielin kirjaa saadakseen laskelmat omaan aikaansa. Hän muutti 2300 vuorokautta vuosiksi ja alkoi mätkiä Danielin kirjan lukusanoja mitä ihmeellisimpiin muodostelmiin päästäkseen omaan aikaansa laskelmiensa kanssa. Tässä koko sekava ihmismielen tuote, jolla ei tee mitään, mutta olkoot se varoittavana esimerkkinä siitä, mitä saadaan aikaan, kun toimitaan ihmisviisaudessa vastoin Raamattua:

      Daniel 9:24-27:n seitsemänkymmentä viikkoa eli 490 vuotta, hän katsoi leikatuksi 2300:sta vuorokaudesta, koska tämä oli ainoa ajanjakso, joka oli mainittu kahdeksannessa luvussa, eli 70 oli osa 2300:a. 70 viikon ajanjakso alkoi silloin, kun annettiin Jerusalemin jälleenrakentamista koskeva käsky ja tämä käsky on Esran 7:12-26, joka tuli täydellisemmäksi vuonna 457 eKr Persian kuningas Antakserkseksen antamalla käskyllä. Tähän 457 eKr lisäämällä 7 vuosiviikkoa sekä 62 vuosiviikkoa = 69 vuosiviikkoa eli 483 vuotta Miller sai vuoden syksyn 27 jKr, jolloin ajatteli Johanneksen kastaneen Jeesuksen. Vuodesta 27 jKr vuoteen 34 jKr Jeesus esitti evankeliumin juutalaisille ensin itse ja sitten opetuslastensa välityksellä eli tämä aika oli 70 vuosiviikon viimeinen viikko. "Juutalaisille säädetyt 70 viikkoa eli 490 vuotta päättyivät, kuten olemme nähneet, vuonna 34 jKr." Nyt kun 70 viikkoa eli 490 päivää leikataan 2300 päivästä jää jäljelle 1810 päivää. Kun vuoteen 34 jKr lisätään 1810 vuotta tullaan vuoteen 1844 jKr.

      Kuten tiedetään Jeesus ei tullut tuona älyttömän laskelman 22.10.1844 päivämääränä. Kun tuo viimeinen pettymys tuli, hajaantuivat milleristit pettyneinä ja eikä ihme, sillä monet olivat jakaneet omaisuutensa pois luullen tulevansa temmatuiksi taivaaseen tuona päivänä. Ja päälle vielä häpeä, kun olivat julistaneet väärää päivämääräänsä ja halveksineet niitä, jotka eivät eksyneet. Miller kyllä itse katui vääriä laskelmiaan.

      ELLEN WHITE ALKAA UUDEN EKSYTYKSEN

      Pyhä Henki ei tuo vääriin profetioihin uskoneiden avuksi uusia valheprofetioita. Jos Ellen olisi halunnut seurata Jeesusta, hän olisi tunnustanut synniksi väärän ajanlaskijan ennustuksiin uskomisen. Nyt hän keskittyi ylpeyksissään selityksen löytämiseen, kuten pieni joukko hänen kanssaan. Niinpä he tämän paatumuksen lisäksi joutuivat alttiiksi uusille eksytyksille, joita sitten tulikin oikein roppakaupalla Ellenin saadessa vääriä näkyjään.

      Ellen White (tuolloin vielä Harmon) näki vähän yli kuukauden kuluttua pettymyksestä näyn, joka kelpasi heidän korvasyyhyynsä selitykseksi 22.10.1844 päivämäärälle. Näkyyn uskovista muodostui ovensulkijoiden ryhmä. Ovensulkijat asettelivat uusia aikoja Jeesuksen paluulle: kesäkuu 1845, syyskuu 1845 ja 1851. Vielä 1856 Ellen profetoi, että jotkut paikallaolleista eivät ehdi kuolla ennenkuin Jeesus tulee – missä ovat nyt nuo elossa olevat 150-vuotiaat?

      Ellenin rooli nykyihmisille on toimia varoittavana esimerkkinä siitä, miten väärään voi ihminen mennä, jos lähtee ylpeyksissään vääntämään Raamattua omien pettymystensä peitteeksi.

      Ovensulkijat alkoivatkin kyhätä omaa kristikunnasta poikkeavaa oppirakennelmaansa. Yleensä ensin joku jäsenistä toi esiin jonkin uuden opin ja Ellen sitten vahvisti sen näyillään.

      • 3447609

        Minkä ikäinen Jeeus oli kuolleessaan ja miksi adventistit eivät voi luopua v. 1844 opistaan joka ei kuulu kristinuskoon?


      • 21344324
        3447609 kirjoitti:

        Minkä ikäinen Jeeus oli kuolleessaan ja miksi adventistit eivät voi luopua v. 1844 opistaan joka ei kuulu kristinuskoon?

        totuudesta, vaikka kuinka iniset.


      • hahhhaa
        21344324 kirjoitti:

        totuudesta, vaikka kuinka iniset.

        Tehän olette teljenneet totuutenne Adventtikirkon kassaholviinne!
        Ja Ellenin "totuudetkin" olette varmistaneet COPYRIGHTI;n suojiin!
        Ja loputkin on säätiön valvottavina!



    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      144
      2377
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      177
      1430
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1178
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1177
    5. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      96
      1127
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1082
    7. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1045
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      987
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      960
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      72
      901
    Aihe