Valtuustoaloite lasten kotiintuloajoista

Vastuuta pakoon

Onko aloituksen tehnyt ehkä äippä, joka ei raaski, pysty ja uskalla määrätä omalle lapselle kotiintuloaikaa? Pelko on varmasti suuri, että menettää lapsen kaveruuden kieltämällä lapselta jotakin. Ja onhan se kauhiaa, jos itse pitää kieltää, kun kaikkien toisten lapset saa olla myöhään. Mielummin hommataan joku toinen taho ottamaan vastuu ja määräysvalta omaan lapseen, ettei kultamurunen joudu pahoittamaan mieltään vanhempien taholta.

HALOO????

3

209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikea priorisointi

      Fiksuin aloite vuosiin. Nykyisin vanhemmuus on usein kadoksissa joten yhteiskunnan on valitettavasti otettava tässäkin asiassa rooli.

      Toinen, ehkä rakentavampi vaihtoehto olisi kohdistaa resursseja sosiaali- ja terveystoimeen ja lisätä siten aktiivista puuttumista sellaisten jatkuvia ongelmia tuottavien vanhempien - ja heidän lastensa - elämään, jotka ovat aktiivisten tukitoimien tarpeessa ja nykyisin jäävät tästä paitsi. Tällöin ei tulisi myöskään ujostella lasten huostaanottoa, mikäli lain mukaiset edellytykset täyttyvät. On aina parempi vaihtoehto pitää lasta sijoitettuna kun antaa hänen syrjäytyä jo nuorena sen johdosta, että vanhempien elämänhallinta on kadoksissa mm. yhä lisääntyvien päihdekäytön (alko ja huumeet) sekä mielenterveysongelmien johdosta.

      • tai sterilisointi

        Pakollinen kurssi vanhemmuuteen ennen lapsen syntymää!!!!


      • per aspera...
        tai sterilisointi kirjoitti:

        Pakollinen kurssi vanhemmuuteen ennen lapsen syntymää!!!!

        On syytä kiinnittää huomio ihmisten valikoivaan lisääntymiseen tavoitteena edistää haluttujen ominaisuuksien esiintymistä lapsissa ja samalla epätoivottavien ominaisuuksien kantajien lisääntymisen rajoittamiseen tai estämiseen. Jälkimmäinen argumentti puoltaa hyvinkin moraalisesti heikkojen eristämistä ja sterilisoimista, jotta voidaan luoda tilaa hyvien ominaisuuksien vanhemmille, joita siten rohkaistaan tekemään useampia lapsia.

        Täytyy muistaa, että tarkkaan ottaen pakkosterilointi on Suomessa edelleen mahdollista. Nykyisen lainsäädännön kriteerit pakkosteriloinnille ovat hyvin käytännöllislähtöisiä ja lapsen etuun liittyviä. Toisinaan on lapsen edun mukaista, että hänen syntymisensä moraalisesti ei-toivotuille vanhemmille estetään.

        Tässä yhteydessä ei voi olla unohtamatta mm. sikiönseulontaohjelmien tarjoamaa mahdollisuutta kerätä tietoja moraalisesti epäilyttävistä vanhemmista sekä ohjelmaan kuuluvan kansalaisen osalta mahdollisuutta suorittaa normaalia löyhemmin kriteerein abortti määrätyissä tilanteessa. Tällöin on myös otettava huomioon lain mukainen mahdollisuus tahdosta riippumattomaan sterilointiin mikäli "painavat syyt puoltavat toimenpidettä".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      88
      1991
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1709
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1646
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1636
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe