Vasta reilu vuoden tässä asunnossa on nyt tullut asuttua ja nyt kolkuttelee tällainen remontti "oven takana". Arvioitu henk.koht rasite on n. 30 000 €. Laina asunnosta on siis käytännössä täysin maksamatta. Henk.kohtaisen lisälainan ottaminen on mahdotonta minulle. Montako vuotta tässä nyt on pakko asua, että saisi edes omansa pois? Maksoin asunnosta 93 000 €, syyskuussa 2008. Onko mututuntumaa kenelläkään, paljonko remontti nostaisi asunnon hintaa? Voi vitsi, että osaa tympiä...
Kiitos, jos jollain on vastauksia tai kokemuksia ko. asiasta.
Julkisivu- ja parvekeremontti
10
2169
Vastaukset
- Putkiremonttipommi
Mitä tarkoitat omien saannilla pois? Joka kuukausi säästät vuokran ja vastikkeen eron verran. Sehän se omistusasumisen idea on eikä keinottelu arvonnousulla. Mitään myyntivoittoa on turha odottaa pitkään aikaan, jos heti oston jälkeen joutuu tekemään ison remontin. Kustannukset eivät nimittäin siirry kokonaan asunnon arvoksi. Mutta ostohintahan lienee ollut halpa.
Remonteista kannattaa ottaa selvää ennen kuin ostaa asunnon. Jos välittäjä tai myyjä on pimittänyt tietoa, voit mahdollisesti saada korvausta, mutta harvoin ne nykyään uskaltavat sellaista tehdä.
Voithan toki äänestää yhtiökokouksessa remonttia vastaan. Ties vaikka parvekkeet putoaisivat itsestään ja sitten vain kevyesti laastia seinään. - Sait halvalla. eikö
Voi olla että asunnon arvo on parvekeremontin jälkeen enemmän kuin ostohinta plus remonttilaina, luultavasti remontin kustannus painoi jo asunnon myynnihinnassa.
- kalliiksi tuli.
Et ole ottanut selvää tulevista remonteista ennen ostoa. Omias et saa tuskin mitenkään. Se ihannuus on huoneistoissa kun jatkuva remontointi voi kaataa hetkessä talouden, oletko tietoinen putki remontista.Sekin voi olla yllättävän kallista.Minkä takia vaellit kuin muulit surmansuuhun. Ei nosta juuri hintaa esim:eräs kaksio juuri putkiremontti tehty nyt myynissä ja remontti maksettu,myyjä ottaa takkiin jos edes saa myytyä 35%.
- Milen
"Montako vuotta tässä nyt on pakko asua, että saisi edes omansa pois?"
Juuri muutit ja jo pitäisi muuttaa? Laita vuokralle sitten.
Ei kenellekään tule yllätyksenä nuo isot remontit, näkeehän sen jo ostaessa, kuinka vanha talo ja mitä tehty. Siitä helppo laskea mitä tulossa ja suunnilleen kuinka pian. Jos isot remontit tekemättä on tietenkin asuntokin huomattavasti halvempi kuin juuri rempattu.- alkup.
- Diileri2
No toivottavasti oli edes halpa ostettaessa.
Itse ostin menneellä viikolla kerrostalokaksion. Parvekeremontti tehty 2008, keittiöremontti 2006, kylpyhuoneremontti 2003, putkiremontti tulossa arviolta 11 vuoden päästä. Ja maksoin asunnosta neurettavan vähän, loistodiili. Jälkiviisaana vois sanoa että kannattaa ottaa asioista selvää ennen kuin asunnon ostaa, tuommoinen asia olisi pitänyt olla sinulla ehdottomasti tiedossa jo kauppoja tehtäessä. Tietenkin se asunnon arvoa nostaa jos maksamasi hinta oli hinnoiteltu oikein. - Köyhäläinen
Vaikka se henk.koht "rasite" 30K euroa kuulostaakin kamalalta, käytännössä tuo homma menee (ellei sitten yhtiön hallitus/yhtiökokous muuta sovi) niin että remonttilaina tulee taloyhtiön nimiin, ja remonttilainaa sitten maksetaan pois vuosien varrella erinimisten vastikkeiden muodossa.
Sinällään vähän tyhmä kysymys että paljonko se remontti nostaa asunnon hintaa, nostaahan se varmaan hieman koska osakkeelle otetaan silloin velkaa. Mutta hintojen nousussa kyse on kuitenkin aina lopulta kysynnästä ja tarjonnasta - ovatko ostajat halukkaita maksamaan enemmän talosta jota on äsken remontoitu. Olipa vastaus kyllä tai ei, sinä et henkilökohtaisesti ole siinä velallisena - ainakaan niin kauan kun taloyhtiö huolehtii talousasiat huolellisesti. Se on toki eri juttu sitten jos talo ja sen talous päästetään rempalleen, mutta siinäkin on sitten tulilinjalla ensin taloyhtiön hallitus yms. porukka.
Eli perehdy ensin siihen mitä tarkoittaa rahoitusvastike. Ja että mitä tarkoittaa sinun henkilökohtainen asuntovelka, ja mitä tarkoittaa asuntoyhtiön osakkeille kohdistuva velka.
Ja kyllä, mikäli yhtiö toteuttaa rahojen hankinnan esim. rahoitusvastiketta keräämällä, ei sinun silloin mitään lisälainoja tarvitse ottaa. Kuukausittain maksettavien vastikkeiden määrä luonnollisesti hieman kasvaa, mutta sehän on selvä että ei ne talotkaan kunnossa pysy pelkällä pyhällä hengellä.
Jos taloyhtiö hoitaa asiansa oikein, se aloittaa rahoitusvastikkeen tms. keräämisen jo ennakolta, eli kerätään rahaa tulevia, jo ennakoituja remontteja varten, eikä niin että vasta sitten kun alkaa tulla jo hätäkorjauksia.- Köyhäläinen
"Eli perehdy ensin siihen mitä tarkoittaa rahoitusvastike. Ja että mitä tarkoittaa sinun henkilökohtainen asuntovelka, ja mitä tarkoittaa asuntoyhtiön osakkeille kohdistuva velka."
Ja perehdy vielä siihenkin, mitä yleensä ottaen tarkoittaa se, että olet osakas jossakin yhtiössä. - Orpanan kello
Köyhäläinen kirjoitti:
"Eli perehdy ensin siihen mitä tarkoittaa rahoitusvastike. Ja että mitä tarkoittaa sinun henkilökohtainen asuntovelka, ja mitä tarkoittaa asuntoyhtiön osakkeille kohdistuva velka."
Ja perehdy vielä siihenkin, mitä yleensä ottaen tarkoittaa se, että olet osakas jossakin yhtiössä.Siinä suhteessahan asunto-osakeyhtiö on ikävä yhtiömuoto, että sillä on oikeus periä omistajiltaan vastiketta. Normaalia liiketoimintaa harjoittavalla osakeyhtiöllä ei ole. Isojen remonttien jälkeen rahoitusvastike voi olla hyvinkin suuri. Omassa talossamme putkiremontista aiheutunut vastike on tällä hetkellä hieman suurempi kuin normaali hoitovastike. Naapuritalossa tehtiin putkien lisäksi vähän muutakin ja siellä rahoitusvastike on hoitovastike tuplaten.
- Köyhäläinen
Orpanan kello kirjoitti:
Siinä suhteessahan asunto-osakeyhtiö on ikävä yhtiömuoto, että sillä on oikeus periä omistajiltaan vastiketta. Normaalia liiketoimintaa harjoittavalla osakeyhtiöllä ei ole. Isojen remonttien jälkeen rahoitusvastike voi olla hyvinkin suuri. Omassa talossamme putkiremontista aiheutunut vastike on tällä hetkellä hieman suurempi kuin normaali hoitovastike. Naapuritalossa tehtiin putkien lisäksi vähän muutakin ja siellä rahoitusvastike on hoitovastike tuplaten.
"Siinä suhteessahan asunto-osakeyhtiö on ikävä yhtiömuoto, että sillä on oikeus periä omistajiltaan vastiketta."
Siis eikös tuo ole nimenomaan hyvä yhtiömuoto, jotta taloyhtiön talot voitaisiin pitää hyvässä asuinkunnossa? Kuka muu niiden talojen kunnosta vastaisi kuin omistajat (valitsemiensa edustajien kautta) itse? Lähtökohtaisesti pitää aina muistaa se että täällä Suomessakaan ei ole ilmaisia lounaita tarjolla asuntojen omistajille (korkeintaan ilmaisia lautoja joillekin). Ja myöskin ne kiinteistönhoitokulut ovat juuri omistajien itsensä hoidettavia asioita.
Jos tarkoitit että olisi mukavaa jos joku muu maksaisi laskun (tai edes osan laskusta), niin sitten kannattaisi ehkä perehtyä alueisiin/taloihin, jossa kiinteistön asukkaina on esim. yrityksiä jotka maksavat hyvää vuokraa taloyhtiön tiloista. Niitä on vähän harvemmassa, mutta jossakin kaupunkien keskustoissa sellaisia paikkoja on.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan824206Ruumis kanavassa
Mikä juttu eilen ollut poliisit palokunta ambulanssi ja ruumis auto sillalla. Tekikö itsemurhan303191- 1672566
- 141925
Onko tässä paljon lääkettä..
Keski-ikäselle 43v Ketipinor 100mg Brintellix 10mg Venlafaxin 75mg Xanor 1mg Propral 40mg Xatral CR 10mg Esomepratsol 42281482Ei mitään menetettävää
Arvostin ja kunnioitin sun tunteita. Menit nyt liian pitkälle. Mulla ei ole enää mitään menetettävää ja sä tulet sen huo1631366Oi! Jorma Uotinen ja Helena Lindgren paljastivat yllätysuutisen: "Rakkaudella"
Professori, tanssija, koreografi, Tanssii Tähtien Kanssa -tuomari Jorma Uotinen ja Suomen meikkitaiteen pioneeri, laulaj131150- 741009
Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää38960Riittäisi juoruakkoille puhumista tässä kylässä
On mennyt mahottomaksi touhut. Taksi renki kuskaa akkaansa töihin lienekkö mitään lupaa yrittäjältä tähän touhuun. Kylän13862