Väyrynen pelastaa Suomen?

Koroljov

Sauli Niinistö olisi Suomelle erittäin hyvä presidentti - mikäli ei kannattaisi Natoa, Suomen miehittämistä Nato-joukoin. Nato-Suomesta tulisi välittömästi Venäjän potentiaalinen vihollinen ja siksi myös sen ydinaseiden kohde. Niinistö voisi kohota yhdeksi Suomen kansallisista suurmiehistä olemalla se porvari, joka tekisi lopun natottajien myyräntyöstä Suomessa. Onko Niinistössä siihen ainesta? Tuskinpa vain! Pelkään todellakin ettei Niinistöstä ole uudeksi Paasikiveksi, joka ymmärtäisi Suomea ja Venäjää koskevat realiteetit ja toimisi sen mukaan. Kokoomuksen ulkopolitiikkaahan johdetaan joka tapauksessa jo Washingtonista ja Brysselistä. Halutaan kaikessa olla Lännelle mieliksi, aivan niin kuin edistyspuolueen ulkoministeri Eljas Erkko v. 1939, joka käski suomalaisia neuvottelijoita Moskovassa aktiivisesti unohtamaan, että Venäjä on suurvalta. Käsky oli käsky. Se erehdys maksoi Suomelle Karjalan.

Jää vaihtoehto Väyrynen. Onko Väyrynen se henkilö, joka presidentti Halosen väistyttyäkin pitää Suomen Naton ulkopuolella? Se saavutus tekisi hänestä historian silmissä suuren suomalaisen valtiomiehen, Mannerheimin, Paasikiven, Kekkosen, Koiviston ja Halosen ulkopoliittisen linjan jatkajan. Väyrynen on aina tiennyt, että Nato-jäsenyys huonontaisi Suomen asemaa merkittävästi, kenties katastrofaalisessa mitassa. Natoon liittyminen tuhoaisi Suomen Venäjän suhteet ja sulkisi Suomelta Venäjän markkinat. Venäjä, joka tällä hetkellä on Suomelle valtava mahdollisuus, muuttuisi Suomelle vaaralliseksi uhkatekijäksi, joka ei laiminlöisi mitään tilaisuutta sekaantua Suomen politiikkaan - ja Venäjä käyttäisi siinä viidentenä kolonnana apunaan myöskin Suomen kasvavaa venäläistä vähemmistöä, aivan niin kuin Baltian maissa ja Ukrainassa. Tällä hetkellä Venäjällä ei ole mitään syitä toimia näin Suomen kohdalla. Venäjä antaa Suomen olla kokonaan omissa oloissaan (samaa ei voi sanoa EU:sta). Venäjä ei uhkaa Suomen itsenäisyyttä (samaa ei voi sanoa EU:sta). Suomen ja Venäjän raja on Venäjän rajoista rauhallisin. Suomen liittyminen Natoon tuhoaisi kaiken tämän.

Suomi kysymyksessä, vastauksena Venäjä, otsikoi akateemikko Paavo Haavikko postuumisti nyt julkaistavan viimeisen kirjansa. Se on oikea kysymys ja oikea vastaus. Nato on väärä vastaus. Vaikka Suomen itsenäisyys onkin EU-liittovaltiossa kaventunut lähes olemattomiin (ja ottamalla presidentiltä pois ulkopolitiikan johtamisen kokoomuslaiset aikovat tuhota itsenäisyyden viimeiset rippeetkin), Suomella voi edelleen olla merkittävä asema siltana idän ja lännen välillä, kun taas Nato-Suomesta tulisi ainoastaan Lännen rajamaa Itää vastaan - kaiken lisäksi jatkuvan uhan alainen, aivan kuten aikoinaan Ruotsin vallan aikana tai vv. 1917-1948. Ruotsi ei pystynyt puolustamaan Suomea v. 1808. Saksa romahti v. 1918 ja v. 1944. Nato ei voi auttaa Suomea tänä päivänä. Nato-Suomi olisi ainoastaan Naton miinakenttä, joka mahdollisen selkkauksen yhteydessä tuhoutuisi varmasti ja silmänräpäyksessä.

Suomen on järjestettävä suhteensa Venäjään kahden kesken, läntisten valtioiden puuttumatta asioihin. Niin on aina ollut parasta. Sen opettaa Suomen historia. Nyt ei ole Nato-jäsenyyden, vaan uuden YYA-sopimuksen aika! Jos vain EU sen sallisi... Suomi nauttii joka tapauksessa tälläkin hetkellä kaikista Venäjän läntisistä naapureista poikkeuksellista asemaa, jonka ylläpitämisen Halosen, Putinin ja Medvedevin luottamuksen politiikka on tehnyt mahdolliseksi. On tärkeää, että myöskin Suomen seuraava presidentti nauttii Moskovan luottamusta. Siksi Väyrynen on tämänhetkisistä vaihtoehdoista paras. Hänellä on pitkä kokemus aina Kekkosen ajasta nykypäivään saakka. Hän muistaa ajan jolloin Neuvostoliitto oli vahva, siksi hän ymmärtää realiteetit nyt kun Venäjä on vahva. Väyrynen tietää, että Venäjä ei romahda, Venäjä ei hajoa, Venäjä ei mene pois, Venäjä pysyy.

10

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika,,,.

      Kyllä Saulista tulee hyvä Pressa. Virkahan tulee olemaan lähinnä muodollinen. Ei kai kukaan silloin ota tosissaan hänen edustuksellista asemaansa. Väyrysestä tulee ensin Puheenjohtaja . Ennen eduskuntavaaleja ilmoittaa -Mikäli Keskusta on suurin vaalien voittaja hän on valmis Pääministeriksi,eikä hän kannata nato jäsenyyttä. Näin Keskustasta tulee vaalien voittaja. Nato jäsenyydessä otetaan aikalisä ja alkaa liennytyskausi. USA ilmoittaa ettei se tuo Balttiaan niitä ohjustentorjunta laitteita ja Venäläiset keskeyttää maakaasuputken teon rahojen puutteeseen. Eurooppa ja Pohjola saavat laittaa talouttaan kuntoon joka vie vuosikausia. Venäjän kauppa piristyy. Iran lopettaa ydinpolttoaineen rikastamisen. Israelissa Palestiinalaiset ja Israelilaiset sopivat tulitauosta. Afganistan rauhoittuu. Irakista vedetään joukkoja pois ja ottavat itse maataan hallintaansa.Muslimit ilmoittavat että lopettavat kaiken radikaalitoiminnan ja keskittyvät Koraanin saloihin.

    • Iivan

      Sauli Niinistöstä tulee nähtävästi Suomelle hyvä presidentti pitkästä aikaa! Itse kannattaisin Lasse Lehtistä, mutta hänellä ei tunnu olevan omien kannatusta. Paavo Väyrysestä lienee niin paljon "materiaalia" FSB:n kassakaapissa, että hän joutuisi tekemään kaikki päätökset juuri Putinin sanelun mukaan. Siis Väyrynen on ulkona presidenttipelistä jo varmuussyistä.
      Mikä kummajainen Suomen pitäisi olla viimeisenä eurooppalaisena demokratiana Venäjän rajalla, kun emme ole edes hakeneet Nato-jäsenyyttä. Onko Venäjä katkaissut suhteensa 95% eurooppalaisista?
      Venäjä tarvitsee enemmän suhteita Eurooppaan, kuin Eurooppa Venäjään.

      • Aika,,,.

        Ei ole Saulista pelkoa. Seuraavissa Eduskuntavaaleissa keskustasta tulee suurin puolue ylivoimaisella äänivyöryllä. Saulin natokanta onkin hyvä pitää visusti poissa .Sauli vaikka olisikin Pressa niin kansan luottamus on keskustalla. Sellaisessa tilanteessa onkin syytä pitää matalaa profiilia varsinkin kun Pressavirka tulee olemaan edustuksellinen. Mitä syytä munata ihteään.


      • Aika,,.
        Aika,,,. kirjoitti:

        Ei ole Saulista pelkoa. Seuraavissa Eduskuntavaaleissa keskustasta tulee suurin puolue ylivoimaisella äänivyöryllä. Saulin natokanta onkin hyvä pitää visusti poissa .Sauli vaikka olisikin Pressa niin kansan luottamus on keskustalla. Sellaisessa tilanteessa onkin syytä pitää matalaa profiilia varsinkin kun Pressavirka tulee olemaan edustuksellinen. Mitä syytä munata ihteään.

        Tässä pari yötä nukkuneena olo on kuin entisellä uskovalla jolta kysyttiin kuinkas se on on se uskosi laita ,ekkös sää vielä ookkii.. jokon kyseinen vastasi. Par,yötä nukuttuani uskoni on vaan vahavistunu.Samoin on käynyt minulle joten voinen jatkaa käsitystäni pienoiseen loppuhuipennukseen asti. Natomyönteisenä kuten edellisistä kirjoituksista voitaneen lukea kannatan natojäsenyytemme asiassa aikalisän ottamista. Mikäli kuuluisimme liittoumaan olisi meidän uskottavuutemme venäjän asiantuntijoina saanut melkoisen kolauksen. Vaikka asiantuntijat sanovatkin että jäsenyytemme vaikutus naapurimaahan venäjään aluksi olisikin epäluottamusta herättävä ja että se kuin itesetään paranisi ajan myötä rohkenen epäillä tokko niin helpolla pääsisi. Liittoutumisesta aiheutuva venäläisten epäluottamus ja uskottavuus hyviin aikeisiimme saattaiskin johtaa pitkään epäluottamuksen tilaan johon emme olisi osanneet varautua ja joka ei korjaantuisikaan noin vaan.Kyllä natomaana olisikin epäuskottavaa meidän sanoa että nyt me tuomme teille demokratiaa ja voimme kertoa ihan kokemuksestamme kuinka siihen pääsette. Kuka silloin uskoisi oppejamme. USA.n entinen presidentti Bush sanoi virassa ollessaan että tuleva Euroopan Unioni alue alkaa Tyyneltä mereltä ja jatkuu Uralille saakka. EU,n laajenemis pyrkimyksiäkin mietittäessä maamme natojäsenyys olisikin mielestäni ristiriidassa myös Eoroopan talousalueen tavoitteiden kanssa. Rohkenen ennustaa että maastamme ei tule naton jäsentä ainakaan kymmeneenvuoteen.Kuten edellä olen kirjoittanut lumipallo efekti voisi hyvin alkaa maamme Eduskuntavaaleista jossa natokielteisestä Väyrysestä tulisi Pääministeri. Ilmoittaessaan ettei aikanaan hänen Pääministeriaikanaan tulla liittymään natoon vaikuttaisi se koko pohjolan ja ei vähiten Balttien tilanteeseen jossa sinne ollaan sijoittamassa USA,n ohjuskilpiä ja joka on kärjistänyt koko pohjolan tilannetta. Natosta aikalisän ottamalla voisikin alkaa liennytys kausi joka voisi kestää vähintään kymmenen vuotta.


    • mistä saa

      ...oikea liike Paavolta. Se avaus jo pani luun kurkkuun Nato-nassupojille. Kunhan oikea kampanja alkaa niin veikkaan, että Nassu-vaipat loppuvat marketeista ja Nessu-nenäliinojen myynti kolminkertaistuu.
      Sarvi senkun kovenee.

    • ...minä jättäisin sen paasikiven linjan historiaan. Meillä ei ole mitään ongelmia, eikä niitä kannata alkaa väkisin rakentamaankaan. Itsenäinen puolustus yhdessä EU:n puolustuksen kanssa, jo nyt se on olemassa poliittisesti, joka on merkittävä asia yhteisen valuutan kanssa.

      Täällä eräät piirit ovat yrittäneet taannuttaa meidät ikään kuin jonnekin 1970-80-luvulle, mutta eihän sellainen onnistu, kolhoa on Nato ihmisten kommentit. Myös USA on muuttunut huonompaan suuntaan. Sen voimat on pysähtyneet Afganistaniin 2001 ja Irakiin 2003. Nyt on revanssin paikka Napoleon jo sitä yritti, mutta valitettavan sotaisesti. Eurooppa ei ala ilman jenkkejäkään keskenään sotimaan, sitähän varten alkuperäinen versio EU:sta aluksi vain Ranskan ja Saksan välille solmittiinkin. Ei siinäkään mitään jenkkejä tarvita.

      Eihän se Saksan ulkoministeri EU-armeijan perustamisesta omin päin sanonut. Kyllä vähintään Ranskan johdon kanssa on asiasta keskusteltu, ennen asian ottamista esiin julkisesti. Meillä ei ole mitään hätää.

      Neuvostoliitto oli Supervalta. Venäjä "vain" suurvalta, siinä on pykälän verran eroa ja tässä mittakaavassa heillä ei nyt edes ole varaa öljytulojen pienennyttyä uudistaa armeijaansa.

      Eilen sitten se Nato sika lahdattiin lopullisesti, Bushi jo meinasi tämän tehdä sykysllä 2007 ja odottellemme mielenkiinnolla sen kuolinkouraisuja tai hiljaista kuihtumista kasaan, joka ei sen ihmeellisempi liene kuin Neuvostoliiton hajoaminen, minäkin juuri silloin olin sattumalta Lontoossa ”ajaa kappas vaan”, tietysti kaikialla oli valmiutta silloin nostettu ja tilannetta tarkailtiin. Putini ei kykene enää nostamaan Venäjää Supervallaksi, venäjä jää siihen suurvaltakaliiberiin, joita muita on mm. Saksa, Ranska Italia jne… Russit on jo länsi-itä suunasta vetäytyneet yli 1200 km saman kun perääntyisivät taidettaisiin olla jo Moskovastakin idempänä, en nyt ala tarkistamaan, mutta tuon 1200km tarkistin jonkin päivänä sitten, että eikö se edes kerro joillekin Natolaisille mitään??! HÄH

      http://www.saulmasson.org

      -masson

    • asioita seuraava,,

      Vuodenkuluttua on eduskuntavaalit edessä. On yksi aihe jonka natokiikoinen eliittimedia ja natohörhöt
      haluavat lakaista matonalle,nato jäsenyys.Ryysyläisarmeija nöyryyttää maailmanmahtia natoa
      Afganistanissa.Mitään ratkaisua Afganistanin sotaan ei ole näkyvissä vuosikymmeniin.
      Suomi ottaa velkaa ns sotaponnisteluihin Afganistanissa,ehkä seuraavat 20v,voiko
      idioottimaisempaa operaatiota enää keksiä.Suurella todennäköisyydellä Afganistanistanin
      sodasta saadaan ensimmäiset sankarivainajat piankin.Sinänsä huvittavaa kun kaksi
      ruotsalaista sotilasta kuoli afganistanin sodassa niin ei meidän natokiihkoinen media
      ollut kyselemässä ruotsin kaduilla pitäisikö joukot kotiuttaa.

      • Iivan

        Suomen aluevedet ja Venäjän aluevedet, ja putki kulkee alkumatkan Venäjän aluevesillä. Sen jälkeen on valittavana vain Viron ja Suomen talousalue. Suomi luovutti talousalueensa venäläisten käyttöön ilman vuokraa, vot tak!


    • arjalaisnatsi

      Mielestäni Nato-jäsenyyttä tulisi käyttää painostuskeinona puutulliasiassa.
      Mikäli Suomen rajalle olisi ryhmittynyt 16 hampaisiin asti aseistautunutta, verenhimoista
      Nato-divisioonaa, niin siitä aiheutuva lisävarustelun tarve kaataisi Venäjän
      kansantalouden kolmessa vuodessa. Luulisi olevan edullisempaa myydä risut Suomeen kohtuuhintaan.

      • oioioioiiiiioiioiiii

        Iivanille. Kyllä tiedetään että on olemassa venäjän talousvedet ja Suomen talousvedet,tiedämme myös että on olemassa suurvalta venäjä joka ei kunnioita mitään sopimusta kääpiö Suomen kanssa. Suomen talousvedet ja Suomen aluevedet kuuluu suurvalta venäjälle .


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      295
      6902
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      56
      2128
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1571
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      25
      1371
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      105
      1073
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      979
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      803
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      45
      786
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe