Kaksoistutkinto?

weat

Kohta yhteishaku edessä ja mietin tässä, että kannattaako suorittaa kaksoistutkintoa, kun haluaisin lääkäriksi, diplomi insinööriksi tai joksikin hyvä palkkaiseksi työn tekijäksi ja pelottaa jos en pääse lääkäriks ja jne voin mennä sit jonnekki ammattikorkeakouluun insinööriksi ja jne? Eiks se oo sillee et esim ma, ti, ke käydään ammattikoulua ja pe,to lukiota? Eihän se ole rankkaa? Minua vaa mietityttää ehdinkö suorittamaan kaikki lukion aineet, jotta tietäisin tarpeeksi päästäkseni lääkäriksi? Ehinkö suorittamaan pitkän matikan, lisä kieltä?

9

4661

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osean

      1. Minä en yhteishaussa hakenut kaksoistutkintoon, vaan ilmoittauduin siihen vasta kun ilmoitusoppilaitoksen hyväksymisestä tuli, kun siinä mukana oli paperi, jolla asiasta kysyttiin. Muutava kaveri taisi ilmoittautua jo koulun alettua suoraan opolle.
      2. Tunnit voivat olla:
      - joko aivan sekaisin ammattituntien kanssa (molempia päivittäin)
      - niinkuin sinä mainitset
      - jaksotetusti. (vuodessa esim. viisi n 8 viikon jaksoa, ja sitten on aina jakso kerrallaan esim. ensin ammattijakso, sitten lukiojakso, sitten taas sitä ammattijakso, lukiojakso ja ammattijakso
      3. Kaksoistutkinnon rankkuus riippuu mm. oletko minkälainen opiskelija: haluatko erittäin hyvät numerot vai riittääkö että pääset kurssista läpi. Minkälainen oppija: opitko asiat helposti vai vaatiko oppimisesi paljon pänttäämistä. Ja siitä miten oppilaitoksessa on järjestetty nuo lukio-opinnot.
      4. Jotta saat osallistua ylioppilaskirjoituksiin on sinun opiskeltava tietty kurssimäärä äidinkieltä, englantia, ruotsia ja matematiikkaa. Aineita voi vaihdella jonkun verran, mutta neljä ainetta on pakko kirjoittaa (joista yksi äidinkieli ja yksi aine on kirjoitettava pitkänä). Esim. jos kirjoitat sen pitkän matematiikan, sinun ei tarvitse kirjoittaa pitkää englantia ja jos haluat ottaa vaikka venäjän vieraaksi kieleksi, niin sinun ei tarvitse opiskella ruotsia kuin ne pakolliset kurssit.
      5. Kyllä ehdit varmasti suorittaa pitkän matikan ja lisä kielen. Riippuen tietysti noista samointa asioista, mitä laitoin tuohon kolmoskohtaan.

      Itse olen kolmannen vuoden kahdentutkinnon opiskelija ja olen kyllä ollut erittäin tyytyväinen kaksoistutkintoon, vaikka se välillä onkin rankkaa.

      Sinun kannattaa käydä juttelemassa oman oposi kanssa ja ellei hän osaa kertoa faktoja juuri siitä oppilaitoksesta, johon olet hakemassa, kannattaa sinun ottaa yhteyttä sen oppilaitoksen opoon johon olet hakemassa.

      • wseyet

        Kiitos vastauksestasi kysyisin vielä semmosta, että eiks se ole helpompi ku pelkkä lukio jos on silleen esim. et ma,ti,ke amist ja to,pe lukiota, koska sillonhan on enemmän aikaa lukea kokeisiin?


      • varautua

        Kannattaa varautua ja suunnitella opinnot pidemmälle ajalle. Neljä vuotta on kai yleinen kaksoistutkinnon kesto, mutta kannattaa miettiä mielessään, että "entä jos en ehdikään lukea niitä pitkän matematiikan kahta viimeistä kurssia, että ehtisin kirjoittaa neljässä vuodessa?". Onko valmis venyttämään opintoja vielä vaikka sen puoli vuotta?
        Tämä on minusta hyvä miettiä, koska moni toivoo valmistuvansa nopeammin, mutta sitten iskee stressi ja ei ehdi ja ahdistaa.. Niin jos ei ehdi, niin olisi valmistautunut siihen, että jos menee pitempään, niin kaataako se oman elämän? Kaksoistutkinnossahan silloin on jo ammatti, kun valmistuu amiksesta, eli jos sen jälkeen jatkaa vielä hiukan lukio-opintoja, niin töissä voi käydä samalla jne.

        Jos tähtää lääkäriksi, niin kaksoistutkinnossa on opiskeltavaa.. Pitkän matematiikan lisäksi juuri kielet; suomi, ruotsi, englanti - kemia, fysiikka, biologia olisi hyvä hallita ja ei mistään muustakaan haittaa ole.. On siinä hommaa, mutta jos ei pidä liian kiirettä ja on valmis sitten pääsykokeisiin valmistautumaan kunnolla, niin onhan kaikki mahdollista.


    • EtsivaH

      Hei!

      Koska suunnitelmasi tulevaisuudesta tuntuvat olevan selville jo pidemmäksikin aikaa, suosittelen miettimään tarkasti kaksoistutkinnon tarpeellisuutta itsellesi. Koska et kaksoistutkinnon aikana suorita lukion oppimäärästä kuin pienen osan (eli äidinkielen, ruotsin, englannin ja matematiikan) jäävät tietosi vähäisemmiksi kuin pelkästään lukiotutkinnon suorittaneen henkilön. Kaksoistutkinnon aikana ei suoriteta siis muita aineita( esim. historiaa, psykologiaa, lisäkieliä, uskontoa tai fysiikkaa) kuin edellä mainitut neljä. Tulevaisuuden haaveesi ovat pitkälti teknisen aloihin painottuneita, joten lukio opinnoista esim. fysiikka, kemia, ja psykologia olisivat hyödyllisiä ajattellen tulevaisuuttasi. Saman jatko-opinto kelpoisuuden saat toki kaksoistutkinnon suorittamisen jälkeen (niinkuin saat myös kaikista kolmivuotisista toisen asteen tutkinnoista eli lukiosta ja ammattikoulusta) ,mutta sinun täytyy muistaa, että ammattikorkean tai yliopiston pääsykokeissa olet samalla viivalla pitkän matematiikan tai fysiikan lukiossa lukioiden kanssa. Aikaisempi tutkinto ei myöskään vaikuta siihen, mihin voit hakea, eli esim. lähihoitajaksi opiskellut voi hakea ammattikorkeassa insinöörikoulutukseen tai yliopistossa opettajakoulutukseen.

      Terveisin,

      Etsivä Hanna

      • osean

        Kaksoistutkinnossa opiskellaan YLEENSÄ vain neljää ainetta. On hyvin yleistä opiskella 5 ainetta, mutta enemmänkin saa tehdä, jos omiin aikatauluihin sopii.

        YLEENSÄ ne aineet ovat äidinkieli, ruotsi, englanti ja matematiikka. (Näistä ainut pakollinen kirjoitettava on äidinkieli. Muita opiskellaan 1-3 kurssia (ruotsi 1, englanti 2 ja matematiikka 3) ja ne voi opiskella amiksen opintosuunnitelman mukaisesti. Ja kaikkia ei tietenkään ole pakko kirjoittaa vaikka kurssit kävisikin (ne näkyvät amiksen opintosuoritusotteessa (ja lopulta todistuksessa, niinkuin muutkin).

        Korjaus! Enemmänkin aineita VOI opiskella. Jolloin tunneista osa päivällä, osa illalla ja rankkaa on varmasti.

        wseyet: Sinulle ehdotan, että käyt juttelemassa oposi kanssa. Hän osaa neuvoa sinua paremmin kuin me ja hän tekee sen henkilökohtaisesti. Sinun pitää miettiä jatkosi itseäsi ja omaa jaksamistasi ajatellen, ja koska me emme tunne sinua, on meidän vaikea täältä ruudun toiselta puolelta vaikea ajatella asiaa juuri sinun parastasi ajatellen.
        Tuo ehdottamasi ma, ti, ke amista ja to, pe lukiota, voi joillekin olla helpompaa (esimerkiksi kaverilleni ei ollut. Hänestä tuntui että kaikki kirjoitelmien ja tehtävien palautukset ym. sattuvat aina päällekäin, riippuu siis myös tietysti alasta). Mutta esimerkiksi meillä ei ole sellaista mahdollisuutta, meillä on aina jakso kerrallaan. Joillain paikkakunnilla tiedän olevan jopa sillä tavalla, että yksilö käy aivan sekaisin lukiota ja amista, ja ainakin amiksen tunteja on siirrelty hyvinkin paljon, jotta yksilö voi käydä lukion tunneilla.

        Eli muistuttaisin vielä kaikille, että se miten oppilaitos on järjestänyt tunnit yms. vaikuttaa hyvin paljon jaksamiseen ja helppouteen.


    • osean

      Eli seuraavan lainauksen löysin PKKY:n sivuilta. En kirjoittanut sitä itse.

      YLIOPPILASTUTKINTO
      Tutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen. Kokelas valitsee kolme muuta tutkintonsa pakollista koetta seuraavien neljän kokeen joukosta: toisen kotimaisen kielen koe, yksi vieraan kielen koe, matematiikan koe ja yksi reaaliaineen koe. Ko-kelas voi lisäksi sisällyttää tutkintoonsa yhden tai useamman ylimääräisen kokeen. Tutkintoon tulee sisältyä vähintään yksi A-tason koe (toinen kotimainen kieli, vieras kieli tai matematiik-ka).
      Ylioppilaskirjoitukset perustuvat lukion pakollisiin ja syventäviin kursseihin. Ylioppilaskirjoituk-siin kannattaa osallistua vasta sitten, kun on suorittanut kirjoitettavista aineista vähintään pa-kolliset kurssit. Kirjoituksista on odotettavissa paremmat tulokset, jos opiskelet myös kirjoitettavien aineiden syventäviä kursseja, sillä osa kysymyksistä laaditaan myös syventävi-en kurssien perusteella.

      Teksti löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: http://www.pkky.fi/Resource.phx/pkky/kahden-tutkinnon-suorittaminen/suorittajan-opas.htx.i627.pdf
      sivu 18/40

    • Pizza Topping

      Jos otan ensi vuonna kaksoitutkinnon eli amistossa prosessihoitajaksi ja sitten sitä lukiota, nii onko siinä lukio osuudessa kaksoistutkinnossa pakko olla pitkä matikka? voiko siinä kaksoistutkinnossa ottaa lyhyen matikan?

    • czcdsf

      ^^Kaksoistutkinnossa voi ottaa lyhyen matikan, mutta vähintään yksi aine on pakko kirjottaa pitkänä. Englanti taitaa olla se yleisin, mitä kaksarissa pitkänä kirjoitetaan, ja sitä tässä itsekin yritän opiskella.

    • moilasenmiimikkoononporo

      mitä tehdä? siinäpä vasta kysymys...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe